Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επικίνδυνα τα πονάκια στην αρχή;

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας κι από εμένα!

Μόλις πριν δυο μέρες ανακάλυψα οτι είμαι έγκυος και η χαρά μου δεν περιγράφεται!

Στο γιατρό μου θα πάω την άλλη εβδομάδα.

Μια πρώτη απορία: Ειναι φυσιολογικό στον πρώτο μήνα να έχω πονάκια περιόδου;

Περιμένω τις απαντήσεις σας, γιατί έχω αγωνία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγχαρητηρια!!!!!!Με το καλο το νινι!!!!!Μη φοβασαι ειναι φυσιολογικο να υπαρχουν πονακια στην αρχη της εγκυμοσυνης και οπως ειπες μοιαζουν με πονακια περιοδου!Κι εγω ειχα στην εγκυμοσυνη μου.Γιατι ομως καθυστερεις την επισκεψη στο γιατρο σου?

Ελενα μου Συγχαρητηριαααααααα!!!!!Με το καλο κοπελα μου να εχεις μια πολυ καλη εγκυμοσυνη και ολα να πανε καλα!!Καλη συνεχεια και να την απολαυσεις αυτην την μοναδικη περιοδο της ζωης σου οσο μπορεις!!!Τωρα σχετικα με αυτο που ρωτησες....απ οσο ξερω απο τις κοπελες εδω μεσα ναι ειναι φυσιολογικοτατο αυτο που σου συμβαινει!!!Να μην ανησυχεις και ολα θα πηγαινουν καλα!!!

Εκείνος μου είπε να τον πάρω τηλ. τη Δευτέρα για να κλείσουμε ραντεβού. Προς το παρόν μου έδωσε σίδηρο και μου είπε μάλιστα οτι την άλλη εβδομάδα θα ακούσουμε και παλμό.

Elena καλησπερα κουκλα μου κ απο εμενα ναι ειναι φυσιολογικα τα πονακια τους πρωτες 12 εβδομαδες,κ εγω στην αρχη τα ειχα κ ετρεχα με φοβο στην τουαλετα φοβισμενη μηπως δω αιμα. υποχωρουν μετα απλα τις μερα που θ'αλαζεις μηνα θα νιωθεις μικρα τσιμπηματακια, καλη εγκυμοσηνη καλη συνεχεια...

Συγχαρητήρια και καλως όρισες!!! Σου εύχομαι να χαρείς την εγκυμοσύνη σου όσο μπορείς και να προσέχεις!

Απ' ότι έχω καταλάβει εδώ και καιρό, τα πονάκια είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ. ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΒΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΝΑΓΑ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ. ΕΙΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΡΧΕΤΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ "ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ"ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ. ΑΠ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ. ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!! ΝΑ ΧΕΙΣ ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΕΝΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ:cheer: ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ....:P

Είναι πολύ φυσιολογικά τα πονάκια.. Τα είχα και εγώ!! Είναι σαν τσιμπηματάκια δεξιά κι αριστερά στην κοιλιά, σαν μοκροπονάκια περιόδου!! Μην σε ανυσηχεί...

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου κι εύχομαι να έχεις μια πολύ καλή κι ήρεμη εγκυμοσύνη...

Elena1978 έγραψε:

Εκείνος μου είπε να τον πάρω τηλ. τη Δευτέρα για να κλείσουμε ραντεβού. Προς το παρόν μου έδωσε σίδηρο και μου είπε μάλιστα οτι την άλλη εβδομάδα θα ακούσουμε και παλμό.

Ενταξει Ελενα μου,σε ρωτησα γιατι δεν ηξερα αν ειχες επικοινωνησει με τον γιατρο.Ολα μια χαρα,τη Δευτερα θα μας πεις και τα νεα σου!:)

Να θυμασαι να λες παντα στο γιατρο καθε τι που σε προβληματιχει,και για να μην τα ξεχνας,μπορεις να τα γραφεις απο πριν σε ενα χαρτι;)

πολλα φιλια:kiss:

Elena mou kalispera...

Kai kalos mas vrikes...

Sugxaritiria gia tin egkumwsini sou...

Nai agapi mou einai fusiologiko na exoume ponakia...

Exei kai alles kopelles pou exoun se oli tin diarkeia tis egkumwsinis ponakia...

Kali sunexeia na exeis...

O theos mazi sou...

Έλενα συγχαρητητρια!!!

Τα πονάκια προέρχονται από τς συσπάσεις της μήτρας αφου υπάρχει μια μικρή ζωούλα μέσα σου... Εγώ ήμουν σίγουρη ότι ήταν πόνοι περιόδου στην αρχή--είχα φοβερούς πόνους και γι'αυτό ο γιατρός μου μου είχε δωσει ελαφρά παυσιπονα για να διατηρείται η μήτρα μου χαλαρη..

Καλη εγκυμοσύνη!!!

