Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις On 26/10/2024 at 1:27 ΜΜ, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα!!

Δε διαφωνώ με αυτά που λες! Του εναντίον! Προσωπικά με εκνευρίζει ο τρόπος που παρουσιάζεται το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και που εστιάζουν μόνο στη γυναίκα και κυρίως στη γυναίκα που από επιλογή δε θέλει να κάνει παιδιά για τους όποιους λόγους! Η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα της ελευθερίας και επιλογής διάθεσης του σώματος της και πρέπει κάπου οι άντρες "ειδήμονες" και δη πολιτικοί αντί να κουνάνε το δάχτυλο να στηρίξουν με οικονομικά μέτρα μια γυναίκα για να πάρει την απόφαση εφόσον το επιθυμεί να τεκνοποιήσει και αν όχι να σεβαστούν την απόφαση της αυτή! Γιατί δε γίνεται ποτέ συζήτηση για τους άντρες που δε κάνουν ποτέ παιδί πχ;; Εννοείτε ότι το μέτρο ως ενέργεια είναι ελλιπέστατο αλλά όχι κακό.. θα έπρεπε ούτως ή άλλως η εξέταση να μπορεί να συνταγογραφηθεί και ανεξάρτητου φύλου και ηλικίας! Γιατί πόσοι/ες ξέρουν πχ ότι η ΑΜΗ είναι μια εξέταση που γίνεται και από τους άντρες που δείχνει το απόθεμα των σπερματοζωαρίων στους όρχεις;;; Πόσες φορές έχετε ακούσει να μιλάμε-νε για την αμη στους άντρες;;; Ή για την εξέταση inhibin-B;;;; Το πρόβλημα στην έλλειψη ενημέρωσης και των δύο φίλων για την αναπαραγωγή και τυχόν προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν προέρχεται πρωτίστως από τους ίδιους τους γιατρούς και αντί να απευθύνονται σε αυτούς απευθύνονται σε εμάς τις γυναίκες ως υπαίτιες;;;!!!!! Πόσες από εμάς που πηγαίνουμε κάθε χρόνο για προληπτικό έλεγχο μας έπιασε ποτέ ένας γυναικολόγος να μας μιλήσει για την αναπαραγωγή, τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν προληπτικά ώστε να ξέρουμε ότι είμαστε υγιείς για όταν το αποφασίσουμε κτλ και πόσο συχνά το συναντάμε αν συμβαίνει;; Εμένα πχ προσωπικά, ποτέ κανένας!! Ούτε από το περιβάλλον μου ξέρω ποτέ...! Και αν δεν πάλευα χρόνια με την υπογονιμότητα ούτε θα μάθαινα πιστεύω.. Θα έπρεπε κάθε χρόνο όπως πηγαίνουμε να κάνουμε τεστ Παπ και υπέρηχο/ψηλάφηση μαστού να επιβάλλεται στο προληπτικό έλεγχο και πλήρης ορμονολογικος έλεγχος στις γυναίκες, εννοείτε και στους άντρες όπως και στις γυναίκες, μια φορά το έτος στον ανδρολογο για υπέρηχο οσχεων σπερμοδιαγραμμα και ορμονολογικες!! Και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να προωθήσει το ίδιο το κράτος ως πλάνο πρόληψης και ενημέρωσης και να περάσει στη συνείδηση όλης της κοινωνίας όπως έχει γίνει με τη πρόληψη για το καρκίνο και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!!! Πόσοι άντρες πηγαίνουν ποτέ να εξεταστούν προληπτικά μόνοι τους;;; Σε πόσους άντρες έλεγε η μανούλα τους "πρέπει να πηγαίνεις τώρα που μεγάλωσες στον ανδρολογο";; Ακόμα και με διεγνωσμενο πρόβλημα πόσοι άντρες νοιώθουν άνετα να κάνουν ένα απλό σπερμοδιαγραμμα;!!! Που διαβάζω πόσες γυναίκες να φτάνουν να τους παρακαλάνε...!!! Πόσες φορές γίνεται συζήτηση για τη διατήρηση της ανδρικής γονιμότητας με κρυοσυντηρηση γενετικού υλικού όπως στις γυναίκες;; Και όσον αφορά τη στήριξη σε όσους θέλουν και προσπαθούν για ένα παιδί... Που ήταν το κράτος όταν εγώ από τα 27 μου παλεύω με εξωσωματικές για ένα παιδάκι με ανδρική υπογονιμότητα;;; Που ήταν το κράτος στα χιλιάδες ευρώ που φύγανε στη προσπάθεια μου αυτή;;; Και έρχεται τώρα να μου κουνήσει το δάχτυλο ποιος;;; Ότι φταίω κιόλας ως γυναίκα που έφτασα στην ηλικία που έφτασα και δεν έχω ακόμα παιδάκι;;; Όταν η κάθε προσπάθεια εξωσωματικής και μάξιμουμ μέχρι 4 προσπάθειες επιδοτείται μόλις με 350€;;;;; Που αν δεν υπήρχαν άλλες γυναίκες να με στηρίξουν δε θα τα καταφέρναμε και ποτέ;;;! Που ξέρω γυναίκες παλεύουν και 10ετια ακόμα έχοντας φτάσει ή ξεπεράσει πλέον τα 40, έχοντας υποστεί πόσες απώλειες ψυχολογικές, σωματικές και οικονομικές για ένα παιδί που δε ξέρουν αν θα έρθει και ποτέ, για να μας πει ο κάθε ξεμώραμενος 55+ άντρας (πολιτικός/γιατρός/δημοσιογράφος κτλ κτλ) ότι ευθυνομαστε κιόλας για τη μείωση του πληθυσμού;!!! 👿👿👿

Χίλια συγνώμη βρε κορίτσια μου για το σεντόνι με το ξέσπασμα της απογοήτευσης και του φεμινισμού μου αλλά δε μπορώ άλλο να βλέπω τόσους άντρες να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να κουνάνε το δάχτυλο της ευθύνης στην ελληνική υπογεννητικότητα απέναντι στις γυναίκες..! 

