Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 36 λεπτά, ο/η dimsag είπε:

Και τι αντρακλες κοτζαμ παιδιά 😂 γατάκια 😂Μην τους φοβάσαι θα τα πάνε περίφημα είμαι σίγουρη έμαθαν από σποράκια που ήταν ακόμα να μάχονται.Αυριο το πρωί θα δει κι εμένα ο άντρας μου τον μικρό εγώ όχι ακόμα έχω κορονοιο κ δεν μου επιτρέπουν να ανέβω στην μονάδα.Με κορονοιο γέννησα την κόρη μου με κορονοιο τα αγοράκια μου έτσι για να μη χαλάσει η συνταγή.😂 Είμαι καλά όμως ένα συνάχι έχω μόνο.Τον μεγάλο τον έχουν κανονικά στο παιδιατρικό κ θα μου τον φέρνουν για θηλασμό με τις απαραιτητες προφυλαξεις μάσκα πλύσιμο χεριών κτλ ..Ειχα δύσκολο τοκετό (καισαρική)με πατούσαν στην κοιλιά κ πονούσα παααρα πολύ.Δεν ξέρω ίσως να μην με έπιασε καλά η επισκληριδιος.Μπηκα αργά στο χειρουργείο λόγω κοβιντ αύριο πρωί θα με σηκώσουν. Πονάω δεν με πιάνουν οι παυσιπονες κ δεν μπορώ ούτε κι εγώ να κλείσω μάτι.

Κατα τ άλλα τρίς ευτυχισμένη.Μου έφυγε ένα βάρος που κουβαλούσα μήνες τώρα.

Τι τραβάμε για αυτά τα αγγελούδια..γτ είναι μικρά θαυματακια.. περαστικά κ από τον κοβιντ..εσύ τζόκερ να παίξεις, τι κέντα κ στο πρώτο κ τώρα... πονάει η κοιλιά μ κ μένα..Μ λέει γύρισε προς το πλάι να κοιμηθείς μην βολεύει..καλό το άλλο με το τοτο..πήγα να το κάνω με πέθανε..ναι κ εγώ αφού Μ παν ότι είναι καλά κ οι δύο ανασανα..γτ τρομαξαμε στην αρχή όταν μας είπαν θα τον πάμε σε άλλο νοσοκομείο..ότι πρέπει για τα παιδιά...

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Τι τραβάμε για αυτά τα αγγελούδια..γτ είναι μικρά θαυματακια.. περαστικά κ από τον κοβιντ..εσύ τζόκερ να παίξεις, τι κέντα κ στο πρώτο κ τώρα... πονάει η κοιλιά μ κ μένα..Μ λέει γύρισε προς το πλάι να κοιμηθείς μην βολεύει..καλό το άλλο με το τοτο..πήγα να το κάνω με πέθανε..ναι κ εγώ αφού Μ παν ότι είναι καλά κ οι δύο ανασανα..γτ τρομαξαμε στην αρχή όταν μας είπαν θα τον πάμε σε άλλο νοσοκομείο..ότι πρέπει για τα παιδιά...

Είμαι καλύτερα σήμερα αν και έχω αιμορραγία που την παρακολουθούν οι γιατροί.Σηκωνομαι με λίγη δυσκολία αλλά τα καταφέρνω.Το ένα μωρό το έχω μαζί μου το άλλο στην μονάδα  περιμένω πως κ πως να βγω αρνητική για να πάω να το δω.

Εσυ πως εισαι;Τα μωράκια σου;

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Κορίτσια μου γεννησαμε εμείς ο ένας 2370 κ ο άλλος  2750..τον μικρότερο τον έχουν για παρακολουθήση κ λίγη υποστήριξη οξυγόνου χωρίς διασοληνωση και ο άλλος ο μεγαλύτερος ήθελε πιο πολύ οξυγόνο κ τ βάλανε σολινακι με παράγοντα Μ παν να βοηθήσει τα πνευμόνια τ.. πονάω φυσικά αλλά σηκώθηκα πήγα κ τα είδα με τα πόδια σιγά σιγά..

στις πριν 22 ώρες, ο/η dimsag είπε:

Γειά σας κορίτσια!

Αν κ λίγο ταλαιπωρημένη δε γινόταν να μη μοιραστώ τη χαρά μου μαζι σας.Το ταξίδι έφτασε  αισίως στο τέλος του  με πολλά σκαμπανεβάσματα,σκοτσέζικο ντους θα το έλεγα.

Τα μπομπιράκια μου🩵🩵 γεννήθηκαν υγιέστατα 2700 κλ ο ένας κ 1920 ο αλλος.Ο μικρούλης μας μπήκε θερμοκοιτίδα καθαρα λόγω βάρους.

Εύχομαι σε όλες σας με το καλό να γεννήσετε τα μωράκια σας να είναι υγιή καλότυχα κ ευλογημένα!❤️

Καλέ δεν σας προλαβαινωωωω!!! Να σας ζήσουν τα μαναρακια κοριτσάκια μου γλυκά!! Γερά και καλότυχα μια ζωή!!😍😍😍 Πως είστε μανούλες; Τα μπουμπουκακια πως πάνε; 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η annie! είπε:

Καλέ δεν σας προλαβαινωωωω!!! Να σας ζήσουν τα μαναρακια κοριτσάκια μου γλυκά!! Γερά και καλότυχα μια ζωή!!😍😍😍 Πως είστε μανούλες; Τα μπουμπουκακια πως πάνε; 

Ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου κ σ' εσένα εύχομαι να πάνε όλα τέλεια κ να κρατήσεις το αγοράκι σου στην αγκαλιά σου.Σε δύο βδομάδες είπαμε σωστα;

Εχω το ένα μαναράκι μαζί μου τα πάει καλά μέχρι στιγμής το άλλο είναι στην μονάδα για σίτιση μιας κ είναι μικρούλης αλλά πολύ γλυκούλης, πρέπει να πάρει βάρος κ μάλλον θα μείνει αρκετές μέρες 😔θα δούμε.

