Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποβολή κι επόμενη εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι μου!
Και εγώ ήμουν 9 εβδομάδων έγκυος και παλινδρόμησε. Έκανα απόξεση.
Από όσο ξέρω καλό είναι να σου έρθει η πρώτη περίοδος και μετά να ξεκινήσεις τις όποιες προσπάθειες.
Εγώ ήμουν από εξωσωματική. Οπότε ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να προχωρήσω σε επόμενη ετ μετά το πέρας δύο περιόδων. Από κει και πέρα βέβαια κανένας δεν σου απαγορεύει το πότε μπορεί να μείνεις έγκυος, απλά θεωρούνε πιο ασφαλή μία κύηση όταν έχει επέλθει πλήρης ανάρρωση του οργανισμού και της μήτρας ειδικότερα. Εγώ να σου πω την αλήθεια μου ξεκίνησα προσπάθειες με το σύζυγο αμέσως, επειδή ξέρω ότι υπάρχει θέμα με το σπέρμα και εδώ και τρία χρόνια δεν έχουμε φυσική σύλληψη δεν έχω λόγο να φοβάμαι για άμεση εγκυμοσύνη. Οπότε είμαι χαλαρή και απλά απολαμβάνω, στο πίιιισω πίιισω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί και να μείνω έγκυος φυσιολογικά, αλλά είναι πολύ άπιαστο όνειρο. Βέβαια αν έρθει κάτι τώρα, ας έρθει.. ποτέ δεν ξέρεις.. μπορεί και να μείνει.. το κάθε σώμα και ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.

Δημοσίευση
στις On 24/3/2025 at 7:19 ΠΜ, ο/η karra είπε:

Καλησπέρα ήμουν 9 εβδομάδων έγκυος κι έγινε παλιδρομη.

Έγινε απόξεση 

Εάν μεινω έγκυος  πριν έρθει περίοδος τι κίνδυνοι μπορει να υπάρχουν ?

Ευχαριστώ 

Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για την έκβαση αυτή, δυστυχώς σύμβαινει σε 1 στις 4 εγκυμοσύνες, έχει συμβεί και σε εμένα και σε πολλά άλλα κορίτσια στο φορουμ.

Καλύτερα είναι να ζητήσεις ιατρική συμβουλή για αυτό το ζήτημα. Μετά την απόξεση η χοριακή δε μηδενίζει αυτόματα και το ενδομήτριο χρειάζεται κάποιο χρόνο ώστε να αποκατασταθεί. 

Προσωπικά δεν έχω ακούσει περίπτωση να εχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη αμέσως μετά την απόξεση και συνήθως προτείνουν ενα διάλειμμα 2-3 μηνών. Ο δικός μου γιατρός μας είχε επιτρέψει να ξεκινήσουμε μετά την πρώτη περίοδο, αλλά επείδη τελικά δεν είχε μηδενίσει η χοριακή μου μας είπε τελικά να περιμένουμε άλλο ένα μήνα. 

Δημοσίευση

Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για την έκβαση της εγκυμοσύνης, δεν είσαι μόνη σου, το έχουμε βιώσεις πολλές (δυστυχώς). 

Σχετικά με επόμενη εγκυμοσύνη, σίγουρα πρέπει να έρθει μία φορά περίοδος (αν όχι 2) ώστε να επανέλθουν οι ορμόνες και το σώμα και μετά μπορείτε να έχετε ελεύθερες επαφές. 

Σε κάθε περίπτωση ρώτησε και το γιατρό σου! Εύχομαι τα  καλύτερα από δω και πέρα 🙏

Δημοσίευση

Καλησπέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Εάν δεν μηδενιστεί η χοριακη ,δεν μπορώ να μείνω έγκυος ή δείχνει ότι το ενδομήτριο δεν έχει επουλωθεί ?

