Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨️🌞Μωράκια Μαρτίου 2025 🌞✨️

Recommended Posts

στις πριν 13 λεπτά, ο/η nikiev98 είπε:

Ρε κορίτσια μιας που θίχτηκε αυτό με τις εβδομάδες. Άλλοι λένε στον 7ο μήνα μπαίνεις 26η εβδομάδα άλλοι στην 27η. Τελικά τι ισχύει????

Θεωρητικά όταν είσαι 26 + 1 έχεις κλείσει την 26η εβδομάδα και είσαι στην 1η μέρα τις 27ης...

Μόλις μπεις στην 27η(26 και 1) μπαίνεις στον 7ο μήνα , δηλαδή στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 721
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 9 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Μόλις μπεις στην 27η(26 και 1) μπαίνεις στον 7ο μήνα , δηλαδή στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Τέλεια και εγώ έτσι το ξέρω!! Και εμείς αύριο μπαίνουμε στον 7ο!!!!!🥰

στις πριν 1 ώρα, ο/η nikiev98 είπε:

Τέλεια και εγώ έτσι το ξέρω!! Και εμείς αύριο μπαίνουμε στον 7ο!!!!!🥰

Σήμερα είσαι 26 ακριβώς; Και εγώ κάθε Τετάρτη αλλάζω βδομάδα 

στις πριν 1 λεπτό, ο/η MarwDim είπε:

Εμείς κάθε Πέμπτη αλλάζουμε εβδομάδα σύμφωνα με τον γιατρό, σήμερα είμαι 25+6

στις πριν 2 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Ε αν ισχύει αυτό εμενα που ανέβηκε στην πρώτη ώρα 171 ,έχω χτυπήσει κόκκινο και μάλλον θα πρέπει να προσέχω.Θα περιμένω και εγώ την απάντηση του σήμερα...

Κορίτσια μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε σχετικά με την καμπύλη γλυκόζης ότι ακόμα και το νηστείας που είναι 94 τον πειράζει γτ είναι στο όριο παθολογίας αλλά επειδή δεν θέλει να με στείλει σε διαβητολογο για να το έλεγχο με ταινίες ,που προτείνε να κόψω ζάχαρη και υδατάνθρακες και σε ένα μήνα να ξανακάνω την καμπύλη. Άρα και εγώ είμαι στο όριο όπως και η Κατερίνα 1990...όλα τα περίεργα σε αυτήν την εγκυμοσύνη μου συμβαίνουν πια...

στις πριν 2 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Κορίτσια μίλησα με τον γιατρό μου και μου είπε σχετικά με την καμπύλη γλυκόζης ότι ακόμα και το νηστείας που είναι 94 τον πειράζει γτ είναι στο όριο παθολογίας αλλά επειδή δεν θέλει να με στείλει σε διαβητολογο για να το έλεγχο με ταινίες ,που προτείνε να κόψω ζάχαρη και υδατάνθρακες και σε ένα μήνα να ξανακάνω την καμπύλη. Άρα και εγώ είμαι στο όριο όπως και η Κατερίνα 1990...όλα τα περίεργα σε αυτήν την εγκυμοσύνη μου συμβαίνουν πια...

Αχ βρε κορίτσι μου ! Σε καταλαβαίνω, είναι λίγο ζόρι τώρα να ασχολούμαστε και με υδατάνθρακες, αλλά όλα για καλό και όλα καλά θα πάνε!! Μαζί λοιπόν στην πείνα😂😂😂💪💪

στις πριν 5 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Όντως δεν είναι εύγευστες οι αμπούλες αλλά πιο εύπεπτες...πίνω αμέσως νερό και όλα καλά. Το μόνο που με ταλαιπωρεί είναι ότι θα πρέπει να είμαι νηστική και μόλις το πάρω να περιμένω καμία ώρα...αυτό δεν μπορώ να το επιτύχω 💯 και έτσι μερικές φορές με πιάνω να ξυπνάω τρεις τέσσερις τα χαράματα για να το πιω τότε. Δυσκολο

Δε σε βολεύει το χάπι? Το πίνεις και δε καταλαβαίνεις τίποτα και θέλει μετά από μισή ώρα να φας όχι μία.

στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

Αχ βρε κορίτσι μου ! Σε καταλαβαίνω, είναι λίγο ζόρι τώρα να ασχολούμαστε και με υδατάνθρακες, αλλά όλα για καλό και όλα καλά θα πάνε!! Μαζί λοιπόν στην πείνα😂😂😂💪💪

Υπομονή κορίτσια λίγο προσοχή και όλα θα πάνε καλά!! Εγώ τη Παρασκευή θα τη κάνω την εξέταση να δω τους δικούς μου αριθμούς τώρα!!🤣

στις πριν 1 λεπτό, ο/η athrain είπε:

Υπομονή κορίτσια λίγο προσοχή και όλα θα πάνε καλά!! Εγώ τη Παρασκευή θα τη κάνω την εξέταση να δω τους δικούς μου αριθμούς τώρα!!🤣

Με το καλό και η δικιά σου εξέταση!! Εγώ θα την κάνω το Σάββατο 

στις πριν 1 ώρα, ο/η athrain είπε:

Δε σε βολεύει το χάπι? Το πίνεις και δε καταλαβαίνεις τίποτα και θέλει μετά από μισή ώρα να φας όχι μία.

Είναι πιο αποτελεσματικο μου είπε ο γιατρός και απορροφάται πιο γρήγορα και για αυτό το υπομένω.

στις πριν 3 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Εγώ έκλεισα ραντεβού με τον ενδοκρινολόγο μου για να μου δώσει συμβουλές και κάποιο διαιτολογιο.Δυσκολα...υδατανθρακες υπάρχουν παντου πάντως ...

στις πριν 3 λεπτά, ο/η MarwDim είπε:

Εγώ έκλεισα ραντεβού με τον ενδοκρινολόγο μου για να μου δώσει συμβουλές και κάποιο διαιτολογιο.Δυσκολα...υδατανθρακες υπάρχουν παντου πάντως ...

Θα στα πει κι ο ενδοκρινολόγος, δεν είναι ότι πρέπει να αποκλείουμε τους υδατάνθρακες, πρέπει να τους καταναλώνουμε με μέτρο και με σωστούς συνδυασμούς και σωστές ωρες! Και πάλι δύσκολο είναι, αλλά οκ! Εγώ ως άνθρωπος δυσκόλευομαι πολύ με το θέμα διατροφή, δίαιτα, δεν μου αρέσει να κάθομαι να σκέφτομαι τι θα φάω και πότε κι αυτό είναι που με ζοριζει περισσότερο! 

Όλα καλά Μάρω μου! Θα το καταφέρουμε κι αυτό! Θα πάω κι εγώ την Παρασκευή ενδοκρινολόγο!

Σου είπε και για μετρήσεις? Με συγχωρείς αν το ανέφερες, αλλά τα διάβασα βιαστικά στη δουλειά!😊

στις πριν 15 λεπτά, ο/η Katerina1990 είπε:

Θα στα πει κι ο ενδοκρινολόγος, δεν είναι ότι πρέπει να αποκλείουμε τους υδατάνθρακες, πρέπει να τους καταναλώνουμε με μέτρο και με σωστούς συνδυασμούς και σωστές ωρες! Και πάλι δύσκολο είναι, αλλά οκ! Εγώ ως άνθρωπος δυσκόλευομαι πολύ με το θέμα διατροφή, δίαιτα, δεν μου αρέσει να κάθομαι να σκέφτομαι τι θα φάω και πότε κι αυτό είναι που με ζοριζει περισσότερο! 