Sigxaritira Elena, na exeis mia teleia egkimosini k i ora i kali....!!! einai fisiologika auta ta mikro ponakia, opos mou eixe pei k o giatros mou megalonei k pernei thesi i mitra!!! arkei na min sinodevonte apo tipote allo...

ola na sou pane kala k na prosexeis!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Έγραφα πόση ώρα και μου το έσβησε δυστυχώς... Πάμε πάλι... Η κα Οικονομόπουλου στο Έλενα είναι απλά απίστευτη. Μακάρι όλοι οι γιατροί να ήταν έτσι. Με άκουσε τόσο προσεκτικά, πήρε το πλήρες ιστορικό μου, είδε τις εξετάσεις μου. Μία ώρα ακριβώς ήμουν εκεί. Την Τρίτη θα κάνω εκεί κάποιες επιπλέον εξετάσεις (θα εκτιμηθούν δεδομένου της τωρινής μου εγκυμοσύνης) καθώς και μια χοριακη μόνο και μόνο είπε να αποκλείσουμε κάποια πιθανότητα εξωμητριου αν χρειαστεί αν κάνω αντιπηκτικες ενεσεις. Για τον σύζυγο είπε ότι δεν την απασχολεί τόσο ο κατακερματισμός, όσο το οξειδωτικό στρες και ότι έπρεπε να είχαμε κάνει και το απλό σπερμοδιαγραμμα καθως θα μας εδινε πολλές πληροφορίες για συγκολλήσεις, ανώμαλες μορφές κλπ. Τώρα επειδή είμαι έγκυος δεν χρειάζεται, αλλά να το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Γενικά είπε ότι σπάνια σε αποβολές μπορούμε να πούμε ότι φταίει ενα πράγμα 100%. Συνήθως είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Είπε επιπλέον ότι το ευτύχημα είναι ότι έχω ήδη ένα υγιές μωρό με μια τέλεια εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές. Άρα αποκλείουμε να έχω κάτι παθολογικό που μπλοκάρει τις κυήσεις. Το πιθανότερο δηλαδή είναι να πρόκειται για χρωμοσωμικες ανωμαλίες. Επίσης είπε να βρω έναν ενδοκρινολόγο που να ειδικεύεται στις κυήσεις. Η δική μου τόσα χρόνια δεν με έβαλε να τσεκαρω ξανά το θέμα με την ινσουλίνη και παίρνω μια αγωγή εδώ και 10 χρόνια. Αν μου χορηγήσει κορτιζόνη (τη δίνουν συνήθως σε παλινδρομες) ίσως πειραχτει το ζάχαρο. Άρα θέλουμε έναν ενδοκρινολόγο που να μπορεί να το έχει υπό έλεγχο.  Τέλος μου είπε ότι το αν έχουμε πολυκυστικες ή όχι δεν είναι ο γυναικολόγος υπεύθυνος να το πει, αλλά ο ενδοκρινολόγος. Εμένα μου έλεγαν ότι έχω εικόνα πολυκυστικων, λίγο πολυκυστικες, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο έχω ακούσει από γυναικολόγους. Ήταν όμως απόλυτη η κα Οικονομόπουλου. Μόνο ο ενδοκρινολόγος μπορεί να μου πει αν έχω ή όχι. Έχουν και στο Έλενα ενδοκρινολόγο κύησης αλλά προσωπικά δεν με βολεύει. Έκανα 1 ώρα να πάω και άλλη μία ώρα να γυρίσω με τη συγκοινωνία και κουράστηκα πολύ. Οπότε θα ψάξω κάποιον κοντά στο σπίτι μου.  Νεότερα θα έχω όταν βγουν οι εξετάσεις που θα κάνω την Τρίτη και θα μου πει πως θα κινηθούμε.
    • Κορίτσια μου έχω κόψει τα γαλακτοκομικά για την παλινδρόμηση και μου φαίνεται δε βρίσκω τι να τρώω..έχω βαρεθεί να τρώω το πρωί ψωμί με μέλι..αν προλάβω θα στιψω και χυμό..δεν ξέρω..δεν την παλεύω με το φαγητό..και δεν προλαβαίνω κιόλας να μαγειρεύω..ο,τι φτιάξει ο άντρας μου όταν έρθει και εγώ κάτι γρήγορο, τύπου αυγά..φοβάμαι ότι δεν τρέφομαι και σωστά..προηγουμένως, ήθελα απεγνωσμένα να φάω ένα κοκάκι που μας φέρανε, αμάν..το έβαλα στο στόμα και το έφτυσα.. συγνώμη για την περιγραφή..εν τω μεταξύ όντως τον πειράζουν τα γαλακτοκομικά; Δεν υπάρχει κάποια εξέταση να το δούμε; Εσείς Μπάρμπι που έχετε παλινδρόμηση τρως;  😭😭😭😭 Είμαι και άυπνη σήμερα..όλο μισάωρους ύπνους μου κάνει την ημέρα, δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα.. και γενικά όλα μου φταίνε..αχ αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα έτσι δεν είναι;
    • Αχ κατάλαβα... ταλαιπωρήθηκες πολύ! Όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά!!! 
    • Για αυτό σε ρώτησα περισσότερο... Πολύ ωραίο που θα βγεις κι εσύ έξω και θα κάνει και το νινί την πρώτη του βόλτα!!! 'Ετσι όπως τον περιγράφεις είναι το τέλειο μωρό 😍😍😍... Φτου φτου να συνεχίσει έτσι και με τον ύπνο και με όλα! Όσο για τον μεγάλο λογικό είναι να ψάχνει να βρει τα πατήματά του με τον ερχομό του μωρού. Δεν είναι εύκολα και για αυτά! Τα είχε περάσει κι η αδελφή μου αυτά. Φαντάσου πιο μετά έφτασαν στο σημείο ο μικρός να ντύνεται μόνος του και ο μεγάλος να στήνεται να του βάλεις το παντελόνι... Ζηλεύουνε μωρε τα έρμα! 🥰
    • Είναι δύσκολο κορίτσι μου... Παρα πολύ δύσκολο... Όμως για να σου δώσω λίγη ελπίδα θα σου πω ότι μετά την βιοχημική και την παλινδρομη ήρθε η κορούλα μου 🌈🌈. Πάρε τον χρόνο σου, και όταν θα είσαι έτοιμη δεν θα βλέπεις την ώρα να ξαναδείς τις δύο κόκκινες γραμμές στο τεστ σου ❤️ 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...