Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Vasclor βάζω κολπική γελη! Και 2 μαγνησια την ημέρα. Να σε ρωτήσω μετά στα επόμενα ραντεβού θα στον μετρησει ο γιατρός σου;η πρέπει να πηγαίνουμε πάλι σε εμβρυολογο; Τώρα τι εβδομάδα είσαι;;

Tην προηγούμενη φορά που τη ρώτησα Μ πΕ δε χρειάζεται γτ Μ το είχε μετρήσει ο εμβρυολογος.. εγώ έχω πάλι εμβρυολογο τέλος τ μήνα θα Μ το μετρήσει πάλι τότε λογικά.. εκτός κ αν το μετρήσει η γιατρός στις 18 που χω..θα δείξει.. 26 βδομάδα είμαι 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η giotoulini είπε:

Tην προηγούμενη φορά που τη ρώτησα Μ πΕ δε χρειάζεται γτ Μ το είχε μετρήσει ο εμβρυολογος.. εγώ έχω πάλι εμβρυολογο τέλος τ μήνα θα Μ το μετρήσει πάλι τότε λογικά.. εκτός κ αν το μετρήσει η γιατρός στις 18 που χω..θα δείξει.. 26 βδομάδα είμαι 

Κατάλαβα.... Θα ρωτήσω κι εγώ τον γιατρό αν και μου είπαν στην β επιπέδου να πάω την 28η,32η,36η εβδομάδα για ντοπλερ λογικά θα μετράνε κι εκεί. Εγώ είμαι 24+2 τώρα.... 
Θύμισε μου τι έχεις;Στον ίδιο σάκο είναι;αγοράκια κοριτσάκια;;;

Δημοσίευση
στις On 10/8/2025 at 10:26 ΠΜ, ο/η Eir_ma είπε:

Κατάλαβα.... Θα ρωτήσω κι εγώ τον γιατρό αν και μου είπαν στην β επιπέδου να πάω την 28η,32η,36η εβδομάδα για ντοπλερ λογικά θα μετράνε κι εκεί. Εγώ είμαι 24+2 τώρα.... 
Θύμισε μου τι έχεις;Στον ίδιο σάκο είναι;αγοράκια κοριτσάκια;;;

Έχω αγοράκια ναι στον ίδιο σάκο με ένα πλακούντα..θα ναι ίδια :D

Δημοσίευση
στις On 7/8/2025 at 8:27 ΜΜ, ο/η larcrf είπε:

Γειά σας κορίτσια μου, 25+6 εγώ σήμερα(26 για τους γιατρούς μετράνε κάπως αλλιώς αυτοί anyways για μια μερα ίδιο είναι χαχα). Εγώ σκατούλες, πήγα έκανα καμπύλη ζαχάρου σήμερα 75γρ 2ωρη με τρεις μετρήσεις 

0'   95  (φτ διαγνωστικού 70-110 )

60' 163 (φτ διαγνωστικού 120-170 )

90' 171 (φτ διαγνωστικού 70-140 )

και από κάτω με σχολιάκι αναμενόμενες τιμές εγκύου σύμφωνα με την ελληνική διαβητολογική εταιρεία

0' < 93

60'<180

120'< 153.

Αυτάάάά...από ότι διάβασα στο ιντερνετ 1 από τα 3 να είναι πάνω από τα όρια έχεις διαβήτη κύησης, 2 από τα 3 επιβεβαιωμένος διαβήτης κύησης. Τώρα η γιατρός μου είναι εκτός 25 του μήνα έχω ραντεβού και 11 οτυ μήνα εμβρυολόγο θα τα πω σε αυτή πρώτα.