Όλα καλά Μάρω μου! Θα το καταφέρουμε κι αυτό! Θα πάω κι εγώ την Παρασκευή ενδοκρινολόγο!

Σου είπε και για μετρήσεις? Με συγχωρείς αν το ανέφερες, αλλά τα διάβασα βιαστικά στη δουλειά!😊

Για μετρήσεις δεν μου μίλησε ο γυναικολόγος γτ επέμενε ότι αφού είμαι στο όριο καλύτερα να προσέχω από μόνη μου και να τα περιορίσω λίγο ...ο ενδοκρινολόγος μου το ανέφερε και θα δω τι θα μου από κοντά την Δευτέρα.Ποτε  δεν είχα προβλήματα με το σάκχαρο τώρα προέκυψε αυτό και λίγο νιώθω πελαγωμενη...θα κάνω ότι μπορώ...τα γλυκά τα ελαττωνω δεν έχω θέμα αλλα οι υδατάνθρακες είναι παλούκι.. 😐

στις πριν 11 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Ε αν ισχύει αυτό εμενα που ανέβηκε στην πρώτη ώρα 171 ,έχω χτυπήσει κόκκινο και μάλλον θα πρέπει να προσέχω.Θα περιμένω και εγώ την απάντηση του σήμερα...

Εμένα μία πρώτη εκτίμηση (που του έστειλα τις εξετάσεις στο email) ήταν να δω ενδοκρινολόγο για την FT4 που είναι λίγο πεσμένη. 9,43 με φυσιολογικές 9,63-17. 

Για το ζάχαρο δεν είπε κάτι.. απλά επειδή είναι λίγο ανεβασμένο το νηστείας 94,6 ίσως προσέξω λόιγο τη διατροφή μου? Θα τα δω αναλυτικά και αύριο μαζί του στο ραντεβού μιας και σήμερα μου τηλ. η μαία του και μου μετέφερε τα παραπάνω. 

Βέβαια ζάχαρο νηστείας στις πρώτες πρώτες εξετάσεις που είχα κάνει είχα 101 (με φυσ. τιμές 70-105) κι όταν τον είχα ρωτήσει, μου είπε οκ θα το ήθελα περίπου στο 95 αλλά δεν πειράζει.. 

Τώρα θα δούμε.

Εσύ έχεις νεότερα?

στις πριν 11 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Όντως δεν είναι εύγευστες οι αμπούλες αλλά πιο εύπεπτες...πίνω αμέσως νερό και όλα καλά. Το μόνο που με ταλαιπωρεί είναι ότι θα πρέπει να είμαι νηστική και μόλις το πάρω να περιμένω καμία ώρα...αυτό δεν μπορώ να το επιτύχω 💯 και έτσι μερικές φορές με πιάνω να ξυπνάω τρεις τέσσερις τα χαράματα για να το πιω τότε. Δυσκολο

Εμένα τα χάπια μου έχει πει να τα παίρνω αφού είμαι νηστική περίπου 1-2 ώρες πριν και μετά να αφήνω κανένα μισάωρο.. στο πρώτο είναι  εύκολα τα πράγματα γιατί το παίρνω μόλις ξυπνήσω και μετά μόλις περάσει κανένα μισάωρο τρώω πρωινό.. στο δέυτερο λίγο ζορίζομαι..γιατί όλο και κάτι θα έχω τσιμπολογήσει..αλλά και πάλι το παίρνω πριν το μεσημεριανό. Και το βραδινό πάλι έχουν μεσολαβήσει κάποιες ώρες πριν που είμαι νηστική. 

Δεν με ενοχλούν στο στομάχι ευτυχώς. Αμπούλες θυμάμαι έπαιρνε πριν 20+ χρόνια η μητέρα μου, όταν ήταν έγκυος στις αδερφές μου, αλλά τις χάλασαν το σμάλτο των δοντιών.. θέλει προσοχή. 

