Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Recommended Posts

Κοριτσια, η παιδιατρος μου ειπε οτι σαν πρωτη τροφη εισαγουμε τα φρουτα σε ενα απο τα πρωινα γευματα του μωρου. Ωραια μεχρι εδω..

Μια εβδομαδα αργοτερα δινουμε το απογευμα ριζαλευρο.Εδω ειναι το θεμα.. Αν δεν θελω να δωσω κρεμες του εμποριου με τι μπορω να το αντικαταστησω??? Θηλαζω αποκλειστικα μεχρι στιγμης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

NATURAL Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΥΖΟΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΝ ΒΡΑΣΩ ΡΥΖΙ ΤΟ ΑΛΛΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΖΟΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

natural κι εγώ τους ίδιους προβληματισμούς με σένα είχα .Άκρη όμως δεν βρήκα.

Τελικά έδινα στον μπέμπη μου ρυζάλευρο της νουνού το σκέτο (στην μπλε συσκευασία) και το ανακάτευα είτε με το δικό μου γάλα , είτε άλλο γάλα σε σκόνη που μου είχε συστήσει η παιδίατρος. Άλλος τρόπος που μου είχε πει η παιδίατρος ήταν αυτός που σου σύστησε η ranger αλλά δεν το έκανα ποτέ!!

Πολλες μαμαδες δεν δινουν καθολου κρεμες στα μωρα.Η ξαδερφη μου στη μπεμπα ξεκινησε με φρεσκα φρουτα,μετα πατατα,καροτο,το απογευμα η μπεμπα τρωει γιαουρτι η ρυζακι,το κρεας το αρχισε περιπου οταν χρονισε η μπουμπου,κοτοπουλο της διναμε νωριτερα ομως.Η ανηψια μου ειναι 15 μηνων και θηλαζει,δεν εφαγε κρεμα ουτε μια φορα και ειναι αφρατη και στρουμπουλη σαν τσουρεκακι κοριτσια:laugh:

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή :)

Natural δεν ξέρω ποσων μηνων ειναι το μωράκι σου και αν σκεφτεσαι σιγα σιγα να αποθηλάσεις . Αν θελεις μας διευκρινίζεις :)

Στα μωρα που θηλάζουν η εισαγωγή των τροφών γινεται συνηθως με το που κλεισουν τον 6ο μήνα . Ενα γεύμα φρουτα ειναι αρκετό τον πρώτο καιρο . Μετά απο κανα μήνα μπορεις σταδιακά να εισάγεις λαχανικά και αργότερα στον 8ο κρέας . Αυτα σε γενικές γραμμές .

Οι κρέμες ειναι μια άχρηστη τροφή . Ακομα και αλεσμένο ρύζι σκέτο ειναι πάλι μια "αχρηστη" τροφή γιατι δεν εχει να προσφέρει τιποτα στο μωρο . Τα φρουτα , τα λαχανικά και το κρέας ειναι οι κατάλληλες τροφες για το μωρό γιατι εχουν βιταμινες , σιδηρο κλπ . Σκετο ρύζι για ποιο λογο να φάει?

Η ανοησία που λενε οι παιδίατροι "για να μαθει το κουτάλι " δεν ισχύει φυσικά . Το κουτάλι (αν το μαθει γιατι η δική μου τρωει με τα χερια :blush: ) μπορει να το μάθει με την φρουτόκρεμα .

Καλή αρχή και ...υπομονή ! :)

LALA το ρυζι η το φαγοπυρο δεν ειναι καλη τροφη?Η ανηψουλα μου τρωει ρυζακι και της αρεσει πολυ,ρωταω γιατι τα ξαδερφια μου,οι γονεις της μικρης δηλ τα ψαχνουν παρα πολυ αυτα,να φανταστεις η κοπελα στην αρχη της εγκυμοσυνης ειχε πολυ χαμηλο αιματοκριτη και το ρυθμισε μια χαρα μονη της με τη διατροφη χωρις να παρει καθολου σιδηρο η αλλα σκευασματα.

αν θες να αποθηλασεις αντικατεστησε γευματα αλλα αν δεν θες μην το κανεις!

ποσο ειναι το μωρακι σου?

