Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,χθες πήγαμε και πήραμε το καροτσι και το κάθισμα για την μπέμπα. Πήγα και διαβητολογο και είμαι σούπερ μου είπε. 

Από χθες για λίγο που περπάτησα γύρισα και ένιωθα πολύ χαμηλά την μικρή και πίεση απο κάτω, το ίδιο και σήμερα που περπάτησα ελάχιστα. 

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@ΜαρίαΔημήτρηςκαλες βολτες! Τι καροτσι πηρατε? Εγώ αυτή την αίσθηση την έχω εδώ κ μερες. Με ποναει δηλαδή ανάμεσα στα πόδια χαμηλα αρκετα.

Το joie finiti πήρα, είμαι ευχαριστημένη από την εταιρία, έχω καθισμα και στον γιο μου. Και αντίστοιχα πήρα και το αυγό της joie  που κουμπώνει στον σκελετό. 

Μου άρεσε πολύ από όσα καρότσια είδα στα χρήματα που μπορούσα να διαθέσω. Είναι ελαφρύ πολύ και όχι ογκώδες και με καλές αναρτήσεις. 

Πήρα και απο temu καλυμα για τις ρόδες για να το βάζω μέσα στο σπίτι γιατί δεν έχω χώρο να το αφήνω στην είσοδο. Είναι όλο τζαμαρία και μια που το άφησα μια που το πήραν. 

Δημοσίευση

Με γεια σας το καροτσι @ΜαρίαΔημήτρηςεμεις σκεφτομαστε να παρουμε ενα που λεγεται Mink pro venezian black της kindercraft. Πηγε το αγορι μου να το δει και του αρεσε, βεβαια δεν ηταν τοσο ελαφρυ οσο το joie το οποιο ειναι πιπουλο και ανοιγοκλεινει και πανευκολα αλλα θα δουμε. Αποτι εχω καταλαβει ειναι πανακριβα καποια καροτσια οποτε προσανατολιζομαι σε κατι με μεσαια τιμη, μεγαλες ροδες και στιβαρο σκελετο. Σε αλλα νεα εγω στρογγυλεψα αποτομα, τωρα πια εχω κοιλια κανονικη και εχω πιεση στα κοκαλα της λεκανης ειδικα στο αριστερο. Το καλο που του θελω να κατσει μεσα και να βγει μαζι με τα δικα σας ☺️☺️

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ σήμερα πραγματικά νομίζω πως βιάζεται η μικρή. Έχω τέτοια πιεση χαμηλα που δεν μπορώ να περπατήσω και παω καθε 5 λεπτα τουαλετα.Επισης έχω συχνά πετρώματα. Θα δω πως θα πάει το βράδυ και αύριο πρωί θα πάρω τον γιατρό. Λογικά θα μου πει να πάω για nst.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το έντερο που αισθάνομαι έτσι. Μου είναι όλα τόσο πρωτογνωρα. Στον γιο μου δεν είχα τίποτα. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης από ότι θυμάμαι δ έχεις ενδείξεις για προωρο τοκετο. Ο τράχηλος είναι φυσιολογικός, ο πλακουντας το ιδιο. Ισως κουραστηκες αρκετα αυτές τις μερες. Εγω στη μεγαλη μ θυμαμαινσε ολο τ 8ο την ενιωθα τερμα χαμηλα τ μωρο π δ μπορούσα να περπατησω. Τελικα γεννησα 38+3 με καισαρικη μετα από μιαμιση μερα πονων. Οπότε δ νομίζω να βιάζεται η μπουμπου. Τ σωμα σου προετοιμάζεται.

