Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η annitakianna είπε:

Αχ τώρα την τελευταία εβδομάδα πραγματικά είμαι σε φάση " άντε βγες να τελειώνουμε" 🤣 

Εσύ είσαι καλύτερα κορίτσι μου?

Εγώ σήμερα είμαι καλύτερα! Εχω κλείσει 24 ώρες απύρετη. Εχω ακόμα βήχα κ λίγο πονόλαιμο αλλά σε σχέση με το πως ήμουν δεν το συζητώ 🤭 πεταωωω! 

σήμερα μπήκα 39 ακριβώς δν το κόβω να γεννάω άμεσα δν θέλω κιόλας είμαι εξαντλημένη κ ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω το ξενύχτι που με περιμένει με το νεογέννητο. Ας πατήσω 41 δν πειράζει καθόλου μα καθόλου. 🤗🤭

άντε κορίτσια μου καλή λευτεριά κ στις υπόλοιπες 😍😍😍😍

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Κοριτσια μου καλημερα!!

Μολις με εφεραν στο δωματιο!!!

Ολα πηγαν τελεια!!🥹🥹🥹🎈🎈🎈🎈🎈

Ξεχειλιζω απο ευτυχια κ αγαπη!!!!💖💖💖💖

Κ οι 2 οι κουκουνιτσες ειναι γερες!!!! 🙏🙏 Δεν τις χορταινω!!!

2330 η μικρουλα μας κ 2500 η πιο μεγσλουτσικη!!!!

Ειναι φανταστικες κ πανεμορφες!!!!! Πολυ πολυ ησυχες!!!🤗🤩🥰🫠

Προσπαθησαμε κ θηλασμο κ φαινεται να πιανουν στηθος.. βημα βημα θ το προσπαθησουμε!!!

Σας στελνω την αγαπη μου κ τις ευχες μου με το καλο να ερθουν κ τα δικα σας μωρακια γερα στην αγκαλια σας!!!!!!🫶🫶🫶🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Γλυκό μου κορίτσι🥹 Να σας ζήσουν οι μπουμπούκες σας. Να είναι γερές και καλοτυχες σε όλη τους την ζωή. 
Ολα τα συναισθήματα επί 2!!! ❤️❤️❤️❤️

Καλη ανάρρωση και σε εσένα ❤️🙏

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Εγώ σήμερα είμαι καλύτερα! Εχω κλείσει 24 ώρες απύρετη. Εχω ακόμα βήχα κ λίγο πονόλαιμο αλλά σε σχέση με το πως ήμουν δεν το συζητώ 🤭 πεταωωω! 

σήμερα μπήκα 39 ακριβώς δν το κόβω να γεννάω άμεσα δν θέλω κιόλας είμαι εξαντλημένη κ ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω το ξενύχτι που με περιμένει με το νεογέννητο. Ας πατήσω 41 δν πειράζει καθόλου μα καθόλου. 🤗🤭

άντε κορίτσια μου καλή λευτεριά κ στις υπόλοιπες 😍😍😍😍

Πόσο χαίρομαι αλήθεια που επιτέλους έπεσε ο πυρετός! Σε είχα στο νου μου!! Άντε να ηρεμήσεις και εσύ λίγο!! Εγώ πάνω από 40+2 δεν θα πάω πάντως! Στην χειρότερη 15 Φεβρουαρίου θα γεννήσω πρώτα ο Θεός! Άντε να δούμε την Δευτέρα σε τι φάση θα είναι ο μικρός! Σήμερα είμαι 39+2 αλλά νιώθω ότι προσπαθεί να εμπεδωθεί! Η κοιλιά μου έχει κατέβει αρκετά χαμηλά! Ελπίζω όλα αυτά να μην είναι τις φαντασίας μου 😅

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η annitakianna είπε:

Πόσο χαίρομαι αλήθεια που επιτέλους έπεσε ο πυρετός! Σε είχα στο νου μου!! Άντε να ηρεμήσεις και εσύ λίγο!! Εγώ πάνω από 40+2 δεν θα πάω πάντως! Στην χειρότερη 15 Φεβρουαρίου θα γεννήσω πρώτα ο Θεός! Άντε να δούμε την Δευτέρα σε τι φάση θα είναι ο μικρός! Σήμερα είμαι 39+2 αλλά νιώθω ότι προσπαθεί να εμπεδωθεί! Η κοιλιά μου έχει κατέβει αρκετά χαμηλά! Ελπίζω όλα αυτά να μην είναι τις φαντασίας μου 😅

Στο εύχομαι αφού το επιθυμείς όντως το μωράκι να εργάζεται εκεί μέσα στην κοιλιτσα για να κάνει γρήγορα την εμφάνισή του κ προσπάθησε κ εσύ όσο μπορείς να το βοηθήσεις 🥰🥰🥰🥰 έμειναν πολύ λίγες μέρες ούτως ή άλλως μέχρι τις 15!!!!!!!! 😊💪🏽🤰🏼

Δημοσίευση

Κορίτσια δεν είχαμε συζητήσει ποτέ το όνομα  κ μου ήρθε τώρα γιατί εγώ έχω ήδη κλείσει την βάφτιση κ έχουμε κάνει τα ψώνια κτλ. 

