Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η zoepapa είπε:

Εγώ Τετάρτη έχω γιατρο και λογικά μετά πριν το επόμενο ραντεβού θα ναι και η καμπύλη ζαχάρου.

κι εγώ Τρίτη, άντε να κάνουμε και την καμπύλη να τελειώνει κι αυτό!

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η larcrf είπε:

Καλό μας μήνα κορίτσια μου σε όλες μας!!!!!

Λοιπόν από καρότσια διπλά και εγώ αυτό έχω σταμπάρει και προς τα εκεί τείνω για αγορά!!Ηλικία ήταν από μηδέν μέχρι όσο?? Γενικά αν πάρω καρότσι προτιμώ να ναι από μηδέν μέχρι 2-3 που λογικά κπ εκεί θα κάτσουν μαξ λένε..Εγώ έχω και 2 μονά που μαε έχουν δώσει οπότε για αρχή αν χρειαστεί πες έχω ήδη ένα,απλά ναι το διπλό καροτσάκι το θεωρώ must.Από ύπνο στην αρχή που τα κοίμιζες εσύ?? Εγώ σκέφτομαι λίκνο για αρχή μέσα στο δωμάτιο μας και τα δυο για κανά χρόνο το κόβω κ μετά στο δωμάτιο τους κούνιες δυο κλπ σκέφτομαι όποτε αυτά θα τα αφήσω για πιο μετά ,δε ξέρω κιόλας.Θηλασμό θα το κυνηγήσω αρχικά και ότι βγει έχω πει.

Ναι,ναι φτου φτου!!! Καλό μήνα!

Εγώ για θήλαστρα έχω διαβάσει και ακούσει τα νοσοκομειακά και ειδικότερα τα διπλά είναι καλύτερα ειδικά για εμάς που θα έχουμε και αυξημένες απαιτήσεις ποσότητας..οπότε θα νοικιάσω λέω όταν έρθει η ώρα για κάμποσο με σκοπό σιγά σιγά να κάνω μόνο αποκλειστικό θηλασμό, γιατί είναι ακριβά κιόλας τα καλά, τα οικονομικά δε ξέρω πόσο αξιόπιοστα θα ναι. Διδυμοκαρότσι και εγώ τα δίπλα δίπλα προτιμώ και ψάχνω,είναι πιο βολικά να τα βλέπεις κλπ αν και ογκώδη,στο αμάξι μας δε θα χωράνε πιστεύω έχουμε σχετικά μικρά, για μακυρά θα παίρνω τα δυο μονά έχω πει αν είναι χαχα

Τα είχα δίπλα μου μαζί σ ένα παρκοκρέβατο που κατέβαινε το ένα πλαϊνό κ ήταν σαν λίκνο. Εκεί χώρεσαν μέχρι 4 μηνών. Μετά τα βάλαμε πάλι δίπλα μου σε μια κούνια κ τα δύο κ 5.5 μηνών τα πήγαμε στο δωμάτιο τους. Σαν αυτό 

IMG_8351.jpeg

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

κι εγώ Τρίτη, άντε να κάνουμε και την καμπύλη να τελειώνει κι αυτό!

και εγώ την Πέμπτη θα πάω για καμπύλη!!

στις πριν 20 ώρες, ο/η annie! είπε:

Τα είχα δίπλα μου μαζί σ ένα παρκοκρέβατο που κατέβαινε το ένα πλαϊνό κ ήταν σαν λίκνο. Εκεί χώρεσαν μέχρι 4 μηνών. Μετά τα βάλαμε πάλι δίπλα μου σε μια κούνια κ τα δύο κ 5.5 μηνών τα πήγαμε στο δωμάτιο τους. Σαν αυτό 

IMG_8351.jpeg

Α ωραίο βολικό φαίνεται πολύ!!

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια πετάγομαι κι εγώ που και που όταν προλαβαίνω!! Κάναμε κι εμείς την β επιπέδου όλα καλά 22+1 εβδομάδες, όλα καλά με τα μωράκια 580 το αγοράκι και 515 γρμ το κοριτσάκι, έχουν μια μικρή διαφορά αλλά δεν ανησυχούμε. Ο τραχηλος με ανησύχησε λίγο γιατί στην αυχενική ήταν 3.9 εκ και τώρα που με μέτρησαν κολπικά τον βρήκαν 3 εκ. Στα όρια για δίδυμα δηλαδή. Ο γιατρός δεν μ είπε κάτι θα τον ρωτήσω και τώρα που θα πάω ραντεβού. 

