Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η finallytheend είπε:

και μεχρι πητ να βαλεις δεν ειναι λαθος..αλλα αν πχ εχει πητ 8/3/25 η διεταια ειναι 8/3/23.. το 1/12/22 δεν ξερω πως σου βγαινει..

Επειδή τα ένσημα αργούν να φανούν για αυτό έλεγα να βάλω μεγαλύτερο διάστημα... από όταν ξεκίνησα στην τωρινή δουλειά μου..

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nikiev98 είπε:

Επειδή τα ένσημα αργούν να φανούν για αυτό έλεγα να βάλω μεγαλύτερο διάστημα... από όταν ξεκίνησα στην τωρινή δουλειά μου..

οχι το γνωριζουν..εγω μιλησα με υπαλληλο στο ικα.. και επειδη ειμαι οριακα στα 200..μου ειπε ειμαι κομπλε..δεν ειναι σαν το ταμειο ανεργιας να μην μετρανε οι 2 τελευταιοι μηνες..κλπ αφου εχεις ενεργη συμβαση..ουσιαστικα σε αδεια βγαινεις..(απλα παιρνουμε και επιδομα)

Δημοσίευση

κοριτσια μου επανερχομαι για το μπουκωμα.. εγω εχω και λιγο βηχα..τιποτα αλλο μετραω πιεσεις, θερμοκρασιες κλπ..μιλησα με τον γιατρο.. να κανω και το εμβολιο της γριπης σε αποσταση 10-15 μερες απο του κοκκυτη..να ξανακανω σημερα τριπλο τεστ.. (ειχα κανει πρινς 4 μερες)..εκανα..ειναι αρνητικο..για τον λαιμο μου προτεινε το φυτικο της apivita(το πηρα)..και για το μπουκωμα το daxarin..ειναι κορτιζονουχο.. 

ο φαρμακοποιος μου διαφωνησε λιγο..αλλα εγω επελεξα να συνεχισω με ορο..αν χειροτερεψω θα δω τι θα κανω με το μπουκωμα.. ειναι κουλ ο γιατρος μου..με ρωτησε προχτες γτ δε θα βαφω τα μαλλια (ειναι δικια μου επιλογη)..κορτιζονη επαιρνα σε ολο το πρωτο τριμηνο..αλλα τωρα αν μπορω να την αποφυγω..

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Κι εγώ κάποιες φορές αν κουραστώ νοιώθω την κοιλιά μου πιο σκληρή. Αυτό με τις σουβλιές δεν το έχω νοιώσει ακόμα..Αλλά οι αντοχές μου κι εμένα είναι ελάχιστες..Περπατάω σαν πάπια, κάνω 10 ώρες να ανεβω μια σκάλα ή μία μικρή ανηφόρα..και γενικότερα κουράζομαι εύκολα. Οταν είμαι όρθια πολύ ώρα με πιάνει η μέση μου..το ίδιο και αν κάθομαι πολύ ώρα..

Γενικώς μία σαραβαλίαση υπάρχει...χαχα!!! Για πρόωρο τοκετό δεν φοβάμαι πλέον, γιατί σκέφτομαι ότι και κάτι να συμβεί το μωρό πλέον είναι βιώσιμο..πιο πολύ φοβόμουν τους προηγούμενους μήνες. 

Αλλά και πάλι αν γεννηθεί τώρα θα μπει θερμοκοιτίδα και δεύτερη φορά δεν μπορώ να το ξαναζήσω αυτό... σκεφτόμαστε θετικά και όλα καλά θα πάνε!!

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Εμένα κάτι άλλο με απασχολεί αυτές τις μέρες και θέλω την βοήθεια σας. Θέλω να μου πείτε αν έχετε παρόμοια εμπειρία τώρα που είμαστε στον 8ο μηνα. Χθες ειδικά που πάλι κουράστηκα δεν μπορούσα να περπατήσω όταν βγήκα για μια δουλειά το βράδυ. Ένιωθα την κοιλιά μου πέτρα σκληρή και βαριά. Λες και θα μου πέσει τώρα όσο περπατάω...επίσης ενώ ανεπνεα με έπιαναν κάτι σούβλιες με οξύ πόνο που λέω τώρα θα γεννήσω...δεν ξέρω τι ήταν..λες να ήταν συσπάσεις λόγω κούρασης ; Ειλικρινά φοβήθηκα πολύ μην γεννήσω πρόωρα εξαιτίας μου. Εσείς το νιώθετε αυτό μέσα στην μέρα; Ειδικά όταν κουράζεστε; Πετρώνει η κοιλιά ; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Έχω αρχίσει να ανησυχώ τρέλα που δεν θέλω να το κουνάω ρούπι από το σπίτι 🏡. Φοβάστε καθόλου τον προωρο τοκετό;

