Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Κοίτα εγώ με καισαρική και επισκληρηδιο γέννησα το πρώτο. Δεν βλέπεις κάτι από το χειρουργείο αν αυτό σε φοβίζει αλλά οκ νιώθεις λίγο τις πιέσεις. Από την άλλη όμως έχεις πλήρη επίγνωση της κατάστασης, βλέπεις κατευθείαν το παιδί και σε 2-3 ώρες σου έχει περάσει και η δράση της επισκληρηδίου και πας στο δωμάτιο. 

Δεν ξέρω πως είναι με ολική αλλά εγώ θα προτιμούσα πάλι επισκληρηδιο ανάμεσα στα 2. Επίσης κάνεις και καμιά πλάκα με τον γιατρό στο χειρουργείο και όλα καλά 😅 Είναι αρκετά γρήγορη διαδικασία. Πιο πολύ ώρα παίρνει το ράψιμο από το κόψιμο 😜

Το σκέφτομαι για επισκληρίδιο και εμπιστεύομαι απόλυτα την μαιευτήρα μου. Σε ευχαριστώ που μου απάντησες! Φαντάζομαι θα το συζητήσουμε πάλι πιο μετά πάλι εδώ. 🥰

• Απαντήσεις 645
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Κορίτσια έχω μια ερώτηση να σας κάνω !

Εσείς έχετε σφυξίματα χαμηλά στην κοιλιά μέσα στην ημέρα ? 

Κι εγώ έχω και μου ειπαν ότι είναι φυσιολογικά όπως και πονάκια που έχω. Χθες πχ ένιωθα σα πονάκια περιόδου. Φαντάζομαι ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε κορύφωση.

Δημοσίευση

Καλημέρα!!

Ρε κορίτσια θέλω τη βοήθεια σας!

Όσες έχετε ήδη παιδάκι πείτε μου λίγα πράγματα για τον τοκετό...

Φοβάμαι πολύ αυτή τη στιγμή που θα έρθει!! Πιάνει η επισκληριδιος? 

Έχω διαβάσει ότι πολλές γυναίκες δε τις πιάνει και άλλες που τους πονάει για καιρό το σημείο της ένεσης.  

Παίζει μεγάλο ρόλο φαντάζομαι ο γιατρός..

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η nikol92 είπε:

Καλημέρα!!

Έχω διαβάσει ότι πολλές γυναίκες δε τις πιάνει και άλλες που τους πονάει για καιρό το σημείο της ένεσης.  

Πετάγομαι έχοντας έναν φυσιολογικό τοκετό στο ενεργητικό μου :) Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να ανάβουμε λαμπάδα σε αυτόν που δημιούργησε την επισκληρίδιο :) εμένα όντως η πρώτη με έπιασε στη μια μεριά γιατί ο μικρός μου ήταν ναι μεν με το κεφάλι κάτω αλλά ανάσκελα και ήταν κάπως κολλημένος άρα και οι πόνοι που ένιωθα πολύ πιο δυνατοί από το κανονικό. Καπάκι μου έκαναν μια δεύτερη και τέλος :) Μετά ηρέμησα, έσπασαν τα νερά, γέννησα κυρία :) σε κανένα δίωρο πέρασε η επίδρασή της και ημουν μια χαρά. Αποτι έχω ακούσει κάποιες γυναίκες νιώθουν ένα τρέμουλο ή μια ναυτία αλλά και αυτά περνάνε γρήγορα. Το μόνο που θα πω είναι ότι αποτι διάβαζα τότε πριν γεννήσω μου είχε μείνει πολύ έντονα ότι αν κάνεις επισκληρίδιο νωρίς στη διαστολή την καθυστερείς και γι'αυτό άργησα να τη ζητήσω η χαζή, ενώ δεν ισχύει και μου το επιβεβαίωσαν και στο μαιευτήριο όταν τελικά τη ζήτησα. Φαντάζομαι ότι όπως με όλες τις ενέσεις ακόμα και στον οδοντίατρο αν ο γιατρός ακουμπήσει νεύρο ενδεχομένως να πονάει μετά αλλά δε συγκρίνεται μπροστά στον πόνο των συσπάσεων που ένιωσα εγώ τουλάχιστον λόγω της θέσης του μωρού. Πάντως μη σκας και πολύ γιατί μπορείς να δεις εκείνη την ώρα πώς θα είσαι γιατί έχω ακούσει και γυναίκες που μπορούσαν να τις ανεχτούν τις συσπάσεις και δεν έκαναν επισκληρίδιο τελικά και πάντα μπορείς να αλλάξεις γνώμη ακόμα κ τελευταία στιγμή.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nikol92 είπε:

Καλημέρα!!