Σας ευχαριστώ πολύ 

Θα πάω σε 10 μέρες στο γυναικολόγο ,να με εξετάσει αλλά δεν μου εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη  , θα πρέπει να ψάξω άλλον γτ νομίζω δεν πήρα σοβαρά την περίπτωση μου όταν επί ένα μήνα του έλεγα ότι έχω καφέ υγρά ,κι μου λέγε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από προγεστερόνη .κι προχτές Πήγα κι σε αιματολογο κι μου είπε ότι πρεπει να ελεγξω για  αντιφωσφολιπιδικο συνδρόμο .Πραγματικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσω εαν βγω θετική ,κι επι ένα μήνα του έλεγα να το ψάξουμε παραπάνω ,ενώ με αντιπηκτικες το παιδί μπορεί να σωζόταν ή όταν το ρώτησα μέτα την αποβολή πες μου τι εξετάσεις να κάνω για να δούμε εάν υπάρχει κάπου πρόβλημα ,μου είπε ότι είναι τυχαίο .δεν μπορώ να καταλάβω πόσο αναίσθητοι είναι ,μόνο το χρήμα κι κανένα ενδιαφέρον για τον ανθρώπινο πόνο .Εμένα άνθρωπε μου με ρώτησες εάν μπορώ να ξανά περάσω το ίδιο ,κι η λύση να είναι μια ένεση 

(Ο γυναικολόγος είναι κορυφαίος  κι συγγενής ,κι υποτίθεται πήγαμε σ' αυτόν για να μας προσέξει )

Δημοσίευση

Δυστυχώς είναι πραγματικότητα ότι πολλοί γιατροί δεν ενδιαφέρονται να σου λύσουν τις απορίες και να σε κατευθύνουν σωστά. 

Έχω αλλάξει 2 - 3 γιατρους επειδή δεν έχω μείνει ικανοποιημενη με το τρόπο συμπεριφοράς, δε μου έλυσαν τις απορίες κλπ. 

Όποτε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα γιατρό που μπορείς να βασιστείς πάνω του, να σε ακούσει και να σε βοηθήσει. 

Δημοσίευση
στις On 29/3/2025 at 5:39 ΜΜ, ο/η karra είπε:

Εάν δεν μηδενιστεί η χοριακη ,δεν μπορώ να μείνω έγκυος ή δείχνει ότι το ενδομήτριο δεν έχει επουλωθεί ?

Σας ευχαριστώ πολύ 

Θα πάω σε 10 μέρες στο γυναικολόγο ,να με εξετάσει αλλά δεν μου εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη  , θα πρέπει να ψάξω άλλον γτ νομίζω δεν πήρα σοβαρά την περίπτωση μου όταν επί ένα μήνα του έλεγα ότι έχω καφέ υγρά ,κι μου λέγε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από προγεστερόνη .κι προχτές Πήγα κι σε αιματολογο κι μου είπε ότι πρεπει να ελεγξω για  αντιφωσφολιπιδικο συνδρόμο .Πραγματικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσω εαν βγω θετική ,κι επι ένα μήνα του έλεγα να το ψάξουμε παραπάνω ,ενώ με αντιπηκτικες το παιδί μπορεί να σωζόταν ή όταν το ρώτησα μέτα την αποβολή πες μου τι εξετάσεις να κάνω για να δούμε εάν υπάρχει κάπου πρόβλημα ,μου είπε ότι είναι τυχαίο .δεν μπορώ να καταλάβω πόσο αναίσθητοι είναι ,μόνο το χρήμα κι κανένα ενδιαφέρον για τον ανθρώπινο πόνο .Εμένα άνθρωπε μου με ρώτησες εάν μπορώ να ξανά περάσω το ίδιο ,κι η λύση να είναι μια ένεση 

(Ο γυναικολόγος είναι κορυφαίος  κι συγγενής ,κι υποτίθεται πήγαμε σ' αυτόν για να μας προσέξει )

Συνήθως κορίτσι μου σε μια αποβολή λένε τυχαίο γεγονός παρ' όλα αυτά εμένα η δικιά μου με είχε στείλει σε αιματολόγο να τα ψαξω όλα και στην επόμενη που δυστυχώς πάλι δεν προχώρησε έκανα αντιπηκτικές. Δηλαδή ναι μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός μπορεί και όχι. Για μένα αν θες να νιώθεις ασφάλεια περίμενε να σου ρθει περίοδος μια φορά παρε και τη γνώμη αν θες ενός αιματολογου η ενός άλλου γυναικολόγου για να νιώθεις ήρεμη. Και μετά μπείτε πάλι στη διαδικασία για εγκυμοσύνη. 

