Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις – εμπειρία, απορίες, λύσεις;

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ανοίγω αυτό το thread και σε αυτό το forum, γιατί τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμαι με συχνές υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και νιώθω ότι ίσως κάποιος/κάποια άλλος/η να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. 

Πάθαινα από περίπου 17-18 ετών αραιά και που στα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι οι χρόνιες ουρολοιμώξεις πλέον, πυροδοτήθηκαν μετά από τον πολύωρο τοκετό μου (14ω) και την εφαρμογή ουροκαθετήρα στο μαιευτήριο. 

Έχω δοκιμάσει διάφορες αγωγές: αντιβιώσεις, φυσικά σκευάσματα (D-mannose), προβιοτικά για ενίσχυση μικροβιώματος, αλλαγές στη διατροφή και καθημερινές συνήθειες. Κάποιες φορές είδα βελτίωση, άλλες όχι. Πλέον η παθολόγος μου, μου προτείνει και χημειοπροφύλαξη (ένα χάπι αντιβίωσης μετά από επαφή), κάτι στο οποίο είναι αντίθετος ο ουρολόγος μου, αλλά εγώ πλέον έχω κουραστεί. Μιλάμε για αφάνταστο πόνο, αιματουρία, φόβο για πυελονεφρίτιδα και σηψαιμία και το γεγονός ότι δε μπορείς να είσαι λειτουργικός. Δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου, δε μπορώ να φροντίσω το παιδί μου.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω:
Αν έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο; Τι σας έχει βοηθήσει ουσιαστικά; Αν έχετε βρει γιατρούς/λύσεις που άλλαξαν την πορεία!
Αν γνωρίζετε για εξετάσεις, σκευάσματα, φάρμακα που ίσως δεν προτείνονται εύκολα στην Ελλάδα (π.χ. PCR ούρων, Uromune, εμβόλια, Hiprex)

Αν κάποιος/α θέλει να μοιραστεί τη δική του/της εμπειρία, πραγματικά θα το εκτιμήσω.
Νιώθω ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται λίγο και αφορά τελικά περισσότερους απ’ ό,τι νομίζουμε.

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η itsathina είπε:

Ανοίγω αυτό το thread και σε αυτό το forum, γιατί τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούμαι με συχνές υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και νιώθω ότι ίσως κάποιος/κάποια άλλος/η να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. 

Πάθαινα από περίπου 17-18 ετών αραιά και που στα χρόνια, αλλά πιστεύω ότι οι χρόνιες ουρολοιμώξεις πλέον, πυροδοτήθηκαν μετά από τον πολύωρο τοκετό μου (14ω) και την εφαρμογή ουροκαθετήρα στο μαιευτήριο. 

Έχω δοκιμάσει διάφορες αγωγές: αντιβιώσεις, φυσικά σκευάσματα (D-mannose), προβιοτικά για ενίσχυση μικροβιώματος, αλλαγές στη διατροφή και καθημερινές συνήθειες. Κάποιες φορές είδα βελτίωση, άλλες όχι. Πλέον η παθολόγος μου, μου προτείνει και χημειοπροφύλαξη (ένα χάπι αντιβίωσης μετά από επαφή), κάτι στο οποίο είναι αντίθετος ο ουρολόγος μου, αλλά εγώ πλέον έχω κουραστεί. Μιλάμε για αφάνταστο πόνο, αιματουρία, φόβο για πυελονεφρίτιδα και σηψαιμία και το γεγονός ότι δε μπορείς να είσαι λειτουργικός. Δε μπορώ να πάω στη δουλειά μου, δε μπορώ να φροντίσω το παιδί μου.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω:
Αν έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο; Τι σας έχει βοηθήσει ουσιαστικά; Αν έχετε βρει γιατρούς/λύσεις που άλλαξαν την πορεία!
Αν γνωρίζετε για εξετάσεις, σκευάσματα, φάρμακα που ίσως δεν προτείνονται εύκολα στην Ελλάδα (π.χ. PCR ούρων, Uromune, εμβόλια, Hiprex)

Αν κάποιος/α θέλει να μοιραστεί τη δική του/της εμπειρία, πραγματικά θα το εκτιμήσω.
Νιώθω ότι αυτό είναι ένα θέμα που συζητιέται λίγο και αφορά τελικά περισσότερους απ’ ό,τι νομίζουμε.