Εσεις πόσα εκατοστά τράχηλο είχατε στην β επιπέδου;;; Είναι λίγα τα 3;

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Γεια σας κορίτσια πετάγομαι κι εγώ που και που όταν προλαβαίνω!! Κάναμε κι εμείς την β επιπέδου όλα καλά 22+1 εβδομάδες, όλα καλά με τα μωράκια 580 το αγοράκι και 515 γρμ το κοριτσάκι, έχουν μια μικρή διαφορά αλλά δεν ανησυχούμε. Ο τραχηλος με ανησύχησε λίγο γιατί στην αυχενική ήταν 3.9 εκ και τώρα που με μέτρησαν κολπικά τον βρήκαν 3 εκ. Στα όρια για δίδυμα δηλαδή. Ο γιατρός δεν μ είπε κάτι θα τον ρωτήσω και τώρα που θα πάω ραντεβού. 

εμενα κορίτσι μου τον μέτρησε 3,3 cm αλλά έχω ένα μωράκι. Για να μη σου ειπε κάτι λογικα δεν θα είναι θέμα αλλά ρώτα τον ναι.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Naty_ είπε:

εμενα κορίτσι μου τον μέτρησε 3,3 cm αλλά έχω ένα μωράκι. Για να μη σου ειπε κάτι λογικα δεν θα είναι θέμα αλλά ρώτα τον ναι.

Τι εβδομάδα πήγες για β επιπέδου;;; Όλα καλά πήγαν διάβασα ε;;;❤️❤️ Πολύ χαίρομαι για όλα τα κορίτσια που θα γεννησουμε μαζί. Τώρα τι εβδομάδα είσαι; Καμπύλη ζαχάρου ποτέ έχεις;

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Τι εβδομάδα πήγες για β επιπέδου;;; Όλα καλά πήγαν διάβασα ε;;;❤️❤️ Πολύ χαίρομαι για όλα τα κορίτσια που θα γεννησουμε μαζί. Τώρα τι εβδομάδα είσαι; Καμπύλη ζαχάρου ποτέ έχεις;

Είχα κλείσει την 22η! Όλα καλά Παναγία μου ναι ❤️ Καμπύλη δεν ξέρω ακόμη από βδομάδα έχω ραντεβού στη γιατρό που θα είμαι 24 οπότε υποθέτω εκεί γύρω στην 26η θα την κάνω. Εσύ;; 

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Είχα κλείσει την 22η! Όλα καλά Παναγία μου ναι ❤️ Καμπύλη δεν ξέρω ακόμη από βδομάδα έχω ραντεβού στη γιατρό που θα είμαι 24 οπότε υποθέτω εκεί γύρω στην 26η θα Εσύ;; 

Ααααα είμαστε μαζί σχεδόν. Κι εγώ τώρα είμαι 23+2. Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, ραντεβού έχω με το γιατρό όταν θα είμαι 26η εβδομάδα άρα φαντάζομαι θα μου κλείσει κιόλας να πάω να την κάνω. Άντε να περασει και αυτό μακάρι να μην έχουμε και να πάνε όλα καλά.... 

Δημοσίευση

Καλημέρα και καλή εβδομάδα κορίτσια, πώς είστε; Εγώ σήμερα έκλεισα 24η!

Ερώτηση νο1: Τα μικράκια σας τα νιώθετε κάθε μέρα το ίδιο; Εμένα είναι μέρες που είναι πιο δραστήρια και μέρες πιο ήσυχη.

Ερώητηση νο2: Αρχίσατε να σκέφτεστε όνομα για το μωρό ή είστε της άποψης να γεννηθεί πρώτα να δείτε τι του ταιριάζει (είτε είναι από παππούδες/γιαγιάδες είτε κάποιο άσχετο)

Δημοσίευση
στις πριν 55 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Ερώτηση νο1: Τα μικράκια σας τα νιώθετε κάθε μέρα το ίδιο; Εμένα είναι μέρες που είναι πιο δραστήρια και μέρες πιο ήσυχη.

