Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2025 💫 – Μαζί στο πιο όμορφο ταξίδι!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Asteria22 είπε:

Είχα 3945 pg/ml. Δεν ξέρω αν βασίστηκε μόνο στην E2 και μου είπε όχι ovitrelle ή στη συνολική μου εικόνα (κλινικα και ορμονολογικα). 

Φανταζομαι οτι δεν εκανες φρεσκια εμβρυομεταφορα (στον κυκλο της διεγερσης) και καταψυξατε τα εμβρυα; Οκ καταλαβα εγω εχω τιμη 4521 pg/ml 2 μερες πριν την ωοληψια. Μαλλον για καταψυξη και σε αλλο κυκλο ΕΤ με βλεπω.

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η pennaki είπε:

Φανταζομαι οτι δεν εκανες φρεσκια εμβρυομεταφορα (στον κυκλο της διεγερσης) και καταψυξατε τα εμβρυα; Οκ καταλαβα εγω εχω κοντα στις 4521 pg/ml 2 μερες πριν την ωοληψια. Μαλλον για καταψυξη και σε αλλο κυκλο ΕΤ με βλεπω.

Ναι και μεις κάναμε freeze all για να ηρεμήσει ο οργανισμος μου και σε επόμενο κύκλο ΕΤ, αυτο το μήνα δηλαδή. 

Δημοσίευση

@pennaki κορίτσι μου επειδη θελει συγκεκριμένη ωρα ! Ξεκινα να κανεις τις αλχημείες σου νωριτερα! Γιατι εγω δυσκολευτηκα παρα πολυ πέταξα 2 φιαλίδια δεν μπορούσα να κανω την αναρρόφηση! Με έπιασε πανικός έπρεπε να την κανω και μισή και την έκανα παρα δέκα! 

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη! Ξεκινα αρκετή ωρα νωριτερα για να έχεις χρόνο!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η flowerv είπε:

@pennaki κορίτσι μου επειδη θελει συγκεκριμένη ωρα ! Ξεκινα να κανεις τις αλχημείες σου νωριτερα! Γιατι εγω δυσκολευτηκα παρα πολυ πέταξα 2 φιαλίδια δεν μπορούσα να κανω την αναρρόφηση! Με έπιασε πανικός έπρεπε να την κανω και μισή και την έκανα παρα δέκα! 

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη! Ξεκινα αρκετή ωρα νωριτερα για να έχεις χρόνο!

Ολα καλα κοριτσια! Ετοιμη για την ωοληψια! Τσεκ η διεγερση!! 

Δημοσίευση

@almira @flowerv @pennaki Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!! Μακαρι ας είναι ένα και καλό!!!!

@pennaki με τέτοια Ε2 ναι ειναι πολλαααα τα ωοθηλακια που να τα μετράει... Αντε μαζι την Δευτέρα!!! Μην αγχώνεσαι είναι εύκολη σαν διαδικασία θα κοιμηθείς και σίγουρα θα κάνεις αρκετές βλαστοκύστες.

Εγώ τώρα θα κάνω την ovitrelle και στην προηγούμενη ωοληψια μόνο αυτήν κάνω.

Και κάτι που άκουσα πρώτη φορά αύριο μεσημέρι να παρω ένα algofren 600 βοηθάει λέει κ αυτό να μην γίνει ωορηξια...

Δημοσίευση
στις On 5/9/2025 at 6:10 ΜΜ, ο/η nanaki8 είπε:

Καλησπερα Κορίτσια!

