Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 29 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσια κατατοπίστε με λίγο, όταν λέμε αυξημένα αμνιακά υγρά ή χαμηλός τράχηλος κλπ, όλα αυτά τα βλέπουν οι γυναικολόγοι μας στον υπέρηχο; Μέχρι στιγμής δεν μου έχει πει κάτι. Ή θα τα δει στη β επιπέδου ο εμβρυολόγος και θα μου πει; 

Εμένα τα βλέπει κ ο εμβρυολογος κ η γυναικολόγος μου..αλλά λόγο δίδυμης με παρακολουθούν δύο και με βλέπουν κ κολπικά κ οι δύο..στη β επιπέδου πάλι το είδε..

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η larcrf είπε:

Με είχε πιάσει και μένα τρελή φαγο΄ύρα στον αφαλό πριν μερικές μέρες, δεν μπορούσα με τίποτα ,αλλά ευτυχώς υποχώρησε σε 2 μέρες.Διάβασα μπορεί να συμβεί συχνά, εφόσον είναι σε νορμαλ βαθμό και δεν υπάρχει κάτι άλλο όλα οκ.

Είχα εμβρυολόγο πάλι εγώ χθες κορίτσια μου και παραμένει και αυξήθηκε λίγο η διαφορά στο βάρος τους στα διδυμάκια μας.

Είμαι πολύ αγχωμένη και πάω να τρελαθώ, η γιατρός λέει είμαστε οκ η β επιπέδου ήταν οκ, η ανάπτυξη και στα δυο μωράκια είναι μια χαρά όλα και ο τράχηλος μου, απλώς το βάρος πρέπει να κοιτάμε να δούμε τι θα γίνει, πριν 10 μέρες είχαν 15% διαφορά στο βάρος τώρα πήγε 19-20% (584γρ το ένα και 473γρ το άλλο περίπου)

Μας είπε να πάμε και σε εμβρυοκαρδιολόγο απλώς επειδή είναι μονοχοριακά δίδυμα προληπτικά και θα πάμε αύριο και εκεί και μου είπε επίσης να κλείσω και σε άλλο γιατρό με εξειδίκευση πάλι στην εμβρυομητρική κλπ για δίδυμα να πάρουμε και δεύτερη γνώμη απλώς να τα δει και κάποιος άλλος και ότι όλα καλά είναι τώρα απλώς να το παρακολουθούμε για την ώρα είναι όλα  μια χαρά και να μην αγχώνομαι, αλλά πως γίνεται να μην αγχώνομαι βρε κορίτσια μου;;;;

Λογικό να αγχονεσαι κ εγώ κάθε φορά που πάω με πιάνει πολύ άγχος για το σύνδρομο Ttts.Ο εμβρυολογος σου τι σ είπε για το σύνδρομο άσε τη γυναικολογο.αιματωνονται από τον πλακούντα σωστά?εμένα βλέπει με ντοπλερ τη ροή τ αίματος από τον πλακούντα στα παιδιά.. εμβρυολογος εμένα με παρακολουθεί Αθήνα ο Λίβανος Παναγιώτης πολύ καλός κ λεπτολόγος..είναι ειδικός στο σύνδρομο..πότε σ ξανά έκλεισε ο εμβρυολογος να σε δει?

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η annie! είπε:

Από τη στιγμή που δε μειώθηκε είσαι καλά!!! Εγώ θεωρούσα δεδομένο ότι θα χρειαστώ περίδεση γιατί στην πρώτη εγκυμοσύνη (δίδυμα) είχα μείωση τραχήλου κ είχε ανοίξει κ κάναμε στην 26η εβδομάδα κ μετέπειτα έκανα μια επέμβαση στον τραχηλο. Παρόλα αυτά κ μένα από την αυχενική σταθερός στα 3εκ κ κλειστός!!! Οπότε όλα καλά!!! Αλλά κ να χρειαστεί να ξέρεις δεν είναι τίποτα..

Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην χρειαστεί αλλά και να χρειαστεί μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην συμβεί πρόωρος τοκετός στις εβδομάδες που δεν πρέπει !! 

Δημοσίευση

Κορίτσια μου πως είστε; Είναι καμία άλλη που δεν έκανε β επιπέδου ή μόνο εγώ;;!! 