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η dimsag είπε:

Ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου κ σ' εσένα εύχομαι να πάνε όλα τέλεια κ να κρατήσεις το αγοράκι σου στην αγκαλιά σου.Σε δύο βδομάδες είπαμε σωστα;

Εχω το ένα μαναράκι μαζί μου τα πάει καλά μέχρι στιγμής το άλλο είναι στην μονάδα για σίτιση μιας κ είναι μικρούλης αλλά πολύ γλυκούλης, πρέπει να πάρει βάρος κ μάλλον θα μείνει αρκετές μέρες 😔θα δούμε.

Μπορώ να σε καταλάβω μέχρι ένα βαθμό γιατί αφήσαμε τη μικρή στην κλινική ένα βράδυ λόγω ίκτερου. Εντατική δεν έχω ζήσει αλλά το σημαντικό είναι πως είναι μόνο για σίτιση οπότε με το που πάρει βάρος κ μπορεί να τραφεί μόνος του θα τον έχεις αγκαλίτσα!! Εσύ πως είσαι σωματικά;; Ναι το αργότερο το άλλο Σάββατο θα τον γνωρίσουμε κ μεις😍😍😍

Δημοσίευση
στις On 18/10/2025 at 11:54 ΜΜ, ο/η giotoulini είπε:

Κορίτσια μου γεννησαμε εμείς ο ένας 2370 κ ο άλλος  2750..τον μικρότερο τον έχουν για παρακολουθήση κ λίγη υποστήριξη οξυγόνου χωρίς διασοληνωση και ο άλλος ο μεγαλύτερος ήθελε πιο πολύ οξυγόνο κ τ βάλανε σολινακι με παράγοντα Μ παν να βοηθήσει τα πνευμόνια τ.. πονάω φυσικά αλλά σηκώθηκα πήγα κ τα είδα με τα πόδια σιγά σιγά..

στις On 19/10/2025 at 12:06 ΠΜ, ο/η dimsag είπε:

Γειά σας κορίτσια!

Αν κ λίγο ταλαιπωρημένη δε γινόταν να μη μοιραστώ τη χαρά μου μαζι σας.Το ταξίδι έφτασε  αισίως στο τέλος του  με πολλά σκαμπανεβάσματα,σκοτσέζικο ντους θα το έλεγα.

Τα μπομπιράκια μου🩵🩵 γεννήθηκαν υγιέστατα 2700 κλ ο ένας κ 1920 ο αλλος.Ο μικρούλης μας μπήκε θερμοκοιτίδα καθαρα λόγω βάρους.

Εύχομαι σε όλες σας με το καλό να γεννήσετε τα μωράκια σας να είναι υγιή καλότυχα κ ευλογημένα!❤️

Καλημέρα καλέ τι ευχάριστα νέα είναι αυτά;;;;; Να σας ζήσουν πάντα υγεία και αγάπη στη ζωή τους να έχουν!!!! Πως είστε οι μανουλες;;; Τα μωράκια σήμερα πως πάνε;;;

Σε ποια εβδομαδα γεννησατε; 36 Ε;;; Κι εγώ πλησιάζω είμαι 34+3 οπότε τώρα στα κοντά με βλέπω!!!!

Εύχομαι ο,τι καλύτερο για όλους σας❤️

Δημοσίευση

@giotoulini @dimsag Να σας ζησουν τα μωρακια σας, να ειναι παντοτε γερα, υγειη και ευτυχισμενα ❤️❤️ πολλα μπραβο και σε εσας που εισαστε βραχοι και αντιμετωπιζεται πονους, κοβιντ, αυπνια κλπ τι δυναμη εχετε, σας θαυμαζω 🥰 καλή λοχεία να έχετε κ εσεις!!

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η dimsag είπε:

Είμαι καλύτερα σήμερα αν και έχω αιμορραγία που την παρακολουθούν οι γιατροί.Σηκωνομαι με λίγη δυσκολία αλλά τα καταφέρνω.Το ένα μωρό το έχω μαζί μου το άλλο στην μονάδα  περιμένω πως κ πως να βγω αρνητική για να πάω να το δω.

Εσυ πως εισαι;Τα μωράκια σου;

Σήμερα καλύτερα είμαι..τον ένα τον έχουν δίπλα σε παρακολουθηση κ τον βλέπω συνέχεια.τον άλλον σε άλλο νοσοκομείο λόγο μεγαλύτερης ελληψης οξυγόνου πάει ο άντρας Μ Κ τον βλέπει..

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου όλες υγεία κ σύντομα κοντά μας τα μωράκια μας κ εγώ τον ένα έχω δίπλα υπό παρακολούθηση ο άλλος ειναι σε άλλο νοσοκομείο τον στείλανε λόγο μεγαλύτερης ελληψης οξυγόνου αλλά πάνε κ οι δύο πολύ καλύτερα..σας εύχομαι σε όλες μια εύκολη εγκυμοσύνη με υγειοι παιδάκια..

