Μετάβαση σε περιεχόμενο

Με ζέστη, κοιλίτσα και μωρού κλωτσιές, ζούμε Αυγουστιάτικες στιγμές! ⛱️☀️🧸

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Rena92 είπε:

Και εμένα η πρώτη αναρρωτική ήταν 5 μέρες, η δεύτερη 7 και μετά έγινε μηνιαία. Πληρώθηκα δύο μικρά ποσά και μετά από δύο μήνες μπήκαν τα χρήματα της μηνιαίας (πάλι όχι το ποσό που θα παίρνω κανονικά, γιατί συμμετείχε κ ο εργοδότης). Αν κρίνω με βάση το 23 που ήμουν έγκυος στην κόρη μου, τώρα θα πληρώνομαι κάθε μήνα κανονικά, αλλά θα δείξει. 

στις πριν 3 ώρες, ο/η Rena92 είπε:

Μπες επίσης στον λογαριασμό ατομικής ασφάλισης του εφκα, να δεις τι ένσημα έχεις από το 24 και αν η ΔΥΠΑ, τα έχει καταθέσει, αλλιώς πίεσε τους να τα καταθέσουν άμεσα.

Κάθισα και βρήκα τις παλιές αποφάσεις που μου είχε στείλει ο ΕΦΚΑ στην πρώτη εγκυμοσύνη, όντως τον πρώτο καιρό που οι άδειες ήταν μικρές ήταν μικρά και τα ποσά. Τώρα όμως με παραξένεψε κάπως. Πάντως κατάθεση γίνεται. Τι να πω... θα δείξει το μέλλον! Θα ρωτήσω και τη λογίστριά μου από βδομάδα πια, να με ενημερώσει για το τι ισχύει σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Απ' ό,τι βλέπω ο ΟΑΕΔ δεν έχει βάλει τα ένσημα του 2025. Οπότε από Δευτέρα πρέπει να κυνηγήσω και αυτούς στα τηλέφωνα. 

Σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές!! ❤️

• Απαντήσεις 277
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια καλημέρα! 9+6 σήμερα και από χθες να πω την αλήθεια είμαι λίγο ανήσυχη. Έχει φύγει ο πόνος από το στήθος που είχα και υπάρχει μια πολύ αμυδρή ευαισθησία στις θηλές, τπτ άλλο, συν του ότι εχθές το πρωί είχα και κάποια τραβηγματάκια και τσιμπήματα χαμηλά. Κάτι άλλο ανησυχητικό δόξα τω Θεώ δεν έχω, απλά λόγο της προηγούμενης φοράς με έχει πιάσει φόβος μην μας βρουν πάλι τπτ δυσάρεστα, δεν θα το αντέξω νομίζω αυτή τη φορά. Γιατρό τώρα έχω ξανά 28/08 οπότε είναι αρκετός ο καιρός της αναμονής.. 🤔 το βρίσκεται φυσιολογικό εσείς να συμβαίνει αυτό;

Απόλυτα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάει ο πλακούντας με αποτέλεσμα να αλλάζεις ορμονικό προφίλ. 🙂 Και εγώ δεν έχω κάτι ιδιαίτερο.

Δημοσίευση

Κορίτσια πήγαμε στο γιατρό, είδαμε ένα μπιζελακι με καρδούλα!! 161 παλμούς!! Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Όλα τα βρήκε φυσιολογικά και προχωράμε!! Είναι 4 μέρες πίσω αλλά είναι φυσιολογικό μου είπε οπότε 7+3 είναι 

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Mantarini είπε:

Κορίτσια πήγαμε στο γιατρό, είδαμε ένα μπιζελακι με καρδούλα!! 161 παλμούς!! Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Όλα τα βρήκε φυσιολογικά και προχωράμε!! Είναι 4 μέρες πίσω αλλά είναι φυσιολογικό μου είπε οπότε 7+3 είναι 

Συγχαρητήρια γλυκιά μου !!!! Μεγαλώνει το μπιζελακι είδες 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η afr είπε:

Οχι κορίτσι μου δεν έκανα. Ουτε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου με ειχε στείλει ο γιατρός μου να κανω. Εσύ πηγες να κανεις?

Έγω πήγα ναι, αν και νωρίς βγήκε 100.6 ..γιατί φεύγω Κυριακή οπότε να προλάβω να κάνω μία και αύριο να δω πως πάει..ήθελα να ξέρω και με σιγουριά τι γίνεται πριν φύγω..υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μη με έβαζε απλά εγώ το ζήτησα..