Επίσης με συχνοουρια εγώ δεν ηρέμησα ακόμα επειδή πίνω και μπόλικο νερό ίσως δεν ξέρω. Πχ θα πιω νερό και μετά από λίγο θα πάω τουαλέτα. Η γιατρός μου είπε λογικό πιέζεται και η μήτρα αλλά αυτό κυρίως στο 3ο τρίμηνο δε συμβαίνει; 

Δημοσίευση
στις On 16/7/2025 at 10:10 ΠΜ, ο/η zoepapa είπε:

Μέχρι πόσο είναι δεκτή μια διαφορά; Πρέπει να είναι ίδιο βάρος ; Δεν ξέρω τι γίνεται με δίδυμα δεν είχε ποτέ κανένας κοντινός μου 

Μέχρι 15% είναι οκ, 15-19% οριακ΄ά οκ και πάνω από 20-25 παθολογικό οπότε μεγαλύτερη ανησυχία ψάξιμο κλπ

στις On 16/7/2025 at 1:40 ΜΜ, ο/η giotoulini είπε:

Λογικό να αγχονεσαι κ εγώ κάθε φορά που πάω με πιάνει πολύ άγχος για το σύνδρομο Ttts.Ο εμβρυολογος σου τι σ είπε για το σύνδρομο άσε τη γυναικολογο.αιματωνονται από τον πλακούντα σωστά?εμένα βλέπει με ντοπλερ τη ροή τ αίματος από τον πλακούντα στα παιδιά.. εμβρυολογος εμένα με παρακολουθεί Αθήνα ο Λίβανος Παναγιώτης πολύ καλός κ λεπτολόγος..είναι ειδικός στο σύνδρομο..πότε σ ξανά έκλεισε ο εμβρυολογος να σε δει?

Η εμβρυολόγος μου είναι αυτή που με παρακολουθεί στενά κ αυτή τα μετράει, είπε για την ώρα είμαστε οκ απλά δείχνει ότι υπάρχει διαφορά και φοβάται μην αυξηθεί πολύ. Εμένα με παρακολουθεί η Ιωάννα Τσουμπού στην Αθήνα, τον Λίβανο τον είχα ακούσει και αυτόν ,ήμουν ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πριν πάω σε κπ και διάλεξα την άλλη τελικά γιατί είχα ακούσει πολλά καλά επίσης και την είχε και μια φίλη, και όντως είναι τρομερή επιστήμονας και μας τα εξηγεί κάθε φορά πολύ και σχολαστική.Επειδή μας έκανε και τη β επιπέδου , έχει δει όλη την ανατομία κλπ για κάθε όργανο μας είπε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τώρα και όλα είναι οκ.

Μας έστειλε προληπτικά και σε μεβρυοκαρδιολόγο όπου και αυτός δόξα το θεό μας είπε πολύ καλά νέα και στις δυο η καρδία κ όλες οι βαλβίδες αορτη κλπ ήταν εξαιρετικά και τα είδε όλα τέλεια. Θέλει απλώς εξτρα να πάμε και σε δεύτερο γιατρό εμβρυολόγο με εξειδίκευση και σε επεμβάσεις κλπ αλλά μας είπε στην φάση που είμαστε ΄τώρα ο κίνδυνος να χρειαστεί να κάνουμε κτ σε πλακούντα laser κλπ θεωρεί οτι έχει περάσει, άρα πλέον θέλουμε να δουμε πως θα μεγαλωσουν κ το μόνο που μπορεί να πάει ασχημα πχ είναι το μεγάλο να μεγαλώσει αρκετά και το μικρότερο όχι τόσο λόγω διαφορετικού ρυθμού και το μεγαλύτερο να μη χωράει πχ στο σάκο του και να αναγκαστούμε για πιο πρόωρα ακόμα γέννα, αλλά αυτό δεν φαίνεται κάπως απλά σαν φόβος μη ξεφύγει δλδ, θέλει να το κοιτάμε και για αυτό θέλει να το δει κ κάποιος άλλος να μας πει κ αυτός γνώμη κλπ...

Δημοσίευση
στις On 14/7/2025 at 11:53 ΠΜ, ο/η annie! είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου, εννοείται πως ανάσκελα σου κόβεται η ανάσα... Πιέζονται όλα τα όργανα και το μωρό. Εγώ δε μπορώ να κάτσω πάνω απο 5 λεπτά.. Στο πλάι μόνο και μη σου πω από την αριστερή πλευρά ακόμα καλύτερα. Που να μπούμε και στο 3ο τρίμηνο εκεί να δεις ζόρι.. Εμένα πλέον μου κόβεται η ανάσα στις σκάλες...

Εγώ κορίτσια με το ανάσκελα δεν έχω ακόμα θέμα, και σε καναπέ και στο κρεβάτι άμα κάθομαι σε μαξιλάρι αντε με ελαφρώς λίγο σηκωμένη πλάτη νιώθω μια χαρά ή όταν ξαπλώνω κ βάζω και τα πόδια πιο ψηλά σε μαξιλάρι πάλι οκ νιώθω. Ε όταν κοιμάμαι βράδια κοιμάμαι στο πλαι μια από τη μια μια απλο την άλλη πλευρά.. Εχω ρωτήσει και τη γιατρό της κάνω πειράζει που αράζω ανάσκελα , εμένα δε με ενοχλεί της κάνω, ε όχι λέει αλλά σε λιγο καιρό θα το δεις δε θα νιώθεις άνετα και δε θα μπορείς να κάθεσαι,ε φαντάζομαι όταν συμβεί θα το καταλάβω και εγώ..για την ώρα οκ.

