Μετάβαση σε περιεχόμενο

Περίοδος μετά την λοχεία

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Γέννησα πριν 2,5 μήνες το τρίτο μου παιδί. Μου ήρθε περίοδος πριν τελειώσει η λοχεία, την οποία την επιβεβαίωσε και ο γυναικολόγος ότι ήταν περίοδος που μου έκανε και τον καθιερωμένο έλεγχο. Είμαι στην 38 ημέρα του κύκλου (είχα κύκλο συνήθως 28-30) μέρες και δεν έχει έρθει. Στα προηγούμενα παιδιά ο κύκλος μου ήταν πάντα σταθερός και γι αυτό έχω προβληματιστεί γιατί η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετές επαφές αυτό το διάστημα αν και προσέχαμε. Είναι φυσιολογικό να αργεί τόσο; Έχει συμβεί σε κάποια; 

Δημοσίευση
στις πριν 58 λεπτά, ο/η ditaki είπε:

Καλησπέρα! Γέννησα πριν 2,5 μήνες το τρίτο μου παιδί. Μου ήρθε περίοδος πριν τελειώσει η λοχεία, την οποία την επιβεβαίωσε και ο γυναικολόγος ότι ήταν περίοδος που μου έκανε και τον καθιερωμένο έλεγχο. Είμαι στην 38 ημέρα του κύκλου (είχα κύκλο συνήθως 28-30) μέρες και δεν έχει έρθει. Στα προηγούμενα παιδιά ο κύκλος μου ήταν πάντα σταθερός και γι αυτό έχω προβληματιστεί γιατί η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετές επαφές αυτό το διάστημα αν και προσέχαμε. Είναι φυσιολογικό να αργεί τόσο; Έχει συμβεί σε κάποια; 

Καλησπέρα!! Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!! Εγώ μετά και από τις 2 γέννες είχα κύκλους έως και 50 μέρες (προ εγκυμοσύνης είχα κύκλο 26-27 μέρες). Βέβαια θήλαζα - θηλάζω αποκλειστικά (λένε ότι επηρεάζει!)! Ωστόσο μετά την πρώτη γέννα η περίοδος δεν έφτιαξε ποτέ μέχρι που έμεινα έγκυος στο 2ο😂😂

Υ. Γ. Αν δεν έρθει κάνε κ κανένα τέστ καλού κακού 🥳🥳

Δημοσίευση

Να σου ζήσουν τα παιδακια σου ❤️❤️❤️

Είναι πολύ φυσιολογικό να μην έχει ρυθμιστεί ακόμα. Το γεγονός ότι στις άλλες γέννες ήταν σταθερή δεν αποτελεί ένδειξη ότι και τώρα θα συμβεί το ίδιο. 

Φυσικα όταν υπάρχουν ελεύθερες επαφές κ δεν γνωρίζεις πότε κ αν έκανες ωορρηξία τότε αυτό περιπλέκει τα πράγματα. 
Αν γνωρίζεις πότε έκανες ωορρηξία κ θεωρείς ότι έχεις καθυστέρηση μπορείς να κάνεις ένα τεστ να δεις. Αλλά γενικά σκαμπανεβάσματα μπορεί να έχεις για αρκετό διάστημα (είτε θηλάζεις είτε όχι) 😊🥰

Δημοσίευση

Καλέ σωστά ξέχασα να αναφέρω ότι δεν θηλάζω. 
Δεν ξέρω πότε και αν έκανα ωορρηξία. Δεν είχα και το νου μου να σας πω την αλήθεια. Θα περιμένω και αυτή την εβδομάδα και αν δεν έρθει μέχρι παραμονή θα κάνω ένα τεστ. 

Δημοσίευση

Εγώ πάλι σε χαίρομαι που με 2,5 μηνων μωρο κ 2 παιδια είχατε κ πολλές επαφές! Εύγε!! Του έχετε πάρει τον αέρα εσείς οι πολυτεκνες! Χαχα! Καλές γιορτές κ αν επιθυμείς κ τέταρτο μωράκι στο εύχομαι!

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Zenia z είπε:

Εγώ πάλι σε χαίρομαι που με 2,5 μηνων μωρο κ 2 παιδια είχατε κ πολλές επαφές! Εύγε!! Του έχετε πάρει τον αέρα εσείς οι πολυτεκνες! Χαχα! Καλές γιορτές κ αν επιθυμείς κ τέταρτο μωράκι στο εύχομαι!

Να σαι καλά…γέλασα πολύ!!!

Καλά Χριστούγεννα και σε σένα!!!

4ο θέλω αλλά όχι τόσο σύντομα…θέλω να επανέλθει το σώμα μου πρώτα. 

Δημοσίευση
στις On 22/12/2024 at 11:28 ΜΜ, ο/η Zenia z είπε:

Κ γω αυτό σκέφτηκα ακριβώς!!! Εγώ με τα δύο παλεύω να κλείσουν μάτι! Χαχαχα

Καλές γιορτές κορίτσια!