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια! Μάρω μου νιώθω ακριβώς αυτό που περιγράφεις εδώ και καμιά βδομάδα. Είχαμε παει και μια εκδρομή και κουράστηκα αρκετά, αλλά και σήμερα που βγήκα για περπάτημα το ένιωσα έντονα. Σαν να νιώθω ότι πρέπει να κρατήσω την κοιλιά για να μείνει στη θέση της. Κι εγώ φοβάμαι για συσπάσεις, αλλά δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να ταν έτσι, τουλάχιστον οι επώδυνες.  Εσύ τι λες που το χεις ξαναζήσει; Παρ όλα αυτά θα στείλω στον γιατρό γιατί κι εγώ έχω αρχίσει να φοβάμαι για πρόωρο τοκετό. Και νιώθω και τύψεις γιατί το χω παραχ@σει με κούραση, περπάτημα και βάρη...

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Εγώ περιμένω το τρίτο μου κοριτσάκι με μεγάλη χαρά... φαντάζομαι πως το εννοείς ότι τα αγόρια είναι άλλη φάση. Απλώς όσο μεγαλώνουν πρέπει να τρέχω από πίσω τους με δραστηριότητες μαθηματα κτλ και όλο αυτό με κουράζει...τώρα ειδικά που θα έρθει και το τρίτο νομίζω θα τα παίξω τον πρώτο καιρό που θα είναι μικρο...για αυτό λεω χαρά στην δύναμη σου που πας για τεταρτο...Κορίτσι περιμένεις πάλι; Όλα καλά να πάνε ...

Ναι έχω δυο αγόρια και ένα κορίτσι και αυτό που περιμένω είναι κορίτσι πάλι. Τα φέραμε ισοπαλία. Ναι λίγο απο μόνο του είναι ζόρι από την άποψη ότι έχεις να κάνεις πάλι με ένα νινι. Οπότε και άλλα παιδάκια να μην είχες ούτως η άλλως θα ήταν κούραση απο μόνο του. Τα δικά σου τι ηλικίες έχουν? Εμένα ο μεγάλος 14, ο μεσαίος 10 και η μικρή 6 (🤣ανα 4 χρόνια!!) αυτό άργησε λίγο ξεφύγαμε μετά από 6 χρόνια.. χάλασε η καθιερωμένη τετραετία.. 😂

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια! Μάρω μου νιώθω ακριβώς αυτό που περιγράφεις εδώ και καμιά βδομάδα. Είχαμε παει και μια εκδρομή και κουράστηκα αρκετά, αλλά και σήμερα που βγήκα για περπάτημα το ένιωσα έντονα. Σαν να νιώθω ότι πρέπει να κρατήσω την κοιλιά για να μείνει στη θέση της. Κι εγώ φοβάμαι για συσπάσεις, αλλά δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να ταν έτσι, τουλάχιστον οι επώδυνες.  Εσύ τι λες που το χεις ξαναζήσει; Παρ όλα αυτά θα στείλω στον γιατρό γιατί κι εγώ έχω αρχίσει να φοβάμαι για πρόωρο τοκετό. Και νιώθω και τύψεις γιατί το χω παραχ@σει με κούραση, περπάτημα και βάρη...

