Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

στις πριν 8 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα, κορίτσια μου! Τι κάνετε;;

Πήγαμε κι εμείς χθες στον γιατρό. Είδαμε την μπέμπα μας... η οποία χασμουριόταν συνέχεια!! Ηταν μια γλύκα!! Μας το έβγαλε και βίντεο. Το έχω δει ίσα με 50 φορές απο χθες το βράδυ! 🤣

Τρία σημεία μου φάνηκαν σημαντικά...

Πρώτον, κι εμάς @Kiddoη μπέμπα ε΄ίναι με ισχιακή προβολή. Μας είπε να μην ανησυχούμε ακόμα γιατί είναι πολύ νωρίς. Τον ρώτησα για τις ασκήσεις που λένε ότι βοηθάνε και η αντίδραση του ήταν κάπως απογοητευτική... Σαν να μου λέει ότι ό,τι και να κάνεις... άμα δε θέλει το μωρό...

Δεύτερον, μειώθηκε το μήκος τραχήλου. Αν θυμάστε δεν είχα ξεκιν΄ήσει και με ιδανικό, αλλά τουλάχιστον ήταν σταθερό. Τώρα το μέτρησε 2,7 εκ. και μου έγραψε ουτροτζεστάν υπόθετα. Δεν έχω ξαναπάρει ποτέ. Επειδή έχω δει να τα αναφέρετε, πρέπει να προσέξω τίποτα;

Και τρίτον... τον ρώτησα για την καμπύλη ανάπτυξης, γιατί δε μου είχε αναφέρει τίποτα. Εν τέλει μας είπε ότι η μπουμπού βρίσκεται στην 40η θέση. Κάτω απο το μέσο όρο δηλαδ΄ή. Αυτό με τι έχει να κάνει ρε κορίτσια; Με την ανάπτυξη όσο είναι μέσα στη μήτρα; Με την ανάπτυξη του γενικότερα και μετά; Με το ύψος του; Έχω τόσες απορίες... και δυστυχ΄ως δε μου έλυσε καμία χθες. Βιαζόταν... Και μετά μας λένε να μη διαβάζουμε στο ιντερνετ. Άι στο καλό τους😂

Τέλεια και η δικιά σας μπέμπα! Κοίτας το βίντεο και την ερωτεύεσαι ακόμα περισσότερο! Μεγάλη παρηγοριά μέχρι να γεννήσεις και να την πάρεις αγκαλιά! 🥰

Εγώ πιστεύω ότι θα γυρίσει μέχρι το τέλος! Θα βοηθήσουν σίγουρα οι ασκήσεις, αλλά νταξει θα έχουν δει και πολλά τα μάτια του γιατρού. Δεν χάνεις όμως να κάνεις κι ο,τι περνάει από το χέρι σου ☺️

Δεν χρειάζεται να προσέξεις κάτι για τα υπόθετα. Απλώς λογικά θα βγάλεις αρκετά άσπρα υγρά και μπορεί να βλέπεις άσπρα υπολείμματα στην τουαλέτα... 🙄 Μπορεί να φέρουν και πρήξιμο... Μόνο αυτά είχα εγώ... 

Με την ανάπτυξη της έχει να κάνει και λίγο την κληρονομικότητα. Το 40% πάντως είναι πολύ καλό, κοντά στον μέσο όρο. Δηλαδή πες ότι απ' τα 100 μωρά στην ίδια εβδομάδα με σένα, το δικό σου είναι μεγαλύτερο απ'τα 40. Το τελικό ποσοστό βγαίνει απ τις μετρήσεις του κεφαλιού, της κοιλιάς και των μηρών. Κι αυτό δηλαδή κατά προσέγγιση είναι...

Συνήθως φοβούνται όταν είναι πολύ χαμηλότερο το ποσοστό, κάπου στο 5-10% της καμπύλης αν δεν κάνω λάθος. Μην ανησυχείς, όλα τέλεια είναι 😊😊

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 1.5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 7 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Σου παραθέτω τα χάλια μου 😂 Είναι αναμενόμενο από ότι μου είπε ο γιατρός να είναι πεσμένα και ότι πριν γεννήσω θα ξανανέβουν οι τιμές... Φαντάσου δε μου αύξησε καν τον σίδηρο.

1237909038_2024-10-17135822.thumb.png.eb9d364c03fb7d3cf4bb29c641c47620.png

στις πριν 7 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Ε εγώ έχω πιο πολλά χάλια από σένα 😂
3.40 ερυθρά αιμοσφαίρια 10.8 αιμοσφαιρίνης και 31.8 αιματοκρίτη! Παίρνω πρωί βράδυ σίδηρο αλλά δν έχω πολύ καιρό που ξεκίνησα 2 φορές την ημέρα! 
η καμπύλη σ πως ήταν; 

Έτσι ήταν οι τιμές μου στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και μου έδινε 3 φορές την εβδομάδα σίδηρο! 🙄 Το εντερακι μου ξέρει πώς το άντεξε όλο αυτό... Αυτή τη φορά με αιματοκρίτη 36 και αιμοσφαιρίνη 12 μου δίνει 2 φορές τη μέρα σίδηρο επειδή φοβάται μην πέσω στα παλιά νούμερα 😮💨 Νιώθω όμως μια μικρή υπερβολή με τις 2 φορές σίδηρο. Αρκετές φορές την "ξεχνάω" τη δεύτερη φορά, αλλά σας το λέω πολύ εμπιστευτικά όμως, δεν το λέμε πουθενά 🤐😂

Μπορεί να σας φαίνονται χαμηλά τα νούμερα σας, αλλά όσο παραμένουν σταθερά και δεν πέφτουν απότομα είναι όλα διαχειρισιμα θέλω να πιστεύω!! 🙂

στις πριν 21 λεπτά, ο/η Kallia.Geo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου ! Τι κάνετε?? 

Σας έχω χάσει τον τελευταίο καιρό , ξεκίνησε η μικρούλα μου σχολείο και έχει αλλάξει οοοολο το πρόγραμμα μας !! 

Είμαστε πολύ καλά και η μπέμπα μας μεγαλώνει πολύ! Επιτέλους αυτή τη βδομάδα ξεκίνησε και η άδεια μητροτητας ✌️✌️✌️

Αχ, μπράβο με το καλό η άδεια! Πλησιάζουμε προς το τέλος!! Ελπίζω να τη χαρείς, να ηρεμήσεις, να πάρεις και τον χρόνο σου με τις δουλειές που έρχονται και να ξεκουραστείς (καλά το τελευταίο το είπα έτσι για να το ακούω κι εγώ 😆)!! ❤️

Πώς τα πάει η μικρή με το σχολείο; Το πήρε καλά; Η προσαρμογή της οκ; Πρώτη χρονιά δεν είναι φέτος για σας; 

στις πριν 13 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Τέλεια και η δικιά σας μπέμπα! Κοίτας το βίντεο και την ερωτεύεσαι ακόμα περισσότερο! Μεγάλη παρηγοριά μέχρι να γεννήσεις και να την πάρεις αγκαλιά! 🥰

Εγώ πιστεύω ότι θα γυρίσει μέχρι το τέλος! Θα βοηθήσουν σίγουρα οι ασκήσεις, αλλά νταξει θα έχουν δει και πολλά τα μάτια του γιατρού. Δεν χάνεις όμως να κάνεις κι ο,τι περνάει από το χέρι σου ☺️

Δεν χρειάζεται να προσέξεις κάτι για τα υπόθετα. Απλώς λογικά θα βγάλεις αρκετά άσπρα υγρά και μπορεί να βλέπεις άσπρα υπολείμματα στην τουαλέτα... 🙄 Μπορεί να φέρουν και πρήξιμο... Μόνο αυτά είχα εγώ... 