εμας τωρα χρονιζει και ακομα τηςς δινω 1 γευμα στερεης τροφης την ημερα και αυτο το δινουμε οταν εγω ειμαι στην δουλεια , της δινω η κρεατοχορτοσουπα που δεν της αρεσει καθολου η φρουτοκρεμα που την τσακιζει, αφου χρονισει θα κανω τις στερεες τροφες 2 φορες την ημερα, το πρωι φρουτοκρεμα και το μεσημερακι φαγητο. ολη την υπολοιπη μερα θηλαζει! σε αιματολογικο ελεγχο που της καναμε μας εδειξε οτι εχει 35 αιματοκριτη, ειναι στα κατωτερα φυσιολογικα ορια κατ την παιδιατρο μας ειναι καλα γιατι και εγω δεν εχω αυτη την στιγμη και τον καλυτερο αιματοκριτη(27,8)

τωρα μας ειπε να ξεκινησουμε και το αβγο,

ε καποια στιγμη θα το κανουμε και αυτο!

εμες σε οτι μας λεει η παιδιατρος εμεις το κανουμε κανα μηνα μετα, πολλες φορες και παραπανω!

Σωστα, δεν διευκρινησα, η μικρη μου ειναι 5,5 μηνων αλλα θα ξεκινησω τα φρουτα μολις μπει στον 6ο, ασχετα που η παιδατρος μου ειπε ν'αρχισω απο σημερα. Δεν θελω να αποθηλασω γιαυτο ρωταω τη γνωμη σας για να μην κανω καμια βλακια. Δηλ. αν καταλαβα καλα μου προτεινετε μονο ενα γευμα στερεας τροφης την ημερα..

Ευχαριστω βρε κοριτσια:)

Natural για αρχή ενα γευμα με φρουτο ειναι αρκετό :)

Υβοννη , το ρυζι ειναι μια τροφη που καποια στιγμη θα μπει στο διαιτολογιο των μωρων .Ειμαι κάθετη ομως οτι αυτο δεν χρειαζεται να γινει τον πρωτο καιρο . Οι κρέμες τυπου ρυζάλευρο δεν προσφέρουν τιποτα στο μωρό . :)

LALA ναι κι εγω συμφωνω για τις κρεμες τυπου ρυζαλευρου,τιποτα δεν προσφερουν,προβληματιστηκα γιατι νομισα ελεγες για το ρυζι,οχι οτι προσφερει κατι το ιδιαιτερο κι αυτο,αλλα ειναι προτιμοτερο απο πολλες αλλες αχρηστες τροφες,ειδικα αν πεταμε το πρωτο νερο μολις βρασει ωστε να φευγει η κολλα.Τα φρεσκα φρουτα ειναι το number one στην διατροφη και των μωρων και των μεγαλων εχεις δικιο σ αυτο:) :) :)

τον πρωτο χρονο οι στερεε τροφες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου, δεν αντικαθιστουμε γευμα , τρωει οσο θελει και αν θεει φυσικα! εμεις ξεκινησαμε φρουτα τον 7ο δεν ηθελε και το προσπαθησαμε παλι τον 8ο καποια στιγμη σταματησε να τρωει οτιδηποτε ηταν σε πολτοποιημενη μορφη , ειτε ηταν φρουτοκρεμα ειτε σουπα, δεν την πιεσα μετα απο καμια 10 μερες ξεκινησε παλι να τρωει, εγω θα σου ελεγα να μην δωσεις παραπανω απο 1 φορα στερεη τροφη

ολα καποια στιγμη θα τα δοκιμασει!

γιατι να το κανει νωριτερα?

Καλημέρα κορίτσια..!!

Σας παρακαλώ θα ήθελα την συμβουλή σας..

Η μπέμπα μου είναι 4 μηνών, πίνει ξένο γάλα και μας είπε ο παιδίατρος οτι θα ξεκινήσει την κρέμα σε κανένα μήνα ..την οποία θα ήθελα να την αποφύγω διάβασα ότι δώσατε φρούτο στα παιδάκια σας

με τι φρούτο ξεκινήσατε?

επίσης γιαούρτι πότε ξεκινάνε? μπορώ να το φτιάξω μόνη? εσείς τι λέτε?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...