Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αυξημένη αντίσταση στις μητριαιες αρτηρίες

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!! 

Πραγματοποιησα χθες την εξέταση β επιπέδου στην εβομαδα 21&6, στην οποία διαπιστώθηκε αφενός ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου για το στάδιο κύησης, αφετέρου αυξημένη αντίσταση στην αριστερη μητριαια αρτηρια 2,56. Μέσος όρος 1,77. 

Ο γιατρός στα σχόλια σημείωσε αυξημένη πιθανότητα προεκλαμψιας και υπολειπομενης ανάπτυξης.

Ο γυναικολόγος μου, είπε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας απλώς το παρακολουθούμε και δεν μου χορήγησε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Το έχει αντιμετωπίσει κάποια κοπέλα? Τι έκβαση είχε τελικά στην εγκυμοσύνη της?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά! 
Συνήθως χορηγείται ασπιρίνη/σαλοσπιρη, γίνεται καθημερινή μέτρηση της πίεσης της μητέρας και διατροφή περιορισμένη σε αλάτι. 

Εφόσον το παρακολουθείτε ή κρίνει ο γιατρός αργότερα ότι θέλει αγωγή (η ανωτέρω που σου έγραψα) δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι πιθανότητες στα σχόλια του γιατρού αφορούν το κομμάτι στο οποίο συνεχίζει να υφίσταται η πίεση χωρίς να μεριμνήσετε εσείς. Με την αυξημένη πίεση δεν αιματωνεται το βρέφος σωστά κ γι αυτό εν γένη μπορεί να υπάρξει υπολειπόμενη ανάπτυξη. Η εκλαμψια αφορά την μητέρα. Όλα αυτά όπως είπα είναι απλά η διάγνωση δεν σημαίνει ότι θα συμβούν εφόσον το γνωρίζετε πια κ θα το παρακολουθείτε. 

θα σου πρότεινα να μετράς καθημερινά την πίεσή σου ωστόσο να δεις σε τι επίπεδα κυμαίνεται κ αν παρατηρήσεις αυξημένη πίεση να ενημερώσεις τον γιατρό σου. Κ το να περιορίσεις το αλάτι δεν είναι κακό επίσης.

είχα κ εγώ στο πρώτο μου παιδάκι αλλά κ πάρα πολλά γυναίκες. 

Με το καλό το μωράκι σου ❤️❤️❤️

στις πριν 8 ώρες, ο/η ath1993 είπε:

Καλημέρα σε όλες!! 

Πραγματοποιησα χθες την εξέταση β επιπέδου στην εβομαδα 21&6, στην οποία διαπιστώθηκε αφενός ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου για το στάδιο κύησης, αφετέρου αυξημένη αντίσταση στην αριστερη μητριαια αρτηρια 2,56. Μέσος όρος 1,77. 

Ο γιατρός στα σχόλια σημείωσε αυξημένη πιθανότητα προεκλαμψιας και υπολειπομενης ανάπτυξης.

Ο γυναικολόγος μου, είπε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας απλώς το παρακολουθούμε και δεν μου χορήγησε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Κορίτσι μου εφόσον το παρακολουθείτε όλα θα πάνε καλά! Ο γιατρός σου θα σου χορηγήσει λογικά σαλοσπιρ ΑΝ κρίνει ότι χρειάζεται στην πορεία. Μπορεί και να μη χρειαστεί τίποτα. Αυτά είναι πιθανότητες και δε σημαίνει ότι θα συμβεί σε όλους όσοι έχουν αυξημένες τις πιθανότητες.

Εσύ καλό είναι να μετράς την πίεση σου, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να την παρακολουθούμε στην εγκυμοσύνη. Και ίσως να μειώσεις το αλάτι στη διατροφή σου.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά κι εύκολα και με το καλό το μωράκι!

στις πριν 15 ώρες, ο/η ath1993 είπε:

Καλημέρα σε όλες!! 

