Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨️🌞Μωράκια Μαρτίου 2025 🌞✨️

Recommended Posts

στις πριν 15 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Ωραία μια χαρά.. Μακάρι να πάνε όλα καλά και σε 1 βδομαδούλα να επανέλθεις στα φυσιολογικά..τα γλυκά ναι είναι δύσκολο να τα κόψεις μέσα στις γιορτές..κι εγώ όλα γλυκά θέλω και σκέφτομαι.. δράμα...🤣

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ξεχαστούν σύντομα όλα αυτά. Ζάχαρη και υδατάνθρακες δυστυχώς υπάρχουν παντού και γενικά υποφέρω κάθε φορά που τα υπολογιζω ...η πείνα με θερίζει!!😭

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 812
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 17 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Και εγω στην θέση σου δεν θα ήταν κάτι που θα επέλεγα. Θα προτιμούσα να προσπαθήσω για φυσιολογικό τοκετό έστω και με μια μορφής προκλησης και μόνο αν ήταν ανάγκη και ως έσχατη λύση θα επέλεγα την καισαρική. Και γτ ολική στην καισαρική; Εγώ θυμάμαι μόνο μέθη μου βάλανε και επισκληριδιο...όλα τα καταλαβαίνα και τα ψιλοενιωθα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και όλα θα γίνουν φαντάζομαι σύμφωνα με τα πιστεύω του γιατρού σου.

Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που διάβασα..ότι δηλαδή οι αντιπηκτικές δεν είναι συμβατές με την επισκληρίδιο κι ότι αν έχεις κάνει ένεση σε διάστημα μικρότερο του 24ωρου δεν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο για το φόβο αιματώματος στην σπονδυλική.. 

τι να πώ? θα τα δω με το γιατρό μου όλα στο επόμενο ραντεβού και εύχομαι για την καλύτερη δυνατή έκβαση.

στις πριν 10 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Όχι απλά διάβασα ότι αν έχεις κάνει την ένεση πιο πριν δεν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο άρα πας είτε για φυσιολογικό χωρίς επισκληρίδιο είτε για καισαρική για ολικ΄ή. Για αυτο το λόγο σε βάζουν προγραμματισμένα με πρόκληση ώστε να έχεις κάνει την τελευταία ένεση τουλάχιστον μία μέρα πριν. 

Τώρα βέβαια αυτά τα διάβασα στο internet..θα ρωτήσω και τον γιατρό μου στο ραντεβού.. αλλά αν ισχύουν δεν είναι κάτι που το ήθελα.. αλλά και τι να κάνεις αν δεν έχεις επιλογή. 

Εγώ που έχω θρομβοφιλία θα σου πω να μην αγχώνεσαι με τέτοια.. γενικά ακόμα και σε γυναίκες "φυσιολογικές" το πλάνο τοκετού μπορεί να αλλάξει από την μία ώρα στην άλλη. Με την αιματολόγο μου που μίλησα χρειάζεσαι περίπου 8 ώρες μετά την ένεση. Και μου έδωσε ένα απλό παράδειγμα το οποίο όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό.. αν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε αντιπηκτική αγωγή και παθαίνει ένα ατύχημα, δεν περιμένουν 8 ώρες για να τον χειρουργήσουν ... δεν είναι ότι θα πάει κάτι στραβά απλά οι αναισθησιολόγοι δεν επιλέγουν να κάνουν επισκληρίδιο γιατί το αίμα είναι πιο νερουλό με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να περάσει αίμα στον μυελό και να πονάς. Εγώ για παράδειγμα κάνω την ένεση στις 7 το πρωί διότι συνήθως οι πόνοι σε πιάνουν προς το βράδυ οπότε είμαι καλυμμένη! Φυσικά και με πρόκληση να γίνει δεν με πειράζει αν γίνει από τις 38 εβδομάδες και μετά!!!