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η annie! είπε:

Μπορώ να σε καταλάβω μέχρι ένα βαθμό γιατί αφήσαμε τη μικρή στην κλινική ένα βράδυ λόγω ίκτερου. Εντατική δεν έχω ζήσει αλλά το σημαντικό είναι πως είναι μόνο για σίτιση οπότε με το που πάρει βάρος κ μπορεί να τραφεί μόνος του θα τον έχεις αγκαλίτσα!! Εσύ πως είσαι σωματικά;; Ναι το αργότερο το άλλο Σάββατο θα τον γνωρίσουμε κ μεις😍😍😍

Το είχα περάσει κ με την κόρη μου οπότε  είμαι ψύχραιμη άλλωστε για καλό είναι.Αυτο που λες με το που πάρει βάρος θα τον έχουμε σπίτι με τ άλλα δύο μας παιδάκια.Ειμαι  καλά αν εξαιρέσουμε ότι πονάω στην μέση κ στην πλάτη θετική ακόμη αλλά δεν έχω σχεδόν τίποτα από συμπτωματα.Καλως να τον δεχτείτε κορίτσι μου🩵

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η katiu_131 είπε:

@giotoulini @dimsag Να σας ζησουν τα μωρακια σας, να ειναι παντοτε γερα, υγειη και ευτυχισμενα ❤️❤️ πολλα μπραβο και σε εσας που εισαστε βραχοι και αντιμετωπιζεται πονους, κοβιντ, αυπνια κλπ τι δυναμη εχετε, σας θαυμαζω 🥰 καλή λοχεία να έχετε κ εσεις!!

Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου για τις ευχές σου κ σ'εσενα εύχομαι με το καλό να  έρθει το αστερακι σου.❤️

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα καλέ τι ευχάριστα νέα είναι αυτά;;;;; Να σας ζήσουν πάντα υγεία και αγάπη στη ζωή τους να έχουν!!!! Πως είστε οι μανουλες;;; Τα μωράκια σήμερα πως πάνε;;;

Σε ποια εβδομαδα γεννησατε; 36 Ε;;; Κι εγώ πλησιάζω είμαι 34+3 οπότε τώρα στα κοντά με βλέπω!!!!

Εύχομαι ο,τι καλύτερο για όλους σας❤️

Ευχαριστώ πολύ διδυμομανούλα για τις όμορφες ευχές σου να είσαι καλά να προσέχεις όσο πλησιάζεις κ όλα θα πάνε καλά κ με τα δικά σου μωράκια.Τα μωράκια μου είναι μικρούλια κ πολύ γλυκουλια κ χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να πάρουν βάρος.Ο πολύ μικρούλης είναι στην μονάδα κ συνεχίζει τον αγώνα που έδινε από την αρχή της κύησης αλλά δεν τον φοβάμαι πάλι νικητής θα είναι.Θελει λίγο υπομονή κι όλα θα είναι σούπερ.Γεννησα 36,2 βάσει υπερήχου με έβγαλε μία βδομάδα περισσότερο βάσει περιόδου 35,2.Τα βάρη τους 2700🩵 κ 1920🩵.

Ευχομαι  σ'εσενα κ στα μωράκια σου τα καλύτερα, καλή λευτεριά!

Θα μπαίνω να μαθαίνω τα νέα σας!❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η annie! είπε:

Καλημέρα κοριτσάκια μου, τι κάνετε; Πως είστε οι νέες μανούλες; Οι υπόλοιπες που περιμένουμε; Έχει καμμία σας πονάκια; 

Καλημέρα καλημέρα!!!! Τι κάνεις εσύ;;;πλησιάζεις;;;

Εγώ έχω πονακια κάθε μέρα από την 20η εβδομάδα αλλά ακόμα εδώ🤣🤣🤣🤣. Την Παρασκευή μπαίνω 35η εβδομάδα και να σου πω υποφέρω τόσο πολύ που είμαι έτοιμη να βγουν πλέον. Πήγαμε και την Δευτέρα στο γιατρό και ήταν καλά στα κιλά τους περάσαμε τα 2500 κιλά οπότε έχουμε ελπίδες να μην μπουν θερμοκοιτίδα. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αν θα χρειαστεί για άλλο λόγο. Εσύ πόσο σου έμεινε;;;θύμισε μου;

Δημοσίευση

Καλημέρα σας κορίτσια μου,ευχαριστώ πολύ πολύ κάθε μια σας για τις όμορφες ευχές σας.Τώρα βρήκα χρόνο απαντήσω και να σας δώσω update τα δικά μας νέα..

Καταρχάς συγχαρητήρια στις υπόλοιπες νέες μανούλες της ομάδας(δεν έχω χρόνο να σας μια μια )Εύχαομαι υγεία,χαρές,γερά δυνατά μωράκια και πολλή αγάπη στην οικογένεια σας και το νέο αυτό ξεκίνημα,και σε όσες δεν τα έχετε στην αγκαλιά σας να τα έχετε σύντομα.

Λοιπόν εμείς γεννήσαμε Τετάρτη 35,6 15/10, 2.370&20.15 τα κιλά τους ,όπως σας είπα την πρώτη μέρα τα κράτησαν λίγο 4 ώρες θερμοκοιτίδα προληπτικά κ μετά  στην απλή παρακολούθηση και την επόμενη μέρα μας τα έφεραν στο δωμάτιο !!Το τρίτο 24ωρο τα ζύγισαν και η μικρή από 2.015 έπεσε στα 1.800γρ κ η μεγάλη από 2.370 στα 2.100. Επειδή το βάρος του έπεσε πάνω από το 10% (γύρω στο 12%) και η μία έπεσε το βάρος κάτω από 2κιλά δυστυχώς μας την πήρα μεσα στην απλή παρακολούθηση για σίτιση και εμάς μέχρι να πιάσει τα 2 κιλά,στο διάστημα αυτό πήγαινα επίσκεψη να τη βλέπω κ θηλάζω κ άφηνα κ δικό μου γάλα.Ήταν λίγο δύσκολο γιατί την είχα 2 μέρες αγκαλιά και ξαφνικά μας την πήραν,βέβαια οκ δόξα το θεό δεν έχει κάτι για βάρος κ ικτερο τη παρακολουθούν όπως και τη μεγάλη για ικτερο .Κυριακή πήρα εξιτήριο και γυρίσαμε σπίτι με το ένα μωρό.Μου λείπει πολύ η μικρή κ θέλω το συντομότερο να έρθει και αυτή .Χθες μας είπαν έφτασε 1.940 σε βάρος άρα φτάνουμε το 2 οπότε πιστεύω 1-2 μέρες θα την έχουμε!Απο αιμορραγία καλά είμαι όχι πολλα πράματα  παίρνω τα χάπια ότι μου έχουν πει,σηκώθηκα περπατούσα από την πρώτη μέρα το απόγευμα παρότι πονούσε η τομή προφανώς ότι πιο γρήγορα το κάνεις είναι καλύτερα,τώρα κάνω τα πάντα μέσα στο σπίτι από μετακινήσεις κλπ μόνο η τομή τραβάει ξέρετε αλλά κάθε μέρα καλύτερα !