P.S. Ευτυχώς που δε διαβάζεις σχόλια από κάτω των άρθρων.. το 1/3 εξ αυτών κυρίως από παιδοφιλους και σεξιστες με σχόλια τύπου "η φύση από τα 12-13 της γυναίκας την έχει ετοιμάσει για τεκνοποίηση" και "θα έπρεπε να βγει νομοθεσία που να ορίζει ότι μέχρι τα 23 η κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ήδη ένα παιδί" ή "πρέπει να σταματήσουν οι γυναίκες να εργάζονται και να μείνουν σπίτι να γεννάνε και να μεγαλώνουν παιδιά" και διάφορα άλλα σε παρόμοιο ύφος που μου σηκώνουν τη τρίχα κάγκελο για τη κοινωνία που θα φέρω τη κόρη μου...😢😢

στις On 26/10/2024 at 11:39 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Το είδα κι εγώ αυτό για την ΑΜΗ. Στην αρχή με ενόχλησε κι εμένα πολύ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω αυτή καθεαυτή την ενέργεια ως κακή, αλλά ως ελλειπή. Ξέρω πολλές κοπέλες στον περίγυρο μου που δεν είχαν ιδέα τι ήταν η ΑΜΗ ή που δεν είχαν πάει γυναικολόγο μέχρι που έμειναν έγκυες... Θεωρώ ότι θέλει μόρφωση κι ενημέρωση από νωρίς. Η ΑΜΗ καλό είναι να μπει να γίνεται δωρεάν, κι όχι ανάμεσα στα 30-35 αλλά γενικά. Να γίνεται σωστή ενημέρωση ότι δε φταίει η ΑΜΗ αλλά και οι υπόλοιπες ορμόνες. Να γίνεται ενημέρωση για σύνδρομα όπως ΣΠΩ ή για ενδομητριωση ή θρομβοφιλια, ή πόσα άλλα υπάρχουν!!! Να γίνεται ενημέρωση για την κρυοσυντηρηση, αλλά να μπει κι ένα πλαφόν στις τιμές... Γιατί μια γυναίκα ελεύθερη, με μισθό 800€ κι ενοίκιο 500€ δεν μπορεί να κάνει κρυοσυντηρηση!! Ενημέρωση δεν υπάρχει, δωρεάν εξετάσεις δεν υπάρχουν. Κι επιτέλους, αυτό που λες, να ξεκινήσουν να ακούγονται φωνές ότι μπορεί να φταίει κι ο άνδρας για την υπογεννητικότητα... Γιατί προφανώς, η γυναίκα μένει έγκυος, εκείνη πρέπει να φταίει... Και μόνο μεταξύ 30-35 χρονών... Με κάτι τέτοια γίνομαι έξαλλη εγώ. 

Τα σχόλια δεν τα διαβάζω ποτέ. Βγαίνει ο κάθε κολλημένος, απαίδευτος, ανίδεος, κατακαημένος και λέει την αποψαρα του... 

Κορίτσια τι να πω... Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ συνάμα... Τα είπατε κι οι 2 τόσο σωστά! Είναι εξοργιστικό... κι εγώ παθούσα με την ΑΜΗ που το αποτέλεσμα ήρθε καμπανιά και για την οποία δεν είχα ιδέα, με παρακαλετά για ένα προγεννητικό έλεγχο κι ένα σπερμοδιάγραμμα.. Όχι επειδ΄ή ο σύζυγος μου είναι κανένας αδιάφορος πολλά βαρύς, α΄΄λλά επειδή είχαμε μαύρα μεσάνυχτα κι ακόμα υπάρχουν ταμπού! Στους κοντινούς μας, όταν κατάλαβαν ότι κάποιο θέμα υπάρχει, αναφέραμε μόνο για τη δική μου κλειστή σάλπιγγα και για τη χαμηλή ΑΜΗ μου... και μαντέψτε... το πολύ κακό σπερμοδιάγραμμα σαν να μην υπήρχε!! 

Για να μη συζητήσω για άλλα πόσα θέματα... όπως άδεια μητρότητας που προσωπικά σαν αναπληρώτρια τόσα χρόνια ούτε που διανοούμουν να κάνω παιδί με 1,5 μήνα τότε μόνο άδεια!! Άδεια πατρότητας... που στις μισές ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν τις δίνουν καν. Ο δικός μου ας πούμε μου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να λείψει τόσο απ΄ό τη δουλειά. Θα προσπαθήσει για εβδομάδα!! Τα ίδια και τότε που είχε σπασει τον ώμο του.. του έγραψαν 1 μήνα άδεια και στις 2 μέρες ήταν πίσω στη δουλειά.

Πφφφφφ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε άλλα νέα χθες το βράδυ πήγαμε εσπευσμένα στο Μητέρα για καρδιοτοκογράφημα.

Είχαμε φύγει το τριήμερο εκδρομούλα κι ήδη απο την Παρασκευή έλεγα στον άντρα μου ότι δεν νιώθω την μπέμπα το ίδιο ενεργή με πριν. Κάπου κάπου μου έριχνε καμία και είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχει κάτσει με τρόπο που δε νιώθω τις κλωτσιές το ίδιο δυνατά. Χθες γυρν΄ωντας Αθήνα έφαγα ό,τι γλυκό υπά΄ρχει και δεν υπάρχει μήπως τη νιώσω περισσότερο.. αλλά τίποτα. Ε εκει τερμάτισε η αγωνία και πήραμε τον γιατρό, που μας μ΄αλωσε που δεν τον πήραμε νωρίτερα και μας είπε να πάμε κατευθείαν στο μαιευτήριο για έλεγχο.

