Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Catherine33 είπε:

Καλημέρα σας κορίτσια μου!!! Η δική μου ΠΗΤ είναι στις 11/1! Την Δευτέρα πάω για αυχενική θα έχω μπει στην 12 εβδομάδα😃 είμαι 33 και είναι το πρώτο μου παιδάκι.. όπως καταλαβαίνω όμως μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και με τις μανούλες που έχουν ήδη ένα παιδάκι γιατί κι εγώ ως τώρα ήμουν κάθε εβδομάδα για υπέρηχο για να βλέπω ότι όλα πηγαίνουν καλά.. μόλις έφευγα τσουπ πάλι το άγχος.. είναι δύσκολο το πρώτο τρίμηνο αλλά πλησιάζουμε προς το τέλος του☺️ κουράγιο εύχομαι σε όλες, να έχετε μια ήρεμη, μαγική και τελειομηνη εγκυμοσύνη 🤰🩷🩷🩷

Καλώς ήρθες κορίτσι μου!! Με το καλό το παιδάκι σου!! Κ εγώ την Τετάρτη έχω αυχενική 12 εβδομάδων ακριβώς! Να μας γράψεις τα νέα σου, αν κ δυστυχώς επειδή είσαι νέο μέλος, ίσως αργήσουμε να δούμε το μήνυμα σου!

• Απαντήσεις 117
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η elena_1990 είπε:

@Rena92 μου σε ευχαριστω πολυ πολυ🥰!Η αληθεια ειναι πως εχω τρελο αγχος αλλα δεν βοηθαει καπου..

@Χρύσακιχαιρομαι που πηγε καλα η αυχενικη σου!Τα λεγαμε κ στην ομαδα του Δεκεμβρη🙃

@Catherine33Καλωσηρθες!Με το καλο η αυχενικη σου🥰Απο που μας στελνεις;

Τι ώρα έχεις ραντεβού;; 😍 πόσων εβδομάδων είσαι ακριβώς τώρα;; 

Δημοσίευση
στις On 22/6/2025 at 9:10 ΜΜ, ο/η Zelda είπε:

Πολύ συγκινητικό! Να είστε καλά να το βλέπετε να θεριεύει! Ναι εγώ θα κάνω σίγουρα. Έκανα και στο γιο μου και θα κάνω πάλι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Περιμένω όμως να κάνω πρώτα αυχενικη γιατί αν εκεί δει κάτι ανησυχητικό θα κάνουμε επεμβατική εξέταση ούτως η άλλως (λάχνες) οπότε δεν θα έχει νόημα να κάνω nipt. Αν είναι όλα καλά στην αυχενική θα κάνω nipt αμέσως μετά. Στο γιο μου είχα μια άψογη αυχενικη υπερηχογραφικά αλλά βγήκε λίγο κακή ή papp a και άλλαξε τα ποσοστά προς το χειρότερο. Ο γιατρός μου που είναι πολύ έμπειρος εμβρυομητρικός είχε πει όλα καλά μην ασχοληθείς αλλά ήθελα να το κάνω να μου φύγει λίγο το άγχος. Αν όλα πάνε καλά ως τότε θα κάνω και σ'αυτήν την εγκυμοσύνη.

Ακριβώς έτσι κ γω! Τέλειο το μωρό χαλιά οι τιμές και μου έριξε τα ποσοστά και αν και το σκεφτόμουνα την έκανα. Πριν λίγους μήνες σε ένα κοντινό μου πρόσωπο έγινε κάτι πολύ φρικτό που έχει να κάνει με όλα αυτά και τώρα σε αυτήν την εγκυμοσύνη ότι κ δείξει η αυχενική θα κάνω νιπτ 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Rena92 είπε:

Καλώς ήρθες κορίτσι μου!! Με το καλό το παιδάκι σου!! Κ εγώ την Τετάρτη έχω αυχενική 12 εβδομάδων ακριβώς! Να μας γράψεις τα νέα σου, αν κ δυστυχώς επειδή είσαι νέο μέλος, ίσως αργήσουμε να δούμε το μήνυμα σου!

Φυσικά και θα σας γράψω ανυπομονώ κορίτσι μου!! Καλή επιτυχία και σε εσένα όλα να πάνε κατ ευχήν!! Με το καλό και το δικό σας μωράκι☺️☺️☺️🍼🤰🥰

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια!Εμας η αυχενικη βγηκε ελαφρως πανω απο τα ορια..μας προετρεψε σε αμνιο..ο γιατρος μας προτεινε νιπτ..ολα στο τραπεζι μεχρι να βγουν τα αιματολογικα φυσικα..θα δειξει..η υπολοιπη εικονα ηταν πολυ καλη..εμεις βεβαια δεν ειμαστε κ τοσο καλα αλλα θα περιμενουμε κ τις αιματολογικες κ βλεπουμε..

