Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η annie! είπε:

Εγώ κοριτσάκι μου. 

Κοριτσάρα πως ένιωθες μετά ,εγώ λίγο να σηκωθώ για τουαλέτα νιώθω βάρος τρελό δεν μπορώ ούτε λεπτό όρθια ,και συνήθως το πρωί έχω κάποιες κίτρινες εκκρίσεις!!! Σε ποια βδομάδα το έκανες ?

Δημοσίευση

Ο γιατρος σου τι λεει; Ειναι φυσιολογικο; Μηπως ειναι η ιδεα σου λογω των ραμματων; Εγω δεν προλαβα την περιδεση δυστυχως, αλλα ενιωθα πολυ βαρος χαμηλα λογω διδυμων, το ενα ειδικα με πιεζε παρα πολυ χαμηλα λογω θεσης. Θεωρητικα παντως με την περιδεση, ειδικα αν γινει μεχρι την 16η, τα πραγματα ειναι πιο ευοιωνα και ασφαλη. Γιατι την εκανες; Προληπτικα; Ποσο τραχηλο ειχες και ποσο πηγε τωρα;

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Ο γιατρος σου τι λεει; Ειναι φυσιολογικο; Μηπως ειναι η ιδεα σου λογω των ραμματων; Εγω δεν προλαβα την περιδεση δυστυχως, αλλα ενιωθα πολυ βαρος χαμηλα λογω διδυμων, το ενα ειδικα με πιεζε παρα πολυ χαμηλα λογω θεσης. Θεωρητικα παντως με την περιδεση, ειδικα αν γινει μεχρι την 16η, τα πραγματα ειναι πιο ευοιωνα και ασφαλη. Γιατι την εκανες; Προληπτικα; Ποσο τραχηλο ειχες και ποσο πηγε τωρα;

Την έκανα στην 20 εβδομάδα ,ενώ ο τράχηλος ήταν μια χαρά στο 3,2 ξαφνικά σε δύο εβδομάδες πήγε 1,4 !!! Τώρα είμαι ξάπλα και μόνο ξάπλα πρώτα ο Θεός να μαστε καλά Πέμπτη θα πάω στον εμβρυομητρικο... Άρα εσύ δεν έκανες ?

