Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Πώς είσαι εσύ?τα μικρά σ?

Όπως κ εσύ χαχα...

Τα μικρούλια πάνε καλά εμείς είχαμε πάντα διαφορά από την αρχη λόγω υμενωδης πρόσφυσης στον έναν  μικρούλη μας.Προχθες ο γυναικολόγος τα έβγαλε στο 20% αλλά δεν τον νοιάζει αυτο μιας κ οι ροές ήταν άψογες.Ειπε όμως τα δικά μου μηχανήματα  έχουν μεγάλη  απόκλιση στις μετρήσεις ενώ του εμβρυολογου είναι μεγαλύτερης ακριβείας οπότε αυτά θα κοιτάμε.

Άσε από σαράντα κύματα πέρασα..

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Τι 6  κιλά χαχαχα μόνο..3 κιλά είναι μόνο τα παιδιά.τα υγρά κ όλα τα άλλα μέσα..είμαι 29 εβδομάδα άσε φοβάμαι που θα πάει το κιλουμπι..είμαι συν 16..

Αχ κορίτσι μου εγώ έμεινα έγκυος στα 98 και δεν έπρεπε να πάρω καθόλου μου είπε ο γιατρός... Εσείς που δεν έχετε τόσα κιλά παραπάνω να πάρετε να το ευχαριστηθειτε κορίτσια, εμένα με τρομαξε πολύ πάντως ο δικός μου με μάλωσε άστο αφού έκλαιγα μετά.... Αλλά έχει δίκιο για το καλό μου το λέει.

Εμένα ακόμα είναι 980 γραμμάρια το καθένα είναι πιο μικρά🤣🤣 ήμουν 26+5 όταν πήγα. Οπότε δεν δικαιολογούνται τα έξι χαχαχαχαχ

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η dimsag είπε:

@giotouliniΓειά σου κορίτσι μου...πως είσαι;;Τα μικρουλια σου πως τα πάνε αν κ διάβασα μπαμπατσικα φτου φτου🧿

Ότι να ναι με το συγκεκριμένο εμβόλιο...της @annie! της είπε δε γράφεται εμένα να στο γράψει πνευμονολογος εσένα το έγραψε κανονικά ..ελά βγάλε άκρη χαχα

Τι είναι αυτό το εμβόλιο βρε κορίτσια;γιατί το κάνουμε; Εγώ τρεις εγκυμοσύνες πάντως δεν έχω κάνει κανένα εμβόλιο ούτε για κοκκυτη. Γιατί τα κάνουμε; Για να πάνε αντισώματα στα μωρά; Δεν μου έχει πει ποτέ τίποτα ο γυναικολόγος μου. Μόνο η παιδίατρος όταν γέννησα μου είχε πει να το κάνουμε με τον άντρα μου του κοκκυτη και της γρίπης...

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Αχ κορίτσι μου εγώ έμεινα έγκυος στα 98 και δεν έπρεπε να πάρω καθόλου μου είπε ο γιατρός... Εσείς που δεν έχετε τόσα κιλά παραπάνω να πάρετε να το ευχαριστηθειτε κορίτσια, εμένα με τρομαξε πολύ πάντως ο δικός μου με μάλωσε άστο αφού έκλαιγα μετά.... Αλλά έχει δίκιο για το καλό μου το λέει.

Εμένα ακόμα είναι 980 γραμμάρια το καθένα είναι πιο μικρά🤣🤣 ήμουν 26+5 όταν πήγα. Οπότε δεν δικαιολογούνται τα έξι χαχαχαχαχ

Όσο μεγαλώνουν κ γεμίζουν τον χώρο θα μαζευτεί το στομάχι θα τρως λίγο και θα φουσκωνεις.Ειναι λίγα τα 6 για διδυμα...

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Τι είναι αυτό το εμβόλιο βρε κορίτσια;γιατί το κάνουμε; Εγώ τρεις εγκυμοσύνες πάντως δεν έχω κάνει κανένα εμβόλιο ούτε για κοκκυτη. Γιατί τα κάνουμε; Για να πάνε αντισώματα στα μωρά; Δεν μου έχει πει ποτέ τίποτα ο γυναικολόγος μου. Μόνο η παιδίατρος όταν γέννησα μου είχε πει να το κάνουμε με τον άντρα μου του κοκκυτη και της γρίπης...

• Είναι συχνή λοίμωξη του αναπνευστικού, κυρίως το φθινόπωρο–χειμώνα.

• Προσβάλλει κυρίως βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό.

• Τα συμπτώματα μοιάζουν με κρυολόγημα: βήχας, καταρροή, χαμηλός πυρετός, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε βρογχιολίτιδα ή πνευμονία στα βρέφη ή σε σοβαρή λοίμωξη στους ηλικιωμένους.

• Υπάρχει πλέον προστασία με εμβόλιο (σε ηλικιωμένους και εγκύους για να προστατευθούν τα νεογνά), καθώς και μονοκλωνικό αντίσωμα για τα βρέφη (προφύλαξη).

• Για της Γρίπης μου είπε εάν δεν προλάβω να το κάνω να το κάνω μετά κ πάλι θα περάσει μέσω του θηλασμού.

• Είναι σχετικά νέα σύσταση το εμβόλιο για τον rsv ...τα τελευταία 2 χρόνια 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η dimsag είπε:

Όπως κ εσύ χαχα...

