Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨️🌞Μωράκια Μαρτίου 2025 🌞✨️

Recommended Posts

στις On 4/10/2024 at 9:58 ΠΜ, ο/η MarwDim είπε:

Παρόμοια εμπειρία έχω και εγώ . Βρίσκομαι σήμερα 4/10 αισίως στην 17η εβδομάδα και 2 ημέρες και ακόμα δεν έχω νιώσει ξεκάθαρα το μωρό... παρόλο που είναι η τρίτη μου εγκυμοσύνη. Ο γιατρός μου λέει ότι φταίει ο πλακούντας που είναι πρόσθιος και το έμβρυο που έχει μπρούμυτη στάση και κλωτσαει χαμηλά... Άντε να δούμε πότε θα αρχίζω να νιώθω κινήσεις και κλωτσιές...η αλήθεια είναι πως αρχίζω να ανησυχώ λιγάκι και για αυτό...

Καλημέρα! Κορίτσι μου κι εγώ στην πρώτη μου είχα πρόσθιο πλακούντα και πάντα ένιωθα πιο απαλά τις κινήσεις της..ο γυναικολόγος μου έλεγε ότι ο πλακούντας όταν είναι πρόσθιος απορροφα τις κλωτσιές και σε μας φτάνουν πολύ απαλές, αρα λογικό είναι! Πραγματικά τεράστια διαφορά με την τωρινή εγκυμοσύνη που έχω οπισθιο, είμαι 18 ακριβώς και νιώθω τις κλωτσιές όπως τις ένιωθα στην κόρη μου στον 8ο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 581
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάτι μου είπε κ εμένα για τον πλακούντα μπρος ή πίσω δεν θυμάμαι 🤣🤣 όταν τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να έχω νιώσει το μωρό τόσο νωρίς....μου είπε ναι γιατί ο πλακούντας είναι......κάτι! Δε θυμάμαι,  μην πω ψέματα 😜 εγώ σήμερα πχ είχα κάτι πονακια στην κοιλιά μόλις ξύπνησα. Εννοώ ενοχλήσεις μικρές. Είχα κ στην πρώτη πού κ πού , σπάνια είναι δεν μπορώ να πω... και μου είχε πει ο γιατρός ότι όλα είναι καλά κ απλώς αλλάζουν όλα εκεί μέσα. Άλλες φορές το καταλαβαίνουμε άλλες όχι..τώρα αν σε έχει δει ο γιατρός σου κ είναι όλα καλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας:)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας!!🥰 

Η αλήθεια είναι πως έχω και το έντερο μου και όλα μαζί δε βοηθάνε στο να μη νοιώθω ενοχλήσεις...αλλά αυτές οι ενοχλήσεις που νοιώθω χαμηλα δεν είναι το έντερο...θα τον πάρω να δω να μην έχω την αγωνία γιατί ραντεβού έχουμε στις 21 και ποιος περιμένει μέχρι τότε??

Αγωνιώ τόσο να αρχίσω να τα νοιώθω και εγώ...σας διαβάζω και ζηλεύω.. χαχαχαχχα είμαι πιο πίσω βέβαια οπότε εχω ακόμα καιρό αλλά ανυπομονώ!!

στις On 7/10/2024 at 1:24 ΜΜ, ο/η LaV είπε:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας!!🥰 

Η αλήθεια είναι πως έχω και το έντερο μου και όλα μαζί δε βοηθάνε στο να μη νοιώθω ενοχλήσεις...αλλά αυτές οι ενοχλήσεις που νοιώθω χαμηλα δεν είναι το έντερο...θα τον πάρω να δω να μην έχω την αγωνία γιατί ραντεβού έχουμε στις 21 και ποιος περιμένει μέχρι τότε??

Αγωνιώ τόσο να αρχίσω να τα νοιώθω και εγώ...σας διαβάζω και ζηλεύω.. χαχαχαχχα είμαι πιο πίσω βέβαια οπότε εχω ακόμα καιρό αλλά ανυπομονώ!!

Πόσο είσαι τώρα? Μην ανησυχείς θα τα νιώσεις σύντομα και πολύ περισσότερο από ότι εμεις, αφού έχεις διδυμακια!🩷🩷🩷

Κορίτσια τι κάνετε?πως είστε? Να σας ρωτήσω β επιπέδου σε ποια εβδομάδα σας είπαν να κάνετε? Εμένα μου έκλεισε όταν θα μαι 23+3 και μου φαίνεται κάπως αργά..στην 1η είχα κάνει την 22η.επισης σας έχουν πει για εμβόλια?

στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

Πόσο είσαι τώρα? Μην ανησυχείς θα τα νιώσεις σύντομα και πολύ περισσότερο από ότι εμεις, αφού έχεις διδυμακια!🩷🩷🩷

Κορίτσια τι κάνετε?πως είστε? Να σας ρωτήσω β επιπέδου σε ποια εβδομάδα σας είπαν να κάνετε? Εμένα μου έκλεισε όταν θα μαι 23+3 και μου φαίνεται κάπως αργά..στην 1η είχα κάνει την 22η.επισης σας έχουν πει για εμβόλια?

Εγώ δεν έκλεισα ακόμη αλλά η β γίνεται μεταξύ 21-24 αν θυμάμαι καλά οπότε είσαι οκ :) ξέρουν άλλωστε αυτοί! 

Εμβόλια τι εννοείς; 

στις πριν 10 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Γεια σου κορίτσι μου εμένα μου την έκλεισε 22+6  αλλά μην στεναχωριέσαι ξέρουν αυτοί. Εμένα μου είπε αν θέλω και εφόσον εργάζομαι με πολλά άτομα μαζί να κάνω το εμβόλιο της γρίπης. Γενικά μου είπε ότι είχε περιπτώσεις που την γρίπη την περάσανε πιο δύσκολα από ότι κόβιντ. Εμβόλιο για κόβιντ δεν το συζητήσαμε καθώς το περάσαμε και εγώ και ο άντρας μου πριν δύο εβδομάδες. Να σου πω την αλήθεια εγώ θα το κάνω πιο πολύ για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να πάρουμε λόγω εγκυμοσύνης βαριά φάρμακα οπότε να το περάσω όσο πιο ελαφριά γίνεται μιας και είμαι πολύ επιρρεπής στο να κολλάω τα πάντα!!

στις πριν 8 ώρες, ο/η Amp92 είπε:

Εγώ δεν έκλεισα ακόμη αλλά η β γίνεται μεταξύ 21-24 αν θυμάμαι καλά οπότε είσαι οκ :) ξέρουν άλλωστε αυτοί! 

Εμβόλια τι εννοείς; 

Καλημέρα! Α ναι δεν το έγραψα, της γρίπης εννοούσα!😂 Είμαι εκπαιδευτικός και όσο να ναι κολλάμε τα πάντα! Πάει και η μικρή παιδικό πρώτη φορά και νομίζω θα γίνω εντελώς αρρωστοφοβικη!😂

@nikiev98αχ κι εγώ πάντως μια φορά έχω περάσει γρίπη και ήταν ότι χειρότερο, δεν θέλω καν να το φανταστώ σε εγκυμοσύνη!

στις πριν 14 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Εγώ όταν θα τη κάνω θα είμαι 22η εβδομάδα. Όχι δε μου είπαν κάτι ακόμα.. αλλά γενικά φοβάμαι τα εμβόλια όπως και φυσικά covid δε κάναμε ποτέ κανείς μας και ευτυχώς.. εν τω μεταξύ πρέπει να το είχαμε κολλήσει νομίζω αλλά ούτε τεστ δεν ήθελα να κάνω για να το διαπιστώσω ήμουν πολύ αρνητική τότε φανατική!! Για γρίπη σε καμία εγκυμοσύνη μου δεν έκανα αλλά και ούτε ο γιατρός με είχε πει τίποτα στις προηγούμενες εγκυμοσύνες δύο γιατρούς είχα αλλάξει κανεις δε με είπε κάτι.

στις πριν 16 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Στην 14η είμαι τώρα...έχω ακόμα καιρό μπροστά μου το ξέρω!!!

Ωστόσο πάνω π είχαν ηρεμήσει λίγο τα συμπτώματα τώρα δύο τρεις μερες πάλι έχω έντονες ζαλαδες και κούραση...έχει να κάνει μήπως η αλλαγή εβδομάδας??η ότι άλλαξα τρίμηνο?δε ξέρω...ο γιατρός μου λέει σε όλα πως είναι φυσιολογικό αλλά έχω ακόμα μεγάλο άγχος μην πάθουν κατι  και να είναι καλα να σας πω την αλήθεια και δεν αφήνει να ηρεμήσω και να το χαρώ....

Όσο για το εμβόλιο την γρίπης κ εμένα μ είπε να το κανω από αρχές Νοέμβρη..και εγώ και ο σύζυγος...και μ λέει και αν έχεις βοήθεια από μαμάδες και έρχονται σπιτι ας το κάνουν και αυτες μα δεν είναι κακό!

στις πριν 16 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Στην 22η μου την έκλεισε και εμένα αλλά λου εδωσε ένα περιθώριο από 21η μέχρι 24η...οπότε μια χαρά είναι κ εσένα απλά καταλαβαίνω το άγχος σου μέχρι τότε...