Καλη σεζον να ευχηθω σε ολους τους τομεις!!!
Χαίρομαι που κάποιες κοπελες εχουν ξεκινησει ήδη το ταξιδι και ειναι ενα βημα πιο κοντα, μακαρι να πανε ολα καλα! Στις ηδη εγκυουλες ολα να συνεχισουν αψογα!
Εγω σήμερα πηγα για ολες τις αιμαλολογικες που ζηταει το πρωτοκολλο του γιατρου (ειμαι σημερα 3η μερα περιοδου, που ηλπιζα να μην ερθει κλασσικα, αλλα εκει καθε μηνα εγγλεζα στο ραντεβου!)
Θα αρχισουμε να μαζευουμε σιγα σιγα ολα οσα χρειαζονται, ωστε τελος Σεπτ η αρχες Οκτ να μιλησω με το γιατρο για το πως προχωραμε. Ιδανικα υπολογιζω (θα ηθελα) να ξεκινησω τελος Οκτ (οπως υπολογιζω την τοτε περιοδο του μηνα, αλλα θα δουμε κ τι πλανα εχει ο γιατρος. Στο μεταξυ εχω καποια ταξιδια με τη δουλεια και προσπαθω να διωξω απο πανω μου εξτρα δουλειες κ ταξιδια που θελουν να κανω, γιατι δε θελω να πω στο εργασιακο μου περιβαλλον κατι για εγκυμοσυνση/εξωσωματικη. Ακομη και φυσιολογικη να ηταν η εγκυμοσυνη δλδ, θα το κραταγα οσο με παινρει κρυφο εκει.
Με αγωνια περιμενω κ τα αποτελσματα της ΑΜΗ τη Δευτερα, μην εχει πεσει πολυ απο το 1 που εκανα πριν ενα χρονο... Μεσα Αυγουστου εκανα και Υπερηχο-σαλπιγγογραφια, τα βρηκε ολα αψογα ο γιατρος του Μητερα (302 €). Καποιες φορες σκεφτομαι ας μου εβρισκαν κ εμενα καποιο θεμα να δικαιολογησω παραπανω την εξωσωματικη κ να το χωνεψω, απο την αλλη λεω εστω, ας ειναι ολα καλα απο τη δικη μου πλευρα για να πανε οσο καλυτερα γινεται τα πραγματα.

Ερωτηση αν καποια γνωριζει για ΑΘήνα: Πόσο καιρο πριν πρεπει να κλεισω ραντεβου για την επιτροπη εξωσωματικης? εχει ενα μηνα αναμονη για παραδειγμα οποτε να βρω ραντεβου απο τωρα για Οκτωβρη? Και φανταζομαι το ραντεβου πρεπει να ειναι απλα λιγες μερες πριν ξεκινησει η διαδικασια διέγερσης? ειχα καταλαβει οτι η αποφαση της επιτροπης βγαιναι αμεσως, αλλα μετα καπου στο φορουμ ειδα για κοπελα που περιμενε βδομαδες για την αποφαση. 'Εχω μπερδευτει.

@pennaki σουπερ καλη επιτυχια με την ωοληψία, να πανε ολα τελεια! αν εχεις χρονο κ διαθεση μοιρασου μαζι μας την εμπειρια αναρρωσης...

p.s. Ρε κοριτσια, απο κινητο δεν μπορω να συνδεθω και να σας γραψω, μονο συνδεση Η/Υ υποστηριζει η σελιδα? αν καποια ξερει, τα φωτα σας, ωστε να σας γραφω κ γω πιο συχνα. 
Φιλακιααααα!

Καλησπέρα κορίτσι μου με το καλό να ξεκινήσεις και εσύ!!! 

Εγώ πέρασα επιτροπή Θεσσαλονίκη και σε βάζουν μετά από 1-2 μήνες το ραντεβού και όπως σου είπαν τα κορίτσια η απόφαση σεν βγήκε την ίδια μέρα έκανε περίπου 2 εβδομάδες και πετύχαμε πάνω που θα μου ερχόταν περίοδος και γίνανε όλα μπαμ μπαμ να τρέχω για τα φάρμακα για υπέρηχο αιματολογικες. Για Αθήνα δεν γνωρίζω αλλά κλείσε από τώρα ραντεβού.. Σπερμοδιαγραμματα έχετε κάνει; πρέπει να έχουν διαφορά μεταξύ τους 75 μέρες.