έχετε αποφασίσει όνομα για τα παιδάκια σας;;; 🤗😊 θα κάνετε ονοματοδοσία πριν την βάφτιση; Εδώ με το που γεννας δηλώνεις στο μαιευτήριο το όνομα. 

24 Απρίλη εμείς έχουμε την βάφτιση (εκεί σχεδόν 2 μηνών θα είναι ανάλογα πότε θα γεννηθεί βασικά) εδώ στην Γερμανία θα την κάνουμε αλλά εκεί που μένει η 4η αδερφή μου περίπου 6 ώρες από εμάς. 
Και το γιο μου τον βάφτισα 2 μηνών κ ήταν η καλύτερη βάφτιση που κάναμε. Την κόρη μου την είχα βαφτίσει 11 μηνών γιατί με τον κορονοιο είχαν σταματήσει τα μυστήρια ενώ το είχαμε κανονίσει για 6 μηνών. 

κουραστήκαμε πάρα πολύ στην κόρη μου είχε αρχίσει να περπατάει κ γκρίνιαζε πάρα πολύ ήθελε να περπατήσει, φοβήθηκε κ από την διαδικασία γιατί ήταν κ «ξύπνια» για την ηλικία της ήταν κ καλοκαίρι κ είχαμε σκάσει από τη ζέστη κ ιδρωναμε, ήταν βαριά μας είχαν πιαστεί κ τα χέρια,  γενικά δεν το είχαμε ευχαριστηθεί.,

Στο γιο μου 2 μηνών ήταν όλα υπέροχα μόνο κοιμόταν σε όλη την διαδικασία, δεν έκλαψε σχεδόν καθόλου στην κολυμπήθρα, δεν κατάλαβε τίποτα γενικά, εγώ το θήλαζα κιόλας στο μυστήριο κανονικά κ άρχισε να κοινωναει από πολύ μικρό άρα εξοικειώθηκε με την Θεία Κοινωνία από βρέφος. 

Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι το μωράκι είναι καλά στην κοιλιτσα με όλα αυτά που περάσαμε με την καρδούλα του σιγουρέψαμε κ την ημερομηνία 🥰

για πείτε εσείς όνομα έχετε σκεφτεί από πριν γεννήσετε; Ή θα δείτε στην πορεία;; 🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩷

Δημοσίευση
στις On 8/2/2025 at 10:45 ΜΜ, ο/η Xrisa95 είπε:

Κορίτσια δεν είχαμε συζητήσει ποτέ το όνομα  κ μου ήρθε τώρα γιατί εγώ έχω ήδη κλείσει την βάφτιση κ έχουμε κάνει τα ψώνια κτλ. 

έχετε αποφασίσει όνομα για τα παιδάκια σας;;; 🤗😊 θα κάνετε ονοματοδοσία πριν την βάφτιση; Εδώ με το που γεννας δηλώνεις στο μαιευτήριο το όνομα. 

24 Απρίλη εμείς έχουμε την βάφτιση (εκεί σχεδόν 2 μηνών θα είναι ανάλογα πότε θα γεννηθεί βασικά) εδώ στην Γερμανία θα την κάνουμε αλλά εκεί που μένει η 4η αδερφή μου περίπου 6 ώρες από εμάς. 
Και το γιο μου τον βάφτισα 2 μηνών κ ήταν η καλύτερη βάφτιση που κάναμε. Την κόρη μου την είχα βαφτίσει 11 μηνών γιατί με τον κορονοιο είχαν σταματήσει τα μυστήρια ενώ το είχαμε κανονίσει για 6 μηνών. 

κουραστήκαμε πάρα πολύ στην κόρη μου είχε αρχίσει να περπατάει κ γκρίνιαζε πάρα πολύ ήθελε να περπατήσει, φοβήθηκε κ από την διαδικασία γιατί ήταν κ «ξύπνια» για την ηλικία της ήταν κ καλοκαίρι κ είχαμε σκάσει από τη ζέστη κ ιδρωναμε, ήταν βαριά μας είχαν πιαστεί κ τα χέρια,  γενικά δεν το είχαμε ευχαριστηθεί.,

Στο γιο μου 2 μηνών ήταν όλα υπέροχα μόνο κοιμόταν σε όλη την διαδικασία, δεν έκλαψε σχεδόν καθόλου στην κολυμπήθρα, δεν κατάλαβε τίποτα γενικά, εγώ το θήλαζα κιόλας στο μυστήριο κανονικά κ άρχισε να κοινωναει από πολύ μικρό άρα εξοικειώθηκε με την Θεία Κοινωνία από βρέφος. 

Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι το μωράκι είναι καλά στην κοιλιτσα με όλα αυτά που περάσαμε με την καρδούλα του σιγουρέψαμε κ την ημερομηνία 🥰

για πείτε εσείς όνομα έχετε σκεφτεί από πριν γεννήσετε; Ή θα δείτε στην πορεία;; 🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩵🩷🩷

Χρύσα μου τι κάνεις? Είσαι καλύτερα? Εμείς σε λίγο έχουμε γιατρό και έχω μια αγωνία!!  

