30/12 έχει κ η Αννίτα ραντεβού…θα αλλάξετε χρονιά έχοντας δει τα ζουζουνακια σας ❤️❤️❤️
μια χαρά τα πάτε κ εσείς ❤️❤️❤️ εύχομαι όλα να πάνε κατ’ ευχήν κ όπως τα σχεδιάζετε!
έχεις ετοιμάσει τα πράγματα; Έχεις ψωνίσει; Ή σου έχουν δώσει πράγματα για το μωράκι;
47;;; Μμμμ δν βλέπω να τα φοράτε αυτά 🤣🤣🤣
άντε με το καλό να μπείτε σε σειρά! ❤️
τώρα για τις καούρες εύχομαι να μην σου χειροτερέψουν κι άλλο γιατί ήδη είσαι πολύ ζόρικα. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ένα μπέργκερ λιγουρεύτηκα εδώ κ μέρες και το παρηγγειλα σήμερα κ δν έφαγα γιατί ήξερα θα το μετανιώσω 🤣🤣🤣🤣
Κορίτσια να ρωτήσω κάτι... Πόσες μέρες πριν την καθυστέρηση μπορεί να δείξει ένα τεστ; Τα one test έχω. Έχουμε ξεκινήσει με τον άντρα μου προσπάθειες κι είμαι μετά την ωορρηξία και όπως καταλαβαίνετε οι περισσότερες, δεν περνάνε οι μέρες για να κάνω τεστ 😋
Εντάξει αφού δε θα το αυξήσεις πάλι καλά. Γιατί τότε μόλις θα συνηθιζες τη μια δόση, θα ξεκιναγες τη μεγαλύτερη και φτου κι απ' την αρχή οι αδιαθεσίες. Τώρα θα συνηθίσεις τη δόση σου και όλα καλά!! 😊
Το πρωτογαλα θα συνεχίσει να παράγεται μέχρι περίπου 2-3 μέρες μετά τη γέννηση του μωρού (με την έξοδο του πλακούντα δίνεται το σήμα). Αυτά που σκέφτεσαι τα σκεφτόμουν κ εγώ φυσικά. Αλλά μην ανησυχείς καθόλου.
Στο τρίτο τρίμηνο όταν μπεις θα δεις ότι το γάλα θα αλλάξει σύσταση. Θα γίνει πιο κιτρινωπό. Αυτό είναι κ το πρωτογαλα. Το μωράκι λοιπόν δεν θα χάσει τίποτα απολύτως. Η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε το γάλα να προσαρμόζεται στο νεαρότερο παιδί που θηλάζει άρα στο μωρό. Επομένως παρότι το μεγαλύτερο παιδί μπορεί να έχει ανάγκη από ώριμο γάλα η εξελικτική πορεία του γάλακτος θα ακολουθήσει την πορεία του νεογέννητου σε όλο το ταξίδι του θηλασμού.
Δεν κόβεται το γάλα σε όλες τις γυναίκες. Όμως θα αλλάξει σύσταση όσο πλησιάζεις στον τοκετό για να προσαρμοστεί στο μωρουλινι. Αυτό είναι σίγουρο ❤️
επίσης αν περιμένεις διαφορετικού φύλου παιδάκι από το πρώτο θα υπάρχει αλλαγή κ εκεί. Στα αγόρια το γάλα είναι πιο λιπαρό.
μην ανησυχείς καθόλου μα καθόλου και τα 2 μου παιδιά δεν έχουν πιει ποτέ ξένο γάλα δν έχω αγοράσει καν μπιμπερό ποτέ στη ζωή μου, όχι γιατί εγώ κάνω κάτι φοβερό ή ή είμαι η εξαίρεση αλλά γιατί η φύση προνοεί και όπως μπορούμε να γεννήσουμε τα παιδάκια μας έτσι μπορούμε κ να τα θρέψουμε αποκλειστικά με το γαλατάκι μας. Αρκεί να υπάρχει η σωστή ενημέρωση κ η καθοδήγηση. Θα με θυμηθείς αργότερα ❤️
να προσθέσω εδώ ότι το πρωτογαλα είναι πολύ λίγο σε ποσότητα κ έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι! Μην αγχωθείς δλδ αν από τη μεγάλη ροή του γάλακτος που έχεις πχ τώρα πας σε πιο χαμηλά επίπεδα. Το στομαχάκι των νεογέννητων είναι ίσα μ ένα κερασάκι αλλά επίσης είναι από την φύση τροφοδοτημένα απο την κοιλιά με αυτά που θα χρειαστούν τις πρώτες μέρες σε θερμίδες, βιταμίνες κτλ (γι αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει η καθυστερημένη απολινωση του ομφάλιου λώρου έως ότου ασπρίσει ο λώρος για να πάρει το μωρό όλα όσα χρειάζεται). Το πρωτογαλα είναι ουσιαστικά σαν ένα εμβόλιο με ΟΛΑ τα αντισώματα που έχουμε κ το δίνουμε απλόχερα στο νεογέννητο για να το προστατέψουμε. Αυτός είναι ο σκοπός του πρώτου γαλακτος. ❤️ το γράφω γιατί δυστυχώς στο μαιευτήριο πέφτει πίεση για ξένο με την δήθεν δικαιολογία δεν έχεις πολύ γάλα 🙄