στις πριν 8 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλημέρα! Α ναι δεν το έγραψα, της γρίπης εννοούσα!😂 Είμαι εκπαιδευτικός και όσο να ναι κολλάμε τα πάντα! Πάει και η μικρή παιδικό πρώτη φορά και νομίζω θα γίνω εντελώς αρρωστοφοβικη!😂

@nikiev98αχ κι εγώ πάντως μια φορά έχω περάσει γρίπη και ήταν ότι χειρότερο, δεν θέλω καν να το φανταστώ σε εγκυμοσύνη!

στις πριν 5 ώρες, ο/η athrain είπε:

Εγώ όταν θα τη κάνω θα είμαι 22η εβδομάδα. Όχι δε μου είπαν κάτι ακόμα.. αλλά γενικά φοβάμαι τα εμβόλια όπως και φυσικά covid δε κάναμε ποτέ κανείς μας και ευτυχώς.. εν τω μεταξύ πρέπει να το είχαμε κολλήσει νομίζω αλλά ούτε τεστ δεν ήθελα να κάνω για να το διαπιστώσω ήμουν πολύ αρνητική τότε φανατική!! Για γρίπη σε καμία εγκυμοσύνη μου δεν έκανα αλλά και ούτε ο γιατρός με είχε πει τίποτα στις προηγούμενες εγκυμοσύνες δύο γιατρούς είχα αλλάξει κανεις δε με είπε κάτι.

Κοβιντ δεν έκανα κ εγώ ποτέ πάρα την πίεση που φάγαμε και γενικά και σαν εκπαιδευτικοι μιας κ είμαι κ εγώ δασκάλα. Ακόμη κλαίω τα λεφτά των τεστ, αλλά τέλος πάντων. Κοβιντ πέρασα 3 φορές η μία και τελευταία  μάλιστα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη . Και τις 3 το πέρασα πολύ ελαφριά.  Οπότε δεν το συζητώ καν να κάνω τώρα. 

Γρίπης μου είπε ο παιδίατρος να κάνω κ τώρα θα ρωτήσω τον γυναικολόγο μου. Ο ίδιος πάντως από μόνος του δεν μου είπε τίποτα. Στην πρώτη εγκυμοσυνη μόνο μου είχε πει κ έκανα το εμβόλιο του κοκκύτη, οπότε τώρα δεν θα χρειαστεί ξανά.

στις πριν 5 ώρες, ο/η Amp92 είπε:

Κοβιντ δεν έκανα κ εγώ ποτέ πάρα την πίεση που φάγαμε και γενικά και σαν εκπαιδευτικοι μιας κ είμαι κ εγώ δασκάλα. Ακόμη κλαίω τα λεφτά των τεστ, αλλά τέλος πάντων. Κοβιντ πέρασα 3 φορές η μία και τελευταία  μάλιστα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη . Και τις 3 το πέρασα πολύ ελαφριά.  Οπότε δεν το συζητώ καν να κάνω τώρα. 

Γρίπης μου είπε ο παιδίατρος να κάνω κ τώρα θα ρωτήσω τον γυναικολόγο μου. Ο ίδιος πάντως από μόνος του δεν μου είπε τίποτα. Στην πρώτη εγκυμοσυνη μόνο μου είχε πει κ έκανα το εμβόλιο του κοκκύτη, οπότε τώρα δεν θα χρειαστεί ξανά.

Καλησπέρα κορίτσια μου! Εμένα πάλι στην πρώτη μου είχε πει να κάνω γρίπης, αλλά για κοκκυτη δεν μου είχε αναφέρει τίποτα! Ο καθένας τα δικά του, όπως σε όλα!😀

Είχαμε ραντεβού σήμερα και είδαμε την μπεμπουλα! Έχει γίνει ολόκληρο ανθρωπάκι!250 γραμμάρια!😁 Όλα καλά, λοιπόν, ανέβηκε και ο πλακούντας μου είπε, μια χαρά!  Το κορίτσι μας καθόταν μπρούμυτα και στριμωγμένο και δεν το είδαμε καλά! Στη β επιπέδου τώρα!

Κι επειδή η μνήμη μου με έχει εγκαταλείψει εντελώς σε αυτή την εγκυμοσύνη, δεν ρώτησα τίποτα τον γιατρό, ούτε για το αντιγριπικο ούτε αλλά που ήθελα και δεν θυμάμαι καν τι ήταν!😂😂😂 Αλλά πιστεύω ότι αφού δεν μου είπε τίποτα κι εκείνος δεν θα θέλει να κάνω κάτι!