Με την ανάπτυξη της έχει να κάνει και λίγο την κληρονομικότητα. Το 40% πάντως είναι πολύ καλό, κοντά στον μέσο όρο. Δηλαδή πες ότι απ' τα 100 μωρά στην ίδια εβδομάδα με σένα, το δικό σου είναι μεγαλύτερο απ'τα 40. Το τελικό ποσοστό βγαίνει απ τις μετρήσεις του κεφαλιού, της κοιλιάς και των μηρών. Κι αυτό δηλαδή κατά προσέγγιση είναι...

Συνήθως φοβούνται όταν είναι πολύ χαμηλότερο το ποσοστό, κάπου στο 5-10% της καμπύλης αν δεν κάνω λάθος. Μην ανησυχείς, όλα τέλεια είναι 😊😊

Αυτό που λες με την κληρονομικότητα είναι που μάλλον με προβλημάτισε περισσότερο... Εγώ είχα βγει 4.250 (ζωή να'χω...). Τα ίδια και η αδελφή μου η οποία έκανε και σχετικά μεγάλα μωρά. Τι να πω... καλά να είναι η μικρή και δε με νοιάζει τίποτα! 😍

Εσύ πώς είσαι; Ξεκουράζεσαι;

@Kallia.GeoΜε το καλό η άδεια σου! Να τη χαρείς!!

στις πριν 8 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Αυτό που λες με την κληρονομικότητα είναι που μάλλον με προβλημάτισε περισσότερο... Εγώ είχα βγει 4.250 (ζωή να'χω...). Τα ίδια και η αδελφή μου η οποία έκανε και σχετικά μεγάλα μωρά. Τι να πω... καλά να είναι η μικρή και δε με νοιάζει τίποτα! 😍

Εσύ πώς είσαι; Ξεκουράζεσαι;

@Kallia.GeoΜε το καλό η άδεια σου! Να τη χαρείς!!

Ωχ ωχ 4+ κιλά βγήκατε και οι δύο; Θηριακια😆 Χαρά στο κουράγιο της μάνας σου! Πάντως ένα λίγο πιο μικρό μωράκι είναι πιο εύκολο στη γέννα, οπότε κι εκεί στα 3300-3400 να σου βγει, μια χαρά θα είναι. Κάπου εκεί πρέπει να είναι το 40% στις 39-40 εβδομάδες. Οπότε μην αγχώνεσαι, ειδικά όσο κρατάει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης. 

Ξεκουράζομαι γιατί καταφέρνω και κοιμάμαι καμία ωρίτσα το μεσημεράκι πριν έρθει το παιδί από τον βρεφικό. Έχω κάνει και τις βόλτες μου για καφέ. Έχω πάρει λίγο αέρα! ☺️☺️ Αλλά είναι πολλά που θέλω να κάνω ακόμα για το μωρό που έρχεται, τα οποία δεν τα πολύ έχω βάλει σε μια σειρά ακόμα 🙄  αλλά έχω βαρύνει πολύ ρε γμτ, και η κοιλιά είναι πιο μεγάλη από την πρώτη εγκυμοσύνη και δεν ξέρω πώς να τη φέρω βόλτα 😆

στις On 17/10/2024 at 9:28 ΜΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Αχ, μπράβο με το καλό η άδεια! Πλησιάζουμε προς το τέλος!! Ελπίζω να τη χαρείς, να ηρεμήσεις, να πάρεις και τον χρόνο σου με τις δουλειές που έρχονται και να ξεκουραστείς (καλά το τελευταίο το είπα έτσι για να το ακούω κι εγώ 😆)!! ❤️

Πώς τα πάει η μικρή με το σχολείο; Το πήρε καλά; Η προσαρμογή της οκ; Πρώτη χρονιά δεν είναι φέτος για σας; 

Ναι ναι !! Πρώτη χρονιά!! Ευτυχώς καλά τα πάει,  της αρέσει πολύ. Να δω πως θα την κρατήσω σπίτι μετά με την μπέμπα 😂😂😂

Ο μικρούλης σου πως τα πάει? 

Εγώ για το μωρό δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα.... μας έπεσαν 2 γάμοι κ μια βάφτιση μαζεμένα και τέλος Νοέμβρη περιμένω φιλοξενουμενους.. οπότε είναι τα χέρια μου δεμένα,  γιατί θέλω πολλές μέρες για να τα φτιάξω όλα 😬

στις πριν 9 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Ναι ναι !! Πρώτη χρονιά!! Ευτυχώς καλά τα πάει,  της αρέσει πολύ. Να δω πως θα την κρατήσω σπίτι μετά με την μπέμπα 😂😂😂

Ο μικρούλης σου πως τα πάει? 

Καλή αρχή!! Αφού της αρέσει όλα μια χαρά!! Κι εμάς τρελαίνεται με το σχολείο. Ξεκίνησε φέτος να πηγαινοέρχεται με σχολικό και κάθε φορά που γυρνάει σπίτι, τρέχει πάνω μου και λέει "με έφερε το σχολικό" και χοροπηδάει 😂 ευτυχώς έχει αρρωστήσει μόνο μια φορά μέχρι τώρα, στην αρχή της χρονιάς... 

Όταν έρθει η μπέμπα θα την σταματήσετε από τον βρεφικό; Εγώ ρε γμτ δεν ξέρω τι να κάνω... Έλεγα ότι θα τον συνέχιζα και θα τους κρατούσα σε απόσταση τους δύο πρώτους μήνες για να μην μου κολλήσει τίποτα το μωρό, αλλά δεν ξέρω ρε γμτ... Ευτυχώς πέφτουν και τα Χριστούγεννα εκεί μέσα και δε θα πηγαίνει, αλλά με αγχώνει αρκετά το θέμα με τις ιώσεις το πρώτο διάστημα 😕

στις πριν 9 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Εγώ για το μωρό δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα.... μας έπεσαν 2 γάμοι κ μια βάφτιση μαζεμένα και τέλος Νοέμβρη περιμένω φιλοξενουμενους.. οπότε είναι τα χέρια μου δεμένα,  γιατί θέλω πολλές μέρες για να τα φτιάξω όλα 😬

Ωχ καλέ, πολύ πράγμα τελευταίο μήνα 😯 ελπίζω να έχεις βοήθεια για εκείνο το διάστημα. Έχεις και τη μαμά σου κοντά, έτσι δεν είναι; 

Καλά κι εγώ μόνο κάτι φορμακια έχω έτοιμα και κάτι πετσετουλες που θέλω να βάλω στην τσάντα του μαιευτηρίου... Κατά τα άλλα κατεβάσαμε από το πατάρι μπανάκι, αλλαξιερα και λίκνο κι απλά τα έκρυψα κάτω από το κρεβάτι μέχρι να αποφασίσω να τα βγάλω και να τα καθαρίσω 😆😆

στις On 19/10/2024 at 8:33 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Καλή αρχή!! Αφού της αρέσει όλα μια χαρά!! Κι εμάς τρελαίνεται με το σχολείο. Ξεκίνησε φέτος να πηγαινοέρχεται με σχολικό και κάθε φορά που γυρνάει σπίτι, τρέχει πάνω μου και λέει "με έφερε το σχολικό" και χοροπηδάει 😂 ευτυχώς έχει αρρωστήσει μόνο μια φορά μέχρι τώρα, στην αρχή της χρονιάς... 