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Gif-e είπε:

Κορίτσια μου χαίρεται, εύχομαι κατ αρχάς καλη επιτυχία σε όλες! Εγώ έχω 2 παιδάκια από εξωσωματικές. Προχωρησα σε εξωσωματική διότι παρα την νεαρή μου ηλικια δεν ειχα ππτε φυσιολογική σύλληψη με προσπάθειες πέραν των 2 ετών. Εχω χαμηλή αμη, η οποία όπως λένε επηρεάζει επίσης αρνητικά την ποιότητα των ωαρίων. κατα τα αλλα δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Σήμερα, 5 χρόνια μετά την 1η εξωσωματική, κ προφανώς με πιο χαμηλή αμη είμαι έγκυος φυσιολογικά. Δεν ξέρω πού να το αποδώσω ή πως να το εξηγήσω, όμως έγινε, γίνεται! Σίγουρα θα τα καταφέρετε κ εσείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κ σκέφτομαι σήμερα το άγχος που ειχα 5 χρόνια πριν οτι δε θα τα καταφέρω ποτέ. Μην χάνετε το κουράγιο σας!

Τι ωραία νέα κορίτσι μου μπράβο σου με το καλό!!!! Α χαίρεσαι τα παιδακια σου!!!

Ναι συμβαίνει αυτό κάποιες φορές... Γιατί η ΑΜΗ δεν σου λέει ότι δεν μένεις έγκυος αλλα ότι έχεις λιγότερο ωοθηλακια διαθέσιμα. Και ο γυναικολόγος μου μου το είπε αυτό λέει  το πρώτο το κάναμε με εξωσωματική γιατί είχε αγχωθεί η γυναίκα μου είχε και χαμηλη ΑΜΗ και το 2ο ήρθε φυσιολογικά..  Τι ηλικία έχεις κ τι ΑΜΗ αν επιτρέπεται;  και εγώ με χαμηλη ΑΜΗ παλεύω με ωοληψιες... τώρα πάω για την 2η σε άσχημο κυκλο τροποποίημενο φυσικό και πάμε για ένα ωάριο.

Δημοσίευση
στις On 5/9/2025 at 6:10 ΜΜ, ο/η nanaki8 είπε:

Καλησπερα Κορίτσια!

Καλη σεζον να ευχηθω σε ολους τους τομεις!!!
Χαίρομαι που κάποιες κοπελες εχουν ξεκινησει ήδη το ταξιδι και ειναι ενα βημα πιο κοντα, μακαρι να πανε ολα καλα! Στις ηδη εγκυουλες ολα να συνεχισουν αψογα!
Εγω σήμερα πηγα για ολες τις αιμαλολογικες που ζηταει το πρωτοκολλο του γιατρου (ειμαι σημερα 3η μερα περιοδου, που ηλπιζα να μην ερθει κλασσικα, αλλα εκει καθε μηνα εγγλεζα στο ραντεβου!)
Θα αρχισουμε να μαζευουμε σιγα σιγα ολα οσα χρειαζονται, ωστε τελος Σεπτ η αρχες Οκτ να μιλησω με το γιατρο για το πως προχωραμε. Ιδανικα υπολογιζω (θα ηθελα) να ξεκινησω τελος Οκτ (οπως υπολογιζω την τοτε περιοδο του μηνα, αλλα θα δουμε κ τι πλανα εχει ο γιατρος. Στο μεταξυ εχω καποια ταξιδια με τη δουλεια και προσπαθω να διωξω απο πανω μου εξτρα δουλειες κ ταξιδια που θελουν να κανω, γιατι δε θελω να πω στο εργασιακο μου περιβαλλον κατι για εγκυμοσυνση/εξωσωματικη. Ακομη και φυσιολογικη να ηταν η εγκυμοσυνη δλδ, θα το κραταγα οσο με παινρει κρυφο εκει.
Με αγωνια περιμενω κ τα αποτελσματα της ΑΜΗ τη Δευτερα, μην εχει πεσει πολυ απο το 1 που εκανα πριν ενα χρονο... Μεσα Αυγουστου εκανα και Υπερηχο-σαλπιγγογραφια, τα βρηκε ολα αψογα ο γιατρος του Μητερα (302 €). Καποιες φορες σκεφτομαι ας μου εβρισκαν κ εμενα καποιο θεμα να δικαιολογησω παραπανω την εξωσωματικη κ να το χωνεψω, απο την αλλη λεω εστω, ας ειναι ολα καλα απο τη δικη μου πλευρα για να πανε οσο καλυτερα γινεται τα πραγματα.

