Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨️🌞Μωράκια Μαρτίου 2025 🌞✨️

Recommended Posts

στις On 21/12/2024 at 6:48 ΜΜ, ο/η finallytheend είπε:

Καλησπέρα!! Και εγώ αγόρασα αυτά που λες..και μου λείπουν αυτά που λες! Χαχα..αα εγώ πλυντήρια,κλπ λέω για Φεβρουάριο..ναι κ εγώ που είχα μεγάλο στήθος από πριν..σχεδόν νιώθω να μην αλλάξει.. 

Ταυτιζόμαστε εμείς μου φαίνεται..χαχα!!! Πλυντήρια εγώ λέω μετά τις γιορτές να ξεκινήσω. Φεβρουάριο αγχώνομαι να τα αφήσω, μην τυχει κάτι και δεν είμαι έτοιμη. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 937
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις On 21/12/2024 at 6:52 ΜΜ, ο/η finallytheend είπε:

Είχα ρωτήσει εγώ ορθοπεδικο  πριν ένα μήνα για τον καρπιαιο..δεν μπορούν να κάνουν κάτι εν μέσω εγκυμοσύνης.. βάζεις το ναρθηκακι, πάγο κ ίσως φυσικοθεραπεια..αν σου μείνει  μετά τον τοκετό  θα σου πει να σε δει..αλλά σε όλες φεύγει  μετά.. 

Α μάλιστα, σε ευχαριστώ..οπότε μάλλον θα κάνω υπομονή και βλέπουμε!

στις On 21/12/2024 at 8:07 ΜΜ, ο/η Katerina1990 είπε:

Συμφωνώ! Κι εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι...ότι και να πάρω πιο χοντρα το πιθανότερο είναι να πάνε χαμένα! Θα κοιτάξω το έχω κι από τη μεγάλη, αν και καλοκαίρι που γεννήθηκε Φλις δεν πήρα σίγουρα, μην τυχόν και μου είχαν δώσει...δεν θυμάμαι καν τι έχω, πρέπει να κάτσω να τα βρω να δω τι θα χρειαστεί να αγοράσω!

Πάντως αν έχετε κάρτα club orchestra έχει κάποια φορμάκια fleece με κόστος 3 και 5 ευρώ κλπ...Δηλ. με 10-12 ευρώ μπορείτε να πάρετε 2 πχ και όσο τα βάλει αν τα βάλει..εγώ αυτό έκανα.. εδωσα 20 ευρώ και πήρα 3 να υπάρχουν.. γιατί μένω και λίγο έξω από Αθήνα (Σαρωνίδα αν ξέρετε) κι ίσως κάποιες μέρες έχει ψυχρούλα..Ας πούμε πέρισυ θυμάμαι το βράδυ του επιταφίου είχε πάρα πολύ κρύο. Και έπεσε και αργά πέρισυ το Πάσχα. 

Επίσης με τον ίδιο τρόπο της αγόρασα και 2 μπουφανο-ζακετάκια...νομιζω και τα δυο 20 ευρώ μου βγήκαν..

Από νούμερα απλά για να τα φορέσει τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και να μην πανε χαμένα κατευθείαν της εχω αγοράσει αυτό που λέει 60 εκ. δηλ. δεν πήρα καθόλου το 56 εκ. τώρα θα δούμε..ελπίζω να μην της είναι τεράστια.. είμαστε κι εγώ και ο μπαμπάς της σχετικά ψηλοί..τι να πω.. 

στις On 22/12/2024 at 8:58 ΜΜ, ο/η athrain είπε:

α σχετικά λίγο σου διήρκησε δε ταλαιπωρήθηκες πολύ. Αυτό με την εστίαση της προσοχής είναι ακριβώς αυτό που θα προσπαθήσω κι εγώ αυτή τη φορά να εφαρμόσω! Ίσως δω κανένα βίντεο στο Youtube!! Εγώ το πρώτο το γέννησα σε κανένα 8ωρο αν θυμάμαι καλά αλλα ειχα κανει και επισκληρίδιο ο άντρας μου θεώρησε ότι αυτό καθυστέρησε το τοκετό.. τέσπα.. το δεύτερο σε περίπου 4 ώρες και το 3ο με είχαν πιάσει συσπάσεις απο τις 2 το μεσημέρι χαλαρές βέβαια.. πήγα στο νοσοκομείο με είπαν περπάτα έχεις διαστολή αλλά είναι ακόμα 4 οπότε βοηθάει... ε περπατούσα κι εγώ τελικά στις 6 με βάλαν μέσα με διαστολή 6 αν θυμάμαι καλά.. και στις 9 είχα ήδη γεννήσει. Καλά το 4ο δε θέλω να σκέφτομαι πόση ώρα θα μου πάρει ελπίζω να προλάβω να φτάσω εγκαίρως!! χαχαα!  Το μόνο που με ταλαιπώρησε λίγο στο 3ο ήταν με είχαν στην ανάνηψη για μέχρι τις 2 το βράδυ απο τις 9 που γέννησα γιατί είχα λίγο παραπάνω αιμορραγία λόγω μιας μικρής ατονίας μήτρας.. δηλ. η μήτρα μου δεν έκανε συσπάσεις για να αποβάλλει τον πλακούντα και γι αυτο το λόγο με κράτησαν και μου χορηγούσαν οξυτοκίνες στον ορό για να κάνει συσπάσεις και να επανέλθει. Όπως με είπε χαρακτηριστικά μια γιατρός εκεί "είχα τεμπέλικη μήτρα". Τελικά όλα καλά αλλά μετά από 5 ώρες είδα τη μικρή μου γι' αυτό το λόγο!