Τα μικρούλια πάνε καλά εμείς είχαμε πάντα διαφορά από την αρχη λόγω υμενωδης πρόσφυσης στον έναν  μικρούλη μας.Προχθες ο γυναικολόγος τα έβγαλε στο 20% αλλά δεν τον νοιάζει αυτο μιας κ οι ροές ήταν άψογες.Ειπε όμως τα δικά μου μηχανήματα  έχουν μεγάλη  απόκλιση στις μετρήσεις ενώ του εμβρυολογου είναι μεγαλύτερης ακριβείας οπότε αυτά θα κοιτάμε.

Άσε από σαράντα κύματα πέρασα..

Κ εγώ δε παίρνω στα σοβαρά τ γιατρου τ κιλά..στο περίπου..ο εμβρυολογος είναι πιο στανταρακι.. μας βλέπω μέχρι το τέλος μια στον έναν μια στον άλλον..δε τ περίμενα να σ πω αλλά έτσι είμαι πιο ήσυχη 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Αυτό που λέγαμε ήταν για τα πρόωρα μωρά..αν γεννήσεις πρόωρο κ έχεις κάνει κορτιζόνη δε χρειάζεται συνήθως μηχανική υποστήριξη..θα ανασαίνει μόνο τ.. βοηθάει στο αναπνευστικό τους..τώρα για τον κοκκυτη ρώτησα κ τον εμβρυολογο μου είπε καλό είναι να κάνουμε εμείς οι μανάδες γτ παίρνει το παιδί αντισώματα από εμάς..για γρίπη δε ρώτησα..

Δημοσίευση

Ξεκίνησα στα 80 κ εγώ μη νομίζεις είμαι 96 τωρα κ εμένα με μάλωσε γτ φούσκωσα πιο πολύ στην αρχή αλλά έκοψα λίγο τ αλατι κ ξεπριστηκα.. διατροφή να κάνεις αλλά όχι πείνα.. :) 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Ξεκίνησα στα 80 κ εγώ μη νομίζεις είμαι 96 τωρα κ εμένα με μάλωσε γτ φούσκωσα πιο πολύ στην αρχή αλλά έκοψα λίγο τ αλατι κ ξεπριστηκα.. διατροφή να κάνεις αλλά όχι πείνα.. :)

Καλά τι αλάτι πες το κόβεις όσο γίνεται. Τη ζάχαρη; Που έχει παντού; Αφού λέω έτσι και έχω διαβήτη πόσο δύσκολο θα είναι;

Ακόμα και τον καφέ μ με μια κουταλιά ζαχαρη τον πίνω δεν μπορώ σκέτο....

Μια χαρά είναι τα 80 σε σχέση με τα δικά μ... Άστο. Αλλά δεν χάνω εύκολα πόσες φορές έχω πάει σε διατροφολόγο και χάνω 1-2 κιλά το μήνα και τα παραταω μετά από 6-7 μήνες απογοητεύομαι. Αφού σκέφτομαι όταν με το καλό γεννήσω να ψαχτω για βαριατρικο 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η dimsag είπε:

• Είναι συχνή λοίμωξη του αναπνευστικού, κυρίως το φθινόπωρο–χειμώνα.

• Προσβάλλει κυρίως βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό.

• Τα συμπτώματα μοιάζουν με κρυολόγημα: βήχας, καταρροή, χαμηλός πυρετός, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε βρογχιολίτιδα ή πνευμονία στα βρέφη ή σε σοβαρή λοίμωξη στους ηλικιωμένους.

• Υπάρχει πλέον προστασία με εμβόλιο (σε ηλικιωμένους και εγκύους για να προστατευθούν τα νεογνά), καθώς και μονοκλωνικό αντίσωμα για τα βρέφη (προφύλαξη).

• Για της Γρίπης μου είπε εάν δεν προλάβω να το κάνω να το κάνω μετά κ πάλι θα περάσει μέσω του θηλασμού.

• Είναι σχετικά νέα σύσταση το εμβόλιο για τον rsv ...τα τελευταία 2 χρόνια 

Δηλαδή αν τα κάνουμε αυτά τα εμβόλια ενώ είμαστε έγκυοι περνάνε στο μωρό τα αντισώματα;;;; Να τα κάνω τότε όλα γιατί θα φέρνουν ιώσεις τα μεγάλα από το σχολείο φουλ, ειδικά Νοέμβρη γίνεται χαμός....

Δημοσίευση
στις On 25/8/2025 at 10:17 ΜΜ, ο/η giotoulini είπε:

Κ εγώ τη Πέμπτη θα πάω στον εμβρυολογο..να δω γτ έχω άγχος Μ πΕ η γυναικολόγος βλέπει αυξημένο αμνιακό κ έχω κόψει ζάχαρη κ αλάτι..θα δούμε τώρα Πέμπτη σίγουρα.. σήμερα έκανα μια διπλή δόση ένεσης για τα πνευμόνια των παιδιών κ θα κάνω κ αύριο άλλη μια διπλή δόση..το εμβόλιο του κοκκυτη πότε το κάνουμε?