Βρε κορίτσια θέλω να σας ρωτήσω κάτι..γιατί σε όποιον τα λέω μου λέει ότι αυτά που σκέφτομαι είναι βλακείες.. τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω, αισθανομαι τύψεις για την μεγάλη μου κόρη, ότι ποτε ξανα δεν θα μαστε όπως ήμασταν κι ότι στενοχωριέται με το μωρό κλπ .. το ξέρω ότι το αδερφάκι της μακροπρόθεσμα είναι το καλύτερο δώρο κι ότι θα το λατρέψει, αλλά δεν ξέρω τώρα το αισθάνομαι όλο αυτό πολύ έντονα..είναι Κ οι ορμόνες βέβαια που τα γιγαντώνουν όλα! Να φανταστείτε ότι θέλω να περνάμε πολύ χρόνο μαζί ποιοτικά όσο προλαβαίνουμε που την πάω κάθε σκ θέατρο και μακρινές βολτες, κάθε μέρα κούνιες, βόλτες..σε βαθμό που νομίζω ότι σε λίγο θα καταρρευσω γιατί δεν ξεκουράζομαι  καθόλου..σαν να θέλω να προλάβω να τα κάνω όλα μέχρι τον Μάρτιο, μέχρι και ταξίδια στο εξωτερικό οργανώνω για όταν θα βγω στην άδεια κύησης 😂😂

Πείτε μου την αλήθεια...έχω τρελαθεί εντελώς???😂😂😂

στις πριν 23 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Βρε κορίτσια θέλω να σας ρωτήσω κάτι..γιατί σε όποιον τα λέω μου λέει ότι αυτά που σκέφτομαι είναι βλακείες.. τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω, αισθανομαι τύψεις για την μεγάλη μου κόρη, ότι ποτε ξανα δεν θα μαστε όπως ήμασταν κι ότι στενοχωριέται με το μωρό κλπ .. το ξέρω ότι το αδερφάκι της μακροπρόθεσμα είναι το καλύτερο δώρο κι ότι θα το λατρέψει, αλλά δεν ξέρω τώρα το αισθάνομαι όλο αυτό πολύ έντονα..είναι Κ οι ορμόνες βέβαια που τα γιγαντώνουν όλα! Να φανταστείτε ότι θέλω να περνάμε πολύ χρόνο μαζί ποιοτικά όσο προλαβαίνουμε που την πάω κάθε σκ θέατρο και μακρινές βολτες, κάθε μέρα κούνιες, βόλτες..σε βαθμό που νομίζω ότι σε λίγο θα καταρρευσω γιατί δεν ξεκουράζομαι  καθόλου..σαν να θέλω να προλάβω να τα κάνω όλα μέχρι τον Μάρτιο, μέχρι και ταξίδια στο εξωτερικό οργανώνω για όταν θα βγω στην άδεια κύησης 😂😂

Τα παιδιά πάντα κάτι χρειάζονται και οι γονείς πάντα θα τρέχουν να προσφέρουν ότι μπορούν. Η μεγάλη μου είναι 2 χρόνων και κάτι, δεν άλλαξε κάτι που ήρθε ο αδερφός της. Κουνιες, βόλτες, παγωτά, τηλεόραση κανονικά τα ζητάει. Εγώ και ο πατέρας της γίναμε λάστιχο να τα προλαβαίνουμε όλα (και στο καπάκι ακούμε και από συγγενείς ότι ήμασταν καλομαθημενοι και μας έπεσαν βαρύ πακέτο τα δύο παιδιά, ειδικά η πεθερά μου που δεν βοηθάει πουθενά για να δικαιολογεί τη στάση της αυτά λέει). Μην στεναχωριέσαι όσα προσφερες άλλα τόσα θα κάνεις και περισσότερα με το δεύτερο. Με τον σύζυγο οπλιστείτε με υπομονή και αγάπη γιατί είναι αντικειμενικά δύσκολο. 

Κορίτσια καλησπέρα! Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφανειας και έχει ποσοστό για τρισωμια 21 1/52 πιθανότητες! Αύριο θα κάνω την εξέταση nipt! Έχει βρεθεί κάποια σε παρόμοια κατάσταση?

στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

Το παθαίνω πού κ πού κ εγώ...ιδιαιτέρως επειδή είναι πολύ μικρούλης.  Σκέφτομαι πώς θα νιώσει,  πως είναι μωράκι ακόμη κ εγώ θα δώσω κ αλλού προσοχή κτλ κτλ. Πολλές φορές βουρκωνω στη σκέψη ότι δεν θα είμαστε όπως τόσο καιρό. Από τη μέρα που γεννήθηκε είμαστε αχώριστοι κ αυτή η εγκυμοσύνη παρετεινε την άδεια στη δουλειά οπότε ούτε τώρα που έγινε 1 τον αποχωρίστηκα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι πιο δύσκολο γ αυτόν ή για μένα. Δεν εννοώ πρακτικά, αλλά και συναισθηματικά. 