Επειδή μια ή άλλη δεν αντέχω και έχω τρελαθεί έκλεισα αμέσως ένα ραντεβού με μια ενδοκρινολόγο που βρήκα διαθέσιη αύριο πρωί κιόλας να τα δείξω να μου εξηγήσει λίγο, να δω τι θα μου πει κι πιο μετά; που θα επιστρέψει και η δικιά μου θα πάω σε κάποιο πιο καλό ψαγμένο ενδοκρινολόγο. Ε έχω αγχωθεί, στεναχωρηθεί, εκνευριστεί κλπ. Λόγω δίδυμης κύησης που από μόνο του αυτό ενέχει πολλά έσκασε τώρα και αυτό και δε μπορώ.. :( :( :( 

Καλημέρα κορίτσι μου, μην τρελαίνεσαι κ γω στα δίδυμα είχα αυξημένη την 3η μέτρηση. Το νηστείας σου είναι οριακά πάνω από το όριο. Διατροφή θα σου δώσουν κ όλα θα πάνε καλά!! Εμένα τότε ρυθμίστηκε απόλυτα με διατροφή κ δεν είχαν κανένα θέμα τα αστεράκια μου. Εγώ έχω καμπύλη την επόμενη εβδομάδα κ πολύ φοβάμαι πως κ γω ότι έφαγα έφαγα🤣🤣🤣..

Δημοσίευση
στις On 7/8/2025 at 8:27 ΜΜ, ο/η larcrf είπε:

Γειά σας κορίτσια μου, 25+6 εγώ σήμερα(26 για τους γιατρούς μετράνε κάπως αλλιώς αυτοί anyways για μια μερα ίδιο είναι χαχα). Εγώ σκατούλες, πήγα έκανα καμπύλη ζαχάρου σήμερα 75γρ 2ωρη με τρεις μετρήσεις 

0'   95  (φτ διαγνωστικού 70-110 )

60' 163 (φτ διαγνωστικού 120-170 )

90' 171 (φτ διαγνωστικού 70-140 )

και από κάτω με σχολιάκι αναμενόμενες τιμές εγκύου σύμφωνα με την ελληνική διαβητολογική εταιρεία

0' < 93

60'<180

120'< 153.

Αυτάάάά...από ότι διάβασα στο ιντερνετ 1 από τα 3 να είναι πάνω από τα όρια έχεις διαβήτη κύησης, 2 από τα 3 επιβεβαιωμένος διαβήτης κύησης. Τώρα η γιατρός μου είναι εκτός 25 του μήνα έχω ραντεβού και 11 οτυ μήνα εμβρυολόγο θα τα πω σε αυτή πρώτα.

Επειδή μια ή άλλη δεν αντέχω και έχω τρελαθεί έκλεισα αμέσως ένα ραντεβού με μια ενδοκρινολόγο που βρήκα διαθέσιη αύριο πρωί κιόλας να τα δείξω να μου εξηγήσει λίγο, να δω τι θα μου πει κι πιο μετά; που θα επιστρέψει και η δικιά μου θα πάω σε κάποιο πιο καλό ψαγμένο ενδοκρινολόγο. Ε έχω αγχωθεί, στεναχωρηθεί, εκνευριστεί κλπ. Λόγω δίδυμης κύησης που από μόνο του αυτό ενέχει πολλά έσκασε τώρα και αυτό και δε μπορώ.. :( :( :( 

Μην ανησυχείς κορίτσι μου όλα θα είναι καλά και με διατροφή θα ρυθμιστει.Παθουσα κι εγώ.Ειμαι 26+5 έχω Μο/Δι με έναν πλακούντα.Στην καμπύλη που έκανα οι μετρήσεις μου έχουν ως εξής:

83 νηστείας 

189 σε 1 ώρα ***

105 σε 2 ώρες

Πήγα σε ενδοκρινολόγο μου έδωσε διατροφή για δίδυμη κύηση .Μου έγραψε ταινίες κ μου είπε να το μετράω πρωί νηστική κ μετά το μεσημεριανο γεύμα  1 ώρα.Εχω πολύ χαμηλές τιμές κ δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό.
Ο γυναικολόγος μου μου είπε πως 9 στις 10 περιπτώσεις ρυθμίζονται με διατροφή μόνο μια θέλει ινσουλίνη.