Ερωτηση αν καποια γνωριζει για ΑΘήνα: Πόσο καιρο πριν πρεπει να κλεισω ραντεβου για την επιτροπη εξωσωματικης? εχει ενα μηνα αναμονη για παραδειγμα οποτε να βρω ραντεβου απο τωρα για Οκτωβρη? Και φανταζομαι το ραντεβου πρεπει να ειναι απλα λιγες μερες πριν ξεκινησει η διαδικασια διέγερσης? ειχα καταλαβει οτι η αποφαση της επιτροπης βγαιναι αμεσως, αλλα μετα καπου στο φορουμ ειδα για κοπελα που περιμενε βδομαδες για την αποφαση. 'Εχω μπερδευτει.

@pennaki σουπερ καλη επιτυχια με την ωοληψία, να πανε ολα τελεια! αν εχεις χρονο κ διαθεση μοιρασου μαζι μας την εμπειρια αναρρωσης...

p.s. Ρε κοριτσια, απο κινητο δεν μπορω να συνδεθω και να σας γραψω, μονο συνδεση Η/Υ υποστηριζει η σελιδα? αν καποια ξερει, τα φωτα σας, ωστε να σας γραφω κ γω πιο συχνα. 
Φιλακιααααα!

Για την Επιτροπή στην Αθήνα- Μαρούσι, εγώ το 2024 που πέρασα, μου είχαν κλείσει ραντεβο΄ύ μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα. Αν υπάγεσαι Αιγάλεω, δεν ξέρω.  Άρα, αν υπολογίζεις τέλος Οκτώβρη να ξεκινάς διέγερση, ίσως να πάρεις σύντομα για ραντεβού. 

Το θέμα είναι να προλαβαίνεις να συλλέξεις τα δικαιολογητικά στο διάστημα αυτό, κυρίως τα δύο σπερμοδιαγράμματα, και να μεσολαβεί περίοδος, ώστε να κάνεις τις ορμονολογικές. Τα αποτελέσματα βγαίνουν αυθημερόν, υπό την προϋπόθεση ότι κάθεσαι εκεί ένα τρίωρο περίπου και περιμένεις. Σου δίνουν την απόφαση και, αν έχεις συνταγογραφημένα ήδη τα φάρμακα, μπορείς να τα πάρεις την ίδια ώρα από το φαρμακείο εκεί. Αν κάποιο απ' τα δικαιολογητικά δεν είναι σωστό ή δεν το έχεις προσκομίσει, σε βάζουν σε εκκρεμότητα να το φέρεις σε σύντομο ραντεβού. Δεν χρειάζεται να ξανακλείσεις.

Αν το ραντεβού σου είναι πολύ νωρίτερα απ' την διέγερση, μπορείς να πάρεις άλλη στιγμή τα φάρμακα. Εγώ π.χ. πέρασα Απρίλιο και τα πήρα Ιούνιο. Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεις μία πρόσφατη β΄   χοριακή.

Ποια είναι η ηλικία σου; Νομίζω πια όλες τις περνάνε, αλλά σε ανεξήγητη υπογονιμότητα κι αν είσαι κάτω από 35, καλό είναι να γράψει ο γιατρός μια αιτιολογία που να δικαιολογεί την καταφυγή σε εξωσωματική. 

- για την σύνδεση στη σελίδα εγώ απλά έβαλα τους κωδικούς μου και απ' το κινητό και έμεινα συνδεδεμένη. 

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η almira είπε:

@Ngsofia @pennaki καλη επιτυχία για αύριο κορίτσια μου!! Ολα να πάνε καλά!! Περιμενουμε νέα σας!

Ευχαριστούμε πολύ κορίτσι μου!!!!

@pennaki Καλη μας επιτυχία!!!

Εγώ η αλήθεια είναι κορίτσια κρατάω μικρό καλάθι με το 1 ας γίνει ότι είναι καλύτερο!!!

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η Ngsofia είπε:

Τι ωραία νέα κορίτσι μου μπράβο σου με το καλό!!!! Α χαίρεσαι τα παιδακια σου!!!