στις On 27/8/2025 at 11:21 ΠΜ, ο/η sasaki_g είπε:

Ναι ναι κορίτσι μου το έχω δει, σ ευχαριστώ! Απλώς δεν έχουμε τσεκάρει ποτέ αν έχω κάποια έλλειψη σε κάτι, πέρα από αυτά που σας είπα. Οπότε εκεί φαντάζομαι θα χρειαζόταν να πάρω ξεχωριστά επιπλέον συμπλήρωμα. Αρκετά χρόνια πριν, ας πούμε, είχα έλλειψη σιδήρου και όταν ξεκίνησε η κύηση δεν το τσεκάραμε να δούμε πως πάει. Τις εξετάσεις αυτές τις έχετε κάνει όλες?

Και εμένα γενική ούρων,αίματος,τοξο,cmv,φερριτίνη,σίδηρο μου γράφε συνήθως λίγα.Αλλά εγώ κάθε φορά κάνω και έξτρα μόνη μου και τσεκάρω πχ D,B12 (παίρνω ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα IFOLEN που έχει τα πάντα μέσα αλλά πχ η Β12 είναι πάντα στον πάτο σχεδόν, η D παίρνω εξτρα συμπλήρωμα αλλά και αυτή μια πάνω μια κάτω) οπότε τσεκάρω μόνη μου ότι άλλο μου έρθει που θέλω να τσεκάρω, πχ τελευταία έκανα έξτρα χοληστερόλη τριγλυκερίδια κλπ και είδα ήταν στο θεό!!Παλιά που και που τσιμπούσε η χοληστερόλη μου και είπα να το δω μια αλλά τα τριγλυκερίδια μου πάντα πολύ πολύ χαμηλά τύπου 70-100 κ τώρα πήγαν 280 και έπαθα ένα σοκ, οπότε κόβω τα λιπαρά, έτρωγα και πολύ τυρί φέτα κλπ..Τεσπα οκ, συμβαίνει βέβαια διάβασα σε κύηση να ανεβαίνουν  κι  αυτά με όλες τις ορμόνες κλπ.

στις On 27/8/2025 at 11:50 ΜΜ, ο/η dimsag είπε:

Είχα σήμερα γυναικολόγο αυξήθηκε λίγο ακόμη η διαφορά τους αλλά μου είπε πως δεν ανησυχεί όσο οι ροές είναι καλές.Αυριο 29 εβδομάδες κ οι ροές είναι πολύ καλές.

Το εμβόλιο του κοκκυτη μου το έκανε πριν 2 εβδομάδες ο εμβρυολογος.

Εμένα δεν μου είπαν για τις ενέσεις για τα πνευμόνια .Δε γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις;

Έκανα και εγώ χθες το εμβόλιο του κοκκύτη και ο άντρας μου και ίσως πω και στην μαμά μου που θα την έχω εδώ στην αρχή για βοήθεια, αν και η γιατρός μου δεν μου είπε για τον άντρα μου κ για άλλους να κάνουν ,τους είπα από μόνη μου !! Μου ανέφερε και εμένα για κορτιζόνη και τρόμαξα λίγο, πρώτη φορά το άκουγα δε είχε ξανά τύχει να το ακούσω.Είμαι στην 29η τώρα βδομάδα, θα το δούμε πάλι όταν ξανά πάω, θα μαι 30+3 τότε κάπου θα δω τι θα μου πει, για τα δίδυμα που αν βγουν πρόωρα θα τα βοηθήσει σε πνεύμονες μου είπε. Το ανέφερα και στην εμβρυομητρικό χθες που πήγαμε ναι μου είπε συνηθίζεται. Απ΄λά εγώ διάβασα ότι αυτό αν το κάνεις πχ καλό είναι να το κάνεις εκεί μια βδομάδα πριν γεννήσεις που θα βοηθήσει κ δράσει αν το κάνεις πολύ νωρίς είναι να σα να μη το έκανες και αν δε ξ΄ερουμε πότε τλκ θα γεννήσω πότε να το κάνω δε ξέρω, ιδανικά θα ήθελα να περιμένω μέχρι 31-32 αν είναι, θα δω, θα το συζητήσω με τη γιατρό μου όταν ξανά πάω 8/9.

Χθες που πήγαμε τα μωράκια οκ τα είδε 1167-1253 τα βάρη τους ( από 1048-1235 περίπου την προηγ) είπε φαίνεται ότι το μικρό αυτή τη φορά πήρε βάρος ενώ το μεγάλο όχι, αλλά σίγουρα πήρε κ το μεγάλο απλώς τώρα αυτές οι μετρήσεις είναι στα όρια στατιστικού λάθος οπότε στο περίπου τα κοιτάμε. Ας είναι όσο θέλουν οι ροές τους να ναι καλές και να παίρνουν και τα δυο κ να περάσουν οι βδομάδες θεε μου! Τώρα η εμβρυομητρικός θα μας βλέπει κάθε βδομάδα μας είπε για μετρήσεις κ doppler και αυτή θα μας πει πότε θα γεννήσουμε.

Κατά τα άλλα όποτε ξαπλώνω και είναι να αλλάξω πλευρό στάση ή οποιαδήποτε κίνηση, είναι ότι πιο δύσκολο έχω να κάνω, άμα περπατάω πολύ επίσης πονάνε τα πόδια μου, τώρα με διαβήτη κάνω λίγο περπάτημα μετά το φαγητό κλπ βόλτες τα βράδια καμιά φορά και δεν την πολύ παλεύω αλλά πιο υποφερτά αυτά από το αν κάτσω κρεβάτι και πρέπει να σηκωθώ..

