Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ο Φλεβάρης κι'αν φλεβίσει μωράκια θα γεμίσει στις κοιλίτσες μας γερά και δυνατά❣️ 🫄🤰🫃👼💥

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Πεταλουδιτσα94 είπε:

Για χοριακή μου είπε αλλά πέφτει σκ και πρέπει να πάω νοσοκομείο το οποίο δυστυχώς δεν έχω που να αφήσω τη μικρή μου..θα περιμένω μέχρι Δευτέρα και ο θεός βοηθός..

Πάντως και βιοχημική να είναι, η χοριακη δεν μηδενίζει τόσο γρήγορα. Εγώ είχα σίγουρα 5 μέρες αίμα τον Οκτώβριο και τα τεστ έβγαιναν ακόμα θετικά. 

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Πεταλουδιτσα94 είπε:

Για χοριακή μου είπε αλλά πέφτει σκ και πρέπει να πάω νοσοκομείο το οποίο δυστυχώς δεν έχω που να αφήσω τη μικρή μου..θα περιμένω μέχρι Δευτέρα και ο θεός βοηθός..

Καλα αποτελεσματα ευχομαι κοπέλα μου 1 μερα εμεινε

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Raf123 είπε:

Είστε μια χαρά κορίτσι μου μην αγχώνεσαι σίγουρα θα φτάσατε τις 37εβ 

σου γράφω κρατώντας το iugr ακι μου ❤️

Συγγνώμη για την άσχετη ερώτηση... Τι είναι το iugr;;;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Katiana1987 είπε:

Intrauterine growth restriction δηλαδή υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου. Αυτό σημαίνει ότι ένα έμβρυο που βρισκόταν σε μια καμπύλη στο βάρος άρχισε προϊούσης της εγκυμοσύνης να πέφτει καμπύλη γιατί για κάποιο λόγο δεν τρεφόταν καλά ενδομητριως. Είναι διαφορετικό από το SGA που σημαίνει small for gestational age το οποίο απευθύνεται σε νεογνό που γεννιέται μικρό αλλά κινούταν σε αντίστοιχα χαμηλή καμπύλη σε όλη την εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια, ένα μωρό που είχε πρόβλεψη να γεννηθεί 2,5 κιλά στις 39 εβδομάδες γιατί φαινόταν ότι έτσι μεγάλωνε σε όλη την εγκυμοσύνη είναι SGA ενώ ένα μωρό που είχε πρόβλεψη να γεννηθεί 3,5 κιλά και γεννήθηκε τελικά 2,5 κιλά γιατί κάποια στιγμή σταμάτησε να μεγαλώνει με τον αρχικό ρυθμό ειναι iugr. Το θέμα είναι ποιος είναι ο λόγος που πάτησε φρένο η αύξηση. Και επειδή αν το μωρό δεν τρέφεται καλά δεν έχει όφελος (έχει μάλλον ρίσκο δηλαδή) να παραμενει ενδομητρια πολλοί γυναικολόγοι συστήνουν τοκετό νωρίτερα.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Zelda είπε:

Intrauterine growth restriction δηλαδή υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου. Αυτό σημαίνει ότι ένα έμβρυο που βρισκόταν σε μια καμπύλη στο βάρος άρχισε προϊούσης της εγκυμοσύνης να πέφτει καμπύλη γιατί για κάποιο λόγο δεν τρεφόταν καλά ενδομητριως. Είναι διαφορετικό από το SGA που σημαίνει small for gestational age το οποίο απευθύνεται σε νεογνό που γεννιέται μικρό αλλά κινούταν σε αντίστοιχα χαμηλή καμπύλη σε όλη την εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια, ένα μωρό που είχε πρόβλεψη να γεννηθεί 2,5 κιλά στις 39 εβδομάδες γιατί φαινόταν ότι έτσι μεγάλωνε σε όλη την εγκυμοσύνη είναι SGA ενώ ένα μωρό που είχε πρόβλεψη να γεννηθεί 3,5 κιλά και γεννήθηκε τελικά 2,5 κιλά γιατί κάποια στιγμή σταμάτησε να μεγαλώνει με τον αρχικό ρυθμό ειναι iugr. Το θέμα είναι ποιος είναι ο λόγος που πάτησε φρένο η αύξηση. Και επειδή αν το μωρό δεν τρέφεται καλά δεν έχει όφελος (έχει μάλλον ρίσκο δηλαδή) να παραμενει ενδομητρια πολλοί γυναικολόγοι συστήνουν τοκετό νωρίτερα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Δεν είχα ιδέα απ' αυτές τις ορολογίες. 

