Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου πείτε, όσες κοπέλες νιώθετε άνετα με αυτό,που κάνατε αμνιοπαρακέντηση στην Αθήνα και για ποιο λόγο σας παρέπεμψαν.

Είμαι στη 15η εβδομάδα, η αυχενική και το nipt έχουν βγει εξαιρετικά, φάνηκε όμως μια ανατομική παραλλαγή του φλεβωδους πόρου που δεν επηρεάζει την ροή του αίματος. Η έμβρυοκαρδιολογος είδε την καρδιά και ήταν οκ.

Όλοι οι γιατροί συστήνουν αμνιο, αλλά εγώ έχω φοβία και άρνηση. Θεωρώ ότι θα είναι περιττό άγχος μέχρι την εξέταση κατά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά, ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε μια υγιή κύηση.

Κάθε εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ.

Ευχαριστώ 

Δημοσίευση
στις On 5/4/2025 at 4:52 ΜΜ, ο/η Α17 είπε:

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου πείτε, όσες κοπέλες νιώθετε άνετα με αυτό,που κάνατε αμνιοπαρακέντηση στην Αθήνα και για ποιο λόγο σας παρέπεμψαν.

Είμαι στη 15η εβδομάδα, η αυχενική και το nipt έχουν βγει εξαιρετικά, φάνηκε όμως μια ανατομική παραλλαγή του φλεβωδους πόρου που δεν επηρεάζει την ροή του αίματος. Η έμβρυοκαρδιολογος είδε την καρδιά και ήταν οκ.

Όλοι οι γιατροί συστήνουν αμνιο, αλλά εγώ έχω φοβία και άρνηση. Θεωρώ ότι θα είναι περιττό άγχος μέχρι την εξέταση κατά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά, ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε μια υγιή κύηση.

Κάθε εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ.

Ευχαριστώ 

Κορίτσι μου εγώ θέλω να σου πω συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!! Ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκες πολύ! 🙏

Για την αμνιοπαρακέντηση που ρωτάς, δεν μπορώ να σου πω, μαλλον πρέπει να κάνεις ό,τι σου λένε οι γιατροί σου. Και σε μένα τέθηκε το θέμα αμνιο μετα την β΄  επιπέδου, απ' τον εμβρυομητρικό, για διαφορετικό λόγο από σένα. Τελικά δεν την έκανα. Είχα όμως την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου, που δεν την θεωρούσε απαραίτητη.  Να πάνε όλα καλά!❤️🙏

Δημοσίευση

Σε ευχαριστώ πολύ @RAM21. Με πρόλαβε φυσικά 1 κύκλο πριν το ραντεβού με την επιτροπή εξωσωματικής. Αλλά λόγω των τιμών μου (ΑΜΗ, TSH, FSH και λοιπές ορμονικές) έχω πολύ άγχος για τη εξέλιξη. Σκέψου δεν το έχω πει στους περισσότερους, μόνο σε προϊστάμενο στην δουλειά γιατί δουλεύω σε επικίνδυνο περιβάλλον. Για τον ίδιο λόγο δεν θα ήθελα α ρισκάρω μια περιττή αμνιοπαρακέντηση, με μεικτά αλλά υπαρκτά ποσοστά επιπλοκών.

Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα κάνω ότι μου λένε οι γιατροί.

Δημοσίευση
στις On 8/4/2025 at 9:49 ΜΜ, ο/η Α17 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ @RAM21. Με πρόλαβε φυσικά 1 κύκλο πριν το ραντεβού με την επιτροπή εξωσωματικής. Αλλά λόγω των τιμών μου (ΑΜΗ, TSH, FSH και λοιπές ορμονικές) έχω πολύ άγχος για τη εξέλιξη. Σκέψου δεν το έχω πει στους περισσότερους, μόνο σε προϊστάμενο στην δουλειά γιατί δουλεύω σε επικίνδυνο περιβάλλον. Για τον ίδιο λόγο δεν θα ήθελα α ρισκάρω μια περιττή αμνιοπαρακέντηση, με μεικτά αλλά υπαρκτά ποσοστά επιπλοκών.

Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα κάνω ότι μου λένε οι γιατροί.

Κορίτσι μου τώρα το κατάλαβα ότι τα καταφέρατε με φυσικό τρόπο, πριν καν μπεις σε διαδικασία εξωσωματικής. Διπλά συγχαρητήρια λοιπόν!! Οι ορμόνες ΑΜΗ, FSH δεν νομίζω ότι επηρεάζουν πια εφόσον έχεις εγκυμοσύνη. Η tsh παρακολουθείται από τον γιατρό σου, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Τώρα για την αμνιο, αν σε ανησυχεί τόσο, μπορείς να πάρεις και δεύτερη γνώμη από εμβρυομητρικό. Κάντο για να σου φύγει το άγχος. Ο δικός μου πάντως τότε, υπερβολικός μου είχε φανεί που την ζήτησε. Είχε βρει μια αρτηρία που περνούσε από άλλο σημείο της τραχείας από αυτό που περνάει συνήθως, κάπως έτσι. Απλά ήμουν ήδη 39. Ίσως γι' αυτό το ζήτησε. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι το είπε για άλλους λόγους... 

Κι εγώ φοβόμουν τους κινδύνους για επιπλοκή. Απ' την άλλη δεν έχω ακούσει καμία κοπέλα που να είχε πρόβλημα μετά από αμνιοπαρακέντηση ή λήψη τροφοβλάστης. Νομίζω ότι γίνονται πια με πολύ προσεκτικό τρόπο όλα αυτά. Καλή επιτυχία και με το καλό να αγκαλιάσεις το παιδάκι σου!!❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...