Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Εγώ τώρα είμαι 30+3 και θεωρητικά θα μπούμε για καισαρική 38. Αλλά δε νομίζω να αντέξω. Είναι πολύ δύσκολο πραγματικά όσο δεν είχα φανταστεί. Έχω άλλες τρεις εγκυμοσύνες πίσω μου αλλα αυτό που ζω τώρα πότε. Έτσι ήμουν λίγο πριν γεννήσω πάντα που έφταναν 40 εβδομαδα. Και τώρα από την 30η εβδομαδα δεν μπορώ να περπατήσω. Πάω κουτση,πονάει η μέση,η κοιλιά,από κάτω όπου μπορεί να πονέσει άνθρωπος πονάω.  Νοιωθω συνέχεια άβολα, συσπάσεις. Ήσουν κι εσύ έτσι με τα δίδυμα;;;

Πάντως έκανα κορτιζόνη εγώ με έπεισε ο γιατρός τουλάχιστον να προλάβουμε αν γεννηθούν τώρα στον έβδομο. Θα κάνω και του κοκκυτη σε μια εβδομάδα. Να ρωτήσω αυτό δεν κρατάει για πάντα το εμβόλιο;;;;η είναι σαν της γρίπης κάθε χρόνο;

Αχ καμμία σχέση η δίδυμος κύηση με μονήρη… Σκέψου ότι εγώ δεν είχα αλλά παιδιά, ήμουν όλη μέρα καναπέ λόγω τραχήλου, χωρίς συσπάσεις προφανώς κ πάλι τελευταίο 10ημερο τα είχα παίξει… Έλεγα βγάλτε τα δεν την παλεύω άλλο… Κ να σκεφτείς ότι μου τα πήρε 36+2…  Όχι 38… Κ βγήκαν μεγάλα για δίδυμα.. 2310 η μικρή κ 2790 ο μικρός. Δε θα ξεχάσω μου είχε πει στο προτελευταίο ραντεβού ότι μπορεί να το τρενάρουμε καμμία βδομάδα γιατί ήθελε να μεγαλώσει περισσότερο η μικρή μου… Όταν πήγαμε στο τελευταίο ραντεβού έλεγα αν μου πει άλλη μια βδομάδα θα τρελαθώ… Εν τέλη είχε σταματήσει η ανάπτυξη της κ γεννήσαμε 2 μέρες μετά. Του κοκκύτη κρατάει 10 χρόνια γενικά αλλά ο παιδίατρος μου είπε η εγκυμονούσα το κάνει σε κάθε κύηση για να περάσουν τα αντισώματα στο μωρό. Οι υπόλοιποι (σύζυγος κλπ) αν το έχουν κάνει την τελευταία 10ετια δε χρειάζεται.

Δημοσίευση
στις On 24/9/2025 at 9:50 ΠΜ, ο/η annie! είπε:

Αχ καμμία σχέση η δίδυμος κύηση με μονήρη… Σκέψου ότι εγώ δεν είχα αλλά παιδιά, ήμουν όλη μέρα καναπέ λόγω τραχήλου, χωρίς συσπάσεις προφανώς κ πάλι τελευταίο 10ημερο τα είχα παίξει… Έλεγα βγάλτε τα δεν την παλεύω άλλο… Κ να σκεφτείς ότι μου τα πήρε 36+2…  Όχι 38… Κ βγήκαν μεγάλα για δίδυμα.. 2310 η μικρή κ 2790 ο μικρός. Δε θα ξεχάσω μου είχε πει στο προτελευταίο ραντεβού ότι μπορεί να το τρενάρουμε καμμία βδομάδα γιατί ήθελε να μεγαλώσει περισσότερο η μικρή μου… Όταν πήγαμε στο τελευταίο ραντεβού έλεγα αν μου πει άλλη μια βδομάδα θα τρελαθώ… Εν τέλη είχε σταματήσει η ανάπτυξη της κ γεννήσαμε 2 μέρες μετά. Του κοκκύτη κρατάει 10 χρόνια γενικά αλλά ο παιδίατρος μου είπε η εγκυμονούσα το κάνει σε κάθε κύηση για να περάσουν τα αντισώματα στο μωρό. Οι υπόλοιποι (σύζυγος κλπ) αν το έχουν κάνει την τελευταία 10ετια δε χρειάζεται.