Ερώητηση νο2: Αρχίσατε να σκέφτεστε όνομα για το μωρό ή είστε της άποψης να γεννηθεί πρώτα να δείτε τι του ταιριάζει (είτε είναι από παππούδες/γιαγιάδες είτε κάποιο άσχετο)

Καλημέρα κορίτσι, καλή εβδομάδα! Όχι δεν την ακούω κάθε μέρα το ίδιο. Παρατηρώ ότι τις μέρες με πολλή ζέστη είναι λιγότερο δραστήρια. Μου το επιβεβαίωσε κ ο γιατρός αυτό για τη ζέστη. Χθες έπαθα σοκ γιατί ενώ τις τελευταίες μέρες έχει ξεσαλώσει η μικρή και μου ρίχνει όλη μέρα, σε κάποια φάση χρειάστηκε να κάτσω λίγο σε θέση κούκου για να κάνω μια δουλειά (κανα 2 λεπτά όχι πολύ) και μετά για αρκετή ώρα δε την άκουγα και τρελάθηκα!! Νόμιζα ότι τη ζούληξα 😂 τελικά εντάξει σήμερα συνεχίζουμε στα ίδια!

Όσον αφορά το όνομα εμείς έχουμε σχεδόν καταλήξει ότι δε θα ναι από γιαγιάδες και θα ναι κάτι δικό μας.. το ψάχνουμε ακόμα! Δεν υπάρχει νωρίς και αργά μωρέ, όπως νιώθει ο καθένας πιστεύω. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Naty_ είπε:

Την μικρή μου εγώ την νιώθω την μία μέρα περισσότερο την άλλη λιγότερο.. αλλά έχω καταλάβει ότι όταν είμαι κάπου κ ακούγεται δυνατή μουσική  αντιδράει χαχαχαχα.. εμείς λέμε της γιαγιάς το όνομα  :)

Δημοσίευση
στις πριν 45 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσια καμπύλη πότε θα κάνετε όσες δεν κάνατε; Εμένα μου είπε στην 27η βδομάδα θα κάνω δηλαδή προς τέλος του μήνα 

Γειααα! Κι εγώ το ίδιο :) τώρα έχω ραντεβού στις 26και4 και την επόμενη εβδομάδα από αυτή την επίσκεψη θα πάω :) μόνο που το σκέφτηκα βαρέθηκα.

Επίσης από χθες δεν ξέρω τι κάνει αυτό το μισό κιλό εκεί μέσα αλλά με έχει τρελάνει στη σβούρα και στη δύσπνοια και λίγο μαρτυράω στον ύπνο με τη μέση μου. Να δω τι θα γίνει από εδώ και πέρα που θα πάρει και βάρος ο άτιμος. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MinaSam είπε:

Γειααα! Κι εγώ το ίδιο :) τώρα έχω ραντεβού στις 26και4 και την επόμενη εβδομάδα από αυτή την επίσκεψη θα πάω :) μόνο που το σκέφτηκα βαρέθηκα.

Επίσης από χθες δεν ξέρω τι κάνει αυτό το μισό κιλό εκεί μέσα αλλά με έχει τρελάνει στη σβούρα και στη δύσπνοια και λίγο μαρτυράω στον ύπνο με τη μέση μου. Να δω τι θα γίνει από εδώ και πέρα που θα πάρει και βάρος ο άτιμος. 

Πολύ δυσπνοια κι εδώ άσε! Τα βράδια όλο γυρνιεμαι ξυπνάω και για τουαλέτα γενικά ο ύπνος ο καλός πήγε περίπατο αυτές τις μέρες. 

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Πολύ δυσπνοια κι εδώ άσε! Τα βράδια όλο γυρνιεμαι ξυπνάω και για τουαλέτα γενικά ο ύπνος ο καλός πήγε περίπατο αυτές τις μέρες. 

Προετοιμαζομαστε πλέον για όταν γεννηθούν τα μπεμπακια!!! Το πιστεύεις ότι πλησιάζει;;; :) :) ποτε τα λέγαμε 6 7 βδομάδων ποτέ φτάσαμε εδώ!!

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Τινούλα είπε:

Προετοιμαζομαστε πλέον για όταν γεννηθούν τα μπεμπακια!!! Το πιστεύεις ότι πλησιάζει;;; :) :) ποτε τα λέγαμε 6 7 βδομάδων ποτέ φτάσαμε εδώ!!