Ναι συμβαίνει αυτό κάποιες φορές... Γιατί η ΑΜΗ δεν σου λέει ότι δεν μένεις έγκυος αλλα ότι έχεις λιγότερο ωοθηλακια διαθέσιμα. Και ο γυναικολόγος μου μου το είπε αυτό λέει  το πρώτο το κάναμε με εξωσωματική γιατί είχε αγχωθεί η γυναίκα μου είχε και χαμηλη ΑΜΗ και το 2ο ήρθε φυσιολογικά..  Τι ηλικία έχεις κ τι ΑΜΗ αν επιτρέπεται;  και εγώ με χαμηλη ΑΜΗ παλεύω με ωοληψιες... τώρα πάω για την 2η σε άσχημο κυκλο τροποποίημενο φυσικό και πάμε για ένα ωάριο.

Κορίτσι μου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγει δυνατό το ωαριάκι σου αύριο και να γονιμοποιηθεί!! Κάνεις πολύ καλά που δεν αφήνεις τον μήνα να πάει χαμένος. Κι εγώ έτσι πάλευα. Στις δυο πρώτες διεγέρσεις, δύο έμβρυα είχαμε φτιάξει και ειχα τόσο πολύ χαρεί!  Στο εύχομαι και σένα!🙏🥰

@pennaki μου καλή επιτυχία και σε σένα κοριτσάκι μου!! Μη φοβάσαι τίποτα, όλα θα πάνε καλά 🙏🙏🥰

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η RAM21 είπε:

Κορίτσι μου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγει δυνατό το ωαριάκι σου αύριο και να γονιμοποιηθεί!! Κάνεις πολύ καλά που δεν αφήνεις τον μήνα να πάει χαμένος. Κι εγώ έτσι πάλευα. Στις δυο πρώτες διεγέρσεις, δύο έμβρυα είχαμε φτιάξει και ειχα τόσο πολύ χαρεί!  Στο εύχομαι και σένα!🙏🥰

@pennaki μου καλή επιτυχία και σε σένα κοριτσάκι μου!! Μη φοβάσαι τίποτα, όλα θα πάνε καλά 🙏🙏🥰

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!! Αμήν μακάρι να είναι ένα καλό ωαριακι που θα γονιμοποιηθει!!! Υπομονή και επιμονή!!!❤️🙏

Δημοσίευση
Παράθεση

@pennaki, @almira, @RAM21  Ευχαριστω πολυ ολες για τις απαντησεις σας!

Το προβλημα μας ειναι το σπερμα, ειχα γραψει καποια πρωτα ποστ εδω τον Ιουλιο. Μορφολογια 1% και τα υπολοιπα κατω απο τα ορια. Η κινητικοτητα εφτιαξε με βιταμινες, ο αριθμος ομως παραμενει κατω απ 15 εκατ κ η μορφολογια 1% και σε επομενο σπερμοδιαγραμμα..
Ειμαστε σε διαδικασια που μαζευουμε εξετασεις... Βγηκαν και οι αιματολογικες μου, η ΑΜΗ αυτη τη φορα, ενα χρονο μετα βγηκε καπως υψηλοτερη, 1.87 απο 1.44 περσυ. Αρα καταλαβαινω υπαρχει και μια καποια αβεβαιοτητα γυρω απο την εξεταση αυτη..
Θα μιλησω και με τη μαια επομενως να μου πει αν ειναι καλυτερο να παρω τωρα συντομα τηλ για ραντεβου.

Να κανω μια ακομη ερωτηση, Οταν ξεκινανε οι ενεσεις διεγερσης, 2η μερα του κυκλου, οι ενεσεις αυτες επηρεαζουν/σταματανε την περιοδο ή δεν εχει σχεση?