Πωπω αυτό το έλα βγάλτε τα το νοιωθω ήδη....😂😂😂 

Εσύ εκανες και της γρίπης και το rsv???? Θύμισε μου στα έγραψε ο γυναικολόγος κανονικά;;;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Πωπω αυτό το έλα βγάλτε τα το νοιωθω ήδη....😂😂😂 

Εσύ εκανες και της γρίπης και το rsv???? Θύμισε μου στα έγραψε ο γυναικολόγος κανονικά;;;

Κουραγιοοοοο!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλήθεια.. Έκανα κοκκύτη το οποίο το έγραψε, rsv που το έγραψε ο πεθερός μου γιατί δε μπορούσε ο γυναικολόγος κ γρίπη θα κάνω όταν βγει. Πλέον δε χρειάζεται να στο γράψει ο γιατρός. Πας κ το παίρνεις..

Δημοσίευση
στις On 22/9/2025 at 10:27 ΜΜ, ο/η larcrf είπε:

χα,χα,χα η καλύτερη είσαι του χωριού και πολύ καλά κάνεις!!

έτσι το σκέφτομαι και εγώ κάπως ναι.

Πως το κάνατε αυτό κορίτσια πήρατε τηλ και είπατε το και το?Λέω να ξεκινήσω και εγώ να πάρω κανά δυο να δώ, απλά δε ξέρω θα θέλουν από κοντά ,σε χρεώνουν κανονικά επίσκεψη άραγε; Έχουμε δεινοπαθήσει με τις επισκέψεις σε γιατρούς ΄όσο κανένας άλλος πιστεύω και δεν βγαίνει.

Σήμερα εμείς 32+3 είδαμε δεύτερο γιατρό γιατί ψάχνω να αλλάξω και να γεννήσω σε Δημόσιο. Διευθυνητής στο Αλεξάνδρα πολύ γνωστός και ξακουσμ΄ένος και έμειρος κλπ ο Δασκαλάκης μια χαρά είδε εξετάσεις μετρήσεις κλπ ως τώρα αλλά μας είπε σιγά σιγά να ετοιμ΄άζομαι και να μπω εισαγωγή στο Αλεξάνδρα να με παρακολουθούν εκεί...Και πάθαμε ΣΟΟΟΟΟΚ όπως αντιλαμβάνεστε, από τώρα του λέμε???Μα έχουμε ακόμα για το 36 βδομ... και τον ρωτάω ο προηγούμενος μας είπε και για φυσικό τοκετό ΄  ότι είναι εφικτό κλπ, και η αντιδραση του αποκλείεται και να το ξεχάσετε και με μονοχοριακά δύσκολο και στην Ελλάδα δεν κτλ. οκ αυτό δε με ενοχλεί τόσο κάπως έτσι τα χα διαβάσει και το θεωρο΄ύσα και εγώ απίθανο αλλά οκ η εισαγωγή που είπε για τόσες μέρες και πριν και το πόσες ενώ όλα είναι οκ δε μας άρεσε, οκ έχουν διαφορά γύρω στα 19% κ΄άθε φορά στο βάρος του αλλά γενικά τα ντοπλερ κλπ μέχρι τώρα ήταν οκ, 3 εμβρυομητρικοί έχει τύχει να τα δουν κάθε φορά όλα οκ λέγανε απλά στενή παρακολούθηση όπως και κάναμε!!(εξου και τα άπειρα κόστη σε επισκέψεις κάθε φορά 100αρια κλπ..)Και μας ανέφερε και τη κορτιζ΄όνη π΄άλι που αυτή λέει γίνεται μαξ μεχρι 33-34 εβδομάδα, εμείς μπαίνουμε 33 τώρα άντε σε άλλη μια 34 δλδ το πατήσαμε σχεδόν αυτό που βάζουν όριο για ποιό λόγο να αναφερθεί πάλι?Να μουν 29 και με ενδείξεις πω αντε..

