Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 521
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις On 8/8/2025 at 6:05 ΠΜ, ο/η Eliza Kats είπε:

Εγώ έχω 2 : "Η βίβλος της εγκυμοσύνης", που γράφει και για την εγκυμοσύνη και για τη γέννα και για τις πρώτες μέρες με το μωρό (περιποίηση κτλ) και "Το βιβλίο της εγκυμοσύνης, βδομάδα προς βδομάδα" που έχει ανα εβδομάδα πολύ αναλυτικά τι συμβαίνει, συν άλλες πληροφορίες αλλά εστιασμένο κυρίως στην εγκυμοσύνη. Οπότε αν θες μόνο για την εγκυμοσύνη καθαρά, θα πρότεινα το 2ο. Αλλιώς αν θες κάτι για πιο πλήρη προετοιμασία το πρώτο.

Πολύ ωραία ευχαριστώ, θα τα πάρω και τα 2!!!

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η KittyKat είπε:

Αυτό όπως το είπες! Να ηρεμήσει η ψυχούλα μας! Κι εσύ στο κλαμπ του τραχήλου Ε; Εγώ έκανα περίδεση γιατι σε δέκα μέρες κοντυνε ξαφνικά, αν και μέσα στα πλαίσια... Μάλλον κατασκευαστικο σφάλμα 😔Είναι και αυτό έξτρα άγχος, μη σου πω πρώτα θέλω να δούμε τον τράχηλο και μετά το μωρό;;; Ακούγεται λίγο κάπως; 😢 4 μέρες έμειναν, κουράγιο!!

Ναι ο τράχηλος μου είναι 3εκ.απο την αυχενική που το μετρήσαμε μέχρι και τώρα ,στον προχθεσινό υπέρηχο όμως ο γιατρός ειδε χοάνη τραχήλου αλλά ο τράχηλος σταθερός στα 3 εκ.Μου κόπηκαν τα πόδια ! Δεν μου είπε για περίδεση!Παίρνω utrogestan μαγνήσιο και βάζω vasclor από την αρχή και ο Θεός βοηθός ! Περιμένω την β επιπέδου να δω τι γίνεται ! 4 μέρες ακόμα και μου φαίνεται αιώνας! 

Δημοσίευση

@KittyKat @sofakikaramel με το καλό να την κάνετε κι εσείς και να είναι όλα σούπερ ❤️ (και οι υπόλοιπες κοπέλες φυσικά)

@KittyKat εσύ αφού έκανες περίδεση γιατί ανησυχείς; Μπορεί να ανοίξει ή τίποτα τέτοιο; Ξέρω ότι όσες κάνουν περίδεση ξενοιάζουν μετά.

Εμένα ευτυχώς 3,9 τον μέτρησε από τον κοιλιακό υπέρηχο. Και στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα θέμα, οπότε δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Ξέρω όμως ότι όσες έχετε θέμα σας ακολουθεί σε κάθε εγκυμοσύνη 😕 

Δημοσίευση

Καλημέρα και καλή Κυριακή! Αισίως από αύριο μπαίνω στην 23η εβδομάδα! Τα μωράκια μου είναι αρκετά ζωηρά κάποιες μέρες και κάποιες άλλες μάλλον κοιμούνται όλη μέρα 🤣 εδώ και κάνα δυο μέρες έχω πόνο στην δεξιά πλευρά στα πλευρά μου! Διάβασα ότι ίσως επεκτείνονται λόγω μήτρας αλλά αν συνοδεύονται και με άλλα συμπτώματα θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό! Δεν έχω αλλά συμπτώματα, μόνο τον πόνο στα πλευρά! Έχει καμία άλλη στα πλευρά της πόνους;

Δημοσίευση

Μια φίλη μου απέκτησε ραγαδες στον 8 μήνα,και μου είπε ότι καλό είναι να βάζω από νωρίς ώστε εάν βγάλω στην πορεία να μην είναι έντονες ή πολλές. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι στης 21 εβδομάδες,εσείς έχετε κάποιο σημάδι; 

IMG_20250810_135624.jpg

Δημοσίευση
στις On 10/8/2025 at 1:58 ΜΜ, ο/η kweenkatya είπε:

