Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πονακια στην κοιλια...ως ποτε?

Recommended Posts

Σημερα ειμαι οοοολο αποριες αλλα τι να κανω?

Σας ζαλιζω αλλα θελω γνωμες.

Η μικρη κανει πονακια απο την ημερα που γυρισαμε σχεδον απο το μαιευτηριο (15 ημερων) συνηθως εχει αερια που δυσκολευεται να τα αφησει...:laugh: :laugh: αλλα την καυμενη την λυπαμαι γιατι την πιανουνε την ωρα που τρωει το γαλα της ή οταν κοιμαται (καποιες φορες ξυπναει) ειδικα τα απογευματα...Επισης κακα κανει με το ζορι...1 φορα στις 2 μερες...κι αυτο με βοηθεια απο εμενα.Της σηκωνω τα ποδαρακια στην κοιλιτσα της κανω μασαζ την κοιλιτσα οπως μου ειπε η παιδιατρος αλλα βλεπω οτι το κανει καθε μερα αυτο.Ποτε θα μπει σε μια κανονικη ροη?

Δυσκοιλια δεν ειναι γιατι τα κακα της ειναι κανονικα δεν ειναι κομματακια (σορρυ για τις λεπτομερειες...)

Μεχρι ποσο μηνων θα μας τραβηξει αυτη η δυσκολια? Την λυπαμαι γιατι σφιγγεται και την ωρα που τρωει...κι αυτο μας εμποδιζει να φαει κανονικα. (εγραψα και στο θεμα με τα 50ml)...

Ακουω γνωμες κοριτσαρες!!!

Μια αγχωμενη νεομαμα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

allakses foto kai tromaksa na se gnorisw ...kalhmera anniw.

ypomonh....ta aeria kai emas mas basanizan sthn arxh pou den ta kserame kai klegame goera tora pia apla disanasxetoume apla kanoume mia grimatsa kai enoxloumaste ligo e dagonoume kai ligo to bizaki ths mamas panw sto sfiksimo allla den kleme pia .oso gia ta kakakia emeis den exoume problima kanoume pola thn hmera !!!!ypomonh tha perasei siga siga .

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΝΙΩ!!!ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!!!!!!! ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ Κ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΙΚΟΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΗΡΕΜΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΡΩΤΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΧΑΜΟΜΗΛΙ!!ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΜΗΝΩΝ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ:dry: :dry: ΑΠΟ ΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ;) ;) Κ ΠΟΛΥ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ!!!!!!!!!!!:cheer:

Αννιω μου κουκλιτσα ειναι η μπεμπουλα σου!!!,τωρα την ειδα:woohoo: Να την χαιρεσαι!!!για τα πονακια η κολικους μην ανησυχεις,ετσι κανουν τα περισσοτερα βρεφακια,σφιγγονται,κοκκινιζουν,κλαινε γοερα,μην ανησυχεις ομως δεν παθαινουν κατι.Προσπαθησε να θηλαζεις,αν δεν δινεις συμπληρωματα θα περασουν γρηγοροτερα οι κολικοι.Οσο για τσαι η χαμομηλι αν πινει μονο το δικο σου γαλα δεν χρειαζεται τιποτα απ αυτα!

Υπομονη και κουραγιο,θα τον βρειτε τον ρυθμο σας σιγα σιγα,ειναι πολυ νωρις ακομα:)

Anniw mou kalispera...

Na sou zisei i mikri sou kai pali...

Agapi mou,,,

Egw ston kwnstantino mou gia ta ponakia den tou edina kati suggekrimeno gia kolikous...

Tou edina kati pio fusikotato gennika gia to stomaxoui tou...

An einai na rwtiseis ton giatro sou sto ti se sumvouleuei gia to GRIPE WATER THS ETERIAS TELAMET...

Se emas pantos ekane kalo...

Kala apotelesmata...

