Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η marimar83 είπε:

Ήσασταν η μόνη αρνητική απάντηση και πραγματικά με προβληματισατε. Δεν είναι το ποσό που είναι μεγάλο ή να είναι πεταμένα λεφτά, έχω περάσει τα 40 και εννοείται έχω προετοιμαστεί και οικονομικά να πετύχω όσο το δυνατόν το καλύτερο. Δεν πάω σε γιατρο ιδιώτη αλλά σε καθηγητή πανεπιστημίου, θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο και υπέθεσα ότι δεν θα με έβαζε σε διαδικασία με βαση το κέρδος. Με την αυχενική αισθάνομαι καλύτερα γιατί τρεις μήνες δεν χάρηκα καθόλου αυτό που βιώνω γιατί έχω και τα θέματα μου, το θαύμα και ίσως μια πληροφορία ακόμα να με καθυσυχαζει. Επειδή το μεταπτυχιακό μου ήταν στη μοριακή βιολογία και γενετική ζήτησα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη nipt επιβεβαιώνω ότι πρόκειται για πιθανότητες αλλά διαπίστωσα ότι θα γίνει screening και στα 46 χρωμοσώματα του εμβρύου, δεν χάνω κάτι πέρα από τα 400ε

Φυσικά και να την κάνεις αν αυτό σε κάνει να νιώθεις μια σιγουριά παραπάνω! Τη γνώμη μου κατέθεσα απλά! Και τι έκανα εγώ! Ελπίζω να μην είσαι Θεσσαλονίκη μόνο! Με το καλό το παιδάκι σου και από εδώ και πέρα να πάνε όλα καλά και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου!!!!❤️

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Diwni είπε:

@RAM21 δεν καταλαβαίνω απο τι συμπαιρανες οτι ειπα οτι πρεπει να καταργηθει η νιπτ. Ειπα οτι πολλοι γιατροι πάνω στην αγωνια μας και στο αγχος μας προτεινουν τετοιες εξετασεις προκειμένου να πάρουν το κατιτίς τους. Ναι θα ήθελα να υπάρχει μια πιο κατευθυντηρια γραμμή ως προς αυτό γτ ούτε εγώ ούτε εσύ είμαστε γιατροι. Να συνιστάται εξ αρχής πχ σε γυναίκες ανω των 35. Και να γινεται σχετικά άμεσα ώστε να μπορεί να συνυπολογιστει με την αυχενικη. Οχι να σ βγαινει τέλεια η αυχενικη κ μετα να σ σπέρνουν την αμφιβολία. Γτ όταν μια αυχενικη δ βγαινει καλη θα σε στείλουν ουτως η άλλως σε άλλες μεθόδους. Έγραψα πως μονη μ ρωτησα κ τ γιατρο μ κ τον εμβρυολογο αν πρέπει να κανω νιπτ λογο ηλικιας, για έξτρα κάλυψη δικη μου και μ είπαν οχι. Το τι εξετάσεις και τι όχι θα κάνει κάθε γυναίκα είναι στη δικής τηε ευχερεια φυσικά. Αλλα οχι οτι δ την προτείνουν γιατροι μόνο κ μόνο για τ κέρδος. Και επίσης εγραψα παραπανω οτι μόνο εγώ ξέρω τι αγχος τράβηξα κ ποσες μερες δ κοιμηθηκα μεχρι την τροφοβλαστη μήπως παει κατι στραβα προς τη διαδικασία. Οπότε ούτε αυτό τ προτείνω άνευ λόγου. Λίγο να διαβάζουμε καλύτερα τι γράφουμε πριν κάνουμε επίθεση. Επίσης η κοπέλα ζητησε γνώμες. Η κάθε μία απαντάει βαση της εμπειρίας της. Βαση ιατρικής ρώτησε τ γιατρό της.

@Diwni ξέρω πολύ καλά να διαβάζω. Δεν μίλησα εγώ για εμπόριο και για λεφτά για πέταμα. Καλό είναι να κρατάμε πιο μετριοπαθη σταση σε θεματα επιστημονικα και να προσεχουμε πώς μιλαμε. Γιατι γιατροι δεν ειμαστε. Και ολες εχουμε τις αγωνιες μας, δεν εισαι η μονη. Και μπερδευουμε τις κοπελες που ζητουν μια γνωμη. 