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα καλημέρα!!!! Τι κάνεις εσύ;;;πλησιάζεις;;;

Εγώ έχω πονακια κάθε μέρα από την 20η εβδομάδα αλλά ακόμα εδώ🤣🤣🤣🤣. Την Παρασκευή μπαίνω 35η εβδομάδα και να σου πω υποφέρω τόσο πολύ που είμαι έτοιμη να βγουν πλέον. Πήγαμε και την Δευτέρα στο γιατρό και ήταν καλά στα κιλά τους περάσαμε τα 2500 κιλά οπότε έχουμε ελπίδες να μην μπουν θερμοκοιτίδα. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αν θα χρειαστεί για άλλο λόγο. Εσύ πόσο σου έμεινε;;;θύμισε μου;

Αν δεν σπάσουν τα νερά νωρίτερα το άλλο Σάββατο 01/11 γεννάω.. 37+ ήδη. Εχθές το βράδυ είχα αρκετά πονάκια αλλά πέρασαν. Οριακά ήμουν έτοιμη να πάω στην κλινική αλλά δεν συνεχίστηκαν. Περιμένουμε… Μια χαρά τα κιλά τους μπράβο τα μπουμπουκακια!! Εσύ έχεις κλείσει ημερομηνία; Λογικό να μην αντέχεις άλλο κ γω στα δίδυμα το τελευταίο 15νθημερο δεν την πάλευα καθόλου. Τώρα σε αυτόν δεν έχω θέμα.

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Αν δεν σπάσουν τα νερά νωρίτερα το άλλο Σάββατο 01/11 γεννάω.. 37+ ήδη. Εχθές το βράδυ είχα αρκετά πονάκια αλλά πέρασαν. Οριακά ήμουν έτοιμη να πάω στην κλινική αλλά δεν συνεχίστηκαν. Περιμένουμε… Μια χαρά τα κιλά τους μπράβο τα μπουμπουκακια!! Εσύ έχεις κλείσει ημερομηνία; Λογικό να μην αντέχεις άλλο κ γω στα δίδυμα το τελευταίο 15νθημερο δεν την πάλευα καθόλου. Τώρα σε αυτόν δεν έχω θέμα.

Ωωωω έρχεται η ώρα να δείτε τον μπεμπαρο σας❤️❤️🙏🙏🙏🙏🙏 Περιμένουμε νέα! Θα φτάσεις νομίζω αφού και με τα δίδυμα άντεξες τόσο θα αντέξει το σώμα και παραπάνω μη σου πω αν το αφήνατε!!!

Έχουμε πει για 38 εβδομάδες ότι θα πάμε για καισαρική αλλά ελπίζω να μην φτάσω μέχρι εκεί 😬😬😬 Δεν ξέρω τι θα κάνω πραγματικά θα με πηγαίνουν με καροτσάκι ήδη περπατάω πολύ αργά, πονάω από κάτω στα κόκκαλα της σύμφυσης ξέρεις... Το είχες κι εσύ αυτό με τα δίδυμα; Καλά και η λεκάνη πίσω δεν το συζητάω σαν σπασμένη λατέρνα πάω.

Εσύ τώρα είσαι απλά ε;;;; Ε ναι μετά από δίδυμη κύηση που έφτασε και 36+ εβδομάδες όλα θα σου φαίνονται παιχνιδάκι πλέον🤣

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η annie! είπε:

Καλημέρα κοριτσάκια μου, τι κάνετε; Πως είστε οι νέες μανούλες; Οι υπόλοιπες που περιμένουμε; Έχει καμμία σας πονάκια; 

35 + 2 εδώ! Σιγά σιγά μπαίνω στο μήνα μου κι εγώ 😮 να πω ότι ακόμα μου φαίνεται απίστευτο; Ότι όντως σε λίγο καιρό γεννάω;! Να κλείσω με το καλό τις 37 εβδομάδες και μετά φαντάζομαι από μέρα σε μέρα θα είναι πιθανό να έρθει η μπουμπού. Έχω καποιες συσπάσεις ανα διαστήματα, τώρα θα πάρω αυτές τις μέρες ακόμη μαγνήσιο και μετά μου είπε να το κόψω. Επίσης έχω καούρες και ναυτία κάποιες στιγμές, αλλά πιο ήπια συγκριτικά με 1ο τρίμηνο.

Αχ εσείς που το έχετε ξανακάνει νομίζω είναι καλύτερα, εγώ κολυμπάω στα πιο βαθιά και πιο άγνωστα νερά που έχω κολυμπήσει ποτέ! 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Ωωωω έρχεται η ώρα να δείτε τον μπεμπαρο σας❤️❤️🙏🙏🙏🙏🙏 Περιμένουμε νέα! Θα φτάσεις νομίζω αφού και με τα δίδυμα άντεξες τόσο θα αντέξει το σώμα και παραπάνω μη σου πω αν το αφήνατε!!!

