Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Είμαι 33 εβδομάδες έγκυος με το πρώτο μου μωράκι και στις 28 εβδομάδες μου βρήκαν διαβήτη κύησης. Η καμπύλη ζαχάρου ήταν αρκετά καλή , μόνο το ζάχαρο νηστείας ήταν λίγο πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια στο 96. Έχω πάει σε ενδοκρινολόγο και ενώ στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και μόνο τα μεταγευματικα εβγαιναν κάποιες φορές εκτός έχει εδώ και μια βδομάδα που τα μεταγευματικα βγαίνουν πολύ καλά αλλά το νηστείας δε λέει να πέσει κάτω από 94 ενώ υπάρχουν φορές που πιάνει και 100. Η ενδοκρινολόγος μου έκοψε ουσιαστικά σχεδόν όλους τους υδατάνθρακες και με έχει κυρίως με κρέας και σαλάτα και με ομελέτα και τυρί αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα και η γυναικολόγος μου με έχει κατατρομαξει ειδικά εφόσον στο Doppler βρήκαμε το μωρό να είναι λίγο μεγαλύτερο από ότι πρέπει ( κατά 200γρ περίπου). Έχει περάσει καμιά κάτι παρόμοιο και αν ναι πως κατάφερε να το ξεπεράσει. Δε θέλω να πάρω ινσουλίνη γτ έχω διαβάσει πως πολλές φορές γυναίκες που παίρνουν ινσουλίνη στην εγκυμοσύνη αναγκάζονται να γεννήσουν νωρίτερα με πρόκληση και δε το θέλω αυτό, δεν ξέρω όμως τι άλλο μπορώ να κάνω.

Δημοσίευση
στις On 21/7/2025 at 10:07 ΠΜ, ο/η katerina9 είπε:

Καλησπέρα. Είμαι 33 εβδομάδες έγκυος με το πρώτο μου μωράκι και στις 28 εβδομάδες μου βρήκαν διαβήτη κύησης. Η καμπύλη ζαχάρου ήταν αρκετά καλή , μόνο το ζάχαρο νηστείας ήταν λίγο πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια στο 96. Έχω πάει σε ενδοκρινολόγο και ενώ στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και μόνο τα μεταγευματικα εβγαιναν κάποιες φορές εκτός έχει εδώ και μια βδομάδα που τα μεταγευματικα βγαίνουν πολύ καλά αλλά το νηστείας δε λέει να πέσει κάτω από 94 ενώ υπάρχουν φορές που πιάνει και 100. Η ενδοκρινολόγος μου έκοψε ουσιαστικά σχεδόν όλους τους υδατάνθρακες και με έχει κυρίως με κρέας και σαλάτα και με ομελέτα και τυρί αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα και η γυναικολόγος μου με έχει κατατρομαξει ειδικά εφόσον στο Doppler βρήκαμε το μωρό να είναι λίγο μεγαλύτερο από ότι πρέπει ( κατά 200γρ περίπου). Έχει περάσει καμιά κάτι παρόμοιο και αν ναι πως κατάφερε να το ξεπεράσει. Δε θέλω να πάρω ινσουλίνη γτ έχω διαβάσει πως πολλές φορές γυναίκες που παίρνουν ινσουλίνη στην εγκυμοσύνη αναγκάζονται να γεννήσουν νωρίτερα με πρόκληση και δε το θέλω αυτό, δεν ξέρω όμως τι άλλο μπορώ να κάνω.

Καταρχήν θα πω πόσο λάθος που σου έκοψε ΟΛΟΥΣ τους υδατάνθρακες. Εκεί έξω κυκλοφορούν απίστευτα γιατροί που ΔΕΝ έχουν ιδέα από διαβήτη κύησης. Είναι πιστοποιημένος για κύηση ο γιατρός;;; Σόρρυ αλλά νευριάζω.. τεσπα 

Το άγχος και η στεναχώρια ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ φουλ . 

Εγώ είχα διαβήτη κύησης και το ανακάλυψα πολύ πολύ αργά γιατί στη Γερμανία κλασικά δεν κάνουν την 3ωρη αλλά 1 ώρα μέτρηση όπου όλα ήταν καλά . Τελικά το μωράκι μου έβγαινε +2 εβδ με αποτέλεσμα να το ξαναψαξουμε και να ανακαλύψουν αργά διαβήτη κύησης 33 εβδ νομίζω ήμουν . Το μωράκι μου γεννήθηκε 39+3 στα 4690 γρ υγιέστατο. Από 33 εβδ πρόσεχα, το μόνο που δεν έφαγα ήταν ζάχαρη και ναι είχα υδατάνθρακες αλλά μια σταγόνα χρειάζεται όμως . Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική πόσο μάλλον ο διαβήτης κύησης.

Στην Ελλάδα πάνε κατευθείαν για καισαρική ή πρόκληση εάν έχεις διαβήτη. Με βρίσκει αντίθετη. Όμως αυτό πρέπει εσύ να το δεις . 

Δημοσίευση
στις On 21/7/2025 at 11:07 ΠΜ, ο/η katerina9 είπε:

Καταρχάς πρέπει να ηρεμήσεις κοριτσάκι μου !! Συμφωνώ με την @Παρασκευαιδου πως είναι λάθος να κοπούν τελείως οι υδατάνθρακες!! Εγώ είχα διαβήτη κύησης στα δίδυμα που ρυθμίστηκε με διατροφή. Οκ καισαρική έκανα αλλά όχι λόγω διαβήτη!! Η κουμπάρα μου στο 2ο έκανε διαβήτη κύησης κ έπαιρνε ινσουλίνη κ γέννησε φυσιολογικότατα!!! Δεν είναι κάτι η ινσουλίνη αλήθεια τίποτα το φοβερό!! Η στεναχώρια κ το άγχος σε απορρυθμίζουν ακόμα περισσότερο γλυκιά μου. Ολα θα πάνε καλά!! 

