Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλημέρα! Η κόρη μου πάντως μια χαρα κοιμόταν στο λίκνο μέχρι και τον 7ο -8ο. Δεν είναι τόσο ότι δεν χωράνε όσο ότι σηκώνονται. Εγώ το είχα κολλητά με το κρεβάτι μας και από την άλλη τοίχο, οπότε δεν είχε κίνδυνο...φυσικά με επίβλεψη!

Εμείς δεν έχουμε πάρει ποτέ λίκνο. Το πρώτο μήνα που είναι ακόμα μινιατουρα την βγάζανε στη καλαθούνα (έτσι δηλαδή όπως το έφερνα από το νοσοκομείο) και μετά επειδή ψήλωνε το μωρό από τον 2ο μήνα το έβαζα κατευθείαν στο κρεβατάκι του το οποίο η΄ταν ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι μας.

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η athrain είπε:

αυτό το βάρος και οτι πηγαινει το μωρό προς τα κάτω το νιώθω κι εγώ! Επίσης όταν πάω τουαλέτα να ουρήσω είναι λίγο περίεργο το όλο θέμα δε ξέρω πως να το περιγράψω.. αλλά νιώθω σαν να έχουν "ανοίξει" τα πάντα απο κάτω κ το βάρος το νιώθω πιο έντονα λες και θα φ΄΄υγει εκείνη τη στιγμή! Και όλο αυτο με δυσκολευει να ουρήσω και κάνω λίγο πλάγια για να ρίξω το βάρος αλλού και να μη το νιώθω κάτω στο κόλπο!! Πλάγια κατουράω και πιο εύκολα πλέον!! Τι να πω ρε κορίτσια.. δε ξέρω.. 

Ααααχ θα τρελαθώ, νιώθω ακριβώς το ίδιο και πραγματικά νομίζω ότι νιώθω το κεφάλι να εξέχει και κατουραω κι εγώ πλάγια 😂😂😂😂

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Εμείς δεν έχουμε πάρει ποτέ λίκνο. Το πρώτο μήνα που είναι ακόμα μινιατουρα την βγάζανε στη καλαθούνα (έτσι δηλαδή όπως το έφερνα από το νοσοκομείο) και μετά επειδή ψήλωνε το μωρό από τον 2ο μήνα το έβαζα κατευθείαν στο κρεβατάκι του το οποίο η΄ταν ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι μας.

Συμφωνώ κι εγώ αν δεν μου είχαν δώσει λίκνο δεν θα είχα πάρει γιατί είναι πραγματικά για λίγο, όσο και να το χρησιμοποιήσεις!

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

Εμένα βγήκε η αδερφή  θετική στο covid.. εγώ το μεσημέρι αρνητική ..ξαναπήρα τον γιατρο και μου ειπε να κάνω κάνα Πέμπτη/Παρασκευή  τεστ.. αλλά θα σκάσω μέχρι τότε..το μπούκωμα  είναι καλύτερα..αλλά ο βηχας έτσι και έτσι.. 😞

Κι εμένα είχε βγει η μαμά μου και η αδερφή μου πριν τις γιορτές θετικές στον covid αλλά εγώ παρόλο που τις ειχα δει δεν κόλλησα. Νομίζω λίγο η εγκυμοσ΄ύνη μας προστατεύει κιόλας.. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Katerina1990 είπε:

Ααααχ θα τρελαθώ, νιώθω ακριβώς το ίδιο και πραγματικά νομίζω ότι νιώθω το κεφάλι να εξέχει και κατουραω κι εγώ πλάγια 😂😂😂😂

χαχαχ!! δε το πιστεύω! 🤣Ακριβώς ίδιο! Όντως νιώθεις οτι θα φύγει ή ότι λίγο να σπρώξεις θα γεννήσεις.. πωω πω!! Νιώθω απίστευτη πίεση απο κάτω ειδικά όταν καθήσω στη λεκάνη..  πριν ένα μήνα δεν ήταν έτσι τώρα έγινε!!! Κ όταν περπατάω το νιώθω ως ένα βαθμό αλλά περισσότερο στη τουαλέτα. Και το πλάγια το δοκίμασα τυχαία επειδή δε μπορώ ίσια λόγω της πίεσης μια φορά καθόμουν κανα δεκάλεπτο κκαι δε μου ερχόταν τσίτσα ενώ πριν ήθελα πολύ.. λεω τι στο καλό μωρέ γιατί δε βγαίνει ούτε σταγόνα..?.. και κάνω μια στα πλάγια να δω και λεω αα εδώ είμαστε τώρα ναι... Μόνο στα πλάγια έρχεται πιο εύκολα. Βρε τι πάθαμε!!