Ναι αγχώνομαι αρκετά με αυτό και τώρα προγραμματίζω μόνο μια εξωτερική δουλειά έξω κάθε μέρα και όχι όλα μαζί

..χθες που λες νόμιζα ότι τώρα θα μου σπάσουν τα νερά...ένιωθα την κοιλιά μου βαριά και σκληρή,την κρατούσα να μην πέσει. Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου μου είχαν σπάσει έτσι πρόωρα στην 37η βδομάδα λόγω κούρασης μάλλον φταιω εγώ . Είχε νοσηλευτεί το μωρό λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας...και το φοβάμαι τρέλα αυτό τώρα! Ο γιατρός μου είπε ότι όλα αυτό ήταν λόγω κούρασης ,μπορεί να είχα και συσπάσεις είπε...για αυτό όσο αντέχει ο οργανισμός μου ...δεν ήταν κάνει ανησυχητικό για να μου δώσει φάρμακα γτ όπως ανέφερε αφού μετά πέρασε το πέτρωμα και όλα τα άλλα αφού ξεκουράστηκα δεν υπάρχει πρόβλημα...αν το είχα αυτό ενώ ήμουν ξαπλωμένη τότε θα είχαμε πρόωρο τοκετό.Ευχομαι να πάνε όλα καλά και να αντέξω μέχρι και το τέλος ..θα σταματήσω και τα πήγαινε έλα στην σχολή μου γτ δεν μπορώ να το ρισκαρω. Μου είπε επίσης ότι επειδή γενικά δεν ήμουν και αθλητικός τύπος ,είχα και λίγα κιλά παραπάνω όταν έμεινα έγκυος, το βάρος της κοιλιάς που ένιωθα οφειλόταν στο ότι δεν έχω κοιλιακούς για να συγκρατήσουν το βάρος. 

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Βρε κορίτσια ντρέπομαι πια με το πόσο ανοργάνωτη είμαι, εμείς έχουμε μετακομίσει λίγο πριν μάθω ότι είμαι έγκυος και ακόμα δεν έχω φτιάξει το δωμάτιο της μεγάλης. Πολύ κακώς αλλά κοιμάται μαζί μας γιατί στο προηγούμενο σπίτι είχαμε μόνο ένα υπνοδωμάτιο. Τώρα με το μωρό δεν θέλω να την βγάλω γιατί πιστεύω θα το πάρει κάπως, αααααρα το δωμάτιο τους αποτελείται από μια υπέροχη σιδερωστρα και βουνά ασιδερωτων!! Τουλάχιστον δεν κοιμάται στο κρεβάτι μας, αλλά στο δικό της! 

εεε ότι προλάβεις να κάνεις τουλάχιστον να υπάρχει η κούνια του και τα άλλα σιγά σιγά.. ουτως η αλλως το πρωτο μήνα στη καλαθούνα δε θα το έχετε? εγώ έτσι τα είχα πάντα 1ο μήνα κοιμόταντουσαν στη καλαθούνα και μετά στο κρεβάτι τους το οποίο βέβαια το είχαμε στη κρεβατοκάμαρα μας και όχι ξεχωριστά σε άλλο δωμάτιο για να έχω τον έλεγχο και να μη παιδεύομαι πέρα δωθε μέσα στη νύχτα. Οπότε παράλληλα θα έχεις το χρόνο να φτιάξεις το δωμάτιο. Έχεις βοήθεια από γονείς? πεθερά;

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Ναι έχω δυο αγόρια και ένα κορίτσι και αυτό που περιμένω είναι κορίτσι πάλι. Τα φέραμε ισοπαλία. Ναι λίγο απο μόνο του είναι ζόρι από την άποψη ότι έχεις να κάνεις πάλι με ένα νινι. Οπότε και άλλα παιδάκια να μην είχες ούτως η άλλως θα ήταν κούραση απο μόνο του. Τα δικά σου τι ηλικίες έχουν? Εμένα ο μεγάλος 14, ο μεσαίος 10 και η μικρή 6 (🤣ανα 4 χρόνια!!) αυτό άργησε λίγο ξεφύγαμε μετά από 6 χρόνια.. χάλασε η καθιερωμένη τετραετία.. 😂

Μια χαρά διάφορες έχουν...εμένα είναι 7 και 5μιση και τώρα θα έρθει και το άλλο και νομίζω εδώ σταματάω γτ δεν θα αντέξω...ήδη και τις πρώτες μου τις είχα κάνει πολύ κοντά και δυσκολεύτηκα πολύ τα δύο πρώτα χρόνια. Γερά και υγιή να είναι τα παιδάκια μας και θα μεγαλώσουν γρήγορα που δεν θα το καταλάβουμε. 