Ωστόσο μετά σκέφτομαι αυτό που είπες... ο.τι καλύτερο μου έδωσαν οι γονείς μου είναι τα αδέρφια μου. Νιωθω τοσο τυχερη κ ευλογημενη γ αυτό! Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. ! 

Επίσης είμαστε έτσι οι μανουλες που (θα) κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εκεί για τα παιδάκια μας. Η κούραση κουραση αλλά παίρνουμε κ δύναμη από το χαμόγελό τους.

στις πριν 8 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Τα παιδιά πάντα κάτι χρειάζονται και οι γονείς πάντα θα τρέχουν να προσφέρουν ότι μπορούν. Η μεγάλη μου είναι 2 χρόνων και κάτι, δεν άλλαξε κάτι που ήρθε ο αδερφός της. Κουνιες, βόλτες, παγωτά, τηλεόραση κανονικά τα ζητάει. Εγώ και ο πατέρας της γίναμε λάστιχο να τα προλαβαίνουμε όλα (και στο καπάκι ακούμε και από συγγενείς ότι ήμασταν καλομαθημενοι και μας έπεσαν βαρύ πακέτο τα δύο παιδιά, ειδικά η πεθερά μου που δεν βοηθάει πουθενά για να δικαιολογεί τη στάση της αυτά λέει). Μην στεναχωριέσαι όσα προσφερες άλλα τόσα θα κάνεις και περισσότερα με το δεύτερο. Με τον σύζυγο οπλιστείτε με υπομονή και αγάπη γιατί είναι αντικειμενικά δύσκολο. 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση κορίτσι μου! Με καθησυχάζει πολύ που που το ακούω από κάποια που το ζει ήδη! Ίσως αυτός είναι ο φόβος μου μην την κάνω να νιώσει παραμελημένη! Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες(στο βαθμό που μπορώ) και μπράβο σας που κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε! Τώρα για το τι λένε οι άλλοι, αστοοο...όλοι έχουν από μια άποψη για όλα...

στις πριν 8 ώρες, ο/η Amp92 είπε:

Το παθαίνω πού κ πού κ εγώ...ιδιαιτέρως επειδή είναι πολύ μικρούλης.  Σκέφτομαι πώς θα νιώσει,  πως είναι μωράκι ακόμη κ εγώ θα δώσω κ αλλού προσοχή κτλ κτλ. Πολλές φορές βουρκωνω στη σκέψη ότι δεν θα είμαστε όπως τόσο καιρό. Από τη μέρα που γεννήθηκε είμαστε αχώριστοι κ αυτή η εγκυμοσύνη παρετεινε την άδεια στη δουλειά οπότε ούτε τώρα που έγινε 1 τον αποχωρίστηκα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι πιο δύσκολο γ αυτόν ή για μένα. Δεν εννοώ πρακτικά, αλλά και συναισθηματικά. 

Ωστόσο μετά σκέφτομαι αυτό που είπες... ο.τι καλύτερο μου έδωσαν οι γονείς μου είναι τα αδέρφια μου. Νιωθω τοσο τυχερη κ ευλογημενη γ αυτό! Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε. ! 

Επίσης είμαστε έτσι οι μανουλες που (θα) κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εκεί για τα παιδάκια μας. Η κούραση κουραση αλλά παίρνουμε κ δύναμη από το χαμόγελό τους.

Αχ βρε κορίτσι μου ακριβώς όσα γράφεις σκέφτομαι κι εγώ! Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε τις ισορροπίες μας! Είναι αυτό το άγνωστο που μας κάνει να νιώθουμε έτσι!

στις πριν 37 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Αχ βρε κορίτσι μου ακριβώς όσα γράφεις σκέφτομαι κι εγώ! Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε τις ισορροπίες μας! Είναι αυτό το άγνωστο που μας κάνει να νιώθουμε έτσι!

Γεια σας κορίτσια! Λοιπόν διαβάζω αυτά που γράφετε και με γύρισαν χρόνια πίσω!!! Όταν ήμουν έγκυος στο 2ο παιδάκι μου σκεφτόμουν ακριβώς έτσι @Katerina1990. Και μάλιστα εγώ σκεφτόμουν και το άλλο! ότι πως θα το αγαπήσω κ αυτό όπως το πρώτο και ότι θα μου είναι δύσκολο να το αγαπήσω σαν το πρώτο! Όταν όμως γεννήθηκε όλα αυτά που σκεφτόμουν απλά ξεχάστηκαν και τώρα όταν καμία φορά τα σκέφτομαι χαμογελάω.. Και εν τω μεταξύ αυτό συμβαίνει συνήθως στο 2ο γιατί μετά στο 3ο δε σκέφτεσαι έτσι καμία σχέση. Είναι άλλη φάση μετά από 3 παιδιά και πάνω.. 