Pantos min thn afineis mia olokliri mera xwris na kanei kakakia.An meta apo prospatheies deis kai den bgalei tipota dokimase na tis baleis ligo sto popoudaki tou tin myti apo ena kanoniko thermometro gia liga deyterolepta.Epeidi kai o dikos mou eixe ena problimatakia me ta kaka tou, itan o monos tropos na ton anakoufisw kai an tou dineis kai symliroma gala baze mia koutalia tou glikou kalampokelaio(mono kalampokelaio mou eixe episimanei o paidiatros).o dikos mou me to kalampoelaio se 2 ebdomades to poly eixe strwsei entelos.

oso gia tou kolikous exei tsagakia eidika i to maratho(prasino i mple kouti,den thimame kala) tis milupa lene boithaei alla den kserw giati o dikos mou den to epine.na diplwneis ta podarakia gia na aerizete eykola kai na tou exeis zesti tin koilitsa(exei eidika sakoulakia me koukoutsia apo kerasia i sitari pou ta zesteneis ligo ston fourno-yparxoun kai mikra gia paidakia pou ta bazeis mesa se periblima arkoudaki-),mporeis na tou bazeis kati tetio.

Κοριτσια ευχαριστω...

Μου κανει εντυπωση παντως που ολοι δοκιμασαμε το μασαζ και τα ποδια ψηλα!!!χαχα Την λυπαμαι την καυμενουλα...Δεν μπορει να φαει με ορεξη η καυμενη ωρες ωρες.

Σημερα ειδικα μου ξυπνουσε καθε δυοωρο για να φαει κι αναρωτιεμαι αν χορταινε...ειναι φυσιολογικο?

na se rptiso re annio...katrxas k o dikos mou exei lifgous kollikou,,

i paidiatros mou eipe na tou doso maratho..iremei...etoixe 2 fores tou edosa k iremise..

mpikate se programma kathe 2 ores na troei???

emeis eimaste enos mina k troei oti ora na nai..ta exo paiksei...

mono mitriko dino..esi dineis k simpliroma????

pantos ta exo paiksei ego..akoma na mpoume se programma:angry: :angry:

thouli έγραψε:

na se rptiso re annio...katrxas k o dikos mou exei lifgous kollikou,,

i paidiatros mou eipe na tou doso maratho..iremei...etoixe 2 fores tou edosa k iremise..

mpikate se programma kathe 2 ores na troei???

emeis eimaste enos mina k troei oti ora na nai..ta exo paiksei...

mono mitriko dino..esi dineis k simpliroma????

pantos ta exo paiksei ego..akoma na mpoume se programma:angry: :angry:

Θουλη μου δεν υπαρχει ωραριο στο θηλασμο ειδικα στην αρχη,και σενα μικρο ειναι το μωρακι σου,ξερω ποσο κουραστικο ειναι στην αρχη,αλλα σιγα σιγα θα καλυτερευουν τα πραγματα και για τους δυο σας!Προσπαθησε να ξεκουραζεσαι και να κοιμασαι οταν κοιμαται κι αυτο.Μπορεις να θηλαζεις ξαπλωμενη στο κρεββατι σου,για να μην σηκωνεσαι συνεχεια.Υπομονη κοριτσι μου,ειναι η πρωτη περιοδος προσαρμογης αυτη που περνατε,θα δεις τι καλα που θα ειναι σε λιγο καιρο:)

thanks re ibonni alla poli pikra re si...

oso gia to ksaplomeni etsi kano..

ksaplono to bradi k thilazei k ego koimamai...teleia..to exo boleytei trela...

alla i paidiatros me eipe na to kopso..mi ginei kana kako..re si de ginete na to plakoso..

