Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Εγώ 32 —  εκείνος 34. Είναι η οικογένειά μου. πιεστηκαμε και οι δυο πολύ. Στην αρχή το πήραμε στην πλάκα, μετά άρχισε να με κυριεύει το άγχος και η απαισιοδοξία. Όταν έγινα μέλος εδώ, συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι η μόνη σε αυτή την ηλικία που νιώθω έτσι. Γενικα, ειχε φύγει κάθε ρομαντισμός, όλα τα εβλεπα πλέον σαν «αγγαρεία». Κάθε μέρα απλά συζητούσαμε για τα οικονομικά μας και για το αν είμαι σε γόνιμες ημέρες. Ευθέως μου είπε πριν λίγες ημέρες «πάρε άδεια, δεν την παλεύω άλλο να τσακωνόμαστε από μακριά» κι επισης ανέφερε «εξ αποστάσεως παιδιά και σπιτια δεν κρατιούνται». Μετά, πήρα άδεια, Θεωρω ότι κουραστήκαμε πολύ και οι δυο. Εγώ νιώθω εξαντλημένη. Μπήκα σε αυτή τη διαδικασία και συνέχεια είμαι με μια γκρίνια και κακή διάθεση. Πάθαινα κρίση άγχους, έκανα εμετούς. Έπρεπε να βάλω μερικά κιλά και αντ αυτού έχασα 3 κιλά. Πραγματικά νιώθω πιεσμένη και πολύ αλλαγμένη. Νιώθω πως χάθηκε η μαγεία.. Πως τα χάσαμε όλα με όλο αυτό το άγχος. Ουσιαστικα προβλήματα δεν είχαμε ποτέ.
    • Κ Εγώ σήμερα τ πρωί που είναι πιο χαλαρή η κοιλιά ένιωσα όπως έβαλα το χέρι Μ να κουνιέται..
    • Ααα ωραία μια χαρά..ανά δεύτερη βδομάδα πάω στον εμβρυολογο..κ εγώ εναλλάξ τους πάω..τα μετράει κ η γυναικολόγος μου..όλα μια χαρά να πάνε να κάνουμε γερά παιδάκια..εμένα είναι η πρώτη Μ εγκυμοσύνη.εσυ?
    • @Nerina οτι ζείτε πριν τον ερχομό ενός παιδιού σας προετοιμάζει για αυτό που ζητάτε. Όταν σκέφτεσαι πως φέρθηκες σε αυτή την επίπονη προσπάθεια μην ολοκληρώνεις τη σκέψη σου με τη φράση ότι τα χάλασες όλα με τη συμπεριφορά σου. Αυτή η ζύμωση, το παίδεμα, οι δυσκολίες, οι απογοητευσεις είναι το να γίνεσαι γονιός σιγά σιγά. Τώρα σας τα δημιουργεί η προσπάθεια τεκνοποιησης, μετά η ίδια η εγκυμοσύνη με τα άγχη της, μετά το μεγάλωμα του παιδιού. Το παιδί βγαίνει από το παιδεύω και καθόλου τυχαία. Μάλλον ο σύντροφός σου αυτό συνειδοποιησε ότι δεν είναι έτοιμος για παιδί και όχι ότι άλλαξες εσύ. Δεν άλλαξες, συνειδητοποιησες ότι προετοίμαζεσαι για κάτι δύσκολο και πιεζεσαι. Όλοι στην πίεση δεν είμαστε ίδιοι. Και εγώ βρίζω, κλαίω, φωνάζω... Και τωρα που απέκτησα τα παιδιά μου κλαίω πολύ, παρακαλώ τον Θεό να με φωτίζει να είμαι καλή μάνα και να με αντέχει ο άντρας μου και εγώ αυτόν. Δε φταις σε τίποτα. Αν γυρίσει θα είναι συνειδητοποιημενος για τον αγώνα που θα έχετε μαζί. 
    • Αχ βρε κορίτσι μου... Αφού ήσασταν τόσα χρόνια μαζί σημαίνει ότι ξέρατε να ζείτε οι δυο σας σαν οικογένεια.. Γιατί τόση μεγάλη πίεση για παιδί; Ούτε χρόνο δεν προσπαθούσατε και καταλήξατε σε πράγματα, εξετάσεις και ψυχολογία που καταλήγουν άλλοι μετά από 3-5-10 χρόνια προσπαθειών. Τι ηλικία έχετε αν επιτρέπεται; επίσης τι σημαίνει όλος ο κύκλος μας έχει παιδιά; Ε και; Δεν λέει τίποτα αυτό από μόνο του. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...