Για το όνομα εμείς θα βάλουμε του πεθερού μου πατροπαράδοτα 🤣

Το θέλει πολύ ο άντρας μου και εννοείται θα του κάνω το χατίρι μιας και εγώ δεν είχα κάποια προτίμηση άσε που με τον δικό μου πατέρα ούτε καλημέρα λέμε!! Αλλά και πάλι θα του έκανα το χατίρι γιατί ο άνθρωπος μας βοηθάει πολύ! Γενικά μας έχουν στηρίξει πολύ οι γονείς του σε όλα μας τα προβλήματα και μόνο χαρά μου δίνει το γεγονός ότι θα έχει το ίδιο όνομα με τον παππού του που ακόμη δεν γεννήθηκε τον λατρεύει 🩵 αν κάνω δεύτερο παιδάκι και είναι κορίτσι θα μπει είτε της μητέρας μου είτε της πεθεράς αλλά μάλλον της πεθεράς γιατί μου αρέσει πολύ! Μαγδαληνή!! Η μητέρα μου Μαρίνα λέγεται το οποίο είναι ωραίο δε λέω αλλά έχει μια άρνηση η μαμά μου και δεν θέλει να το βάλουμε 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η annitakianna είπε:

Χρύσα μου τι κάνεις? Είσαι καλύτερα? Εμείς σε λίγο έχουμε γιατρό και έχω μια αγωνία!!  

Για το όνομα εμείς θα βάλουμε του πεθερού μου πατροπαράδοτα 🤣

Το θέλει πολύ ο άντρας μου και εννοείται θα του κάνω το χατίρι μιας και εγώ δεν είχα κάποια προτίμηση άσε που με τον δικό μου πατέρα ούτε καλημέρα λέμε!! Αλλά και πάλι θα του έκανα το χατίρι γιατί ο άνθρωπος μας βοηθάει πολύ! Γενικά μας έχουν στηρίξει πολύ οι γονείς του σε όλα μας τα προβλήματα και μόνο χαρά μου δίνει το γεγονός ότι θα έχει το ίδιο όνομα με τον παππού του που ακόμη δεν γεννήθηκε τον λατρεύει 🩵 αν κάνω δεύτερο παιδάκι και είναι κορίτσι θα μπει είτε της μητέρας μου είτε της πεθεράς αλλά μάλλον της πεθεράς γιατί μου αρέσει πολύ! Μαγδαληνή!! Η μητέρα μου Μαρίνα λέγεται το οποίο είναι ωραίο δε λέω αλλά έχει μια άρνηση η μαμά μου και δεν θέλει να το βάλουμε 

Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι γύρω σου να είναι Υποστηρικτικοί κ να μην πιέζουν μπράβο Αννιτακι 🩷🩷🩷

καλά κ το μαγδαληνη κ το Μαρίνα πάντως μελλοντικά είναι πολύ ωραία. 😍😍😍

εμεις δν πήγαμε πατροπαράδοτα από άποψη (ούτε εγώ έχω επαφές με τον πατέρα μου δν ξέρω καν που είναι τι κάνει για πολλούς λόγους) αλλά ούτως ή άλλως εμείς είχαμε πει θα βγάλουμε ονόματα που δεν τα έχουμε στην οικογένεια κ ούτε ξέρουμε κάποιον με αυτό το όνομα. 
το πρώτο λοιπόν το είπαμε Συμελα γιατί ο άντρας μου είναι πόντιος κ θέλαμε κάτι ξεχωριστό , το δεύτερο το είπαμε Μύρωνα γιατί επίσης μας φάνηκε ιδιαίτερο κ τώρα το τρίτο το είχα τάξει εγώ εξαρχής στον άγιο Στυλιανο να μου το φέρει κ μου το έφερε κατευθείαν κ είχε και τα προβλήματα υγείας είδες με την καρδιά του κ ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ η πίστη μας στον Άγιο. Αρα Στυλιανος το τρίτο! 
(και νομίζω κλείσαμε γιατί δν ξέρω αν μπορώ άλλο 😂😂😂😂 κι ας θέλει η κόρη μου ένα κορίτσι ακόμα🙈🙈🙈

ανυπομονώ να μου πεις τι σου είπε η γιατρός 🤭😍 γράψε μουυυυ! 