Έχουμε πει για 38 εβδομάδες ότι θα πάμε για καισαρική αλλά ελπίζω να μην φτάσω μέχρι εκεί 😬😬😬 Δεν ξέρω τι θα κάνω πραγματικά θα με πηγαίνουν με καροτσάκι ήδη περπατάω πολύ αργά, πονάω από κάτω στα κόκκαλα της σύμφυσης ξέρεις... Το είχες κι εσύ αυτό με τα δίδυμα; Καλά και η λεκάνη πίσω δεν το συζητάω σαν σπασμένη λατέρνα πάω.

Εσύ τώρα είσαι απλά ε;;;; Ε ναι μετά από δίδυμη κύηση που έφτασε και 36+ εβδομάδες όλα θα σου φαίνονται παιχνιδάκι πλέον🤣

Οχι σε πληροφορώ σε αυτή την εγκυμοσύνη πονάει περισσότερο κάτω, στα δίδυμα δεν είχα πόνο εκεί. Βέβαια κατέβαινε με τα πόδια η μικρή ενώ αυτός έχει πάρει θέση κανονικότατα κ νομίζω εξού κ η πίεση κ ο πόνος. Αλλα ναι ήμουν πολύ ζορισμένη στο τέλος. Υπομονή μανούλα!!! Ξέρω δεν παλεύεται αλλά κράτα γερά όσο μπορείς !!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

35 + 2 εδώ! Σιγά σιγά μπαίνω στο μήνα μου κι εγώ 😮 να πω ότι ακόμα μου φαίνεται απίστευτο; Ότι όντως σε λίγο καιρό γεννάω;! Να κλείσω με το καλό τις 37 εβδομάδες και μετά φαντάζομαι από μέρα σε μέρα θα είναι πιθανό να έρθει η μπουμπού. Έχω καποιες συσπάσεις ανα διαστήματα, τώρα θα πάρω αυτές τις μέρες ακόμη μαγνήσιο και μετά μου είπε να το κόψω. Επίσης έχω καούρες και ναυτία κάποιες στιγμές, αλλά πιο ήπια συγκριτικά με 1ο τρίμηνο.

Αχ εσείς που το έχετε ξανακάνει νομίζω είναι καλύτερα, εγώ κολυμπάω στα πιο βαθιά και πιο άγνωστα νερά που έχω κολυμπήσει ποτέ! 

Κ γω πλέον σε άγνωστα νερά είμαι αγάπη καθώς στα δίδυμα είχα γεννήσει ήδη κ δεν είχα συσπάσεις νωρίτερα. Εκεί ήξερα γεννάω με καισαρική με το που μπω στον 9ο… Τώρα μπήκα κ θα πάμε για 38+5 οπότε είμαι σε αναμμένα κάρβουνα μην σκάσει μύτη νωρίτερα μόνος του😜 Η κοιλιά έχει κατέβει λίγο κλωτσάει πιο χαμηλά.. Θα φανεί 

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Κ γω πλέον σε άγνωστα νερά είμαι αγάπη καθώς στα δίδυμα είχα γεννήσει ήδη κ δεν είχα συσπάσεις νωρίτερα. Εκεί ήξερα γεννάω με καισαρική με το που μπω στον 9ο… Τώρα μπήκα κ θα πάμε για 38+5 οπότε είμαι σε αναμμένα κάρβουνα μην σκάσει μύτη νωρίτερα μόνος του😜 Η κοιλιά έχει κατέβει λίγο κλωτσάει πιο χαμηλά.. Θα φανεί 

Οπότε οταν κατεβαίνει η κοιλιά προς τα κάτω είναι δείγμα ότι είμαστε κάπως πιο κοντά; 

Δημοσίευση

Οπότε οταν κατεβαίνει η κοιλιά προς τα κάτω είναι δείγμα ότι είμαστε κάπως πιο κοντά; 

Με το καλό το μωράκι σου 🩷 θα σου μιλήσω με βάση την δική μου εμπειρία που είμαι τριτότοκος. 

ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει 

ακόμα κ με κοιλιά κάτω, με διαστολή, με εξαλειμμένο τράχηλο δεν γίνεται κανένας ούτε καν ο γιατρός να σου πει με σιγουριά! ✌🏻🎈😆 

όταν είσαι πρωτότοκος σαφώς επειδή είναι η πρώτη φορά που το σώμα βιώνει τη διαδικασία υπάρχει άγχος γιατί δν ξέρεις πως θα έρθει (το πρώτο μου το έκανα στα 23 κ η μαμά μου μακριά σε άλλη χώρα κ είχα το άγχος γιατί δεν ήξερα αν θα καταλάβω ότι γεννάω 😂😂😂) γελάω τώρα γιατί ξέρω, ενώ πριν είχα ακριβώς τα ίδια άγχη με εσένα. 

Όλα μου τα παιδάκια τα γέννησα μετά τις 40 εβδομάδες αν κ έλεγα δεν γίνεται δεύτερο τρίτο παιδί θα έρθει πιο νωρίς.. σε κάθε μα κάθε παιδί είχα άλλα συμπτώματα άρα μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι καμία γέννα δεν είναι η ίδια.  3 παιδιά 3 διαφορετικές γέννες. 