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη, είχα διαστολή φαντάσου και μου έκαναν τεχνητούς πόνους. Παρόλο που προσπάθησα να γεννήσω φυσιολογικά το μωρό ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο και είχε ενεργηθεί μέσα μου. Οπότε έκανα καισαρική με ολική. Δεν μπορώ να πω ότι κάτι ήταν πολύ έντονο και το θυμάμαι και φοβάμαι. Απλά θα ήθελα να δοκιμάσω επισκληρίδιο αυτή τη φορά. Ρώτησα για αναισθησιολόγο και μου είπαν ότι είναι άριστος οπότε πιστεύω θα τον εμπιστευτώ. Δεν είναι να σε φοβίζει κάτι, και φτάνοντας εκείνη τη μέρα θα έχεις κουραστεί τόσο από όλους αυτούς τους μήνες που θα θέλεις απλά να γεννήσεις.

Δημοσίευση

Κορίτσια κάναμε και τον υπέρηχο μας σήμερα! Τέλεια η μπεμπου, έφτασε 564 γραμμαρια 22+6 💕💕💕! Ο τράχηλος σταθερός ευτυχώς! Ουφφφφ! Κάναμε και μια καλλιέργεια, να δούμε κι από κει αν όλα καλά. Σας έχει τύχει να έχετε λίγο αίματακι μετά την καλλιέργεια; Γιατί εγώ έχω λιγάκι αλλά μου είπαν να μην ανησυχω γιατί μπορεί να συμβεί μετά από καλλιέργεια...

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Είμαι λίγο κότα με το θέμα του τοκετού,  αλλά δε θέλω και να  μπω στη διαδικασία καισαρικής. 

Βέβαια είχα κάνει ενα χειρουργείο για κύστη στην ωοθήκη,  αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δε πιστεύω να εχω θέμα...

Δημοσίευση
στις πριν 59 λεπτά, ο/η KittyKat είπε:

Κορίτσια κάναμε και τον υπέρηχο μας σήμερα! Τέλεια η μπεμπου, έφτασε 564 γραμμαρια 22+6 💕💕💕! Ο τράχηλος σταθερός ευτυχώς! Ουφφφφ! Κάναμε και μια καλλιέργεια, να δούμε κι από κει αν όλα καλά. Σας έχει τύχει να έχετε λίγο αίματακι μετά την καλλιέργεια; Γιατί εγώ έχω λιγάκι αλλά μου είπαν να μην ανησυχω γιατί μπορεί να συμβεί μετά από καλλιέργεια...

Κι αλλα καλα νεα ❤️ μπραβο, το μπουμπουκι μεγαλωνει γρηγορα! εχουμε και τοσους γαμπρους σε αυτο το γκρουπ 😅αυτο με την καλλιεργεια δεν εχω ιδεα γιατι δεν μου εχει τυχει....ισως εισαι πιο ευαισθητη στην περιοχη?

Δημοσίευση
στις On 27/8/2025 at 8:01 ΠΜ, ο/η KittyKat είπε:

Πολύ χαίρομαι κορίτσια που ολα πάνε καλά! Σκεφτόμουν ότι μας έμειναν 3 ολόκληροι μήνες μόνο και από Δεκέμβρη στο μήνα μας! 💙💝 Εμείς έχουμε αύριο γιατρό μετά τη β επιπέδου να δούμε πως πάμε με τη μπεμπου και τον τράχηλο... Αυτό το άγχος θα μας φάει, αλλά πιστεύω ειδικά σε πρωτότοκες είναι φυσιολογικό, τι να κάνουμε... Δε θυμάμαι αν το έχουμε ξανασυζητησει, αλλά σε ποιο μαιευτήριο θα πάτε; 

