Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,εγώ προσπαθώ να μαζευτώ αλλά ακόμα δεν έχω μαζέψει τίποτα.  Άσε που έχει.γεμισει όλη η γειτονιά μυρμηγκια και όλη την ώρα κοιτάω και ψεκάζει έξω. Θα πάω διακοπές και θα σκέφτομαι τα μυρμηγκια μην κάνουν κατάληψη στο σπιτι. Πήγα πήρα παγίδες να βάλω μπροστά από κάθε παράθυρο και πριν φύγουμε θα ψεκασω και μέσα στο σπίτι.  Έχουμε πάθει αμοκ όλη η γειτονιά. 

Σε άλλα νέα η μικρή σήμερα το μάτι γαρίδα όλη μέρα και αρκετή γκρίνια το απόγευμα, έχουν αρχίσει δοντια πλέον είμαι σίγουρη. Την έκανα μπάνιο και ήπιε για πρώτη φορά 270ml γάλα ή χοντρουλα μου και ήθελε και άλλο αλλά δεν της έδωσα,νόμιζα θα σκάσει.  Την ζυγισα σήμερα και ειναι 6490 και λογικά θα έχει πάρει και ύψος, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 65 εκατοστά. 

Εγώ το μεσημέρι πήγα και έκανα νυχια και στα χέρια και είμαι έτοιμη για διακοπές. Είχα ένα χρόνο να κάνω χέρια και μου φαίνεται περίεργο.  

@Kn1 στον γιο μου έβαζα κρεμα της helenvita και του καθόταν καλύτερα από της frezyderm ,ωραίο κόλπο είναι να την έχεις και στο ψυγείο ανακουφίζει καλύτερα. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης ρε συ ειναι μπεμπαρα η δικιά σου! Κ μετα λεω εγω τη δικια μ φουσκι. Φαντάζομαι πως θα είναι η δικιά σου. Άλλη φαση το νυχι! Εγω τ εκανα πριν ενα μηνα πανω κάτω κ τωρα θα τ ξανα κανω πριν τις διακοπές.

Σε αλλα νέα αλλαξαμε κ μεις την καλαθουνα, βάλαμε τ καθισμα. Σήμερα πρώτη μερα εξω μια χαρα κοιμαται. Εχει ήδη μια ωρα. Σήμερα βρεχει εδω κ εβγαλε ψυχρα, ριμαστε εξω κ την σκεπασα με σεντονι. Σαν φθινόπωρο ειναι.

Δημοσίευση

Αχ κορίτσια και εδώ Αθήνα έριξε μια ωραία μπόρα. Ότι είχα απλώσει καιβετρεχα να μαζέψω. Όλη μέρα περίμενα να βρέξει που έλεγαν και δεν έβρεχε και μόλις άπλωσα μέσα σε 5 λεπτά σκοτείνιασαν όλα! 

@Diwni εχει κατι μαγουλα για δάγκωμα και σε ολο το κορμι ειναι δίπλες. Χοντρουλα την φωνάζουμε, μεχρι να αρχισει να καταλαβαινει και μετα θα το κοψουμε με της μείνει και τραύμα 🤣🤣

Χθες πήγαμε για ψώνια και με ρωτούσαν πόσο είναι και μόλις έλεγα 3 μηνών έλεγαν όλοι μοιάζει για 5. Φανελάκια ολεον φοράμε 9 μηνών και ορισμένα τύπου orchestra 12 μηνών.

Δημοσίευση

Καλημερουδιααα κοριτσια μου τι ωραια πραγματα διαβαζω. @Diwni αρα εχεις βρει τα κολπα και την αποτρεπεις τη γκρινια πολυ καλο αυτο. Βελτιωνεται και αυτη παει προς 3ο μηνα τωρα οποτε θα μαλακωσει η γκρινιτσα. @ΜαρίαΔημήτρης παιδι μου ποσο τρωει; Εμεις κανουμε 6 γευματα την ημερα απο 120 μλ και τα 2 απο αυτα του φτιαχνω 150μλ και η παιδιατρος με κραζει οτι ειναι βαρυ το γευμα και να ταιζω μικρη ποσοτητα συχνοτερα. Αλλα εγω παω με τα θελω του μπεμπη δηλαδη καθε 3-4 ωρες και το βραδυ υπνος. Εγω θα σας πω κιλα και υψος την επομενη εβδομαδα π θα παμε, σημερα γιναμε 3ων μηνων και δε χορταινω το φαφουτικο χαμογελο του🤣🤣

Δημοσίευση

@Sotiria_94 εγω ειμαι της άποψης να ακολουθείς τ παιδι κ τις ανάγκες του. Εγω π θηλαζω ξερω ποσο τρωει? Αν βλέπεις κ δ χορταίνει εννοείται θα δώσεις παραπανω. Της @ΜαρίαΔημήτρης ειναι μπεμπαρα! Έχει αλλες ανάγκες απο ενα πιο λεπτεπιλεπτο μωρακι. Θα τ δεις κ αργότερα στις στερεές. Αλλο παιδακι τρωει μια μπολαρα φαι αλλο τ μισο. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,από το πρωί μαζεύω πράγματα και προσπαθώ να τελειώσω για να καθαρίσω και το σπίτι και να ψεκασω πριν φύγω.

