Μετάβαση σε περιεχόμενο

αποτυχια να θηλασω

Recommended Posts

καλημερα! ειμαι νεα μανουλα και αντιμετωπιζω δυσκολιες με τον θηλασμο...Αρχικα εχω γεννησει με καισαρικη εδω και μιαμιση εβδομαδα. στο νοσοκομειο ειχα δυσκολευτει γιατι δεν ειχα καθοδηγηση και μονο λιγο πρωτογαλα. Τωρα παρατηρω ασπρο υγρο (προφανως γαλατακι) αλλα επειδη ειχαμε θεμα με ικτερο και βαρος που δεν επαιρνε το μωρο επρεπε να ξεκινησω ξενο...το κακο ειναι οτι πλεον το μωρακι μου επαθε συγχυση θηλων και δεν πιανει το στηθος με θηλαστρο που προσπαθω βγαζω ελαχιστο γαλα ειμαι πελαγωμενη γιατι φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να θηλασω πια....Ευχαριστω οσες μπουν στον κοπο να διαβασουν το θεμα μου να ειστε ολες καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 9 ώρες, ο/η stel papa είπε:

καλημερα! ειμαι νεα μανουλα και αντιμετωπιζω δυσκολιες με τον θηλασμο...Αρχικα εχω γεννησει με καισαρικη εδω και μιαμιση εβδομαδα. στο νοσοκομειο ειχα δυσκολευτει γιατι δεν ειχα καθοδηγηση και μονο λιγο πρωτογαλα. Τωρα παρατηρω ασπρο υγρο (προφανως γαλατακι) αλλα επειδη ειχαμε θεμα με ικτερο και βαρος που δεν επαιρνε το μωρο επρεπε να ξεκινησω ξενο...το κακο ειναι οτι πλεον το μωρακι μου επαθε συγχυση θηλων και δεν πιανει το στηθος με θηλαστρο που προσπαθω βγαζω ελαχιστο γαλα ειμαι πελαγωμενη γιατι φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να θηλασω πια....Ευχαριστω οσες μπουν στον κοπο να διαβασουν το θεμα μου να ειστε ολες καλα!

Κορίτσι μου να σου ζήσει το μωράκι σου αρχικά! Σε καταλαβαίνω απόλυτα με το θηλασμό γιατί πέρασα κι εγώ πολύ δύσκολα σε αυτό το κομμάτι με ένα μωρό που απ' την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε έδειχνε να μη θέλει το στήθος.

Πρώτα απ' όλα μην αγχώνεσαι, αν το θέλεις μπορεί να κουραστείς πολύ αλλά σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις! Κι αν πάλι προτιμήσεις να ακολουθήσεις κάποιον άλλο τρόπο διατροφής, πάλι να είσαι χαρούμενη, το μωράκι σου θα είναι μια χαρά!

Πώς κατάλαβες ότι το μωρό σου έχει πάθει σύγχυση θηλών; Δεν κάθεται καθόλου στο στήθος; Στις αρχές καθόταν; Έπιανε καλά το στήθος; Έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου ψευδοθηλες;

στις πριν 21 ώρες, ο/η afr είπε:

Κορίτσι μου να σου ζήσει το μωράκι σου αρχικά! Σε καταλαβαίνω απόλυτα με το θηλασμό γιατί πέρασα κι εγώ πολύ δύσκολα σε αυτό το κομμάτι με ένα μωρό που απ' την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε έδειχνε να μη θέλει το στήθος.

Πρώτα απ' όλα μην αγχώνεσαι, αν το θέλεις μπορεί να κουραστείς πολύ αλλά σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις! Κι αν πάλι προτιμήσεις να ακολουθήσεις κάποιον άλλο τρόπο διατροφής, πάλι να είσαι χαρούμενη, το μωράκι σου θα είναι μια χαρά!

Πώς κατάλαβες ότι το μωρό σου έχει πάθει σύγχυση θηλών; Δεν κάθεται καθόλου στο στήθος; Στις αρχές καθόταν; Έπιανε καλά το στήθος; Έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου ψευδοθηλες;

ευχαριστω παρα πολυ κοριτσι μου να εισαι καλα!! μου το ειπε και η συμβουλος θηλασμου κοριτσι μου! στην αρχη καθοταν αλλα στεναχωριομουν γιατι μου ειχαν πει οτι δεν χορταινε και ηταν και ο ικτερος στη μεση και ετσι εδωσα ξενο...εχω χρησιμοποιησει ψευδοθηλες απλα τοτε δεν ειχε κατεβει καθολου γαλα και τωρα δεν εχω μεγαλη παραγωγη και ειναι φυσικο το μωρο να εκνευριζεται στο στηθος και να μη καθεται πολυ,..φοβαμαι μην το εχασα για παντα και το ηθελα τοσο πολυ....😥 ειλικρινα δεν με νοιαζει καθολου η κουραση μονο να παρει κατι και απο εμενα το μωρακι μου...💔

Δυστυχώς ο ίκτερος αποτελεί συχνά λανθασμένη αιτία για να ξεκινήσει ένα μωρό ξένο γάλα κ σ αυτήν την ηλικία να πάθει πάρα πολύ εύκολα σύγχυση θηλών. 
Το πρώτο γάλα που είχες ήταν αρκετό δεν ήταν λίγο αλλά υπάρχει η τρομοκρατία στην αρχή στα μαιευτήρια ότι το γάλα που έχουμε δεν φτάνει. Είναι λάθος! 