Μια φίλη μου απέκτησε ραγαδες στον 8 μήνα,και μου είπε ότι καλό είναι να βάζω από νωρίς ώστε εάν βγάλω στην πορεία να μην είναι έντονες ή πολλές. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι στης 21 εβδομάδες,εσείς έχετε κάποιο σημάδι; 

IMG_20250810_135624.jpg

Καλησπέρα, την πήρα κι εγώ αυτή τη κ΄ρέμα αλλά μου φάνηκε πολύ πηχτή και δεν μ άρεσε στην υφή. Κάτι άλλο προτείνετε;

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Evitakious είπε:

Καλησπέρα, την πήρα κι εγώ αυτή τη κ΄ρέμα αλλά μου φάνηκε πολύ πηχτή και δεν μ άρεσε στην υφή. Κάτι άλλο προτείνετε;

Λάδι,απλά εγώ δεν το προτίμησα γιατί δεν ξέρω πόσο γρήγορα το απορροφάει το δέρμα και δεν θα ήθελα να λερώνω τα ρούχα μου. Ρωτήστε σε ένα φαρμακείο πιο σας προτείνουν εγώ πάντως με αυτή την κρέμα είμαι ευχαριστημένη την απορροφάει αμέσως και νιώθω το δέρμα μου πολύ ωραία μετά από κάθε εφαρμογή τώρα θα δω και στην συνέχεια πως θα είναι εάν αποκτήσω ραγαδες.

Δημοσίευση
στις On 10/8/2025 at 10:14 ΠΜ, ο/η katiu_131 είπε:

Καλημέρα και καλή Κυριακή! Αισίως από αύριο μπαίνω στην 23η εβδομάδα! Τα μωράκια μου είναι αρκετά ζωηρά κάποιες μέρες και κάποιες άλλες μάλλον κοιμούνται όλη μέρα 🤣 εδώ και κάνα δυο μέρες έχω πόνο στην δεξιά πλευρά στα πλευρά μου! Διάβασα ότι ίσως επεκτείνονται λόγω μήτρας αλλά αν συνοδεύονται και με άλλα συμπτώματα θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό! Δεν έχω αλλά συμπτώματα, μόνο τον πόνο στα πλευρά! Έχει καμία άλλη στα πλευρά της πόνους;

Μμμμ νομίζω θυμάμαι με πονούσαν τα πλευρά στην πρώτη εγκυμοσύνη προς το τέλος. Βέβαια άλλο ένα μωράκι άλλο δύο. Δεν μου φαίνεται απίθανο όμως. Θέλουν χώρο τα ατιμα. Κουράγιο!

Δημοσίευση

IMG_20250810_135624.jpg

Νομίζω είναι και στο δέρμα αν θα κάνεις ραγαδες ή όχι. Εγώ που κάνω γενικά ραγαδες έβαζα της mustela. Μέχρι να γεννήσω δεν είχα τίποτα. Μετά την καισαρική εμφανίστηκαν 😫 Θεωρώ ότι κάπως τράβηξαν το δέρμα μου εκεί και τις απέκτησα, αλλιώς δεν ξέρω τι σκατα έγινε. Ευτυχώς μετά που ασπρισαν δεν φαίνονται ιδιαίτερα 🙏

Αλλά ναι να βάζετε από νωρίς κρέμα να αποκτάει ελαστικότητα το δέρμα. Και ότι γίνει μετά. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει. Εγώ βάζω μία άλλη τώρα. Δεν θυμάμαι πως τη λένε. Θα επανέλθω για αυτό.