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Εμένα κάτι άλλο με απασχολεί αυτές τις μέρες και θέλω την βοήθεια σας. Θέλω να μου πείτε αν έχετε παρόμοια εμπειρία τώρα που είμαστε στον 8ο μηνα. Χθες ειδικά που πάλι κουράστηκα δεν μπορούσα να περπατήσω όταν βγήκα για μια δουλειά το βράδυ. Ένιωθα την κοιλιά μου πέτρα σκληρή και βαριά. Λες και θα μου πέσει τώρα όσο περπατάω...επίσης ενώ ανεπνεα με έπιαναν κάτι σούβλιες με οξύ πόνο που λέω τώρα θα γεννήσω...δεν ξέρω τι ήταν..λες να ήταν συσπάσεις λόγω κούρασης ; Ειλικρινά φοβήθηκα πολύ μην γεννήσω πρόωρα εξαιτίας μου. Εσείς το νιώθετε αυτό μέσα στην μέρα; Ειδικά όταν κουράζεστε; Πετρώνει η κοιλιά ; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Έχω αρχίσει να ανησυχώ τρέλα που δεν θέλω να το κουνάω ρούπι από το σπίτι 🏡. Φοβάστε καθόλου τον προωρο τοκετό;

Μάρω μου με πρόλαβες θα έγραφα κάτι παρόμοιο! Αυτές τις μέρες πραγματικά δε μπορώ να περπατήσω. Νιώθω τη κοιλιά όντως πολύ τσιτωμένη αφού και ο άντρας μου λέει καλά τι τέντωμα είναι αυτό δε πάει άλλο! Και νιώθω κάποιες φορές να πετρώνει ειδικά όταν κουράζομαι ή θέλω να πάω τουαλέτα.. Άσε για τη συχνοουρία έχει καταντήσει αηδία πια. 8 φορές μέσα στο βράδυ θα σηκωθώ και μέσα στην ημέρα δε το συζητώ! δυο βήματα δε μπορώ να κάνω με πιάνει κατούρημα. Και όχι μονο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές που πάω γιατί νομίζω οτι θα σκάσω κάνω μια σταγόνα και αυτό ήταν... αλλά γενικά νιώθω πίεση κάτω χαμηλά και το περπάτημα με ζορίζει πολύ εγώ που καθε μερα εκανα 6000 βήματα χθες εκανα τα μισά και αυτά με το ζόρι κουράστηκα και πονούσα κάτω χαμηλά κ πολύ κούραση στη μέση σαν να ζορίζονται ολα πια πιεζόνται μέχρι τέρμα!!! Σήμερα είχα ενδοκρινολογο και επειδή φοβάμαι τα ασανσερ πήγα με τις σκάλες 4 ορόφους ανέβηκα και ήταν λες και ανέβαινα σε ουρανοξύστη ατελειωτο μου φαινόταν. Αλήθεια 8ο είμαστε?? 7ο νόμιζα..🤪 

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Μια χαρά διάφορες έχουν...εμένα είναι 7 και 5μιση και τώρα θα έρθει και το άλλο και νομίζω εδώ σταματάω γτ δεν θα αντέξω...ήδη και τις πρώτες μου τις είχα κάνει πολύ κοντά και δυσκολεύτηκα πολύ τα δύο πρώτα χρόνια. Γερά και υγιή να είναι τα παιδάκια μας και θα μεγαλώσουν γρήγορα που δεν θα το καταλάβουμε. 

ναι όταν ειναι κοντά ηλικιακά αλήθεια ειναι αυτό δυσκολεύεσαι περισσότερο. Γερά να είναι!!