στις πριν 13 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου! Εμένα πάλι στην πρώτη μου είχε πει να κάνω γρίπης, αλλά για κοκκυτη δεν μου είχε αναφέρει τίποτα! Ο καθένας τα δικά του, όπως σε όλα!😀

Είχαμε ραντεβού σήμερα και είδαμε την μπεμπουλα! Έχει γίνει ολόκληρο ανθρωπάκι!250 γραμμάρια!😁 Όλα καλά, λοιπόν, ανέβηκε και ο πλακούντας μου είπε, μια χαρά!  Το κορίτσι μας καθόταν μπρούμυτα και στριμωγμένο και δεν το είδαμε καλά! Στη β επιπέδου τώρα!

Κι επειδή η μνήμη μου με έχει εγκαταλείψει εντελώς σε αυτή την εγκυμοσύνη, δεν ρώτησα τίποτα τον γιατρό, ούτε για το αντιγριπικο ούτε αλλά που ήθελα και δεν θυμάμαι καν τι ήταν!😂😂😂 Αλλά πιστεύω ότι αφού δεν μου είπε τίποτα κι εκείνος δεν θα θέλει να κάνω κάτι!

Τελικά υπάρχουν κι άλλα εμβρυακια που κάθονται μπρούμυτα.... Και εγώ ανησυχούσα πως είναι μόνο το δικό μου που λόγω της στάσης δεν μας κάνει το χατίρι να δούμε το φύλο του... Εύχομαι να μην μας δυσκολέψει στις 7/11 που έχω β επιπέδου και χρειαστεί να κάτσω πολλές ώρες εκεί μέχρι να πάρει καλή θέση και να τα δούμε ολα. Θα ρωτήσω και εγώ τον γιατρό στις 21/10 που έχω ραντεβού για τα εμβόλια του αντιγριπικου και του κοκκυτη. 

στις πριν 3 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση κορίτσι μου! Με καθησυχάζει πολύ που που το ακούω από κάποια που το ζει ήδη! Ίσως αυτός είναι ο φόβος μου μην την κάνω να νιώσει παραμελημένη! Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες(στο βαθμό που μπορώ) και μπράβο σας που κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε! Τώρα για το τι λένε οι άλλοι, αστοοο...όλοι έχουν από μια άποψη για όλα...

Να προσθέσω στην συζήτηση σας ότι και εγώ όταν γέννησα την δεύτερη κόρη μου ,η πρώτη ήταν 19 μηνών και πιστεύω ότι δεν ένιωσε έτσι ποτέ γτ είχε κολλήσει τόσο πάνω μου που το νέο μωρό της έδωσε ευκαιρία να ασχοληθεί και με κάποιον άλλον και θεωρώ ότι ακόμα και οι μικροζηλιες που έχει ζήσει είναι φυσιολογικές που αργότερα ξεχνιούνται και δεν αφήνουν κανένα απωθημένο...το δώρο που της έκανα με την αδελφούλα της είναι ανεκτίμητο που ακόμα και τώρα είναι τόσο αχωριστες και λείπει η μια στην άλλη πολύ που τις ζηλεύω εγώ η ίδια.. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η athrain είπε:

Γεια σας κορίτσια! Λοιπόν διαβάζω αυτά που γράφετε και με γύρισαν χρόνια πίσω!!! Όταν ήμουν έγκυος στο 2ο παιδάκι μου σκεφτόμουν ακριβώς έτσι @Katerina1990. Και μάλιστα εγώ σκεφτόμουν και το άλλο! ότι πως θα το αγαπήσω κ αυτό όπως το πρώτο και ότι θα μου είναι δύσκολο να το αγαπήσω σαν το πρώτο! Όταν όμως γεννήθηκε όλα αυτά που σκεφτόμουν απλά ξεχάστηκαν και τώρα όταν καμία φορά τα σκέφτομαι χαμογελάω.. Και εν τω μεταξύ αυτό συμβαίνει συνήθως στο 2ο γιατί μετά στο 3ο δε σκέφτεσαι έτσι καμία σχέση. Είναι άλλη φάση μετά από 3 παιδιά και πάνω.. 

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για την απάντηση σου! Καλά εσύ έχεις πάει σε άλλο λεβελ με το 4ο😁!

Κι αυτά τα σκέφτομαι, πως θα μπορώ να αγαπήσω κάποιο άλλο παιδί τόσο πολύ! Αααχ σκέψεις ,σκέψεις, σκέψεις μόνιμα! Να μαστε καλά κι εμείς και τα παιδάκια μας κι όλα θα γίνουν! 