Καλημέρα! Σε καταλαβαίνω όσο δεν φαντάζεσαι! Γύρω στα 20 άρχισε το θέμα μου και για ένα εξάμηνο είχα κάθε βδομάδα…πόνος που δεν περνούσε με παυσίπονα, κλάματα πυρετός …αντιβίωση στην αντιβίωση και χάπια κράνμπερι. Τελικά, μου έφεραν οι γονείς μου έναν φυσικό χυμό κράνμπερι συμπυκνωμένο και αρκετά δυνατό. Αγορασμένο από κατάστημα με βιολογικά…έπινα ένα φλυτζάνι ελληνικού την ημέρα και έτσι μαγικά πέρασε. Έχουν περάσει πολλά χρόνια δεν ξέρω καν πως λέγεται ή που μπορείς να το βρεις, αλλά στο λέω να έχεις στο νου σου μήπως βρεις κάτι ανάλογο. Απο τότε παθαίνω πάλι αλλά πιο σπάνια…αυτό που με βοηθάει είναι η αναβραζουσα βιταμίνη κράνμπερι από p.h. Μόλις αισθανθώ το παραμικρό παίρνω 1-2 την ημέρα κ στρώνω. Σκέψου μπήκα εκτακτως να γεννήσω με πρόκληση γιατί για ένα μήνα είχα πάλι ουρολοίμωξη και άρχισε να μου πειράζει το νεφρό… είναι δύσκολο αυτό που περνάς και εύχομαι να περάσει γρήγορα. Στη θέση σου θα δοκίμαζα και ομοιοπαθητική..

Δημοσίευση

Επίσης, εννοείται πως πίνω γύρω στα 3 λίτρα νερό την ημέρα εδώ και χρόνια. Πλένομαι αμέσως μετά την επαφή, αλλά και πριν από αυτήν. Δεν κάθομαι σε άμμο κλπ και γενικά είμαι ένα τέρας υγιεινής, μπας και προλάβω καταστάσεις…

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Περιγράφεις ακριβώς την ίδια κατάσταση που έζησε η κολλητή μου και αυτό που την έσωσε ήταν ένα σκεύασμα που λέγεται uro-vaxom 1 κάψουλα την ημέρα και της το έδωσε νεφρολόγος που ασχολείται με τις ουρολοιμώξεις. Σώθηκε η γυναίκα. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου! Ομοιοπαθούσα κι εγώ αλλά ευτυχώς όχι σε τόσο προχωρημένο στάδιο. 

Εγώ άρχισα να παθαίνω ουρολήμοξη όταν άρχησα να έχω ερωτικές επαφές. Μέχρι τα 25 μου δεν είχα τπτ.. δεν ήξερα τι θα πει ουρολήμοξη.. από κει και μετά κάθε φορά που είχα ερωτική επαφή πάθαινα αμέσως ουρολήμοξη. Βρε τι μπάνιο έκανα από πριν την επαφή, τι μπάνιο μετά την επαφή, τι πήγαινα τουαλέτα αμέσως για να φύγουν τα μικρόβια, τπτ.. τπτ.. τπτ.. Τι κράμπερι χυμούς έπαιρνα, τι βιταμίνες με κράμπερι, σκατά όλε!!! Με τα πολλά πολλά με έσωσε η γυναικολόγος μου! Έκανα αντιβιόγραμμα και μου έδωσε κάτι χαπάκια, furolin λέγονται.  Αυτό ήταν.. σώθηκα... η σωτηρία μου!! Από τότε μετά από κάθε επαφή, αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές παίρνω ένα χαπάκι για πρόληψη. Αν θες ψάξτο...!!!