Δε ξέρω μας έχουν τρελάνει με τα μονοχοαριακά ειλικρινά έχει βγει όλη η εγκυμοσύνη με πολύ άγχος και εμε΄ίς οκ πα΄ίρνουμε κ δευτερες γνώμες και τώρα θέλουμε να αλλάξουμε και γιατρό κ νοσοκομείο, ο ένας ιδιώτης και εμβρυομητρικός μας είπε τα καλύτερα ολα τελεια ανετα 36+ θα φτασετε μια χαρά κ μπορεί κ φυσιολογικά τοκετός αν κάτσει κ ο άλλος δημόσιο κλπ Δ.ντης και εξειδικευμένος και με πολλά χρόνια δε και εισαγωγη΄ 10 μέρες και το ένα και το άλλο σα να βιάζεται να μας ξεπετάξει κ να τα πάρει μια ώρα αρχύτερα.Θα ξανά πάμε και την άλλη βδομάδα αφού θα έχουμε πάει σε εμβρυυομητρικό της επιλογής του ( που έχω ξανά πάει εκεί άλλη μια φορά, αλλά είναι η πιο ακριβή από τους 3 που έχω πάει ως τώρα , είχα μια βασική που πήγαινα πάντα, μια δεύτερη π΄ήγα μονο μια φορά για δεύτερη γνώμη επειδή το ήθελε η δικιά μου και σε ένα τρίτο που ίσως τον επέλεγα να με ξεγεννήσει κιόλας) και όταν του είπα να πάω στο τάδε που ούτως η άλλως έχω ραντεβού;; όχι λέει να πας στη ταδε.. Τι να πω δε ξέρω με έχουν τρελάνει κ δε ξέρω τι θα κάνουμε!!

Αυτά με τον πόνο μου...Λίγο ακόμα έμεινε πρέπει να σκεφτώ και να δω τι θα κάνω και με τι νιώθω άνετα, μέχρι στιγμής δε το έχω πετύχει..

Για παιδίατρο πάρε συστάσεις απο γνωστες σου συγγενείς κτλ.Κλεισε ραντεβού να πας να γνωριστείτε κ δες αν σε εμπνέει.Οχι δε θα πληρώσεις επίσκεψη μια γνωριμία θα κάνετε έτσι ώστε όταν με το καλό έρθουν σπίτι τα μωρά να θυμάται.Βασικο να πηγαίνει επίσκεψη στο σπίτι κ να σηκώνει τηλ.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα με τα έξοδα το περνάω κι εγώ.θα γεννήσω  σε δημόσιο νοσοκ. με παρακολουθεί ο διευθυντής εξωτερικά και μου είπε οτι μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτω για παρακολούθηση.Τωρα πηγαίνω καθε εβδομάδα εναλλάξ εμβρυολογο γυναικολόγο.Εχουνε 18% διαφορα αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι πολυ καλά.Στενη παρακολούθηση  βλέποντας κ κάνοντας.Το άγχος στο κόκκινο οπότε κ σε αυτο σε νιώθω. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Πώς είστε; Εγώ έχω από τη Δευτέρα φουλ συνάχι, μπούκωμα, πάλι καλά δεν έχω πυρετό ή πονολαιμο, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό τα βράδια δεν κοιμάμαι καθόλου συνδυαστικά με το βάρος από το κοιλούμπι. Δεν παίρνω τίποτα από χάπια, ίσως βάλω φυσιολογικό ορό στη μύτη, απλά πίνω κανένα ζεστό ρόφημα χυμό πορτοκάλι και κάνω υπομονή να περάσει! 

Πάντως τώρα Οκτώβρη-Νοέμβρη θέλει πολλή προσοχή να μην αρρωστήσω πάλι (βασικά όλες μας!)