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η sisi93 είπε:

Έγω πήγα ναι, αν και νωρίς βγήκε 100.6 ..γιατί φεύγω Κυριακή οπότε να προλάβω να κάνω μία και αύριο να δω πως πάει..ήθελα να ξέρω και με σιγουριά τι γίνεται πριν φύγω..υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μη με έβαζε απλά εγώ το ζήτησα..

Καλές διακοπές κορίτσι μου να προσέχεις ,πολύ καλή η χωριακη σου !!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Kateriniw είπε:

Καλές διακοπές κορίτσι μου να προσέχεις ,πολύ καλή η χωριακη σου !!!

Σε ευχαριστώ πολύ 😘 Θα πάω και αύριο έτσι να μου φύγει..αλλά δυστυχώς δεν θα έχει περάσει ένα 48ωρο ακριβώς, λόγω Σαββάτου κλείνει νωρίς..και φοβάμαι μήπως δεν δω διπλασιασμό και φρικάρω στις διακοπές..τι λέτε να κάνω;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η sisi93 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ 😘 Θα πάω και αύριο έτσι να μου φύγει..αλλά δυστυχώς δεν θα έχει περάσει ένα 48ωρο ακριβώς, λόγω Σαββάτου κλείνει νωρίς..και φοβάμαι μήπως δεν δω διπλασιασμό και φρικάρω στις διακοπές..τι λέτε να κάνω;

Είναι λογικό να μην δεις διπλασιασμό! Τζάμπα θα την κάνεις κατ´εμε και το πιθανότερο να σε αγχώσει χωρίς λόγο. Εγώ στην θέση σου, θα έκανα μετά από 3-4 μέρες σε κάποιο διαγνωστικό στις διακοπές, για να δω το μέγεθος της διαφοράς και όχι απόλυτα διπλασιασμούς. Σίγουρα λόγω διαφορετικού εργαστηρίου, θα υπάρχει διαφορά, αλλά πιστεύω θα βγάλεις κάποια άκρη 😊

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Mantarini είπε:

Μπράβο κορίτσι μου, όλα πάνε τέλεια!!! Και σε λίγες μερες θα το ξανακούσετε!

Δημοσίευση

Μια χαρά το νούμερο, τέλεια! Όλα θα πάνε καλά!

Δημοσίευση

Μπράβο συγχαρητήρια!! Μη πας αύριο βρε κορίτσι μου!! Δε ξερω που θα πάτε διακοπές αλλά αν έχεις πρόσβαση σε μικροβιολογικο άστο να πας Δευτέρα..κρίμα ειναι να στεναχωρεθεις..αντε ολα να πάνε καλα κ να περάσεις όμορφα!! Να προσέχεις!🩷

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Mantarini είπε:

Μπράβο με το καλό μια τελειομηνη εγκυμοσύνη να έχεις κορίτσι μου ☺️

εγώ ήμουν μια βδομάδα πίσω όλα καλά δεν πειράζει έκανες πιο αργά ωορρηξία 

με το καλό το μωράκι σου 🩷💙🧿

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια καλημέρα! 9+6 σήμερα και από χθες να πω την αλήθεια είμαι λίγο ανήσυχη. Έχει φύγει ο πόνος από το στήθος που είχα και υπάρχει μια πολύ αμυδρή ευαισθησία στις θηλές, τπτ άλλο, συν του ότι εχθές το πρωί είχα και κάποια τραβηγματάκια και τσιμπήματα χαμηλά. Κάτι άλλο ανησυχητικό δόξα τω Θεώ δεν έχω, απλά λόγο της προηγούμενης φοράς με έχει πιάσει φόβος μην μας βρουν πάλι τπτ δυσάρεστα, δεν θα το αντέξω νομίζω αυτή τη φορά. Γιατρό τώρα έχω ξανά 28/08 οπότε είναι αρκετός ο καιρός της αναμονής.. 🤔 το βρίσκεται φυσιολογικό εσείς να συμβαίνει αυτό;

Εγώ είμαι 9+5. Έως σήμερα είναι μέρες που σηκώνομαι και νιώθω βαρύ το στήθος μου και μέρες που δεν νιώθω τίποτα. Μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Έχεις εμετούς και ναυτίες; Εμένα με έχουν γονατίσει. 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Mantarini είπε:

🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Ολα πανε κατευχην. Μπράβο κορίτσι μου.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Rena92 είπε:

Είναι λογικό να μην δεις διπλασιασμό! Τζάμπα θα την κάνεις κατ´εμε και το πιθανότερο να σε αγχώσει χωρίς λόγο. Εγώ στην θέση σου, θα έκανα μετά από 3-4 μέρες σε κάποιο διαγνωστικό στις διακοπές, για να δω το μέγεθος της διαφοράς και όχι απόλυτα διπλασιασμούς. Σίγουρα λόγω διαφορετικού εργαστηρίου, θα υπάρχει διαφορά, αλλά πιστεύω θα βγάλεις κάποια άκρη 😊