Δημοσίευση

Καλημερα κορίτσια!! Ελπίζω να είστε ολες καλά! Έχω χαθεί λίγο καθώς σκάει το ένα μετά το άλλο, με αποκορύφωμα η μαμά μου που μάθαμε πως έχει καρκίνο στο μαστό! Ευτυχώς είναι σε πολύ αρχικό στάδιο! Να κάνετε εξετάσεις κορίτσια..ξέρω ότι με τους ρυθμούς τους καθημερινούς και 1002 πράγματα που μπορεί να έχουμε , συχνά το αμελούμε και το πάμε παραπίσω..η πρόληψη όμως σώζει! Εύχομαι υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία!🙏

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η anna_30 είπε:

Καλημερα κορίτσια!! Ελπίζω να είστε ολες καλά! Έχω χαθεί λίγο καθώς σκάει το ένα μετά το άλλο, με αποκορύφωμα η μαμά μου που μάθαμε πως έχει καρκίνο στο μαστό! Ευτυχώς είναι σε πολύ αρχικό στάδιο! Να κάνετε εξετάσεις κορίτσια..ξέρω ότι με τους ρυθμούς τους καθημερινούς και 1002 πράγματα που μπορεί να έχουμε , συχνά το αμελούμε και το πάμε παραπίσω..η πρόληψη όμως σώζει! Εύχομαι υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία!🙏

Περαστικά στη μαμά σου εύχομαι, υγεία να έχει. Είμαι πολύ ευαίσθητη με αυτό το θέμα λόγω προσωπικων εμπειριών. Αφού είναι νωρίς θα πάνε όλα περίφημα πάντως!

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η anna_30 είπε:

Γρήγορα περαστικά κορίτσι μου στη μαμά σου! Όλα θα πάνε πολύ καλά αφού το βρήκε και νωρίς 🙏🏼 σαν την υγεία δεν έχει πραγματικά 

Δημοσίευση
στις πριν 59 λεπτά, ο/η anna_30 είπε:

περαστικά στην μητέρα σου! Έχει γολγοθά μπροστά της αλλά θα βγει νικήτρια! 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η anna_30 είπε:

Περαστικά κοριτσι μου ευχομαι ολα να πανε καλά..! 

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

@Rena92 καλησπέρα κορίτσι μου τι έγινε τελικα εκανες τεστ.; 

Καλησπέρα κοπέλα μου. Έκανα ναι, αρνητικό είναι! Θα έδειχνε 3 μέρες πριν και με πρώιμης. Βέβαια στην βιοχημική δεν έδειξε, αλλά είχα κ πολύ χαμηλές χοριακες. Οπως και να έχει, ας περάσει αυτός ο μήνας και ελπίζω από τον επόμενο να ξανά μπω στο παιχνίδι 😊

Δημοσίευση
στις πριν 34 λεπτά, ο/η Rena92 είπε:

Καλησπέρα κοπέλα μου. Έκανα ναι, αρνητικό είναι! Θα έδειχνε 3 μέρες πριν και με πρώιμης. Βέβαια στην βιοχημική δεν έδειξε, αλλά είχα κ πολύ χαμηλές χοριακες. Οπως και να έχει, ας περάσει αυτός ο μήνας και ελπίζω από τον επόμενο να ξανά μπω στο παιχνίδι 😊

Στο ευχομαι κοριτσι μου 

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η anna_30 είπε:

Άννα μου γλυκιά εύχομαι να είναι περαστικά της μαμάς σου και όσο πιο ανώδυνα γίνεται!!! Να δω τι άλλο θα σας βρει, πραγματικά...🙏🙏🙏🤞🤞🤞

Δημοσίευση
στις On 8/2/2025 at 7:44 ΜΜ, ο/η melitiniღ είπε:

Έστειλα μνμ στο γιατρό, μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για το αίμα αυτή τη στιγμή, μου σύστησε ξεκούραση όσο μπορώ, να μην βγω από το σπίτι, να παίρνω τα φάρμακα μου κανονικά και να πάω για υπέρηχο τη Δευτέρα. 

Αν και αύριο δεν είμαι καλά και δω ότι το αίμα επανέρχεται θα κοιτάξω να πάρω μία μέρα άδεια από τη δουλειά και να μην πάω. Αν είμαι καλύτερα όμως θα πάω γιατί δεν θέλω να δίνω και δικαιώματα. 