είναι πολύ σημαντικό να μας ενημερώνουν (απο το μαιευτήριο) από νωρίς να έχουν οι μητέρες την γνώση ότι υπάρχουν αξιόλογοι σύμβουλοι θηλασμού για να μας κατευθύνουν (είναι κ οι ειδικοί άλλωστε). 

Θα σου προτείνω να μπεις στην τοπική  ομαδα θηλασμού της περιοχής σου (στο φβ) κ να ζητήσεις συστάσεις για σύμβουλο θηλασμού. 
(το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης θηλασμού κ μητρότητας έχουν σελίδα όπου μπορείς να βρεις την ομάδα της περιοχής στην οποία κατοικείς μόνιμα). 

τώρα σ αυτήν την ηλικία μόνο η σύμβουλος μπορεί να σου προτείνει πως να μειώσεις το ξένο αν θέλεις αποκλειστικό θηλασμό (μειώνουμε σταδιακά το ξένο κ όχι μια κ έξω γιατί πρέπει η παραγωγή σου να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του αποκλειστικού θηλασμού του μωρού σου). 

ένας πολύ ωφέλιμος κ αποδοτικός τρόπος για να μπαίνει το μωρό στο στήθος κ να δίνει σήμα να παράγεται γάλα αλλά κ να τρέφεται το μωρό ταυτόχρονα χωρίς μπιμπερό (για να περιορίσεις την σύγχυση) είναι το σύστημα SNS. Υπάρχει κ πωλείται από γνωστή εταιρεία της Medela ίσως βρεις κ από άλλες εταιρίες ανάλογα που μένεις αλλά μπορείς κ μόνη σου να το φτιάξεις πιο οικονομικά. 

για το τι είναι κ λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στην ομάδα θηλασμού που σου ειπα, στο ίντερνετ κ σε επικοινωνία σου με σύμβουλο. 

Υπάρχουν κ άλλοι εναλλακτικοί τρόποι σίτισης (κύπελλο σίτισης νεογέννητου, σύριγγα, κουταλάκι κτλ) 

Πολλή επαφή δέρμα με δέρμα κ να ακουμπάει το μωρό στο στήθος για να αναπτυχτεί το bonding. 

Να σου ζήσει το μωράκι! 

Με την σωστή καθοδήγηση μπορείτε να τα καταφέρετε ❤️ 

στις πριν 20 ώρες, ο/η stel papa είπε:

ευχαριστω παρα πολυ κοριτσι μου να εισαι καλα!! μου το ειπε και η συμβουλος θηλασμου κοριτσι μου! στην αρχη καθοταν αλλα στεναχωριομουν γιατι μου ειχαν πει οτι δεν χορταινε και ηταν και ο ικτερος στη μεση και ετσι εδωσα ξενο...εχω χρησιμοποιησει ψευδοθηλες απλα τοτε δεν ειχε κατεβει καθολου γαλα και τωρα δεν εχω μεγαλη παραγωγη και ειναι φυσικο το μωρο να εκνευριζεται στο στηθος και να μη καθεται πολυ,..φοβαμαι μην το εχασα για παντα και το ηθελα τοσο πολυ....😥 ειλικρινα δεν με νοιαζει καθολου η κουραση μονο να παρει κατι και απο εμενα το μωρακι μου...💔

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να συμβουλεύουν τη νέα μαμά να ξεκινήσει το μωρό ξένο γάλα λόγω ίκτερου. Είναι λάθος καθοδήγηση αλλά δε φταις για αυτό εσύ. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι πρώτες μέρες στο μαιευτήριο, ειδικά αν είναι το 1ο παιδί και ότι το μόνο που θες είναι να είναι καλά και χορτατο το μωράκι και να γυρίσετε σπίτι! Ωστόσο, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι το μωράκι δε χορταινε. Είναι τόσο μικρό το στομαχακι του και το γάλα σου ακριβώς κατάλληλο για αυτό. Όπως και να χει, από εδώ και πέρα μπορείς να τα φτιάξεις όλα όπως θες, απλώς με λίγη παραπάνω προσπάθεια. Η σύμβουλος θηλασμού θα ξέρει να σε καθοδηγήσει με τα σωστά βήματα και όλα θα πάνε καλά! Τι σου έχει προτείνει να κάνεις μέχρι τώρα;

