Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια όπως ήμουν όρθια έκανε ένα απότομο η κοιλιά μου και κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά,αφού το παρατήρησε ο γιος μου και μου λέει μαμά που πάει η μπέμπα; 

Το απόγευμα με έπιασε πάλι μια μελαγχολία,ένας φόβος. Θέλω να γεννησω να ηρεμήσω,να την κρατήσω στα χέρια μου. 

Μπορεί να με θεωρήσετε χαζή αλλά ακόμα δεν έχω δεθεί, μετά από τόσες αποτυχίες φοβαμαι και έχω μια μικρή άρνηση, φοβάμαι μην κάτι πάει λάθος. Συγνώμη που σας τα λέω εδώ μέσα αλλά δεν έχω κάπου αλλού να τα πω.

Δημοσίευση

Καλα κανεις και μας τα λες Μαρακι μου και δεν ειναι καθολου χαζα αυτα που λες. Αυτα που νιωθουμε και φοβομαστε προκυπτουν απο τα ατυχα που μας εχουν συμβει και δεν ειναι ευκολο να τα βαλεις στην ακρη, ομως τωρα εισαι μονο λιγες μερες μακρια απο τη γεννηση της μπεμπας. Ετσι ειμαι και γω γιατι δεν ξερω ποτε ακριβως θα γινει. Νομιζω οταν σε πιανει αυτο μπορεις να καθεσαι και να χαιδευεις κοιλιτσα, να ακους τη μπεμπα και να ηρεμεις.❤️

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης σε όλες μας μπορεί να πάει κάτι λάθος. Ξερεις τι έλεγαν οι πιο παλιές για τις έγκυες? Οτι ειναι με τ ένα πόδι στον τάφο. Μπορει να προκύψει επιπλοκη καθολη τη διάρκεια της κυησης αλλα κ τ τοκετου. Σίγουρα Εχεις τ άγχος σου αλλα μην τ αφηνεις να σε καταβάλει. Και για τ μωρακι στην κοιλιά, διώξε τις αρνητικές σκέψεις. Είναι όλες λογικές. Σε καταλαβαίνω. Απο κει κ περα ολη η κυηση κύλισε σχεδόν υπεροχα, σε παρακολουθεί ο γιατρός σου, θεμα κάπου δ υπάρχει. Μην καταναλώνεις την ενέργεια σου με τέτοιες σκέψεις. Θα την χρειαστείς για τ τοκετο αλλα κ για τ πρωτο διαστημα μευα τη γεννα.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! Μπήκα να δω τι νέα έχουμε! 

@ΜαρίαΔημήτρης σε καταλαβαίνω. Και εγώ αγχώνομαι, όμως τώρα έχεις φθάσει στη τελική ευθεία, έχεις το γιατρό σου. Πραγματικά όλα θα πάνε καλά και θα κρατήσεις το μωράκι σου. Πλησιάζεις και αγχώνεσαι. Και εγώ το παθαίνω.

Εγώ συνεχίζω με πονάκια και ζαλάδες και τάση για εμετό. Κυριακή μπαίνω στον 9ο!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Katerinioo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Μπήκα να δω τι νέα έχουμε! 

@ΜαρίαΔημήτρης σε καταλαβαίνω. Και εγώ αγχώνομαι, όμως τώρα έχεις φθάσει στη τελική ευθεία, έχεις το γιατρό σου. Πραγματικά όλα θα πάνε καλά και θα κρατήσεις το μωράκι σου. Πλησιάζεις και αγχώνεσαι. Και εγώ το παθαίνω.

Εγώ συνεχίζω με πονάκια και ζαλάδες και τάση για εμετό. Κυριακή μπαίνω στον 9ο!

Έχεις μιλήσει με τον γιατρό σου για τις ζαλάδες? Η πιεση σου και ο αιμοτοκριτης σου πως είναι?

Καμία φορά η ζαλάδα να ξερεις προέρχεται και απο το στομάχι,ευ πάθαινα στομαχικους ιλιγγους. 

Δημοσίευση

@Maria98 ελπίζω κοριτσάκι μου να πηγαίνουν όλα όπως τα έχεις ονειρευτεί κ φυσικά να είστε καλά μαμά κ μωράκι ανεξάρτητα πως θα έρθει εν τελει στον κόσμο !! Να απολαύσεις σύντομα το θαύμα σου !!