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Μάρω μου με πρόλαβες θα έγραφα κάτι παρόμοιο! Αυτές τις μέρες πραγματικά δε μπορώ να περπατήσω. Νιώθω τη κοιλιά όντως πολύ τσιτωμένη αφού και ο άντρας μου λέει καλά τι τέντωμα είναι αυτό δε πάει άλλο! Και νιώθω κάποιες φορές να πετρώνει ειδικά όταν κουράζομαι ή θέλω να πάω τουαλέτα.. Άσε για τη συχνοουρία έχει καταντήσει αηδία πια. 8 φορές μέσα στο βράδυ θα σηκωθώ και μέσα στην ημέρα δε το συζητώ! δυο βήματα δε μπορώ να κάνω με πιάνει κατούρημα. Και όχι μονο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές που πάω γιατί νομίζω οτι θα σκάσω κάνω μια σταγόνα και αυτό ήταν... αλλά γενικά νιώθω πίεση κάτω χαμηλά και το περπάτημα με ζορίζει πολύ εγώ που καθε μερα εκανα 6000 βήματα χθες εκανα τα μισά και αυτά με το ζόρι κουράστηκα και πονούσα κάτω χαμηλά!!! Αλήθεια 8ο είμαστε?? 7ο νόμιζα..🤪 

Στον 8ο μπήκαμε...αφού μας έμεινα περίπου δύο μήνες .. υπομονή...και η συχνοουρια και η κούραση μας έχουν αποδιοργανωσει ....περπατώ τόσο αργά που μόλις δω παγκάκι κάθομαι... Δεν πάει άλλο. Τον Φεβρουάριο δεν θα πάω πουθενά σπίτι και μόνο σπίτι. 

Δημοσίευση
στις πριν 22 λεπτά, ο/η athrain είπε:

εεε ότι προλάβεις να κάνεις τουλάχιστον να υπάρχει η κούνια του και τα άλλα σιγά σιγά.. ουτως η αλλως το πρωτο μήνα στη καλαθούνα δε θα το έχετε? εγώ έτσι τα είχα πάντα 1ο μήνα κοιμόταντουσαν στη καλαθούνα και μετά στο κρεβάτι τους το οποίο βέβαια το είχαμε στη κρεβατοκάμαρα μας και όχι ξεχωριστά σε άλλο δωμάτιο για να έχω τον έλεγχο και να μη παιδεύομαι πέρα δωθε μέσα στη νύχτα. Οπότε παράλληλα θα έχεις το χρόνο να φτιάξεις το δωμάτιο. Έχεις βοήθεια από γονείς? πεθερά;

Ναι μωρέ κι εγώ έτσι λέω, μόνο του σε άλλο δωμάτιο δεν θα το έβαζα έτσι κι αλλιως για αυτό δεν πολύ αγχώνομαι! Βοήθεια μόνο τη μαμά μου, αν και δουλεύει κι εκείνη, αλλά εντάξει όλα θα γίνουν! Και κάτι άλλο εσύ που έχεις και πολλά παιδιά και η Μάρω! Έχουμε 2 παιδικά δωμάτια στο σπίτι, θεωρείς ότι θα ήταν καλό να τις βάλω μαζί  ή σε χωριστό δωμάτιο? Η μεγάλη είναι 2.5.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Αλλά και πάλι αν γεννηθεί τώρα θα μπει θερμοκοιτίδα και δεύτερη φορά δεν μπορώ να το ξαναζήσω αυτό... σκεφτόμαστε θετικά και όλα καλά θα πάνε!!

@MarwDimΓιατί φοβάσαι τόσο? Τα άλλα παιδάκια σου τα γέννησες πρόωρα?

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Ναι μωρέ κι εγώ έτσι λέω, μόνο του σε άλλο δωμάτιο δεν θα το έβαζα έτσι κι αλλιως για αυτό δεν πολύ αγχώνομαι! Βοήθεια μόνο τη μαμά μου, αν και δουλεύει κι εκείνη, αλλά εντάξει όλα θα γίνουν! Και κάτι άλλο εσύ που έχεις και πολλά παιδιά και η Μάρω! Έχουμε 2 παιδικά δωμάτια στο σπίτι, θεωρείς ότι θα ήταν καλό να τις βάλω μαζί  ή σε χωριστό δωμάτιο? Η μεγάλη είναι 2.5.