στις πριν 1 ώρα, ο/η Zenia z είπε:

Μπράβο συγχαρητήρια!! Μη πας αύριο βρε κορίτσι μου!! Δε ξερω που θα πάτε διακοπές αλλά αν έχεις πρόσβαση σε μικροβιολογικο άστο να πας Δευτέρα..κρίμα ειναι να στεναχωρεθεις..αντε ολα να πάνε καλα κ να περάσεις όμορφα!! Να προσέχεις!🩷

Μίλησα και με το γιατρό το βράδυ και μου είπε να κάνω και ας μη δω απόλυτο διπλασιασμό θέλει λέει να είναι από 170-240 αλλά και λίγο λιγότερο να είναι δεν τον πειράζει.. Είναι δίκοπο μαχαίρι ή θα ηρεμήσω ή θα αγχωθώ..μικροβιολογικό δύσκολα να βρω θα πάμε ορεινά και θα μένουμε σε χωριό.. Θα δω τι θα κάνω κορίτσια αναλόγως πως νιώθω αύριο..θεωρητικά θα έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα..Επίσης αυτή τη φορά θέλει να με δει κατευθείαν στην 6η εβδομάδα οπότε θα φάω τα νύχια μου έως τότε καταλαβαίνετε...

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Mantarini είπε:

Μπράβο κοριτσάκι μου γλυκό. Αχ αυτη η ανακούφιση. Εγώ είμαι -5 μέρες αλλά οκ δεν σκαμε . Και να δες έφτασα 11+3 σήμερα 😘 ακούω και καρδούλα με το μηχάνημα μου και έχω την ηρεμία μου 

Εγώ έχω μια απορία σου άλλαξε Πητ ; Γτ σε εμένα στον Δεύτερο υπέρηχο που με έβγαλε μικρότερη εβδ μου άλλαξε την ημερομηνία. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Μπράβο κοριτσάκι μου γλυκό. Αχ αυτη η ανακούφιση. Εγώ είμαι -5 μέρες αλλά οκ δεν σκαμε . Και να δες έφτασα 11+3 σήμερα 😘 ακούω και καρδούλα με το μηχάνημα μου και έχω την ηρεμία μου 

Εγώ έχω μια απορία σου άλλαξε Πητ ; Γτ σε εμένα στον Δεύτερο υπέρηχο που με έβγαλε μικρότερη εβδ μου άλλαξε την ημερομηνία. 

Ευχαριστώ όλα τα κορίτσια για την υποστήριξη!! Με το καλό να έχουμε όλες τελειομηνες εγκυμοσύνες!! 

@Παρασκευαιδου δεν ασχολήθηκαμε καθόλου με την πητ, απλά μου είπε να πω στην εμβρυολογο που θα μου κάνει την αυχενική διαφάνεια ότι είμαι 4 μέρες πίσω για να υπολογίσει σωστά τις ημερομηνίες που θα πρέπει να κλείσω ραντεβού και έτσι και έγινε. Έκλεισα αυχενική διαφάνεια στις 9/9 

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Ωραία, λοιπόν — σκέψου το πρώτο τρίμηνο σαν “τρία μικρά κύματα” ορμονών:

1️⃣ Πρώτο κύμα (4–7 εβδομάδες)

Ξεκινά αμέσως μετά την εμφύτευση.

hCG: ανεβαίνει εκθετικά, δίνει το σήμα στις ωοθήκες να παράγουν περισσότερη προγεστερόνη και οιστρογόνα.

Σε πολλές γυναίκες εδώ εμφανίζεται πόνος/πρήξιμο στο στήθος, ναυτία, κόπωση.

2️⃣ Μικρή “κοιλιά” (8–10 εβδομάδες)

Το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται στις υψηλές ορμόνες.

Σε κάποιες τα συμπτώματα μειώνονται προσωρινά, γι’ αυτό μπορεί να είχες ηρεμία στο στήθος αυτές τις εβδομάδες.

3️⃣ Δεύτερο κύμα (10–12 εβδομάδες)

Ο πλακούντας αναλαμβάνει την παραγωγή ορμονών.

Τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης αυξάνονται ξανά, με σταθερή παροχή πλέον από τον πλακούντα.