@ΜαρίαΔημήτρης είναι φυσιολογικό θεωρώ να αισθάνεσαι έτσι, πολλές φορές έχουμε άγχος κ φόβο για πράγματα που μπορεί να έχουμε ξανακάνει στη ζωή μας .. δεν είναι καθόλου κακό να αισθάνεσαι έτσι !! Ωστόσο μίλα με τον γιατρό σου , θεωρώ πως θα σε καθησυχάσει μίλα με τον άντρα σου με κάποια φίλη κάποιον που θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει !

@Sotiria_94 για τις επαφές μην ανησυχείς κ εμείς μια από τα ίδια, μια που έμεινα έγκυος μια που το ξεχάσαμε … εγώ σε κάποιες φάσεις ήθελα σαν τρελή εκείνος δεν αισθανόταν άνετα επειδή ήταν το παιδί κοκ … κατανοητό πάντως ! Κ μην το σκέφτεσαι εγώ κ νωρίς γέννησα κ με φυσιολογικό παρόλο που ούτε επαφές είχαμε ούτε περπάτησα ιδιαίτερα παραπάνω από το φυσιολογικό μου το ίδιο κ για ασκήσεις κοκ που λένε .. θεωρώ πως αν είναι να γεννήσεις φυσιολογικά θα γίνει έτσι κι αλλιώς , διαφορετικά σίγουρα εσείς να είστε καλά κ όλα θα γίνουν όπως πρέπει !! 
εμείς εχθές γυρίσαμε στο σπίτι, Εντομεταξυ είχε γίνει ένα λάθος με το ζύγισμα του μωρού κ είχε χάσει οριακά το επιτρεπτό βάρος , αγχώθηκα , μου είπαν να ταΐζω κ με ξένο γάλα ενώ εγώ είχα φουλ στο στήθος .. λίγο κλάμα για την «ανικανότητα» μου που δεν είχα καταλάβει ότι το παιδί μου πεινούσε κοκ 

πάμε σήμερα για επανεξέταση για τον ικτερο κυρίως κ είπαν κ για ζύγισμα αφού θα πάμε , εκεί η μαία μου είπε πως μάλλον είχε γίνει κάποιο λάθος γιατί είχαν θέμα κ με άλλα μωρά , εν τελει το παιδάκι μου είχε χάσει πολύ λιγότερο εντός των απόλυτα φυσιολογικών πλαισίων.. σήμερα ωστόσο το παιδάκι μου τρώει συνεχώς , ώρες ώρες θέλει να φάει κ δεν μπορεί να βεντουζαρει στο στήθος από εκνευρισμό κλπ

εκεί με πιάνουν κ μένα οι τύψεις μου ότι μήπως κάνω κάτι λάθος , μήπως πρέπει να δώσω μπιμπερό κ το βασανίζω , αλλά το στήθος μου είναι τόσο γεμάτο κ σκέφτομαι ότι κ κρίμα είναι να μην πιει από μένα κ εγώ θα βασανιστώ αν δεν δώσω το δικό μου γιατί θα πετρώσει ..

κατά τα άλλα είμαστε σε έναν συνεχές αγώνα ταΐσματος αλλάγματος κ πλυσίματος , ενώ η μάνα μου τρέχει με πλυντήρια κ απλώματα … κ έχει κ άδεια ο άντρας μου !! Σκέφτομαι πως θα τα καταφέρνω όταν θα γυρίσει στη δουλειά εκείνος κ φύγει η μαμά μου γιατί δεν μπορεί να κάτσει κ εκείνη παραπάνω ..