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η elena_1990 είπε:

Καλησπερα κοριτσια!Εμας η αυχενικη βγηκε ελαφρως πανω απο τα ορια..μας προετρεψε σε αμνιο..ο γιατρος μας προτεινε νιπτ..ολα στο τραπεζι μεχρι να βγουν τα αιματολογικα φυσικα..θα δειξει..η υπολοιπη εικονα ηταν πολυ καλη..εμεις βεβαια δεν ειμαστε κ τοσο καλα αλλα θα περιμενουμε κ τις αιματολογικες κ βλεπουμε..

Κορίτσι μου λογικό να αναστατωθήκατε, ωστόσο αφού είναι λίγο πάνω, το πιθανότερο είναι πως όλα είναι καλά!! Τα αιματολογικά ποτέ θα τα έχετε; 

Δημοσίευση

@Rena92Την Δευτερα το απογευμα..we will see..απειρα σεναρια στο μυαλο μου παιζουν αλλα δεν θελω να σας μαυριζω με τιποτα!Οταν θα εχω κατι σαν απαντηση σε ολο αυτο θα σας γραψω..

Καλο βραδυ σε ολες ❤️

Δημοσίευση

@elena_1990 καλησπέρα και συγνώμη που πετάγομαι στο θέμα σας. Ειχα άψογη αυχενικη και η papp a μου ανεβασε τ ποσοστά δραματικά για σύνδρομα. Όπως καταλαβαίνεις περάσαμε μια αγωνια κ μέχρι να αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε πήρα τηλ οσες φιλες κ γνωστές θυμομουν ότι είχαν κάνει αμνιο. Συγκεκριμένα μια φίλη μου, την κουνιαδα μου κ τη γυμνάστρια μου. Όλες ειχαν κακη αυχενικη με ποσοστο κοντα στο 1/100 κ τις έβαλαν αμεσα για αμνιο δεν έκαναν καν papp a. Και οι 3 έχουν υγιέστατα παιδακια. Εγω θα σ προτεινα να κάνεις λήψη χοριακων λαχνων, οπως εκανα κ γω. Τηβ επομενη θα έχεις τ αποτελέσματα κ θα σ φύγει ενα μεγαλο βαρος. Η νιπτ χωρια του ότι θα κανει αλλες 15 μερες να βγει δ σ δινει 100% αποτέλεσμα. Μπορει κι αυτη να βγει κακη κ πάλι να καταλήξεις σε αμνιο. Μονο π θα εχεις ζησει μεσα στο αγχος για άλλες 10 15 μερες συν του ότι οποιαδήποτε απόφαση ίσως χρειαστείς να παρεις τ εμβρυο θα ειναι 2 βδομαδες μεγαλύτερο. Αν χρειαστεί κανε τροφοβλαστη ειλικρινά δ ειναι τίποτα σαν διαδικασία κ στο λεω εγω π όταν πήγα να την κάνω απο τ φοβο μ κ τ αγχος μ μην πάθει κάτι τ μωρο εκανα συσπάσεις κ με έδιωξε να ηρεμησω κ να ξανά πάω. Ειμαι σιγουρη ότι μια χαρα ειναι τ μωρο σου ομως. Ολα αυτά πιθανότητες ειναι. Το ότι βγηκαν λιγο αυξημένες δ σημαίνει τίποτα απολύτως.

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Rena92 είπε:

Γεια σου Χρύσα και με το καλό το δεύτερο μωράκι σας!! Οι περισσότερες από ότι βλέπω θα έχουμε δεύτερο μωράκι κοντά ηλικιακά, οπότε θα δίνουμε κουράγιο η μία στην άλλη στην τρέλα 🤣🤣🤣 η χαρά όμως θα είναι υπέρδιπλη!!! 
Από συμπτώματα έχεις κάτι εσύ;; 

Γεια σου κορίτσι μου! Σε ευχαριστώ πολύ!! 💕

Πραγματικά, θα το ζήσουμε όλες μαζί αυτό το τρελό ταξίδι με τα μικρά μας τόσο κοντά! 🤪🤣

Από συμπτώματα… τίποτα απολύτως! Ούτε καν ναυτίες, σαν να μην είμαι έγκυος μερικές μέρες! 😅 Εσύ;