Όταν έρθει η μπέμπα θα την σταματήσετε από τον βρεφικό; Εγώ ρε γμτ δεν ξέρω τι να κάνω... Έλεγα ότι θα τον συνέχιζα και θα τους κρατούσα σε απόσταση τους δύο πρώτους μήνες για να μην μου κολλήσει τίποτα το μωρό, αλλά δεν ξέρω ρε γμτ... Ευτυχώς πέφτουν και τα Χριστούγεννα εκεί μέσα και δε θα πηγαίνει, αλλά με αγχώνει αρκετά το θέμα με τις ιώσεις το πρώτο διάστημα 😕

Ωχ καλέ, πολύ πράγμα τελευταίο μήνα 😯 ελπίζω να έχεις βοήθεια για εκείνο το διάστημα. Έχεις και τη μαμά σου κοντά, έτσι δεν είναι; 

Καλά κι εγώ μόνο κάτι φορμακια έχω έτοιμα και κάτι πετσετουλες που θέλω να βάλω στην τσάντα του μαιευτηρίου... Κατά τα άλλα κατεβάσαμε από το πατάρι μπανάκι, αλλαξιερα και λίκνο κι απλά τα έκρυψα κάτω από το κρεβάτι μέχρι να αποφασίσω να τα βγάλω και να τα καθαρίσω 😆😆

Πωπω το ξέχασα ότι πρέπει να καθαρίσω κ αυτά! 

Δεν ξέρω αν θα τη σταματήσω... θα δω πως θα πάει και αναλόγως. Στην αρχή αυτό λέγαμε να κάνουμε,  τώρα όμως που της αρέσει τη λυπάμαι. 

Απόσταση αποκλείεται να έχουν είναι η αλήθεια... εμάς κοιμάται ακόμα μαζί μας , οπότε ακόμα κ αυτό είναι μέσα. 

Καλημέρα κορίτσια μου!! Τι κάνετε;; Πως είστε;; Τα νέα σας;;! @Θέτις Κ.μου και εσένα σε χάσαμε.. όλα καλά κοριτσάκι μου;!

Χάθηκα και εγώ λίγο.. σας διαβάζω βέβαια αλλά δεν προλάβαινα να σας γράψω.. τρέχουμε με το σπίτι να τελειώνουμε πριν πιάσουν βροχές.. εγώ εντωμεταξυ βάρυνα κιόλας πολύ απότομα.. θα σας στείλω μόλις μπορέσω φωτο κοιλουμπας να θαυμάσετε!! Προχθές στο σούπερ μάρκετ με ρώτησε η υπάλληλος αν είμαι ετοιμογεννη!! 🤣🤣🤣🤣 Κάνω πάντως μια δουλειά στο σπίτι και μετά είμαι να ξαπλώσω δεν αντέχω.. νοιωθω τρομερή εξάντληση.. είναι φυσιολογικό βρε κορίτσια τόσο πολύ;! Όσες ειδικά είστε με ήδη ένα παιδί στο σπίτι, πως τη παλεύετε;;; Νοιώθω ότι θέλω να κοιμηθώ ένα ολόκληρο 24ωρο για να συνέλθω..! Βέβαια οι δουλειές τώρα που αναφέρομαι είναι ανακαίνισης οπότε να μου πείτε άλλο να σηκώνεις καναπέδες καλύμματα πλυντήρια χαλιά κουρτίνες κτλ και άλλο ένα σκούπισμα μαγείρεμα.. αλλά και πάλι..! 4 μέρες μου πήρε να κάνω μόνο τους καναπέδες..!! 😅😅

Έκανα και εξετάσεις για χολοσταση κύησης, ευτυχώς δεν έχω κάτι τέτοιο, οπότε μάλλον η φαγούρα είναι φυσιολογική γιατί φούσκωσα απότομα και τέντωσε το δέρμα.. μέτρησα περιφέρεια κοιλιάς για να πάρω ρούχα να καταλάβετε.. 105cm!! 😱

Η μικρή που την είδαμε τελευταία φορά ήταν 1175γρ.!! Όλα εξαιρετικά! Και γυρισμένη με το κεφάλι κάτω!! Βέβαια επειδή είναι δικό μου παιδί δεν υπήρχε περίπτωση να βγει "φυσιολογικό"!! 😅 Καθόταν σα το αγγλικό γράμμα C στη κοιλιά.. το κεφάλι κάτω, το σώμα της καμπυλωτά στα αριστερά και τα πόδια δεξιά στο στέρνο μου!! 🤣🤣 Κατά τα άλλα έχει ακόμα αρκετό αμνιακό υγρό οπότε μας είπε ο γιατρός ότι μπορεί πάλι να γυρίσει.. αισίως κλείνουμε 30η σήμερα!! Απίστευτο μου φαίνεται..! Αύριο μπαίνουμε και επίσημα στον 8ο!! 😍😍😍

P.S θυμάστε που είχα καημό πίτσα;;! Ε δεν έφαγα μια αλλά 2 φορές διαδοχικά τις Κυριακές και το κατ'ευχαριστήθηκα!!!! 🙊😂😂 Η όρεξη πάντως έχει χτυπήσει κόκκινο.. και έχουν αρχίσει να μου μυρίζουν φαγητά.. την άλλη μύριζα φρεσκοψημένο ψωμί.. χθες καλαμάκι χοιρινό.. καλά πάμε!! 🤣🤣 Μόνο εγώ έτσι;!

στις On 17/10/2024 at 12:38 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα, κορίτσια μου! Τι κάνετε;;

Πήγαμε κι εμείς χθες στον γιατρό. Είδαμε την μπέμπα μας... η οποία χασμουριόταν συνέχεια!! Ηταν μια γλύκα!! Μας το έβγαλε και βίντεο. Το έχω δει ίσα με 50 φορές απο χθες το βράδυ! 🤣

Τρία σημεία μου φάνηκαν σημαντικά...

Πρώτον, κι εμάς @Kiddoη μπέμπα ε΄ίναι με ισχιακή προβολή. Μας είπε να μην ανησυχούμε ακόμα γιατί είναι πολύ νωρίς. Τον ρώτησα για τις ασκήσεις που λένε ότι βοηθάνε και η αντίδραση του ήταν κάπως απογοητευτική... Σαν να μου λέει ότι ό,τι και να κάνεις... άμα δε θέλει το μωρό...