Πείτε ρε κορίτσια οι έμπειρες μαμάδες το μυστικό για να γίνουν όλα , έχω πελαγώσει …

Δημοσίευση

@Elenaki12 δεν υπάρχει μυστικό κορίτσι μου. Ο πρώτος καιρος με ενα βρεφακι στο σπιτι, ειδικα στο πρωτο είναι εξαιρετικα δυσκολος κ κάνεις δ σε εχει προετοιμασει γι αυτο. Κουραση, αϋπνία, αγχος, ορμονες.. Όσον αφορά τ θηλασμο εφοσον εχεις γαλα συνέχισε να προσφέρεις στηθος. Αν δυσκολεύεσαι κάλεσε στο σπίτι μαια η σύμβουλο θηλασμού. Θα σε βοηθήσει κ θα σε ηρεμησει παρα πολυ. Πολυ βασικο να μπαίνει τ μωρό σωστά στο στήθος. Ολα τ άλλα υπομονή μονο κ θα περάσουν. Δ μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω. Όσο έχεις βοηθεια να την εκμεταλευεσαι. Θυμάμαι στο 1ο μ παιδακι μετρούσα τις μερες..Αντε να κλείσει μηνα, αντε να σαραντησει, αντε να κλείσει τ 1ο τρίμηνο κτλ. Σου υπόσχομαι μονο οτι θα ρθουν καλυτερες μερες.

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια! Πώς είστε; Περιμένουμε τα νέα της @Maria98!!! Ισως είναι αγκαλιά με το μωράκι της και δεν έχει μπει! 

@Elenaki12 και εμείς είχαμε πελαγώσει στο γιο μου. Σκέψου το πρώτο βράδυ φοβηθήκαμε τόσο από το κλάμα που θέλαμε να τον πάμε στα επείγοντα. Νομίζαμε κάτι έχει. 😂 Τελικά απλά είχε υπερένταση! Μην ανησυχείς κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα. Κατανοώ το φόβο σου γιατί και εγώ στις 14 μέρες έμεινα μόνη. Οι γονείς μας δεν ήταν καν στην Αθήνα (ήρθαν αφού έγινε ενος μηνος και για 2-3 μερεσ) και ο άντρας μου γύρισε δουλειά.  Αλλα πίστεψε με όλα τα κατάφερα. Και δεν είμαι εγώ τρομερή αλλά και εσύ θα την παλέψεις ! Εγώ είδα τεράστια διαφορά στις 40 μέρες. Και σε μένα ψυχολογικά και στην ηρεμία του μωρού. Πήραν όλα το δρόμο τους!

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου, 

@Elenaki12 είναι οι πρώτες μέρες που νιώθεις έτσι με το νεογέννητο,θυμαμαι και εγω στον γιο μου ημουν σαν χαμενη τις πρωτες μερες,δεν ηξερα αν χορταινει αν τα κανω σωστα και πολλά άλλα. Πιστεψεμε όταν επιστρέψουν όλοι στην καθημερινότητα τους και θα είσαι μόνη σου μια χαρά θα τα καταφέρεις και θα είσαι και πιο ήρεμη. Θες δεν θες τώρα με όλους μέσα στο σπίτι δημιουργείται και μια αναστάτωση χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μετά τα δυο σας θα βρείτε τα πατήματα σας. 

Εγώ κορίτσια απόψε είχα πονακια αρκετά περιοδου και πετρώματα και σημείο που ξυπνούσα. Κατά τις 6 δεν μπόρεσα και σηκώθηκα και ένιωθα κάπως,πήρα την πίεση μου και είχα 13 με 9 ενώ γενικά έχω υπόσταση. Τώρα η πιεση μου είναι στο 12 με 8 περίπου και επίσης δεν έχω πονακια όπως το βράδυ αλλά πονάνε πολύ τα πόδια μου,οι γαμπες συγκεκριμένα. Χαϊδεύω την κοιλιά μου και της λέω να γεννηθεί μέσα στο ΣΚ για να ηρεμησω επιτέλους. 

Δημοσίευση

@Elenaki12 ειχατε και εσεις την περιπετεια σας, με το καλο γυρισατε σπιτακι σας ευχομαι αποδω και στο εξης να στρωσουν ολα και να προσαρμοστειτε με το μωρακι σας. Καλη δυναμη να εχεις, νομιζω στη θεση σου θα καλουσα για λιγες μερες μια μαια οπως εκανε μια φιλη και τη βοηθησε πολυ. @ΜαρίαΔημήτρης εισαι σε μια εντονη pre-birth αγωνια που ειναι απολυτα φυσιολογικο κι ετσι ανεβαζεις παλμους και πιεση, αλλα μπορεις να το ελεγξεις κανοντας ομορφες σκεψεις και εικονες. Το καλυτερο κανεις που της μιλας απο πολλες αποψεις γιατι σε ακουει. Βεβαια επειδη ειναι και μια κυρια, θα την παρει μονη της την αποφαση εξοδου γιατι αποτι φαινεται εχει βολευτει. Να κανετε και μια βολτιτσα σημερα, να φας και κατι ωραιο και να περασει ομορφα η μερα σου. Ολα θα πανε καλα κοριτσακια μου και με λιγη προσευχουλα θα φτασουμε στον τερματισμο. 