Δευτέρα πάω και για doppler, έχω λίγο άγχος να πω την αλήθεια αν θα είναι όλα οκ, αλλά πιστεύω να είναι όλα καλά και μετά τελική ευθεία.  Σχετικά με τον παιδίατρο κι εγώ τον επόμενο μήνα θα κάνω ραντεβού μαζί του πριν την γέννα να ρωτήσω και μερικά πράγματα. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες! Πιο πολύ απευθύνομαι στις διδυμομανούλες του γκρουπ ή και εκείνες που ήδη έχουν γεννήσει δίδυμα. Διανύω την 29η εβδομάδα και είχα και το ραντεβού μου με τον γιατρό μου προχθές. Όλα καλά, απλά μου είπε οτι ο ένας (ο κάτω ) έχει εμπεδωθεί και ψιλοφρίκαρα. Δεν μου μέτρησε τράχηλο, αλλα σε λίγες μέρες θα κλείσω ραντεβού και με τον γιατρό του νοσοκομείου. Εκείνος θα μετρήσει σίγουρα. Γενικά, είχατε τέτοια εμπειρία να έχει εμπεδωθεί το ένα μωράκι απο την 29η εβδομάδα? Στην δουλειά έρχομαι ακόμα, απλά δεν κάθομαι όλο το 8ωρο πια και κατα την διαρκεια της ημερας προσπαθω να μην κανω πολλα πραγματα και να καθομαι περισσοτερο απο πριν. Το σπιτι μου εχει σκαλες και οκ εκει αναγκαστικα κανω 2-3 ανεβοκατεβασματα μεσα στην ημερα. 

Δημοσίευση
στις On 23/9/2025 at 1:21 ΜΜ, ο/η larcrf είπε:

Γιατί την Παρασκευή μπαίνω 33 βδομάδα ,και την άλλη Παρασκευη οπότε στη 34 άρα πλησιάζω κοντά στο τέλος και έχουν δει πολλά τα μάτια τους λέει στα μονοχοριακά , το βράδυ να ναι οκ πχ κ τα δυο και το πρωί κτ να χει γίνει στο ένα ,τελείως προληπτικά και καλά από ότι κατάλαβα έτσι για παρακολούθηση.Δεν ξέρω και εμάς κουλό μας φάνηκε, αν δεν ήταν κανάς γνωστός και εξειδικευμένος σε  δίδυμες και γενικά υψηλού κινδύνου κυήσεις και καθηγητής πανεπιστημιίουκαι διευθυντής στο Αλεξανδρα στη μαιευτική θα έλεγα τι κουλά μας λέει τούτος εδώ..και τώρα δηλαδή το λέω απλά οκ μου φαίνονται ακραία μέχρι τώρα όλοι μας λέγανε αφού είναι οκ οι ροές τους προχωράμε και βλέπουμε κ οτι δε θα γίνει κ κτ από τη μια μέρα στην άλλη τόσο μπαμ αλλά θα φανεί στη βδομάαδα. Δεν ξέρω εκτός αν αυτά ίσχυαν ως τώρα και τώρα στη τελική ευθεία να ναι πιο δύσκολα και πιο στενά ακόμα.. Θα μάθω οταν το ξανα δούμε τη Δευτέρα και θα ρωτη΄σουμε και θα εκφράσουμε απορίες μας και το τι θέλουμε γενικά και να μας εξηγήσει περαιτέρω..Εχω δει και άλλον γιατρό που είναι και εμβρυομητρικός και έχει δεχτεί να με γεννήσει κ πάρα πολύ θετικός, θα π΄άμε σεε αυτ΄ον αν δε κάτσει ο άλλος , απλώς λόγω οικονομικλων λέγαμε για Δημόσιιο για αυτό και πήγαμε σε αυτόν αλλά αν δε κάτσει η μας τα πει πάι περίεργα θα πάμε στον άλλον που ναι στο ιδιωτικό.

Κ εγώ σήμερα 33 βδομάδα μονοχοριακα ασυζητητί καισαρική κ θα γεννήσω 36 εβδομάδα μου ΠΕ..δλδ με το που μπούμε στον 9το..δεν θα ρισκάρουμε είπε.. οπότε σήμερα έκατσα κ έφτιαξα βαλίτσα...ποτε πέρασε ο καιρός..να βρεις ένα γιατρό να σ' εμπνέει σιγουριά.. φτάνουμε τελική ευθεία :) :D

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Κ εγώ σήμερα 33 βδομάδα μονοχοριακα ασυζητητί καισαρική κ θα γεννήσω 36 εβδομάδα μου ΠΕ..δλδ με το που μπούμε στον 9το..δεν θα ρισκάρουμε είπε.. οπότε σήμερα έκατσα κ έφτιαξα βαλίτσα...ποτε πέρασε ο καιρός..να βρεις ένα γιατρό να σ' εμπνέει σιγουριά.. φτάνουμε τελική ευθεία :) :D

Μια χαρά!!! Κ γω σήμερα τακτοποίησα επιτέλους τα ρουχαλάκια του κ λέω από Δευτέρα να κάτσω να κάνω κ τη βαλίτσα να τελειώνουμε κ με αυτό..