Από κιλά και εγώ έχω πάει στα 72 τώρα 29η ξεκίνησα με 58,5-59 οπότε γύρω 13-14 πες μαξ έχω πάρει. Πήρα αρκετά στο β τρίμηνο. Τώρα τον τελευταίο μήνα σταμάτησε κάπως η αύξηση βάρους γαιτί τον τελευταίο νομίζω έχει ανέβει ένα κιλό μόνο η ζυγαριά, οπότε καλό αυτό!

Πήγα και σε δεύτερο ενδοκρινολόγο οκ τα είδε μου πε μ΄όνο διατροφή,εγώ του λεγα πεινάω, θέλω καμιά καρμπονάρα καμιά πίτσα κτ καμιά φορά όχι μ λεγε, αυτά δε πρέπει να τα τρώμε γενικά όχι μόνο ειδικά..και τυρί φέτα και γραβιέρα που έτρωγα δεν μ άφησε τπτ!! Είναι λίγο της παλιάς σχόλης κιόλας, οκ θα προσέχω  γενικά τι να κάνω, χθες παρήγγειλα και έφαγα ενα κλαμπ τεράστιο που το λαχταρούσα κορίτσια να πάρω δυνάμεις , αχ τι να κάνω αδυναμίες ,κ μετά είπα οκ πάμε για έναν ακόμα μήνα δυναμικά με διατροφή!!

Αυτά, συγνώμη που γράφω σεντόνια κάθε φορά, αλλά δε μπαίνω συχνά και θέλω να τα σχολιάσω όλα κάθε φορά χαχχ!!

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Δηλαδή αν τα κάνουμε αυτά τα εμβόλια ενώ είμαστε έγκυοι περνάνε στο μωρό τα αντισώματα;;;; Να τα κάνω τότε όλα γιατί θα φέρνουν ιώσεις τα μεγάλα από το σχολείο φουλ, ειδικά Νοέμβρη γίνεται χαμός....

Ναι κορίτσι μου περνάνε στα έμβρυα , να τα κάνεις. Συζήτησε το κ με το γιατρό σου.

Δημοσίευση
στις πριν 56 λεπτά, ο/η larcrf είπε:

Και εμένα γενική ούρων,αίματος,τοξο,cmv,φερριτίνη,σίδηρο μου γράφε συνήθως λίγα.Αλλά εγώ κάθε φορά κάνω και έξτρα μόνη μου και τσεκάρω πχ D,B12 (παίρνω ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα IFOLEN που έχει τα πάντα μέσα αλλά πχ η Β12 είναι πάντα στον πάτο σχεδόν, η D παίρνω εξτρα συμπλήρωμα αλλά και αυτή μια πάνω μια κάτω) οπότε τσεκάρω μόνη μου ότι άλλο μου έρθει που θέλω να τσεκάρω, πχ τελευταία έκανα έξτρα χοληστερόλη τριγλυκερίδια κλπ και είδα ήταν στο θεό!!Παλιά που και που τσιμπούσε η χοληστερόλη μου και είπα να το δω μια αλλά τα τριγλυκερίδια μου πάντα πολύ πολύ χαμηλά τύπου 70-100 κ τώρα πήγαν 280 και έπαθα ένα σοκ, οπότε κόβω τα λιπαρά, έτρωγα και πολύ τυρί φέτα κλπ..Τεσπα οκ, συμβαίνει βέβαια διάβασα σε κύηση να ανεβαίνουν  κι  αυτά με όλες τις ορμόνες κλπ.

Έκανα και εγώ χθες το εμβόλιο του κοκκύτη και ο άντρας μου και ίσως πω και στην μαμά μου που θα την έχω εδώ στην αρχή για βοήθεια, αν και η γιατρός μου δεν μου είπε για τον άντρα μου κ για άλλους να κάνουν ,τους είπα από μόνη μου !! Μου ανέφερε και εμένα για κορτιζόνη και τρόμαξα λίγο, πρώτη φορά το άκουγα δε είχε ξανά τύχει να το ακούσω.Είμαι στην 29η τώρα βδομάδα, θα το δούμε πάλι όταν ξανά πάω, θα μαι 30+3 τότε κάπου θα δω τι θα μου πει, για τα δίδυμα που αν βγουν πρόωρα θα τα βοηθήσει σε πνεύμονες μου είπε. Το ανέφερα και στην εμβρυομητρικό χθες που πήγαμε ναι μου είπε συνηθίζεται. Απ΄λά εγώ διάβασα ότι αυτό αν το κάνεις πχ καλό είναι να το κάνεις εκεί μια βδομάδα πριν γεννήσεις που θα βοηθήσει κ δράσει αν το κάνεις πολύ νωρίς είναι να σα να μη το έκανες και αν δε ξ΄ερουμε πότε τλκ θα γεννήσω πότε να το κάνω δε ξέρω, ιδανικά θα ήθελα να περιμένω μέχρι 31-32 αν είναι, θα δω, θα το συζητήσω με τη γιατρό μου όταν ξανά πάω 8/9.

Χθες που πήγαμε τα μωράκια οκ τα είδε 1167-1253 τα βάρη τους ( από 1048-1235 περίπου την προηγ) είπε φαίνεται ότι το μικρό αυτή τη φορά πήρε βάρος ενώ το μεγάλο όχι, αλλά σίγουρα πήρε κ το μεγάλο απλώς τώρα αυτές οι μετρήσεις είναι στα όρια στατιστικού λάθος οπότε στο περίπου τα κοιτάμε. Ας είναι όσο θέλουν οι ροές τους να ναι καλές και να παίρνουν και τα δυο κ να περάσουν οι βδομάδες θεε μου! Τώρα η εμβρυομητρικός θα μας βλέπει κάθε βδομάδα μας είπε για μετρήσεις κ doppler και αυτή θα μας πει πότε θα γεννήσουμε.