Εγώ στο Ιασώ αφού εκεί πάει και ο γιατρός μου. Εκεί έκανα και το πρώτο. Μια χαρά το προσωπικό. Πολύ φιλικό. Πεντακάθαρα. Σε δίκλινο έμεινα και ευτυχώς τότε δεν επέτρεπαν και τις επισκέψεις (τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό) και μια χαρά περάσαμε με την άλλη κοπέλα. Μόνο κάποιοι που πουλάνε προϊόντα ενοχλούν λίγο αλλά οκ ρωτάνε και αν δεν θες φεύγουν. Προσωπικά τους έγραφα και τους υποδεχομουν με τα βυζιά έξω 🤣🤣🤣🤣 Άι σιχτιρ λεχωνες είμαστε δεν γίνεται να προσέχουμε αν θα μπει κάποιος στο δωμάτιο 😜

Τώρα για όσες γεννήσουν στο Ιασώ: Πολύ value μου φάνηκε ο φωτογράφος που σου φτιάχνει άλμπουμ για το μωρό με τις πρώτες του φωτογραφίες. Λίγο τσιμπιμενος ίσως αλλά εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το άλμπουμ και θα κάνω και στον γιο ένα 😊  Μια τύπισσα που πουλάει κρέμες σύσφιξης, τσάμπα λεφτά πιστεύω. Θα βρείτε στο εμπόριο διάφορες αν θέλετε και πιο αξιόπιστες. Ζυγαριά αν δεν έχει κάποιο θέμα το μωράκι σας, δεν χρειάζεται να νοικιασετε. Και κάτι έξτρα εξετάσεις που πουλάνε για το μωρό πάλι δεν χρειάζονται. Μπορείτε μετά να τις κανονίσετε με τον παιδίατρο σας δωρεάν. 

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η sofakikaramel είπε:

Κορίτσια έχω μια ερώτηση να σας κάνω !

Εσείς έχετε σφυξίματα χαμηλά στην κοιλιά μέσα στην ημέρα ? 

Κάτι έχω. Γενικά μου έχει πει η μαία μου μέχρι 5-10 συσπάσεις την ημέρα είναι φυσιολογικό. Αν έχεις παραπάνω πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό. Στις διακοπές που κουραζομουν και κουβαλούσα και την μικρή είχα πιάσει τις 10 σίγουρα. Τώρα ευτυχώς που επιστρέψαμε στους καθημερινούς ρυθμούς το πολύ να έχω 5 και αυτές προς το βράδυ. 

Απλά πρέπει λίγο να ξεχωρίσεις τι είναι σύσπαση και τι είναι το μωρό που μπορεί να τεντώνεται και να σε πονάει ή κάτι τέτοιο.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nikol92 είπε:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Είμαι λίγο κότα με το θέμα του τοκετού,  αλλά δε θέλω και να  μπω στη διαδικασία καισαρικής. 

Βέβαια είχα κάνει ενα χειρουργείο για κύστη στην ωοθήκη,  αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δε πιστεύω να εχω θέμα...

Έχω ακούσει πολλές εμπειρίες από τοκετούς και σίγουρα κάθε γυναίκα το βιώνει διαφορετικά. Θα σου συνιστούσα αν δεν το έχεις ήδη κάνει, να βρεις μια μαία να σε προετοιμάσει για να ξέρεις τι να κάνεις την ώρα τον οδυνων και γιατί όχι να την έχεις και μαζί σου να σε καθοδηγεί. Φυσικά αν δεν αντέχεις μπορείς να κάνεις και επισκληρηδιο. 

Δεν έχω κάνει φυσιολογικό τοκετό και ούτε έχω νιώσει πόνους τοκετού, αλλά μου έχουν πει ότι στην αρχή είναι αρκετά υποφερτοι, μέχρι 5-6 διαστολή περίπου. Βέβαια αυτό πάει ανάλογα και με τον χρόνο που θέλει η καθεμία να γεννήσει. Γιατί αν πχ προχωράει αργά ή διαστολή και έχεις επί ώρες πόνους είναι λογικό να κουραστείς. Αν έχεις γρήγορο τοκετό θα κυλήσει μπαμ μπαμ και ούτε θα τους θυμάσαι μετά. Θυμάμαι η αδερφή μου πήγε σε 10 διαστολή μέσα σε 4 ώρες. Ούτε που την σκέφτηκε την επισκληρηδιο έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα.