στις πριν 3 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

Εγώ που έχω θρομβοφιλία θα σου πω να μην αγχώνεσαι με τέτοια.. γενικά ακόμα και σε γυναίκες "φυσιολογικές" το πλάνο τοκετού μπορεί να αλλάξει από την μία ώρα στην άλλη. Με την αιματολόγο μου που μίλησα χρειάζεσαι περίπου 8 ώρες μετά την ένεση. Και μου έδωσε ένα απλό παράδειγμα το οποίο όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό.. αν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε αντιπηκτική αγωγή και παθαίνει ένα ατύχημα, δεν περιμένουν 8 ώρες για να τον χειρουργήσουν ... δεν είναι ότι θα πάει κάτι στραβά απλά οι αναισθησιολόγοι δεν επιλέγουν να κάνουν επισκληρίδιο γιατί το αίμα είναι πιο νερουλό με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να περάσει αίμα στον μυελό και να πονάς. Εγώ για παράδειγμα κάνω την ένεση στις 7 το πρωί διότι συνήθως οι πόνοι σε πιάνουν προς το βράδυ οπότε είμαι καλυμμένη! Φυσικά και με πρόκληση να γίνει δεν με πειράζει αν γίνει από τις 38 εβδομάδες και μετά!!!

Αχ σε ευχαριστώ.. μου έδωσες λίγο θάρρος. Έχεις δίκιο για αυτό με το ατύχημα. Εγώ την ένεση την κάνω στις 11 το πρωί, οπότε λογικά αν σε πιάνουν βράδυ καλλυμένη θα είμαι κι εγώ. Ούτε εμένα με πειράζει να μπω με πρόκληση, απλά αγχώθηκα ότι δεν μπορούν να σου κάνουν επισκληρίδιο και τι γίνεται αν γίνει κάτι απρόοπτα...αλλά άσκοπα τώρα αγχώνομαι.. θα μι΄λήσω και με τον γυναικολόγο μου και βλέπουμε. 

στις πριν 37 λεπτά, ο/η NORATSALIKI είπε:

Αχ σε ευχαριστώ.. μου έδωσες λίγο θάρρος. Έχεις δίκιο για αυτό με το ατύχημα. Εγώ την ένεση την κάνω στις 11 το πρωί, οπότε λογικά αν σε πιάνουν βράδυ καλλυμένη θα είμαι κι εγώ. Ούτε εμένα με πειράζει να μπω με πρόκληση, απλά αγχώθηκα ότι δεν μπορούν να σου κάνουν επισκληρίδιο και τι γίνεται αν γίνει κάτι απρόοπτα...αλλά άσκοπα τώρα αγχώνομαι.. θα μι΄λήσω και με τον γυναικολόγο μου και βλέπουμε. 

Να μην ανησυχείς καθόλου.. αν μπορείς να την κάνεις και πιο νωρίς ακόμα καλύτερα. Να έχεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να γίνονται με διαφορά +- 1 ώρα , οπότε σταδιακά αν θες πήγαινε το πιο νωρίς για να είσαι ακόμα πιο σίγουρη! Ναι είναι ζόρι να ξυπνάς 7 η ώρα και τα Σ/Κ αλλά είναι θέμα συνήθειας!!

στις On 9/12/2024 at 7:37 ΜΜ, ο/η NORATSALIKI είπε:

Καταλαβαίνω τι λες.. δεν το γνωρίζω τωρα αυτό το θέμα..αλλά στην εγκυμοσύνη γίνονται και πολλές αλλαγές που τις θεωρούμε οτι δεν είναι καλές αλλά εν τέλει είναι κάτι φυσιολογικό. ΑΝ δεν το έχεις κάνει ρωτα τον γιατρό σου μήπως να συμβουλευτείς εναν αιματολόγο. 