Ήμουν ίδια περίπτωση ακριβώς. Αντίσταση στις μητριαίες αρτηρίες στη β επιπέδου, 21η εβδομάδα. Μου είχε δώσει σαλοσπίρ των 100. Τα σταμάτησα πριν την 35η εβδομάδα. Όλα πήγαν καλά ως τέλους, και με το βάρος του παιδιού και με την πορεία της εγκυμοσύνης. Μη φοβάσαι. Με το καλό όλα!❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια μου !!!!! Αντε να έρθουν όλα τα μωράκια της παρέας μας σιγά σιγά!!!!!  
    • Χελοοοο! Εχω κ γω τη μικρη μου που ειναι 2.5ετων. Τα κλασικα ξεσπασματα τα εχει, οπως τα περισσοτερα παιδακια. Επειδη αναγκαστικα πηγαινουμε παντου μαζι εξω, κυριως για ψωνια, παροτι τρελαινεται με πραγματα που της γυαλιζουν, την εχω βαλει στο τρυπακι της βοηθειας. Πχ στο σουπερ αφηνουμε το καλαθακι μας στην εισοδο και πηγαινει μονη της τα πραγματα της λιστας (που εχει μαθει πλεον που βρισκονται) στο καλαθακι. Στο σπιτι με βοηθα παντα να τα βαλουμε στη θεση τους. Αν σταματησει εξω απο μαγαζια θελοντας ενα αντικειμενο που δεν ειμαι διατεθειμενη να παρω, κοβω μπροστα κ φευγω. Της λεω «μετα αυτο, εγω φευγω». Σε 10 δευτερολεπτα ειναι διπλα μου. Της εχω κανει σαφες οτι οταν περπαταμε στο δρομο ειναι επικινδυνο και πρεπει να την κρατω απο το χερι. Οχι ομως και στο πεζοδρομιο. Ολα αυτα τα εφαρμοζα απο 10 μηνων που ξεκινησε το περπατημα.  σιγουρα η ελευση του νεου μωρου αλλαξε πολυ τις ισορροπιες. Βαλε την να σε «βοηθαει», κανε την να νιωσει σημαντικη, οτι καταφερνει πραγματα, οτι ειναι ικανη. Τα 2,5 ετη ειναι η μεταβαση απο την αγκαλια στην ανεξαρτησια αλλα ταυτοχρονα και η αναγκη αποδοχης και προσοχης απο τους γονεις. Επισης, βρες λιγο χρονο, εστω 10 λεπτα τη μερα να κανετε κατι οι 2 σας. Καθιερωσε το. Το πιο απλο! Να την πηγαινεις πχ στο δωματιο οι 2 σας να διαβασετε την αγαπημενη της ιστορια. Ονομασε το «girls’ time». Τα λατρευουν κατι τετοια τα παιδια
    • Καλως τη!!! Την παρασκευή εχω την αυχενικη εγω!  Οσον αφορα στα φαρμακα…. Προτεινω και το σαλοσπιρ να το παιρνεις πριν κοιμηθεις, εγω δηλαδη τοτε το παιρνω. Ερευνες δειχνουν οτι η βραδινη ληψη μειωνει παρα πολυ τον κινδυνο για πρωινα εγκεφαλικα ή καρδιακα επεισοδια(μακρια απο μας, απλα ειμαι λιγακι τρελη και τα ψαχνω πολυ χαχαχα). Μαγνησιο γιατί τοσο νωρις; Εχεις συσπασεις; Ουτροτζεσταν σε φυσιολογικη συλληψη εχει νοημα μεχρι την 9-10βδομαδα οποτε και αναλαμβανει δραση ο πλακουντας που παραγει προγεστερονη. Μεχρι τοτε παραγει το ωχρο σωματιο, οποτε και λιγη υποστηριξη απο εξωτερικη ληψη δεν κανει κακο.  εγω παιρνω σαλοσπιρ, κανω ενεσεις ηπαρινης(αυτα τα 2 λογω ενδομητριου θανατου στην πρωτη εγκυμοσυνη μου, τα παιρνω προληπτικα). Επισης μου ειχε δωσει και ουτροτζεσταν που ποτέ δεν πηρα τελικα χαχαχα. Filicine δεν παιρνεις; Ειναι πιο βασικο απο ολα τα υπολοιπα! 