• 4 months later...
Δημοσίευση
στις On 29/3/2025 at 5:39 ΜΜ, ο/η karra είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ 

Έχω περάσει και εγώ το ίδιο τώρα είμαι έγκυος 6 μηνών,αν είσαι Αθήνα στείλε μου να σου στείλω τα στοιχεία του γιατρού μου. Εμένα με βοήθησε πολύ και στο κομμάτι της αποκατάστασης και ότι ώρα ήθελα και ότι απορία είχα μιλάγαμε viber.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σας ανεβάζω κι εγώ φωτό απ τα πρώτα γενέθλια 💙 Ο συζυξ παρήγγειλε την τούρτα λεμονιού-υπερπαραγωγη, αλλά έφτιαξα μία μίνι δίπατη τουρτιτσα τύπου carrot cake για τον μικρό γιατί λέω νταξει, δικά του γενέθλια, δε λέει να γουρουνοασουμε όλοι εμείς κι αυτός να μην φάει 😂😂😂  
    • Κορίτσια μου κάτι άλλο ήθελα να σας ρωτήσω... 1) θέλω να κ΄ανω τώρα εισαγωγή το μέλι - πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο στο μέλι που θα πάρω; 2) Τι κουταλάκια χρησιμοποιείτε όσες κάνετε blw? μέχρι στιγμής τον ταίζουμε σούπες και γενικά τα υδαρή φαγητά εμείς, αλλά θα ήθελα σιγά σιγά να του εισάγω και το κουτάλι ή και πιρούνι. Τρώει στέρεες τροφές με τα χέρια, οπότε έχει εξοικιωθεί κάπως. ή λετε είναι ακόμα νωρίς για μαχαιροπίρουνα; Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα εξής:  Απ τα πάνω ψιλοδούλεψε αυτό στα αριστερά, προγεμισμένο πχ με τραχανά ή κάποιο πουρέ ωστέ να "κάθεται" και να μη χ΄υνεται εύκολα. Απλά κάποιες φορές το γλύφει και τρώει, αλλά τις περισσότερες το κοπανάει ή το χρησιμοποιεί σα σφεντόνα για να ρίχνε το φαγητό προς όλες τις κατευθύνσεις χαχαχα οπότε όπως καταλαβαίνετε, ειδικά τις μέρες που είμαστε κι εμείς πτώματα, δε του το δίνουμε γιατί δεν την παλεύουμε να μαζέυουμε το χαμό μετά. Απ τα κάτω, μόνο το κουτάλι του έχω δώσει γιατί το πιρούνι δεν πιάνει τίποτα... Κι αυτό είχε περίπου την ίδια μοίρα  και λειτουργία με το απο πάνω... Σκέφτομαι να του πάρω κάτι που να μοιάζει με τα πραγματικά ή κάποιο σετ με γυριστή λαβή για να το φέρνει στο στόμα του καλυτερα. Τι λέτε; Πεταμένα λεφτά ή αξίζει τον κόπο;
    • Κορίτσια τι ωραίες τούρτες υπερπαραγωγή είναι αυτές;;!! Να σας ζήσουν οι κουκλίτσες σας 💕💕 @Kiddo μια χαρά τα πάει την ταρζανίτσα σου, και γλωσσικά και κοινωνικά και από motor skills! Aπλά αυτό που περιγράφεις με τον ύπνο με κάνει να σκέφτομαι ότι μια χαρά είναι ο δικός μου κι ας ξυπνάει 2-3 φορε΄ς 😂😂😂 Φίλη στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο μέτωπο - 1 και 3 η ώρα το πρωί ακούγεται ΠΟΛΥ δύσκολο 🥲 Εμάς, σαν παππούς, αν δεν πάει για ύπνο στο πρόγραμμά του, στις 7μμ , βαριά 7:30μμ, αρχίζει