Δημοσίευση

Γειά σας! Κι εγώ τελείωσα με τα ρούχα και πήραμε επιτέλους καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου! Επίσης κορίτσια έχω συγκλονιστεί! Έκανα την Πέμπτη την αίτηση για το επίδομα μητρότητας και τώρα βγήκε η απόφαση! Μια μέρα! Σοκ!

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η MinaSam είπε:

Γειά σας! Κι εγώ τελείωσα με τα ρούχα και πήραμε επιτέλους καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου! Επίσης κορίτσια έχω συγκλονιστεί! Έκανα την Πέμπτη την αίτηση για το επίδομα μητρότητας και τώρα βγήκε η απόφαση! Μια μέρα! Σοκ!

Κορίτσι είσαι μισθωτή και την έκανες; Εμένα ως ελεύθερη επαγγελματίας μου είπαν αφού γεννήσω κάνω αίτηση για το 9μηνο. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MinaSam είπε:

Μήπως εννοείς το επίδομα κυοφορίας  κοριτσι μου;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια!  Μαρία μου εμείς πίνουμε Humana platinum 1 και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Το πίνει ευχάριστα και δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Το μόνο κακό ότι το παραγγέλνεις δεν το έχει το σούπερ μάρκετ. Αλλα αν κάνεις εγγραφή στο σάιτ του το παίρνεις με έκπτωση.    Σε άλλα νέα, εμείς ξεκινήσαμε με λαχανικά. Καρότο, πατάτα κολοκυθάκι για μια εβδομάδα και σήμερα μπήκαμε σε φρούτο, αχλαδακι. Δεν τρώει ακόμα η αλήθεια, όλα φεύγουν πάνω στην σφαλιάρα! Θα μάθει που θα πάει 😅  Από κρέμες δεν θέλει να δώσω ρυζάλευρο. Μας πρότεινε κρέμα δημητριακών ή βρώμης και μου είπε όταν κάνουμε την εισαγωγή στα φρούτα ότι μπορώ να την κάνω με ένα φρούτο για να είναι πιο γευστική.    Γενικά κάνει όλη μέρα τούμπες και όταν δεν με βλέπει κλαίει.. την βάζω στο πάρκο και μόλις με χάσει την πιάσει υστερία! Και φυσικά οοολη μέρα τσιρίζει😆  Με τον ύπνο πως τα πάτε ;;
    • Μήπως εννοείς το επίδομα κυοφορίας  κοριτσι μου;;
    • Κοριτσι μου, μακάρι αυτή να είναι η τελευταία ταλαιπωρία που θα χρειαστεί να υποστείς. Δες τι θα σου πουν οταν πας απο εκεί, και άμα νιώθεις ότι δεν σε καλύπτουν αυτά που θα ακούσεις, ίσως να είναι καλύτερα να φύγεις απο αυτούς. Ξερω βέβαια ότι και η διαδικασία να βρεις άλλο γιατρό δεν ειναι εύκολη ή ευχάριστη. 
    • Κορίτσι είσαι μισθωτή και την έκανες; Εμένα ως ελεύθερη επαγγελματίας μου είπαν αφού γεννήσω κάνω αίτηση για το 9μηνο. 
    • @ΜαρίαΔημήτρης ειναι σχεδον απίθανο βα έχει αλλεργία σε κάποιο απο αυτά τ δύο φρούτα γι αυτο τ ξεκινανε μαζι. Μισο μήλο κ μισο αχλαδι αμα τ αλεσεις ζήτημα να βγει 2 3 κουταλιές της σούπας. Στις αρχές ουτως η αλλως ποσο θα φαει? Αντε καλη αρχή!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...