Δεύτερον, μειώθηκε το μήκος τραχήλου. Αν θυμάστε δεν είχα ξεκιν΄ήσει και με ιδανικό, αλλά τουλάχιστον ήταν σταθερό. Τώρα το μέτρησε 2,7 εκ. και μου έγραψε ουτροτζεστάν υπόθετα. Δεν έχω ξαναπάρει ποτέ. Επειδή έχω δει να τα αναφέρετε, πρέπει να προσέξω τίποτα;

Και τρίτον... τον ρώτησα για την καμπύλη ανάπτυξης, γιατί δε μου είχε αναφέρει τίποτα. Εν τέλει μας είπε ότι η μπουμπού βρίσκεται στην 40η θέση. Κάτω απο το μέσο όρο δηλαδ΄ή. Αυτό με τι έχει να κάνει ρε κορίτσια; Με την ανάπτυξη όσο είναι μέσα στη μήτρα; Με την ανάπτυξη του γενικότερα και μετά; Με το ύψος του; Έχω τόσες απορίες... και δυστυχ΄ως δε μου έλυσε καμία χθες. Βιαζόταν... Και μετά μας λένε να μη διαβάζουμε στο ιντερνετ. Άι στο καλό τους😂

Καλημέρα κοριτσάκι μου!! Τι τέλεια!!! Μπράβο το κορίτσι σας!!! Αχ και εγώ θέλω βιντεάκι!!! Έρωτας!!! 😍😍😍😍

Αν και καθυστερημένα...

Όταν λέμε ότι το μωρό βρίσκεται στην "Χ εκατοστιαία θέση καμπύλης ανάπτυξης" κατά την κύηση, αναφερόμαστε σε μια στατιστική μέτρηση που συγκρίνει το βάρος, το μήκος ή άλλες παραμέτρους του μωρού με αυτές άλλων μωρών της ίδιας ηλικίας κύησης. Η εκατοστιαία θέση μας δείχνει σε ποιο ποσοστό βρίσκονται τα μωρά με μικρότερο ή ίσο μέγεθος.

Για παράδειγμα, αν το μωρό βρίσκεται στην 50η εκατοστιαία θέση, αυτό σημαίνει ότι το 50% των μωρών της ίδιας ηλικίας κύησης έχουν μικρότερο ή ίσο μέγεθος, ενώ το άλλο 50% είναι μεγαλύτερα. Αν το μωρό βρίσκεται στην 90ή εκατοστιαία θέση, είναι μεγαλύτερο από το 90% των μωρών της ίδιας ηλικίας κύησης, ενώ το 10% είναι μεγαλύτερα.

Η παρακολούθηση της εκατοστιαίας θέσης είναι σημαντική για να αξιολογηθεί η ανάπτυξη του μωρού κατά την κύηση. Αν το μωρό βρίσκεται σε πολύ χαμηλή (π.χ. κάτω από την 10η) ή πολύ υψηλή εκατοστιαία θέση (π.χ. πάνω από την 90ή), μπορεί να υποδεικνύει πιθανά προβλήματα ανάπτυξης, όπως ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης ή μακροσωμία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να παρακολουθήσει πιο στενά την εγκυμοσύνη και να προτείνει επιπλέον εξετάσεις ή μέτρα για τη διαχείριση της κατάστασης.

Η εκατοστιαία θέση βοηθά επίσης στον εντοπισμό τυχόν αποκλίσεων από τον φυσιολογικό ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να είναι σημάδι για παράγοντες όπως διατροφικές ελλείψεις ή προβλήματα με τον πλακούντα.

Η μικρή σου λοιπόν στη 40η θέση είναι πολύ καλά!! Για το τράχηλο, παρακολούθηση θέλει και όλα θα πάνε καλά! Κολπικά το μέτρησε ή από κοιλιά; Δεν είναι τραγικός πάντως.. και εγώ είχα πότε 3,5 πότε 3 πότε 3,2.. με υπόθετα από το καλοκαίρι το μετρήσαμε αρχές Οκτωβρίου 4,4!! Ο γιατρός μου δεν ανησύχησε ποτέ αν και μου έδωσε προληπτικά για να είμαστε σίγουροι.. τα ultro από το κόλπο δεν έχουν παρενέργειες..! Αν εξαιρέσουμε τα αυξημένα υγρά οπότε βάλε σερβιετακι..

Τώρα για τις ασκήσεις για να γυρίσει η μπέμπα καλύτερα μη ρωτάς το γιατρό.. ρώτα κάποια μαία να σε κατευθύνει.. ιδανικότερα να είναι ανεξάρτητη.. ο γιατρός με τον έναν ή άλλον τρόπο το μωρό θα το βγάλει, γυρίσει δε γυρίσει.. αν εσύ δεν τρελαίνεσαι για φυσιολογικό τοκετό τότε μην ασχολείσαι κάν.. αν θέλεις να το παλέψεις για φυσιολογικό καλό είναι να μη μείνεις στη γνώμη του γιατρού σου.. αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου άποψη.. εμένα οι ασκήσεις με βοήθησαν πάντως! Ίσως να ήταν και τυχαίο;! Ποιος ξέρει;! 🤷 Όντως είναι νωρίς ακόμα για να ανησυχείς.. σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα; Μέχρι τη 34η έχουμε 85-90% πιθανότητες να γυρίσει.. 34η-36η έχουμε 50% πιθανότητες.. μετά είναι που γίνεται πολύ δύσκολο.. οι ασκήσεις πάντως δε βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να κάνουν κάπου κακό ακόμα και αν δεν βοηθάνε..

στις On 17/10/2024 at 2:01 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Σου παραθέτω τα χάλια μου 😂 Είναι αναμενόμενο από ότι μου είπε ο γιατρός να είναι πεσμένα και ότι πριν γεννήσω θα ξανανέβουν οι τιμές... Φαντάσου δε μου αύξησε καν τον σίδηρο.

1237909038_2024-10-17135822.thumb.png.eb9d364c03fb7d3cf4bb29c641c47620.png

στις On 17/10/2024 at 2:04 ΜΜ, ο/η Kate1992 είπε:

Ε εγώ έχω πιο πολλά χάλια από σένα 😂
3.40 ερυθρά αιμοσφαίρια 10.8 αιμοσφαιρίνης και 31.8 αιματοκρίτη! Παίρνω πρωί βράδυ σίδηρο αλλά δν έχω πολύ καιρό που ξεκίνησα 2 φορές την ημέρα! 
η καμπύλη σ πως ήταν; 

Κορίτσια μου πολύ χαμηλές μου φαίνονται οι τιμές σας... Βέβαια δεν είμαι γιατρός αλλά μήπως να ρωτήσετε για διαφορετικό συμπλήρωμα σιδήρου; Μήπως δε κάνετε καλή απορρόφηση αυτού που παίρνετε..;

στις On 14/10/2024 at 11:32 ΠΜ, ο/η lilly1984 είπε:

Σε ευχαριστώ @_piripiri_ μου, κάναμε απλό υπέρηχο όταν ήμουν 27 εβδομάδων + 5 ημερών  και στις 22 θα κάνουμε το Doppler (θα είμαι 29 +5)! Ας  ελπίσουμε ότι θα είναι όλα καλά! 