Να φανταστείς εγώ που είχα αιματοκρίτη 37 στην αρχή της εγκυμοσύνης και τώρα παρόλο που παίρνω 3 φορε΄ς την ημέρα σίδηρο έπεσε στο 32, θεωρούσα πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Το είπα στον αιματολόγο και μου απάντησε το εξής: "Για γυναίκα έγκυο με στίγμα, μια χαρά είναι ο αιματοκρίτης σου..μέχρι και αίμα θα μπορούσες να δώσεις.. δεν στο λέω για να πας να δώσεις αίμα αλλά για να καταλάβεις ότι είναι οκ.." 

Οπότε καλύτερα να παρεις μία γνωμη και να μην στεναχωριέσαι αδικα. 

Ναι έτσι είναι όπως τα λες. Η εγκυμοσύνη φέρνει διάφορα που μας φαίνονται τραγικά και τρομάζουμε όταν κάτι πέφτει ενώ παλιά ήταν οκ.. αλλά για εγκυμοσύνη είναι φυσιολογικά. Θα πάω τη Παρασκευή για νέες εξετάσεις και βλέπουμε.. 😊

στις πριν 23 ώρες, ο/η NORATSALIKI είπε:

Κατάλαβα.. υπομονή και μακάρι να λειτουργήσει..τουλάχιστον να γλιτώσεις τις ινσουλίνες. Σε ρώτησα γιατί μου έκανε εντ΄υπωση ότι ενώ εγώ είχα μεγαλύτερες τιμές από εσένα δεν μου είπε να κάνω κάτι για αυτό. Θα τον ξαναρωτήσω κιόλας..βέβαια εμένα έπεφτε τη δεύτερη ώρα. 

Εγώ ξεκίνησα ενέσεις αντοθρομβωτικές γιατί ο αιματολόγος βρήκε υψηλή πηκτικότητα στο αίμα μου παρόλο που έπαιρνα salospir. Οπότε και θα κάνω μέχρι να γεννήσω δυστυχώς...

Κατά τα αλλα όλα καλά δόξα το Θεό, προχωράμε! 

@NORATSALIKI αυτό με την υψηλή πηκτικότητα τι είναι; τι συμβαίνει δηλαδή; πως το κατάλαβε απο απλές εξετάσεις αίματος; 

στις πριν 16 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ξεχαστούν σύντομα όλα αυτά. Ζάχαρη και υδατάνθρακες δυστυχώς υπάρχουν παντού και γενικά υποφέρω κάθε φορά που τα υπολογιζω ...η πείνα με θερίζει!!😭

Μα όντως υπάρχουν παντού υδατάνθρακες και ζάχαρη. Και τι να τρως δηλαδή; Σαν τι; σε έδωσε κάποια λίστα;

στις πριν 1 ώρα, ο/η athrain είπε:

Μα όντως υπάρχουν παντού υδατάνθρακες και ζάχαρη. Και τι να τρως δηλαδή; Σαν τι; σε έδωσε κάποια λίστα;

Ναι μου έδωσε ,στην οποία υπάρχουν τα φαγητά όλα αλλά ρυθμισμένα σε ποσότητες και με επιλογές αντικατάστασης σε κάτι άλλο αν δεν το προτιμάς...δύσκολο και αυτό να είσαι συνεπής και να ζυγίζεις τα τρόφιμα όταν πείνας 

στις πριν 1 ώρα, ο/η MarwDim είπε:

Ναι μου έδωσε ,στην οποία υπάρχουν τα φαγητά όλα αλλά ρυθμισμένα σε ποσότητες και με επιλογές αντικατάστασης σε κάτι άλλο αν δεν το προτιμάς...δύσκολο και αυτό να είσαι συνεπής και να ζυγίζεις τα τρόφιμα όταν πείνας 

Καλησπέρα κορίτσια! @MarwDim να σε ρωτήσω, επειδή κι εγώ έχω απελπιστει με τη διατροφή και αποτέλεσμα δεν έχω και απογοητεύομαι. Για πρωινό τι σου βάζει?