στις On 19/12/2024 at 9:28 ΠΜ, ο/η afr είπε:

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να συμβουλεύουν τη νέα μαμά να ξεκινήσει το μωρό ξένο γάλα λόγω ίκτερου. Είναι λάθος καθοδήγηση αλλά δε φταις για αυτό εσύ. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι πρώτες μέρες στο μαιευτήριο, ειδικά αν είναι το 1ο παιδί και ότι το μόνο που θες είναι να είναι καλά και χορτατο το μωράκι και να γυρίσετε σπίτι! Ωστόσο, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι το μωράκι δε χορταινε. Είναι τόσο μικρό το στομαχακι του και το γάλα σου ακριβώς κατάλληλο για αυτό. Όπως και να χει, από εδώ και πέρα μπορείς να τα φτιάξεις όλα όπως θες, απλώς με λίγη παραπάνω προσπάθεια. Η σύμβουλος θηλασμού θα ξέρει να σε καθοδηγήσει με τα σωστά βήματα και όλα θα πάνε καλά! Τι σου έχει προτείνει να κάνεις μέχρι τώρα;

Αρχικα σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας.θηλαστρο μιση ωρα απο τον καθε μαστο ανα 2 ωρες και οσο μπορω να βαζω το μωρο στο στηθος. ειμαι πολυ κουρασμενη κλαιω συνεχεια νιωθω ανεπαρκης και εχω μονο λιγες σταγονες δεν βγαζω ποσοτητα. το μωρο πιανει αλλες φορες ευκολα αλλες δυσκολα τη θηλη ομως δεν το ακουω να καταπινει. με το που δινω ξενο μου δινει την εντυπωση οτι ειναι πολυ πεινασμενο. η παιδιατρος εξω οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο το βρηκε υποσιτισμενο συν νωχελικο απο τον ικτερο. η καρδια μου εχει ραγισει και νιωθω οτι θελω να παρατησω την προσπαθεια αρκει να μην χανω τις στιγμες του μωρου μου μιας και κλαιω τοσο που δεν μπορω να ασχοληθω οσο θελω μαζι του...ευτυχως για την ωρα εχω τον αντρα μου μετα που θα γυρισει στη δουλεια φοβαμαι λιγο οτι δε φροντιζω το μωρο μου καταλληλα εξαιτιας αυτου που με πηρε απο κατω...

• 2 weeks later...

εγώ ήρθα να σου ευχηθώ να σου ζήσει το παιδάκι και να μην κάθεσαι και στεναχωριέσαι επειδή μπορεί να μην σας ταίριαξε ο θηλασμός!!! σίγουρα ήθελες να κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου, μπορεί οι συνθήκες να μην σας βοήθησαν αλλά επειδή το σημαντικότερο είναι να έχεις ένα γερό παιδί και να είσαι και εσύ ήρεμη και χαρούμενη σταμάτα να νιώθεις λιγότερο μητέρα επειδή για κάποιον λόγο μπορεί να μην το κατάφερες, προσπάθησε το όσο γίνεται χωρίς τύψεις, όσο σου βγει φυσικά και μην κάθεσαι να αγχώνεσαι πόσο καλή μαμά ή ανεπαρκής είσαι επειδή μπορεί να μην πέτυχε!!

δεν έχω γίνει ακόμη μαμά, τώρα περιμένω το πρώτο μου, αλλά θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε την ψυχική υγεία μας αλλά και την υγεία του μωρού μας!! αν δεν έπαιρνε βάρος κάτι ξέρει ο παιδίατρος σου που σου σύστησε να δώσεις συμπλήρωμα... 

Μητέρα είσαι γιατί έφερες αυτό το πλάσμα στον κόσμο και θα το κάνεις σωστό και καλό άνθρωπο, δίνοντας αγάπη και φροντίδα... όχι μόνο μητρικό γάλα!!

Σου εύχομαι καλή τύχη σε αυτό το ταξίδι, αν χρειαστεί πάρε βοήθεια από κάποια σύμβουλο θηλασμού... αν όχι υπάρχουν πολλά παιδιά που μεγάλωσαν άψογα, γίναν μεγάλα και τρανά, με απεριόριστη αγάπη και δεν θήλασαν ούτε μισή φορά...!!!