Δημοσίευση

@Diwni μου εκλεισα 34 δοξα τω θεω οποτε παρηγγειλα απο το ιντερνετ πιτζαμες και οτι εγραφε η λιστα για εμενα και ετοιμασαμε την τσαντα μου. Υστερα η μαμα πηγε και πηρε καποια πραγματα για τον μπεμπη και ετοιμασαμε και την δικη του τσαντουλα για να ειμαστε ετοιμοι για οτιδηποτε απροοπτο. Μονο ρουχισμο εχω παρει δηλαδη τα υπολοιπα δεν τολμαω. Και περιμενω να παω στο γιατρο μηπως επιτελους μου πει κατι για το μελλον γιατι δεν εχω ιδεα τι να περιμενω. Ακομα παιρνω χαπια και ειμαι ξαπλα ισως θεωρειται αρκετα νωρις. @ΜαρίαΔημήτρης καποια μωρακια καθονται πολυ χαμηλα και δυσκολευουν την εγκυο ακομα και στο περπατημα μην ανησυχεις, απλα αν νιωθεις οτι ειναι δυσκολη μερα ξαπλωσε λιγο παρα πανω σημερα. Ελπιζω να αδειασει και το εντερο γιατι δημιουργει περιεργη αισθηση οντως. Πιες νερακι φαε ελαφρα και κανε κατι να ξεχαστεις μην εστιαζεις στα πετρωματα. Αν εισαι ξαπλα δε σε πειραζει τιποτα. 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια. Τελικά έχω συσπασεις αρκετά συχνές και ο τράχηλος μειώθηκε λίγο. Ηρθα για nst και μου εκαναν και υπερηχο.Είναι 2.5 από 3.6 που ήταν αρχές του μήνα. Μου είπε να μην κάνω τίποτα και να μείνω ξάπλα,όχι ότι έκανα βέβαια από την αιμοραγια και μετά. 

Δημοσίευση

Σήμερα είμαι 33+1 οι συσπασεις είναι ακανονιστες αλλά συχνές και βάρεσα κακ κάποιες μεγάλες τύπου 80αρες.Ο γιατρός είπε να μην κάνω τίποτα,θα συνεχίσω μαγνησιο και προγεστερονη και το παρακολουθούμε. Ο εμβρυομητρικος στο μαιευτήριο σήμερα μου είπε πως το Πάσχα με βλέπει να γενναω. Απλά να τρώω πολύ γιατί είχα μειώσει ποσότητες και το μωρό δεν έχει πάρει πολύ βάρος. Θα έπρεπε να είναι 2 με 2,1 κιλά και εξ αι 1926γρ.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης κατσε ξαπλα να ηρεμησει η κοιλιτσα, θα πανε ολα καλα ειμαστε κοντα στο στοχο αρκει να περασουν ακομα 3 εβδομαδες να μπεις και στον 9ο. Ο τραχηλος με την ξαπλα επανερχεται δεν μενει ετσι αρκει να μην εισαι ορθια και τον πληττουν οι συσπασεις. Αλλα και σε αυτο το μηκος για την εβδομαδα σου ειναι καλος δεν εχει φυγει απο το οριο. Μη σηκωνεσαι καθολου δε χρειαζεται μονο τουαλετα και φαγητο. Καλη δυναμη γραφε μας οτι θελεις εδω ειμαστε❤️

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης αγαπη μου όλα υπερηχος εχεθ απόκλιση σ αυτές τις βδομαδες. Ουσιαστικα πιάνουν μερος της κοιλιας πχ κ μετρανε, αναλογα τη γωνια π γινεται ο υπερηχος αλλαζει κ η μετρηση. Σε μικροτερες βδομαδες, οπως στην αυχενικη, π φαινεται ολοκλητο το εμβρυο ειναι πιο αξιοπιστες οι μετρησεις. Επισης οσο αγχωνεσαι κ στεναχωριέσαι θα έχεις συσπασεις. Ξαπλωσε όσο μπορείς, χάζεψε τηλεορασης, διάβασε κανένα βιβλίο, παραμυθια κ επιτραπέζια με τον μικρό στο κρεβάτι. Όσο τ σκέφτεσαι αγχωνεσαο κ ολο τ σωμα σφιγγεται.

Δημοσίευση

Έχω κάνει τον καναπέ κρεβάτι. Απλά βρε κορίτσια έχω βγάλει πολλά νεύρα στον άντρα μου.Γυρισαμε από το μαιευτήριο και είχε νεύρα λες και εγώ εφταιγα πως πονάω. Γενικά μου σπάει τα νεύρα δεν ξέρω αν έχει καταλάβει τι γίνεται. Νομίζει πως είμαι υπερβολική ενώ είδε με τα μάτια του τις συσπασεις και του είπε και ο γιατρός πως είναι νωρις ακόμα και πρέπει να ξεκουράζομαι. Να σας πω την αλήθεια πιο πολύ τρόμαξα και πήγα γιατί από χθες πάω τουαλέτα συχνά και σήμερα είχα και διάρροια το πρωί μαζί με τους πόνους. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης καλα εκανες και πηγες δε το συζηταμε για να εισαι και πιο ησυχη. Δυστυχως οι αντρες δεν μπορουν να καταλαβουν τα παντα και δεν εχουν και τις γνωσεις, εδω και ο δικος μου κανει λες και δε συμβαινει τιποτα καποιες στιγμες ενω ταλαιπωριομαστε τοσο καιρο. Μη δινεις σημασια ο αντρουλης σου εχει το δικο του τροπο αντιμετωπισης στην κατασταση και δεν πειραζει αν καποιες στιγμες εισαι εκνευρισμενη ειναι το πιο λογικο και εχεις ολα τα δικια του κοσμου. Κατσε ηρεμη και περνα χρονο με το παιδακι σου οπως λεει η @DiwniΠραγματικα μενουν λιγοτερο απο 3 εβδομαδες για να νιωσεις μεγαλυτερη ασφαλεια και οταν περασουν θα επανελθει και η ψυχολογια σου.❤️🌹