εγώ είμαι πάρα πολύ καλύτερα μόνο λίγος βήχας έμεινε! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι γύρω σου να είναι Υποστηρικτικοί κ να μην πιέζουν μπράβο Αννιτακι 🩷🩷🩷

καλά κ το μαγδαληνη κ το Μαρίνα πάντως μελλοντικά είναι πολύ ωραία. 😍😍😍

εμεις δν πήγαμε πατροπαράδοτα από άποψη (ούτε εγώ έχω επαφές με τον πατέρα μου δν ξέρω καν που είναι τι κάνει για πολλούς λόγους) αλλά ούτως ή άλλως εμείς είχαμε πει θα βγάλουμε ονόματα που δεν τα έχουμε στην οικογένεια κ ούτε ξέρουμε κάποιον με αυτό το όνομα. 
το πρώτο λοιπόν το είπαμε Συμελα γιατί ο άντρας μου είναι πόντιος κ θέλαμε κάτι ξεχωριστό , το δεύτερο το είπαμε Μύρωνα γιατί επίσης μας φάνηκε ιδιαίτερο κ τώρα το τρίτο το είχα τάξει εγώ εξαρχής στον άγιο Στυλιανο να μου το φέρει κ μου το έφερε κατευθείαν κ είχε και τα προβλήματα υγείας είδες με την καρδιά του κ ενισχύθηκε ακόμα πιο πολύ η πίστη μας στον Άγιο. Αρα Στυλιανος το τρίτο! 
(και νομίζω κλείσαμε γιατί δν ξέρω αν μπορώ άλλο 😂😂😂😂 κι ας θέλει η κόρη μου ένα κορίτσι ακόμα🙈🙈🙈

ανυπομονώ να μου πεις τι σου είπε η γιατρός 🤭😍 γράψε μουυυυ! 

εγώ είμαι πάρα πολύ καλύτερα μόνο λίγος βήχας έμεινε! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Κορίτσι μου το Συμελα πρώτη φορά το ακούω είναι όντως πρωτότυπο!! Μύρωνας και Στυλιανός φυσικά τα έχω ξανά ακούσει και τα δύο είναι πολύ ωραία! Εμείς Δημήτρη θα τον πούμε!! 

Σε άλλα νέα ακόμα δεν γεννάω 😅 

Θα πάω ξανά την Πέμπτη που έχω την Πητ και θα δούμε πως θα κινηθούμε! Η θα μου δώσει ακόμα 3 μέρες η θα κάνουμε πρόκληση! Ο μικρός είναι πλέον 3.900 έτοιμος για δημοτικό πια!! Τον καλύτερο σενάριο για μένα είναι να ξεκινήσει ο τοκετός μέχρι την Πέμπτη από φυσικού του αλλά από την άλλη με τρομάζει η ιδέα ότι είναι 4 κιλά σχεδόν 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια, τι κάνετε;;;; 
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον θηλασμό.. ξεκινήσαμε δειλά δειλά στο νοσοκομείο με την βοήθεια της μαίας μας. Δυστυχώς το μωρό με είχε τραυματίσει πολύ και χρησιμοποιήσαμε ψευδοθηλες. Μέχρι εχθές το πρωί τα πηγαίναμε καλά, έτρωγε βέβαια και ξένο. Από εχθές το βραδυ έχει αρχίσει να με πονάει πολύ το δεξί στήθος. Το πρωί προσπάθησα να κάνω για πρώτη φορά άντληση με θήλαστρο γιατί το μωρό με πονάει πολύ προς το παρόν. Από το αριστερό στήθος έβγαλα 40ml γάλα ενώ από το δεξί τίποτα. Έπειτα προσπάθησα άλλες δυο φορές το θήλαστρο και δεν έχει βγάλει ούτε μια σταγόνα, από καμία πλευρά. 
Τι συμβαίνει;;; Εχω αρχίσει να πιστεύω πως παω για μαστίτιδα. Και γιατι βγήκε ικανοποιητικό γάλα από το αριστερό στήθος πριν και τώρα τίποτα;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, τι κάνετε;;;; 
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον θηλασμό.. ξεκινήσαμε δειλά δειλά στο νοσοκομείο με την βοήθεια της μαίας μας. Δυστυχώς το μωρό με είχε τραυματίσει πολύ και χρησιμοποιήσαμε ψευδοθηλες. Μέχρι εχθές το πρωί τα πηγαίναμε καλά, έτρωγε βέβαια και ξένο. Από εχθές το βραδυ έχει αρχίσει να με πονάει πολύ το δεξί στήθος. Το πρωί προσπάθησα να κάνω για πρώτη φορά άντληση με θήλαστρο γιατί το μωρό με πονάει πολύ προς το παρόν. Από το αριστερό στήθος έβγαλα 40ml γάλα ενώ από το δεξί τίποτα. Έπειτα προσπάθησα άλλες δυο φορές το θήλαστρο και δεν έχει βγάλει ούτε μια σταγόνα, από καμία πλευρά. 
Τι συμβαίνει;;; Εχω αρχίσει να πιστεύω πως παω για μαστίτιδα. Και γιατι βγήκε ικανοποιητικό γάλα από το αριστερό στήθος πριν και τώρα τίποτα;

Θα σου γράψω οτι περισσότερο μπορώ εδώ αλλά πρέπει να μπεις στην ομάδα του πανελληνίου δικτύου της περιοχής σου στο φβ (αν δν είσαι ήδη) για να δεις υλικό γιατί δεν μπορώ εδώ για ευνόητους λόγους να ανεβάσω αρχεία και φωτό. 