Κάθε επόμενη εγκυμοσύνη έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι όλο και πιο εύκολη. ΄Ασε που πας και χωρίς το φόβο αγνώστου. ϊσως παίζει και αυτό το ρόλο του. Εμένα είναι η πρώτη μου, ακόμα δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή...χαχα...ελπίζω να μην πανικοβληθώ..

στις On 23/12/2024 at 8:14 ΠΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Τέλεια!!! Μεγαλώνει και εσένα η μπεμπούλα σου 😍!! Ύστερα από έρευνα κατέληξα ότι θα το κάνω και εγώ και ο σύζυγος για να είμαστε σίγουροι!!!

Και εγώ αυτό είδα ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για τα βρέφη οπότε θα το κάνω!

Εγώ έκανα της γρίπης προχθές και η αλήθεια είναι ότι για μια δυο μέρες είχα πόνους στα κόκκαλα..Ειδικά τη πρώτη μέρα πάρα πολύ..Τώρα ευτυχώς συνήρθα. Αλλά ο γιατρός μου είπε μια βδομάδα μετά του κοκκύτη και η φαρμακοποιός 15 μέρες μετά.. Τέλοσπαντων λέω να πάω περίπου στις 10 μέρες πάνω κάτω να το κάνω δηλαδή πριν τη Πρωτοχρονιά..Για το σύζυγο δεν μου είπε κάτι αλλά στις 9/1 που έχω ραντεβού θα τον ρωτήσω να είμαστε σίγουροι. 

στις On 23/12/2024 at 8:16 ΠΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Αααα για πες ... και εγώ βρήκα κάτι από μία κοπέλα foititriamaieutikis το έχει στο ίνσταγκραμ δεν ξέρω αν λέμε την ίδια

Ναι την ίδια λέμε. Εχει 4 σεμινάρια και γενικώς βλέπω πολύ καλές κριτικές..οποτε σκεφτόμουν μήπως εκανα τα δύο τώρα δηλ. τοκετού και θηλασμού και αν με βοηθήσουν αργότερα να κάνω και τα άλλα δυο που είναι ύπνου και εισαγωγής τροφών. 

στις On 23/12/2024 at 8:27 ΠΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Κορίτσια από ρουχάκια τι πήρατε??? Και σε τι ποσότητες? Αναφέρομαι κυρίως σε νέες μανούλες που δεν έχουν ήδη κάτι..

Εγώ που είναι το πρώτο μου έχω πάρει τα εξής: 

7 βαμβακερά φορμάκια ολόσωμα κάποια με ποδαράκι και κάποια χωρίς

3 βελουτέ φορμάκια ολόσωμα με ποδαράκι και για το σπίτι και για βόλτα & 2 πιο καλά  βαμβακερό υφαντό για βόλτες χωρίς πόδι

8 σετ παντελονάκι τύπου κολάν & μακρυμάνικο βαμβακερό ζιπουνάκι 

1 παντελόνι τζινάκι (χαχα) &  μακρυμάνικο βαμβακερό ζιπουνακι

2 μπλούζες βαμβακερές

4 ζιπουνάκια κοντομάνικα για από μέσα (εδώ πρέπει σίγουρα να προσθέσω 7-10 ακόμα)

3 ζακετάκια βαμβακερά λεπτά για μέσα στο σπίτι ή για βολτούλες αν έχει καλό καιρό

2 ζακετάκια - μπουφανάκια για έξω αν έχει ψύχρα - αυτά είναι το ένα σε στυλ γουνάκι προβατάκι και το άλλο έχει από μέσα επένδυση γούνα - δεν είναι κανονικά μπουφάν αλλά είναι ζεστά. 

