Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αυξημένη αντίσταση στις μητριαιες αρτηρίες

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!! 

Πραγματοποιησα χθες την εξέταση β επιπέδου στην εβομαδα 21&6, στην οποία διαπιστώθηκε αφενός ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου για το στάδιο κύησης, αφετέρου αυξημένη αντίσταση στην αριστερη μητριαια αρτηρια 2,56. Μέσος όρος 1,77. 

Ο γιατρός στα σχόλια σημείωσε αυξημένη πιθανότητα προεκλαμψιας και υπολειπομενης ανάπτυξης.

Ο γυναικολόγος μου, είπε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας απλώς το παρακολουθούμε και δεν μου χορήγησε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Το έχει αντιμετωπίσει κάποια κοπέλα? Τι έκβαση είχε τελικά στην εγκυμοσύνη της?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά! 
Συνήθως χορηγείται ασπιρίνη/σαλοσπιρη, γίνεται καθημερινή μέτρηση της πίεσης της μητέρας και διατροφή περιορισμένη σε αλάτι. 

Εφόσον το παρακολουθείτε ή κρίνει ο γιατρός αργότερα ότι θέλει αγωγή (η ανωτέρω που σου έγραψα) δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι πιθανότητες στα σχόλια του γιατρού αφορούν το κομμάτι στο οποίο συνεχίζει να υφίσταται η πίεση χωρίς να μεριμνήσετε εσείς. Με την αυξημένη πίεση δεν αιματωνεται το βρέφος σωστά κ γι αυτό εν γένη μπορεί να υπάρξει υπολειπόμενη ανάπτυξη. Η εκλαμψια αφορά την μητέρα. Όλα αυτά όπως είπα είναι απλά η διάγνωση δεν σημαίνει ότι θα συμβούν εφόσον το γνωρίζετε πια κ θα το παρακολουθείτε. 

θα σου πρότεινα να μετράς καθημερινά την πίεσή σου ωστόσο να δεις σε τι επίπεδα κυμαίνεται κ αν παρατηρήσεις αυξημένη πίεση να ενημερώσεις τον γιατρό σου. Κ το να περιορίσεις το αλάτι δεν είναι κακό επίσης.

είχα κ εγώ στο πρώτο μου παιδάκι αλλά κ πάρα πολλά γυναίκες. 

Με το καλό το μωράκι σου ❤️❤️❤️

στις πριν 8 ώρες, ο/η ath1993 είπε:

Καλημέρα σε όλες!! 

Πραγματοποιησα χθες την εξέταση β επιπέδου στην εβομαδα 21&6, στην οποία διαπιστώθηκε αφενός ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου για το στάδιο κύησης, αφετέρου αυξημένη αντίσταση στην αριστερη μητριαια αρτηρια 2,56. Μέσος όρος 1,77. 

Ο γιατρός στα σχόλια σημείωσε αυξημένη πιθανότητα προεκλαμψιας και υπολειπομενης ανάπτυξης.

Ο γυναικολόγος μου, είπε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας απλώς το παρακολουθούμε και δεν μου χορήγησε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Κορίτσι μου εφόσον το παρακολουθείτε όλα θα πάνε καλά! Ο γιατρός σου θα σου χορηγήσει λογικά σαλοσπιρ ΑΝ κρίνει ότι χρειάζεται στην πορεία. Μπορεί και να μη χρειαστεί τίποτα. Αυτά είναι πιθανότητες και δε σημαίνει ότι θα συμβεί σε όλους όσοι έχουν αυξημένες τις πιθανότητες.

Εσύ καλό είναι να μετράς την πίεση σου, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να την παρακολουθούμε στην εγκυμοσύνη. Και ίσως να μειώσεις το αλάτι στη διατροφή σου.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά κι εύκολα και με το καλό το μωράκι!

στις πριν 15 ώρες, ο/η ath1993 είπε:

Καλημέρα σε όλες!! 

Ήμουν ίδια περίπτωση ακριβώς. Αντίσταση στις μητριαίες αρτηρίες στη β επιπέδου, 21η εβδομάδα. Μου είχε δώσει σαλοσπίρ των 100. Τα σταμάτησα πριν την 35η εβδομάδα. Όλα πήγαν καλά ως τέλους, και με το βάρος του παιδιού και με την πορεία της εγκυμοσύνης. Μη φοβάσαι. Με το καλό όλα!❤️

Σε Μένα έτυχε στην 2η κύηση. Ο έμβρυολογος μου είχε προτείνει σαλοσπιρ. Ήδη όμως με παρακολουθουσε αιματολογος. Όποτε εκείνος μου έδωσε την κατάλληλη αγωγή. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εεε Αθήνα είναι Αθήνα όπως καταλαβαίνεις και φυσικά εχει τα πάντα και μπορείς να τα βρεις και πολύ εύκολα.. και επαρχία είναι επαρχία.. δυστυχώς ή ευτυχώς έχει άλλα καλά άλλα έχει και πολλά κακά. Παρ' όλα αυτά εννοείται οποία κοπέλα το χρειάζεται μπορώ μέχρι Θεσσαλονίκη να της το διαθέσω.  Καλά & ευλογημένα Χριστούγεννα εύχομαι από καρδιάς σε όλο τον κόσμο, σε σας και τις οικογένειες σας και στα εν δυνάμη μωράκια μας!!! Σε αυτές τις ψυχούλες που είναι εκεί και περιμένουν να γεννηθούν μέσα μας..!!! 
    • Δε το ήξερα κοριτσάκι μου, η αλήθεια είναι ότι μένω Αθήνα και σαφώς εδώ είναι όλα πιο εύκολα!  Εύχομαι να έχεις καλή επιτυχία στη προσπάθεια σου και τα φάρμακα να δοθούν σε μια κοπέλα και να είναι τυχερά!  Καλές γιορτές ☺️
    • Χρόνια πολλά κορίτσια μου γλυκά!!!!με υγεία σε εσάς και στα σπιτικά σας!!να χαιρόμαστε τις οικογένειες μας😘🫶🩷 Αλλά να μην ξεχνάμε και τα αγγελούδια μας εκεί ψηλά...σήμερα γιορτάζουν και αυτά...την γέννηση του Χριστού μας!!
    • Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα σε όλες ❤️🥰 με το καλό τα μωράκια μας!  να χαίρεστε όσους γιορτάζουν κ πάντα υγεία κ χαρούμενες στιγμές! ❄️🎁🙏🏼  
    • Κορίτσι μου καλησπέρα! Δεν μπαίνω η αλήθεια είναι αυτές τις ημέρες και πολύ στο φόρουμ γιατί έχω την αίσθηση ότι με στρεσάρει περισσότερο αυτόν τον καιρό πάρα με ηρεμεί.  Δόξα τω Θεώ πήγαν όλα πάρα πολύ καλά και δεν θα χρειαστεί θεωρώ να μπω ξανά σε διαδικασία διέγερσης.  Από τη νέα χρονιά θα προχωρήσουμε στην εμβρυομεταφορά πρώτα ο Θεός και μετά αν όλα πάνε καλά θα πω ότι θέλετε κορίτσια, πιστεύω θα είμαι πιο ανοιχτή.. προς το παρόν δεν θέλω να λέω πολλά για να μην προκαλώ και την τύχη μου.. ας πάνε όλα καλά και μετά ρωτάτε ότι θέλετε..!!! 🤗
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...