Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες τις μέλλουσες για πρώτη φορά μανούλες και εκείνες που θα γίνουν ξανά! 

Είμαι 40 ετών και διανύω την 10η εβδομάδα δίδυμης κύησης έπειτα απο εμβρυομεταφορά. 😍

Ακόμα δεν το πιστεύω οτι όντως μου συμβαίνει αυτό, είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα και οι λέξεις φτωχές για να το περιγράψουν. 

Όπως καταλαβαίνετε θα γίνω για πρώτη φορά μαμα, πρώτα ο Θεός, και έχω γενικά άγχη που πολλές φορές θα με κρατήσουν ξύπνια μέσα στα αξημέρωτα (είναι και τα φάρμακα ξέρω, και οι ορμόνες) αλλά είναι και οι άτιμες οι σκέψεις. 

Τώρα ας πούμε έχω αγχωθεί για το αν θα πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση έπειτα απο την αυχενική. Στις 19 του μήνα έχουμε ραντεβού για υπέρηχο (είναι η μέρα που αλλάζω και εβδομάδα και θα μπω στην 11η). Και μετά απο αυτό το ραντεβού θα κλείσουμε κατευθείαν για την αυχενική. 

Ο γιατρός επιμένει οτι καλό είναι να γίνει (πριν καν δει τα αποτελέσματα της αυχενικής) λόγω ηλικίας και το οτι ήταν δικά μου τα ωάρια. 

Τα ποσοστά της αποβολής με αγχώνουν. Έχω σκεφτεί οτι ίσως είναι καλύτερα να το πάω βήμα, βήμα. 

Αποτελέσματα αυχενικής, σε περίπτωση που δείξει κάτι "περίεργο" ΝΙΡΤ και σε τρίτη φάση αμνιο. 

Κατα τα αλλα και πέρα απο αυτ΄α τα άγχη, ανυπομονώ να περάσει ο καιρός, μου φαίνονται πλέον οι εβδομάδες ατελείωτες...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν εχει ξανακάνει σπερμοδιαγραμμα, πρωτη φορα, μέσα σε 7 λεπτα το μετέφερε, αλλα μου ειπε οτι ηταν αραιό το δείγμα ετσι το.είδε αυτός, οχι οπως.αλλες φορες
    • Δεν ξερω οτι πως του τα ειπε, για σιγουριά θα παει παλι αύριο το δείγμα, αλλα με βιταμινες διορθωνεται κατι που ειναι χαμηλό, τώρα να εκανε λάθος.Παιζει ρόλο η μεταφορά, ειχε πολλη ζέστη εκει που τ εβαλε και μετα το σκέφτηκε.Αυτο ειναι σπανιο να μην εχει καθόλου, δεν μπορω να το πιστεψω. Μετα τι γινεται?Εξωδωματικη να φανταστω?
    • Εγώ συμφωνώ με τη @Kiddo η μεταφορά του δείγματος όσο λάθος κ να γίνει δεν εξαφανίζει τα σπερματοζωάρια, τις υπόλοιπες παραμέτρους επηρεάζει, εμενα πάντα έδινε δείγμα εκεί για σιγουριά. Που το έκανε δηλαδή? Σε ένα απλό μικροβιολογικό εργαστήριο? εμεις που έχουμε χάλια σπέρμα, το πολύ πολύ μέχρι 1.5 εκ έφτανε, κάποια στιγμή κάναμε ένα σπερμοδιαγραμμα σε απλό εργαστήριο γιατί δεν μας ένοιαζε το αποτέλεσμα, το θέλαμε για επιτροπή εξωσωματικής νομίζω και του έβγαλε 0 σπερματοζωάρια, σοκ ο άντρας μου πάει στο κέντρο εξωσωματικής να επαναλάβει γιατί αγχώθηκε κ εκεί έβρισκαν κάποια σπερματοζωάρια (λίγα αλλά υπήρχαν) γιατί δεν τα βάζουν σε μηχάνημα. Κ άλλη μια φορά το ένα από τα δύο εξειδικευμένα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης μας έβγαλε 0 και το κέντρο εξωσωματικής πάλι βρήκε κάτι λίγα μετά.. ψάξτε το λίγο με ηρεμία αν και καταλαβαίνω το αρχικό σοκ. Έχει ξανά κάνει ποτέ εξετάσεις? μόνο ουρολόγος θα πει για βιταμίνες ή οτιδήποτε σχετικά με θεραπεία, τα εργαστήρια τι ανακατεύονται με αυτά? Κ μας μας είχε τρομάξει αυτή στο εργαστήριο κατευθείαν αζωοσπερμια και θέλει βιοψία όρχεων κλπ αλλά δεν ήταν και μια χαρά παιδάκι κάναμε χωρίς βιοψία γι'αυτό στο λέω..
    • Διάβασα λίγο την ιστορία των συζητήσεων.. δεν τίθεται θέμα να δώσει την επόμενη μέρα ξανά δείγμα, όχι η θερμοκρασία τα κουνηματα κτλ δεν εξαφανίζουν ως δια μαγείας τα σπερματοζωάρια, απλά θα τα έβρισκε ακίνητα, νεκρά κ.ο.κ... το δείγμα καλό είναι να μεταφέρετε εντός 20-30' στο εργαστήριο και ακόμα καλύτερα να δίνεται εκείνη τη στιγμή. Απέφυγε διαγνωστικά γειτονίας, δεν τα εξετάζουν στο μάτι αλλά σε μηχανήματα και βγάζουν λανθασμένα αποτελέσματα. Ανάλογα τι βρίσκεται πιο κοντά σας (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα σπερμολογιας που ασχολούνται μόνο με το σπέρμα και εφόσον χρειάζεται να γίνει επανάληψη καλό είναι να γίνει σε ένα τέτοιο εργαστήριο γιατί αν μιλάμε όντως για αζωοσπερμια, μπορεί να υπάρχουν μερικές χιλιάδες ή δεκάδες σπερματοζωάρια (κρυφόαζωοσπερμια) που η διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο με το μάτι και όχι στα μηχανήματα, εκεί θα βγάζει πάντα 0. Οι βιταμίνες ναι μεν βοηθούν αλλά χρειάζεται συγκεκριμένα σκευάσματα σε συγκεκριμένες ποσότητες για να υπάρξει αποτέλεσμα και σύμφωνα πάντα με το λόγο της αζωοσπερμιας ή οποιουδήποτε άλλου θέματος στο σπέρμα, ποια είναι δηλαδή η αιτία που έχει προκαλέσει αυτή την εικόνα. Δυστυχώς οι πολυβιταμινες που κυκλοφορούν δεν βοηθούν σε μεγάλο βαθμό (αλλά από το τίποτα..!). Και πάλι όμως σε περιπτώσεις αζωοσπερμιας μη περιμένεις το θαύμα ή ότι ξαφνικά θα βγάλει.. θα χρειαστεί θεραπεία ή και πειραματισμούς με σχήματατα θεραπειών (συνήθως ορμόνες) ανάλογα πάντα με την περίπτωση και την αιτία. Για αρχή χρειάζεται επανάληψη της εξέτασης και επίσκεψη σε εξειδικευμένο ανδρολογο. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...