Εγώ να σου πω δεν το σκέφτομαι. Θα προετοιμαστώ και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Και να κουραστω φυσικά θα ζητήσω επισκληρηδιο.

Δημοσίευση

Βρήκα χρόνο και σας απαντάω σε όλα 🤣🤣🤣 

Καλέ μεγάλα μου φαίνονται τα μωρά σας 😅 Εμένα 21+2 που είχα την Β επιπέδου ήταν 380γρ. Τώρα την Τρίτη έχω πάλι ραντεβού, άντε να δούμε πόσο θα είναι. Παίρνουν βάρος γενικά αυτούς τους μήνες.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η KittyKat είπε:

Έχω αρκετά!  Και κυρίως με πιάνουν από το μεσημέρι απόγευμα και μετά, οπότε κοιτάζω να ξαπλώσω για να περάσουν χωρίς να ξέρω αν είσαι φυσιολογικα ή όχι...δεν μπορώ να ξεχωρίσω τις συσπάσεις από τα φυσιολογικά τσιμπήματα λογω του ότι μεγαλώνει ο χώρος εκεί...και νιώθω ότι από αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει κάπως πιο έντονα σε σχέση με πριν  

Και  εμένα έτσι από απόγευμα προς βράδυ με πιάνει 3 4 φορές σε όλη την διάρκεια της ημέρας ! Ο γιατρός βέβαια μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και το πρόβλημα θα ήταν αν τα είχα αυτά 8 με 10 φορές σε μια ώρα ! 

Είμαστε ακόμα στον 6ο 🥺

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Eliza Kats είπε:

Κάτι έχω. Γενικά μου έχει πει η μαία μου μέχρι 5-10 συσπάσεις την ημέρα είναι φυσιολογικό. Αν έχεις παραπάνω πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό. Στις διακοπές που κουραζομουν και κουβαλούσα και την μικρή είχα πιάσει τις 10 σίγουρα. Τώρα ευτυχώς που επιστρέψαμε στους καθημερινούς ρυθμούς το πολύ να έχω 5 και αυτές προς το βράδυ. 

Απλά πρέπει λίγο να ξεχωρίσεις τι είναι σύσπαση και τι είναι το μωρό που μπορεί να τεντώνεται και να σε πονάει ή κάτι τέτοιο.

Ναι κ εμένα ο γιατρός μου είπε ότι είναι φυσιολογικότατο αυτο και πρόβλημα θα υπήρχε αν ήταν 8 με 10 φορές την ώρα ...αλλά όταν με πιάνει αυτό λέω γεννάω αυτό είναι 😂😂

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Evitakious είπε:

Κι εγώ έχω και μου ειπαν ότι είναι φυσιολογικά όπως και πονάκια που έχω. Χθες πχ ένιωθα σα πονάκια περιόδου. Φαντάζομαι ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε κορύφωση.

Πωωω να δω τι θα κάνουμε στον 7ο 8ο 9ο .....! Αν πονάμε έτσι από τώρα φαντάσου τότε .....

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η KittyKat είπε:

Μπράβο κοριτσάρα !!!! Πολύ ευχάριστα τα νέα σου και ο τράχηλος σούπερ πάει !!! Έτσι να συνεχίσει  και το μπεμπακι καλά ...💓🥰

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η kweenkatya είπε:

Τελείωσα και εγώ με την β επιπέδου,όλες οι εξετάσεις και μετρήσεις ήταν καλές . Μας είχε βέβαια 3 ώρες γιατί κοιμόταν και δεν ξύπναγε με τίποτα 😂

Screenshot_2025-08-28-18-52-09-877_com.facebook.orca.jpg

Μπράβο κορίτσι μου τέλεια κ εσύ με το μωράκι σου ..!!! Τι ζουζούνι είναι αυτό .....!!!! Εμένα ο ιατρός που μου έκανε την β επιπέδου δεν μου το έδειξε σε 3d .Ο γιατρός μου μου το είχε δείξει κάποια στιγμή .!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...