Όμως είναι φυσιολογικό και μάλιστα πάρα πολύ καλό το σώμα σου να σου δίνει σημάδια κ εσύ να βοηθάς το σώμα σου να προχωρήσει. Έτσι θα γλιτώσεις αναίτιες επεμβάσεις από γιατρούς κ προσωπικό. 
 Εσύ να προετοιμάζεσαι να κάνεις ασκήσεις, περπάτημα κτλ κτλ κ να έχεις εμπιστοσύνη στο σώμα σου γιατί το σίγουρο είναι ένα. Όλα τα μωρά κάποτε (είτε στις 37-38-39-40-41-42 εβδ) γεννούνται. 🩷

Σε όσες γέννησαν να σας ζήσουν (μια τόσο κοινότυπη ευχή αλλά πραγματικά τόσο ουσιαστική) και σε όσες αναμένετε με το καλοοο Κ γερά μωρά ✌🏻🥰

Δημοσίευση

Όχι απαραίτητα, γενικά θεωρώ πως μετά τις 36 εβδομάδες είσαι στο περίμενε. Οπως σου είπα δεν ξέρω την αίσθηση του τοκετού κλπ. Στα δίδυμα πχ τη μέρα που πήγαινα να γεννήσω με πέθαινε η μέση μου. Στον καρδιοτοκογραφο έδειχνε 100% στις συσπάσεις αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα πέρα από τον πόνο στη μέση.. Όταν είναι να έρθουν θα έρθουν μωρέ..😍😍

Δημοσίευση

Κοριτσια γεια σας.Ευχομαι να ειστε ολες καλα.Βγηκα σημερα ειμαι καλα ομως τα μωρα μου εμειναν.Για τον μικρουλη το ηξερα πως θα μεινει αρκετες μερες λογω βαρους αν και τα πηγαινει πολυ καλα.Μου κρατησαν τον μεγαλο γιατι εχανε βαρις αν και το τελευταιο 24ωρο ουτε εχασε ουτε εβαλε.Εγιναν καποια λαθη στα γευματα του με αποτελεσμα να εχω αφορητους πονους στο στηθος λογω αποφραξης των γαλακτοφορων πορων.Μας ειπαν οτι μπορει κ αυριο να τον παρουμε.Μακαρι να συμβει αυτο δε γινεται δυο στις δυο γεννες κ εγω να φευγω χωρις μωρο.Τωρα που σας γραφω βγαζω γαλατακι, εχω πολυ,να τα στειλω στα μωρα μου αυριο πρωι.

Κοριτσια οσες ειστε περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας δικαιουστε ενα πακετο με διαφορα που δινει δωρεαν η περιφερεια για τα νεογεννητα.Ειναι το babybox.Μπορει κ να ενημερωθειτε απο τα μαιευτηρια που θα γεννησετε μπορει κ οχι.Εμενα δεν μου ειπαν τιποτα.Το πακετο  παραλαμβανει ο οποισδηποτε αρκει να εχει εξουσιοδοτηση απο την μητερα η τον πατερα  να εχει εκτυπωμενη την ληξιαρχικη πραξη γεννησης οπως κ την ταυτοτητα του παραληπτη.

Η προθεσμια ειναι 15 μερες απο την γεννηση.Μετα χανεται το δικαιωμα.

Δικαιουχοι ειναι ολοι δεν υπαρχουν καποια κριτηρια.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η dimsag είπε:

Κοριτσια γεια σας.Ευχομαι να ειστε ολες καλα.Βγηκα σημερα ειμαι καλα ομως τα μωρα μου εμειναν.Για τον μικρουλη το ηξερα πως θα μεινει αρκετες μερες λογω βαρους αν και τα πηγαινει πολυ καλα.Μου κρατησαν τον μεγαλο γιατι εχανε βαρις αν και το τελευταιο 24ωρο ουτε εχασε ουτε εβαλε.Εγιναν καποια λαθη στα γευματα του με αποτελεσμα να εχω αφορητους πονους στο στηθος λογω αποφραξης των γαλακτοφορων πορων.Μας ειπαν οτι μπορει κ αυριο να τον παρουμε.Μακαρι να συμβει αυτο δε γινεται δυο στις δυο γεννες κ εγω να φευγω χωρις μωρο.Τωρα που σας γραφω βγαζω γαλατακι, εχω πολυ,να τα στειλω στα μωρα μου αυριο πρωι.

Κοριτσια οσες ειστε περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας δικαιουστε ενα πακετο με διαφορα που δινει δωρεαν η περιφερεια για τα νεογεννητα.Ειναι το babybox.Μπορει κ να ενημερωθειτε απο τα μαιευτηρια που θα γεννησετε μπορει κ οχι.Εμενα δεν μου ειπαν τιποτα.Το πακετο  παραλαμβανει ο οποισδηποτε αρκει να εχει εξουσιοδοτηση απο την μητερα η τον πατερα  να εχει εκτυπωμενη την ληξιαρχικη πραξη γεννησης οπως κ την ταυτοτητα του παραληπτη.

Η προθεσμια ειναι 15 μερες απο την γεννηση.Μετα χανεται το δικαιωμα.

Δικαιουχοι ειναι ολοι δεν υπαρχουν καποια κριτηρια.

Καλη ανάρρωση κοριτσάκι μου κ με το καλό να πάρεις τα μπουμπουκακια σου σπίτι!!! Πήγες γαλατάκι ή όχι ακόμα; Ελπίζω να πάρετε τον μεγάλο σήμερα σπίτι🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η annie! είπε:

Καλη ανάρρωση κοριτσάκι μου κ με το καλό να πάρεις τα μπουμπουκακια σου σπίτι!!! Πήγες γαλατάκι ή όχι ακόμα; Ελπίζω να πάρετε τον μεγάλο σήμερα σπίτι🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Καλημέρα κοριτσι μου,μακαρι αυτο ευχομαι να παρω τουλαχιστον τον εναν.Βγαζω καθε 3 ωρες εχω μαζεψει απο εχθες πολλα γευματα θα τα παει ο αντρας μου σε λιγο.