Για να μην τα πολυλογώ είναι μάλλον όλα καλά. Μετα από κανένα μισάωρο που με είχαν συνδεδεμένη και που μου έδωσαν να πιω χυμό, άρχισε η μικρή να κινείται περισσότερο και ευτυχώς σήμερα γυρίσαμε στις κλασικ΄ες μας κλωτσιές. Αύριο θα πάω και στον γιατρό μου για υπέρηχο... Ελπίζω να ήταν κάτι τυχαίο κι όπως είπαμε με τον άντρα μου να ήταν απλά μια πρόβα για το μαιευτήριο!! 💗

στις πριν 1 ώρα, ο/η MarMar90 είπε:

Είχαμε φύγει το τριήμερο εκδρομούλα κι ήδη απο την Παρασκευή έλεγα στον άντρα μου ότι δεν νιώθω την μπέμπα το ίδιο ενεργή με πριν. Κάπου κάπου μου έριχνε καμία και είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μάλλον έχει κάτσει με τρόπο που δε νιώθω τις κλωτσιές το ίδιο δυνατά. Χθες γυρν΄ωντας Αθήνα έφαγα ό,τι γλυκό υπά΄ρχει και δεν υπάρχει μήπως τη νιώσω περισσότερο.. αλλά τίποτα. Ε εκει τερμάτισε η αγωνία και πήραμε τον γιατρό, που μας μ΄αλωσε που δεν τον πήραμε νωρίτερα και μας είπε να πάμε κατευθείαν στο μαιευτήριο για έλεγχο.

Για να μην τα πολυλογώ είναι μάλλον όλα καλά. Μετα από κανένα μισάωρο που με είχαν συνδεδεμένη και που μου έδωσαν να πιω χυμό, άρχισε η μικρή να κινείται περισσότερο και ευτυχώς σήμερα γυρίσαμε στις κλασικ΄ες μας κλωτσιές. Αύριο θα πάω και στον γιατρό μου για υπέρηχο... Ελπίζω να ήταν κάτι τυχαίο κι όπως είπαμε με τον άντρα μου να ήταν απλά μια πρόβα για το μαιευτήριο!! 💗

Καλημέρα κοριτσάκι μου! 

Ω ρε εγκεφαλικό... Σε καταλαβαίνω.. το πέρασα τέλη Αυγούστου και είχα χ@στει από το φόβο!! Σε κάτι τέτοια ακόμα και αν είναι όλα καλά και εσύ υπερβολική*, να παίρνεις το γιατρό να τον ενημερώνεις!! Γιατί ναι μπορεί να μην είναι τίποτα απολύτως αλλά χτύπα ξύλο μπορεί και να είναι.. 

*Αν και τίποτα δεν είναι υπερβολικό όταν το ένστικτο σου χτυπάει καμπανάκια!! 

🙏🙏🙏 Ευτυχώς φαίνεται να είναι όλα καλά αλλά γράψε μας σε παρακαλώ όταν πας στο γιατρό τι θα σας πει!! 

Ένα tip που μας έδωσαν οι μαίες που πηγαίνω είναι με παγοκυστη ή κάποιο παγωμένο σακούλι αρακά πχ ή ότι άλλο έτσι παγωμένο.. βέβαια μας το είπαν για να γυρίσει το μωράκι.. δηλαδή να βάζεις μια παγοκυστη για 10-15' στη κορυφή της κοιλιάς κάτω από το στήθος για να γυρίσει το κεφάλι προς τα κάτω γιατί δεν τους αρέσει το κρύο.. η δικιά μου όμως όταν το κάνω αυτό χτυπιέται άσχημα.. πολύ άσχημα!! Ίσως και σε εσένα αν εναποθέσεις κάτι παγωμένο να αρχίσει να χτυπιέται στο 5'.. δοκίμασε το και πες μου!! Αν έχει και σε εσένα αποτέλεσμα ίσως την επόμενη φορά να μπορέσεις να τη "ξυπνήσεις" έτσι ώστε να μη σε αγχωνει.. τα γλυκά ούτε στη δική μου έχουν αποτέλεσμα πάντως.. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Τι υπέροχη κοιλίτσα!!! Όντως ξεπετάχτηκε σε σχέση με την προηγούμενη φωτογραφ΄ία.... Με το καλό Παναγία μου...  ❤️❤️❤️ 

Σ' ευχαριστώ!!! ❤️❤️❤️❤️ Με το καλό Παναγίτσα μου για όλες μας!!!!! 🙏🙏🙏😍😍😍😍

στις πριν 4 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου! 

Ω ρε εγκεφαλικό... Σε καταλαβαίνω.. το πέρασα τέλη Αυγούστου και είχα χ@στει από το φόβο!! Σε κάτι τέτοια ακόμα και αν είναι όλα καλά και εσύ υπερβολική*, να παίρνεις το γιατρό να τον ενημερώνεις!! Γιατί ναι μπορεί να μην είναι τίποτα απολύτως αλλά χτύπα ξύλο μπορεί και να είναι.. 

*Αν και τίποτα δεν είναι υπερβολικό όταν το ένστικτο σου χτυπάει καμπανάκια!! 

🙏🙏🙏 Ευτυχώς φαίνεται να είναι όλα καλά αλλά γράψε μας σε παρακαλώ όταν πας στο γιατρό τι θα σας πει!! 