Καλες ωοληψιες αυριο κοριτσια! Να πανε ολα καλα!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nanaki8 είπε:

Το προβλημα μας ειναι το σπερμα, ειχα γραψει καποια πρωτα ποστ εδω τον Ιουλιο. Μορφολογια 1% και τα υπολοιπα κατω απο τα ορια. Η κινητικοτητα εφτιαξε με βιταμινες, ο αριθμος ομως παραμενει κατω απ 15 εκατ κ η μορφολογια 1% και σε επομενο σπερμοδιαγραμμα..
Ειμαστε σε διαδικασια που μαζευουμε εξετασεις... Βγηκαν και οι αιματολογικες μου, η ΑΜΗ αυτη τη φορα, ενα χρονο μετα βγηκε καπως υψηλοτερη, 1.87 απο 1.44 περσυ. Αρα καταλαβαινω υπαρχει και μια καποια αβεβαιοτητα γυρω απο την εξεταση αυτη..
Θα μιλησω και με τη μαια επομενως να μου πει αν ειναι καλυτερο να παρω τωρα συντομα τηλ για ραντεβου.

Να κανω μια ακομη ερωτηση, Οταν ξεκινανε οι ενεσεις διεγερσης, 2η μερα του κυκλου, οι ενεσεις αυτες επηρεαζουν/σταματανε την περιοδο ή δεν εχει σχεση?

Καλες ωοληψιες αυριο κοριτσια! Να πανε ολα καλα!

Οι ενέσεις διέγερσης γίνονται παράλληλα με την περίοδο. Δεν την σταματάνε. Δηλαδή ξεκινώντας ενεσεις θα έχεις κανονικά περίοδο μέχρι την 5η-6η μέρα, όπως έχεις. 