Ανάσα κ παλμοί το τέρμα κ μένα με ένα απλό ανέβασμα σκάλας 1ου ορόφου πχ στο θεό πάνε κ στο περπάτημα το κανονικό ΄η πιο γρήγορο, οπότε πιο αργά πλέον όλα χαχα

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσια μου πως είστε; Είναι καμία άλλη που δεν έκανε β επιπέδου ή μόνο εγώ;;!! 

Επίσης με συχνοουρια εγώ δεν ηρέμησα ακόμα επειδή πίνω και μπόλικο νερό ίσως δεν ξέρω. Πχ θα πιω νερό και μετά από λίγο θα πάω τουαλέτα. Η γιατρός μου είπε λογικό πιέζεται και η μήτρα αλλά αυτό κυρίως στο 3ο τρίμηνο δε συμβαίνει; 

Χαχα μαζί μείναμε τη Δευτέρα η επιπέδου. Συχνοουρια έχω και γω πολυ σπαστικό πάω τουαλέτα και πάλι ξανά μετά 

Δημοσίευση
στις πριν 44 λεπτά, ο/η zoepapa είπε:

Χαχα μαζί μείναμε τη Δευτέρα η επιπέδου. Συχνοουρια έχω και γω πολυ σπαστικό πάω τουαλέτα και πάλι ξανά μετά 

Αχ αντεεε να είναι όλα καλά κι εκεί!! Κι εσύ συχνοουρια ε; Κατά τ' άλλα με εμετούς ηρεμησες; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η larcrf είπε:

Μέχρι 15% είναι οκ, 15-19% οριακ΄ά οκ και πάνω από 20-25 παθολογικό οπότε μεγαλύτερη ανησυχία ψάξιμο κλπ

Η εμβρυολόγος μου είναι αυτή που με παρακολουθεί στενά κ αυτή τα μετράει, είπε για την ώρα είμαστε οκ απλά δείχνει ότι υπάρχει διαφορά και φοβάται μην αυξηθεί πολύ. Εμένα με παρακολουθεί η Ιωάννα Τσουμπού στην Αθήνα, τον Λίβανο τον είχα ακούσει και αυτόν ,ήμουν ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πριν πάω σε κπ και διάλεξα την άλλη τελικά γιατί είχα ακούσει πολλά καλά επίσης και την είχε και μια φίλη, και όντως είναι τρομερή επιστήμονας και μας τα εξηγεί κάθε φορά πολύ και σχολαστική.Επειδή μας έκανε και τη β επιπέδου , έχει δει όλη την ανατομία κλπ για κάθε όργανο μας είπε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τώρα και όλα είναι οκ.

Μας έστειλε προληπτικά και σε μεβρυοκαρδιολόγο όπου και αυτός δόξα το θεό μας είπε πολύ καλά νέα και στις δυο η καρδία κ όλες οι βαλβίδες αορτη κλπ ήταν εξαιρετικά και τα είδε όλα τέλεια. Θέλει απλώς εξτρα να πάμε και σε δεύτερο γιατρό εμβρυολόγο με εξειδίκευση και σε επεμβάσεις κλπ αλλά μας είπε στην φάση που είμαστε ΄τώρα ο κίνδυνος να χρειαστεί να κάνουμε κτ σε πλακούντα laser κλπ θεωρεί οτι έχει περάσει, άρα πλέον θέλουμε να δουμε πως θα μεγαλωσουν κ το μόνο που μπορεί να πάει ασχημα πχ είναι το μεγάλο να μεγαλώσει αρκετά και το μικρότερο όχι τόσο λόγω διαφορετικού ρυθμού και το μεγαλύτερο να μη χωράει πχ στο σάκο του και να αναγκαστούμε για πιο πρόωρα ακόμα γέννα, αλλά αυτό δεν φαίνεται κάπως απλά σαν φόβος μη ξεφύγει δλδ, θέλει να το κοιτάμε και για αυτό θέλει να το δει κ κάποιος άλλος να μας πει κ αυτός γνώμη κλπ...

Αα ωραία.. αυτό έχει σημασία να μαστε σίγουροι για τους γιατρούς μας να μας εμπνεουν εμπιστοσύνη,πόσο μάλιστα εμείς που είμαστε κ υψηλού κινδύνου..ναι κοντευουμε να περάσουμε το περιθώριο νομίζω είναι μέχρι 24 βδομάδα..κ εμένα τέλος τ μήνα τελευταία φορά θα με δει ο εμβρυολογος κ μετά η γυναικολόγος θα συνεχίσει..ξεκούραση κ όλα θα πάνε καλά..να μπορέσουμε να τα βγάλουμε υγειεστατα..

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια! Κάναμε κι εμείς β επιπέδου σήμερα και όλα καλά! Πάει κι αυτό!:) κλωτσούσε τον γιατρό το νούμερο και έκανε σβούρες αλλά τελειώσαμε πολύ γρήγορα! Με το καλό και στις υπόλοιπες τη Δευτέρα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...