Εγώ μαζί θα τις έβαζα παρεούλα γιατί να τις χωρίσετε άστες να δεθούν περισσότερο. Αν ήταν αγόρι θα σου έλεγα χώρια. Η μικρή μου που είναι 6 χρονών πως και πως περιμενει να γεννηθεί η μικρή να τη πάρει λέει στο δωμάτιο της 🤣 Αλλα απο την άλλη σκέφτομαι τώρα η ηλικία 2.5 είναι μικρή για να είναι μαζί.. αν τη βάλεις θέλει επίβλεψη... Εμενα τα αγορια ειχαν 4 χρονια διαφορά αλλά στην αρχή μέχρι 2 χρονων τον μικρο τον ειχα μαζί μας στη κρεβατοκάμαρα.

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η athrain είπε:

Εγώ μαζί θα τις έβαζα παρεούλα γιατί να τις χωρίσετε άστες να δεθούν περισσότερο. Αν ήταν αγόρι θα σου έλεγα χώρια. Η μικρή μου που είναι 6 χρονών πως και πως περιμενει να γεννηθεί η μικρή να τη πάρει λέει στο δωμάτιο της 🤣 Αλλα απο την άλλη σκέφτομαι τώρα η ηλικία 2.5 είναι μικρή για να είναι μαζί.. αν τη βάλεις θέλει επίβλεψη... Εμενα τα αγοριειχαν 4 χρονια διαφορά αλλά στην αρχή μέχρι 2 χρονων τον μικρο τον ειχα μαζί μας στη κρεβατοκάμαρα.

Κι εγώ λέω να δοκιμάσω το καλοκαίρι που θα χουν μεγαλώσει λιγο να τις βάλω μαζί κι αναλόγως πως θα τα πανε ως τότε βλέπουμε! Τι ωραία βρε κορίτσι μου που έχεις μια μεγάλη οικογένεια! ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 43 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλύτερα να είναι σε ξεχωριστό για λίγους μήνες γτ αλλιώς θα ξυπνάει η μεγάλη συνεχώς και θα είναι στην τσιτα...μετά μαζί.

Δημοσίευση
στις πριν 38 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Κι εγώ λέω να δοκιμάσω το καλοκαίρι που θα χουν μεγαλώσει λιγο να τις βάλω μαζί κι αναλόγως πως θα τα πανε ως τότε βλέπουμε! Τι ωραία βρε κορίτσι μου που έχεις μια μεγάλη οικογένεια! ❤️

Καλά είναι μωρέ.. κι εμείς μέχρι 3 λέγαμε το είχαμε στάνταρ τα 3 αλλά προέκυψε και 4ο!! Άλλη φάση τώρα καθώς όλα τα παιδιά μεγαλωσαν όσο να ναι.. αυτό θα είναι το πιο κούτσικο πλέον χιχι.. Γερό να είναι! 😀

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

κοριτσια μου επανερχομαι για το μπουκωμα.. εγω εχω και λιγο βηχα..τιποτα αλλο μετραω πιεσεις, θερμοκρασιες κλπ..μιλησα με τον γιατρο.. να κανω και το εμβολιο της γριπης σε αποσταση 10-15 μερες απο του κοκκυτη..να ξανακανω σημερα τριπλο τεστ.. (ειχα κανει πρινς 4 μερες)..εκανα..ειναι αρνητικο..για τον λαιμο μου προτεινε το φυτικο της apivita(το πηρα)..και για το μπουκωμα το daxarin..ειναι κορτιζονουχο.. 

ο φαρμακοποιος μου διαφωνησε λιγο..αλλα εγω επελεξα να συνεχισω με ορο..αν χειροτερεψω θα δω τι θα κανω με το μπουκωμα.. ειναι κουλ ο γιατρος μου..με ρωτησε προχτες γτ δε θα βαφω τα μαλλια (ειναι δικια μου επιλογη)..κορτιζονη επαιρνα σε ολο το πρωτο τριμηνο..αλλα τωρα αν μπορω να την αποφυγω..

Α ωραία! Περιμένω κι εγώ να πάω την Πέμπτη να δω τι θα μου πει και εμένα για το μπούκωμα..Μαλλιά κι εγώ λέω να βάψω τον άλλο μήνα να είναι και φρέσκα στο μαιευτήριο.. κι εμένα με εχει αφήσει εδώ και καιρό αλλά δεν τα έβαψα..και νύχια λέω να κάνω τον επόμενο μήνα. 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η finallytheend είπε:

ερωτηση για οσες θα γινεται πρωτη φορα μανουλες..παιδιατρο βρηκατε?πως ? τι σκεφτεστε για αυτο το θεμα?