@LaV μου σε καταλαβαίνω, κι εγώ μέχρι τη 16η είχα συμπτώματα..μετά εξαφανίστηκαν εντελώς. Βέβαια υπάρχουν μέρες που μπορεί να χω κάποια, αλλά πολύ ήπια! Σύντομα θα περάσουν! Να μην αγχώνεσαι για τίποτα! Ευτυχώς οι δύσκολες εβδομάδες έχουν περάσει, οπότε μόνο θετική σκέψη!

@Mpourmpoulo μου σε σκέφτομαι! Όταν θέλεις γράψε μας νέα σου!

@VasNe καλώς ήρθες! Με το καλό εύχομαι ένα υγιές μωράκι! Δεν έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση, αλλά θα πω ότι είναι μόνο πιθανότητες! Λογικό βέβαια το άγχος σου, αλλά σου εύχομαι να είναι όλα καλά! Ποτέ θα χεις τα αποτελέσματα?

στις πριν 12 ώρες, ο/η VasNe είπε:

Κορίτσια καλησπέρα! Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφανειας και έχει ποσοστό για τρισωμια 21 1/52 πιθανότητες! Αύριο θα κάνω την εξέταση nipt! Έχει βρεθεί κάποια σε παρόμοια κατάσταση?

Είναι πιθανότητες κορίτσι μου δλδ με τις ίδιες τιμές κ χαρακτηριστικά με σένα 1/21 βρέθηκε με θέμα. Όχι ακριβώς στη θέση σου, εγώ είχα ένα πιο μικρό ποσοστό κ είχα πανοκοβληθει . Μετά από σκέψεις κ συζητήσεις δεν έκανα κάτι παραπάνω κ όλα πήγαν καλά. Βέβαια αν είχα το δικό σου ποσοστό πιστευω θα έκανα κ εγώ.  Είχα 2 γνωστές που είχαν περίπου τέτοιες πιθανότητες έκαναν τροφοβλαστη κ ήταν όλα καλά και στις 2 περιπτώσεις. Πιστευω έτσι να είναι κ σε σένα:) 

στις πριν 39 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Τελικά υπάρχουν κι άλλα εμβρυακια που κάθονται μπρούμυτα.... Και εγώ ανησυχούσα πως είναι μόνο το δικό μου που λόγω της στάσης δεν μας κάνει το χατίρι να δούμε το φύλο του... Εύχομαι να μην μας δυσκολέψει στις 7/11 που έχω β επιπέδου και χρειαστεί να κάτσω πολλές ώρες εκεί μέχρι να πάρει καλή θέση και να τα δούμε ολα. Θα ρωτήσω και εγώ τον γιατρό στις 21/10 που έχω ραντεβού για τα εμβόλια του αντιγριπικου και του κοκκυτη. 

Αχ ασε μπρούμυτα και χωμένη μεσα, εμάς μόνο πωπο έδειχνε!😂😂και στην πρώτη μου πάντως στη β επιπέδου κάναμε πάνω από 2 ώρες, με έστελνε συνέχεια για  περπάτημα, για τσισα, για γλυκό μπας και κουνηθεί, αλλά δεν μας έκανε εύκολα την χάρη 😁

Έχεις δίκιο σε όσα λες! Κι εγώ τη βλέπω πόσο ανάγκη έχει τα άλλα παιδάκια, είμαι σίγουρη ότι στο μυαλό μου είναι όλα αυτά!

Πόσο είναι τα παιδακια σου τώρα?

στις πριν 14 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Δεν έχω άλλο παιδάκι οποτε δε ξέρω πως ακριβώς νοιώθεις αν και ολα αυτα που λες τα καταλαβαίνω!!αλλά εγω θα  σου πω πως η κόρη σου είναι πολύ τυχερή που έχει μια τέτοια μαμά και είμαι σίγουρη πως θα βρεις τις ισορροπίες σου!!!!