@Sotiria_94 και εμενα στην αρχή με έκραζε αλλά τρώει ανά 3 ώρες το λιγότερο 150ml. Για παράδειγμα στις 1 το μεσημερι της έδωσα 150 και στις 4 ξανα έφαγε 180. Μου βγηκε φαγανουλα 🤣. Δεν μπορώ να μην της δώσω ρε συ αν σπαταζει από το κλάμα. Προσπάθησα να την δελεασω με πιπίλα αλλά την φτύνει. 

Δημοσίευση

Οχι οχι οσο θελει θα τρωει αν κλαιει σημαινει οτι πειναει μη το συζητας. Καλα κανεις και της δινεις εγω ειμαι της αποψης οτι το μωρο θα τρωει οσο θελει θα συμφωνησω με τη @Diwni. Εμεις δεν χουμε βρει ενα πλανο διατροφης και παιζουμε μεταξυ 120-150 και μετα φαινεται χαρουμενος οποτε το διατηρω. Θα δω πως παει με τα κιλακια τ οταν παμε γιατρο με το καλο αλλα μου φαινεται ανεπτυγμενος. Ετσι και μιας φιλης μ ο μπεμπεκος ειναι αρκετα ανεπτυγμενος σαν τη μπεμπα σου @ΜαρίαΔημήτρης κει ειναι μεγαλη χαρα για τη μανουλα να τρωει το παιδακι. 

Δημοσίευση

Απόψε νομίζω δεν θα κοιμηθώ, έχω ακόμα κάτι ψιλά να μαζέψω,φάρμακα και καλλυντικά και στις 4 πρέπει να ξυπνήσω να βράσω νερο να έχω στον καραβι γιατί πρέπει να ετοιμάσω και τα παιδιά στις 5.30 να έχουμε φύγει για το λιμάνι. Μου έστειλαν μήνυμα να είμαστε το αργότερο 6.30 εκεί. Έχω αγχωθεί πολύ,δεν έχω ξανακάνει ταξίδι με τόσο μωρό.

Δημοσίευση

Αχουυ καλο ταξιδι Μαρακι μου θα παει μια χαρα να ξερεις θα νανουριζεται και απο τον κοσμο η μπεμπουλα. Θα σου φανει το πιο συντομο ταξιδι τοσο απασχολημενη π θα εισαι με το μωρο. Πρεπει να ειναι 9 ωρες ή λεω πολυ; Καλες διακοπουλες να εχετε και να βγαλετε πολλες φωτογραφιτσες με τη μικρη να της δειχνετε το πρωτο της ταξιδακι. Εγω τωρα μολις ειδα λιγο καφε στο εσωρουχο ελπιζω να ερθει μια νορμαλ περιοδος κοριτσια μ να ξεφουσκωσω λιγο. Απο χθες ημουν χαλια ολο αναγουλες, κοιλοπονος κ δεν ειχα καθολου ορεξη για φαγητο. @Diwni θυμαμαι π ειπες οτι εχεις καφε και συ αλλα δεν ηρθε ακομα εε;;

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου, σας ευχαριστώ πολύ! Είναι γύρω στις 8 ώρες καραβι και περίπου μια ώρα από το λιμάνι που θα φτάσουμε γα το σπίτι μας!! Κοιμήθηκα 2 ωριτσες και σηκώθηκα να ετοιμαστούμε, εν τω μεταξύ απόψε η μπέμπα ξεράθηκα στον ύπνο 🤣🤣🤣

Δημοσίευση

@Sotiria_94 οχι τίποτα ακόμα. Αν κ ο γιατρός μ ειχε πει οτι θα αδιαθετησω συντομα. Περασε μηνας κ τιποτα. Ειχα πριν 10 μερες κατι καφε λεω τωρα θα ρθει υστερα θα ρθει αλλα μπα.

@ΜαρίαΔημήτρης να φτασατε αραγε? Αντε να μας πεις πως πήγε τ ταξιδι σας.