Εσυ πως εισαι;;Αντε λιγο εμεινε μια βδομαδα κ θα τον κρατας στην αγκαλια σου.🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ, ξέχασα να σχολιάσω για το φαγητό. Έφαγε εμάς blackberry τώρα και το έλιωσε πρώτα με το χερι και το φάγε... Έγινε μωβ παντού, χάλια 🥲 μαντεψτε τι δε θα ξαναφάει 😆 εγώ αυτά τα μπαλάκια τα κόβω στη μέση. Αν και μπορεί να τα φάει γιατί εμένα τα λιώνει με το δάχτυλο... Τέλος πάντων... Και με το μήλο φρικαρω λίγο γιατί και αυτό πνίγει εύκολα... Τι να πω... Μια ζωή στο άγχος θα είμαι. Δεν θα συνηθίσω κι αυτόν τον ήχο του gagging και 10 παιδιά να κάνω... 😁😅 Εμάς είναι το δεύτερο παιδί ρε συ... 🫣🫢😆 Δεν προλαβαίνουμε κιόλας να του βγάλουμε ο,τι τρώει... Βρήκαμε στα κακά του πλαστικό κομμάτι σακουλέ συσκευασίας... Ξέρεις σακουλάκι από λεγκο πχ. Το είχε κόψει με τα δόντια του και το φάγε το παλικάρι... Βγήκε ολόκληρο... Οπότε ναι, και χαρτί να φάει, θα λιώσει, θα το χωνέψει, κάτι θα γίνει. Είμαστε σε φάση "αρκεί να μην πνιγεί ή να καταπιεί βίδα", έχει πέσει κατά πολύ το όριο φρίκης 😆
    • Αχ, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ με τον ύπνο. Θα δοκιμάσω κι αυτά που γράφεις να δω!!!  @MarMar90 ούτε με το μπουσουλημα ούτε γενικά μη σκας! Έχω φίλη που η κόρη της από 12 μηνών ήξερε να περπατάει, αλλά βαριοταν κι απλά έμενε στο πάτωμα. Δεν κουνούσε ρε! Τίποτα!! Απλά την βάζανε στο καρότσι και πήγαινε... Δεν κουνιόταν ρουπι. Κάποια στιγμή εκεί 16-17 μηνών κάπου μάλλον ήθελε να πάει και το πήρε απόφαση και άρχισε να κινείται... 😆 Κάθε παιδί έχει τα δικά του ψυχολογικά 😆
    • Έχω διαβάσει και συζητήσει άπειρα για τις συμπεριφορές... Είχαμε καιρό θέμα με τον μεγάλο... Μέχρι τα 3-4 χρόνια να μην ελπίζεις ότι θα πάψεις να τα λες αυτά... 🥲 Πολύ καλά τα καταφέρνετε, αλλά βλέπω κι απ' τον μεγάλο μου ότι είναι μεγάλη η πίστα αυτή. Κι εγώ θεωρώ ότι η σχολή Μοντεσσόρι είναι η καλύτερη. Να διορθώσεις την κίνηση, να δείξεις τι είναι επιτρεπτό και πώς το κάνεις, γιατί με λόγια δεν καταλαβαίνει. Είτε κρατήσεις σταθερή έκφραση και πεις όχι, είτε φωνάξεις (από τη δική μου εμπειρία κι όχι από μελέτες που έχω κάνει δηλαδή 😆) δεν θα καταλάβει και πολλά. Επίσης κάποιοι λένε ότι το "μη" δεν το ακούνε κι άμα είναι να διορθώσεις με λόγια να πεις κάτι θετικό κι όχι κάτι αρνητικό με "μη". Δηλαδή, αντί για "μην τρέχεις" να πεις "περπατάμε σιγά", ή "όχι δυνατά" να πεις "ήρεμα" κτλ κτλ... Επίσης, σημαντικό είναι να κρατήσεις όμορφο μεν αλλά σταθερό ύφος, κάπως πιο κοφτό και σοβαρό όταν οριοθετείς. Να δείξεις ότι σε ενόχλησε κι ότι είναι το όριο σου, αλλά όχι ότι μαλώνεις. Γενικά πολύ δύσκολα όλα, θέλει μονίμως να είσαι σε μια ζεν κατάσταση, χωρίς νεύρα, χωρίς κούραση και να σκέφτεσαι ότι το μωρό απλά δεν μπορεί και πρέπει να μάθει από σένα. Δύσκολο μιας και δεν είμαστε ρομπότ!  Πάντως μέχρι τα 2 έτη σίγουρα ακούει και βλέπει αλλά δεν μπορεί να τιθασεύσει την ανάγκη να κινηθεί χωρίς να καταλαβαίνει συνέπειες. Εξετάζει τα όρια σε αυτήν την ηλικία. Ύστερα, 2 χρονων διεκδικεί με τα χέρια και το σώμα, οριοθετεί με το σώμα αυθόρμητα (δαγκώνει, τραβάει, χτυπάει) γιατί ναι μεν μιλάει, αλλά δεν έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τον λόγο. Οπότε από τα 3 και μετά θα δεις προκοπή δεδομένου ότι δεν θα νυστάζει/πεινάει/ζηλεύει 😆. Το βλέπω γενικά και από τον γιο μου κι από άλλα παιδιά, και το συζητούσαμε και με τις δασκάλες του στο σχολείο, που ευτυχώς κάνανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.