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης δεν μπορούν να νιώσουν τ ζορι π τραβαμε στην κυηση, ακομα κ στις πιο καλες εγκυκοσυνες, ε έχεις τα αγχη σου κτλ. Εντωμεταξυ παιζει βα ειμαι η μονη π πλεον απο 2 πακέτα παμπερς π πήρα δεν έχω δει τίποτα από τ πράγματα τ μωρου έτσι? Χαχα αλλα ρε κορίτσια στο 1ο παιδί έχεις μια ντουλάπα, μια συρταριερα, κάτι, πλένεις τα τακτοποιεις γεμιζει ο χώρος σιγα σιγα μωρουδιακα. Με ηδη 2 παιδια και ένα σωρό ρουχα κ παιχνιδια τ καθυστερώ οσο γινεται. Προς τ παρόν έχω αδειασει μόνο ένα συρτάρι στη δική μας ντουλάπα. Και γενικά από δω κ περα περιμένω να αλλάξει ο καιρός να ξεκινήσω μαζεματα κ ξεκαθάρισματα. Σκέφτομαι αρχές Απρίλη να φέρω να ξεχωρισω τ ρουχα τ μωρου. Αλλώστε έχω πητ 28 Μαΐου και αν κ μ φαίνεται απίθανο να φτάσω εκεί λόγο έντονης δικής μ δραστηριότητας, αφού μόνιμως κάπου πρέπει να πάω με τ παιδια κτλ πιστευω ότι πρινα τις 15 20 Μαΐου δ θα γεννησω. Τη Δευτέρα 31 τ μηνός έχω τ ντομπλερ, θα είμαι 31+5. Να γίνει κι αυτό κ μετά σιγα σιγα να ξεκινήσω να τ ναζω σε σειρά.

Δημοσίευση

Του είπα ότι δεν θα ξανασχοληθω μαζί του και να κάνει ότι θέλει 🤣 εννοείται πως απο την στιγμή που μιλησα με τον γιατρό και μου είπε να πάω στο μαιευτήριο θα πήγαινα. Ήθελε και αυτός να είναι σίγουρος για το λείπει εκτός Ελλάδος. 

@Diwni Να σου πω μόνο το καροτσι πήραμε με το κάθισμα και τα έχω μέσα στη μέση στο σαλόνι κιόλας στα κουτιά. Πολλά έλεγα θα κάνω αλλά δεν έχω κάνει τίποτα. Ρούχα ότι μου έδωσαν αδειασα 2 συρτάρια στο δωμάτιο μου και τα έβαλα και αργότερα θα φτιάξω την ντουλάπα στο παιδικό. Από πάνες και σαπούνια και τετοια δεν έχω πάρει, αυτά και να γεννήσω στέλνω και παίρνουν. Απλά θα φτιάξω την βαλίτσα μου να είναι έτοιμη γιατί φοβάμαι. Ο γιατρός στο μαιευτήριο είδε την ημερομηνία γέννησης μου 16/4 και μου λέει λογικά θα έχετε κοντά κοντά γενέθλια.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρηςπιες το glopir μη φοβασαι τιποτα πινω 6 χαπια την ημερα εδω και τοσους μηνες την ανωτερη δοση. Αν δεν επαιρνα το χαπι δε θα μιλουσαμε τωρα. Το πινουν παρα πολλες γυναικες ειναι αντιυπερτασικο χαπι που ομως αναστελλει τις συσπασεις και ειναι σωτηριο. Μην διαβαζεις google και αντενδειξεις, τα φαρμακα στην κυηση χορηγουνται με συνυπολογισμο ζημιας και οφελους. Το οφελος του ειναι πολυ μεγαλυτερο απο πιθανες παρενεργιες. Επισης ασε τις δουλειες ειπαμε θα κατσεις στον καναπε σου μεχρι να ηρεμησει η κοιλιτσα και θα πανε ολα καλα. @Diwniμου εσυ εισαι βετερανος με 2 παιδακια ηδη εχεις χρονο δοξα τω θεω αν θελεις ομως μπορεις να κανεις κατι απο λιγο για να μη σου πεσουν πολλα μαζι. 