τρομερή γκρίνια 😅 ευτυχώς έχει πολύ σταθερό ωράριο σε ύπνο/φαγητό 🙏  Για τη φυσιοθεραπεία που ρώτησες, ξεκίνησε από τον Οκτώβρη γιατί το αριστερό του ποδαράκι το γυρίζει προς τα μέσα. Και η γιατρός του μας έδωσε τότε παραπεμπτικό σε Ορθοπεδικό η οποία μας έγραψε τις φυσιοθεραπειες προληπτικά για να μην σταθεί αυτή η κλίση εμπόδιο στη βάδιση. Την περασμένη βδομάδα ήταν η τελευταία θεραπεία, έχει βελτιωθεί η κλιση, απλά εξακολουθεί να μαζεύει τα δαχτυλάκια των ποδιών του προς τα μέσα, το οποίο κατά τη φυσιοθεραπεύτρια ίσως και να είναι ο λόγος που δεν έχει περπατήσει ακόμα ενώ στέκεται, σκαρφαλώνει, περπατάει με στήριξη  κτλ από 8/9 μηνών... Μας είπε να τον έχουμε όσο τ δυνατόν περισσότερο χωρίς κάλτσες και να τον ενθαρρύνουμε να σκαρφαλώνει και να κινείται για να δυναμώσουν οι μύες του. Είναι θέμα χρόνου να περπατήσει είπε, κι ούτως ή άλλως μέχρι τους 18 μήνες δε μας ανησυχεί. Επίσης είπε ότι ειναι ψηλός και βαρύς οπότε ίσως και γι αυτό χρειάζεται χρόνο να δουλέψει τους μύες του για να κρατήσουν το βάρος του. Συλλυπητήρια και για το σκυλάκι σας ρε συ, θυμάμαι και πέρυσι είχατε μια απώλεια.... 😢 @MarMar90 κάνω join στο club σάλια!! νόμιζα ότι μόνο το δικό μου το μωρό κατάβαζει σάλια σε κυβικά μέτρα 😂😂😂😂 Στον βρεφικό κάθε φορά που τον παραλαμβάνω του έχουν 3πλή σαλιάρα παρακαλώ! δε παλεύεται, έχω αγοράσει απ αυτες τις αδιάβροχες υφασμάτινες γιατί δε μου αρέσουν προσωπικά οι πλαστικές, αλλά και πάλι.... Σκέψου στη σαλιάρα φαγητού που έχει κι αυτ΄η τη γουρνίτσα να πέφτουν τα ψυχουλα κτλ, στις περιόδους που βγάζει δόντια, γεμίζει τόσο σάλια, που μοιαζει με λίμνη αυτή η σαλιάρα 🤯🤪 Κι εγώ δε ξέρω τι φάση, τλχ όπως λέει κι η παιδίατρος, αυτό σημαίνει ότι ειναι καλά ενυδατωμένος 🤪  άσε που φοράει συνέχει σαλιάρες και δε φαίνεται το outfit 😂😂😂 first world problems χαχαχα  
    • Παντελώς άσχετη ερώτηση…. Απο σάλια τα δικά σας πώς τα πάνε;  Η μικρή είχε ξεκινήσει από 3 μηνών σχεδόν με τα σάλια, αλλά τώρα με τα δόντια θέλω 30 σαλιαρες τη μέρα. Μιλάμε για παραγωγή.. όχι αστεία!! Της φοράω διπλή και τριπλή για να μην μουσκεύεται μπροστά και μου κρυώσει… Έχετε παρόμοια εμπειρία; Ποτέ σταματάει αυτό; 
    • Μια μικρή ιδέα και από τα δικά μας χθεσινά γενέθλια… Πραγματικά δεν το πιστεύω ότι πέρασε ένας χρόνος… οπως σωστά είπε και η @Θέτις Κ. 2 σχεδόν χρόνια από το θετικό τεστ!! Χαρηκα πολύ που διάβασα νέα σας, κορίτσια μου! Έτσι να μπαίνουμε και να γράφουμε μόνο όμορφα πράγματα για τα νηπιακια μας πια! 🙏
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...