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η Asteria2708 είπε:

uro-vaxom

Ίσως πρέπει να δω κι έναν νεφρολόγο. Προς το παρόν έχω μόνο ουρολόγο! Έχω γνωρίσει μια κοπέλα μέσα σε όλο αυτό που με το Uro-Vaxom δεν είδε καμία απολύτως διαφορά. Είμαι πια απελπισμένη!! 

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

κάθε φορά που είχα ερωτική επαφή πάθαινα αμέσως ουρολήμοξη. Βρε τι μπάνιο έκανα από πριν την επαφή, τι μπάνιο μετά την επαφή, τι πήγαινα τουαλέτα αμέσως

Μια από τα ίδια και εγώ. Οι επαφές μου την πυροδοτούν, παρόλο που τηρώ σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής!

στις πριν 25 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Με τα πολλά πολλά με έσωσε η γυναικολόγος μου! Έκανα αντιβιόγραμμα και μου έδωσε κάτι χαπάκια, furolin λέγονται.

Ακριβώς αυτό μου είπε η παθολόγος μου την τελευταία φο΄ρα, ακριβώς τα ίδια χάπια. Δε τα έχω δοκιμάσει ακόμα μετά από επαφή, πήρα όμως ένα να δω αν έχω αλλεργία ή κάτι (γιατί έχω ήδη αλλεργία στην πενικιλίνη).

Είχες καθόλου side effects; Εγώ απλά ένιωσα σα να έχω καταπιεί πύραυλο, πολύ βαρύ το στομάχι μου, αλλά αν αξίζει τον κόπο, πραγματικά δε με ενοχλεί λίγος στομαχόπονος. Επίσης, τα ούρα μου ήταν πράσινο φλούο 😆 Όντως δεν έχεις ξαναπάθει από τότε που τα παίρνεις; 

Έχω ανακαλύψει και το canephron uno. Το οποίο είναι φυτικό φάρμακο! Μια φίλη μου με το ίδιο πρόβλημα με εμάς, το παίρνει από τον Μάρτιο και δεν έχει πάθει ουρολοίμωξη μετά την επαφή, ενώ έπαιρνε για 10 χρόνια χημειοπροφύλαξη με αντιβίωση μετά από κάθε επαφή!

Δημοσίευση
στις πριν 53 λεπτά, ο/η Rena92 είπε:

Τελικά, μου έφεραν οι γονείς μου έναν φυσικό χυμό κράνμπερι συμπυκνωμένο και αρκετά δυνατό. Αγορασμένο από κατάστημα με βιολογικά…έπινα ένα φλυτζάνι ελληνικού την ημέρα και έτσι μαγικά πέρασε.

στις πριν 53 λεπτά, ο/η Rena92 είπε:

Απο τότε παθαίνω πάλι αλλά πιο σπάνια…αυτό που με βοηθάει είναι η αναβραζουσα βιταμίνη κράνμπερι

Αχ! Τι έχεις περάσει και εσύ!; Θα ψάξω να βρω συμπυκνωμένο χυμό! Έχω χάσει πραγματικά τις ελπίδες μου, γιατί νεότερες μετα-αναλύσεις που έχω διαβάσει, δείχνουν ότι δεν μειώνει στατιστικά σημαντικά τις ουρολοιμώξεις σε όλες τις ομάδες και ότι ορισμένα συμπληρώματα δεν περιέχουν επαρκείς ποσότητες PACs (προανθοκυανιδίνες) – την ουσία που θεωρείται δραστική. Αλλά δε χάνω και τίποτα να το δοκιμάσω και αυτό, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά το πόσα χρήματα έχω χαλάσει σε συμπληρώματα, δε λέγεται.. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η itsathina είπε:

Μια από τα ίδια και εγώ. Οι επαφές μου την πυροδοτούν, παρόλο που τηρώ σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής!