Σήμερα είχα εμβρυολογο έχω κι εγω διάφορα 13% αλλά δεν ανησύχησε.Οι ροές ,πλακούντας αμνιακά υγρά κτλ όλα καλά.Το μεγάλο 906 γρ.κ το μικρό 784 γρ.

Πήγες σε ενδοκρινολόγο τι σου είπε;

Δημοσίευση
στις On 9/8/2025 at 7:59 ΜΜ, ο/η Eir_ma είπε:

Κορίτσι μου μην ανησυχείς σε πολλές δίδυμες κυήσεις συμβαίνει. Είχε και μια συγγενής μου που περίμενε δίδυμα και πολύ χάλια τιμές. Έκανε διατροφή στην αρχή και μετά ινσουλίνη και όλα πήγαν καλά. Εγώ το έχω δεδομένο ότι αυτή τη φορά με τα δίδυμα δεν τον γλιτώνω τον διαβήτη παρόλο που δεν είχα στις άλλες μου εγκυμοσύνες. Όλα θα πάνε καλά μη σε αγχωνει έχεις και πολύ οριακές τιμές με λίγη διατροφή θα φτιάξει❤️🙏

Εντάξει ναι στην αρχή αγχώθηκα κ τρομοκρατήθηκα μην σου πω αλλά οκ!Λίγη διατροφή και μετρήσεις να το παρακολουθώ!!

στις On 2/8/2025 at 7:08 ΜΜ, ο/η Eir_ma είπε:

Γεια σας κορίτσια πετάγομαι κι εγώ που και που όταν προλαβαίνω!! Κάναμε κι εμείς την β επιπέδου όλα καλά 22+1 εβδομάδες, όλα καλά με τα μωράκια 580 το αγοράκι και 515 γρμ το κοριτσάκι, έχουν μια μικρή διαφορά αλλά δεν ανησυχούμε. Ο τραχηλος με ανησύχησε λίγο γιατί στην αυχενική ήταν 3.9 εκ και τώρα που με μέτρησαν κολπικά τον βρήκαν 3 εκ. Στα όρια για δίδυμα δηλαδή. Ο γιατρός δεν μ είπε κάτι θα τον ρωτήσω και τώρα που θα πάω ραντεβού. 

Εσεις πόσα εκατοστά τράχηλο είχατε στην β επιπέδου;;; Είναι λίγα τα 3;

Εγώ β επιπέδου είχα 4, και γενικά κάθε φορά που με μετράει είμαι πάντα 4 ή 3,8, μετά την αυχενική και έβγαλε 3,2 κ φοβήθηκα και εγώ λέω ωχ θα αρχίσει να μικραίνει τώρα αυτό; Αλλά οκ πάλι την επόμενη το έβγαλε 3,8 στις 26+4  εβδομάδες. Η εμβρυολόγος που πάω κάθε 10 μέρες περίπου πάντα με μετράει κ σου πα πάντα εκεί 3,8-4 το βγάζει. Της σχολίασε προχθές αα οκ ανέβηκε πάλι γιατί την άλλη φορά είπατε 3,2 κ τρόμαξα. Όχι μου λέει ο τράχηλος σου είναι πολύ καλός και δε θα έχουμε θέμα με αυτό.

στις On 12/8/2025 at 9:01 ΠΜ, ο/η annie! είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου, μην τρελαίνεσαι κ γω στα δίδυμα είχα αυξημένη την 3η μέτρηση. Το νηστείας σου είναι οριακά πάνω από το όριο. Διατροφή θα σου δώσουν κ όλα θα πάνε καλά!! Εμένα τότε ρυθμίστηκε απόλυτα με διατροφή κ δεν είχαν κανένα θέμα τα αστεράκια μου. Εγώ έχω καμπύλη την επόμενη εβδομάδα κ πολύ φοβάμαι πως κ γω ότι έφαγα έφαγα🤣🤣🤣..