Δημοσίευση

Οχι δεν εκανα. Ειχα γυρω στο 2 (κυμαινοταν απο 1,8 ως 2,5 μεχρι τελους). Συνεβη γυρω στην 24η βδομαδα, οποτε και αποφασισαν οι γιατροι μου να μη γινει περιδεση γιατι πλεον ημουν σε προχωρημενη κυηση και δεν συνισταται τοτε . Γενικα κατω απο 1,5 κανουν και βαρια ως την 20η-21η. Αλλα αν και χωρις περιδεση, αρα καμια ασφαλεια, ολα πηγαν καλα. Αν εχει μεγαλωσει παλι ο τραχηλος σου, δεν θα χρειαζεται και να εισαι εντελως ακινησια. Θεωρητικα γι αυτο κι εκανες περιδεση. Για να μπορεσεις να εισαι λιγο πιο χαλαρη και εννοειται πολυ πιο σιγουρη. Παντως ειναι πολυ συνηθες κι ειδικα στα διδυμα. Καποιοι κανουν και προληπτικα περιδεση σκεψου. Το βαρος στη μητρα ειναι πολλαπλασιο, σαν ενα μηνα και βαλε μπροστα, οποτε γι αυτο συμβαινει, χαλαρωνει πολυ πιο γρηγορα. Ειχε και χοανη ;  Για το βαρος που νιωθεις τι σου ειπε ο γιατρος; Μηπως ειναι απ το ραμμα; Γιατι εχω ακουσει οτι ολες αισθανονται περιεργα τις πρωτες μερες. Εχεις παρει κιλα; Δεν ξερω κι αν παιζει ρολο βεβαια, αλλα γενικα εχω ακουσει στα διδυμα οτι δεν θελουν ως τελος το βαρος των μωρων να υπαρβει συνολικα τα 5-5300, οποτε στα διδυμα ισως γενικα επιβαρυνουν κ τα κιλα/μεγαλα μωρα κλπ. 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Οχι δεν εκανα. Ειχα γυρω στο 2 (κυμαινοταν απο 1,8 ως 2,5 μεχρι τελους). Συνεβη γυρω στην 24η βδομαδα, οποτε και αποφασισαν οι γιατροι μου να μη γινει περιδεση γιατι πλεον ημουν σε προχωρημενη κυηση και δεν συνισταται τοτε . Γενικα κατω απο 1,5 κανουν και βαρια ως την 20η-21η. Αλλα αν και χωρις περιδεση, αρα καμια ασφαλεια, ολα πηγαν καλα. Αν εχει μεγαλωσει παλι ο τραχηλος σου, δεν θα χρειαζεται και να εισαι εντελως ακινησια. Θεωρητικα γι αυτο κι εκανες περιδεση. Για να μπορεσεις να εισαι λιγο πιο χαλαρη και εννοειται πολυ πιο σιγουρη. Παντως ειναι πολυ συνηθες κι ειδικα στα διδυμα. Καποιοι κανουν και προληπτικα περιδεση σκεψου. Το βαρος στη μητρα ειναι πολλαπλασιο, σαν ενα μηνα και βαλε μπροστα, οποτε γι αυτο συμβαινει, χαλαρωνει πολυ πιο γρηγορα. Ειχε και χοανη ;  Για το βαρος που νιωθεις τι σου ειπε ο γιατρος; Μηπως ειναι απ το ραμμα; Γιατι εχω ακουσει οτι ολες αισθανονται περιεργα τις πρωτες μερες. Εχεις παρει κιλα; Δεν ξερω κι αν παιζει ρολο βεβαια, αλλα γενικα εχω ακουσει στα διδυμα οτι δεν θελουν ως τελος το βαρος των μωρων να υπαρβει συνολικα τα 5-5300, οποτε στα διδυμα ισως γενικα επιβαρυνουν κ τα κιλα/μεγαλα μωρα κλπ. 

Όχι 3 κιλά έχω πάρει μόνο ,ναι είχε κ χοανη

Δημοσίευση

Υπομονη κοπελα μου, χαλαρωσε και κανε καλες σκεψεις, πραγματικα οσες κοπελες ξερω με περιδεση, φταναν ως τελος και ολα πηγαν καλα. Δε στο λεω για να στο πω ειλικρινα. Εχω περασει ακριβως τα ιδια. Ειχα διαβασει οτι ιστορια υπαρχει σε φορουμ και ειχα ρωτησει οποια γνωστη ειχα με ανεπαρκεια τραχηλου. Πραγματικα ουτε μια δεν γεννησε πριν τις 32-34. Και οι περισσοτερες δεν γεννησαν καν λογω του τραχηλου. 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Kateriniw είπε:

Όχι 3 κιλά έχω πάρει μόνο ,ναι είχε κ χοανη

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Υπομονη κοπελα μου, χαλαρωσε και κανε καλες σκεψεις, πραγματικα οσες κοπελες ξερω με περιδεση, φταναν ως τελος και ολα πηγαν καλα. Δε στο λεω για να στο πω ειλικρινα. Εχω περασει ακριβως τα ιδια. Ειχα διαβασει οτι ιστορια υπαρχει σε φορουμ και ειχα ρωτησει οποια γνωστη ειχα με ανεπαρκεια τραχηλου. Πραγματικα ουτε μια δεν γεννησε πριν τις 32-34. Και οι περισσοτερες δεν γεννησαν καν λογω του τραχηλου. 

Mακαρι φοβάμαι πολύ !!! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Kateriniw είπε:

Mακαρι φοβάμαι πολύ !!! 