Κοριτσάκι μου πως είσαι;;; Τα νέα σου!! Κάνατε το Doppler;! Πως πήγε;!! Όλα καλά;!! Έκανες και τοκοκαρδιογραφημα; 

Εγώ ρε γαμωτο θα είμαι 32+5 στο Doppler.. όλες τις μεγάλες εξετάσεις αργά μου τις βάζουν.. πφφφφ..! Υπομονή!! 

Εξαιρετικά πάντως η μικρή σου!! 28+2 ήταν η δική μου 1175.. δε πιστεύω να υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ανάπτυξη της.. αναμένω νέα σου κοριτσάκι μου!!

στις On 15/10/2024 at 2:21 ΜΜ, ο/η Kate1992 είπε:

Κορίτσια μ τι κάνετε;;; Πως είστε;;; Εμείς χθες είχαμε υπέρηχο μετά από 6 εβδομάδες μιας κ συνέπεσε ο κορονοιος κ είχα ακυρώσει το ραντεβού!!! Λοιπόν η νινου μας ζυγίζει 1160 γρ, 28 εβδομάδων , μητριαιες αντιστάσεις άριστες, αρτηρίες τέλειες, αμνιακό υγρο φυσιοκογικοτατο, πλακούντας τέλειος! Η μικρη στην καμπύλη ανάπτυξης π μ δείξε ήταν ένα τσικ πάνω από το φυσιολογικό χωρίς ν σημαίνει κατι αυτό! Το κεφάλι της ήταν στην αριστερή μεριά της κοιλιάς και τ πόδια δεξια! Δν έχει γυρίσει ακόμα αλλά αυτό δν σημαίνει τίποτα! Όλα είναι φυσιοκογικοτατα! Επιτέλους μας έκανε τη χάρη και ειδαμε κ τ μούτρο της!!! 🥹🥹 είναι έρωτας!! 

Το απόγευμα θ πάω ν κάνω το εμβόλιο τ κοκκυτη! Πέμπτη θα πάω β καμπύλη ζαχαριυ και γενικές εξετάσεις ! Αρχές Νοέμβρη μ είπε ν κάνω το εμβόλιο της γρίπης! 

μου είπε επίσης από εδώ κ πέρα μια φορά την ημέρα ν μετράω την πιέση! Την θελουμε κάτω από 14 τη μεγάλη και κάτω από 9 τη μικρη!!!

Μου είπε ν παρατηρώ τη κινητικότητα της μπέμπας γενικά χωρίς ν γίνω μανιακή! Επίσης μ είπε πως σφίξιμο στη κοιλιά, πετρώματα, πονάκια, τραβήγματα, συσπάσεις κλπ 5 με 10 φορές την ημέρα δν μας ανησυχούν καθόλου , είναι φυσιοκογιξοτατα! Θα μας ανησυχήσουν αν γίνονται κάθε 5 με 10 λεπτά!

ραντεβου ξανά σε 4 εβδομάδες!!! Αυτά τα νέα μας!!! 💗💗💗

Τέλεια η νινου σας κοριτσάκι μου!!! Μπράβο!! Όλα τέλεια!! 😍😍 Έτσι ακριβώς με το καλό να συνεχίσουν όλα!!

στις On 17/10/2024 at 9:01 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου ! Τι κάνετε?? 

Σας έχω χάσει τον τελευταίο καιρό , ξεκίνησε η μικρούλα μου σχολείο και έχει αλλάξει οοοολο το πρόγραμμα μας !! 

Είμαστε πολύ καλά και η μπέμπα μας μεγαλώνει πολύ! Επιτέλους αυτή τη βδομάδα ξεκίνησε και η άδεια μητροτητας ✌️✌️✌️

Σε χάσαμε κοριτσάκι μου!! Μπράβο και τα δύο σας τα κορίτσια!! ❤️❤️❤️

Όσες φίλες έχω που ξεκίνησαν τώρα παιδικό σταθμό ζοριστηκαν λίγο τα παιδάκια αλλά όλα περνάνε όμορφα μετά! Με καμία ίωση δεν έχετε ακόμα θέμα ε..;! Γιατί τα περισσότερα έχουν περάσει ως τώρα 2-3 φορές από ότι μου λένε φίλες μου.. Η μπεμπουλα πόσο έχει φτάσει τώρα; Σε ποια εβδομάδα είσαι;

Εμένα 7/11 ξεκινάει η άδεια.. Αμήν!! 😌

στις On 18/10/2024 at 10:53 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

Μην αγχώνεσαι! Και εγώ μια από τα ίδια.. ακόμα τίποτα.. και εσύ έχεις και ένα μικρό παιδί ήδη στο σπίτι, που χρόνος;! Θα γίνουν όλα όμως σιγά σιγά.. έχουμε χρόνο μπροστά μας!

στις On 19/10/2024 at 8:33 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Κοριτσάκι μου, τα δικά σου νέα;; Πως είναι ο μπεμπαρος;!! Πόσο έχει φτάσει τώρα; Σε ποια εβδομάδα είσαι θύμισε μου..! Όλα καλά κατά τα άλλα;! Έχετε κάνει και τοκοκαρδιογραφημα;

Έρωτας ο μεγάλος σου!! 😍😍😍 Τι γλυκούλης μωρέ!! ❤️❤️❤️ 

Δε ρωτάς παιδίατρο καλύτερα για το θέμα των ιώσεων που θα πηγαινοέρχεται ο μεγάλος στο σταθμό σε σχέση με το νεογέννητο να μην σε αγχωνει; Και ότι σου πει..!

Καλημέρα!!!😍

Αχ βρε @Kiddo...να σαι καλά! Πραγματικά!!! Πολύ αναλυτική και επεξηγηματικ΄ή.... Γενικά, φυσικά και δε με πειράζει να βγει μικρούλα. Περισσότερο φοβήθηκα γιατί τότε με τις αιματολογικές της αυχενικής μου είχαν πει ότι έχω αυξημένες πιθανότητες είτε να ανεβάσω πίεση είτε για καθυστέρηση ανάπτυξης του εμβρύου (κάπως έτσι). Οπότε τα συνδύασα κι εγώ όλα στο κεφάλι μου και αγχώθηκα!!

Στην 27η εβδομάδα είμαι. Κι εγώ θέλω να πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχει πάρει θέση. Η μπέμπα πάντως κάνει πάρτι μέσα στην κοιλιά μου. Ώρες ώρες δε χρειάζεται να βάλει καν κανείς το χέρι του στην κοιλιά μου για να τη νιώσει... Μιλάμε τραντάζεται ολόκληρη!!!

4,4 ο τράχηλος;;;;;; Ουαου!!! Τον δικό μου πάντα κολπικ΄α τον μετράει. Από την κοιλιά φαίνεται ακόμα πιο μικρός!