θουλη μου εγω οσες ξερω που θηλαζουν,ολες ξαπλωνουν με τα μωρα τους,ακουσες εσυ ποτε να πλακωσει καμμια το μωρο της,ασε που απο ενστικτο οσο βαρια και να κοιμηθεις θα το ακουσεις το παιδακι σου,μην ανησυχεις:) Κοιτα οποτε και οπως μπορεις να ξεκουραζεσαι και να βγαινεις και καμμια βολτιτσα να αλλαζεις παραστασεις,και με τον μπεμπη μαζι η και χωρις αυτον,για λιγο μπορεις;)

thouli έγραψε:

e nai re ibonni mou k fgo ayto leo..oles to idio me lene oti thilazoun ksaplomeni...

ax tha to sinexiso..etsi ksekourazomai kiolas...

ax esi ksepediases..mia xara...:laugh: :laugh: :laugh:

:laugh: χαχαχαχα τα περασα κι εγω αγαπη μου και θυμαμαι ακομα την κουραση,αλλα ειναι μοναδικες στιγμες αυτες,αργοτερα θα τις αναπολεις,

και δεν θα ειναι ετσι συνεχεια,δεν θασαι τοσο κομματια,θα βρει ο μπεμπης τη ρεγουλα του,το ιδιο κι εσυ!φιλακια

Αννιώ και μεις τα ίδια!

Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας ξεκινήσανε αυτά τα "πονάκια" (που ο Θεός να τα κάνει πονάκια, γιατί μόνο πονάκια δεν είναι!). Η μικρή έκλαιγε τόσο πολύ που έφτανε σε σημείο να μαυρίζει, να χάνει την φωνή της και τέλος να "κοβεται" η αναπνοή της. Της πρώτες μέρες έκλαιγα και γω μαζί της!!

Ακόμα σπαράζει η καρδιά μου αλλά πλέον το χω πάρει απόφαση. Θα την βλέπω να "οδύρεται" και δεν μπορώ να της κάνω τίποτα παραπάνω από αυτά που προαναφέρατε όλες σας, μήπως έστω και με αυτά μπορέσω και της ανακουφίσω λιγάκι τον πόνο. Κομπρεσούλες στην κοιλιά της, γυμναστικούλα στα ποδαράκια της, χαμομηλάκι, αλλάξαμε το γάλα μέχρι και μπιστολάκι έβαλα γιατί μου είπε η παιδίατρος ότι ένας μονότονος συνεχόμενος ήχος μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή!! (Και από το ταβάνι αν μου λέγανε να κρεμαστώ θα το κανα!!!)

Μάλιστα από εχθές, μετπά από αρκετούς ενδοιασμούς, αναγκαστήκαμε να της δίνουμε κάποιες σταγόνες που μας σύστησε η παιδίατρος...

Που θα πάει? Θα τελειώσει το μαρτύριο...

thouli mou ypomonh .egw thimame (h palia mhn xesw) oti oi prwtes 3 eudomades einai kolash mono auto thimame apo autes tis eydomades .

eixa kai ta psixologika mou logo ormonwn kai to mwro kolimeno panw mou kai pethera kai mana apo panw mou .kai den ftanei oti htan apo panw mou na lene to makri kai to konto tous auto pou me ekneurize einai oti ekines pote den thilasane gia polu wra (etsi legane )kai to briskane paralogo to na kathome me tis wres na thilazw giati to hthele to mwro .kai na mou peeis oti den kserane apo thilasmo h kathe mia tous thilase apo 1,5 xronia ta paidia tous .alla oso gernaei o anthropos den thimate h ta thilazane oso nomizan kai meta ta afinane na klaine xoris na skeutoun oti theloun kialo ,allios den eksigite na me kitane san ufo .

tora eimai kalhtera oxi giati den thilazei marathonious h kathe ligo kai ligaki alla giati shnithisa kai den niothw kinith paragogh galaktos .

na deis se mia eydomada kai esy tha xalaroseis kai tha to euxaristiese .

otan kimate mou lipei kai otan einai ksipnios euxome na kimithei ....mipos den paw kala???:blush: :laugh: :laugh:

tora teleutea ta apogeumata exei grinia kai klaiei to pername me polu agalia kai askopo thilasmo ,boltes mesa sto spiti kai pola filakia .xthes tou ekana ayto me ta podia kai me kitouse perierga!!!!alla prou den akousa ekeinh thn stigmh.