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια, το ταξίδι χθες εφιαλτικό όχι από το μωρό αλλά από το ίδιο το καράβι, ένα τεράστιο πλοίο πεντακάθαρο αλλά πάρα πολύ αργό και είχε και θάλασσα. Φύγαμε 7:55 από Πειραιά και Ικαρία φτασαμε 16:45. Μέσα στο καράβι φουλ ανοργάνωτο το προσωπικό καο στην αποβίβαση τσακώθηκα με τους πιο πολλούς. Με έστελναν από το ένα ασανσέρ στο άλλο με το μωρό και στο τέλος για να βγω τελείως έξω μου λένε πρέπει να πας από την άλλη μεριά όπου είχε ένα τεράστιο σκαλοπάτι, εκεί δεν κρατήθηκα και τους έβρισα και τους λέω εγώ θα βγω από την ράμπα αναπήρων και κάντε ότι θέλετε.  Φανταστείτε μέχρι να βγω εγώ με το καροτσι από το πέρα δωθε που με έστελναν ο άντρας μου με τον και το αυτοκίνητο είχαν ήδη βγει και είχαν πάει εκεί που τους είχα πει να συναντηθούμε.  Με τα πολλά φτασαμε στις 6 σπίτι. Η μπέμπα χάζεψε με τόσα δέντρα και γέλαγε στην γιαγιά και στον παππού συνέχεια.  Μετά από καμιά ώρα άρχισε να κλαίει με λυγμούς και δεν μπορούσαμε να την κάνουμε καλά για πάνω από 1.30 ώρα, την ανέβασα στο πάνω σπίτι της έδωσα λίγο depon και κοινηθηκε από τις 8 μέχρι τώρα 6.30 που έφαγε και ξανακοιμηθηκε. Ούτε μπάνιο δεν την έκανα. Το μωρό ήταν φουλ ματιασμενο, μέσα στο καράβι έκαψε καρδιές. Κάναμε και εμείς ένα μπάνιο και πέσαμε και ξεραθηκαμε.  Από τις 10 κοιμήθηκα. Όλα τα πράγματα τα έχω στις βαλίτσες ακόμα,ούτε την κούνια δεν έστρωσα κοιμηθηκε ανάμεσα μας. 

Τώρα πίνω καφεδάκι με την παρακάτω θέα. 20250803_071752.thumb.jpg.4499e3fba3306c8eb23636d5b160923d.jpg

Δημοσίευση

Καλημερουδια. Μαρακι μου πολυ χαιρομαι που φτασατε καλα και κυριως π η μπεμπουλα δε σας δυσκολεψε στο ταξιδι. Καλα τωρα η ολη φαση με το καραβι ασχολιαστη, ντροπη να μη διευκολυνουν μια μανουλα με ενα βρεφος. Ελπιζω να ξεκουραστηκατε και να περασετε οσο καλυτερα γινεται, ειναι πανεμορφη η θεα ζηλευω παρα πολυ. Κοριτσια μου οι υπολοιπες τι μ κανετε;; Καλη Κυριακη να εχουμε. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης ζηλεψα με τη θέα να ξερεις. Καλα αυτά τ πράγματα στα καραβια ειναι απίστευτα. Ταλαιπωρία σκετη. Φτασατε τελικά ολα καλα και αφοθ κοιμηθηκε ολο τ βράδυ κ δ ταραχτηκε να ξυπνάει συνέχεια παλι καλα. Αντε επίσημα ξεκίνησαν οι διακοπές σας! Ο μεγάλος? Φαντάζομαι χαρα ε?

@Sotiria_94 σου ηρθε τελικά ε? Αντε να ξεμπερδευεις. Και γω θελω. Ειναι λιγο σπάσιμο αυτή η αναμονή. Θέλω να ρθει να ξερω τι γίνεται.

Εμεις σήμερα πήγαμε παιδοτοπο φάγαμε τ πρωινο μας. Κοιμηθηκε κ τ μωρο στο καροτσι. Καλα περασε.