Αυτά που εμποδίζουν την περίοδο είναι η προγεστερονη και η οιστραδιολη, που παίρνεις μετά την ωοληψια, αν ο γιατρός σε προορίζει για εμβρυομεταφορα απευθειας. Ή και σε επομενο κυκλο. Μέχρι να κάνεις την β χοριακη, 10 μέρες περίπου μετά την ετ και παίρνεις αυτά τα φάρμακα, δεν έρχεται περίοδος, οποίο κι αν είναι το αποτέλεσμα σου.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια μου γεια σε όλες σας και καλό μήνα!!! Είχα λείψει πολλούς μήνες απ' την παρέα εδώ μιας και απλά επιβιώναμε με τον μικρό τους τελευταίους μήνες και τώρα κάπως αρχίζω να μπαίνω λίγο σε μια σειρά και να βρίσκω χρόνο για μένα πέρα απ' τον ρόλο μου ως μαμά. Κι αφού ξεκίνησα πρωτα με τις μανουλες που ήμασταν μαζί στην εγκυμοσύνη, αφιέρωσα χρόνο να δω τι κάνουν και τα κορίτσια μου εδώ και έχω πάθει ΣΟΚ με πόσες εγκυμοσύνες έχουμε 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Είμαι πολύ χαρούμενη για όλες τις κοπέλες, απλά έχω συγκινηθεί ένα τσικ παραπάνω με τα κορίτσια που ήμασταν εδώ μαζί από παλιά στον αγώνα, περάσαμε τις δυσκολίες μας μαζί, τις απώλειες μας αλλά και τις χαρές μας.... Κορίτσια μου @Naty_ @marinamanoulitsa @Mantarini @annie! @Rena92 συγχαρητήριαααααααα! Έχω χαρεί τόσο πολύ που διάβασα τις χαρές σας!!  Αλλά και το plot twist - @Παρασκευαιδου  ΖΑΙΡΑ ΜΑΣ ,ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΙ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥ???? Έχω τρελαθεί!!! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻 @Elk κορίτσι μου, τι ευχάριστα είναι αυτά;;; Κορίτσια έχω χαρεί απίστευτα, και στα κορίτσια μου που περιμένουν ακόμα, όπως είχα γράψει κάποτε: όλες μας θα "απφοιτησουμε" απ' αυτή τη ρημαδα την ενότητα, αργά ή γρήγορα.... όσες κοπέλες ήμασταν εδώ, κάποια στιγμή βρεθήκαμε με μωράκια στις αγκαλιές μας... Με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο, όλες θα τα καταφέρουν 💖💖💖 Εμείς είμαστε καλά, ο μικρός μου είναι πλέον 8 μηνών, έχουμε αρχίσει στέρεες αλεσμένα και πρόσφατα κομμάτια δειλά δειλά. Έχει περίπου 1.5 εβδομάδα που αποθηλασα από προσωπική επιλογή, μιας κι έχω επιστέψει στη δουλειά απ' τον Ιούλιο κι ο μικρός θα ξεκινήσει βρεφικό την εβδομάδα που μας έρχεται 🙏🏻 Η ζωή είναι τελείως διαφορετική πλέον, και δε θυμάμαι πια πως ζούσα χωρίς τον γιο μου 🩵 (σε αυτό το θέμα με τη μνήμη παίζει να ευθύνεται κι η αϋπνία για να μαι ειλικρινής 😂😂😂)
    • Καλησπέρα κορίτσια🌸  Εμένα ξεκίνησε να κοιμάται πλάι ή εντελώς μπρούμυτα και φοβάμαι λίγο γιατί εχθές ξύπνησα να την ελέγξω και λέω πάει θα σκάσει το μωρό 😅  @Sotiria_94 εμένα δεν έπιανε πιπίλα στην αρχή, ήθελα πολύ όμως να πιάσει! Είχα πάρει 2-3 μάρκες και έπιανε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση της bibs όμως δυστυχώς δεν είναι ορθοδοντικές και δεν της ξανά έδωσα. Αποφάσισα να δώσω μόνο μια μάρκα και πήρα της Philips μετά από πολύ ψάξιμο.  Της την  πρόσφερα όσο περισσότερο μπορούσα μέσα στην μέρα ακόμα και αν την έφτυνε και σιγά σιγά μέρα με την μέρα την έπιασε και τώρα δεν κοιμάται χωρίς πιπίλα. Όταν κοιμηθεί καλά την φτύνει στον ύπνο της και δεν την ξανά θέλει.    Πιστεύω σιγά σιγά ίσως πιάσει και να μην βάζει το χεράκι🙏🏻    
    • Κορίτσι μου και όποια άλλη ενδιαφέρουσα, είναι τα fidget spinners! Εγώ τα έγραψα σβούρες τώρα στα ελληνικά, δε ξέρω αν είναι η σωστή μετάφραση και σας μπέρδεψα 😂 έχει στο τεμου, έχει και παντού! Ενδεικτικά τώρα βάζω ένα λινκ απ' το τεμου:  https://share.temu.com/73dAOpocOKB