Κατά τα άλλα όποτε ξαπλώνω και είναι να αλλάξω πλευρό στάση ή οποιαδήποτε κίνηση, είναι ότι πιο δύσκολο έχω να κάνω, άμα περπατάω πολύ επίσης πονάνε τα πόδια μου, τώρα με διαβήτη κάνω λίγο περπάτημα μετά το φαγητό κλπ βόλτες τα βράδια καμιά φορά και δεν την πολύ παλεύω αλλά πιο υποφερτά αυτά από το αν κάτσω κρεβάτι και πρέπει να σηκωθώ..

Από κιλά και εγώ έχω πάει στα 72 τώρα 29η ξεκίνησα με 58,5-59 οπότε γύρω 13-14 πες μαξ έχω πάρει. Πήρα αρκετά στο β τρίμηνο. Τώρα τον τελευταίο μήνα σταμάτησε κάπως η αύξηση βάρους γαιτί τον τελευταίο νομίζω έχει ανέβει ένα κιλό μόνο η ζυγαριά, οπότε καλό αυτό!

Πήγα και σε δεύτερο ενδοκρινολόγο οκ τα είδε μου πε μ΄όνο διατροφή,εγώ του λεγα πεινάω, θέλω καμιά καρμπονάρα καμιά πίτσα κτ καμιά φορά όχι μ λεγε, αυτά δε πρέπει να τα τρώμε γενικά όχι μόνο ειδικά..και τυρί φέτα και γραβιέρα που έτρωγα δεν μ άφησε τπτ!! Είναι λίγο της παλιάς σχόλης κιόλας, οκ θα προσέχω  γενικά τι να κάνω, χθες παρήγγειλα και έφαγα ενα κλαμπ τεράστιο που το λαχταρούσα κορίτσια να πάρω δυνάμεις , αχ τι να κάνω αδυναμίες ,κ μετά είπα οκ πάμε για έναν ακόμα μήνα δυναμικά με διατροφή!!

Αυτά, συγνώμη που γράφω σεντόνια κάθε φορά, αλλά δε μπαίνω συχνά και θέλω να τα σχολιάσω όλα κάθε φορά χαχχ!!

Πολύ καλά νέα  για τα γλυκούλια σου μεγαλώνουν κι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος.Με το καλό να έρθουν!

Είχες πρόβλημα με το νηστείας αν θυμάμαι καλά κ  2 ώρες μετά.Πως πας τώρα το έχεις ρυθμισμένο;Έχεις καλές μετρήσεις;Εγώ δεν πολύ εμπιστεύομαι τα μηχανακια.Παω που κ που στο μικροβιολογικό κ κάνω .Μέτρηση πριν του μικροβιολόγου 65 με τον μετρητή στο σπίτι,ο μικροβιολόγος 85..

Όσο για μετρήσεις χοληστερίνης στην εγκυμοσύνη δεν μετράμε διότι λόγω ορμονών πηγαίνουν στο Θεό όπως πολύ καλά ειπες.Εγω που είχα κάνει είχα 320 ο γιατρός μου είπε κ 500 να ήταν δεν θα με πειραζε

Μαζί είμαστε εγώ σήμερα 28,2 βδομ.Εμβρυολογο στις 9/8 έχω κ μετά ότι μου πει.

Δημοσίευση

Βρε κορίτσια έφαγα τώρα λίγο για μεσημέρι και κοντεύω να σκάσω! Νομίζω ότι με πιέζει πάρα πολύ το στομάχι και δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά. Εσείς με τα δίδυμα πραγματικά αναρωτιέμαι πώς είστε;; Και τι θα γίνει δηλαδή από δω και πέρα στο 3ο τρίμηνο με το φαγητό τι κάνουμε; Τρώω κάτι και μετά υποφέρω. Και φουλ καούρες τις τελευταίες μέρες.

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Καλά τι αλάτι πες το κόβεις όσο γίνεται. Τη ζάχαρη; Που έχει παντού; Αφού λέω έτσι και έχω διαβήτη πόσο δύσκολο θα είναι;

Ακόμα και τον καφέ μ με μια κουταλιά ζαχαρη τον πίνω δεν μπορώ σκέτο....

Μια χαρά είναι τα 80 σε σχέση με τα δικά μ... Άστο. Αλλά δεν χάνω εύκολα πόσες φορές έχω πάει σε διατροφολόγο και χάνω 1-2 κιλά το μήνα και τα παραταω μετά από 6-7 μήνες απογοητεύομαι. Αφού σκέφτομαι όταν με το καλό γεννήσω να ψαχτω για βαριατρικο 

Αλλά έκοψα τα γλυκά, πήρα κάνα κριτσινι χωρίς ζάχαρη ψωμί ολικής.. τέτοια πράγματα.. λίγο τη διατροφή Μ μωρέ γτ έτρωγα κ γλυκά..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Naty_ είπε:

Βρε κορίτσια έφαγα τώρα λίγο για μεσημέρι και κοντεύω να σκάσω! Νομίζω ότι με πιέζει πάρα πολύ το στομάχι και δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά. Εσείς με τα δίδυμα πραγματικά αναρωτιέμαι πώς είστε;; Και τι θα γίνει δηλαδή από δω και πέρα στο 3ο τρίμηνο με το φαγητό τι κάνουμε; Τρώω κάτι και μετά υποφέρω. Και φουλ καούρες τις τελευταίες μέρες.