σεντονια κλπ δεν εχω..αλλα ειπα να βρω παιδιατρο χαχα

Εγώ επειδή μένω Σαρωνίδα και θέλω ένα παιδίατρο κοντά μου, ρώτησα το ζευγάρι που μένει από πάνω μας και έχει 3 παιδάκια..και μου σύστησαν το δικό τους. Θα ξεκινήσω με αυτόν και αν δεν μείνω ευχαριστημένη βλέπουμε. 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Δίκιο έχεις για τη θερμοκοιτίδα..αυτό βασικά που λες..ας σκεφτόμαστε θετικά και πιστεύω όλα θα πάνε καλά!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εφόσον δε σου δημιουργούν θέμα τα ινομυωματα ή δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα (δε γνωρίζω καθόλου), φαντάζομαι ότι δε θα είχε αντίρρηση ο γιατρός στο να τα παρακολουθείτε απλώς
    • Καλησπέρα κορίτσια. Πρέπει να κάνω κι εγώ το εμβόλιο της ερυθράς πριν προσπαθήσουμε για εγκυμοσύνη καθώς είχα "αμφίβολα" αντισώματα στις εξετάσεις που είχα κάνει στην πρώτη εγκυμοσύνη. Η ερώτησή μου είναι η εξής.. το εμβόλιο αυτό είναι το mmr ή υπάρχουν κ εμβόλια που είναι μεμονωμένα για ερυθρά; Γιατί το mmr είναι τριπλό, είναι κ για ιλαρά κ παρωτιτιδα αλλά εμένα με ενδιαφέρει μόνο η ερυθρά.
    • Όχι το είπε καθαρά γιατί και να αφαιρέσει τα υπάρχοντα ινομυωματα είναι πιθανό μέχρι την εμμηνόπαυση να εμφανιστούν και άλλα. Του είπα πως έχω αφαιρέσει χολή, κρεατακια, αμυγδαλές, ένα ινομυωμα και δύο δόντια. Τη μήτρα λέω να την κρατήσω 😁 
    • Θα συμφωνήσω εδώ. Ρώτησες τον γιατρό σου για ποιο λόγο ανέφερε την αφαίρεση; Ή αν είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο ή έστω δεν είναι απαραίτητο ακόμα και τι άλλο μπορεί να γίνει προς το παρόν; Συγγνώμη που παρεμβαίνω, απλώς είναι μια σοβαρή απόφαση, μιας και δεν το θες κιόλας αλλά απ' την άλλη είναι και σοβαρό ίσως το ότι το ανέφερε ο γιατρός, οπότε να είσαι πλήρως ενημερωμένη. Όσον αφορά την ωορρηξία, δεν μπορώ να σε βοηθήσω κι εγώ. Παλιά δεν την καταλάβαινα ποτέ, μετά την εγκυμοσύνη την καταλαβαίνω πλέον αλλά μόνο λόγω υγρών, πόνο δεν έχω.
    • Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ρωτάς γιατί την ωορρηξία δεν καταλάβαινα ποτέ, ούτε πριν ούτε μετά τον τοκετό. Αλλά τι εννοείς ο γυναικολόγος κάτι ψελισε για αφαίρεση μήτρας; Αυτά τα πράγματα δεν τα ψελιζεις, τα συζητάς με πολλές λεπτομέρειες και τα δικαιολογεις, δεν είναι απλή απόφαση. Μήπως πρέπει να συζητήσεις μαζί του σε τι επιστημονικά τεκμήρια το στηρίζει; Άσχετα δηλαδή από τον πόνο της ωορρηξίας, αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος γιατί συστήνει αφαίρεση; Γενικά, συχνά όταν πάμε σε γιατρό έχουμε μια φούρια να φύγουμε γιατί όσο να ναι δεν είναι ευχάριστο περιβάλλον και θες να ξεμπερδευεις, το καταλαβαινω, αλλά όταν διακυβευεται κάτι τέτοιο πρέπει να ρωτάμε και εμείς και να απαιτούμε να μάθουμε ώστε να παίρνουμε ενημερωμένες αποφάσεις.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...