στις πριν 11 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

Ρε κορίτσια μιας που θίχτηκε αυτό με τις εβδομάδες. Άλλοι λένε στον 7ο μήνα μπαίνεις 26η εβδομάδα άλλοι στην 27η. Τελικά τι ισχύει????

Θεωρητικά όταν είσαι 26 + 1 έχεις κλείσει την 26η εβδομάδα και είσαι στην 1η μέρα τις 27ης...

Είχα δει το εξής και το ακολουθώ:

1-4 βδομ = 1ος μήνας , 5-8 βδομ. = 2ος μήνας, 9-13 βδομ. = 3ος μήνας. 

14-17 βδομ. = 4ος μήνας, 18-21 βδομ. = 5ος μήνας, 22 - 26 βδομ. = 6ος μήνας

27 -30 βδομ. = 7ος μήνας, 31 - 35 βδομ. = 8ος μήνας και 36 -40 βδομ. = 9ος μήνας

Αν δεις στο 1ο και 2ο τρίμηνο, ο τελευταίος μήνας έχει 5 βδομάδες αντί για 4 και το ίδιο ισχύει και στο 3ο τρίμηνο στους 2 τελευταίους μήνες όμως εκεί. Και αυτό γιατί η εγκυμοσύνη είναι 40 βδομάδες δηλ. σχεδόν 10 μήνες. Στην ουσία πλέον όπως έχεις δει όλοι οι γιατροί μετρούν με βδομάδες, οι μήνες ήταν παλιά και απλά το κρατάμε αν θέλουμε λίγο κι εμείς να προσανατολιστούμε και να συννενοηθούμε με οικογενεια, φίλους κλπ. 

Τώρα αν είσαι στην 26+1 διανύεις την τελευταία εβδομάδα του 6ου. Στον 7ο μπαίνεις μόλις είσαι 27 + 0. 

Αυτά ξέρω εγώ. Ελπίζω να σε βοήθησα.

στις πριν 10 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Λες να μετράω λάθος...χαχαχα!!! Τώρα με μπερδέψατε εμένα...Νομίζω στην 27 + 0 μπαίνεις στον 7ο αλλά τέλοσπάντων δεν επιμενω κιόλας. 

στις πριν 9 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Κι εγώ κάθε Τετάρτη! Σήμερα είμαι 27 ακριβώς εγώ. 

Άλλαζα κάθε Δευτέρα βάσει περιόδου αλλά στην αυχενική μου άλλαξε την ΠΗΤ από 3/3 σε 5/3 επομένως πλέον αλλάζω κάθε Τετάρτη. 

στις πριν 9 ώρες, ο/η MarwDim είπε:

Μάλιστα.. Μήπως να δεις ένα διαιτολόγο να σου δώσει ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο ? Κάτσε να δω τι θα μου πει κι εμένα αύριο από κοντά.. 

στις πριν 6 ώρες, ο/η Katerina1990 είπε:

Ίσως να μπορεί να φάει κάποιους υδατάνθρακες όπως πχ μαύρο ψωμί, μαύρα μακαρόνια.. αλλά σε συγκεκριμένες ποσότητες.. Νομίζω πως το καλύτερο είναι να σε δει ένας διατροφολόγος και να σου δώσει ένα πλάνο διατροφής για την κατάσταση σου.. γιατί και να πεινάς δεν είναι λύση. 

Αν είσαι Αθήνα έχω να σου συστήσω κλινική διατροφολόγο που πιστεύω θα σε βοηθήσει. @MarwDim

στις πριν 5 ώρες, ο/η athrain είπε:

Με το καλό!!!! Περιμένουμε νέα σου!

στις πριν 5 ώρες, ο/η nikiev98 είπε:

Με το καλό και η δικιά σου εξέταση!! Εγώ θα την κάνω το Σάββατο 

Με το καλό κι εσύ!!!! Περιμένουμε και τα δικά σου νέα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...