Ένα tip που μας έδωσαν οι μαίες που πηγαίνω είναι με παγοκυστη ή κάποιο παγωμένο σακούλι αρακά πχ ή ότι άλλο έτσι παγωμένο.. βέβαια μας το είπαν για να γυρίσει το μωράκι.. δηλαδή να βάζεις μια παγοκυστη για 10-15' στη κορυφή της κοιλιάς κάτω από το στήθος για να γυρίσει το κεφάλι προς τα κάτω γιατί δεν τους αρέσει το κρύο.. η δικιά μου όμως όταν το κάνω αυτό χτυπιέται άσχημα.. πολύ άσχημα!! Ίσως και σε εσένα αν εναποθέσεις κάτι παγωμένο να αρχίσει να χτυπιέται στο 5'.. δοκίμασε το και πες μου!! Αν έχει και σε εσένα αποτέλεσμα ίσως την επόμενη φορά να μπορέσεις να τη "ξυπνήσεις" έτσι ώστε να μη σε αγχωνει.. τα γλυκά ούτε στη δική μου έχουν αποτέλεσμα πάντως.. 

Να σαι καλά για τη συμβουλή! Θα το κάνω σε περίπτωση που χρειαστεί ξανά... που ελπίζω να μην!!

Ήταν λίγο που κι εμείς ήμασταν μακριά, λίγο που ντράπηκα να ενοχλ΄ήσω τον γιατρό τριήμερο.. η αγωνία κορυφώθηκε. Εντωμεταξύ σήμερα ευτυχώς γυρίσαμε στο παλιό μας μοτίβο όπου η μικρή δίνει πόνο. Βρε λ΄έτε να μου λέει εμμέσως να βάλω τον κ@λο μου κάτω και να αφήσω τα ταξίδια και τις εκδρομές;; 🤣

Ορίστε κι η δική μου κοιλούμπα! 🤭

original-E522D82C-E0BB-42E1-BF0D-72AA1502F3ED.thumb.jpeg.09caf9929e226ea50306e54de16c1a26.jpeg

Φτου φτου φτου κοριτσάρα μου!! Με το καλό θεέ μου!! Κοιλίτσα όμορφη!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Αχ δε το πιστεύω!! 3ο τρίμηνο!!! 😍😍😍😍 Πόσο κοντά είμαστε πλέον!! 

Πως είσαι εσύ με τον ύπνο;; Βολεύεσαι;; Εγώ βασανίζομαι άσχημα..

Να σαι καλά για τη συμβουλή! Θα το κάνω σε περίπτωση που χρειαστεί ξανά... που ελπίζω να μην!!

Ήταν λίγο που κι εμείς ήμασταν μακριά, λίγο που ντράπηκα να ενοχλ΄ήσω τον γιατρό τριήμερο.. η αγωνία κορυφώθηκε. Εντωμεταξύ σήμερα ευτυχώς γυρίσαμε στο παλιό μας μοτίβο όπου η μικρή δίνει πόνο. Βρε λ΄έτε να μου λέει εμμέσως να βάλω τον κ@λο μου κάτω και να αφήσω τα ταξίδια και τις εκδρομές;; 🤣

Πήγατε στο γιατρό;;;

στις πριν 23 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Πήγατε στο γιατρό;;;

Αύριο πρωί πρωί!!! Άντε να δούμε τι θα μας πει... Ανυπομον΄ω και να τη δω.. Χθες στο μαιευτ΄΄ηριο μόνο καρδούλα ακούσαμε.

Όσο για τον ύπνο εγώ σώθηκα από τότε που πήρα το μαξιλάρι εγκυμοσ΄υνης. Δεν το πίστευα, αλλά κάνει θαύματα. Όχι ότι δε με πονάνε οι γοφοί μου πού και πού, αλλά καμία σχέση με πριν. Ο άντρας μου γκρινιάζει ΄ότι πλέον το προτιμάω σε σχέση με την αγκαλιά του. Το έχουμε ονομάσει "το γκομενάκι", γιατί έχει μπει ανάμεσά μας.. 😂😂😂

@MarMar90& @Kiddoπόσο όμορφες κοιλίτσες 🥰🥰🥰🥰

Μπράβο βρε @Kiddoμου για τις πληροφορίες για τα καθίσματα αυτοκινήτου.. ομολογώ ότι δεν τα ήξερα τόσο καλά. 

Εμείς κάναμε ντοπλερ την Παρασκευή και είναι όλα τέλεια! Εννοείται πήραμε κ τις φωτογραφίες μας 🥰 

Φασκιωμα εγώ έκανα με τις πανες αγκαλιάς (όπως έδειχνε στη φώτο) και μετά της έβαζα κ κουβερτακι από πάνω. 

Σελτεδακια είναι πολύ χρήσιμα και ειδικά στην αρχή χρειάζονται αρκετά γτ λερωνονται πολύ.. 

στις πριν 11 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

@MarMar90& @Kiddoπόσο όμορφες κοιλίτσες 🥰🥰🥰🥰

Μπράβο βρε @Kiddoμου για τις πληροφορίες για τα καθίσματα αυτοκινήτου.. ομολογώ ότι δεν τα ήξερα τόσο καλά. 

Εμείς κάναμε ντοπλερ την Παρασκευή και είναι όλα τέλεια! Εννοείται πήραμε κ τις φωτογραφίες μας 🥰 

Φασκιωμα εγώ έκανα με τις πανες αγκαλιάς (όπως έδειχνε στη φώτο) και μετά της έβαζα κ κουβερτακι από πάνω. 

Σελτεδακια είναι πολύ χρήσιμα και ειδικά στην αρχή χρειάζονται αρκετά γτ λερωνονται πολύ.. 

Καλημέρα κοριτσάκι μου!! Μπράβο τέλεια νέα!!! 😍😍😍😍 Τελική ευθεία πλέον!! Πότε με το καλό θα σε ξαναδεί τώρα ο γιατρός;

Σελτεδακια είπαμε είναι.......;🙄😳 

στις πριν 15 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Αύριο πρωί πρωί!!! Άντε να δούμε τι θα μας πει... Ανυπομον΄ω και να τη δω.. Χθες στο μαιευτ΄΄ηριο μόνο καρδούλα ακούσαμε.