στις πριν 4 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! @MarwDim να σε ρωτήσω, επειδή κι εγώ έχω απελπιστει με τη διατροφή και αποτέλεσμα δεν έχω και απογοητεύομαι. Για πρωινό τι σου βάζει?

Ένα ποτήρι γάλα που μπορεί να αντικατασταθεί με ένα γιαούρτι 2% ,δύο φέτες ψωμί ή δύο φρυγανιές σικάλεως ,ένα κουταλάκι βούτυρο φυτικό και 45γρ απαχο τυρί...και το μέλι αν θες μου το επιτρέπει γτ δεν έχει ζάχαρη άλλη με μετρο. Τετοιο πρωινό ούτε όταν ήμουν άρρωστη πια. Δεν μπορώ να το τηρήσω φυσικά αλλά από την άλλη εννοείται ότι έχω κόψω και αυτό που έκανα πριν και ετρωγα,5 φέτες μαύρο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα .. κάθε δύο ώρες πεινάω με αυτα που με βάζει να τρώω και να ζυγίζω...έλεος... Μάλλον δεν θα την παλέψω...το μόνο που θα καταλήξω να κάνω είναι να κόψω τα γλυκά και το ψωμί που έτρωγα.

στις πριν 55 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Ένα ποτήρι γάλα που μπορεί να αντικατασταθεί με ένα γιαούρτι 2% ,δύο φέτες ψωμί ή δύο φρυγανιές σικάλεως ,ένα κουταλάκι βούτυρο φυτικό και 45γρ απαχο τυρί...και το μέλι αν θες μου το επιτρέπει γτ δεν έχει ζάχαρη άλλη με μετρο. Τετοιο πρωινό ούτε όταν ήμουν άρρωστη πια. Δεν μπορώ να το τηρήσω φυσικά αλλά από την άλλη εννοείται ότι έχω κόψω και αυτό που έκανα πριν και ετρωγα,5 φέτες μαύρο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα .. κάθε δύο ώρες πεινάω με αυτα που με βάζει να τρώω και να ζυγίζω...έλεος... Μάλλον δεν θα την παλέψω...το μόνο που θα καταλήξω να κάνω είναι να κόψω τα γλυκά και το ψωμί που έτρωγα.

Κι εμενα ακριβώς τα ίδια μου έχει βάλει και πραγματικά πειναω πααααρα πολύ, τρώω το πρωινό, φεύγω για δουλειά και σε ένα τέταρτο νομίζω ότι θα λιποθυμήσω από την πεινα. Αλλά όπως τα λες κι εγώ αισθάνομαι σαν άρρωστη με όλα αυτά. Όλη μέρα σκέφτομαι το φαγητό...ποσους υδατανθρακες έχει το ένα, πόσους το άλλο...αλλο μαγείρεμα για μένα, αλλο για τον σύζυγο και το παιδι..Μου λείπουν τα φρούτα, μου επιτρέπει μέχρι 2 την ημέρα τα οποία τρώω για δεκατιανο.. αααααχ θεεεε μου κουράγιο! Θα αρχίσουμε να μετράμε μέρες νομίζω! Τουλάχιστον οι μετρήσεις σου είναι εντάξει?

στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

Κι εμενα ακριβώς τα ίδια μου έχει βάλει και πραγματικά πειναω πααααρα πολύ, τρώω το πρωινό, φεύγω για δουλειά και σε ένα τέταρτο νομίζω ότι θα λιποθυμήσω από την πεινα. Αλλά όπως τα λες κι εγώ αισθάνομαι σαν άρρωστη με όλα αυτά. Όλη μέρα σκέφτομαι το φαγητό...ποσους υδατανθρακες έχει το ένα, πόσους το άλλο...αλλο μαγείρεμα για μένα, αλλο για τον σύζυγο και το παιδι..Μου λείπουν τα φρούτα, μου επιτρέπει μέχρι 2 την ημέρα τα οποία τρώω για δεκατιανο.. αααααχ θεεεε μου κουράγιο! Θα αρχίσουμε να μετράμε μέρες νομίζω! Τουλάχιστον οι μετρήσεις σου είναι εντάξει?