Δημοσίευση

Εγώ κορίτσια εδώ, στο πρόγραμμα μου 😅 Το τελευταίο διάστημα 5 - 5 παρά κάτι ψιλά ξυπνάω. Νυστάζω; Ναι. Μπορώ να κοιμηθώ; Όχι! Εντωμεταξυ δεν ότι κλωτσάει ο μπέμπης και με ξυπνάει. Απλά ξυπνάω 😅 Συμπάσχει καμία;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Εγώ κορίτσια εδώ, στο πρόγραμμα μου 😅 Το τελευταίο διάστημα 5 - 5 παρά κάτι ψιλά ξυπνάω. Νυστάζω; Ναι. Μπορώ να κοιμηθώ; Όχι! Εντωμεταξυ δεν ότι κλωτσάει ο μπέμπης και με ξυπνάει. Απλά ξυπνάω 😅 Συμπάσχει καμία;

Καλημέρα!! Να ανταλλάξουμε σοσιαλ🤣 γιατί κι εγώ χτυπάω, όχι κάθε βράδυ, αλλά παρά πολύ συχνα αϋπνίες μεταξύ 4-5 ή 5-6 για καμιά ώρα και, μετά με παίρνει ο ύπνος και άντε να ξυπνήσω για δουλειά...δεν παλεύεται αυτή η αϋπνία...έχω να κοιμηθώ νορμάλ μήνες...

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Εμείς σήμερα κάναμε τη β επιπέδου. Όλα άψογα, 422 γρ. ο μπέμπης μας. Δεν μου είπε κάτι αρνητικό. Κράτησε 2 γεμάτες ώρες και η αλήθεια είναι ότι 2 φορές ζαλίστηκα και ένιωσα αδιαθεσία και αναγούλα. Αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Αύριο είμαι 22 εβδ. ακριβώς και συνεχίζουμε. Ούτε εγώ κοιμάμαι εν τω μεταξύ καλά και ζεσταίνομαι πολύ. Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλες ❤️

Δημοσίευση

IMG_20250810_135624.jpg

Την ίδια έχουμε πολύ πηχτή βέβαια αλλά μου κάθεται καλά στο δέρμα μου !!! 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Κοιμάμαι 1 2 το βράδυ και ξυπνάω 5 και μετά 6 το πρωί ,μια δεν βολεύομαι μια ζεσταίνομαι μια κατουριεμαι μια διψάω μια πεινάω και καταλήγω να είμαι άυπνη! 😂 Και έχουμε ένα 3 μηνο ακόμα ! Όμορφα! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Evitakious είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Εμείς σήμερα κάναμε τη β επιπέδου. Όλα άψογα, 422 γρ. ο μπέμπης μας. Δεν μου είπε κάτι αρνητικό. Κράτησε 2 γεμάτες ώρες και η αλήθεια είναι ότι 2 φορές ζαλίστηκα και ένιωσα αδιαθεσία και αναγούλα. Αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Αύριο είμαι 22 εβδ. ακριβώς και συνεχίζουμε. Ούτε εγώ κοιμάμαι εν τω μεταξύ καλά και ζεσταίνομαι πολύ. Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλες ❤️

Υπέροχα νέα !!!! Συγχαρητήρια!!! ❤️Αντε με το καλό να  έρθουνε τα μωράκια μας !!! Έχουμε φτάσει στα μισά !!!! 😁

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η katiu_131 είπε:

Καλημέρα!! Να ανταλλάξουμε σοσιαλ🤣 γιατί κι εγώ χτυπάω, όχι κάθε βράδυ, αλλά παρά πολύ συχνα αϋπνίες μεταξύ 4-5 ή 5-6 για καμιά ώρα και, μετά με παίρνει ο ύπνος και άντε να ξυπνήσω για δουλειά...δεν παλεύεται αυτή η αϋπνία...έχω να κοιμηθώ νορμάλ μήνες...

Η αλήθεια είναι πως έχω ψάξει για κάποια σελίδα σε social ή κάποια ομαδική για να μπορώ να γράφω πιο άμεσα πράγματα να γίνεται συζήτηση και δεν έχω βρει,εγώ είμαι με της μέρες μου δεν μπορώ να καταλάβω άλλες μέρες κοιμάμαι 12 ώρες άλλες ξυπνάω στης 4 ώρες ύπνου και μετά δεν μπορώ να ξανά κοιμηθώ.Οντως δεν βολεύομαι για να κοιμηθώ γυρνάω αρκετά στο κρεβάτι αλλά επειδή βάζω καμία ταινία και χαζεύω μετά με παίρνει εύκολα ο ύπνος.