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Συμφωνώ κι εγώ αν δεν μου είχαν δώσει λίκνο δεν θα είχα πάρει γιατί είναι πραγματικά για λίγο, όσο και να το χρησιμοποιήσεις!

ναι κι εμείς για να μη σπαταλάμε χρήματα για τόσο λίγο διάστημα το κάναμε.. Κατευθείαν κρεβάτι σιγα.. Αλλά αν σου δώσει κάποιος άλλος ή σου φέρουν δώρο οκ καλή φάση.

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλημέρα! Η κόρη μου πάντως μια χαρα κοιμόταν στο λίκνο μέχρι και τον 7ο -8ο. Δεν είναι τόσο ότι δεν χωράνε όσο ότι σηκώνονται. Εγώ το είχα κολλητά με το κρεβάτι μας και από την άλλη τοίχο, οπότε δεν είχε κίνδυνο...φυσικά με επίβλεψη!

Ναι η αλήθεια είναι ότι όταν σηκώνονται είναι πρόβλημα.. Εμάς είναι μεγάλο πολύ το δωμάτιο οπότε δεν γίνεται να μπει κολλητα με τον τοίχο..οπότε μόλις ξεκινήσει να σηκώνεται θα πρέπει να τη βγάλουμε από εκεί..

Δημοσίευση
στις πριν 14 λεπτά, ο/η athrain είπε:

αυτό το βάρος και οτι πηγαινει το μωρό προς τα κάτω το νιώθω κι εγώ! Επίσης όταν πάω τουαλέτα να ουρήσω είναι λίγο περίεργο το όλο θέμα δε ξέρω πως να το περιγράψω.. αλλά νιώθω σαν να έχουν "ανοίξει" τα πάντα απο κάτω κ το βάρος το νιώθω πιο έντονα λες και θα φ΄΄υγει εκείνη τη στιγμή! Και όλο αυτο με δυσκολευει να ουρήσω και κάνω λίγο πλάγια για να ρίξω το βάρος αλλού και να μη το νιώθω κάτω στο κόλπο!! Πλάγια κατουράω και πιο εύκολα πλέον!! Τι να πω ρε κορίτσια.. δε ξέρω.. 

Αχ θα δούμε πολλά ακόμα..Υπομονή! 

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Εμένα μάλλον με έπιασε το σύνδρομο του πρώτου παιδιού και είπα να το αγοράσω έστω και για λίγο...χαχα! Και μου πρότειναν και γνωστοί να μου δώσουν και λίκνο και ρουχαλάκια αλλά η αλήθεια είναι ότι ήθελα να  τα αγοράσω από την αρχή για τη μπουμπού μας. 

Όχι ότι μας περισσεύουν.. αλλά ξέρετε είναι το ξεμυάλισμα του πρώτου παιδιού..χαχα..ήρθε και μετά από 10 χρόνια.. και τα θέλω όλα του κουτιού..χαχα! 

Ίσως κάνω και βλακεία..αλλά..

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η athrain είπε:

χαχαχ!! δε το πιστεύω! 🤣Ακριβώς ίδιο! Όντως νιώθεις οτι θα φύγει ή ότι λίγο να σπρώξεις θα γεννήσεις.. πωω πω!! Νιώθω απίστευτη πίεση απο κάτω ειδικά όταν καθήσω στη λεκάνη..  πριν ένα μήνα δεν ήταν έτσι τώρα έγινε!!! Κ όταν περπατάω το νιώθω ως ένα βαθμό αλλά περισσότερο στη τουαλέτα. Και το πλάγια το δοκίμασα τυχαία επειδή δε μπορώ ίσια λόγω της πίεσης μια φορά καθόμουν κανα δεκάλεπτο κκαι δε μου ερχόταν τσίτσα ενώ πριν ήθελα πολύ.. λεω τι στο καλό μωρέ γιατί δε βγαίνει ούτε σταγόνα..?.. και κάνω μια στα πλάγια να δω και λεω αα εδώ είμαστε τώρα ναι... Μόνο στα πλάγια έρχεται πιο εύκολα. Βρε τι πάθαμε!!