Ναι είναι ένα θέμα κ εγώ έφαγα κ ήρθα κατευθείαν κρεβάτι,δε μπορώ να σταθώ.. ευτυχώς εγώ δεν έχω καούρες.. μάλλον έχω βρει τι με ενοχλεί..γτ τ βράδυ είναι το πιο δύσκολο..πιο ελαφριά γεύματα γτ πχ δεκαπενταύγουστο που είχαμε τσιμπούσια με κρεατικά και γλυκά κόντευα μετά τ γεύμα να πεθάνω μετά..γτ από τη λεμαργια δεν έλεγα κ όχι τα ήθελα όλα. 

Δημοσίευση
στις On 29/8/2025 at 5:25 ΜΜ, ο/η Eir_ma είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου κι εγώ περιμένω διδυμακια ειμαι 27 εβδομάδα και έχω και άλλα 3 παιδάκια. Τη μεγάλη και τη μεσαία θα τα στέλνω σίγουρα γιατί είναι Δημοτικό και προνήπιο. Τον μικρό μου θα τον σταματήσω από το βρεφικό για κάνα δυο μήνες, αν αντέξω κιόλας γιατί θα ειμαι μόνη μ και με τα τρία σπίτι τα πρωινά 🥴🥴

Καμπύλη έκανα σήμερα Δευτέρα τα αποτελέσματα! Μου είπε ο γιατρός την επόμενη φορά που θα πάω θα με στείλει κι εμένα να κάνω ενέσεις κορτιζόνης θα είμαι 31 εβδομάδα. Εμένα μου είπε να πάω να τις κάνω γιατί έχω συσπάσεις από τώρα,οπότε μάλλον τα βλέπω νωρίς να έρχονται....

Κιλά έχω πάρει 6 μέχρι στιγμής και τα άκουσα κιόλας για τα καλά από τον γιατρό, είχα από πριν παραπάνω κιλά και δεν θέλει καθόλου να πάρω. Αλλά πώς το κάνεις αυτό; Όλο πεινάω....

Εσύ τι έχεις;;;; Εγώ περιμένω αγόρι κορίτσι σε δύο σάκους με δύο πλακουντες 

Τίποτα δεν πήρες ρε συ… Καλά κ γω στα δίδυμα δεν πήρα κιλά.. 15 συνολικά κ σε μια βδομάδα έχασα 18… Δε μπορούσα να φάω δεν πεινούσα… Τρώω τώρα αναδρομικά ότι δεν έφαγα στα μικρά. Βέβαια μου λένε πως δε μου φαίνονται τα κιλά που πήρα 🤣🤣🤣+15 πριν μια βδομάδα…

στις πριν 22 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Εμένα dexaton Μ έγραψε η γυναικολόγος Μ..

Μήπως είναι κορτιζόνη κ όχι του rsv αυτό κοριτσάκι μου ;;

στις πριν 22 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Τι 6  κιλά χαχαχα μόνο..3 κιλά είναι μόνο τα παιδιά.τα υγρά κ όλα τα άλλα μέσα..είμαι 29 εβδομάδα άσε φοβάμαι που θα πάει το κιλουμπι..είμαι συν 16..

Καλά είσαι !!!

στις πριν 19 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Περνάνε τα αντισώματα στο μωρό κ είναι καλυμμένο… Ο παιδίατρος μου είπε θα κολλήσει από τα μεγάλα οπότε κάνε και το rsv. Κοκκύτη είχα κάνει κ στα δίδυμα.. Απλά του rsv θα το γράψει ο πεθερός μου κ θα το κάνω εγώ να μην πληρώσουμε το 200€ 

Δημοσίευση
στις πριν 28 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Τίποτα δεν πήρες ρε συ… Καλά κ γω στα δίδυμα δεν πήρα κιλά.. 15 συνολικά κ σε μια βδομάδα έχασα 18… Δε μπορούσα να φάω δεν πεινούσα… Τρώω τώρα αναδρομικά ότι δεν έφαγα στα μικρά. Βέβαια μου λένε πως δε μου φαίνονται τα κιλά που πήρα 🤣🤣🤣+15 πριν μια βδομάδα…

Καλά είσαι !!!

Περνάνε τα αντισώματα στο μωρό κ είναι καλυμμένο… Ο παιδίατρος μου είπε θα κολλήσει από τα μεγάλα οπότε κάνε και το rsv. Κοκκύτη είχα κάνει κ στα δίδυμα.. Απλά του rsv θα το γράψει ο πεθερός μου κ θα το κάνω εγώ να μην πληρώσουμε το 200€ 

Καλησπερα! Του RSV το γραφουνε πλεον και οι γυναικολογοι. Αλλαξε τους τελευταιους μηνες. Απλα πρεπει να ξερει ειτε ο ιδιος ειτε η γραμματεας/μαια, εμενα μου ειπαν οι μαιες οτι ειναι καπως περιπλοκο να το βρεις και πρεπει να γνωριζεις. Εμενα παντως μου το εγραψαν κανονικα πριν 1μιση μηνα και δεν ειχα καμια συμμετοχη. Κανονικα κανει 205ευρω οπως λες.