Όσο για τον ύπνο εγώ σώθηκα από τότε που πήρα το μαξιλάρι εγκυμοσ΄υνης. Δεν το πίστευα, αλλά κάνει θαύματα. Όχι ότι δε με πονάνε οι γοφοί μου πού και πού, αλλά καμία σχέση με πριν. Ο άντρας μου γκρινιάζει ΄ότι πλέον το προτιμάω σε σχέση με την αγκαλιά του. Το έχουμε ονομάσει "το γκομενάκι", γιατί έχει μπει ανάμεσά μας.. 😂😂😂

Καλημέρα!! Περιμένουμε νέα ε;! ❤️❤️❤️

Να μη γκρινιάζει πες του..! Το καλύτερο γκομενάκι ever!!! Δε φτάνει που έχει θέση ακόμα στο κρεβάτι όπως πολύ σωστά λέει και η @_piripiri_...🤣🤣🤣🤣 

Έχω βάλει και το μαξιλάρι θηλασμού (βέβαια είναι μισοφέγγαρο, δε γίνεται ευθεία ως μαξιλάρι για να βολεύει ως εγκυμοσύνης..) έχω κλέψει και το μαξιλάρι του συζύγου που είναι σκληρό με αφρό μνήμης.. γενικά έχω ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια.. ένα στη πλάτη ένα αγκαλιά στη κοιλιά και ένα που κοιμάμαι.. άντε και βολευομαι για λίγο.. όταν θέλεις να αλλάξεις πλευρό και δη μέσ' τον ύπνο σου..... Εκεί είναι το πραγματικό βασανιστήριο!! 🤣🤣🤣 Δεν είμαι και συνηθισμένη στον ύπνο πλάγια.... Και η κοιλιά δυσκολεύει πολύ το μπρούμυτα..😓 κάνω άσχημο ύπνο πλέον...

Έχω βρει και ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης ολόσωμο στα 20€.. αλλά ρε συ λυπάμαι τα λεφτά όταν υπάρχουν τόσες άλλες ανάγκες αυτή τη στιγμή να καλυφθούν..

στις On 28/10/2024 at 4:02 ΜΜ, ο/η Kiddo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου και Χρόνια μας Πολλά!!! 🇬🇷🇬🇷

Σας υποσχέθηκα μια φωτό κοιλουμπας!!😅 30+4 σήμερα (31η δηλαδή) επίσημα στον 8ο! Περιμένω τις δικές σας υπέροχες κοιλιτσες!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

IMG_20241028_131005.jpg

στις πριν 19 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Ορίστε κι η δική μου κοιλούμπα! 🤭

original-E522D82C-E0BB-42E1-BF0D-72AA1502F3ED.thumb.jpeg.09caf9929e226ea50306e54de16c1a26.jpeg

Τι τέλειες οι κοιλιτσες σας κορίτσια!! Έχουν ξεπεταχτεί αρκετά !! ❤️❤️

Όταν βρω χρόνο να φωτογραφηθω θα ανεβάσω κι εγώ καμία 😆

στις On 29/10/2024 at 10:25 ΠΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Όλα καλά ευτυχώς!! Λες να ηρέμησε μπας και απολαύσεις την εκδρομή; 😆 Παρόλο που το άγχος πρέπει να έφτασε κόκκινο!! 🥲

Εγώ περιμένω τώρα στην αναμονή για να μπω για το πρώτο μου καρδιοτοκογραφημα... Έχω και γιατρό μετά. Θα σας στείλω τα νέα μου όταν ξεμπερδεψω. 

Θα περιμένουμε και τα δικά σου 😊😊

Καλησπέρα κορίτσια μου!

@_piripiri_ Περιμένουμε τα νέα σου!!! Αν και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα θα είναι τέλεια!!!

Στα δικά μου... δεν μπορώ να σας πω ότι μου εξήγησε τι και πώς... από ότι κατάλαβα ούτε αυτός μπορεί να το αποδώσει κάπου. Η μαία μόνο η κακομοίρα προσπαθο΄ύσε να μαντέψει αν άλλαξα κάτι στο πρόγραμμα μου/ διατροφή/ αν κουράστηκα κτ΄λ κι ίσως να επηρεάστηκε το μωρό...αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. 

Τα καλά νέα είναι ότι ο τράχηλος ήταν μια χαρά. Τα ουτροτζεστάν φαίνεται να βοήθησαν!! Η μπέμπα είναι 1.100 πλέον και σήμερα ήταν με το κεφάλι προς τα κάτω! 😊

Τη Δευτέρα έχω και το μίνι ντόπλερ με τον εμβρυομητρικό και είπαμε να περιμένουμε να δούμε τι θα πει κι αυτός και έπειτα θα κρίνει αν θα συνεχίσει να με βλέπει κάθε δυό εβδομάδες ή αν θα το κάνουμε κάθε μια.

Ίδωμεν!

στις πριν 3 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου!! Μπράβο τέλεια νέα!!! 😍😍😍😍 Τελική ευθεία πλέον!! Πότε με το καλό θα σε ξαναδεί τώρα ο γιατρός;

Σελτεδακια είπαμε είναι.......;🙄😳 

Καλημέρα!! Περιμένουμε νέα ε;! ❤️❤️❤️

Να μη γκρινιάζει πες του..! Το καλύτερο γκομενάκι ever!!! Δε φτάνει που έχει θέση ακόμα στο κρεβάτι όπως πολύ σωστά λέει και η @_piripiri_...🤣🤣🤣🤣 

Έχω βάλει και το μαξιλάρι θηλασμού (βέβαια είναι μισοφέγγαρο, δε γίνεται ευθεία ως μαξιλάρι για να βολεύει ως εγκυμοσύνης..) έχω κλέψει και το μαξιλάρι του συζύγου που είναι σκληρό με αφρό μνήμης.. γενικά έχω ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια.. ένα στη πλάτη ένα αγκαλιά στη κοιλιά και ένα που κοιμάμαι.. άντε και βολευομαι για λίγο.. όταν θέλεις να αλλάξεις πλευρό και δη μέσ' τον ύπνο σου..... Εκεί είναι το πραγματικό βασανιστήριο!! 🤣🤣🤣 Δεν είμαι και συνηθισμένη στον ύπνο πλάγια.... Και η κοιλιά δυσκολεύει πολύ το μπρούμυτα..😓 κάνω άσχημο ύπνο πλέον...