Πραγματικά ακόμα 3,5 μήνες! Δεν το χω συνειδητοποιήσει ακόμα!! Φτου φτου όλα να μας πάνε καλά μέχρι τέλους 🙏🏼❤️

Δημοσίευση

Εμείς πήγαμε χθες στη γιατρό όλα καλά ούτε προβλήμα με τα νεφρά έχει ούτε θέμα με το αμνιακό 615γρ κυρία είναι αλλά με τρόμαξε λίγο η γιατρός να προσέχω μέχρι το ντοπλερ μη κοντύνει ο τράχηλος γιατί είναι δεύτερη εγκυμοσύνη και σηκώνω το μικρό να μη σκύβω να μη κάνω πολλές δουλειές και ορθοστασία 

Δημοσίευση
στις On 5/8/2025 at 3:12 ΜΜ, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσια καμπύλη πότε θα κάνετε όσες δεν κάνατε; Εμένα μου είπε στην 27η βδομάδα θα κάνω δηλαδή προς τέλος του μήνα 

Γειά σας κορίτσια μου, 25+6 εγώ σήμερα(26 για τους γιατρούς μετράνε κάπως αλλιώς αυτοί anyways για μια μερα ίδιο είναι χαχα). Εγώ σκατούλες, πήγα έκανα καμπύλη ζαχάρου σήμερα 75γρ 2ωρη με τρεις μετρήσεις 

0'   95  (φτ διαγνωστικού 70-110 )

60' 163 (φτ διαγνωστικού 120-170 )

90' 171 (φτ διαγνωστικού 70-140 )

και από κάτω με σχολιάκι αναμενόμενες τιμές εγκύου σύμφωνα με την ελληνική διαβητολογική εταιρεία

0' < 93

60'<180

120'< 153.

Αυτάάάά...από ότι διάβασα στο ιντερνετ 1 από τα 3 να είναι πάνω από τα όρια έχεις διαβήτη κύησης, 2 από τα 3 επιβεβαιωμένος διαβήτης κύησης. Τώρα η γιατρός μου είναι εκτός 25 του μήνα έχω ραντεβού και 11 οτυ μήνα εμβρυολόγο θα τα πω σε αυτή πρώτα.

Επειδή μια ή άλλη δεν αντέχω και έχω τρελαθεί έκλεισα αμέσως ένα ραντεβού με μια ενδοκρινολόγο που βρήκα διαθέσιη αύριο πρωί κιόλας να τα δείξω να μου εξηγήσει λίγο, να δω τι θα μου πει κι πιο μετά; που θα επιστρέψει και η δικιά μου θα πάω σε κάποιο πιο καλό ψαγμένο ενδοκρινολόγο. Ε έχω αγχωθεί, στεναχωρηθεί, εκνευριστεί κλπ. Λόγω δίδυμης κύησης που από μόνο του αυτό ενέχει πολλά έσκασε τώρα και αυτό και δε μπορώ.. :( :( :( 

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η larcrf είπε:

Γειά σας κορίτσια μου, 25+6 εγώ σήμερα(26 για τους γιατρούς μετράνε κάπως αλλιώς αυτοί anyways για μια μερα ίδιο είναι χαχα). Εγώ σκατούλες, πήγα έκανα καμπύλη ζαχάρου σήμερα 75γρ 2ωρη με τρεις μετρήσεις 

και από κάτω με σχολιάκι αναμενόμενες τιμές εγκύου σύμφωνα με την ελληνική διαβητολογική εταιρεία

0' < 93

60'<180

120'< 153.

Αυτάάάά...από ότι διάβασα στο ιντερνετ 1 από τα 3 να είναι πάνω από τα όρια έχεις διαβήτη κύησης, 2 από τα 3 επιβεβαιωμένος διαβήτης κύησης. Τώρα η γιατρός μου είναι εκτός 25 του μήνα έχω ραντεβού και 11 οτυ μήνα εμβρυολόγο θα τα πω σε αυτή πρώτα.

Επειδή μια ή άλλη δεν αντέχω και έχω τρελαθεί έκλεισα αμέσως ένα ραντεβού με μια ενδοκρινολόγο που βρήκα διαθέσιη αύριο πρωί κιόλας να τα δείξω να μου εξηγήσει λίγο, να δω τι θα μου πει κι πιο μετά; που θα επιστρέψει και η δικιά μου θα πάω σε κάποιο πιο καλό ψαγμένο ενδοκρινολόγο. Ε έχω αγχωθεί, στεναχωρηθεί, εκνευριστεί κλπ. Λόγω δίδυμης κύησης που από μόνο του αυτό ενέχει πολλά έσκασε τώρα και αυτό και δε μπορώ.. :( :( :( 

Είχες κάποια προδιάθεση κορίτσι μου; Το σάκχαρο γενικά πως ήταν; Ψυχραιμία θα πας στη γιατρό και θα σου πει τι θα κάνεις και θα το ρυθμίσεις! 