Ναι, ναι η ε ενδοκρινολόγος και η γυναικολόγος μου ήταν πολύ κουλ, μια χαρά τιμές είπαν σιγά οριακές και για δίδυμα καλά είναι και με λίγη διατροφή μια χαρά θα'σαι.

στις On 13/8/2025 at 12:28 ΠΜ, ο/η dimsag είπε:

Μην ανησυχείς κορίτσι μου όλα θα είναι καλά και με διατροφή θα ρυθμιστει.Παθουσα κι εγώ.Ειμαι 26+5 έχω Μο/Δι με έναν πλακούντα.Στην καμπύλη που έκανα οι μετρήσεις μου έχουν ως εξής:

83 νηστείας 

189 σε 1 ώρα ***

105 σε 2 ώρες

Πήγα σε ενδοκρινολόγο μου έδωσε διατροφή για δίδυμη κύηση .Μου έγραψε ταινίες κ μου είπε να το μετράω πρωί νηστική κ μετά το μεσημεριανο γεύμα  1 ώρα.Εχω πολύ χαμηλές τιμές κ δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό.
Ο γυναικολόγος μου μου είπε πως 9 στις 10 περιπτώσεις ρυθμίζονται με διατροφή μόνο μια θέλει ινσουλίνη.

Σήμερα είχα εμβρυολογο έχω κι εγω διάφορα 13% αλλά δεν ανησύχησε.Οι ροές ,πλακούντας αμνιακά υγρά κτλ όλα καλά.Το μεγάλο 906 γρ.κ το μικρό 784 γρ.

Πήγες σε ενδοκρινολόγο τι σου είπε;

Α εμείς είμαστε ακριβώς στα ίδια, και εγώ mo/di με έναν πλακο΄ύντα είμαι. Τόσο ο ενδοκρινολόγος όσο και γυναικολόγος είπαν οκ για την καμπύλη μου, να προσέχω τη διατροφή μου και να μετριέμαι και θα ναι οκ όλα.