Κορίτσι μου πως είσαι σήμερα; Μειώθηκε καθόλου η αιμορραγία σου ; Συμπτώματα έχεις ή άρχισαν να υποχωρούν; 

Υπομονή κάνε μια μερουλα έμεινε κορίτσι μου να πας στον γιατρό ! Μακάρι να πάνε όλα καλά! 🙏🙏

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η anna_30 είπε:

Περαστικά στην μαμά σου κορίτσι μου. Να πάνε όλα καλά εύχομαι σύντομα ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Γεια σου κορίτσι μου πως είστε με την μικρή σου;;; 

ειναι όταν το έμβρυο σταματά να αναπτύσσεται οπως πρεπει  κ πέφτει από καμπύλες ανάπτυξης…το απάντησε πολύ σωστά η @Zelda εμένα η μικρή μου έπεσε από τις καμπύλες από την 29η εβδ κ τελικά γεννήθηκε 36+3 δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε άλλο στην κοιλια το αμνιακό λιγόστευε κ ήδη είχε μείνει στάσιμο το πόδι της σε ανάπτυξη 2εβ όποτε προτιμήσαμε να την γεννήσω κ να πήγαινε για υποστήριξη στην μονάδα νεογνών αλλά τελικά η μικρή μου ήταν πολυ πιο δυνατή από ότι περιμέναμε κ χρειάστηκε μόνο θερμοκοιτίδα ένα βράδυ στην κλινικη π είχα γεννήσει 

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η anna_30 είπε:

Περαστικά στην μαμα σου!!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά 💕

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Evaki- είπε:

Κορίτσι μου πως είσαι σήμερα; Μειώθηκε καθόλου η αιμορραγία σου ; Συμπτώματα έχεις ή άρχισαν να υποχωρούν; 

Υπομονή κάνε μια μερουλα έμεινε κορίτσι μου να πας στον γιατρό ! Μακάρι να πάνε όλα καλά! 🙏🙏

Σήμερα σηκώθηκα λίγο καλύτερα από χθες η αλήθεια είναι.  Ευτυχώς δεν είχα κάποιο αίμα, αλλά οι ενοχλήσεις στην κοιλιά καλά κρατούν. Τα συμπτώματα είναι τα ίδια όπως τα είχα στην αρχή, δεν άλλαξε κάτι σε αυτό, αλλά νομίζω αυτό γίνεται γιατί ο οργανισμός δεν έχει αντιληφθεί ότι η εγκυμοσύνη δεν προχωράει. Ευτυχώς λίγες ώρες έχουν μείνει μέχρι να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα πάνω στο θέμα, αν και πιστεύω πως είναι τελειωμένη υπόθεση. Τζάμπα ταλαιπωρείται η ψυχή και το σώμα μου. 😔

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η anna_30 είπε:

Περαστικά στην μαμά σου, το καλό είναι ότι το βρήκατε νωρίς και που είναι σε αρχικό στάδιο. Καλή ψυχολογία, όσο το δυνατόν είναι εφικτό αυτό να έχει και να έχετε και εύχομαι μέσα απ την καρδιά μου να γίνει καλά. ❤️🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Δημοσίευση
στις On 7/2/2025 at 3:30 ΜΜ, ο/η Rena92 είπε:

Κορίτσια γεια σας! Ήθελα την γνώμη σας…εδώ και 2-3 μέρες έχω πολύ έντονα κάποια συμπτώματα που είχα και στις δυο προηγούμενες εγκυμοσύνες μου. Μόλις σηκωθώ από τον καναπέ με πιάνει ταχυπαλμία και λαχάνιασμα και γενικά νιώθω κάπως περίεργα. Θετικό τεστ ωορρηξίας και τελευταία επαφή είχα 28/1, άρα περίοδο περιμένω την Τέταρτη. Ξέρω πως είναι νωρίς αλλά πιστεύετε υπάρχει περίπτωση να δείξει ένα predictor early; Δυστυχώς λόγω κάποιων εργασιακών θεμάτων που προέκυψαν, αυτόν τον μήνα δεν θα ήθελα θετικό αποτέλεσμα όσο και αν το ήθελα στις αρχές. Και γι αυτό έχω αγχωθεί και θέλω να το τσεκάρω..

Σε νιώθω φουλ 😅 Κι εγώ θέλω αλλά προέκυψαν κάποια θέματα στη δουλειά και δεν ξέρω αν είναι το σωστό timing. Αλλά επειδή δεν μπορούμε και να ορίσουμε πότε θα έρθει ακριβώς, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές και ότι γίνει! 

Πρώτη μέρα περίοδος εγώ σήμερα τελικά και χάρηκα γιατί όπως είπα δεν θα ήθελα τώρα τώρα 😅 Το καλό είναι ότι μετράω 14 μέρες πίσω και μου βγαίνει ακριβώς η μέρα που πιστεύω ότι έκανα ωορρηξία. Άρα καταλαβαίνω καλά το σώμα μου 😊 Επίσης τελευταία επαφή είχα 2 μέρες πριν την ωορρηξία γιατί μετά αρρώστησε ο άντρας μου, οπότε τη χάσαμε την κρίσιμη μέρα. 

Αυτά... Πάμε για Μάρτη 💪

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...