Έχω βρει και ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης ολόσωμο στα 20€.. αλλά ρε συ λυπάμαι τα λεφτά όταν υπάρχουν τόσες άλλες ανάγκες αυτή τη στιγμή να καλυφθούν..

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...και το καταλαβαίνω απόλυτα! Από την άλλη με το ολόσωμο γυρνάς πλευρό μονομπλόκ.. δε χρειάζεται να το μετακινείς.... Για το μπρούμυτα δεν το συζητάμε καν... το έχω ξεχάσει. Προσωπικά με πονάει και το στήθος, οπότε δε βολεύει!

Αχ κορίτσια μετά τον γιατρό πήγα μια βόλτα στο Mall το οποίο το στόλιζαν και μπήκα σε ένα μαγαζί με χριστουγεννιάτικα.. Ήθελα να τα πάρω όλα! 

Αμφιταλαντε΄ύομαι... Από τη μία θέλω να το κάνω Christmas factory το σπίτι κι από την άλλη σκέφτομαι μ΄ηπως θα με δυσκολέψω πολύ μετά ετοιμόγεννη να έχω και να ξεστολίζω.

Εσείς τι λέτε να κάνετε;;

στις πριν 10 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Αχ κορίτσια μετά τον γιατρό πήγα μια βόλτα στο Mall το οποίο το στόλιζαν και μπήκα σε ένα μαγαζί με χριστουγεννιάτικα.. Ήθελα να τα πάρω όλα! 

Αμφιταλαντε΄ύομαι... Από τη μία θέλω να το κάνω Christmas factory το σπίτι κι από την άλλη σκέφτομαι μ΄ηπως θα με δυσκολέψω πολύ μετά ετοιμόγεννη να έχω και να ξεστολίζω.

Εγώ θα στολίσω φουλ πάντως!!! Το πολύ πολύ να αργήσω να ξεστολισω 😂😂

στις πριν 2 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Όλα καλά ευτυχώς!! Λες να ηρέμησε μπας και απολαύσεις την εκδρομή; 😆 Παρόλο που το άγχος πρέπει να έφτασε κόκκινο!! 🥲

Εγώ περιμένω τώρα στην αναμονή για να μπω για το πρώτο μου καρδιοτοκογραφημα... Έχω και γιατρό μετά. Θα σας στείλω τα νέα μου όταν ξεμπερδεψω. 

Θα περιμένουμε και τα δικά σου 😊😊

Με το καλό!!! Περιμένουμε νεότερα!!! ❤️❤️❤️❤️

στις πριν 43 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου!

@_piripiri_ Περιμένουμε τα νέα σου!!! Αν και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα θα είναι τέλεια!!!

Στα δικά μου... δεν μπορώ να σας πω ότι μου εξήγησε τι και πώς... από ότι κατάλαβα ούτε αυτός μπορεί να το αποδώσει κάπου. Η μαία μόνο η κακομοίρα προσπαθο΄ύσε να μαντέψει αν άλλαξα κάτι στο πρόγραμμα μου/ διατροφή/ αν κουράστηκα κτ΄λ κι ίσως να επηρεάστηκε το μωρό...αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. 

Τα καλά νέα είναι ότι ο τράχηλος ήταν μια χαρά. Τα ουτροτζεστάν φαίνεται να βοήθησαν!! Η μπέμπα είναι 1.100 πλέον και σήμερα ήταν με το κεφάλι προς τα κάτω! 😊

Τη Δευτέρα έχω και το μίνι ντόπλερ με τον εμβρυομητρικό και είπαμε να περιμένουμε να δούμε τι θα πει κι αυτός και έπειτα θα κρίνει αν θα συνεχίσει να με βλέπει κάθε δυό εβδομάδες ή αν θα το κάνουμε κάθε μια.

Ίδωμεν!

Ουφ όλα καλά!!! Μπράβο βρε κοριτσάκι μου!! 😍😍😍😍 Σούπερ και η μπέμπα!!! ❤️❤️❤️ Εμένα ο φόβος μου τότε που δεν την ενοιωθα ήταν καμιά περιτυλιξη.. εφόσον δεν είδε όμως κάτι ο γιατρός που να το δικαιολογεί, ίσως απλά ήταν σε κάποια θέση που δεν ενοιωθες τις κλοτσιες της.. όπως είχε γίνει με τη δική μου τότε.. όπως και να έχει το θέμα είναι ότι είναι όλα καλά! Πόσο σου μέτρησε το τράχηλο;

Θα σε ξεκινήσει από τώρα μια φορά την εβδομάδα; Πολύ μου αρέσει ο γιατρουλης σου!! 😅 Εμείς περιμένουμε το Doppler 12 του μήνα και δεν ξέρω ακόμα πότε θα με δει..!! 😂😂 Αλλά φεεεεεεέτα..! Εφόσον δίνει παρουσία όλα good! 

στις πριν 41 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...και το καταλαβαίνω απόλυτα! Από την άλλη με το ολόσωμο γυρνάς πλευρό μονομπλόκ.. δε χρειάζεται να το μετακινείς.... Για το μπρούμυτα δεν το συζητάμε καν... το έχω ξεχάσει. Προσωπικά με πονάει και το στήθος, οπότε δε βολεύει!