Έχω παλι ραντεβού 30/10 με τον γιατρό και στις 4/11 έχω το mini doppler. Για να δούμε 🥰

στις πριν 53 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα!!!😍

Αχ βρε @Kiddo...να σαι καλά! Πραγματικά!!! Πολύ αναλυτική και επεξηγηματικ΄ή.... Γενικά, φυσικά και δε με πειράζει να βγει μικρούλα. Περισσότερο φοβήθηκα γιατί τότε με τις αιματολογικές της αυχενικής μου είχαν πει ότι έχω αυξημένες πιθανότητες είτε να ανεβάσω πίεση είτε για καθυστέρηση ανάπτυξης του εμβρύου (κάπως έτσι). Οπότε τα συνδύασα κι εγώ όλα στο κεφάλι μου και αγχώθηκα!!

Στην 27η εβδομάδα είμαι. Κι εγώ θέλω να πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχει πάρει θέση. Η μπέμπα πάντως κάνει πάρτι μέσα στην κοιλιά μου. Ώρες ώρες δε χρειάζεται να βάλει καν κανείς το χέρι του στην κοιλιά μου για να τη νιώσει... Μιλάμε τραντάζεται ολόκληρη!!!

4,4 ο τράχηλος;;;;;; Ουαου!!! Τον δικό μου πάντα κολπικ΄α τον μετράει. Από την κοιλιά φαίνεται ακόμα πιο μικρός!

Έχω παλι ραντεβού 30/10 με τον γιατρό και στις 4/11 έχω το mini doppler. Για να δούμε 🥰

27η!!! ❤️❤️❤️ Έλα βρε το γλυκουλι!!! Δεν είναι τέλεια;!! Με το καλό κοριτσάκι μου!!! Εγώ θα την δω τώρα στο Doppler ξανά 12/11.. τι ωραία που τη χορταινεις τόσο συχνά!!! 😍😍😍 Αν και έτσι συνεχίζει πλέον η κοιλιά ταμπούρλο οπότε και εγώ χαλαρή παρόλο που δεν τη βλέπω..😅

Για αυτό σε ρώτησα από που στο μέτρησε γιατί από κοιλιά φαίνεται μικρότερος.. ίσως να έχει να κάνει με το ότι είμαι από εξωσωματική.. αλλά ο δικός μου γιατρός και μόνο που είδε ότι κυμαινομαι στο +/- 3,2mm μου έδωσε κολπικά προγεστερόνη παρόλο που συνεχίζω ultrogestan 1x3 την ημέρα από το στόμα για το αιματωμα μην έχουμε αποκόλληση κτλ.. αν και πάνω από 3mm γενικά είναι ασφαλές.. κάτω από 1,5-2mm είναι που συστήνουν πεσσο ή και περίδεση εξαρτάται το ιστορικό, το στάδιο κύησης κτλ.. σε εμένα δεν ήθελε να το ρισκάρει να δούμε πως θα πάει.. 

Και εμένα μου έδωσαν στην αυχενική αυξημένες πιθανότητες προεκλαμψιας, περιορισμού εμβρυϊκής ανάπτυξης και πρόωρου αυτόματου τοκετού.. κάπου 1/100 είχα δεν θυμάμαι ακριβώς στο καθένα.. και σκέψου ήδη από το 4ο μήνα ανέβασα πίεση.. νομίζω μαζί δεν τα λέγαμε πάλι για τη πίεση ή όχι;! Anyway αν και φοβομασταν για το αιματωμα, εντέλει μου ξεκίνησε salospir και έπεσε η πίεση και όλα τέλεια ως τώρα φτου φτου φτου!! Οι αυξημένες πιθανότητες δεν σημαίνει ότι θα εμφανίσεις κιόλας! Εφόσον δεν υπάρχουν άλλα ευρήματα για να έχετε λόγο ανησυχίας να μην το σκέφτεσαι!! Όλα είναι τέλεια και έτσι να συνεχίσουν!!! ❤️❤️❤️

Και κορίτσια μου.. τώρα που λέγαμε για τη κοιλιά ταμπούρλο.. να σας εξιστορήσω τώρα που το θυμήθηκα μια όμορφη στιγμή που είχα και με συγκίνησε.. 

Η μπέμπα "έπαιζε" με το γατί!!! 🥺 Και τι εννοώ.. ήμουν ξαπλωμένη στο πλάι και είχε έρθει το γατί και είχε ξαπλώσει κολλημένη πάνω στη κοιλιά μου.. την έπιασε τη μπέμπα εκείνη τη στιγμή να αρχίσει να κλοτσαει.. ξέρετε τώρα από τις κλοτσιες που τρανταζεται η κοιλιά ολόκληρη.. και προφανώς την ένοιωσε το γατί και άρχισε να μου "σπρώχνει" τη κοιλιά με τη μύτη της ψάχνοντας να βρει τι ήταν αυτό και σπρώχνοντας με το πατουσακι της τη κοιλιά μου ενώ γουργουριζε.. σταματάει το γατί, μετά από λίγο ξαναδωστου η δικιά μου από τη κοιλιά..🤣🤣 το κάνανε 2-3 φορές αυτό εναλλάξ και εγώ να κάθομαι να τις απολαμβάνω.. αχ βρε κορίτσια μου.. συγκινήθηκα τόσο πολύ εκείνη τη στιγμή.. δε πιστεύω φυσικά ότι αντιλαμβανοντουσαν γατί και έμβρυο τι κάνανε αλλά ήταν τόσο όμορφο και γλυκό..😍😍

στις πριν 2 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου!! Τι κάνετε;; Πως είστε;; Τα νέα σας;;! @Θέτις Κ.μου και εσένα σε χάσαμε.. όλα καλά κοριτσάκι μου;!

Χάθηκα και εγώ λίγο.. σας διαβάζω βέβαια αλλά δεν προλάβαινα να σας γράψω.. τρέχουμε με το σπίτι να τελειώνουμε πριν πιάσουν βροχές.. εγώ εντωμεταξυ βάρυνα κιόλας πολύ απότομα.. θα σας στείλω μόλις μπορέσω φωτο κοιλουμπας να θαυμάσετε!! Προχθές στο σούπερ μάρκετ με ρώτησε η υπάλληλος αν είμαι ετοιμογεννη!! 🤣🤣🤣🤣 Κάνω πάντως μια δουλειά στο σπίτι και μετά είμαι να ξαπλώσω δεν αντέχω.. νοιωθω τρομερή εξάντληση.. είναι φυσιολογικό βρε κορίτσια τόσο πολύ;! Όσες ειδικά είστε με ήδη ένα παιδί στο σπίτι, πως τη παλεύετε;;; Νοιώθω ότι θέλω να κοιμηθώ ένα ολόκληρο 24ωρο για να συνέλθω..! Βέβαια οι δουλειές τώρα που αναφέρομαι είναι ανακαίνισης οπότε να μου πείτε άλλο να σηκώνεις καναπέδες καλύμματα πλυντήρια χαλιά κουρτίνες κτλ και άλλο ένα σκούπισμα μαγείρεμα.. αλλά και πάλι..! 4 μέρες μου πήρε να κάνω μόνο τους καναπέδες..!! 😅😅