    • Κορίτσια μου! Εδώ και τρεις μέρες γράφω σβήνω και δεν έχω καταφέρει να στείλω το ρημαδι το μήνυμα!!  Ο μπέμπης εμάς είναι πλέον 11 μηνών. 9250γρ 78,5εκ. Γενικά είναι ψηλόλιγνος (σίγουρα δεν το πήρε από μένα αυτό 🤣), όχι ότι με χαλάει γιατί η μέση μου τα τραβάει όλα 😆. Δεν αγχώνομαι γενικά με το βάρος (45% στην καμπύλη) από τη στιγμή που το παιδί ψηλώνει και είναι στο 90%. Απλώς ρε παιδί μου πιο πολύ διατροφικά το σκέφτομαι, μήπως δεν απορροφάει καλά τα συστατικά ή είναι θέμα διατροφής το ότι δεν παίρνει κιλά, αλλά μάλλον τα καίει, ξέρω γω 😆 @Kiddo peaky eater... Να σου γνωρίσω τον μεγάλο μου γιο που από τους 12 μήνες μέχρι λίγο πριν αυτό το καλοκαίρι (3 χρόνων κοντά) έτρωγε αγγούρι, πεπόνι, ψωμί, κριτσινια και φυστικοβουτυρο (με το κουτάλι) στο σπίτι. Γιατί στο σχολείο έτρωγε τα πάντα και λέγανε ότι το παιδί είναι πολύ συνεργάσιμο και εύκολο στο φαγητό (άλλο παιδί μάλλον βλέπανε 😆). Να πω επίσης ότι μερικά τρόφιμα που δίνεις στην κόρη σου δεν τα ξέρω καν σα λέξεις... Δεν θυμόμουν καν να τις γράψω και τις έκανα copy paste. Φίλη, αυτά δεν τα έχω δει καν μπροστά μου: φυσαλίδες, δημητριακά καμουτ, όλυρα και σόργο. Τι είναι;🤣🤣  Κορίτσια, εμείς έχουμε θέμα με τον θηλασμό και τον ύπνο. Ενώ ο μεγάλος στον χρόνο τον έκοψε πολύ εύκολα μόνος του (ήδη είχα μειώσει πολύ εύκολα στον ένα θηλασμό πριν κοιμηθεί το βράδυ από τους 10 μήνες) ο μικρός φρικαρει και κλαίει σπαρακτικά... Ο παιδίατρος που τον είδε είπε ότι είναι φαύλος κύκλος. Κλαίει γιατί ξέρει κι έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει με αυτόν τον τρόπο, και όσο δεν το παίρνει φρικαρει κιόλας, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω... Να "ενδώσω" και να του μάθω ότι το να ζητάει με αυτόν τον τρόπο είναι οκ ή να τον ηρεμήσω με θηλασμό; Προσπαθούμε με αγκαλιά, τραγουδάκια, διάσπαση προσοχής, αλλά δεν είναι εύκολο... Θέλει εκμάθηση από την αρχή γιατί έχει μάθει να ζητάει με σπαρακτικό τρόπο αυτό που θέλει 😩😩. Επίσης, το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και με τον θηλασμό και με νανούρισμα/αγκαλιά/κούνημα, αλλά με το που τον αφήσεις κάτω στο κρεβάτι, πάει! Τέλος! Κουνιέται, φωνάζει στον ύπνο του και αν τον χαϊδεψεις σηκώνεται όρθιος και πέφτει πάνω σου με ελεύθερη πτώση... Και η φωνή δεν είναι χαριτωμένου μωρού, σα γέρος φωνάζει που έχει σπάσει τη λεκάνη του ξερωγω... Και ρε σεις, δεν είναι ότι δεν ηρεμεί χωρίς θηλασμό, αλλά τι δέσιμο είναι αυτό με την αγκαλιά; Αυτό πώς το μαθαίνουμε; Κοιμάται ανάμεσα μας για να μας νιώθει κοντά του (κι εμάς στην κούνια μας αναζητάει και ξυπνάει πιο γρήγορα, οπότε κοιμάται μαζί μας) αλλά δεν την παλεύω εγώ άλλο, να φοβάμαι στον ύπνο μου μη τυχόν και κουνηθώ και ξυπνήσει ο πασάς!  Έτοιμη να αποθηλασω δεν είμαι, βλέπω ότι το παιδί το θέλει ακόμα, αλλά ιδανικά ήθελα μέχρι τον χρόνο, άντε στον ενάμιση. Θα προτιμούσα να κοιμάται στην κούνια του, στο δωμάτιο με τον αδερφό του για να μην νιώθει κι ο μεγάλος αποξενωμένος από μας κι από κείνον. Και πλέον ο ύπνος για μας είναι βασανιστήριο. Ο σύζυγος ναι μεν είναι πολύ υποστηρικτικός και προσπαθεί πολύ να τον κοιμίσει το βράδυ, αλλά κάπως θεωρεί ότι φταίει το δέσιμο με το στήθος και ότι το έχει ηρεμιστικό και ότι είναι junkie με το πιπιλισμα και μου λέει "μήπως να το κόψεις κτλ...". Υποκατάστατα, πιπίλες, μπιμπερο δε θέλει με τίποτα. Το γάλα μου να πιει από ποτήρι επίσης με τίποτα. Θέλω να αντικαταστήσω την ανάγκη του θηλασμού, του δεσίματος με αγκαλιά και χάδια και κάπως δεν με αφήνει 😕 και πλέον νιώθω πίεση, αντί για αγάπη και στοργή και προδερμ...  Για την ώρα το βράδυ πριν κοιμηθεί θηλάζω 5 λεπτά, τον βγάζω μετά κι αν γκρινιάζει τον κάνω βόλτα πάνω κάτω. Μετά θα ξαναθηλασω ύστερα από 4 ώρες πάλι για 5 λεπτά. Αν ξυπνήσει στο ενδιάμεσο προσπαθούμε με αγκαλιά να τον κοιμισουμε. Αν είναι πάρα πολύ ανήσυχος θα τον ξαναβάλω στο στήθος. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει... Δεν ξέρω αν τα κάνουμε καλα... Ελπίζω να δούμε λίγη προκοπή.  Νιώθω ότι το μήνυμα μου βγάζει απλά ένα άγχος!! Να πω επίσης ότι στο σχολείο του δεν κλαίει, είναι ήρεμος, δεν μας αναζητάει, ούτε το στήθος. Μήπως βγάζει και σπίτι τα άγχη του το μωρό; Δεν ξέρω...
    • Μη σε ανησυχεί, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Το ότι δεν έχεις συμπτώματα δεν είναι κάτι αρνητικό! Ολα καλά θα ειναι
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...