Εμάς στο 19% η διαφορά στην 26w+4 , το ένα 1040γρ το άλλο 840γρ περίπου, για την ώρα καλά λέει είμαστε , ίσως αρχίσει να μεγαλώνει η ψαλίδα στο βάρος τους αλλά όσο το καθ΄ενα παίρνει βάρος αντίστοιχα και έχει οκ τις ροές παρακολουθούμε απλώς μας είπε.Μακάρι να πάρουν μπόλικο βάρος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και σε βάρος και σε εβδομάδες όταν θα μας πουν ότι πρέπει να τα πάρουν ώστε να μείνουν ελάχιστα μέσα, παρακαλάω εγώ..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ετσι ακριβώς και η ανηψιά μου! 10 χρονών και την απασχολούσε αποκλειστικά όσο ήταν εδώ. Δυστυχώς όμως, μένουμε μακριά.  Γενικά θεωρώ πως μέχρι τα 2.5 δεν θα ζηλέψουν ιδιαίτερα με το νέο μέλος. Ίσως σε μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας να έχουν πιο έντονα συναισθήματα, δεν ξέρω. Πάντως ο μικρούλης σου, σίγουρα θα χαρεί πολύ που θα έχει το αδερφάκι του, λόγω του ότι θα είναι αρκετά μικρός πιστεύω θα το δει σαν νέα απασχόληση και θα λειτουργήσει καλά!  Εγώ τώρα θα πάρω και ένα βιβλίο που νομίζω σας είχα αναφέρει, «τι θα μάθω στο αδερφάκι μου» για προετοιμασία, γιατί η μικρή βιβλιοφάγος μου, επηρεάζεται πολύ από τα βιβλία. Μέχρι τώρα πάντως, όλη την ώρα έρχεται να δώσει φιλί στο νινί στη κοιλιά και πάνω στο παιχνίδι όμως το νινί τρώει και καμία κλωτσιά 🤣 Βρε κορίτσια εγώ ακόμη δεν την νιώθω! Τι πράγμα κ αυτό; 🤣 εκεί που στις 15 βδομάδες λέω με κλώτσησε, τελικά σίγουρα ήταν κάτι άλλο! Και προχθές στον γιατρό, ενώ κουνιόταν ασταμάτητα δεν ένιωθα το παραμικρό, παρόλο που κοιτούσε προς τα έξω. Ο γιατρός είπε, ότι με τον πλακούντα έτσι, μπορεί να φτάσω και 24 εβδομάδων για να νιώθω. Θα δείξει…
    • Επίσης κορίτσι μου, καλα να περάσεις! Με το καλό τα μωρακια σου!
    • Εντάξει ναι στην αρχή αγχώθηκα κ τρομοκρατήθηκα μην σου πω αλλά οκ!Λίγη διατροφή και μετρήσεις να το παρακολουθώ!! Εγώ β επιπέδου είχα 4, και γενικά κάθε φορά που με μετράει είμαι πάντα 4 ή 3,8, μετά την αυχενική και έβγαλε 3,2 κ φοβήθηκα και εγώ λέω ωχ θα αρχίσει να μικραίνει τώρα αυτό; Αλλά οκ πάλι την επόμενη το έβγαλε 3,8 στις 26+4  εβδομάδες. Η εμβρυολόγος που πάω κάθε 10 μέρες περίπου πάντα με μετράει κ σου πα πάντα εκεί 3,8-4 το βγάζει. Της σχολίασε προχθές αα οκ ανέβηκε πάλι γιατί την άλλη φορά είπατε 3,2 κ τρόμαξα. Όχι μου λέει ο τράχηλος σου είναι πολύ καλός και δε θα έχουμε θέμα με αυτό. Ναι, ναι η ε ενδοκρινολόγος και η γυναικολόγος μου ήταν πολύ κουλ, μια χαρά τιμές είπαν σιγά οριακές και για δίδυμα καλά είναι και με λίγη διατροφή μια χαρά θα'σαι. Α εμείς είμαστε ακριβώς στα ίδια, και εγώ mo/di με έναν πλακο΄ύντα είμαι. Τόσο ο ενδοκρινολόγος όσο και γυναικολόγος είπαν οκ για την καμπύλη μου, να προσέχω τη διατροφή μου και να μετριέμαι και θα ναι οκ όλα. Εμάς στο 19% η διαφορά στην 26w+4 , το ένα 1040γρ το άλλο 840γρ περίπου, για την ώρα καλά λέει είμαστε , ίσως αρχίσει να μεγαλώνει η ψαλίδα στο βάρος τους αλλά όσο το καθ΄ενα παίρνει βάρος αντίστοιχα και έχει οκ τις ροές παρακολουθούμε απλώς μας είπε.Μακάρι να πάρουν μπόλικο βάρος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και σε βάρος και σε εβδομάδες όταν θα μας πουν ότι πρέπει να τα πάρουν ώστε να μείνουν ελάχιστα μέσα, παρακαλάω εγώ..
    • Κορίτσια μου καλό δεκαπενταύγουστο με την ευλογία της Παναγίας για υγεία και χαμόγελα στα σπιτικά μας !!!! Να περάσετε όμορφα ,και όσες γιορτάζουν να είναι γερές και ευτυχισμένες 
    • Γεια σας κορίτσια μου!    Θέλω να ρωτήσω το εξής αν χρειαστεί να γίνει νοσηλεία πριν τον τοκετό σε ιδιωτική κλινική, τα πληρώνεις όλα μόνος σου ή καλύπτει κάτι ο εοπυυ; Με ενδιαφέρει για τη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Έχει κάποια κοπέλα σχετική εμπειρία;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...