Δημοσίευση
στις πριν 21 λεπτά, ο/η larcrf είπε:

0' < 93

60'<180

120'< 153.

Μην ανησυχείς κορίτσι μου το πιο πιθανό είναι να ρυθμιστεί με διατροφή δύσκολο βέβαια να είσαι έγκυος και να τρως μετρημένα και συγκεκριμένα πράγματα αλλά υπομονή 🩷

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Είχες κάποια προδιάθεση κορίτσι μου; Το σάκχαρο γενικά πως ήταν; Ψυχραιμία θα πας στη γιατρό και θα σου πει τι θα κάνεις και θα το ρυθμίσεις! 

Όχι καμία είχα κάνει παλιά εκατό φορές εξετάσεις γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης  κτλ, πέρσι επίσης από περιέργεια μια 3ωρη γλυκόζης-ινσουλίνης γιατί διάβαζα διάφορα και είχα απλά περιέργεια για την ινσουλίνη και ήταν όλα οκ πάντα όσα είχα κάνει.

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με κληρονομικότητα κάτι γιατί πχ και η αδερφή μου δεν είχε ποτέ κάτι, έκανε όμως κύησης και όταν γέννησε και έκτοτε  μετά δεν είχε  θέμα ξανά κάτι. Απλά μωρέ με αγχώνει που αυξάνει την πιθανότητα επιπλοκών και προωρότητας που ήδη οι δίδυμες κυήσεις έχουν από μόνα τους διάφορα και περιορισμούς και προστέθηκε τώρα άλλο ένα για αυτό φοβάμαι.

Ε θα τα πω και με τη γιατρό μου απλώς και αυτή είναι πάντα λίγο χαλαρή μου κάνει , πιο πολύ θέλω να δω τι θα μ πει η εμβρυολόγος δλδ μετά ο ενδοκρινολόγος που είναι ο πλέον κατάλληλος επί του θέματος και τελευταία η γιατρός μου..

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η zoepapa είπε:

Μην ανησυχείς κορίτσι μου το πιο πιθανό είναι να ρυθμιστεί με διατροφή δύσκολο βέβαια να είσαι έγκυος και να τρως μετρημένα και συγκεκριμένα πράγματα αλλά υπομονή 🩷

Ναι λογικά αυστηρότατη διατροφή και συχνά τρυπήματα μέσα στη μέρα υποθέτω...Δύσκολο ξε δύσκολο, ότι έφαγα έφαγα, τέλος όλα από δω και πέρα θα πιεστώ και θα πρέπει να γίνω στρατιωτάκι!!

Δημοσίευση
στις On 2/8/2025 at 7:08 ΜΜ, ο/η Eir_ma είπε:

Εγώ είχα 4 στη β επιπέδου με δίδυμα.. τώρα τέλος τ μήνα ξανα έχω θα μ το ξανά μετρήσει.. παίρνεις ουτρατζεσταν?

Δημοσίευση
στις On 8/8/2025 at 12:50 ΠΜ, ο/η giotoulini είπε:

Εγώ είχα 4 στη β επιπέδου με δίδυμα.. τώρα τέλος τ μήνα ξανα έχω θα μ το ξανά μετρήσει.. παίρνεις ουτρατζεσταν?

Vasclor βάζω κολπική γελη! Και 2 μαγνησια την ημέρα. Να σε ρωτήσω μετά στα επόμενα ραντεβού θα στον μετρησει ο γιατρός σου;η πρέπει να πηγαίνουμε πάλι σε εμβρυολογο; Τώρα τι εβδομάδα είσαι;;

Δημοσίευση
στις On 7/8/2025 at 8:27 ΜΜ, ο/η larcrf είπε:

0' < 93

60'<180

120'< 153.

Κορίτσι μου μην ανησυχείς σε πολλές δίδυμες κυήσεις συμβαίνει. Είχε και μια συγγενής μου που περίμενε δίδυμα και πολύ χάλια τιμές. Έκανε διατροφή στην αρχή και μετά ινσουλίνη και όλα πήγαν καλά. Εγώ το έχω δεδομένο ότι αυτή τη φορά με τα δίδυμα δεν τον γλιτώνω τον διαβήτη παρόλο που δεν είχα στις άλλες μου εγκυμοσύνες. Όλα θα πάνε καλά μη σε αγχωνει έχεις και πολύ οριακές τιμές με λίγη διατροφή θα φτιάξει❤️🙏

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...