Έτσι ακριβώς..όλη την ώρα σκέφτομαι τι θα φάω σε λίγο...τα φρούτα και τα λαχανικά δεν μου τα έκοψε αλλά να τα τρώω οσό πιο άγουρα γινεται μου είπε. Υπομονή κορίτσι μου...λίγους μήνες ακόμα για το καλό του μωρού σου. Οι μετρήσεις στο νηστείας είναι καλές (88,92,94) ,μια ώρα μετά είτε μετά το μεσημεριανο είτε μετά το πρωινό είναι κάτω του 100 ( πάλι καλές γτ το όριο είναι 140)... Για αυτό λέω μάλλον θα σταματήσω να μετριεμαι και απλώς θα προσέχω τα γλυκά ( μέσα στα γλυκά συμπεριλαμβανονται και τσουρέκια,κέικ, μπισκότα κτλ) και θα ελαττωθεί το ψωμί. Καλή υπομονή εύχομαι σε ολες μας και σύντομα θα ανταμειφθούμε!! Πώς θα αντισταθώ αύριο που θα φτιάξω μελομακάρονα απορώ...😋

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Έτσι ακριβώς..όλη την ώρα σκέφτομαι τι θα φάω σε λίγο...τα φρούτα και τα λαχανικά δεν μου τα έκοψε αλλά να τα τρώω οσό πιο άγουρα γινεται μου είπε. Υπομονή κορίτσι μου...λίγους μήνες ακόμα για το καλό του μωρού σου. Οι μετρήσεις στο νηστείας είναι καλές (88,92,94) ,μια ώρα μετά είτε μετά το μεσημεριανο είτε μετά το πρωινό είναι κάτω του 100 ( πάλι καλές γτ το όριο είναι 140)... Για αυτό λέω μάλλον θα σταματήσω να μετριεμαι και απλώς θα προσέχω τα γλυκά ( μέσα στα γλυκά συμπεριλαμβανονται και τσουρέκια,κέικ, μπισκότα κτλ) και θα ελαττωθεί το ψωμί. Καλή υπομονή εύχομαι σε ολες μας και σύντομα θα ανταμειφθούμε!! Πώς θα αντισταθώ αύριο που θα φτιάξω μελομακάρονα απορώ...😋
    • Όχι μην ανησυχείς δε θα είναι κάτι ..εμένα δεν έκανε πυρετο...βήχα και μυξα είχε..άστο τρομερό άγχος..αν κι έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά 😅είμαι σίγουρη ότι θα κολλάει απ' το μεγάλο αλλά και πάλι.......σήμερα σου έκανε καθόλου πυρετό? Σου τρώει ?μου είχε πει ο γιατρός ν ανησυχείς όταν δεν τρώει κι όταν βαριανασαινει κι έχει δυσκολία να πάρει ανασα Αα κι εσείς καλά περνάτε...είπαμε εμείς πάμε μαζί😂😂😂 πάλι καλά που το πήρε απόφαση να λες και κοιμάται μόνη της ...εμείς τώρα σιγά σιγά το προσπαθούμε....
    • Καλησπέρα. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Νομίζω ότι είναι αυτό που λένε tantrums και είναι ανεξάρτητα από την έλευση ή όχι δεύτερου παιδιού. Είναι η ψυχολογία της ηλικίας 2-4. Εκεί που λες ότι η κόρη σου πέφτει κάτω κ χτυπιεται όταν δεν γίνει αυτό που θέλει και ότι σταματάει κάθε τόσο κ ζητάει, ταυτίστηκα τόσο πολύ! Η δικιά μου μόλις έκλεισε τα τρία, αλλά η ιστορία αυτή έχει περίπου έναν χρόνο που επαναλαμβανεται. Μην μπω σε λεπτομέρειες, το κανει συνεχως και όχι μόνο σε υλικά πράγματα, αλλά με καθετί που θέλει ( παιδική χαρά, να βγει έξω απ το σπίτι, να σηκωθεί απ το καθισματακι της στο αυτοκίνητο, να δει πεππα...). Παντού κλάματα και δράματα.  