Δημοσίευση

@Sotiria_94 ναι μωρέ νιώθω ότι έχω χρόνο κ δε θέλω να γεμίζω πράγματα από τώρα. Ηδη αρχισα να μαζευω τ ρουχα των κοριτσιών π δ θα τους κανουν τ χρονου. Δ δουλευω είμαι σε άδεια οπότε ενταξει ολα θα γίνουν.

Κατι ασχετο να ρωτήσω. Το ντομπλερ ποσο σας κοστισε θυμάστε? 

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Sotiria_94 είπε:

@ΜαρίαΔημήτρηςπιες το glopir μη φοβασαι τιποτα πινω 6 χαπια την ημερα εδω και τοσους μηνες την ανωτερη δοση. Αν δεν επαιρνα το χαπι δε θα μιλουσαμε τωρα. Το πινουν παρα πολλες γυναικες ειναι αντιυπερτασικο χαπι που ομως αναστελλει τις συσπασεις και ειναι σωτηριο. Μην διαβαζεις google και αντενδειξεις, τα φαρμακα στην κυηση χορηγουνται με συνυπολογισμο ζημιας και οφελους. Το οφελος του ειναι πολυ μεγαλυτερο απο πιθανες παρενεργιες. Επισης ασε τις δουλειες ειπαμε θα κατσεις στον καναπε σου μεχρι να ηρεμησει η κοιλιτσα και θα πανε ολα καλα. @Diwniμου εσυ εισαι βετερανος με 2 παιδακια ηδη εχεις χρονο δοξα τω θεω αν θελεις ομως μπορεις να κανεις κατι απο λιγο για να μη σου πεσουν πολλα μαζι. 

Δεν ξέρεις πόσο με ηρέμησες. Θα τα πάρω αύριο το πρωί γιατί δεν έχω κοντά φαρμακειο. Απλά φοβήθηκα γιατί διάβαζα για ταχυκαρδία και τετοια. Και εγώ έχω ήδη υψηλούς παλμούς και πολύ χαμηλή πίεση. 

Δημοσίευση

Εμενα μου πηρε 120 ευρω οπως δηλαδη και στις Α και Β επιπεδου. Πηγα σε εναν εμβρυομητρικο που ερχεται απο Αθηνα επειδη με εστειλε ο γιατρος μου εκει. Οι τιμες που παιζουν εδω ειναι απο 100 μεχρι 150 σε εμβρυομητρικο, αν και πολλοι γνωστοι το εκαναν στο γιατρο τους και εκει δεν ξερω ποσο κοστιζει. Οσον αφορα τις ετοιμασιες κατσε να δουμε και πως θα εξελιχθει ο καιρος γιατι εμεις παμε λιγο στα τυφλα δεν ξερουμε αν θα χει κρυο, τι θα πρεπει να φορεσει κλπ. 