γενικά αν μας διαβάζει κάποια κοπέλα έγκυος ΣΥΝΙΣΤΩ ΙΣΧΥΡΑ να μπείτε όσο είστε έγκυες να διαβάσετε, να ενημερωθείτε και να είστε έτοιμες ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΕΤΕ. Ο θηλασμός είναι μια δυναμική διαδικασία που σημαίνει ότι έχει πολλές μεταβλητές. 

λοιπόν το πιο σημαντικό στην περίπτωση σου Λευκή μου είναι το γιατί σε πληγώνει το μωρό. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ σε καμία μα καμία περίπτωση να σε πληγώνει το μωρό. Ναι το να πονάς ή να νιωθεισ Περίεργα στην αρχή του θηλασμού γιατί οι θηλές δεν έχουν συνηθίσει είναι γεγονός αλλά το να σε τραυματίσει το μωρό δεν είναι φυσιολογικό και σημαίνει ότι δεν έχει σωστή προσκόλληση το μωρό στο στήθος κ πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογηθεί η προσκόλληση κ να διορθωθεί. 
(θα ήθελα να εμβαθύνω στα αίτια αλλά δεν βοηθάει το φόρουμ σ αυτό να γράψω κατεβατό). 

για τον τραυματισμό προτείνονται ψευδοθηλές που όμως ενισχύουν ειδικά τόσο νωρίς τον κίνδυνο για σύγχυση θηλών (ειδικά σε μωρά που κάνουν μεικτή σίτιση αυτός ο κίνδυνος είναι ακόμα πιο αυξημένος γιατί το μωρό αποξενώνεται από την οσμή, υφή, γεύση του στήθους κ συνηθίζει στην σιλικόνη). 
Το νέο πρωτόκολλο λέει να βάζουμε λανολινη αλλά προσοχή όχι σε ανεξέλεγκτες ποσότητες (λόγω κρουσμάτων αλλεργικής αντίδρασης καθώς προέρχεται από το μαλλί του προβάτου) αλλά να ενυδατώνουμε το στήθος όχι να το αερίζουμε. Όσο ξεραίνεται το στήθος τόσο δεν επουλώνεται. Θα βάζεις συνεχώς το γάλα σου στο στήθος (και λανολινη εναλλάξ) χωρίς να το σκεπάζεις όσο το δυνατόν αλλά δεν θα αφήνεις την πληγή να ξεραίνεται. (Είναι το νέο πρωτόκολλο κ να ξέρεις ότι είμαι σίγουρη ότι μπορεί να μην γνωρίζουν οι μαίες εκεί κ να σου λένε απλά να το αερίζεις). 

παω τώρα στο κομμάτι του θηλάστρου.

Δημοσίευση

Ο θηλασμός είναι μια δυναμική διαδικασία και η φυσιολογία του συνδέεται με το ερέθισμα της θηλής και εγκέφαλο  της μητέρας. 

το θήλαστρο δεν μιμείται την θηλαστική κίνηση ακριβώς γιατί αυτό είναι αδύνατον αλλά ρουφάει ουσιαστικά την θηλή κ με συμπίεση αποσυμπίεση αναγκάζει το στήθος να βγάλει γάλα. Καμία σχέση με την θηλαστική κίνηση. Αυτό συνεπάγεται το γεγονός ότι το στήθος πρέπει από την αρχή να ΜΑΘΕΙ να αποδίδει γάλα με έναν νέο τρόπο. 

θέλει χρόνο δλδ εξάσκηση να αποδώσει το στήθος με την άντληση. Δεύτερον, κάθε άντληση είναι διαφορετική κ επηρεάζεται από διαφορετικές συνθήκες (στρες, ψυχολογική κατάσταση μητέρας, ώρα άντλησης, αποκλειστική ή όχι σίτιση  κτλ). Το βασικό είναι ότι αν είσαι στις πρώτες 3 μέρες από τον τοκετό είσαι λογικά ακόμα στο στάδιο του πρωτογαλακτος. Το πρώτο γάλα είναι λίγο και συμπυκνωμένο κ έτσι πρέπει να είναι. Λίγο. 
Αφού φύγεις από το πρωτογαλα τότε αρχίζει εκεί στην 3η μέρα περίπου να κατεβαίνει το πολύ το γάλα (το οποίο είναι κ πιο εύκολο να το αντλήσεις). 
Τι βοηθάει την άντληση; Να έχεις το μωρό μαζί σου γιατί δίνει ερέθισμα στον εγκέφαλο σου κ βοηθάει στο αντανακλαστικό καθόδου, να μην κοιτάς πόσο αντλείς (μπορείς ν βάλεις μια κάλτσα στο μπουκάλι της άντλησης να μην βλέπεις πόσο βγάζεις για να μην σε κομπλάρει), να αντλείς από το ένα στήθος κ από το άλλο να θηλάζεις (αυτό αυξάνει κατακόρυφα την απόδοση της άντλησης), να δοκιμάζεις διαφορετικές ώρες της ημέρας (πρωί, μεσημέρι, βράδυ). 

