Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες, καλή χρονιά με υγεία! Σε όλες μας να φέρει το 2025 τα μωράκια που τόσο πολυ επιθυμούμε! Έχω μπερδευτεί λίγο και θέλω την βοήθεια σας. Είμαι 37 στα 38χρ, Έχω ήδη 1 παιδάκι 6χρ με φυσιολογική συλληψη και προσπαθούμε για 2ο. Η fsh είναι περίπου στο 15 (μεσος ορος) και έκανα κάποιες προσπάθειες με φυσικό τροποποιημενο κύκλο χωρίς επιτυχία. (1 πετυχε αλλα ηταν παλινδρομη).  Άλλαξα γιατρό και ο καινούργιος μου λέει για εξωσωματικη με avercap και gonal. Ο προηγούμενος μου λεγε μόνο με φυσικό τρόποπ κύκλο λόγο υψηλής fsh. Τελικά ποιος έχει δίκιο? Έχει κάνει καμία εξωσωματικη με υψηλή fsh και είχε επιτυχία? Ευχαριστώ 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η lili87 είπε:

Καλημέρα σε όλες, καλή χρονιά με υγεία! Σε όλες μας να φέρει το 2025 τα μωράκια που τόσο πολυ επιθυμούμε! Έχω μπερδευτεί λίγο και θέλω την βοήθεια σας. Είμαι 37 στα 38χρ, Έχω ήδη 1 παιδάκι 6χρ με φυσιολογική συλληψη και προσπαθούμε για 2ο. Η fsh είναι περίπου στο 15 (μεσος ορος) και έκανα κάποιες προσπάθειες με φυσικό τροποποιημενο κύκλο χωρίς επιτυχία. (1 πετυχε αλλα ηταν παλινδρομη).  Άλλαξα γιατρό και ο καινούργιος μου λέει για εξωσωματικη με avercap και gonal. Ο προηγούμενος μου λεγε μόνο με φυσικό τρόποπ κύκλο λόγο υψηλής fsh. Τελικά ποιος έχει δίκιο? Έχει κάνει καμία εξωσωματικη με υψηλή fsh και είχε επιτυχία? Ευχαριστώ 

Καλησπέρα. Καλή Χρονιά! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! H FSH από μόνη της δεν λέει πολλά. Η ηλικία σου είναι καλή για εξωσωματική. Η ΑΜΗ σου πόση είναι; Η επιτυχία είναι συνδυασμός πραγμάτων και τύχη. Πόσες καταβολές έχεις σε κάθε κύκλο; Η εμπειρία μου λέει (γιατρός δεν είμαι βέβαια), αν έχεις λίγα ωάρια, δεν ωφελεί να φορτώσεις τον οργανισμό σου με φάρμακα. Πας με φυσικούς ή φυσικούς τροποποιημένους. Gonal ή όποιο άλλο ενέσιμο και στον τροποπ μπορεί να πάρεις, αλλά λιγότερες μονάδες ή συνδυαστικά με κάποιο χαπάκι. Αυτό που εννοεί ο δεύτερος γιατρός μάλλον είναι ότι προτείνει μακρύ πρωτόκολλο (averkap) για καταστολή και φουλ διέγερση με gonal.

Κι εγώ 37,5 ήμουν, όταν ξεκίνησα για πρώτο παιδί, με FSH 11,5 και ΑΜΗ γύρω στο 1. Και πέτυχα με την πρώτη εμφύτευση. Δεν ήμουν καλή ανταποκρίτρια, είχα πάντοτε λίγες καταβολές. Βέβαια δεν το καταλάβαινα τότε, έβλεπα μόνο την ηλικία. Κι έκανα και φυσικό και τροποποιημένο και μια κανονική διέγερση έναν μήνα που έτυχε να έχω λίγο περισσότερα ωάρια. Κι έτσι μάζεψα απόθεμα κι έκανα ετ. Νομίζω ότι οι καταβολές σου δίνουν ένα στίγμα στον γιατρό με τι πρωτόκολλο θα σε πάει.

Φυσικά και μπορεί να πετύχεις, αρκεί να βρεις υγιές έμβρυο! Και το ότι είχες δύο συλλήψεις ως τώρα, έστω η μία παλίνδρομη, είναι πλεονέκτημα.❤️😉

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι ΑΜΗ δεν μου έχουν μετρησει ποτέ. Πηγα χτες και την εκανα και αύριο θα έχω την απάντηση. Ουσιαστικά από εκεί θα φανεί τί πιθανότητες έχω για εξωσωματικη?

Δημοσίευση
στις On 12/1/2025 at 7:50 ΜΜ, ο/η lili87 είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι ΑΜΗ δεν μου έχουν μετρησει ποτέ. Πηγα χτες και την εκανα και αύριο θα έχω την απάντηση. Ουσιαστικά από εκεί θα φανεί τί πιθανότητες έχω για εξωσωματικη?

Εξωσωματική μπορείς να κάνεις ούτως ή άλλως εφόσον έχεις ωάρια.

Απλά οι πιθανότητες επιτυχίας περιορίζονται αν έχεις χαμηλή ΑΜΗ, υψηλή FSH και λίγες καταβολές. Η ΑΜΗ είναι μία σημαντική ένδειξη. Δείχνει τα αποθέματά σου σε ωάρια, συνδυαστικά με την FSH (η μία νομίζω δείχνει ποσότητα, η άλλη ποιότητα; δεν είμαι σίγουρη). Όμως έχει σημασία και πόσα ωάρια βλέπει στις ωοθήκες σου 2η μέρα περιόδου. Όλα αυτά καθορίζουν το πρωτόκολλο που θα σου δώσει. Αν έχεις λίγα, 1-3 ωάρια, πας με ήπια πρωτόκολλα, χωρίς πολλά φάρμακα ή πα΄΄ιρνεις το ένα του μήνα (φυσικός) και συνεχίζεις. Αποκεί και πέρα, όσο οι ενδείξεις είναι οριακές (υψηλή FSH, χαμηλή AMH) τόσο χειρότερη θεωρείται και η ποιότητα των ωαρίων που δίνεις, γιατί τα αποθέματά σου λιγοστεύουν. Όλα αυτά όμως είναι και λίγο σχετικά. Ένα και καλό έμβρυο θέλεις! Και τύχη❤️

Εννοείς ότι από μόνη σου έκανες την ΑΜΗ, δεν στην έχουν ζητήσει οι γιατροί; Και πώς προτείνουν πρωτόκολλα; Εμένα ο εξωσωματικός ήταν η πρώτη εξέταση που μου ζήτησε! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...