Δημοσίευση
στις πριν 40 λεπτά, ο/η Sotiria_94 είπε:

@Elenaki12 ειχατε και εσεις την περιπετεια σας, με το καλο γυρισατε σπιτακι σας ευχομαι αποδω και στο εξης να στρωσουν ολα και να προσαρμοστειτε με το μωρακι σας. Καλη δυναμη να εχεις, νομιζω στη θεση σου θα καλουσα για λιγες μερες μια μαια οπως εκανε μια φιλη και τη βοηθησε πολυ. @ΜαρίαΔημήτρης εισαι σε μια εντονη pre-birth αγωνια που ειναι απολυτα φυσιολογικο κι ετσι ανεβαζεις παλμους και πιεση, αλλα μπορεις να το ελεγξεις κανοντας ομορφες σκεψεις και εικονες. Το καλυτερο κανεις που της μιλας απο πολλες αποψεις γιατι σε ακουει. Βεβαια επειδη ειναι και μια κυρια, θα την παρει μονη της την αποφαση εξοδου γιατι αποτι φαινεται εχει βολευτει. Να κανετε και μια βολτιτσα σημερα, να φας και κατι ωραιο και να περασει ομορφα η μερα σου. Ολα θα πανε καλα κοριτσακια μου και με λιγη προσευχουλα θα φτασουμε στον τερματισμο. 

Το έριξα λίγο στις δουλειές μπας και γίνει τίποτα, οχι κάτι τρελό βέβαια,ένα μαγείρεμα, σεντόνια πλυντήρια και τέτοια. Και σκούπισμα λίγο τα μπαλκόνια και έκανα καθίσματα μπας και. Η αλήθεια είναι έχω πολλά κολπικά υγρα και ακόμα βγάζω υπολείμματα από την κρέμα,τα βγάζει ο τράχηλος προς τα έξω,ας ελπίσουμε πως ανοίγει και άλλο η διαστολή! 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης προσεχε με τις δουλιτσες σιγα σιγα αστα τωρα τα μπαλκονια. Οτι και να κανεις, σιγα σιγα και με προσοχη τωρα υπαρχει και μια ευαισθησια οσο να πεις. Εγω η τεμπελα προτεινω να πας για ενα ωραιο περπατημα ή καφεδακι, να ευχαριστηθεις αυτες τις μερες που ειστε ακομα 3 και να φυλαξεις δυναμεις για τον τοκετο σου. Μπορεις να κανεις και τα beaute σου αν θες. Πηγα και γω σημερα για ενα καφεδακι (σαν τον ανθρωπο των σπηλαιων ενιωσα μετα απο 6 μηνες). 

Δημοσίευση
στις πριν 56 λεπτά, ο/η Sotiria_94 είπε:

@ΜαρίαΔημήτρης προσεχε με τις δουλιτσες σιγα σιγα αστα τωρα τα μπαλκονια. Οτι και να κανεις, σιγα σιγα και με προσοχη τωρα υπαρχει και μια ευαισθησια οσο να πεις. Εγω η τεμπελα προτεινω να πας για ενα ωραιο περπατημα ή καφεδακι, να ευχαριστηθεις αυτες τις μερες που ειστε ακομα 3 και να φυλαξεις δυναμεις για τον τοκετο σου. Μπορεις να κανεις και τα beaute σου αν θες. Πηγα και γω σημερα για ενα καφεδακι (σαν τον ανθρωπο των σπηλαιων ενιωσα μετα απο 6 μηνες). 

Έλεγα να πάω για καφέ ή περπάτημα αλλά να σου πω βαριέμαι απίστευτα. Έχω συχνά πετρώματα και με πιάνει από κάτω σφαξια σαν να με τρυπανε οποτε δεν νιώθω και άνετα να βγω έξω.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...