Δημοσίευση

@Diwni Καλημερα Diwni και σε ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες κ μου απαντησες τοσο αναλυτικα,με βοηθησε πολυ που διαβασα το μηνυμα σου διοτι εχω καταληξει ακριβως σε αυτα που μου εγραψες..θα περιμενω την papp a κ θα μιλησω κατευθειαν με την εμβρυολογο για τροφοβλαστη...ομως δεν μπορω να καταλαβω πως εφοσον ειδε οριακα ναι μεν αλλα αυξημενο το υγρο στον αυχενα τα αποτελεσματα της τροφοβλαστης μπορει κ να δειξουν πως το εμβρυο δεν εχει τιποτα.Εχω προδικασει οπως καταλαβαινεις την ολη κατασταση.Μηπως αυτο γινεται μονο εαν ο αλγοριθμος που εχει το προγραμμα της αυχενικης δειξει χαμηλα ποσοστα για αλλους λογους κ οχι η κλινικη εικονα του εμβρυου;Οπως κ να εχει θα γινουν ολα κ θα μαθω..Οπως κ να εχει κ παλι σε ευχαριστω🩷

Δημοσίευση

@elena_1990 θα σου πω. Αυτοί μετράνε κάποια πράγματα στο εμβρυο. Όπως κατάλαβες τ πάχος τ υγρού π υπάρχει στον αυχένα κ αν υπάρχει ορατό ρινικο οστό. Οσο μικρότερο τ πάχος εκει τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να εχει συνδρομο. Οσο μεγαλώνει η αυχενικη διαφάνεια τόσο αυξάνονται θεωρητικά οι πιθανότητες. Αλλα μιλαμε ΠΑΝΤΑ για πιθανότητες. Εγω πχ ειχα λογο ηλικιας (37) κ χαμηλής αυχενικής πιθανότητες αρχικά 1/1000  κατι. Η papp a την έριξε στο 1/600. Σ λέει ότι ενα εμβρυο στα 600 μ αυτές τιε μετρησεις εχει συνδρομο. Εχω δει βιντεακια με σύνδρομα π ελεγε η μαμά το 1/4000 μου πχ κ τ παιδακι είχε συνδρομο. Άπειρο ελάχιστη πιθανότητα? Ναι. Ακομα κ 1 προς 10 να σ βγει απο τις μετρήσεις σημαίνει ότι μ αυτές τιε μετρήσεις τ 9 μωρα ήταν υγιή. Τ ενα είχε συνδρομο. Η τροφοβλαστη παιρνει κύτταρα απ ευθείας απο τ πλακουντα. Εξετάζονται τ χρωμοσώματα. Την άλλη μερα εχεις τ αποτελέσματα με 100% βεβαιότητα. Μια χαρά θα ειναι τ μωρακι σου. Οι μετρήσεις δίνουν μονο πιθανότητες. Εγω τηβ εκανα να εχβ τ κεφαλι μ ησυχο. Το είχα τρελό άγχος μ αυτά π διαβαζα για τη διαδικασία αλλα ειλικρινά δ είναι τίποτα.

Δημοσίευση

@Diwni Σε ευχαριστω κ παλι!Να σου ζησει το μωρακι σου!!!❤️Ποσο ειναι τωρα;

Αθηνα μενεις;Την εκανες σε εμβρυολογο σε Ιατρειο ή σε μαιευτηριο;Το θεμα μου ειναι πως ο γυναικολογος μου ειναι υπερ της νιπτ κ γενικα θα ηθελα εμβρυολογος να μου κανει την συγκεκριμενη εξεταση αλλα σε αυτην που πηγαμε για καποιο λογο με φοβιζει,σκεφτομουν μετα τα αποτελεσματα την Δευτερα να παρω να ρωτησω κ σε κανα 2 μαιευτηρια..φυσικα θα παιξει κ ρολο ποιος μπορει πιο νωρις γιατι πραγματικα δεν μπορω να περιμενω...επισης μηπως ετυχε να ρωτησεις εαν μπορει να γινει με μεθη η εξεταση;;φοβαμαι παρα πολυ..

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η elena_1990 είπε:

@Rena92Την Δευτερα το απογευμα..we will see..απειρα σεναρια στο μυαλο μου παιζουν αλλα δεν θελω να σας μαυριζω με τιποτα!Οταν θα εχω κατι σαν απαντηση σε ολο αυτο θα σας γραψω..

Καλο βραδυ σε ολες ❤️

Δεν μας μαυρίζεις και είμαστε εδώ να στηρίζουμε η μια την άλλη!! Πάρε τον χρόνο σου κορίτσι μου και όλα θα γίνουν κ πάλι όμορφα χωρίς άγχος. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Χρύσακι είπε:

Γεια σου κορίτσι μου! Σε ευχαριστώ πολύ!! 💕

Πραγματικά, θα το ζήσουμε όλες μαζί αυτό το τρελό ταξίδι με τα μικρά μας τόσο κοντά! 🤪🤣

Από συμπτώματα… τίποτα απολύτως! Ούτε καν ναυτίες, σαν να μην είμαι έγκυος μερικές μέρες! 😅 Εσύ;