Δημοσίευση
στις On 21/7/2025 at 11:07 ΠΜ, ο/η katerina9 είπε:

Κορίτσι μου δεν κόβουμε όλους τους υδατάνθρακες τους χρειαζόμαστε με μέτρο και σωστά. Τώρα για την ινσουλίνη μη την φοβάσαι εγώ έκανα στην πρώτη εγκυμοσύνη μου από την αρχή και τώρα αν χρειαστεί θα ξανακάνω δεν είναι τίποτα έτσι είχα τρομάξει και εγώ. Όσο αφορά την πρόκληση η αλήθεια είναι ότι η γιατρός μου μου είπε ότι συνήθως με διαβήτη κύησης με ινσουλίνη μέχρι 39 εβδομάδες βάζουν με πρόκληση αλλά ανάλογα και το ποσό ρυθμισμένος είναι εγώ γέννησα 38+4 με πρόκληση όχι μόνο διαβήτη βέβαια αλλά είχα υπέροχο τοκετό ή γιατρος μου με περίμενε όσο χρειάστηκε και γέννησα φυσιολογικα . Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά υπομονή ο διαβήτης είναι δύσκολος και ύπουλος κάτι που δεν σε ανεβάζει σήμερα μπορεί να σε ανεβάζει αύριο ή λόγω στρες και άγχους το επηρεάζουν τα πάντα.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Καταρχήν θα πω πόσο λάθος που σου έκοψε ΟΛΟΥΣ τους υδατάνθρακες. Εκεί έξω κυκλοφορούν απίστευτα γιατροί που ΔΕΝ έχουν ιδέα από διαβήτη κύησης. Είναι πιστοποιημένος για κύηση ο γιατρός;;; Σόρρυ αλλά νευριάζω.. τεσπα 

Το άγχος και η στεναχώρια ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ φουλ . 

Εγώ είχα διαβήτη κύησης και το ανακάλυψα πολύ πολύ αργά γιατί στη Γερμανία κλασικά δεν κάνουν την 3ωρη αλλά 1 ώρα μέτρηση όπου όλα ήταν καλά . Τελικά το μωράκι μου έβγαινε +2 εβδ με αποτέλεσμα να το ξαναψαξουμε και να ανακαλύψουν αργά διαβήτη κύησης 33 εβδ νομίζω ήμουν . Το μωράκι μου γεννήθηκε 39+3 στα 4690 γρ υγιέστατο. Από 33 εβδ πρόσεχα, το μόνο που δεν έφαγα ήταν ζάχαρη και ναι είχα υδατάνθρακες αλλά μια σταγόνα χρειάζεται όμως . Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική πόσο μάλλον ο διαβήτης κύησης.

Στην Ελλάδα πάνε κατευθείαν για καισαρική ή πρόκληση εάν έχεις διαβήτη. Με βρίσκει αντίθετη. Όμως αυτό πρέπει εσύ να το δεις . 

Αχ κορίτσι μου πράγματικα πόσο επικίνδυνοι είναι μερικοί γιατροί ο διαβητολογος που με παρακολουθεί εκτός εγκυμοσύνης μου ρύθμισε το ζάχαρο και ήταν ο μόνος όμως όταν έμεινα έγκυος τώρα δεύτερη φορά ήταν απίστευτα άσχετος μου έδωσε ότι να ναι όρια μεταγευματικα 180 και νηστείας 110 που αν δεν είχα εμπειρία από την πρώτη εγκυμοσύνη θα τον άκουγα και θα είχα θέμα αργότερα 

Δημοσίευση

Συμφωνώ με τις κοπέλες παραπάνω, δεν θα έπρεπε να σου κόψει εντελώς τους υδατάνθρακες. Οι συνδυασμοί παίζουν ρόλο. Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη που είχαμε εντοπίσει τον διαβήτη από την αρχή της κύησης λόγω αντίστασης στην ινσουλίνη που είχα έτσι κι αλλιώς, ακολούθησα ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Ετρωγα από όλα τα φαγητά, απέφευγα τα λευκά γενικώς (έκανα στροφή στα ολικής άλεσης που το κρατώ από τότε), πολλά λαχανικά και φρούτα, έκοψα τελείως το ψωμί τοστ που είναι τίγκα στη ζάχαρη, εννοείται γλυκά κλπ (έτρωγα σοκολάτα μόνο όταν πήγαινα για υπέρηχο, και σε κάποιες γιορτές). Όπως σου έγραψα και παραπάνω, είχα παρατηρήσει ότι οι συνδυασμοί κάνουν τη ζημιά: π.χ. όταν έκανα κοτόσουπα, έτρωγα μόνο κοτόπουλο/κόκορα με σούπα και καρότα. Δεν έτρωγα την πατάτα γιατί σε συνδυασμό με το ρύζι (μόνο αυτό είχα κρατήσει από τα λευκά, να πω την αλήθεια), μου πήγαινε το ζάχαρο στον Θεό!

Επίσης... πολύ βασικό! Άσκηση. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βοηθά! Περπάτημα, το πιο απλό, εφόσον στο επιτρέπει και ο γιατρός σου! 

Εγώ έτσι απέφυγα την ινσουλίνη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...