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

Καλημέρα κορίτσια, το ταξίδι χθες εφιαλτικό όχι από το μωρό αλλά από το ίδιο το καράβι, ένα τεράστιο πλοίο πεντακάθαρο αλλά πάρα πολύ αργό και είχε και θάλασσα. Φύγαμε 7:55 από Πειραιά και Ικαρία φτασαμε 16:45. Μέσα στο καράβι φουλ ανοργάνωτο το προσωπικό καο στην αποβίβαση τσακώθηκα με τους πιο πολλούς. Με έστελναν από το ένα ασανσέρ στο άλλο με το μωρό και στο τέλος για να βγω τελείως έξω μου λένε πρέπει να πας από την άλλη μεριά όπου είχε ένα τεράστιο σκαλοπάτι, εκεί δεν κρατήθηκα και τους έβρισα και τους λέω εγώ θα βγω από την ράμπα αναπήρων και κάντε ότι θέλετε.  Φανταστείτε μέχρι να βγω εγώ με το καροτσι από το πέρα δωθε που με έστελναν ο άντρας μου με τον και το αυτοκίνητο είχαν ήδη βγει και είχαν πάει εκεί που τους είχα πει να συναντηθούμε.  Με τα πολλά φτασαμε στις 6 σπίτι. Η μπέμπα χάζεψε με τόσα δέντρα και γέλαγε στην γιαγιά και στον παππού συνέχεια.  Μετά από καμιά ώρα άρχισε να κλαίει με λυγμούς και δεν μπορούσαμε να την κάνουμε καλά για πάνω από 1.30 ώρα, την ανέβασα στο πάνω σπίτι της έδωσα λίγο depon και κοινηθηκε από τις 8 μέχρι τώρα 6.30 που έφαγε και ξανακοιμηθηκε. Ούτε μπάνιο δεν την έκανα. Το μωρό ήταν φουλ ματιασμενο, μέσα στο καράβι έκαψε καρδιές. Κάναμε και εμείς ένα μπάνιο και πέσαμε και ξεραθηκαμε.  Από τις 10 κοιμήθηκα. Όλα τα πράγματα τα έχω στις βαλίτσες ακόμα,ούτε την κούνια δεν έστρωσα κοιμηθηκε ανάμεσα μας. 

Τώρα πίνω καφεδάκι με την παρακάτω θέα. 20250803_071752.thumb.jpg.4499e3fba3306c8eb23636d5b160923d.jpg

Πωπω να περάσετε τέλεια στις πρώτες διακοπές με την μπεμπούλα σαα 🤗

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ είμαι προβληματισμενη με τη μπεμπούλα και το θέμα με τα κακακια

Από την Τρίτη που βάλαμε το υποθετακι , εχθές ίσα που λερωσε το παμπερ,  δε θεωρείται κένωση και μετά τίποτα,  μόνο αέρια κάνει,  κάθε τρεις και λίγο παραμονευω μήπως και άλλα τίποτα,  θα περιμένω μέχρι την Τρίτη που θα πάμε στη παιδίατρο ξανά 

Δημοσίευση

Επίσης έχω μια ανασφάλεια μήπως δε τρέφω το μωρό καλά με το θηλασμο και γιαυτό πήρε μόνο 600γρ αλλά και αυτό θα το δούμε την Τρίτη που θα τη ζυγισουμε ξανά 

Δεν θα ήθελα να μου πει κάτι δυσάρεστο η γιατρός, έχω και διατροφολόγο το απόγευμα της τρίτης να το συζητήσω και μαζί του Μήπως να δούμε αν μπορούμε να συμβάλλουμε και με την διατροφή 

Αν δεν έκανα διατροφή και έτρωγα ολη την ώρα όπως έτρωγα,  λογικά θα είχα συνέχεια πιο γεμάτο στήθος αλλά πιστεύω και η διατροφή που κάνω δεν επηρεάζει το στήθος , τώρα τελειώνω την 6η εβδομάδα διατροφής 

Δημοσίευση

@Maria98 εφοσον το μωρό δ ζορίζεται π δ κανει κακακια σε καθημερινή βάση δ νομίζω να υπάρχει θέμα. Όσον αφορά τ κιλα του δ έχουν όλα τ μωρο τ ιδιο ρυθμο ανάπτυξης. Το θέμα ειναι να παίρνει βαρος, να ειναι ορεξάτο κ για φαΐ κ για παιχνιδι, να αντιδρά στα ερεθίσματα κτλ. Όσον αφορά τη διατροφή πιστευω δ επηρεαζει καπου. Ίσα ίσα π τρως κ υγιεινά. Κ μενα πλεον τ στηθος μ περα από τ βραδυ π κανει ωρες να θηλασει τ νιώθω τερμα άδειο κ μαλακο αλλα οταβ θηλαζει τ νιώθω π κατεβάζει γαλα κ γεμιζει επιτόπου.

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια! Σήμερα πήγαμε πρώτη φορά θάλασσα με την μπέμπα, χάζευε τα πάντα, κοιμηθηκε κιόλας στην σκιά στο στρωματακι που της πήρα μετά ξύπνησε έφαγε μια μπουκάλα γάλα και καθόταν και μιλούσε. Εγώ δεν βούτηξα γιατί πονούσε η κοιλιά μου και πριν λίγο μου ήρθε περίοδος. 

Ο μικρός έχει ξετρελαθεί,το περίμενε πως και πως να έρθουμε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...