Mary78 έγραψε:

Αννιώ και μεις τα ίδια!

Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας ξεκινήσανε αυτά τα "πονάκια" (που ο Θεός να τα κάνει πονάκια, γιατί μόνο πονάκια δεν είναι!). Η μικρή έκλαιγε τόσο πολύ που έφτανε σε σημείο να μαυρίζει, να χάνει την φωνή της και τέλος να "κοβεται" η αναπνοή της. Της πρώτες μέρες έκλαιγα και γω μαζί της!!

Ακόμα σπαράζει η καρδιά μου αλλά πλέον το χω πάρει απόφαση. Θα την βλέπω να "οδύρεται" και δεν μπορώ να της κάνω τίποτα παραπάνω από αυτά που προαναφέρατε όλες σας, μήπως έστω και με αυτά μπορέσω και της ανακουφίσω λιγάκι τον πόνο. Κομπρεσούλες στην κοιλιά της, γυμναστικούλα στα ποδαράκια της, χαμομηλάκι, αλλάξαμε το γάλα μέχρι και μπιστολάκι έβαλα γιατί μου είπε η παιδίατρος ότι ένας μονότονος συνεχόμενος ήχος μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή!! (Και από το ταβάνι αν μου λέγανε να κρεμαστώ θα το κανα!!!)

Μάλιστα από εχθές, μετπά από αρκετούς ενδοιασμούς, αναγκαστήκαμε να της δίνουμε κάποιες σταγόνες που μας σύστησε η παιδίατρος...

Που θα πάει? Θα τελειώσει το μαρτύριο...

Mary78 οντως και απο το ταβανι θα κρεμιομουνα!!! Κι εγω ετσι! Εγω δεν κλαιω οταν υποφερει αλλα με πιανει ταχυπαλμια και αγχωνομαι.

Δυστυχως αυτο σε συνδυασμο με αλλα αγχη με εχει κανει νευροσπαστο.

Αφου να φανταστεις τις πρωτες 3 μερες δεν κοιμομουνα και πεταγομουνα πανω και σκυλι να γαβγιζε...

Αχ! Αυτες οι μανουλες!

Παντως φτου φτου να μην την ματιαξω εχτες δεν μας επιασαν.

Τρωει και κοιμαται σαν αγγελουδι!Να μην το ματιαξω.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ σαν αύριο 25/11/2023 (ανήμερα της γιορτής μου) έφευγα για Ολλανδία μόνη μου... και γύρισα στις 2/12/2023 +1 χωρίς να το γνωρίζω ακόμα! Είσαι πολύ μπροστά... Εγώ σκέψου 17/11/2023 είχα ΤΕΡ (επετειακή ήταν η περσινή!!!)😂😂😂
    • Εγώ θα τη βάλω στο βρεφονηπιακό κι από εκεί και μετά υπάρχουν πολλές υποψήφιες "γιαγιάδες" εδώ που έχουν ξετρελαθεί με την Ισμήνη-Μαρία και θέλουν να με βοηθήσουν!!!  Την Τρίτη πάμε πάλι για εμβόλιο! Ελπίζω κι εμένα να έχει πάρει κοντά στα 500-600γρ. όπως την προηγούμενη φορά. (Θυμίζω 17/10 4500γρ. και 8/11 5050γρ.)...
    • μα τι όμορφα νέα..❤️ ξαφνικά αλλάζει ολη μας η ζωή 😍 να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις τον αντρακο σου💙💙
    • μου βγήκε γκρινιάρης εμένα...τι να τον κάνω;😂 λιγη υπομονή ακόμα και ελπίζω να στρώσει... θα σας πω μόλις μιλήσω ναι❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...