πρακτικά το στήθος προσαρμόζεται στο μοτίβο θηλασμών. Μια γυναίκα που θηλάζει 20-30 φορές την μέρα θα έχει καλύτερη ανταπόκριση άντλησης σε πρώτο στάδιο από μια γυναίκα που μπορεί να θηλάζει πχ 3-4 φορές. Όσο πιο πολύ αντλείς όμως τόσο πιο πολύ ερέθισμα θα δίνεις στο στήθος να αυξηθεί η παραγωγή σου. 

Δημοσίευση

Το γάλα παράγεται ΚΑΤ,απαίτηση μεν εκείνη την ώρα αλλά το μοτίβο (ο αριθμός των θηλασμών) δίνει ένα head start που λέμε στην παραγωγή ώστε να μην υπάρχει καθυστερημένη ανταπόκριση. Γι αυτό κ όταν κάνουμε πχ μεικτή σίτιση το στήθος μαθαίνει να ανταποκρίνεται σ αυτό το ρυθμό κ θέλει λίγο χρόνο παραπάνω να αποδώσει πιο πολύ από αυτό που του έχουμε δώσει το σήμα ότι χρειαζόμαστε. Αυτό συμβαίνει γιατί το στήθος δεν είναι αποθήκη γάλακτος. 

Στα πιο πρακτικά. 

υπάρχει νέο πρωτόκολλο που επίσης αμφιβάλω αν γνωρίζουν εκεί οι μαίες σχετικά με την χοάνη του θηλαστρου. 
πρέπει να δεις αν το μέγεθος της χοάνης είναι το κατάλληλο για το στήθος σου. Το παλιό πρωτόκολλο ήθελε την θηλή να είναι πιο χαλαρή μέσα στην χοάνη. Αλλά πλέον το νέο πρωτόκολλο λέει ότι πρέπει η θηλή να ακουμπάει στην χοάνη κ να εφαρμόζει χωρίς να σε πονάει. 

Βοηθάει πάρα πολύ κατά την διάρκεια της άντλησης να κάνεις μαλάξεις στο στήθος (και πριν την άντληση)

Δημοσίευση
στις On 8/2/2025 at 11:25 ΠΜ, ο/η Antonia2 είπε:

Κοριτσια μου καλημερα!!

Μολις με εφεραν στο δωματιο!!!

Ολα πηγαν τελεια!!🥹🥹🥹🎈🎈🎈🎈🎈

Ξεχειλιζω απο ευτυχια κ αγαπη!!!!💖💖💖💖

Κ οι 2 οι κουκουνιτσες ειναι γερες!!!! 🙏🙏 Δεν τις χορταινω!!!

2330 η μικρουλα μας κ 2500 η πιο μεγσλουτσικη!!!!

Ειναι φανταστικες κ πανεμορφες!!!!! Πολυ πολυ ησυχες!!!🤗🤩🥰🫠

Προσπαθησαμε κ θηλασμο κ φαινεται να πιανουν στηθος.. βημα βημα θ το προσπαθησουμε!!!

Σας στελνω την αγαπη μου κ τις ευχες μου με το καλο να ερθουν κ τα δικα σας μωρακια γερα στην αγκαλια σας!!!!!!🫶🫶🫶🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Να σου ζήσουν γλυκια μου τα κοριτσάκια σου, τι όμορφα που κυλησαν ολα ομαλά ❤️ 🌼🌹🌹 

Δημοσίευση
στις On 8/2/2025 at 8:27 ΜΜ, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Γλυκό μου κορίτσι🥹 Να σας ζήσουν οι μπουμπούκες σας. Να είναι γερές και καλοτυχες σε όλη τους την ζωή. 
Ολα τα συναισθήματα επί 2!!! ❤️❤️❤️❤️

Καλη ανάρρωση και σε εσένα ❤️🙏

Λευκη μου ελπίζω και πιστεύω να βρείτε συντομα τα πατήματά σας. Ολα αυτά που αναφερεις με τον θηλασμό τα περιμένω κ εγω. Δεν εχω κατι να σε συμβουλευσω δυστυχώς διότι κι εγω τωρα θα τα βιωσω ολα. Αλλά σκέφτομαι οτι αν δω να μην παει κατι καλα να ζητησω αμεσα βοηθεια απο μαία. 

Κι εγω ιδανικα θα ηθελα μικτη διατροφή αλλα ξερω πως το μωρο θα αποφασίσει και θα με παει. 