Δημοσίευση

Κι εγώ την ίδια κρέμα χρησιμοποιώ και μ φαίνεται έντονη η μυρωδιά τ. Μόνο εμένα με ενοχλούν ακόμα οι μυρωδιές?

Τι γίνεται με την ώρα?κι εγώ τελευταίες μέρες ξυπνάω 5 κι όσο κι αν νυστάζω δε μπορώ να κοιμηθώ. Σηκώνομαι και τριγυρνώ στο σπίτι σαν χαζή..πόση ώρα να στριφογυρναω στο κρεβάτι. Πάει στο καλό αυτές τις μέρες π έχω άδεια μετά να με δω..

Δημοσίευση
στις On 9/8/2025 at 6:22 ΜΜ, ο/η Eliza Kats είπε:

@KittyKat @sofakikaramel με το καλό να την κάνετε κι εσείς και να είναι όλα σούπερ ❤️ (και οι υπόλοιπες κοπέλες φυσικά)

@KittyKat εσύ αφού έκανες περίδεση γιατί ανησυχείς; Μπορεί να ανοίξει ή τίποτα τέτοιο; Ξέρω ότι όσες κάνουν περίδεση ξενοιάζουν μετά.

Εμένα ευτυχώς 3,9 τον μέτρησε από τον κοιλιακό υπέρηχο. Και στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα θέμα, οπότε δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Ξέρω όμως ότι όσες έχετε θέμα σας ακολουθεί σε κάθε εγκυμοσύνη 😕 

Εμένα μου είπαν οι γιατροί ότι με τη περίδεση ναι μεν έχεις μια κάποια κινητικότητα, αλλά όχι πολλά πολλά. Δηλαδή μια σκάλα την ημέρα, όχι μπάνια, όχι δουλειές, όχι περπάτημα παρά μόνο μέχρι ας πούμε μια πλατεία δίπλα στο σπίτι σου. Οπότε δεν μπορώ να μην ανησυχώ γιατι εντέλει η περίδεση είναι απλά μια προφύλαξη,  με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από ότι έχω καταλάβει...  Utrogestan, φουλ μαγνησιο και χαπακι για συσπασεις...Ευτυχώς φάνηκε να μένει σταθερός στο 2.9-3 ο τράχηλος μέσα σε αυτό το μήνα. Θα δούμε και αύριο πως τα πάμε και μακάρι να έχει παραμείνει σταθερός...

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Εγώ τις τελευταίες μέρες ξυπνάω 2.30, 3.30, 4.30...συνηθως μετά από προσπάθεια μιας ώρας ξανακοιμαμαι, αλλα αν ξυπνήσω έξι παρά τελείωσε δεν ξανακοιμαμαι..οπότε ναι συμπάσχω στο έπακρο....

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Evitakious είπε:

Τέλεια! Πάντα γερός ο μπεμπακος και με το καλό να τον γνωρίσετε και από κοντά! 🩵💙 Συνεχίζουμε δυναμικά με αϋπνίες και ζέστες και μακάρι όλες να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα😀

Δημοσίευση
στις πριν 50 λεπτά, ο/η KittyKat είπε:

Εμένα μου είπαν οι γιατροί ότι με τη περίδεση ναι μεν έχεις μια κάποια κινητικότητα, αλλά όχι πολλά πολλά. Δηλαδή μια σκάλα την ημέρα, όχι μπάνια, όχι δουλειές, όχι περπάτημα παρά μόνο μέχρι ας πούμε μια πλατεία δίπλα στο σπίτι σου. Οπότε δεν μπορώ να μην ανησυχώ γιατι εντέλει η περίδεση είναι απλά μια προφύλαξη,  με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από ότι έχω καταλάβει...  Utrogestan, φουλ μαγνησιο και χαπακι για συσπασεις...Ευτυχώς φάνηκε να μένει σταθερός στο 2.9-3 ο τράχηλος μέσα σε αυτό το μήνα. Θα δούμε και αύριο πως τα πάμε και μακάρι να έχει παραμείνει σταθερός...

Κ μένα 3εκ είναι ο τράχηλος μου αλλά δεν μου έκανε περίδεση και κάθε μέρα πεθαίνω από τον φόβο μου !  Μόνο με φάρμακα είμαι εγώ .,...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...