Έλα που δε μπορώ να κοιμηθώ διαφορετικά, μόνο μπρούμυτα τόσο καιρό..🙄 αν δω ότι δεν τη παλεύω καθόλου θα το πάρω βέβαια γιατί είναι πρακτικό ρε γαμωτο.. λυπάμαι ειλικρινά και το 20€ τώρα..

Σε πονάει το στήθος ε;! Εμένα πάλι αν και αισθητά φουσκωμένο δε πονάει και είναι μαλακό.. δεν είναι αυτό το τσίτα πρήξιμο που ήταν στο α και αρχές β τριμήνου.. υπομονή και καλή δύναμη..

στις πριν 50 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Α καλά!! Δεν υπάρχει περίπτωση!!! Φέτος θέλω να τα "δώσω" όλα!! 😂😂 Πέρα απ' το ότι είναι η αγαπημένη μου εποχή.. τα τελευταία χρόνια δε στόλιζα καθόλου για αυτό ακριβώς το λόγο.. όλο το βάρος έπεφτε πάνω μου (στόλισμα/ξεστολισμα) και επειδή ακριβώς βαριέμαι το ξεστολισμα προτιμούσα να μην το κάνω καθόλου.. πέρσι φαγώθηκε ο άντρας μου στολίσαμε (δηλαδή στόλισα..!) και όντως έφτιαξε η διάθεση μας! Φέτος ειδικά με τον ερχομό του πολυπόθητου να συμπίπτει.. δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μην στολίσω!! 😍😍😍😍😍 Και έχω ήδη μπει σε mood... έχει και κάτι υπέροχα στολίδια στο temu σχετικά με το παιδί και το νεογέννητο και family to be 2025 κτλ κτλ.. τα θέλω όλα!!!! 🤣🤣🤣 Και μάλιστα λέω να το κάνω και νωρίς εκεί μέσα/τέλη Νοέμβρη που πιστεύω θα έχουμε τελειώσει και το σπίτι..

Τώρα το ξεστολισμα είναι πρόβλημα όντως.. αλλά να σου πω και κάτι;! Άλλες και άλλες χρονιές έφτανε Φλεβάρης+ για να ξεστολισω... Δε νομίζω να με παρεξηγήσει κάποιος τώρα!! Και στη τελική ας το κάνει και ο σύζυγος επιτέλους!! 😂😂

Φέτος ξεκινάει η καλύτερη αρχή της ζωής μας και ένα νέο κεφάλαιο στην οικογένειας μας.. και τυγχάνει να συμπίπτει με την έναρξη ενός νέου έτους...!! Τι ποίο όμορφο και αισιόδοξο για το νέο έτος και κάθε επόμενο που έρχεται;;; Θα το απολαύσουμε όσο δεν το απολαύσαμε τόσα χρόνια και σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο!! Το ξεστολισμα τώρα κλαιν.. θα γίνει κάποια στιγμή και με κάποιο τρόπο.. και ας είναι και ένα στολίδι τη μέρα!! 😅

στις πριν 52 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

Εγώ θα στολίσω φουλ πάντως!!! Το πολύ πολύ να αργήσω να ξεστολισω 😂😂

Έτσι ακριβώς!!! 😍😍😍😍

στις πριν 50 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

Ορίστε κ η δικιά μου κοιλίτσα!!! 

20241027_135228.jpg

Ρε φίλε τι κούκλα που είσαι εσύ;;;; Φτου φτου φτου θα σε ματιασω!!!! 😅😅😅 Εγώ έχω να βαφτώ και να νοιώσω έτσι θηλυκή από την ετ...🙊😳 Υπέροχη η κοιλίτσα σου κοριτσάκι μου!!!! 😍😍😍😍😍😍😍 Με το καλό η baby κουκλίτσα σου!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Πάντως για 33η είσαι πολύ καλά!! Με το καλό Παναγίτσα μου!!! ❤️❤️❤️❤️

Εγώ πήρα από το jukki ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης που γίνεται κ θηλασμού! Λοιπόν , καναπέ κ κρεβάτι το έχω συνέχεια μαζί! Βολεύει πάρα πολύ και για τη μέση. Καλά εγώ το έχω βολευτεί γιατί το βάζω κ στην κοιλιά για να μη με χτυπάει η μικρή 😂😂

στις πριν 26 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Ρε φίλε τι κούκλα που είσαι εσύ;;;; Φτου φτου φτου θα σε ματιασω!!!! 😅😅😅 Εγώ έχω να βαφτώ και να νοιώσω έτσι θηλυκή από την ετ...🙊😳 Υπέροχη η κοιλίτσα σου κοριτσάκι μου!!!! 😍😍😍😍😍😍😍 Με το καλό η baby κουκλίτσα σου!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Πάντως για 33η είσαι πολύ καλά!! Με το καλό Παναγίτσα μου!!! ❤️❤️❤️❤️