Αυτό που κάνω εγώ είναι να κατεβαίνω στο ύψος της και να την κουβεντιαζω, να της εξηγω χωρις φωνες, να την αφήνω να ηρεμεί όταν χτυπιεται προσέχοντας για την ασφάλεια της πάντα. Κι επίσης στις βόλτες σε μαγαζιά, φίλη, έχουμε ξαναβάλει το καρότσι. Όταν ξεκίνησε να περπατάει δεν ανέβαινε, ήθελε να περπατάει. Τώρα τελευταία το θέλει ξανά το καρότσι ( χαζή είναι να κουράζεται;! Χαχα!) κι έτσι την πάμε εμείς κ αποφεύγουμε τις πολλές στάσεις σε μαγαζάκια κ επικίνδυνα περάσματα από παιδικες χαρές σε ώρες που δεν θέλουμε. Κάτι άλλο που εχω προσέξει εγώ είναι ότι κάνει τέτοια σκηνικά όταν είναι πολύ κουρασμένη. Εκεί θέλει ή γάλα ή αγκαλίτσα πανω μας. Και ηρεμεί. Γενικώς η αγκαλιά κάνει θαύματα σε εμάς. Παιδικό πάει 2 χρόνια τώρα, αλλά τα ξεσπάσματα επιμενουν και φυσικά όχι στον παιδικό, αλλά σε εμάς, που την παίρνει και προσπαθεί να μας χειρίζεται.  Θα σου πω επίσης ότι έχετε δρόμο ακόμη μέχρι τα 4 περίπου. Κι εμείς το ίδιο. Ολα αυτα συνεχιζονται με παραλλαγες. Τώρα  εμεις περναμε μια φαση συνεχούς άρνησης σε ο,τι της πούμε. Νυστάζει κ λέει όχι στον ύπνο, της δίνω καινούριο παιχνιδι, παπουτσια κλπ, μου τα πετάει λέει όχι, θα πάμε βόλτα λέει ο πατέρας της, δεν θα πάμε λέει εκείνη. Δεν την βρίσκουμε πουθενά. Φωνάζει, γκρινιάζει. Ένα τρελοκομείο!  Κουράγιο και αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
    • Καλησπέρα κορίτσια,σήμερα είχα κουραστική μέρα και έχω τώρα τον άντρα μου άρρωστο και εγώ με τρελό πονοκέφαλο. Το επόμενο ραντεβού μου είμαι τώρα στις 17 εμένα για να μου ανανεώσει την αναρρωτική κιόλας και μου έκλεισε και 30/12 β επιπέδου να κάνω.
    • Αχ κοριτσι μου αχ μονο μια πιστη κ μια ελπιδα εχει μεινει !!! Μη τη χασεις!!!! Μην επιτρεψεις σε κανεναν ουτε στον εαυτο σ να σου στερησει τη πιστη... οι προσευχες ισως κ ναι να ακουγονται ισως κ οχι γιατι μπορει να μην ειναξ η στιγμη να εισακουστουν... εχε υπομονη κ επλπιδα κ ο θεος ειναι μεγαλος θα σ δωσει αυτο π λαχταρας...θα ρθει ενα σπορακι π θα σε παει απτο σκοταδι στο φως...κ θα ειμαι το φως της ζωης σου. Ειναι κουραση ψυχικη αλλα πρεπει να αντεξεις...για σενα γ τον αντρα σου την αγαπη σας... θα μιλαμε μεσα στο 25 για ενα σπορακι να το θυμασαι. Κανε υπομονη θα σ δωσει ο θεος το κοσμο ΟΛΟ. ....να εισαι δυνατη....στελνω αγκαλια μεγαλη❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...