Αχ εγώ ευτυχώς τόσο έντονα δεν το νοιώθω ακόμα..ίσως έχουν πάρει θέση τα μωράκια σας. 

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Το πρώτο στις 37 εβδομάδες 

Τελειόμηνα νομίζω θεωρούνται μετά τις 37 εβδομάδες. Φυσικά εξαρτάται κ από το πόσο βάρος έχει πάρει το μωρό μέχρι τότε, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η NORATSALIKI είπε:

Αχ εγώ ευτυχώς τόσο έντονα δεν το νοιώθω ακόμα..ίσως έχουν πάρει θέση τα μωράκια σας. 

Ναι ίσως γιατί είναι το κεφάλι που πιέζει λογικά τόσο πολύ τι άλλο να ναι.. Θα φανεί στο doppler τώρα τη Δευτέρα που έχουμε!

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Τελειόμηνα νομίζω θεωρούνται μετά τις 37 εβδομάδες. Φυσικά εξαρτάται κ από το πόσο βάρος έχει πάρει το μωρό μέχρι τότε, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Νομίζω είναι πρόωρα τελειόμηνα στις 37 εβδομάδες. Και από τις 39 και μετά θεωρούνται όψιμα τελειόμηνα. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Ναι ίσως γιατί είναι το κεφάλι που πιέζει λογικά τόσο πολύ τι άλλο να ναι.. Θα φανεί στο doppler τώρα τη Δευτέρα που έχουμε!

Άμα το δεις τούμπα το μωρό να σε πιέζει θα καταλάβεις..χαχα!! Καλή επιτυχία εύχομαι!

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η NORATSALIKI είπε:

Νομίζω είναι πρόωρα τελειόμηνα στις 37 εβδομάδες. Και από τις 39 και μετά θεωρούνται όψιμα τελειόμηνα. 

Εμένα ο γιος μου ο μεγάλος γεννήθηκε 38 εβδομάδες και 4 ημέρες ο πρώτος κ ο άλλος 38 ακριβώς.. δε χρειάστηκαν κάτι.. όλα ήταν οκ. Η μικρή μου γεννήθηκε ακριβώς την ημέρα της ΠΗΤ. Εγγλέζα στο ραντεβού της δε μπορώ να πω. 

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Εμένα ο γιος μου ο μεγάλος γεννήθηκε 38 εβδομάδες και 4 ημέρες ο πρώτος κ ο άλλος 38 ακριβώς.. δε χρειάστηκαν κάτι.. όλα ήταν οκ. Η μικρή μου γεννήθηκε ακριβώς την ημέρα της ΠΗΤ. Εγγλέζα στο ραντεβού της δε μπορώ να πω. 

Σε όλα σε πιάσαν πόνοι να φανταστώ? Δεν πήγες σε κάποιο προγραμματισμένα? Νομίζω ότι στις 38 βδομάδες και μετά δεν χρειάζονται κάτι..γιαυτό και συνήθως οι γιατροί τις προγραμματισμένες καισαρικές τις βάζουν εκεί..

Απλά κάπου είχα διαβάσει αυτόν τον διαχωρισμό σε πρόωρα και όψιμα τελειόμηνα. 

Δημοσίευση
στις πριν 47 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Κι εμένα είχε βγει η μαμά μου και η αδερφή μου πριν τις γιορτές θετικές στον covid αλλά εγώ παρόλο που τις ειχα δει δεν κόλλησα. Νομίζω λίγο η εγκυμοσ΄ύνη μας προστατεύει κιόλας.. 

μακαρι τι να πω! το μπουκωμα υποχωρησε..και στον βηχα ειμαι καλυτερα.. ο γιατρος οσο δεν εχω βγει θετικη σε κατι δεν ανησυχει εγω αγχωθηκα λιγο..

Δημοσίευση
στις πριν 38 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Εμένα μάλλον με έπιασε το σύνδρομο του πρώτου παιδιού και είπα να το αγοράσω έστω και για λίγο...χαχα! Και μου πρότειναν και γνωστοί να μου δώσουν και λίκνο και ρουχαλάκια αλλά η αλήθεια είναι ότι ήθελα να  τα αγοράσω από την αρχή για τη μπουμπού μας. 