Ακριβώς αυτό μου είπε η παθολόγος μου την τελευταία φο΄ρα, ακριβώς τα ίδια χάπια. Δε τα έχω δοκιμάσει ακόμα μετά από επαφή, πήρα όμως ένα να δω αν έχω αλλεργία ή κάτι (γιατί έχω ήδη αλλεργία στην πενικιλίνη).

Είχες καθόλου side effects; Εγώ απλά ένιωσα σα να έχω καταπιεί πύραυλο, πολύ βαρύ το στομάχι μου, αλλά αν αξίζει τον κόπο, πραγματικά δε με ενοχλεί λίγος στομαχόπονος. Επίσης, τα ούρα μου ήταν πράσινο φλούο 😆 Όντως δεν έχεις ξαναπάθει από τότε που τα παίρνεις; 

Έχω ανακαλύψει και το canephron uno. Το οποίο είναι φυτικό φάρμακο! Μια φίλη μου με το ίδιο πρόβλημα με εμάς, το παίρνει από τον Μάρτιο και δεν έχει πάθει ουρολοίμωξη μετά την επαφή, ενώ έπαιρνε για 10 χρόνια χημειοπροφύλαξη με αντιβίωση μετά από κάθε επαφή!

Λοιπόν εγώ όπως σου είπα τα χαπάκια αυτά είναι η σωτηρία μου. Δεν με πειράζουν καθόλου στο στομάχι, η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι κίτρινα, όντως μετά τα ούρα είναι πολύ κίτρινα, τουλάχιστον τα δικά μου.. 😅 Μόλις αντιληφθώ ότι πάει να με πιάσει ουρολήμοξη, δηλαδή έχω αυτό το κάθε τρις και λίγο τουαλέτα χωρίς στην ουσία να βγάζω τπτ και να αρχίζει αυτό το αισθήμα καψίματος, ένα χάπι παίρνω και μέσα σε μία ώρα είμαι περδίκι.. Αφού νομίζω με το που το παίρνω στο πρώτο 15 λεπτο σταματάνε όλα.! Εγώ έχω σωθεί σου λέω. Δοκίμασε τα, ελπίζω να βρεις τη σωτηρία σου. Εντάξει εγώ κοιτάζω να μην τα παίρνω σε κάθε επαφή, και πολλές φορές τις καπουλάρω, αν είναι δηλαδή μία επαφή στο τόσο, αλλά όταν υπάρχει συχνότητα κοιτάζω παίρνω για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο.. Βέβαια τώρα είμαι σε αρχόμενη εγκυμοσύνη οπότε εδώ και ένα μήνα το έχω αφήσει το άθλημα οπότε δεν έχω και την έννοια της ουρολήμοξης.. 😅

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Βέβαια τώρα είμαι σε αρχόμενη εγκυμοσύνη οπότε εδώ και ένα μήνα το έχω αφήσει το άθλημα οπότε δεν έχω και την έννοια της ουρολήμοξης.. 😅

Με το καλό κορίτσι μου και με ένα πόνο💗 

Μου δίνεις ελπίδες! Σε ευχαριστώ πολ΄ύ! Θα το δοκιμάσω! Ο γυναικολόγος μου που τον έχω ρωτήσει μου έχει πει ότι σε περίπτωση εγκυμοσύνης, το 1ο τρίμηνο μπορώ να τα παίρνω και μετά πάλι στο 3ο. Στο 2ο προτείνονται άλλα φάρμακα, ρώτα και τον δικό σου. Αν και το πρώτο τρίμηνο εγώ προσωπικά, είχα χάσει 5 κιλά από τους εμετούς. Που να σκεφτώ το σεξ; Ξέρναγα σαν το γατί!

Σκεφτόμασταν να κάνουμε άλλο ένα παιδάκι.. αλλά με έχει πάει τρένο με τις ουρολοιμώξεις. Πριν ένα μήνα πέρασα μια βαρβάτη! 13 μέρες αντιβίωση! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...