Λογικο να εχεις αγχωθει! Αλλα εφοσον το ειδατε και κανατε περιδεση θα δεις πως θα πανε ολα καλα στο εξης. Το γνωριζεις και κανεις πλεον ολα οσα πρεπει. Ξεκουραση και ο καιρος θα περασει στο πι και φι. Βαζε μικρους στοχους. Καθε επομενη επισκεψη στο γιατρο και να τον ρωτας οτι μα οτι απορια και φοβο εχεις. Θα περιμενω αυριο τα νεα σου!

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Kateriniw είπε:

Κοριτσάρα πως ένιωθες μετά ,εγώ λίγο να σηκωθώ για τουαλέτα νιώθω βάρος τρελό δεν μπορώ ούτε λεπτό όρθια ,και συνήθως το πρωί έχω κάποιες κίτρινες εκκρίσεις!!! Σε ποια βδομάδα το έκανες ?

25+ την έκανα εγώ. Το βάρος το αισθανόμουν ούτως ή άλλως. Οχι εκκρίσεις δεν είχα. Εμένα δε με είχε τελείως ξάπλα ο γιατρός, καναπέ καθιστή όμως κ χωρίς δουλειές βόλτες κλπ. Όλα θα πάνε καλά!!! Εμένα ήταν 15 χιλιοστά με χοάνη. Εν τέλη γέννησα 36+2 προγραμματισμένα. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ βρε κορίτσια... Είναι τόσος καιρός που θέλω να γράψω, αλλά επειδή θέλω να γράψω πολλά δεν βρίσκω το χρόνο... Τέλος πάντων...  @Maya_ περαστικά σας!! Κι εμάς το μωρό τώρα 3 μέρες με 38,5 πυρετό ήταν που ανεβοκατεβαίνει... 😩 Πολύ αγχωτικό να έχει κάτι το μωρό, έχει γατζωθει κιόλας πάνω μου πάλι...  Κορίτσια κι εμένα με τρομάζει όταν τρώει κομμάτια... Είναι φορές που πνίγεται και κάνει διάφορους ήχους με τους οποίους δεν θα συμφιλιωθω και 50 χρονών να πάει 😆 αλλά εδώ άρχισε να κόβει κομμάτια από διάφορα παιχνίδια ή χαρτιά που προλαβαίνει κι αρπάζει και πνίγεται, τι να λέμε τώρα... Καλύτερα έστω να είναι φαγητό μπας και το μάθει. Εμάς είναι πλέον στη φάση, που δαγκώνει, κόβει κομμάτι και το φτύνει 🥲 @MarMar90 νταξει, το κοκκίνισμα τρομαχτικό... Αλλά ο,τι είπε και η μαγια, ίσως μαλακότερα κομμάτια που να γλιστράει εύκολα ή να ξεκινήσεις με το να της δίνεις ένα μεγάλο κομμάτι στο χέρι να το κόβει εκείνη ύστερα με τα δόντια της, να μαθαίνει κιόλας.  @MarMar90 Κι εμένα είχε πάθει μια προσκόλληση σε εκείνη την ηλικία. Πλέον είναι λιγότερο κολλημένος σε γενικές γραμμές, μόνο τώρα που είναι άρρωστος εντάθηκε. Εκτός από τον ύπνο, που είναι ακόμα βεντουζωμενος πάνω μου. Στην κούνια του ξυπνάει κάθε 45 λεπτά... Ε την 3η φορά θα τον πάρω στο κρεβάτι, δεν γίνεται... Για τον αποθηλασμο σταδιακά μειώνουμε θηλασμους, μαθαίνει και το σώμα και δεν παράγει γάλα. Το δέσιμο είναι βάρβαρη πρακτική ρε συ... έχει απαγορευτεί υποτίθεται... Κι εγώ για το χάπι δεν έχω θετική άποψη... Μόνο άμα είναι αναγκαία περίπτωση... Το μόνο δύσκολο για μένα στον αποθηλασμο είναι να λες το όχι στο μωρό όταν κλαίει με λυγμούς για να θηλάσει και να βρίσκεις εναλλακτικές 😅  Στα δικά μας νέα, το μωρό είναι 76,5 εκ και 9 κιλά... Δεν παίρνει πολύ βάρος αλλά τουλάχιστον ψηλώνει! Τα πάει και καλά με το σχολείο, άρχισε να προσπαθεί να πει λέξεις. Καλά τα πάμε νομίζω ☺️