Όχι ότι μας περισσεύουν.. αλλά ξέρετε είναι το ξεμυάλισμα του πρώτου παιδιού..χαχα..ήρθε και μετά από 10 χρόνια.. και τα θέλω όλα του κουτιού..χαχα! 

οχι εγω σε καταλαβαινω.. μετα απο 8-9 εξωσωματικες.. ηθελα να τα αγορασω ολα.. ρουχα που μου εδωσαν πηρα... αλλα τα υπολοιπα ενω ηθελαν να μου δωσουν αγορασααα φουλ!

τωρα για το λικνο..λογω χωρου εμας η κουνια δε θα χωραγε στο δωματιο μας..η καλαθουνα μου φανηκε μικρη για τοσο καιρο..οποτε το πηρα και αυτο!

Δημοσίευση
στις On 7/1/2025 at 1:55 ΜΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Επειδή τα ένσημα αργούν να φανούν για αυτό έλεγα να βάλω μεγαλύτερο διάστημα... από όταν ξεκίνησα στην τωρινή δουλειά μου..

καλησπερα! τι πητ εχεις? ποτε ειναι να βγεις σε αδεια? σε αφησε να την περασεις στο συστημα? εμενα ειναι πητ 8/3..οποτε αδεια 11/1 και σημερα που πηγα να την κανω δεν με αφησε να ολοκληρωσω..αναφερει οτι ειναι νωρις..οποτε θα την ξανακανω 10-11/1

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η NORATSALIKI είπε:

Καλά έκανες, να τα χαρείτε! Εγώ η αλήθεια είναι ότι και στην πρώτη μόνο καρότσι είχα αγοράσει και ρουχαλακια που μου άρεσαν, γιατί να φανταστείς ότι ο αδερφός μου έχει δίδυμα κορίτσια με διάφορα ένα χρόνο από τη δική μου και η κουνιάδα μου έκανε κόρη που έχει 6 μήνες διαφορά. Οπότε καταλαβαίνεις! Δεν προλάβαιναν καν να χρησιμοποιηθούν και μου τα έδιναν! 

Αλλα έχει άλλη χάρη να τα διαλέγεις μόνη σου! Είναι αυτή η γλυκιά ανυπομονησία! Ειλικρινά σας χαίρομαι πάρα πολύ που το ζείτε έτσι με τις ετοιμασίες οι πρωτομανουλες!❤️❤️❤️

Εγώ σήμερα πήγα στην αποθήκη να βρω τα καλοκαιρινά έστω της μεγάλης μου για από μέσα και με πιάσαν τα κλάματα κορίτσια! Τα έβλεπα τόσο μικρούλια και πραγματικά μου έφεραν τόσο όμορφες αναμνήσεις! Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα τα παιδάκια μας, για αυτό χαρείτε την εγκυμοσύνη σας και έπειτα τα μικρουλακια σας κι αφήστε όλα τα άλλα στην άκρη!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η athrain είπε:

Αχ άστα άστα αφού χτες είχα βάλει το χέρι μου από κάτω και φοβόμουν να πιάσω γιατί νόμιζα ότι θα πιάσω το μωρό! Με συγχωρείτε για τις περιγραφές! Μην δίνετε σημασία!😂

Πάντως ρώτησα τον γιατρό σήμερα που τον πήρα και μου είπε ότι λόγω του αυξημένου όγκου αίματος το αιδοίο εχει διογκωθεί κι επιπλέον ο προηγούμενος τοκετός έχει οδηγήσει σε μια απώλεια ελαστικότητας, για αυτό και το νιώθω τόσο έντονα.

Το ίδιο μου είπε και για το βάρος που λέγαμε χτες και το τσιτωμα. Ότι έχουν χαλαρώσει οι κοιλιακοί και δεν μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος όσο στην πρώτη εγκυμοσύνη. Κι επίσης μου πε να σταματήσω να παίρνω βάρος για να μην κουράζομαι!😂 Πάντα γλυκούλης!😂

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

οχι εγω σε καταλαβαινω.. μετα απο 8-9 εξωσωματικες.. ηθελα να τα αγορασω ολα.. ρουχα που μου εδωσαν πηρα... αλλα τα υπολοιπα ενω ηθελαν να μου δωσουν αγορασααα φουλ!

τωρα για το λικνο..λογω χωρου εμας η κουνια δε θα χωραγε στο δωματιο μας..η καλαθουνα μου φανηκε μικρη για τοσο καιρο..οποτε το πηρα και αυτο!