Σου στέλνω ομως κουράγιο και δύναμη ❤️

Δημοσίευση

Κορίτσια εμενα τα νεα μου είναι οτι περασα την 40η εβδομάδα την Κυριακή .. και δεν εχω κανενα σημαδι εξελιξης. Αυριο εχουμε παλι ραντεβού και ο γιατρος μου ειπε πως θα περιμενουμε μεχρι και το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται γιατι βλεπει το μωρο ζωηρο και μια χαρα ευτυχως. Μετα θα κανουμε πρόκληση. Ειναι δυσκολες οι τελευταίες μέρες περισσότερο απο την αποψη οτι βλέπω (και επιβεβαιωνουμε και απ τον καρδιοτοκογραφο) οτι δεν κανω καθόλου συσπάσεις και νιώθω οτι οσο και να το αφήσουμε ετσι θα παει. Δεν ηθελα να κανω προκληση ιδανικά ηθελα να παω χωρις ραντεβού αναπαντεχα γιατι φοβάμαι μη στρεσσαριστει και το μωρό. Αλλα ειμαι σε δίλημμα..εχω κουραστεί, εχω κανει τα παντα, περπάτημα, ασκησεις με τη μπαλα, δουλειες..μεχρι και χαλιά τιναζα χθες

Δημοσίευση
στις On 11/2/2025 at 11:31 ΠΜ, ο/η Marypnk είπε:

Κορίτσια εμενα τα νεα μου είναι οτι περασα την 40η εβδομάδα την Κυριακή .. και δεν εχω κανενα σημαδι εξελιξης. Αυριο εχουμε παλι ραντεβού και ο γιατρος μου ειπε πως θα περιμενουμε μεχρι και το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται γιατι βλεπει το μωρο ζωηρο και μια χαρα ευτυχως. Μετα θα κανουμε πρόκληση. Ειναι δυσκολες οι τελευταίες μέρες περισσότερο απο την αποψη οτι βλέπω (και επιβεβαιωνουμε και απ τον καρδιοτοκογραφο) οτι δεν κανω καθόλου συσπάσεις και νιώθω οτι οσο και να το αφήσουμε ετσι θα παει. Δεν ηθελα να κανω προκληση ιδανικά ηθελα να παω χωρις ραντεβού αναπαντεχα γιατι φοβάμαι μη στρεσσαριστει και το μωρό. Αλλα ειμαι σε δίλημμα..εχω κουραστεί, εχω κανει τα παντα, περπάτημα, ασκησεις με τη μπαλα, δουλειες..μεχρι και χαλιά τιναζα χθες

Πόσο περπατάς κορίτσι μου; Θέλει πολύ περπάτημα όχι απλά περπάτημα! 
Κ φυσικά θέλει χρόνο 

Αν είσαι πρωτότοκη στην πλειοψηφία των γυναικών παίρνει κ τον 9ο το μωράκι. 
άλλωστε η πητ δν είναι ημερομηνία λήξης δεν μπορεί κανένας να προβλέψει ακριβώς πότε θα έρθει το μωρό. 

σκέψου εγώ γεννάω το τρίτο τώρα κ αύριο κλείνω επίσημα κ τις 40εβδ κ όλα μου τα παιδιά κ τα 3 ξεπέρασαν τις 40εβδ. 

Το μόνο κακό στο να ξεπεράσεις τις 40 εβδ είναι να μην σε αφήνει παραπέρα ο γιατρός και να σε αγχώνει αυτό. Μπορεί να είναι οκ δλδ μια γυναίκα με πρόκληση (έχω κάνει στο δεύτερο γιατί ο γιατρός ήταν ψεύτης τέλος πάντων🙄🤷🏼‍♀️) αλλά υπάρχουν κ γυναίκες (καλή ώρα κ εγώ) που δν θέλουν παρεμβάσεις. 

Έχεις μια εβδομάδα ακόμα να αποφύγεις την πρόκληση αφού δεν την επιθυμείς, μίλησε στο μωράκι σου προσπάθησε να χτίσεις δεσμό μαζί του να σου κάνει το χατήρι κ να έρθει μόνο του❤️❤️❤️

όσο για τις συσπάσεις κ πάλι δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Κάνω 90αρες εδώ και εβδομάδες κ πάλι δν έχω γεννήσει 🤣🤣🤣🤣 αλλά κ πρωτότοκη που ήμουν δεν έκανα κ εγώ συσπάσεις ως πρώτη φορά αλλά μια χαρά ήρθε το μωρό 40+5 όταν ήταν έτοιμο. 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Xrisa95 είπε:

@annitakianna πως είσαι κορίτσι μου;;; Μπήκατε προγραμματισμένα;;; 

@Marypnk @Mickie έχουμε μείνει άλλες κοπέλες στο τέλος; ❤️❤️❤️❤️❤️

Κορίτσι είχα σκοπό να γράψω τα νέα μου το πρωί αλλά είχαμε κάποια λίγο απρόοπτα 😅

Σήμερα ήταν η Πητ μας οπότε πήγα στο νοσοκομείο με είδανε και μου είπαν ότι θα μου δώσουν ακόμα 3 μέρες!! Το μωρό δεν φαίνεται να θέλει να βγει και να ξανά πάω αύριο πάλι για τοκογραφο 😁 αφού γύρισα από το νοσοκομείο πήγα να κάνω το πιπι μου και τσουυπ κάτι καφέ υγρά κατέβηκαν!! Ε ξανά μάνα στο νοσοκομείο! Με είδανε ξανά έλεγξαν τα υγρά μου και μου είπαν ότι είναι ένα πολύ καλό σημάδι τοκετού τα καφέ υγρά! Δεν με κράτησαν μέσα ευτυχώς γιατί αύριο το πρωί θα πάω έτσι κ αλλιώς! Φυσικά να έχω το νου μου για περαιτέρω συμπτώματα τοκετού! Η αλήθεια είναι ότι είμαι μια χαρά απλά έχω πάρα πολλά πετρώματα σχεδόν ανά 15 λεπτά! Εσύ πως είσαι κορίτσι μου τώρα που ξεμπερδεψες με την γρίπη? Πώς το βλέπεις πότε με το καλό?