Αχ περιμένω κ εγώ να το νιώσω αυτό! Εγώ συνεχίζω με ναυτίες αν ξεχάσω τα χάπια μου και τρομερή αδυναμία. Σήμερα είμαι στο κρεβάτι γιατί ζαλίζομαι και δεν μπορώ ούτε μέχρι την τουαλέτα να πάω…στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα πίεση 7 με 4 και ίσως και τώρα κάτι τέτοιο να γίνεται…

Δημοσίευση

Έλενα καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου και εύχομαι να είναι όλα καλά με το μωράκι. Η αλήθεια είναι πως κ εγώ με υπερηχογραφικη εικόνα που προβληματίζει έστω και λίγο θα έκανα λάχνες να είμαι σίγουρη. Ο λόγος που έκανα νιπτ στο πρώτο είναι γιατί υπερηχογραφικά το έμβρυο ήταν άψογο και η papp a δεν είναι τόσο αξιόπιστος δείκτης. Εννοειται συνυπολογιζεται και για αυτό και εγώ δεν αψήφισα την τιμή αλλά υπάρχουν πολλές μελέτες που σχετίζουν την pappa και με άλλους παράγοντες (είναι μη ειδικός δείκτης) ενώ το υπερηχογράφημα είναι πιο αξιόπιστο εφόσον διενεργείται από έμπειρο εμβρυομητρικό. Κ εγώ τώρα περιμένω την αυχενική πρώτα για να αποφασίσω αν θα κάνω λάχνες αν βρεθεί κάτι έστω και οριακά παθολογικά αλλιώς νιπτ αν όλα είναι καλά υπερηχογραφικά. Εγώ δε σκοπεύω να κάνω 10 παιδιά επομένως αυτά τα χρήματα που συμβάλλουν στην ψυχική μου ευημερία έχω τη δυνατότητα και την επιθυμία να τα δώσω, έτσι το σκέφτομαι. 

Έκλεισα αυχενική ναι, στις 7 (η 8 αν έχει τοκετό γιατί περιμένει εκείνες τις μέρες) το απόγευμα. Θα μου πει 1-2 μέρες πριν ακριβώς. Δεν πολυσυμμετεχω γιατί έχουμε έρθει στο εξοχικό να γλιτώσουμε τον καύσωνα και είμαι όλη μέρα με το μωρό εκτός από σκ που έρχεται και μας βρίσκει ο άντρας μου. Ωραία είναι, δύο φορές τη μέρα θάλασσα λυσσαει αλλά μετά εγώ είμαι κομμάτια. Ελπίζω να είναι όλα καλά με το μικρουλι, νιώθω πολύ λίγα πράγματα, καμιά σχέση με το γιο μου εξακολουθω, κάτι που με αγχωνει αλλά πέρα από υπομονή δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Τα υπόλοιπα κορίτσια είστε καλά;

Δημοσίευση

@elena_1990 τωρα είναι 45 ημερων τ μωρο μου. Στη Θεσσαλονίκη την έκανα εγώ. Σε εμβρυολογο π μ εκανε κ την αυχενικη. Η νιπτ αν βγει παθολογική θα πρέπει να περιμένεις μετα να κάνεις αμνιο γτ κ η τροφοβλαστη γινεται σε συγκεκριμένες βδομαδες. Αντεχεις να ζεις με τ αγχος μεχρι τότε? Δ ρώτησα για μέθη, δ μ εκαναν καν τοπική αναισθησία. Η διαδικασία ειναι πολυ πιο απλη απο ότι την περιγράφουν. Μια πιεση νιωθεις μονο κ ίσως ηπια πονακια περίοδου για ουτε μισο λεπτο. Μ λέει φευγεις κανοκικα προσέχεις βάρη κ βαριές δουλειες για 2 μερες. Δ χρειάζεται να είσαι ξαπλα. Κ τώρα μ.λεει φευγεις κάνεις κ μια βόλτα χαλαρα αν θέλεις. Γτ ειχαμε τ αυτοκίνητο σε πάρκινγκ κ λεγαμε να πάρουμε ταξι. Εγω βέβαια επειδή ήμουν χεσμενη γυρισαμε σπίτι κ εκείνη τη μέρα την έβγαλα στο κρεβάτι. Την επόμενη σπιτι χαλαρα. Την παρεπομενη ολα κανονικα. Η νιπτ για μενα θα έπρεπε να γινεται σε γυναίκες απο 35 πχ κ πάνω μαζί με την αυχενικη (προεταιτικα πάντα) για να εχεις κ συντομα αποτέλεσματα. Αν η αυχενικη δ βγει καλή εστω κ οριακα σε παραπεμπουν σε τροφοβλαστη η αμνιο. Για μενα την κάνεις κ ξενοιάζεις. Η διαφορά στην τιμή δ ειναι μεγαλη. Αν ειναι να τ δώσεις καλύτερα να εχεις αξιοπιστία 100%.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...