Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Είμαι 5 εβδομάδων και 5 ημερών έγκυος. Σήμερα το πρωί ειδα καφε αιμα στην τουαλέτα οπως σκουπιζομουν οπως οταν μου ξεκιναει η περίοδος. Δεν έχω πόνο προς το παρον. 

Η προηγούμενη ήταν χημική και φοβάμαι. Έχω προς το παρόν κάνει 2 αίματος και η χοριακη ανεβαίνει πολύ καλά με σχεδόν τριπλασιο ρυθμό.  

Σε 3 μέρες έχω τον πρώτο υπέρηχο. Είχε  καμία παρόμοια εμπειρία και να πήγαν όλα καλα;

Δημοσίευση

Είναι πολύ συνηθισμένο ειδικά στην αρχή τα καφέ, αλλά αφού δεν πονάς μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε 😊Απλά μίλα με τον γιατρό σου μήπως σου δώσει utrogestan κ σου πει για ξεκούραση!!! Με το καλό ο υπέρηχος!!!

Δημοσίευση

Με το καλό κορίτσι μου!!!! όπως σου είπε και η @Sia A είναι πολύ συχνό στην αρχή της εγκυμοσύνης. Εγώ στα δίδυμα ξεκίνησα με καφέ την 5η εβδομάδα, έκανα κ 2 γερές αιμορραγίες, είχα ροζ/καφέ μέχρι τον 4ο και τώρα τα αστεράκια μου είναι 4 χρονών!!!!! Μίλησες με το γιατρό σου;;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Sia A είπε:

Είναι πολύ συνηθισμένο ειδικά στην αρχή τα καφέ, αλλά αφού δεν πονάς μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε 😊Απλά μίλα με τον γιατρό σου μήπως σου δώσει utrogestan κ σου πει για ξεκούραση!!! Με το καλό ο υπέρηχος!!!

Ακριβώς αυτό μου έδωσε. Μόλις μίλησα. Η χοριακη βγήκε πάρα πολύ καλή. 

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Με το καλό κορίτσι μου!!!! όπως σου είπε και η @Sia A είναι πολύ συχνό στην αρχή της εγκυμοσύνης. Εγώ στα δίδυμα ξεκίνησα με καφέ την 5η εβδομάδα, έκανα κ 2 γερές αιμορραγίες, είχα ροζ/καφέ μέχρι τον 4ο και τώρα τα αστεράκια μου είναι 4 χρονών!!!!! Μίλησες με το γιατρό σου;;

Ναι μόλις! Μου είπε να πάρω utrogestan 

Δημοσίευση

Καλημέρα κ απο μενα!! Μια τελειομηνη εγκυμοσύνη σου εύχομαι!! Είναι συνηθισμένο. Ακριβώς στις μέρες που αναφέρεις κ στις 2 εγκυμοσύνες έβλεπα λίγο αίμα στο σκούπισμα που κράταγε 2 εβδομάδες. Είναι πολύ αγχωτικό το καταλαβαίνω. Μίλα με το γιατρό σου , λίγη ξεκούραση κ θετική σκέψη. 🩷

Δημοσίευση

Καταλαβαίνω απόλυτα τον φόβο σου, ειδικά μετά την προηγούμενη εμπειρία. Το καφέ αίμα, ειδικά χωρίς πόνο, μπορεί να είναι απλώς παλιό αίμα και να μην σημαίνει κάτι ανησυχητικό, πολλές γυναίκες έχουν μικρές αιμορραγίες στην αρχή της κύησης και όλα πάνε καλά. Το γεγονός ότι η χοριακή σου ανεβαίνει είναι πολύ ενθαρρυντικό! Κράτα την ψυχραιμία σου όσο μπορείς και μέτρα αντίστροφα για τον υπέρηχο.

Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά! ❤️❤️

Δημοσίευση

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι ανησυχητικό. Το καφέ αίμα είναι συνήθως υπολείμματα από την εμφυτευση, αίμα που συσσωρεύεται καθώς προσαρμοζεται η μήτρα στην εγκυμοσυνη κλπ. κλπ. Και φεύγει κάποια στιγμή. Εγώ είχα πολύ έντονο καφέ για μέρες, από την 8η ή 9η εβδομάδα, αν θυμάμαι. Έκανε μέρες να καθαρίσει κ φυσικα ανησυχησα, αλλα ευτυχως δεν ηταν κατι. Ουτε αποκολληση μου βρηκε...τπτ. Απλώς μου συνέχισε προγεστερονη έως τέλος πρώτου τριμήνου και ολα πήγαν καλά. Μίλησε με τον γιατρό σου για να σε καθησυχάσει. Μια όμορφη και τελειομηνη εγκυμοσύνη σου εύχομαι!! ♥ ☺ 

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας έχω και εγώ καφε όταν σκουπίζομαι με μια μικρή αποκόλληση και σήμερα στον υπέρηχο δεν υπήρχε αλλά δεν ακούσαμε καρδούλα είμαι 7 εβδομάδων μου είπε να ξανά δούμε την παρασκευή πιστεύεται ότι έχω ελπίδα?? Έχω στεναχωρηθεί 