15 καλτσάκια

5 κορδέλες (θα πάρω και άλλες σίγουρα..χαχα) 

Δεν ξέρω ίσως πήρα αρκετά...αλλά πρώτον είναι το πρώτο  μου και δεν έχω τίποτα...δεύτερον δεν θέλω να βάζω πληντύριο κάθε μέρα ούτε για αστείο και να έχω και το σιδέρωμα μετά σε καθημερινή βάση..δηλ. ιδανικά θα ήθελα να βάζω πλυντήριο 1-2 φορές την εβδομάδα. Τρίτον, μου είπαν ότι θα μου φέρουν ακι ρουχαλάκια στο μαιευτήριο αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στο τι θα μου ψωνίσει ο καθένας, ούτε να κάθομαι μετά να πλένω, σιδερώνω με άγχος γιατί δεν θα έχω τι να φορέσω στο μωρό..επίσης σκέφτομαι μήπως εκείνα τα δώρα τα αλλάξω και πάρω κάτι άλλο που θα μου λείπει ή ρουχαλάκια για πιο μετά. 

στις On 23/12/2024 at 1:53 ΜΜ, ο/η nikiev98 είπε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αφήσει κάποια πράγματα για αυτούς που θα ρωτήσουν τι να πάρουν. Αχχχ προχθές μας έφεραν το πρώτο μας ρουχαλάκι... έλιωσα κορίτσια. 

Εγώ όπως το σκέφτομαι θα βάλω αρκετά ζιπουνάκια στην λίστα και 0-3 και 3-6 και κυρίως στα ρούχα θα επικεντρωθώ στα 3-6. Τα 0-3 θα πάρω λίγα και αν χρειαστεί συμπληρώνω.

Image (1).jpg

Αχ είναι τέλειο!!! Να το χαρεί η μπουμπού σου. Για το νούμερο, απλά τα 3-6 ίσως δεν προλάβεις να τα χρησιμοποιήσεις καθόλου λόγω εποχής.. σκέψου ότι θα πάρεις κάτι μακρυμάνικο το οποίο θα είναι αρκετά μεγάλο μάλλον για τον πρώτο καιρό και μετά θα αλλάξει η εποχή και θα θες καλοκαιρινά..

Εγώ απλά απέκλεισα τα newborn (50 εκ.) που θεωρώ είναι για πρόωρα..και τα 0-1 που είναι 56 εκ. δεδομένου ότι ένα μωράκι συνήθως γεννιέται περίπου 53-55 εκ. οπότε αυτά θα είναι για πολύ λίγο. Τα υπόλοιπα τα πήρα στο 0-3 δηλ. 60 εκ. και σε κάποιες εταιρείες 62 εκ. οπότε στην αρχή ίσως της είναι λίγο μεγάλα και μετά θα τα φορέσει τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα ή και κανένα μήνα μετά (πχ μέχρι το Μάιο) και τότε θα τις ψωνίσω τα επόμενα που θα θέλει σίγουρα καλοκαιρινά. 

Τώρα βέβαια δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου και να κάνεις αγορές που δεν θα σε βολέψουν ή θα πάνε χαμένες, απλά σου λέω πως το σκέφτηκα εγ΄ώ..μπορεί να είμαι και λάθος, μιας και εμένα το πρώτο μου είναι και δεν έχω εμπειρία. 

Κορίτσια μου καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρές στις οικογένειες σας!!! Να περάσετε όμορφα και να χαρείτε τις κοιλίτσες σας!! Του χρόνου θα έχουμε τα μπεμπάκια μας και θα είναι όλα μαγικά! 

Φιλιά πολ΄΄λά!!!

στις πριν 3 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Ταυτιζόμαστε εμείς μου φαίνεται..χαχα!!! Πλυντήρια εγώ λέω μετά τις γιορτές να ξεκινήσω. Φεβρουάριο αγχώνομαι να τα αφήσω, μην τυχει κάτι και δεν είμαι έτοιμη. 

Και εγώ ήθελα Ιανουάριο..αλλά οο βοηθοί μου..(μάνα σύζυγος ) το βρίσκουν νωρίς.. σίγουρα τον Ιανουάριο θα αγοράσουμε ότι μας λείπει..

Πάντως αν έχετε κάρτα club orchestra έχει κάποια φορμάκια fleece με κόστος 3 και 5 ευρώ κλπ...Δηλ. με 10-12 ευρώ μπορείτε να πάρετε 2 πχ και όσο τα βάλει αν τα βάλει..εγώ αυτό έκανα.. εδωσα 20 ευρώ και πήρα 3 να υπάρχουν.. γιατί μένω και λίγο έξω από Αθήνα (Σαρωνίδα αν ξέρετε) κι ίσως κάποιες μέρες έχει ψυχρούλα..Ας πούμε πέρισυ θυμάμαι το βράδυ του επιταφίου είχε πάρα πολύ κρύο. Και έπεσε και αργά πέρισυ το Πάσχα. 