Αυτή η μετάβαση μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση συμπτωμάτων: πιο έντονο πρήξιμο στήθους, ευαισθησία, ακόμα και ελαφρά αύξηση όγκου.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Pixies είπε:

Εγώ είμαι 9+5. Έως σήμερα είναι μέρες που σηκώνομαι και νιώθω βαρύ το στήθος μου και μέρες που δεν νιώθω τίποτα. Μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Έχεις εμετούς και ναυτίες; Εμένα με έχουν γονατίσει. 

Εγώ καλώς, κακώς, δεν ξέρω να σου πω.. δεν έχω τπτ.. είμαι μια χαρά.. κάποιοι λένε είναι πολύ καλό να έχεις τέτοια συμπτώματα, άλλοι πάλι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο.. μακάρι για μας που δεν έχουμε τέτοια συμπτώματα να πηγαίνουνε όλα καλά χωρίς απρόοπτα. 

@Παρασκευαιδου εγώ αυτόν τον υπέρηχο τον έχω ζηλέψει εε;;; Θα μας πεις τελικά ποιον έχεις μπας και πάρουμε κι εμείς; 🤗

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

Καλέ κάτσε στα αυγά σου !!!! Ετοίμασε βαλίτσες σιγά σιγά και ξεκινά τις διακοπουλες σου ήρεμα και ωραία ,εννοείτε δεν θα έχεις διπλασιασμό μέσα σε 24 ώρες ,άρα ή πας απλά και το κάνεις για να δεις ότι ανεβαίνει έστω και λίγο ή κάθεσαι στα αυγά σου !!! 

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια..ίσως δεν το διευκρίνησα καλά..είχα κάνει χοριακή Πέμπτη και πήγα σήμερα, πέρασαν σχεδόν 2  24ωρα..όμως καλά που πήγα εν τέλει κορίτσια...

Σήμερα το πρωί πάω τουαλέτα και βλέπω απαλά ροζ υγρά στο χαρτί σαν κηλίδα και στο εσώρουχο..άρχισα να τρέμω..πάω ξανακάνω χοριακή και ευτυχώς όχι μόνο διπλασιάστηκε αλλά πήγε και 282!! Ανακουφίστηκα τόσο πολύ..βέβαια ετοιμάζομαι για διακοπές και φοβάμαι λίγο μη ταλαιπωρηθώ..μου έγραψε και utrogestan...μου είπε να μη ακυρώσω τις διακοπές απλά να μη κουραστώ πολύ..το έχει περάσει καμμιά τόσο νωρίς..ξέρει από τι είναι;; 

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η sisi93 είπε:

Γεια σας κορίτσια..ίσως δεν το διευκρίνησα καλά..είχα κάνει χοριακή Πέμπτη και πήγα σήμερα, πέρασαν σχεδόν 2  24ωρα..όμως καλά που πήγα εν τέλει κορίτσια...

Σήμερα το πρωί πάω τουαλέτα και βλέπω απαλά ροζ υγρά στο χαρτί σαν κηλίδα και στο εσώρουχο..άρχισα να τρέμω..πάω ξανακάνω χοριακή και ευτυχώς όχι μόνο διπλασιάστηκε αλλά πήγε και 282!! Ανακουφίστηκα τόσο πολύ..βέβαια ετοιμάζομαι για διακοπές και φοβάμαι λίγο μη ταλαιπωρηθώ..μου έγραψε και utrogestan...μου είπε να μη ακυρώσω τις διακοπές απλά να μη κουραστώ πολύ..το έχει περάσει καμμιά τόσο νωρίς..ξέρει από τι είναι;; 

Πολύ θετικό το νέο με τη χοριακή!! Να προσέχεις όμως αρκετά στις διακοπές! Τα σημαδάκια αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι κακό. Να το παρακολουθείς ωστόσο. ❤️ Να προσέχεις, όχι πολλά περπατήματα, σκάλες κλπ!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Πολύ θετικό το νέο με τη χοριακή!! Να προσέχεις όμως αρκετά στις διακοπές! Τα σημαδάκια αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι κακό. Να το παρακολουθείς ωστόσο. ❤️ Να προσέχεις, όχι πολλά περπατήματα, σκάλες κλπ!

Ευχαριστώ δόξα το Θεό όλα καλά..Μπα μόνο ξεκούραση και παραλίες με άμεση πρόσβαση σημασία έχει να είναι καλά το σποράκι 😍

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η sisi93 είπε:

Ευχαριστώ δόξα το Θεό όλα καλά..Μπα μόνο ξεκούραση και παραλίες με άμεση πρόσβαση σημασία έχει να είναι καλά το σποράκι 😍

Ακριβώς!! Οι πρώτες σας διακοπές είναι, αν το καλοσκεφτείς!! 🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...