    • Χαχαχα έκλαψα με το σχόλιο για τις βεντούζες στα πιατιακια! Εννοείται κι εμείς του βάζουμε τα κομμάτια ένα ένα κατευθείαν στο τραπεζάκι της καρέκλας του, αλλιώς τα πετάει όλα στο πάτωμα. Άσχετο - σχετικό δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το καρεκλακι φαγητού που πήραμε: έχουμε το lemo της Cybex κι ενώ μας βολεψε πάρα πολύ με το ριλαξ, τώρα σαν καρεκλακι φαγητού αυτό που δε μου άρεσε είναι το τραπεζάκι του! Γιατί δε βεντουζωνει τίποτα εκεί πάνω - όχι ότι δε θα έβγαζε ούτως ή άλλως, αλλά η υφή του δεν ενδείκνυται... Απογοητευτικό για τα τόσα χρήματα που κάνει 🫣  Και μιας και αναφέρομαι σε αγορές - για πείτε κορίτσια τώρα που πέρασε ο καιρός - ποιες αγορές μετανιώσατε ή σας βγήκαν άχρηστες και ποιες ήταν οι καλύτερες;; Εγώ να πω την κάμερα δε τη χρησιμοποιήσαμε σχεδόν καθόλου! Θα την πουλήσω vinted εντός των ημερών 😂 Για τις βιταμίνες που λες κορίτσι έχεις δίκιο! Μου είχε πει κι ο γυναικολόγος μου για το σίδηρο. Τώρα βέβαια το καλοκαίρι να πάω την αλήθεια δεν έπαιρνα καθόλου συστηματικά τις βιταμίνες μου... Πότε τις ξεχνούσα, πότε τις έπαιρνα μία το σίδηρο, μια την πολύ βιταμίνη... Θα κοιτάξω αυτές που ανέφερες, προς το παρόν όταν μου τελείωσαν αυτές του θηλασμού, πήρα ένα πακέτο από εκείνες που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη που δεν έχουν ιώδιο για τις γυναίκες με υποθυρεοειδισμό. Πιστεύω η έλλειψη σιδήρου συνδέεται και με την τριχόπτωση. Γενικά η διατροφή που κάνω δεν είναι καλή, οριακά επιβιώνουμε απ' όταν επιστρέψαμε από Ελλάδα και δε σας κρύβω, ότι ενώ με αγχωνει το γεγονός που θα πάει ο μικρός βρεφικο, απ' την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως έτσι καταφέρουμε να πάρουμε μια ανάσα και να βάλουμε τη ζωή μας λίγο σε μια τάξη ξέρω γω 😂 στο σπίτι των γονιών μου μια χαρά μας τάιζαν οι δικοί μου 🥲 αν μου λείπει ένα πράγμα απ' το να έχουμε την οικογένεια μας κοντά, είναι ακριβώς αυτό. Κάποιος να μαγειρεύει βρε παιδιά, δε παλεύεται αλλιώς 🥲 εν τω μεταξύ, όπου το έχω αναφέρει αυτό με κοιτάνε περίεργα και μου λένε "εγώ τα προλάβαινα όλα" και φορτώνω 😬 τεσπά, άλλη κουβέντα αυτή ! Όσο για την παιδίατρο που λες, κοίτα, απ' την εισαγωγή στις στερεές και μετά, κάπου έχω καταλάβει κι εγώ ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα μελετάμε και μόνοι μας. Καλώς ή κακώς κι οι γιατροί εχουν κι αυτοί τη γνώμη τους σε κάποια θέματα και δεν κατευθύνουν εντελώς αντικειμενικά ή με βάση τις τελευταίες μελέτες. Είμαι κι εγώ πλέον της άποψης "βλέποντας και κάνοντας". Παρατηρούμε τα μωράκια μας και τους δίνουμε τα αντίστοιχα ερεθίσματα σ' ένα ασφαλές πλαίσιο.  Να κλείσω και με το θέμα της περιόδου! Το ακούω αυτό που λες για τη μείωση των νυχτερινών θηλασμων, βγάζει νόημα γιατί μας λέγανε κιόλας ότι τότε παράγεται ωκυτοκινη και ρυθμίζεται κι ο θηλασμός, αν τα θυμάμαι καλά. Μου φαίνεται λες και πέρασαν χρόνια εν τω μεταξύ απ' τα μαθήματα με τη σύμβολο θηλασμού 😂 τεσπά, εγώ κορίτσια, επί τη ευκαιρία να σας πω ότι τελείωσα με το θηλασμό κι επίσημα. Έχει περίπου 1-1.5 εβδομάδα απ' την τελευταία φορά. Οπότε περιμένω να δω τι θα γίνει. Μία μέρα, κι ενώ θήλαζα ακόμα μόνο μια φορά τη μέρα σ' εκείνη τη φαση, συνήθως στις 4-5 το πρωί, είχα κάτι καφέ εκκρίσεις και λίγο ροζ. Περίμενα μήπως έρθει, δεν έγινε τίποτα. Οπότε βλέπουμε. Πάντως το στήθος έμεινε το 1/3, μη σας πω και μικρότερο απ ότι ήταν πριν την εγκυμοσύνη 😂 τι plot twist ήταν αυτό;! Θα σας γράψω και σε κάποια άλλη στιγμή για τον αποθηλασμο σε σχέση με τον ύπνο του μικρού όταν βρω χρόνο.
    • Οι ενέσεις διέγερσης γίνονται παράλληλα με την περίοδο. Δεν την σταματάνε. Δηλαδή ξεκινώντας ενεσεις θα έχεις κανονικά περίοδο μέχρι την 5η-6η μέρα, όπως έχεις.  Αυτά που εμποδίζουν την περίοδο είναι η προγεστερονη και η οιστραδιολη, που παίρνεις μετά την ωοληψια, αν ο γιατρός σε προορίζει για εμβρυομεταφορα απευθειας. Ή και σε επομενο κυκλο. Μέχρι να κάνεις την β χοριακη, 10 μέρες περίπου μετά την ετ και παίρνεις αυτά τα φάρμακα, δεν έρχεται περίοδος, οποίο κι αν είναι το αποτέλεσμα σου.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...