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Κορίτσια μου για να μην ανοίξω άλλο θέμα μιας και έχω ένα σχετικό πρόβλημα. Η ωορρηξια μετά και τη δεύτερη γέννα είναι έντονη και πονάω οικτρά και στη μέση για 4 με 5 μέρες. Κάνα 2 μέρες πριν και 3 μετά περίπου. Είχατε παρόμοιο θέμα; ο γιατρός λέει μετά τα 35 και 3 καισαρικες οι δύο για παιδιά και η άλλη για ινομυωμα, είναι φυσιολογικό. Σας έχει συμβεί; αγχώνομαι διότι πλέον έχω πολλά κιλά πρόσθετα και 3 ινομυωματα που το ένα εκφυλιζεται. Ο γυναικολόγος κάτι ψέλλισε για αφαίρεση μήτρας να γλιτώσω και από τα ινομυωματα αλλά στα 37.5 δεν θα το ήθελα. 

Δημοσίευση

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ρωτάς γιατί την ωορρηξία δεν καταλάβαινα ποτέ, ούτε πριν ούτε μετά τον τοκετό. Αλλά τι εννοείς ο γυναικολόγος κάτι ψελισε για αφαίρεση μήτρας; Αυτά τα πράγματα δεν τα ψελιζεις, τα συζητάς με πολλές λεπτομέρειες και τα δικαιολογεις, δεν είναι απλή απόφαση. Μήπως πρέπει να συζητήσεις μαζί του σε τι επιστημονικά τεκμήρια το στηρίζει; Άσχετα δηλαδή από τον πόνο της ωορρηξίας, αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος γιατί συστήνει αφαίρεση; Γενικά, συχνά όταν πάμε σε γιατρό έχουμε μια φούρια να φύγουμε γιατί όσο να ναι δεν είναι ευχάριστο περιβάλλον και θες να ξεμπερδευεις, το καταλαβαινω, αλλά όταν διακυβευεται κάτι τέτοιο πρέπει να ρωτάμε και εμείς και να απαιτούμε να μάθουμε ώστε να παίρνουμε ενημερωμένες αποφάσεις.

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ρωτάς γιατί την ωορρηξία δεν καταλάβαινα ποτέ, ούτε πριν ούτε μετά τον τοκετό. Αλλά τι εννοείς ο γυναικολόγος κάτι ψελισε για αφαίρεση μήτρας; Αυτά τα πράγματα δεν τα ψελιζεις, τα συζητάς με πολλές λεπτομέρειες και τα δικαιολογεις, δεν είναι απλή απόφαση. Μήπως πρέπει να συζητήσεις μαζί του σε τι επιστημονικά τεκμήρια το στηρίζει; Άσχετα δηλαδή από τον πόνο της ωορρηξίας, αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος γιατί συστήνει αφαίρεση; Γενικά, συχνά όταν πάμε σε γιατρό έχουμε μια φούρια να φύγουμε γιατί όσο να ναι δεν είναι ευχάριστο περιβάλλον και θες να ξεμπερδευεις, το καταλαβαινω, αλλά όταν διακυβευεται κάτι τέτοιο πρέπει να ρωτάμε και εμείς και να απαιτούμε να μάθουμε ώστε να παίρνουμε ενημερωμένες αποφάσεις.

Θα συμφωνήσω εδώ. Ρώτησες τον γιατρό σου για ποιο λόγο ανέφερε την αφαίρεση; Ή αν είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο ή έστω δεν είναι απαραίτητο ακόμα και τι άλλο μπορεί να γίνει προς το παρόν;

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, απλώς είναι μια σοβαρή απόφαση, μιας και δεν το θες κιόλας αλλά απ' την άλλη είναι και σοβαρό ίσως το ότι το ανέφερε ο γιατρός, οπότε να είσαι πλήρως ενημερωμένη.

Όσον αφορά την ωορρηξία, δεν μπορώ να σε βοηθήσω κι εγώ. Παλιά δεν την καταλάβαινα ποτέ, μετά την εγκυμοσύνη την καταλαβαίνω πλέον αλλά μόνο λόγω υγρών, πόνο δεν έχω.