Ρε συ εχασες 18κιλα σε μια βδομαδα ;;; Σ Ο Κ …. δεν ενιωσες μετα τερμα αδυναμη ;;;; Εγω ειμαι 34η σε διδυμα κι εχω παρει 7… 🫣 Ξεκινησα 53 κι ειμαι 60… Βεβαια εχω ακομα δυο βδομαδες μπροστα μου.. αλλα πλεον με τετοια καουρα και πιεση στο στομαχι και τους πνευμονες αμφιβαλλω κι αν θα βαλω αλλα. Εχω που εχω διαβητη, οποτε δεν κανω ατασθαλιες, τωρα και να θελα δεν την παλευω καθολου να φαω. Ιδανικα θα ηθελα να τρωω μονο φρουτακια, αλλα δεν μπορω. Το ιδιο ειχα παθει και στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που ειχα ενα παιδακι… 8ο-9ο δεν εβαλα βαρος. 

Εγω θελω να ρωτησω το εξης…. Μετα..ολο αυτο το δερμα της κοιλιας , γιατι κακα τα ψεματα στα διδυμα ειναι τεραστια, σε καθε γυναικα για το σωματοτυπο και τα κυβικα της τελοσπαντων (εμενα ειναι σιγουρα τριπλασια απο οτι στην πρωτη), τι γινεται…;;;; Χανεται ποτε; επανερχεται η κοιλια στα προτερα της ;;; Πες μας εσυ που εχεις την εμπειρια. 

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η annie! είπε:

Καλά είσαι !!!

Ποτέ είναι ιδανικό να το κάνω;;;; Ξέρεις ;θα ρωτήσω και το γιατρό βέβαια αλλά σε περίπτωση που μου πει μην κάνεις τίποτα ρωτάω 

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Καλησπερα! Του RSV το γραφουνε πλεον και οι γυναικολογοι. Αλλαξε τους τελευταιους μηνες. Απλα πρεπει να ξερει ειτε ο ιδιος ειτε η γραμματεας/μαια, εμενα μου ειπαν οι μαιες οτι ειναι καπως περιπλοκο να το βρεις και πρεπει να γνωριζεις. Εμενα παντως μου το εγραψαν κανονικα πριν 1μιση μηνα και δεν ειχα καμια συμμετοχη. Κανονικα κανει 205ευρω οπως λες.

Ρε συ εχασες 18κιλα σε μια βδομαδα ;;; Σ Ο Κ …. δεν ενιωσες μετα τερμα αδυναμη ;;;; Εγω ειμαι 34η σε διδυμα κι εχω παρει 7… 🫣 Ξεκινησα 53 κι ειμαι 60… Βεβαια εχω ακομα δυο βδομαδες μπροστα μου.. αλλα πλεον με τετοια καουρα και πιεση στο στομαχι και τους πνευμονες αμφιβαλλω κι αν θα βαλω αλλα. Εχω που εχω διαβητη, οποτε δεν κανω ατασθαλιες, τωρα και να θελα δεν την παλευω καθολου να φαω. Ιδανικα θα ηθελα να τρωω μονο φρουτακια, αλλα δεν μπορω. Το ιδιο ειχα παθει και στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που ειχα ενα παιδακι… 8ο-9ο δεν εβαλα βαρος. 

Εγω θελω να ρωτησω το εξης…. Μετα..ολο αυτο το δερμα της κοιλιας , γιατι κακα τα ψεματα στα διδυμα ειναι τεραστια, σε καθε γυναικα για το σωματοτυπο και τα κυβικα της τελοσπαντων (εμενα ειναι σιγουρα τριπλασια απο οτι στην πρωτη), τι γινεται…;;;; Χανεται ποτε; επανερχεται η κοιλια στα προτερα της ;;; Πες μας εσυ που εχεις την εμπειρια. 

Πολύ σημαντική πληροφορία σε ευχαριστούμε Μαρία!

Με το καλό τα μωράκια σου!!!

Τι έχεις;

Δημοσίευση

Ποτέ είναι ιδανικό να το κάνω;;;; Ξέρεις ;θα ρωτήσω και το γιατρό βέβαια αλλά σε περίπτωση που μου πει μην κάνεις τίποτα ρωτάω 

Εμενα μου ειχαν πει ιδανικα, 27-28 βδομαδων του κοκκυτη και 20μερες μετα του RSV. 

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Επισης! Φυλο εννοεις; Ενα κι ενα! 💕💕 

Εσυ ;;

Σ' ευχαριστώ!

Ααα είναι διχοριακα τα δίδυμακια σου...εγώ εχω μονοχοριακα σε δύο σάκκους με ένα πλακούντα κ είναι δύο ολοιδια αγοράκια!

Δημοσίευση
στις πριν 45 λεπτά, ο/η Maria_mtx είπε:

Εμενα μου ειχαν πει ιδανικα, 27-28 βδομαδων του κοκκυτη και 20μερες μετα του RSV. 

Το ίδιο είπε κ σε εμένα έκανα του κοκκυτη κ μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα κάνω κ του rsv

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η dimsag είπε:

Σ' ευχαριστώ!

Ααα είναι διχοριακα τα δίδυμακια σου...εγώ εχω μονοχοριακα σε δύο σάκκους με ένα πλακούντα κ είναι δύο ολοιδια αγοράκια!