    • Αντε ρε κορίτσια @flowerv @Ngsofia διαβαζω τα νεα σας και παιρνω κουραγιο! Με το καλο όλα!!!!! Εγω πηγα σημερα για υπερηχο μετα απο 5 μερες διεγερση και δυστυχως δεν εχω τπτ , παρα 1 μικρο μονο! Δεν ανταποκρινομαι, λογω χαμηλης αμη… στεναχωρηθηκα παρα πολυ!
    • 25+ την έκανα εγώ. Το βάρος το αισθανόμουν ούτως ή άλλως. Οχι εκκρίσεις δεν είχα. Εμένα δε με είχε τελείως ξάπλα ο γιατρός, καναπέ καθιστή όμως κ χωρίς δουλειές βόλτες κλπ. Όλα θα πάνε καλά!!! Εμένα ήταν 15 χιλιοστά με χοάνη. Εν τέλη γέννησα 36+2 προγραμματισμένα. 
    • Η πρώτη ηταν με τον κυριακ και απέτυχε δεν είχα κ αλλα εμβρυα κ αλλαξα κλινική,εκει εκανα την δεύτερη ετ κ πετυχε!!
    • Ναι κορίτσι μου αυτές είναι οι συσπάσεις κι εγώ έχω πολλές κ κάποιες φορές με πόνο. Σήμερα 34,1 είχα γιατρό όλα καλά τα μικρουλια μου πήραν βάρος κι αυτή την εβδομάδα.Παραμενει η διαφορά τους κοντά 400γρ.αλλα οκ.Με γυναικολόγο τελος σήμερα θα με δει στο νοσοκομείο.Σε μια εβδομάδα εμβρυολογο τελευταία φορά. Στις 13/10 εισαγωγή κ στις 14/10 θα γεννήσω εάν δεν συμβεί κάτι διαφορετικό. Αύριο το εμβόλιο της Γρίπης κ εκλεισα το θέμα των εμβολίων. Αγωνία προσμονή φόβος άγχος χαρά όλα μαζί σε αυτό το ταξίδι.Εμεινε λίγο ακόμη κι ελπίζω να πάει καλά. @MinaSamΠεραστικα κορίτσι μου! Συμβουλεψου τον γιατρό σου κ θα περάσει γρήγορα μην ανησυχείς. Θα σου πω μόνο πως τον Δεκέμβριο του 22 γέννησα την κόρη μου 39,3 βδ. έχοντας covid έσπασαν τα νερά και τότε το πρωτόκολλο των ιδιωτικών κλινικών δεν επέτρεπαν να γεννούν με κοβιντ.οποτε ασθενοφόρο κ εφημερεύον νοσοκομείο.Γεννησα με καισαρική μιας που η μικρή ήταν ισχιακη  το μωρό μου δεν το είδα γιατι απαγορευοταν.Το μετέφεραν στην Μεν.Βγηκα μετά 5 μέρες χωρίς το μωρό.Ειχε στρεσαριστει κ δεν μπορούσε να καταπιεί.Ημουν θετική 18 μερες.Το πέρασα βαριά για αυτο νοσηλευτηκα στην πνευμονολογικη ευτυχώς απυρετη.Ξεχασμενη λεχώνα σε ένα μονοκλινο μόνη κ έρημη επί 5 μέρες κ χειρουργημένη. @giotouliniΈχω κι εγώ συσπάσεις στη διάρκεια της μέρας. Είναι φυσιολογικό μου είπε ο γιατρος. Αλλα αν γίνουν συνεχόμενες τότε θα πρέπει να πάω νοσοκομείο για παρακολούθηση. @annie!Όπως το λες όσο  περισσότερο μείνουν κέρδος είναι.Αυτο παρακαλάω να φτάσω μέχρι τις 14/10.          
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...