Δημοσίευση

Τελικά έκανα σήμερα υπέρηχο, είχα και κόκκινο αίμα κάποια στιγμή και είπα πάει το έχασα. Αλλά δεν ήταν συνεχόμενη ροή. Ο υπέρηχος έδειξε 2 σάκους (σοκ) αλλά μόνο το ένα φαίνεται να εξελίσσεται. Δεν ακούσαμε ακόμα καρδουλα μόλις μπήκα στην 6η. Θα ξαναπάω σε μια εβδομάδα. Ελπίζω να ακούσω να ησυχάσω 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Επίσης όσον αφορά το περπάτημα,  προσπαθώ κι εγώ όσο μπορώ να κάνω κάθε μέρα ή έστω μέρα παρά μέρα λίγο περπάτημα και λίγο ποδήλατο, πρέπει να βοηθήσω το πρόγραμμα του διατροφολογου με τη γυμναστική μαζί, αλλά παρατηρω πως κι εγώ νιώθω καλύτερα μετα
    • Αχ κορίτσια δε ξέρω τελικά αν το πέσιμο είναι αθώο, εδώ γνωστό μας άτομο του έπεσε το μωράκι τελικά έχει ένα αιματωμα και ένα κάταγμα και το μωρο είναι λίγες καιρός που έχει σαραντησει  Το θέμα επίσης είναι πως κάπως εμπλεξαν να το πω έτσι επειδή υποψιάζονται λένε ενδοοικογενειακη βία ( εννοείται δεν το πιστεύω και δε θέλω να το πιστέψω ) και θα τους παρακολουθεί κοινωνικός λειτουργός για κάποιο χρονικό διάστημα 
    • Όσον αφορά πιατάκια μπολακια κλπ , δεν χρησιμοποιώ συγκεκριμένα απλά θέλω να χει λίγο χρώμα για να της κινεί το ενδιαφέρον και να καταλαβαίνει πως είναι το φαγητό και τώρα τρώμε  Εντωμεταξύ κορίτσια τα αφήνετε με άλλους τα μικρούλια σας και να λείψετε; δε ξέρω θα χρειαστεί να λείψω για λίγες ώρες σε άλλη πόλη και δε ξέρω τι να κάνω με τη μικρη , θηλάζουμε ακόμα, εκείνο θα ναι μια χαρά αν αφήσω γάλα το θέμα είναι εγώ θα πρέπει να κουβαλάω θηλαστρο ,τσάντα θερμό,παγοκυστες κλπ γιατί το στήθος ακόμα βαραίνει,  είμαι σε δίλημμα ακόμα για το τι να κάμω,  θα δείξει  Δεν ξέρω αν θα ναι τοοοση ταλαιπωρία για το παιδι απλά θα είναι στο καροτσι και αν γκρινιάζει θα τη σηκώσει κάποιος,  θα πάω να δω κάποια μπαζαρ για νυφικό 🫡
    • Όσον αφορά το φαγητό, πατάτα καρότο κολοκύθι με λίγο λαδάκι λεμονακι και ζωμό κρέατος που έχω κάνει σε παγάκια μια χαρά το πάει,  δηλαδή το βλέπεις το παιδί ότι το αναζητά  Τώρα όσον αφορά το φρούτο, καλά πάει κι αυτό,  για αρχή της είχα δώσει λίγο σκέτο αχλάδι,  μετά αχλάδι μηλο και χυμό πορτοκάλι, κάποια στιγμή της είχα προσθέσει και λίγη μπανάνα, γενικά το τρώει  Κορίτσια έφαγα και γω αλλα της έδωσα κιόλας χυμό από ρόδι και φαίνεται το στουμπωσα το παιδί δυσκολευοταν να τα κάνει μια και έξω,  έκανε όλη μέρα από ένα βοτσαλακι που το λέω εγώ 
    • Σε άλλα νέα , στο διάστημα αυτό του ενός μήνα μου έκανε και μένα η μικρή μυξουλες με μπουκωματακι και ένα έντονο ρουθουνισμα αλλά χωρίς να χει χάσει την όρεξη της γενικά, είχε και ένα ήπιο βηχαλακι,  ήπια βρογχιολυτιδα ειχε πει η παιδίατρος,  την περιόρισα λιγο σπίτι την μικρή καθαρίζαμε με όρο την μυτούλα (ευτυχώς είναι πολύ συνεργασιμη με τον ορο) και της έβαζα κάτι σταγόνες πρωί βράδυ,  μετά από κάμποσες μέρες το εμφάνισε ξανά και έχουμε ακόμα λίγες βλεννες στη μυτούλα αλλά μόνο αυτό,  γενικά είναι ένα ορεξάτο μωρό δεν με ανησυχεί γιαυτό και δεν ενόχλησα ξανά τη παιδίατρο  Είχαμε ραντεβού την Παρασκευή αλλά το μεταφέραμε τώρα την Δευτέρα θα κάνουμε εμβόλιο και θα μας δώσει οδηγίες για την εισαγωγή στο φαγητό,  ήθελε η παιδιατρος να κρατήσουμε το εξάμηνο αποκλειστικου θηλασμού και μετά να μπούμε εντατικά στο φαγητό 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...