Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου για τα καλά σου λόγια!! ❤️❤️ Από τη μια κοιτάζοντας την αγκαλιάζει η ψυχή μου.. από την άλλη ώρες ώρες σκέφτομαι όσα δε μπόρεσα να της προσφέρω.. Anyway, το παρελθόν δεν αλλάζει.. κοιτάμε το μέλλον και θα βρεθεί ο χρόνος να αντιμετωπίσουμε όσα έγιναν.. Δεν έχω άλλα παιδιά, είναι το πρώτο και πιθανόν μοναδικό παιδάκι μου και όχι καθαρά μόνο λόγο τραυματικής εμπειρίας αλλά γιατί και αυτό ήρθε μετά από 7 χρόνων εξωσωματικής.. Δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις ιατρικής ή παραιατρικης.. έτσι είμαι ως άνθρωπος σε όλους τους τομείς.. διεκδικώ αυτό που πιστεύω ότι μου αξίζει και τα ξεψαχνιζω όλα.. άλλοι θα με πουν control freak, άλλοι ότι έχω θέματα εμπιστοσύνης.. όπως και να το βαφτίσεις, ισχύει.. Στις πρωτοτοκες εγκυμοσύνες το μωράκι εμπεδώνεται πριν την έναρξη του τοκετού, εννοούμε δηλαδή ότι το κεφάλι του μωρού παίρνει θέση μέσα στα οστά της λεκάνης πριν την έναρξη του τοκετού. Στις δευτεροτοκες κτλ εμπεδώνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού.. η δική μας δεν μπόρεσε ποτέ να εμπεδωθεί πριν την έναρξη του τοκετού καθώς είχε παγιδευμένο αμνιακό υγρό μεταξύ του κεφαλιού της και των οστών της λεκάνης.. κάναμε διάφορες θεραπείες όπως φάσια, ρεφλεξολογία, βελονισμό.. πέρα από ασκήσεις στη μπάλα, περπάτημα και σκάλες για να μπορέσει να εμπεδωθεί αλλά δεν έγινε ποτέ παρά μόνο με το σπάσιμο των νερών την Πέμπτη το πρωί.. ήταν σχεδόν αυτόματο, με το που έσπασαν τα νερά την ένοιωσα να μπαίνει.. όχι αυτό το είχαμε διαπιστώσει υπερηχογραφηκα βδομάδες πριν.. κάναμε φυσικά τις προσπάθειες μας.. τυχαίνει σπάνια μερικά πρωτότοκα μωράκια να μην εμπεδώνονται.. το κεφαλάκι του μωρού είχε φτάσει στο κόλπο μετά από ώρες ωθησεων τη Πέμπτη το πρωί εφόσον είχαν ήδη σπάσει τα νερά..  Ναι δυστυχώς.. η κτ έγινε ενώ το μωράκι ήταν έτοιμο να βγει.. η δική τους "αιτιολογία" σύμφωνα με τα πρωτόκολλα τους ήταν ότι είχα αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια, κάτι απόλυτα φυσιολογικό εντωμεταξυ εφόσον κοντευαν 24 ώρες από το σπάσιμο των νερών.. φυσικά δεν μου χορήγησαν αντιβίωση και με άφησαν στη μοίρα μου.. το μοναδικό που χρειαζόταν για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ο τοκετός φυσικά ήταν να χορηγηθεί ελάχιστη ωκυτοκίνη για να πάρει πάλι μπρος η μήτρα και να προχωρήσει σε συντονισμένες συσπάσεις εξωθησεων ώστε να μπορέσω να σπρώξω συντονισμένα.. επίσης σύμφωνα με τα πρωτόκολλα τους δεν είναι δυνατόν η επισκληριδιος με αυξημένα λευκά.. έτσι και κατέληξε σε κτ με ολική αναισθησία.. η μαία μου πρώτη φορά το συνάντησε αυτό που έγινε στα 20+ χρόνια εμπειρίας της.. εγώ πιστεύω ότι από τη πρώτη στιγμή που φτάσαμε με πήγαιναν για κτ καθώς ούτε ένας δεν ήρθε ποτέ να ελέγξει το κεφάλι του μωρού που βρίσκεται αν έχει κατέβει περισσότερο ή αν τόσες ώρες στο καρδιοτοκογραφο έκανα συντονισμένες συσπάσεις τοκετού.. θα μπορούσε δηλαδή να είχα γεννήσει εκεί μόνη μου και κανείς να μην είχε πάρει χαμπάρι.. και αυτά φυσικά ώρες πριν "ανακαλύψουν" τα αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια.. τα λευκά αιμοσφαίρια δηλαδή είναι ένδειξη φλεγμονής.. οπότε αυτοί στάθηκαν εκεί για να μου παρουσιάσουν μόνη επιλογή τη κτ 10 ώρες μετά από την εισαγωγή μου όπου δεν είχε ασχοληθεί κανείς..  Το ότι δεν είχα δικό μου γιατρό εκεί το διευκρινίζω γιατί φαντάζομαι άλλη αντιμετώπιση έχει κάποιος που έχει έναν δικό του γιατρό, έστω και πλαγίως να υπερασπιστεί κάποια από τα δικαιώματα της μητέρας.. εμείς καλώς ή κακώς, με τους γιατρούς της εφημερίας, ήταν "τι θα σου τύχει" και δυστυχώς στάθηκα άτυχη.. τις μαίες μου δεν τις υπολόγιζαν κάν εφόσον δεν είναι εργαζόμενες εκεί μέσα, αλλά απλά έχουν υπογράψει με τη κλινική για να έχουν δικαίωμα πρόσβασης και συμμετοχής στο τοκετό.. Αυτό είναι το σημάδι στο κεφαλάκι της από το σημείο που είχε κατεβεί το κολπικό κανάλι..
    • Ααααχ Παναγία μου❤️❤️❤️ Να σας ζήσει το μωρακι σας κορίτσι μου.  Να είναι γερή και δυνατή!!! Καλη ανάρρωση σε εσένα μανούλα ❤️❤️
    • Και εγώ επειδή είναι σκ μου έχει κάτσει στο μυαλό 24-26/2..μουωεχει κάτσει καιρό αυτή η ημερομηνία  στο μυαλό..
    • Κορίτσια μου εγώ σε λίγο καιρό θα μπω στις στερεές οπότε προς το παρόν δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τα του φαγητου  Εμάς σήμερα έβγαλε και το 2ο δοντάκι!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...