Έκανα και εξετάσεις για χολοσταση κύησης, ευτυχώς δεν έχω κάτι τέτοιο, οπότε μάλλον η φαγούρα είναι φυσιολογική γιατί φούσκωσα απότομα και τέντωσε το δέρμα.. μέτρησα περιφέρεια κοιλιάς για να πάρω ρούχα να καταλάβετε.. 105cm!! 😱

Η μικρή που την είδαμε τελευταία φορά ήταν 1175γρ.!! Όλα εξαιρετικά! Και γυρισμένη με το κεφάλι κάτω!! Βέβαια επειδή είναι δικό μου παιδί δεν υπήρχε περίπτωση να βγει "φυσιολογικό"!! 😅 Καθόταν σα το αγγλικό γράμμα C στη κοιλιά.. το κεφάλι κάτω, το σώμα της καμπυλωτά στα αριστερά και τα πόδια δεξιά στο στέρνο μου!! 🤣🤣 Κατά τα άλλα έχει ακόμα αρκετό αμνιακό υγρό οπότε μας είπε ο γιατρός ότι μπορεί πάλι να γυρίσει.. αισίως κλείνουμε 30η σήμερα!! Απίστευτο μου φαίνεται..! Αύριο μπαίνουμε και επίσημα στον 8ο!! 😍😍😍

P.S θυμάστε που είχα καημό πίτσα;;! Ε δεν έφαγα μια αλλά 2 φορές διαδοχικά τις Κυριακές και το κατ'ευχαριστήθηκα!!!! 🙊😂😂 Η όρεξη πάντως έχει χτυπήσει κόκκινο.. και έχουν αρχίσει να μου μυρίζουν φαγητά.. την άλλη μύριζα φρεσκοψημένο ψωμί.. χθες καλαμάκι χοιρινό.. καλά πάμε!! 🤣🤣 Μόνο εγώ έτσι;!

Καλημέρα κορίτσι μου!! Πολύ χαίρομαι που τα νέα σας είναι τόσο καλά!! ❤️Και με τη μπεμπουλα και με τη χολοσταση!! Μακάρι να μη βγάλεις ποτέ μέχρι το τέλος!!

Με το καλό να μπεις και στον 8ο, τώρα ξεκινάνε σιγά σιγά τα δύσκολα, ξεπετάγεται η κοιλιά, υπάρχει κούραση, βαραίνεις, κτλ κτλ. Πλησιάζει και το ταξίδι προς το τέλος... Οπότε πολύ λογικά όλα αυτά που λες περί κούρασης... Ειδικά άμα κάνετε τόσες πολλές δουλειές σπίτι σας. Πώς πάει; Τελειώνετε; Παίρνει μορφή το σπίτι; Γίνεται έτσι όπως το θέλετε; ☺️☺️

Πάντως κι εγώ έτσι κουράζομαι. Κάνω μια σκούπα κι ένα σφουγγάρισμα και πρέπει να πέσω σε χειμερία νάρκη για να συνέλθω από την εξάντληση 😆 φυσιολογικά είναι όλα αυτά. Κάνε τις δουλειές σου στον χρόνο που μπορείς, ξεκουράσου όταν βρίσκεις ευκαιρία, παρ'το πολύ χαλαρά το θέμα κι όλα τα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή. 

Εγώ περιμένω φωτό, γιατί από κει που έμοιαζες λίγο πρησμένη αντί για έγκυος, σε λένε τώρα ετοιμογεννη 😆😆

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Κοριτσάκι μου, τα δικά σου νέα;; Πως είναι ο μπεμπαρος;!! Πόσο έχει φτάσει τώρα; Σε ποια εβδομάδα είσαι θύμισε μου..! Όλα καλά κατά τα άλλα;! Έχετε κάνει και τοκοκαρδιογραφημα;

Έρωτας ο μεγάλος σου!! 😍😍😍 Τι γλυκούλης μωρέ!! ❤️❤️❤️ 

Δε ρωτάς παιδίατρο καλύτερα για το θέμα των ιώσεων που θα πηγαινοέρχεται ο μεγάλος στο σταθμό σε σχέση με το νεογέννητο να μην σε αγχωνει; Και ότι σου πει..!

Είμαι 34 κ 1 σήμερα. Το μωρό πριν 2 εβδομάδες ήταν 2100, συνεχίζει στο 50% της καμπύλης 😁 Ξέχασα να σου πω πριν ότι κι εμένα σαν C είναι στην κοιλια. Τη μια με την πλάτη δεξιά, την άλλη με την πλάτη αριστερά, και κλωτσαει το πλάι μου... Περιμένω να δω πότε θα γυρίσει με τα μούτρα στην πλάτη μου για να πάρω τη μήνυμα ότι θέλει να βγει. Για την ώρα καλό περνάει κλωτσώντας με. Φαίνονται τεράστια εξογκώματα πλέον, ο άντρας μου έχει πειστεί ότι έχω το Άλιεν. Κι εσείς πιστεύω κάπως έτσι θα είστε 😆

Καρδιοτοκογράφημα κάνω πρώτη φορά τώρα 30/10, θα κάνω και υπέρηχο μετά καπάκι στο γιατρό για να δούμε πώς πάει και θα ξεκινήσει να με βλέπει κάθε βδομάδα πλέον. Λίγο νωρίς τα έβαλε όλα γιατί είπε ότι "φαίνομαι σαν να μην κάθομαι ήσυχη"... 😒 ποια, εγώ! Που δεν κάνω απολύτως τίποτα όλη μέρα. Ακόμα και όταν κάθομαι να παίξω με τον μικρό, ξαπλώνω στο κρεβάτι του και του δίνω διαταγές να μου φέρνει πράγματα 😆

Ευτυχώς δεν έχει ξανά αρρωστήσει στον βρεφικό. Αλλά του κάνουμε πλύσεις κάθε μέρα τη μύτη του με ορό και του δίνω και πολλά φρούτα και χυμό πορτοκάλι που τρελαίνεται. Αλλά εμάς είναι δεύτερη χρονιά που πάει, οπότε ίσως έχει φτιάξει κάποια αντισώματα. Φρικαρω περισσότερο με μέιλ που μας στέλνει ο παιδικός. Ήδη έχουμε λάβει ένα για κρούσμα κορωνιού κι ένα για κοξακι. Ευτυχώς μας πέρασε ξοφαλτσα 😱

Θα μιλήσω σίγουρα με την παιδίατρο. Είναι η νεογνολογος που θα έχω και στον τοκετό. Οπότε και να μην τη δω αυτόν τον μήνα, θα τη δω σίγουρα στη γέννα. Έχει ενημερωθεί ήδη για τον νέο ασθενή/πελάτη που θα έχει 😆 

στις πριν 1 ώρα, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα!!!😍

Χαχαχα η μπέμπα κάνει πολύ εμφανή την ύπαρξη της ήδη μέσα από την κοιλιά!! 😁 Διαβάζω κιόλας σε μια εφαρμογή εγκυμοσύνης που έχω, ότι εκεί στον 8ο και μετά να μετράς κινήσεις και ότι θέλουμε 10 κινήσεις μέσα στη μέρα!! Εμένα κάνει σε 5 λεπτά 15 τούμπες, χέρια πόδια, όλα τα κουνάει 😆😆

Ο γιατρός μου λέει ότι μας αρέσουν αυτά τα μωρά τα υπερκινητικά, δίνουν σιγουριά ❤️ οπότε απλά στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και υπομονή μέχρι τη γέννα 😊😊

Την ίδια μέρα έχουμε υπέρηχο! Με το καλό να τα δούμε τα μωράκια μας! 🥰

στις πριν 44 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Και κορίτσια μου.. τώρα που λέγαμε για τη κοιλιά ταμπούρλο.. να σας εξιστορήσω τώρα που το θυμήθηκα μια όμορφη στιγμή που είχα και με συγκίνησε.. 