Επίσης με τον ίδιο τρόπο της αγόρασα και 2 μπουφανο-ζακετάκια...νομιζω και τα δυο 20 ευρώ μου βγήκαν..

Από νούμερα απλά για να τα φορέσει τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και να μην πανε χαμένα κατευθείαν της εχω αγοράσει αυτό που λέει 60 εκ. δηλ. δεν πήρα καθόλου το 56 εκ. τώρα θα δούμε..ελπίζω να μην της είναι τεράστια.. είμαστε κι εγώ και ο μπαμπάς της σχετικά ψηλοί..τι να πω.. 

Και εγω ότι λείπει με club orchestra  θά τα παρω..έκανα το Σεπτέμβριο τα 2 έτη.. πληρη ταύτιση ε?! Χαχα

Κορίτσια μου καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρές στις οικογένειες σας!!! Να περάσετε όμορφα και να χαρείτε τις κοιλίτσες σας!! Του χρόνου θα έχουμε τα μπεμπάκια μας και θα είναι όλα μαγικά! 

Φιλιά πολ΄΄λά!!!

Χρόνια  πολλά!! Καλές γιορτές!!!

Χρόνια πολλά κορίτσια!! Καλά Χριστούγεννα!!! Υγεία κι ευτυχία στις οικογένειές μας και να κρατήσουμε σε λίγους μήνες υγιή τα μωράκια μας!🎁🌲🎊💖🎀

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσια! Το κοριτσάκι μου γίνεται 7 μηνων σε 10 μέρες.  Έχουμε αρχίσει την εισαγωγή των στερεών εδώ κ 1,5 μήνα. Να σας πω λίγο το πρόγραμμα μας. Το πρωί θηλαζω όταν ξυπνάει.π.χ 8 μετά από καμιά ωρίτσα 9.30 νυσταζει τη βάζω στήθος τρώει λίγο κ κοιμάται. Στις 10.30 με 11.30 θα φάει φρουτοκρεμα γύρω στις 10 κουταλιτσες δε τρελαίνεται. 12.30 νυσταζει θηλάζει λίγο κ κοιμάται. Στις 2.30 κρεατοσουπα τρώει  15 με 20 κουταλιές. Το απόγευμα 4.00 θα θηλάσει κ θα κοιμηθεί.  Στις 6.00 βραδινό κρεατοσουπα  γύρω στις 10  κουταλιτσες  και στις 8.00 θηλασμος κ ύπνος. Πως σας φαίνεται η ποσοτητα των στερεών? Τρωει λιγο? Ο γιατρός είπε ότι θηλάζουμε οπότε θέλει το μωρο κ ο σκοπός είναι στους 9 μήνες να έχει 5 γεύματα γαλα-δεκατιανο- μεσημεριανό- απογευματινό- Γάλα.  Εσείς τι κάνατε? Μπορεί να διατηρηθεί ο θηλασμος μόνο με πρωί βράδυ? Να πω ότι ποτέ δεν είχα φοβερή ροή γάλατος εδινα κ συμπλήρωμα σε κάποια γευματα. Επίσης να σας ρωτήσω ξυπνάει κ τη νύχτα 3 φορες κ θηλάζει-κοιμάται.  Διάβασα ότι μετά τους 6 μήνες δε θα πρέπει  να ξυπνάει για να τρώει κ ότι είναι συνήθεια κ όχι πεινα. Προτείνοντας να το παρουμε αγκαλίτσα  να το νανούρισουμε ή να δώσουμε λίγο νερό αλλά όχι γαλα. Ισχύει;  Πρέπει να αρχίσω να την "εκπαιδεύω"?  Θα χαρώ να μου πείτε τις εμπειρίες σας κ να με βοηθήσετε:)  
    • Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα σε όλες με υγεία και αγάπη ...!!! 
    • Θα την φάωωωω!! Να την χαίρεσαι την πανέμορφη κούκλα σου!! Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα φέτος για όλες μας...προσαρμοστηκατε??? 
    • Χρόνια πολλά σε όλα τα κορίτσια , Καλά Χριστούγεννα με υγεία και φως στις ψυχές σας !!! Ευχομαι υγιείς μωράκια για όλες μας και του χρόνου αγκαλιά 🫂    Έχω και εγώ αυχενική 9/01 και ανυπομονώ ευτυχώς με τις γιορτές θα περάσουν ευχάριστα και γρήγορα οι μέρες 😍
    • Ίδια μέρα κάνουμε αυχενική 😀😍 Μας εύχομαι ολόψυχα καλά αποτελέσματα 😍😍😍
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...