Έτσι ακριβώς!! Αγοράζουμε φουλ..χαχα!! Καλά να είναι τα ζουζούνια μας!!! 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

μακαρι τι να πω! το μπουκωμα υποχωρησε..και στον βηχα ειμαι καλυτερα.. ο γιατρος οσο δεν εχω βγει θετικη σε κατι δεν ανησυχει εγω αγχωθηκα λιγο..

Μην αγχώνεσαι καλέ.. Ακόμα και covid να είναι το πιθανότερο είναι ότι θα το περάσεις πολύ ελαφριά πλέον.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Elenaki_ κι εσυ δν ειχες σμρ γιατρο;; πες μας τα νεα σου οποτε βρεις χρονο! ❤️
    • Σε αλλα νεα σμρ ειχα γυναικολογο!!! 😀 Οι ζουζουνες ειναι πολυ καλες σε βαρος!!! 1890 η μικρη μας κ 2230 η τσουπωτουλα μας!!! Με περιθωριο αποκλισης παντα... Παντως ειναι πολυ ευχαριστημενος ο γιατρος!! Απο εδω κ περα θ μας βλεπει καθε εβδομαδα κ κλεισαμε ολα τα ραντεβου ως το φεβρουαριο. Μακαρι να φτασουμε ως εκει κ μακαρι να αντεξω 🤣🤣 γτ καταλαβαινετε οτι με μωρα π ζυγιζουν ηδη 4100 αθροιστικα, οσο περνανε οι μερες θα βαραινω ολο κ πιο πολυ.. 😩 Με ζυγισε κιολας κ ειμαι +10κιλα απ τον 1ο υπερηχο, οποτε ολα καλα! Τωρα να δουμε ποσα θ παρω π σχεδον ολη μερα καθομαι κ τωρα π σταματησα τη δουλεια ολο κτ τσιμπολογαω 🫣😇
    • Ευχαριστω Μικυ μου!!!!🫶❤️😊  Η μια κοιλιτσα ειναι πιο ομορφη απ την αλλη γτ εχουν μεσα τα θαυματακια μας!!!!! 🥹 αχ κοριτσια τι ευτυχια ειναι αυτη!!! 🥰 Ωρες ωρες νιωθω θα σπασει η καρδια μου απ την ευτυχια που ζουμε τους τελευταιους μηνες... Η παναγια να ειναι μαζι μας ως το τελος κ να φυλαει τα κουκουνια μας κι εμας!!!🙏🧿
    • Η αλλαγη πλευρας τις τελευταιες εβδομαδες ειναι πολυ δυσκολη... ετσι οπως κοιμαμαι στο πλαι, οι μικρες νιωθω να τσουβαλιαζουν οποτε ειναι μεγαλη προκληση να γυρισω απ τη μια πλευρα στην αλλη!!😅 κ ευτυχως εχω κ μαξιλαρι εγκυμοσυνης π μου δανεισε η φιλη μου κ με βοηθαει πολυ!!✌️ Ισως στον υπνο με βοηθαει οτι παιρνω μαγνησιο περιπου 1 ωρα πριν κοιμηθω... μου το συστησε ο ενδοκρινολογος κ η αληθεια ειναι οτι κανω βαθυ κ ποιοτικο υπνο!! Το μαξ π θ με αφησει ο γιατρος ειναι οι 37 εβδομαδες, δλδ 08/02!! Μακαρι ν φτασουμε ως εκει!!!🙏🤰🧿💞 Τπτ δν εμεινε Ελενα μουυυυυ!!!! 🥹🤩☺️🥹 Πωωω!!! Κυριολεκτικα μετρας μερες πια γ ν παρεις αγκαλια το κοριτσουδι σας!!!!
    • Ελενα μου!!!🥰🥰🥰❤️❤️ ευχαριστω πολυ γ τα κοπλιμεντα!!!  Η αληθεια οτι ολοι μου λενε ποσο μικρη κοιλια εχω δεδομενου οτι εχω διδυμα κ μπηκα στον 8ο γ τα καλα πια... αλλα εμενα μ αρεσει!!! Ειναι βολικη η κοιλουμπιτσα μου κ τα κοριτσια μας πολυ συνεργασιμα!!!😊🤗🫶💖
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...