Πάντα θαύμαζα τις γυναίκες που έχουν  αυτές τις αντοχές και κάνουν τόσα πράγματα και ελπίζω να γίνω μια τέτοια μαμά...🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μιας και που την πιάσαμε τη συζήτηση...  Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα κάνει, αλλά επειδή οι εξωθήσεις είναι "σπρώξε σα να θέλεις να κάνεις κακά σου" ε, υπάρχει η περίπτωση όντως να τα κάνεις...  Επειδή μου έτυχε αυτό την πρώτη φορά , τώρα όταν μου είπε η μαία να κάνω, έκανα, μπας και γλιτώσω στη γέννα να γίνει κάτι τέτοιο πάλι. 😆 Με το που στο κάνουν, στα 2 λεπτά έχεις φύγει τρέχοντας για τουαλέτα. Δεν είναι ούτε κι αυτό ο,τι πιο ευχάριστο... Αλλά υπάρχει η περίπτωση να μην φύγει όλο το κλυσμα μέχρι την γέννα και να φεύγει λίγο λίγο κάθε φορά που σπρώχνει το μωρό... Έτυχε πάλι σε κάποια γνωστή σας...  Όπως και να χει, όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά να συμβούν και όλοι οι γιατροί και οι μαίες τα έχουν δει. Έχω ακούσει από πολλές γυναίκες αντίστοιχες ιστορίες και δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε περιεργα για το αν θες ή δε θες να κάνεις ή ό,τι συμβεί μετά στο κρεβάτι του πόνου! 😊😊 Επίσης, ξύρισμα δεν μου πρότειναν ποτέ να κάνω ή να μου κάνουν. 
    • ειμαι 26...ναι πάρα πολύ χάρηκε! ακομα και τώρα προσπαθεί να παιξει μαζί του να τον κανει να γελάει.. γενικα τα αγαπαει πολύ τα παιδάκια 😂  
    • Νόμιζα πως ήταν στάνταρ ότι πρέπει να κάνεις...  Κάπου διάβασα ότι γίνεται για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος και να βγει το μωράκι πιο εύκολα! Θα το συζητήσω σίγουρα με τη μαία να δω τι θα μου πει.. Σε ευχαριστώ πολύ!😊  
    • Ακριβώς αυτό που έγραψες έγινε και σε μενα. Εμένα με το που μου κάνανε εισαγωγή (4 διαστολή), μου βάλανε την επισκληριδιο (τον καθετήρα) στην πλάτη. Και όταν θα ήταν να μπω στο χειρουργείο (8-9 διαστολή) μου έκαναν έγχυση την αναισθησία, η οποία θα κρατούσε μου είπε 2 ώρες. Εάν χρειαζόταν θα μου κάνανε επανάληψη. Μου έβαλε τόσο φάρμακο (6 mg) ώστε να μουδιάσει η κοιλιά και τα πόδια και να νιώθω ένα μυρμήγκιασμα στο δέρμα. Αλλά μπορούσα να κουνήσω πόδια και να νιώσω την πίεση στη λεκάνη μου, απλά χωρίς να πονάω. Μέσα στην αίθουσα τοκετού, μου έλεγαν πότε πέτρωνε η κοιλιά και να κάνω εξωθήσεις. Ενώ όταν δεν είχα κάνει επισκληριδιο τους έλεγα εγώ ότι τώρα νιώθω σύσπαση και ξεκινάμε τις εξωθήσεις.  Γενικά Κακα δεν κάνει το μωρό μέσα στη μητρα. Άμα σπάσουν τα νερά όμως και έχουν πράσινο χρώμα ή γενικά δουν κάπως ότι έχει κάνει κακά στη μήτρα πάει να πει ότι έχει στρεσσαριστει το μωρό και χρειάζεται άμεση επέμβαση (καισαρική συνήθως) επειδή μπορεί να πάνε μικρόβια από το μολυσμένο αμνιακό υγρό στους πνεύμονες. Γενικά, είναι ένδειξη στρες του μωρού.  Κορίτσια, νιώθω πιο καλά από την πρώτη φορά, ίσως επειδή ξέρω τι μου γίνεται ή είμαι πιο συνειδητοποιημένη και θυμάμαι μερικά πράγματα. Με έχουν παρατήσει και μόνη μου στο δωμάτιο, το μωρό κοιμάται, ο άντρας μου πήγε να πάρει τον μεγάλο μου (πλέον) γιο από το σχολείο και να κάτσουν σπίτι. Οπότε τελικά έχω πιο πολύ χρόνο εδώ στο μαιευτήριο απ' όσο πίστευα 🤣🤣 Ήταν μαζί στο μαιευτήριο ο μεγάλος όταν γέννησα γιατί δεν είχαμε πού να τον αφήσουμε. Μας παραχώρησαν ένα δωμάτιο για να κάτσει ο άντρας μου μαζί του κι όταν γέννησα τον έφεραν εκεί που ήμουν και έλεγε "ήρθε το μωρό, ήρθε το μωρό". Πήγε, τον είδε στην κούνια του, δεν έδωσε καμία σημασία κι έφυγε 🤣 Την επόμενη μέρα κάναμε βιντεοκλήση, του λέω θες να δεις το μωρό; Λέει ναι και τον χαιρετάει. Του λέω μετά, θέλεις να το φέρουμε το μωρό σπίτι; Και απαντάει έντονα ΟΧΙ! 🤣🤣🤣 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...