Θα συμφωνησω. Ενταξει προφανως το μητρικο γαλατακι ειναι πολυτιμο για τα βρεφακια μας αλλα δε θα τρελαθουμε κιολας ουτε θα χασουμε τη ψυχικη μας υγεια. Τοσα μωρακια μεγαλωνουν με ξενο γαλα και ειναι μια χαρα δυνατα και απολυτα υγιη. Προσωπικα περασα απο αυτην τη φαση γιατι δεν ειχα πολυ γαλα και ενιωθα παρα πολλες τυψεις. Αισθανομουν πολυ ασχημα και ηθελα να το κοψω τελειως γιατι ενιωθα οτι το παιδι μου δεν καλυπτεται με αυτο που του εδινα και ειχε εκνευρισμο. Μεχρι που το πηρα αποφαση και ηρεμησα. Τον εβαζα λιγο στο στηθος και εβγαζα με θηλαστρο γαλα οσο ειχα και συμπληρωνα τα γευματα του με ξενο. Και εκει που ελεγα θα τα παρατησω δε θα του δωσω καθολου μητρικο γαλα καναμε μικτη σιτιση για 5 μηνες και σταματησα για αλλους λογους, οχι επειδη κοπηκε το γαλα μου. Απο το να μην εδινα καθολου μητρικο νιωθω καλα που καταφερα να του δωσω εστω αυτο το λιγο. Θελω να πω οτι δε χρειαζεται να τρελαινεσαι αλλωστε αν ηρεμησεις ειναι πιο πιθανο να το βρεις και να εχεις και παραπανω γαλα. Οπως και να χει θα κανεις το καλυτερο για το παιδακι σου, το οποιο θελει να ειναι η μανουλα του καλα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κοριτσι μου ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!!🥰 μαλλον θα εχουμε μιλησει στ παρελθον.. Ειναι ολα καλα μ τα κουκουνια μας αλλα απο τελος νοεμβρη μεχρι κ χθες που παρεδωσα επιτελους στο γραφειο κ βγηκα σε αδεια κυησεως, περασα πολυ δυσκολα... πιεστηκα πολυ αλλα πανε αυτα.. εινσι ολα πισω μας.. Κοιταμε μπροστα στα ομορφα που ερχονται!!!!✨️🤰❤️🧿🙏🌸🌸✨️
    • Λευκη μου!!!🥰🥰🥰 με πιεσαν πααααρα πολυ... δν ξερω αν το χειριστηκα καλα.. ισως επρεπε απλα ν τους γραψω κ να κλεινω λαπτοπ στις 5 και αντε γεια αλλα απο φιλοτιμο δν ηθελα να παει χαμενη τοση δουλεια π ειχε γινει οριν, ουτε να τη φορτωθουν αλλοι συναδελφοι... τεσπα..  Τωρα μονο μ τα κοριτσια μας θα ασχοληθω.. αν κ ηδη εχω βαρυνει κ οι δυναμεις δν ειναι οι ιδιες.. αλλα φοκους σε οσα θα χρειαστω αμεσα και ηδη απ εβδομαδα θα παρακολουθησω κ καποια σεμιναρια για θηλασμο κλπ.. θελω ν βρω κ παιδιατρο φσκ.. 
    • Η εμπειρια μιλησε!!! Ετσι φανταζομαι θα ειναι.. κι εσενα τα ζουζουνια εχουν σχετικα μικρη διαφορα ηλικιας οποτε πανω κατω ξερεις τι με περιμενει.. 🙃🫣 Ευτυχως υπομονη κ αγαπη εχω, χερια θα εχω φουλ γτ η μαμα μου θα ειναι σπιτι μας ν με βοηθαει κ ο συζυγος γνκ εινσι πολυ υποστηρικτικος κ βοηθαει ηδη οσο μπορει...ελπιζω κ μετα ν βρουμε τους ρυθμους μας γτ ενταξει καταλαβαινεις οτι ακομα κ με τη μαμα μου εδω αλλαζουν οι ισορροπιες...  Εσυ κυρια μου τρως γτ ξεσπας ή γτ πεινας τοσο;;; θα το βρεις πιστευω.. θελει κι αυτο το χρονο του.. το κορμι σου σε εχει στηριξει σε 2 εγκυμοσυνες, θα βρεις κ τον τροπο ν αδυνατισεις!!!💪🏼💪🏼
    • Με το καλο Ελενα μου!!! Να πανε ολα καλα!!!🙏💖🌸🧿🫶🎈 με το καλο ν ερθει το λουλουδι σας!!!! Θα πατε φυσιολογικα η με καισαρικη;; ετσι που ορισατε ημερομηνιες σαν καισαρικη μιυ φαινεται αλλα δν ξερω αν θ πας με προκληση.. Στεναχωριεμαι π δεν ημουν εδω στα δυσκολα αλλα θ ειμαι στις χαρες σας μ το καλο!!!! Θα ζησουμε τις πιο δυνατες συγκινησεις!!!🥹🥰
    • Κορίτσι μου να σας ζησει το αγοράκι σας!!! Να είναι καλοτυχο και υγιές. ❤️❤️ Με το καλό να γυρίσετε στο σπίτι σας και καλή ανάρρωση να έχεις ❤️🙏
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...