Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου η Έλλη με κάλυψε απόλυτα . Η αύξηση της χοριακης είναι 70% τόσο θέλουμε . Και επίσης παύει να αυξάνεται με τον ίδιο Ρυθμό. Το ότι έφυγε η ευαισθησία είναι λογικό κάποιες φορές θα έρχεται κάποιες θα φεύγει. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη μέχρι 39 εβδ τίποτα δε με έκανε να νιώθω έγκυος πέρα απ' την κοιλίτσα μου . Υπέροχη εγκυμοσύνη. Στον δεύτερο μαρτύριο με τις καούρες . Ζήσε την εγκυμοσύνη σου και άσε χοριακες δεν χρειάζονται πλέον!
    • Intrauterine growth restriction δηλαδή υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου. Αυτό σημαίνει ότι ένα έμβρυο που βρισκόταν σε μια καμπύλη στο βάρος άρχισε προϊούσης της εγκυμοσύνης να πέφτει καμπύλη γιατί για κάποιο λόγο δεν τρεφόταν καλά ενδομητριως. Είναι διαφορετικό από το SGA που σημαίνει small for gestational age το οποίο απευθύνεται σε νεογνό που γεννιέται μικρό αλλά κινούταν σε αντίστοιχα χαμηλή καμπύλη σε όλη την εγκυμοσύνη. Με άλλα λόγια, ένα μωρό που είχε πρόβλεψη να γεννηθεί 2,5 κιλά στις 39 εβδομάδες γιατί φαινόταν ότι έτσι μεγάλωνε σε όλη την εγκυμοσύνη είναι SGA ενώ ένα μωρό που είχε πρόβλεψη να γεννηθεί 3,5 κιλά και γεννήθηκε τελικά 2,5 κιλά γιατί κάποια στιγμή σταμάτησε να μεγαλώνει με τον αρχικό ρυθμό ειναι iugr. Το θέμα είναι ποιος είναι ο λόγος που πάτησε φρένο η αύξηση. Και επειδή αν το μωρό δεν τρέφεται καλά δεν έχει όφελος (έχει μάλλον ρίσκο δηλαδή) να παραμενει ενδομητρια πολλοί γυναικολόγοι συστήνουν τοκετό νωρίτερα.
    • Μπράβο του!! Νομίζω γενικά τον πρώτο χρόνο ζωής όλο κάτι έχουν να διαχειριστουν τα γλυκουλια (άλματα ανάπτυξης,  άγχος αποχωρισμού δόντια) 
    • Οπως πολύ σωστά λες αρχικά αυτά είναι στατιστικές πιθανότητες που μπορεί να δώσουν διαφορετική εικόνα στο τελικό αποτέλεσμα.    τώρα η κοπέλα όπως σωστά της είπαν από μόνες τους δεν αξιολογούνται χωρίς την υπερηχογραφική εικόνα. Αλλά όπως κ να έχει δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει η αιμοληψία την ίδια μέρα πάντα.  τώρα αν έχουν 10 μέρες απόσταση είναι μεγάλο διάστημα αλλά δεν ξέρω τι οδηγίες έχει λάβει.    το σημαντικό είναι να πάει να κάνει την αυχενική της κ να έχει μια καλή υπερηχογραφική εικόνα γιατί το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει πάρα πολύ η ηλικία κτλ κτλ όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις κ στο τέλος απλά βγαίνουν κάποια νούμερα που είναι πιθανότητες και τίποτα παραπάνω.  Γενικά υπάρχει μια τάση με την αυχενική να προκαλείται πολύ άγχος με τα νούμερα χωρις λογο. Στην τρομακτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όλα είναι πάντα καλά. Απλά πρέπει να ξέρουμε ή να μας έχουν εξηγήσει πως και με ποιον τρόπο αξιολογούνται τα νούμερα αυτά. Φαντάζομαι πως θα ένιωσες γιατί παρά πολλές γυναίκες περνάνε αυτό το λούκι κ μερικές φορές οι γιατροί επι τούτου μεγαλοποιούν τα πράγματα ώστε να γίνονται έξτρα εξετάσεις.  η ηλικία είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες σ αυτά τα νούμερα. Κάθε αλλαγή 5ετιας (20-25-30-35κτλ) τα ποσοστά αλλάζουν φοβερά κ αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πειράζονται αρκετά τα νούμερα.    Ψυχραιμία στην κοπέλα 🙏🏼 😍 θέλεις μια καλή κ πανέμορφη υπερηχογραφική εικόνα. Εκεί να εστιάζεις @marimar83 
    • Κορίτσια δεν είχαμε συζητήσει ποτέ το όνομα  κ μου ήρθε τώρα γιατί εγώ έχω ήδη κλείσει την βάφτιση κ έχουμε κάνει τα ψώνια κτλ.    έχετε αποφασίσει όνομα για τα παιδάκια σας;;; 🤗😊 θα κάνετε ονοματοδοσία πριν την βάφτιση; Εδώ με το που γεννας δηλώνεις στο μαιευτήριο το όνομα.    24 Απρίλη εμείς έχουμε την βάφτιση (εκεί σχεδόν 2 μηνών θα είναι ανάλογα πότε θα γεννηθεί βασικά) εδώ στην Γερμανία θα την κάνουμε αλλά εκεί που μένει η 4η αδερφή μου περίπου 6 ώρες από εμάς.  Και το γιο μου τον βάφτισα 2 μηνών κ ήταν η καλύτερη βάφτιση που κάναμε. Την κόρη μου την είχα βαφτίσει 11 μηνών γιατί με τον κορονοιο είχαν σταματήσει τα μυστήρια ενώ το είχαμε κανονίσει για 6 μηνών.    κουραστήκαμε πάρα πολύ στην κόρη μου είχε αρχίσει να περπατάει κ γκρίνιαζε πάρα πολύ ήθελε να περπατήσει, φοβήθηκε κ από την διαδικασία γιατί ήταν κ «ξύπνια» για την ηλικία της ήταν κ καλοκαίρι κ είχαμε σκάσει από τη ζέστη κ ιδρωναμε, ήταν βαριά μας είχαν πιαστεί κ τα χέρια,  γενικά δεν το είχαμε ευχαριστηθεί., Στο γιο μου 2 μηνών ήταν όλα υπέροχα μόνο κοιμόταν σε όλη την διαδικασία, δεν έκλαψε σχεδόν καθόλου στην κολυμπήθρα, δεν κατάλαβε τίποτα γενικά, εγώ το θήλαζα κιόλας στο μυστήριο κανονικά κ άρχισε να κοινωναει από πολύ μικρό άρα εξοικειώθηκε με την Θεία Κοινωνία από βρέφος.    Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι το μωράκι είναι καλά στην κοιλιτσα με όλα αυτά που περάσαμε με την καρδούλα του σιγουρέψαμε κ την ημερομηνία 🥰   για πείτε εσείς όνομα έχετε σκεφτεί από πριν γεννήσετε; Ή θα δείτε στην πορεία;; 🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...