Δημοσίευση

@RAM21 καλά μην εξαπτεσαι. Κουβέντα κάνουμε κ τίποτα παραπάνω. Ένα φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων βαση της εμπειρίας της καθεμιας. Ούτε εγώ μίλησα για πεταμένα λεφτα ούτε προέτρεψα κάποια να την κανει η να μην την κάνει. Καθε μια πράττει αναλογα την περίπτωση της κ τις συμβουλές του γιατρού της. Και αν δ καλύπτεται από την άποψη του γιατρού της παίρνει και 2η γνωμη από άλλο γιατρό επίσης. 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Jaipur είπε:

Ακριβώς έτσι. Το μόνο που χάνεις είναι 400 ευρώ. Άλλος επιλέγει να τα δώσει για να αισθάνεται μια επιπλέον ασφάλεια - εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία και αν υπήρχε και άλλη εξέταση πάλι θα την έκανα - άλλος ιεραρχεί διαφορετικά τα πράγματα και επιλέγει να τα κρατήσει για κάτι άλλο. Για μένα αυτή η επιπλέον ηρεμία - γνωρίζοντας τα όρια της nipt- άξιζε τα χρήματα. Είναι, όμως, θέμα επιλογής - δεν βιώνουμε, άλλωστε, όλες την εγκυμοσύνη μας με τον ίδιο τρόπο. Τέλος, θεωρώ ότι από την "παντοδυναμία των γιατρών" έχουμε περάσει στην πλήρη απαξίωση και καχυποψία απέναντι στην επιστήμη. Όχι παιδιά, δεν θέλουν όλοι οι γιατροί "να μας τα πάρουν" , υπάρχουν και εκείνοι- και είναι πολλοί - που προτείνουν με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους. 

Αυτό ήθελα να το σχολιάσω κ εγώ αλλά κρατήθηκα γιατί δεν ήθελα να καταχραστω το θέμα. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το φόρουμ παραξενεύτηκα που διάβασα φράσεις του τύπου "ο γιατρός με κοίταξε σαν χάνος", "μου έλεγε μπλα μπλα", "ψέλλισε", "του είπα να κοιτάς τη δουλειά σου", κλπ. Κ εγώ έχει τύχει να αντιδράσω με κάτι που έχω ακούσει από γιατρό, να αμφισβητήσω την κατάρτιση του, να προβληματιστω και να το ψάξω αλλά μου φαίνεται ακραίο να εκφραστω έτσι. Ο λόγος παράγει ύλη. Αν πιστεύεις ότι ο γιατρός σου σε κοιτάει σαν χάνος κάτι δεν πάει καθόλου καλά στη συνθήκη γενικά. Δεν καταπίνουμε αμασητες πληροφορίες στην εποχή της πληροφόρησης και σαφώς έχουμε απόλυτο δικαίωμα στο σώμα μας και στην υγεία μας αλλά παρόλο που υπάρχουν και αυτοί οι φραγκοφονιαδες ξερολες (σε όλα τα επαγγέλματα δεν υπάρχουν;) είναι γενικά άνθρωποι που τους εμπιστευόμαστε το πιο πολύτιμο αγαθό και χρειάζεται αν μη τι άλλο λίγος σεβασμός στη μεταξύ μας συνδιαλλαγή προκειμένου να είναι υγιής και εποικοδομητική. Όταν πρωτοχτύπησε ο κοβιντ ο κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια και χειροκροτούσε, τώρα ο γιατρός δεν ξέρει τίποτα και θέλει μόνο να με ξεζουμισει; Η αλήθεια δεν είναι ποτέ άσπρο/μαύρο και η ισορροπία είναι απαραίτητη.

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Diwni είπε:

@RAM21 καλά μην εξαπτεσαι. Κουβέντα κάνουμε κ τίποτα παραπάνω. Ένα φόρουμ είναι για ανταλλαγή απόψεων βαση της εμπειρίας της καθεμιας. Ούτε εγώ μίλησα για πεταμένα λεφτα ούτε προέτρεψα κάποια να την κανει η να μην την κάνει. Καθε μια πράττει αναλογα την περίπτωση της κ τις συμβουλές του γιατρού της. Και αν δ καλύπτεται από την άποψη του γιατρού της παίρνει και 2η γνωμη από άλλο γιατρό επίσης. 

Αυτό επίσης πολύ βασικό που θέτεις. Εδώ παραθέτουμε εμπειρίες γιατί αυτές έχουμε! Να θυμόμαστε πάντα ότι εδώ μέσα παίρνουμε με αγάπη και ενδιαφέρον απλώς γνώμες, όχι συμβουλές ειδικών. Και να βρούμε γιατρούς που εμπιστευόμαστε για την επιστημονική τους κατάρτιση. Υπάρχουν...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...