34η παρακαλώ...!!!! Σε 2 βδομάδες μπαίνω στον 9ο 🤪🤪🤪 μεγάλο σοκ ! Πότε πέρασε ο καιρός ούτε που ξέρω... !  Ευχαριστώ για τ καλα σου λόγια κορίτσι μου !!! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σήμερα έχω ραντεβού μαζί του για να του δείξω τον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε με τον εμβρυομητρικό στις αρχές του μήνα, να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού που ετοίμασα και λογικά θα μου γράψει το τεστ για τον στρεπτόκοκκο και το παραπεμπτικό για τον τοκετό. Είναι κάτι διαδικαστικά... Επίσης! Ξέχασα να σας πω ότι έκανα και τις εξετάσεις του 3τριμηνου και σοκαρίστηκα 😬 Θυρεοειδής μια χαρά Σίδηρος παρόλο που αυξήσαμε τη δόση σε δεύτερο χάπι καθημερινά από 20 έπεσε στο 18 😒 αλλά τλχ αιματοκρίτης και αιμοσφαιρίνη είναι στα κατώτατα φυσιολογικά  Ουρά όλα κομπλέ, καθαρά  Και τώρα το τρελό της υπόθεσης 🥁🥁🥁 Μου έβαλε και χοληστερίνη που λέτε γιατί είχα να κάνω απ' τον πρώτο τρίμηνο... Τότε ήταν 220 - ανεβασμένο μεν αλλά χαμηλότερο δε απ' τις προηγούμενες εξετάσεις μιας και έκανα ειδική διατροφή λόγω του ότι έχω κληρονομικά αυξημένη χοληστερίνη. Και τώρα.... 370!!!! Έπαθα σοκ! Ο γιατρός στο τηλ μου είπε περιληπτικά ότι στο 3ο τρίμηνο είναι αναμενόμενο να ανέβει η χοληστερίνη σε υψηλά επίπεδα γιατί το μωρό τη χρειάζεται για να πάρει βάρος και να χτίσει λίπος όσο προετοιμάζεται για τη γέννα... Αλλά και πάλι οι φυσιολογικές τιμές είναι 200-300. Είπε θα το συζητήσουμε σήμερα 😬😬😬 με βλέπω σε διαιτα πάλι.... Αλλά δε ξέρω ρε κορίτσια, ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, εντάξει τρωω τη φέρουσα μου δε λέω, αλλά 370... Στα πέναλτι είμαι 🤣🤣🤣🤣
    • Αφήστε κορίτσια, αυτό το ντοπλερ εγώ θα το κάνω στις 35 εβδ (σήμερα είμαι 33+1)! 😂😂  Είναι επειδή έχω κάνει ήδη 2 υπερήχους που παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη του εμβρύου, μητριαιες κτλ οπότε μας παίρνει είπε ο γιατρός να το βάλουμε λίγο πιο μακριά. Τώρα τι να πω, απλά ανυπομονώ να τον δω κι εγώ ξανά 3/4D που λέτε να δούμε την πρόοδο ως προς τα χαρακτηριστικά! Πάλι καλά είχα κάνει σ εκείνο το ο ιδιωτικό κέντρο στις 21 εβδ 😅 απλά έχω την περιέργεια να δω πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου από τότε, αλλά θα μου πείτε σε λίγο καιρό θα τον δω και λάιβ 😂😂 @Kiddo μου εσύ πως είσαι; Είδα ότι σε προβλημάτισαν οι μετρήσεις στις μητριαιες αλλά πραγματικά πιστεύω με την αύξηση του σαλοσπιρ που σου έδωσε όλα θα πάνε καλά ! Σε μένα πάντως το "πρόβλημα" εξαλείφθηκε, πλέον είναι εντός ορίων 🙏🏻 @MarMar90κορίτσι μου με προβλημάτισε κι εμένα η αντίδραση του γιατρού σας και ήθελα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα Μ αυτά που προείπαν όλα τα κορίτσια εδώ! Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το "εγώ σα γιατρός δε θα ανησυχούσα, αλλά σα πατέρας θα το έψαχνα"! Δλδ τι πάει να πει αυτό; Επίσης η αμνιο σ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δλδ τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω άγχος + το ρίσκο προωρότητας.... Τελικά που καταλήξατε; Πήρατε δεύτερη γνώμη;  Εύχομαι να πάνε όλα καλα ♥️♥️♥️
    • Πω πω!! Πολύ γρήγορα πηγές από διαστολή 4 σε 9!! Και λένε ότι η επισκληριδιος μπορεί να καθυστερήσει τη διαστολή 😲 πάνω σ αυτό το θέμα, κορίτσια όσες έχετε στο πλάνο να κάνετε, σε ποιο στάδιο του τοκετού σας έχουν προτείνει ότι είναι καλά; Εγώ απ' τα λεγόμενα της μαίας και του γιατρού έγραψα στο πλάνο μου να μου βάλουν τον καθετήρα/υποδοχή πώς λέγεται απ' την αρχή ώστε να είμαι έτοιμη και να γίνει η έγχυση της επισκληριδιου περίπου όταν κάνω διαστολή 5-6 (καλά μιλάμε φυσικά για φουλ ιδανικό σενάριο). Ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς δηλαδή - εσείς τι λέτε; Τι σας είπαν οι δικοί σας γιατροί/μαίες; Επίσης @_piripiri_ πες μας λίγο κι αυτό με τα κακα 😂 φυσικά οπότε βρεις χρόνο! Τα έμβρυα κάνουν κενώσεις μέσα στη μήτρα;; Νόμιζα μόνο κατουράνε εκεί μέσα, δεν ήξερα ότι μας χεζουν κιόλας 😂😂😂 💩💩💩 Πώς αισθάνεσαι τώρα που έγινες δεύτερη φορά μαμά σε σχέση με την πρώτη φορά; Ο μεγάλος σου γιος γνώρισε τον αδερφούλη του ή όχι ακόμα; Να μας πεις οπότε φυσικά θελήσεις, τώρα έχεις δύο κουκλους 💙💙
    • Και για τον ύπνο που ρωτήσατε από αυτήν την εβδομάδα της βάζω υπνόσακο είμαι και εγώ πιο ήρεμη να σας πω την αλήθεια γιατί με τη κουβερτούλα την πέτυχα 2-3 φορές να την τραβάει στα μουτράκια 
    • Κορίτσια και εγώ το ίδιο με το αριστερό πόδι όταν πάω να σηκωθώ πονάει απο πάνω ψηλά ψηλά και δε μπορώ να κουνηθώ!! Σήμερα το πρωί που σηκ΄ώθηκα από το κρεβάτι για να πάω 8η φορά τουαλέτα (😅) πιάστηκα τελείως απο την αριστερή μεριά με χτυπούσε μέχρι το κόκκαλο χαμηλά χαμηλά και πήγαινα κουτσαίνοντας.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...