Δημοσίευση

Μαρία μου το 20αρι ειναι βραδειας αποδεσμευσης δηλαδη δρα αργα και σε κρατα για πολλες ωρες, δεν ριχνει αποτομα πιεση ουτε σε βαραινει οπως το 10αρι που ειναι ταχειας αποδεσμευσης. Αν σου πει για 10αρι να ξερεις θα προσεχεις για καμια ωρα μη σου πεσει αποτομα η πιεση. Δε το επαθα ποτε. Γενικα το μονο που μπορει να συμβει ειναι να πεσει η πιεσουλα αλλα θα τσιμπησεις το αλατακι λιγο στο φαι και θα εισαι πενα. Αν νιωσεις ταχυπαλμια (που γενικα συμβαινει στην κυηση) ξαπλωσε λιγο πλαι να ηρεμησεις δεν θα συμβει τιποτα κακο. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ βρε η ψυχούλα, πολύ τη ζορίζουν τα δοντακια... τα βγάζει και όλα μαζί ρε γαμωτο... εσείς πώς την παλεύετε με την αυπνια; ξεκουράζεσαι καθόλου μέσα στη μερα; η γιατρός σας το έχει αποκλείσει να την ενοχλεί τη μικρή κάτι αλλο;  Εμείς καλά τα πάμε, μάλλον επειδή δεν έχουμε δοντια ακόμα 😅 Πήγαμε διακοπες, κάνουμε και κάτι διημερακια, παμε κανενα εξοχικο. Γενικά περνάει πολυ καλά η μικρή της αρέσουν πολύ οι εκδρομές, η βόλτα, η θάλασσα. Εγώ προσπαθώ να συνηθίσω το νέο τύπο διακοπών που δεν είναι ανέμελος 😂 μου λείπουν ώρες ώρες και οι διακοπές που κάναμε οι δύο μας με το σύντροφό μου αλλά από την άλλη τη βλέπω τόσο χαρούμενη και γεμάτη που χαίρομαι κι εγώ...  Μπουσουλαει και η δικιά μας, πιάνει και σηκώνεται, προσπαθεί γενικά να τα κάνει όλα, χτυπάει παλαμάκια, γελάει κτλ μου κουτουλαει κι εμένα, δεν την προλαβαίνω πάντα και νιώθω άσχημα αλλά ώρες ώρες είναι αψυχολόγητες οι κινήσεις της 🫠 Από βάρος ύψος δεν είμαι σίγουρη, στους 6 μήνες ήταν 7 κιλά και 66.5εκ. Τώρα είναι 7 μηνών και κάτι οπότε θα έχει βάλει φαντάζομαι.. Πάντως αυτό που λέγανε ότι με τις στερεές κοιμούνται σερι καθόλου δεν το έχω δει, ξυπνάει σίγουρα 2-3 φορές να θηλάσει. Τουλάχιστον την ξαναπαίρνει ο ύπνος γρήγορα
    • Καλημέρα! Μην αγχώνεσαι, κι εμένα τα πρώτα μου είναι και ξεκίνησα να νιώθω τα φτερουγίσματα εδω και δυο εβδομάδες σχεδόν, και όχι κάθε μέρα το ίδιο. Για να νιώσουμε τις πρώτες κινήσεις των μωρών μας παιζουν ρόλο πολλοί διαφορετικοί παράγοντες και όχι μόνο ποια εβδομάδα διανύουμε... Η θέση του πλακούντα και του μωρού είναι οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για τις πρώτες τους κινήσεις... Σε έχει ενημερώσει ο γιατρός σου που βρίσκεται ο πλακούντας σου? Κι εγω οταν πάω και κάνουμε υπέρηχο, τα βλέπω εκεί και παλευουν, κάνουν τούμπες, αλλά δεν νιωθεις όλες αυτες τις κινησεις στο 100%...Οταν μεγαλωσουν κι αλλο, εκει να δεις ξυλο που έχουμε να φαμε  και πάλι δεν θα είναι για όλες το ίδιο...ας πουμε, η αδερφή μου, και στα δυο της παιδια, δεν υπήρχε έντονη κινητικότητα σε όλη την εγκυμοσύνη, αυτό δεν σημαινει τπτ, έχω δυο υπέροχες, υγιέστατες ανιψιές.. 
    • Καλημερα @afr και σε ολες. Κι εγω σου ευχομαι να πετυχεις συντομα. Εχω πολυκυστικες και μερικες φορες μου κανει τεραστιους κυκλους. Ηθελα να ξεκινησω τη διεγερση για εξωσωματικη τον προηγουμενο μηνα , αλλα επεσα σε τεραστιο κυκλο. Τωρα πηρα χαπι για να ρυθμιστει ωστε να ξεκινησω τις ενεσεις σε ενα μηνα. 3 χρονια που προσπαθω, δεν ειχα σταθερη ωορρηξια. Την πετυχαινα 20η-40η μερα του κυκλου. Το τελευταιο χρονο την εβρισκα 17η-20η μερα σε σταθερο κυκλο 30 ημερων. Υπομονη να με τα τεστακια. Παρε τις ταινιες που ειναι πιο οικονομικες. Μερικες φορες μπορει να χρειαστει να κανεις και 2 τεστακια μεσα στην ημερα (μεσημερι και αργα το απογευμα). Ετσι εκανα εγω!
    • Μακαρι κορίτσι μου,  σου το εύχομαι! Εχεις κάποιο θέμα κ παίρνεις αντισυλληπτικα? Κ εγω δεν εχω σταθερό κύκλο κ δυσκολεύομαι αρκετά να εντοπίσω τις γόνιμες χωρίς τεστ ωορρηξίας 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...