Ναι ναι. Ειναι απο εξωσωματικη, ανεξαρτητα εμβρυακια δηλαδη. 

Με το καλο τα αγορακια σου!!! 🩵💙 Εφοσον ειναι μονοχοριακα υπαρχει συσταση για τοκετο σε συγκεκριμενες βδομαδες ;;; Το εχετε συζητησει;

Εμενα μου εχει πει ο γιατρος οτι θα με παει μαξ 36 και κατι. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πάρε ένα απλό φτηνό και μια χαρά. Ναι και εγώ το χρησιμοποιούσα ακόμα δεν χρειάζομαι θα δείξω στο μέλλον 
    • Nαι, ναι καλά θυμάσαι !!!το νηστείας και το 2 ώρες μετά μου χαν βγει τσιμπημένα στην καμπύλη, είχα πάει αρχικά σε μια ενδοκρινολόγο και μ έδωσε διατροφή οκ είπε οριακά είναι δεν είναι κάτι τραγικό. Έκανα διατροφή γενικά, συν ατασθαλίες μερικές μέρες σε γεύματα όπου εκεί ναι χτυπούσε, οπότε ξέρω ότι πρέπει να προσέχω, κάνω καταγραφές γευμάτων και μετρήσεων με ταινίες κ πήρα και για 2 εβδομάδες το libre plus 2( το βάζεις στο μπράτσο αυτό και μετράει μόνο του όλη μέρα γλυκόζη και έχεις app στο κινητό σου και βλέπεις μετρήσεις χωρίς τρυπήματα κλπ. καλό σα λογική και ευκολία κλπ αλλά σε σχέση με τις ταινίες  έδειχνε 20-30 μονάδες πιο κάτω, οπότε έκανα και τις ταινίες γιατί είναι σημαντικό το νούμερο σε αυτά. 70ευρω κάνει αυτό, οι τιμές που δείχνει είναι πιο χαμηλές είπα μούφα είναι δε θα ξανά πάρω ,ανα 15 μέρες πάει, αλλά τελικά θα το ξανά πάρω γιατί ναι μεν δείχνει άλλες τιμές αλλά βλέπεις πότε ανεβαίνει και πως πάει η καμπύλη όλη τη μέρα, οπότε λέω να το έχω σαν εξτρα και να κάνω και τις μετρήσεις με τις ταινίες..Για λίγο ακόμα είναι άλλωστε). Ε και ο δεύτερος ενδοκρινολόγος που είδε καταγραφές οκ είπε με διατροφή είσαι οκ , εγώ δεν έχω πολυ πειστεί λέει ότι έχεις διαβήτη κύησης αλλά οκ.Εντάξει από την στιγμή που τσιμπάνε οι τιμές αμα φάω κάτι πιο όχι υγιεινό ή γλυκό προφανώς θα προσέχω να το διατηρώ ρυθμισμένο, εκτός α΄πό λίγες φορές που θα μιου τη βιδώσει και θα ενδώσω σε κπ ατασθαλία. Εγώ μέχρι στιγμής παρότι και με δίδυμα, καούρες ή το στομάχι μου να μην μπορώ να φάω πολύ κλ΄π δε το χω πάθει, δλδ αν με άφηνε κπ θα μπορούσα να φάω πολύύύ΄ και να μη νιώσω ότι βάρυνα αλλά εμ που δε κάνει.Ούτε με αναπνοές έχω κτ ιδιαίτερο, οκ αμα περπατήσω κλπ ναι θα ανέβουν οι παλμοί αλλά αυτό το χα από την αρχή εγκυμοσύνης.Επίσης δεν έχει αρχίσει ακόμα να με ενοχλεί το ανάσκελα, κάθομαι δλδ στον καναπέ άνετα πολύ ανάσκελα και στο κρεβάτι, έχω ακούσει και διαβάσει δε κάνει για την κυκλοφορία του αίματος κλπ, ντάξει είμαι λίγο ανασηκωμένη η πλάτη με μαξιλάρι κτ αλλά νιώθω άνετα και χωρίς, το χα και άγχος και έχω ρωτήσει και την εμβρυομητρικό μου και μου λέει α ακόμα κάθεσαι?ε κ΄άποια στιγμή δε θα μπορείς θα σε ενοχλεί, γενικά πάντως δεν υπάρχει κακή στάση ,το σώμα σου σου μιλάει ,αν κάτι δε σου κάνει καλό θα έχεις ενόχληση, όσο δε σε ενοχλεί κάτι είσαι οκ οπότε να μη το σκέφτομαι.  
    • Ευχαριστώ πολύ ,δεν  ενδοιαφερομαι για τον θηλασμό ,να βρω κάτι να μπορώ να κοιμάμαι θέλω γιατί έχω γεμίσει το κρεβάτι με μαξιλάρια και πάλι δεν βολευομαι χαχαχαχαχ
    • Κορτιζόνη είναι ναι δεν έχω κάνει κάτι άλλο..
    • Ναι ναι. Ειναι απο εξωσωματικη, ανεξαρτητα εμβρυακια δηλαδη.  Με το καλο τα αγορακια σου!!! 🩵💙 Εφοσον ειναι μονοχοριακα υπαρχει συσταση για τοκετο σε συγκεκριμενες βδομαδες ;;; Το εχετε συζητησει; Εμενα μου εχει πει ο γιατρος οτι θα με παει μαξ 36 και κατι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...