Δημοσίευση

Όχι το είπε καθαρά γιατί και να αφαιρέσει τα υπάρχοντα ινομυωματα είναι πιθανό μέχρι την εμμηνόπαυση να εμφανιστούν και άλλα. Του είπα πως έχω αφαιρέσει χολή, κρεατακια, αμυγδαλές, ένα ινομυωμα και δύο δόντια. Τη μήτρα λέω να την κρατήσω 😁 

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Όχι το είπε καθαρά γιατί και να αφαιρέσει τα υπάρχοντα ινομυωματα είναι πιθανό μέχρι την εμμηνόπαυση να εμφανιστούν και άλλα. Του είπα πως έχω αφαιρέσει χολή, κρεατακια, αμυγδαλές, ένα ινομυωμα και δύο δόντια. Τη μήτρα λέω να την κρατήσω 😁 

Εφόσον δε σου δημιουργούν θέμα τα ινομυωματα ή δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα (δε γνωρίζω καθόλου), φαντάζομαι ότι δε θα είχε αντίρρηση ο γιατρός στο να τα παρακολουθείτε απλώς

Δημοσίευση

@evaioan κορίτσι μου μια τέτοια απόφαση δ παίρνετε ετσι. Δ ξερω αν εμποδίζουν κάπου τ ινομυωματα, εφόσον δεν επιθυμεις αλλη κυηση αλλά τ να αφαιρέσεις τη μήτρα σου είναι κάτι αρκετά σοβαρό. Εκτός το ότι θα μπεις σε πρόωρη εμμηνόπαυση μαζί με όλα τ σχετικά, πολύ πιθανόν να έχεις κ θέματα οστεοπόρωσης. Περυσι εκανα μια διακοπή κυησης κ είχα πιθανότητες να μ αφαιρέσουν κ τη μητρα αν δ πηγαινε καλα. Μετά από πολλές συζητήσεις με γιατρούς κτλ εστίασαν στο ότι εκτός τα θέματα της εμμηνόπαυσης π θα ειχα από τ 35 μου, κάποια στιγμή θα μ χτυπούσε την πόρτα η οστεοπόρωση κάτι που από ότι κατάλαβα είναι αρκετά επώδυνο για τις γυναίκες.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Diwni είπε:

@evaioan κορίτσι μου μια τέτοια απόφαση δ παίρνετε ετσι. Δ ξερω αν εμποδίζουν κάπου τ ινομυωματα, εφόσον δεν επιθυμεις αλλη κυηση αλλά τ να αφαιρέσεις τη μήτρα σου είναι κάτι αρκετά σοβαρό. Εκτός το ότι θα μπεις σε πρόωρη εμμηνόπαυση μαζί με όλα τ σχετικά, πολύ πιθανόν να έχεις κ θέματα οστεοπόρωσης. Περυσι εκανα μια διακοπή κυησης κ είχα πιθανότητες να μ αφαιρέσουν κ τη μητρα αν δ πηγαινε καλα. Μετά από πολλές συζητήσεις με γιατρούς κτλ εστίασαν στο ότι εκτός τα θέματα της εμμηνόπαυσης π θα ειχα από τ 35 μου, κάποια στιγμή θα μ χτυπούσε την πόρτα η οστεοπόρωση κάτι που από ότι κατάλαβα είναι αρκετά επώδυνο για τις γυναίκες.

Σχετικά με αυτό, αν αφαιρεθεί μόνο η μήτρα δεν τίθεται θέμα πρόωρης εμμηνόπαυσης η οστεοπόρωσης γιατί η μήτρα δεν παράγει ορμόνες, αυτό συμβαίνει όταν γίνεται αφαίρεση μήτρας μετ' εξαρτημάτων (σάλπιγγες και ωοθήκες δηλαδή) γιατί οι ωοθήκες παράγουν ορμόνες του φύλου. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα επεμβατικο χειρουργείο με ότι αυτό συνεπάγεται και επίσης παρόλο που τα ινομυωματα εν γένει δεν εξαλασσονται, αν ο γιατρός συστήνει αφαίρεση γιατί έχει δει κάτι άλλο που μπορεί μελλοντικα να γίνει κακόηθες καλό είναι να το ξέρεις σαφώς γιατί θα σκεφτείς διαφορετικά τις επιλογές σου.

Δημοσίευση

Κορίτσια μου ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι κάποια στιγμή θα αφαιρεθούν τα ινομυωματα τα οποία είναι εξωτερικά της μήτρας, δεν δημιουργούν προς το παρόν πρόβλημα και τα παρατηρούμε. Κάποια κακοήθεια δεν υπάρχει από όσα ξέρουμε. Ωστόσο πριν πω με βεβαιότητα ότι δε θέλω ένα τρίτο παιδάκι δε θα ήθελα να αφαιρεθεί η μήτρα. Είμαι σχεδόν 38, αν μπω σε εμμηνόπαυση στα 43 όπως η μητέρα μου νομίζω πως θα είναι οκ η μήτρα. Μετά δε βγαίνουν άλλα ινομυωματα. Ίσως μέχρι τότε χρειαστεί ένα χειρουργείο αφαίρεσης τους. Καλά τώρα άμεσα με δύο μικρά και καμιά ουσιαστική βοήθεια απλώς το συζητάω θεωρητικά οποιοδήποτε χειρουργείο. Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν έκανα κανένα χειρουργείο αν δεν έβλεπα 4-5 γιατρούς να μου πουν τη γνώμη τους. Σας ευχαριστώ ειλικρινά. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...