    • Κορίτσια μου θέλω τη γνώμη σας. Μετά από τρεις εβδομάδες πειθώ τη μεγάλη μου κόρη να πάμε παιδική χαρά. Φτάνουμε και σε κάποια φάση παίζει με άλλα παιδάκια και σκέφτομαι να βγάλω από τον μαρσιπο τον μπέμπη να του δώσω το μπιμπερο του. Ακούω μετά από λίγο μια άλλη μητέρα να φωνάζει στην κόρη μου γιατί έσπρωξε την κόρη της. Πλησιάζω με το μωρό να ωρυεται λέγοντας στην κόρη μου τι έκανες πάλι. Η δική μου ήρεμη ανεβαίνει μια σκάλα για την τσουλήθρα, το κοριτσάκι το άλλο ωρυεται και η μητέρα του με αγνοεί λέγοντας μου να αφήσουμε τα παιδιά να το λύσουν μόνα τους και συνεχίζει να απαιτεί από την κόρη μου να ζητήσει συγγνώμη. Η κόρη μου 28 μηνών δεν ξέρει να λέει συγγνώμη, συνεχίζει να ανεβαίνει κάτι σκαλιά αγνοώντας τη. Ζητώ εγώ συγγνώμη χαιδευοντας το άλλο κορίτσι και η μαμά συνεχίζει να μιλάει στην κόρη λέγοντας μόνο σε εμένα ότι καταλαβαίνει τη θέση μου αλλά πρέπει να ζητήσει συγγνώμη η κόρη μου. Συνεχίζει δε δείχνοντας την κόρη μου και λέει στη δική της κόρη πως αν την ξανασπρωξει έχει κάθε λόγο να κάνει και αυτή το ίδιο. Αρπάζω την κόρη μου πάμε στο παγκάκι τα ταΐζω και τα δύο ενώ η μικρή μου δείχνει ένα πατίνι που ήταν μάλλον ο λόγος του καβγά. Το άλλο κοριτσάκι συνεχίζει να ωρυεται, να κλωτσάει τη μαμά του και κάποια στιγμή την ακούω να της λέει πως ξέρει από ώρα ότι θέλει να κοιμηθεί αλλά ήθελε να την κουράσει παίζοντας ακόμα. Η κόρη μου πάει και συνεχίζει άλλη μια ώρα παίζοντας με άλλα παιδάκια. Φυσικά την εσπρωξαν, χτύπησε, τη χάιδεψα και συνέχισε το παιχνίδι. Όταν φεύγαμε της θύμισαν αυτό που έκανε και την παρακάλεσα να μην το ξανακάνει. Προσωπικά δεν τσακωνομαι με άλλα παιδάκια. Ούτε είναι επιθετική η μικρή. Αναρωτιέμαι ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση σε παρόμοιες καταστάσεις. 
    • Θα την κάνω tour σε όλες τις "θείες" του φόρουμ για αγκαλιές 😅😅 Εμένα το glucophase  κόντεψε να με στείλει νοσοκομείο πριν χρόνια που το πήρα. Έπαθα τυμπανισμο,είχα φρικτούς πόνους που έκλαιγα με λυγμούς. Πήγα στον γιατρό γιατί δεν έκανα τη σύνδεση στο κεφάλι μου και μέσω ερωτήσεων κατέληξε ότι με πείραξε αυτό, αφού μόλις το είχα αρχίσει. Το κόβεις χτες μου είπε! Μετά από κάποια χρόνια μια άλλη ενδοκρινολόγος που πήγα, μου έδωσε ένα παρεμφερές (retaform λέγεται) που είναι αργής αποδέσμευσης και δεν με ενόχλησε στο ελάχιστο 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...