Δημοσίευση
στις On 11/2/2025 at 12:31 ΜΜ, ο/η Marypnk είπε:

Κορίτσι μου είναι δύσκολο τώρα τελευταίες μέρες θέλεις να τελειώνει το πράγμα! Και η σωματική κούραση και η ανυπομονησία όλα μαζί θέλεις απλά να γεννήσεις!! Και εγώ σήμερα έκλεισα της 40 ακριβώς και αν μέχρι μεθαύριο δεν βγει τότε πάμε με πρόκληση! Γράψε κανέναν μήνυμα ακόμα για να βγεις από δοκιμαστικό μέλος και να βλέπουμε κατευθείαν τα μυνήματα σου

Δημοσίευση

Κορίτσιααααα !! Αλλη μια δημοσίευση μου μενει, αυτη που κανω τωρα και θα εμφανίζονται αμέσως!! 

Χρύσα μου κανω περιπου 10.000 βήματα την μερα. Αν κάποια μέρα δεν παω λογω κρυου τοτε κανω πολλες ασκησεις στη μπαλα και εδαφους. Δεν ειναι το ίδιο βέβαια αλλα οκ. Οπως και να έχει περασαν οι μέρες..με ειδε ο γιατρος εχθές, το μωρακι ειχε κατέβει λιγο ακομα αλλά δεν εχω καποιο σημαδι τοκετου..θα με ξαναδει το Σάββατο και μου πε οτι αν δεν εχω γεννησει τοτε Κυριακή μεσάνυχτα μπαίνουμε για πρόκληση. Δεν εχει νόημα να περιμένουμε αλλο. Την Κυριακή θα ειμαι 41η εβδομαδα ακριβώς. Απο χθες ειπα θα χαλαρώσω θα διωξω το άγχος κι αν έρθει μονη της καλως ❤️ Εσυ εισαι καλύτερα απο τη γριπη;; Πως εισαι γενικά;

Αννιτα μου τα καφε υγρα πολυ πολυ θετικό!! Ηρθε η ωρα ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η annitakianna είπε:

Κορίτσι είχα σκοπό να γράψω τα νέα μου το πρωί αλλά είχαμε κάποια λίγο απρόοπτα 😅

Σήμερα ήταν η Πητ μας οπότε πήγα στο νοσοκομείο με είδανε και μου είπαν ότι θα μου δώσουν ακόμα 3 μέρες!! Το μωρό δεν φαίνεται να θέλει να βγει και να ξανά πάω αύριο πάλι για τοκογραφο 😁 αφού γύρισα από το νοσοκομείο πήγα να κάνω το πιπι μου και τσουυπ κάτι καφέ υγρά κατέβηκαν!! Ε ξανά μάνα στο νοσοκομείο! Με είδανε ξανά έλεγξαν τα υγρά μου και μου είπαν ότι είναι ένα πολύ καλό σημάδι τοκετού τα καφέ υγρά! Δεν με κράτησαν μέσα ευτυχώς γιατί αύριο το πρωί θα πάω έτσι κ αλλιώς! Φυσικά να έχω το νου μου για περαιτέρω συμπτώματα τοκετού! Η αλήθεια είναι ότι είμαι μια χαρά απλά έχω πάρα πολλά πετρώματα σχεδόν ανά 15 λεπτά! Εσύ πως είσαι κορίτσι μου τώρα που ξεμπερδεψες με την γρίπη? Πώς το βλέπεις πότε με το καλό?

Σίγουρα είσαι πολύ κοντά αφού είδες καφέ υγρά ❤️❤️❤️ είναι θέμα ωρών ή ημερών!! 
Είστε πολυυυ κοντά!!! 

εγώ έχω ακόμα λίγο βήχα και φλέμα! Από χθες άρχισα λίγο να νιώθω πιο «δυνατή». Έχασα 3 κιλά βέβαια κ ακόμα είμαι αφυδατωμένη.  Είχα σήμερα γιατρό με είδε κολπικά. Δεν πιστεύω ούτε εγώ ούτε αυτός ότι γεννάω άμεσα. 

Εχω ξανά ραντεβού σε μια εβδομάδα κ βλέπουμε! 

εγώ θα αρχίσω ασκήσεις κ περπάτημα από την Κυριακή πάλι 

θέλει πολλή προσοχή γιατί είμαι επιρρεπής κ εδώ έχουμε κ -5,-10 βαθμούς που δεν βοηθάει. 

αντε να δούμε η επόμενη που θα έχει σειρά  ❤️❤️❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...