Η μπέμπα "έπαιζε" με το γατί!!! 🥺 Και τι εννοώ.. ήμουν ξαπλωμένη στο πλάι και είχε έρθει το γατί και είχε ξαπλώσει κολλημένη πάνω στη κοιλιά μου.. την έπιασε τη μπέμπα εκείνη τη στιγμή να αρχίσει να κλοτσαει.. ξέρετε τώρα από τις κλοτσιες που τρανταζεται η κοιλιά ολόκληρη.. και προφανώς την ένοιωσε το γατί και άρχισε να μου "σπρώχνει" τη κοιλιά με τη μύτη της ψάχνοντας να βρει τι ήταν αυτό και σπρώχνοντας με το πατουσακι της τη κοιλιά μου ενώ γουργουριζε.. σταματάει το γατί, μετά από λίγο ξαναδωστου η δικιά μου από τη κοιλιά..🤣🤣 το κάνανε 2-3 φορές αυτό εναλλάξ και εγώ να κάθομαι να τις απολαμβάνω.. αχ βρε κορίτσια μου.. συγκινήθηκα τόσο πολύ εκείνη τη στιγμή.. δε πιστεύω φυσικά ότι αντιλαμβανοντουσαν γατί και έμβρυο τι κάνανε αλλά ήταν τόσο όμορφο και γλυκό..😍😍

Αχ τι τέλειο!! Μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που τους "ενοχλεί", αλλά νομίζω μαθαίνει ο ένας για την παρουσία του άλλου. Το μωρό σίγουρα αισθάνεται το πατουσακι της γάτας και καταλαβαίνει ότι δεν είστε εσείς και η γάτα σίγουρα ξέρει ότι έρχεται μωρό στο σπίτι 😻🐾

στις πριν 4 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!! Πολύ χαίρομαι που τα νέα σας είναι τόσο καλά!! ❤️Και με τη μπεμπουλα και με τη χολοσταση!! Μακάρι να μη βγάλεις ποτέ μέχρι το τέλος!!

Με το καλό να μπεις και στον 8ο, τώρα ξεκινάνε σιγά σιγά τα δύσκολα, ξεπετάγεται η κοιλιά, υπάρχει κούραση, βαραίνεις, κτλ κτλ. Πλησιάζει και το ταξίδι προς το τέλος... Οπότε πολύ λογικά όλα αυτά που λες περί κούρασης... Ειδικά άμα κάνετε τόσες πολλές δουλειές σπίτι σας. Πώς πάει; Τελειώνετε; Παίρνει μορφή το σπίτι; Γίνεται έτσι όπως το θέλετε; ☺️☺️

Πάντως κι εγώ έτσι κουράζομαι. Κάνω μια σκούπα κι ένα σφουγγάρισμα και πρέπει να πέσω σε χειμερία νάρκη για να συνέλθω από την εξάντληση 😆 φυσιολογικά είναι όλα αυτά. Κάνε τις δουλειές σου στον χρόνο που μπορείς, ξεκουράσου όταν βρίσκεις ευκαιρία, παρ'το πολύ χαλαρά το θέμα κι όλα τα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή. 

Εγώ περιμένω φωτό, γιατί από κει που έμοιαζες λίγο πρησμένη αντί για έγκυος, σε λένε τώρα ετοιμογεννη 😆😆

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου!!! Αμήν Παναγίτσα μου να συνεχίσουμε έτσι κατ'ευχήν όλες μας!! ❤️❤️❤️

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε δυστυχώς.. τα περισσότερα τελειώσανε βέβαια αλλά θέλει ακόμα δουλίτσα.. πιστεύω μέχρι τέλη Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη  να έχουμε τελειώσει.. εξαρτάται και από τα οικονομικά.. αλλά έχει αρχίσει να παίρνει μορφή ναι!! Αν και θέλω να αλλάξω τα καλύμματα του καναπέ που τα έχουμε 12-13 χρόνια και έχουν ξεφτυσει.. να ράψω να κρεμάσω τις νέες κουρτίνες και να αλλάξω τραπεζαρία που μου έχουν φάει τα πόδια από κάτω τα σκυλιά από όταν ήταν κουτάβια.. να βάψει ο συζυξ τα ντουλάπια της κουζίνας.. να βάψει με στεγανωτικο τους τοίχους εξωτερικά του σπιτιού.. να πάρουμε μπουρια για τη ξυλόσομπα που πήραμε.. και διάφορα τέτοια δηλαδή για να ολοκληρωθεί.. έχει γίνει όμως ήδη πιο όμορφο και έχει "μεγαλώσει" ο χώρος ίσως να φταίει και η ψυχολογία μας με τόσες αλλαγές που τα βλέπουμε όλα πιο όμορφα.. 😅

Ειλικρινά η κοιλιά μέσα σε 20 μέρες περίπου άλλαξε ριζικά!! Εμένα ίδια μου φαίνομαι.. έτσι ενοιωθα δηλαδή ήδη.. αλλά ο σύζυγος επιμένει ότι έχω αλλάξει και φουσκώσει τρομερά!! Τις προάλλες σηκώθηκε μια κοπέλα στο γιατρό να κάτσω.. προχθές αυτό στο σούπερ μάρκετ.. ε μάλλον θα έχει δίκιο!! 🤣🤣🤣 Θα ανεβάσω ναι!!! 😍😍😍 Και ο ύπνος έχει αρχίσει πλέον να γίνεται εφιαλτικος.. είμαι ήδη με 4 μαξιλάρια γύρω γύρω.. ο καημένος ο άντρας μου έχει γέλιο, έρχεται να ξαπλώσει και δεν έχει μαξιλάρι.. του λέω έλα αγκαλίτσα, δε θέλεις;; 😅😅😅😅

στις πριν 20 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Είμαι 34 κ 1 σήμερα. Το μωρό πριν 2 εβδομάδες ήταν 2100, συνεχίζει στο 50% της καμπύλης 😁 Ξέχασα να σου πω πριν ότι κι εμένα σαν C είναι στην κοιλια. Τη μια με την πλάτη δεξιά, την άλλη με την πλάτη αριστερά, και κλωτσαει το πλάι μου... Περιμένω να δω πότε θα γυρίσει με τα μούτρα στην πλάτη μου για να πάρω τη μήνυμα ότι θέλει να βγει. Για την ώρα καλό περνάει κλωτσώντας με. Φαίνονται τεράστια εξογκώματα πλέον, ο άντρας μου έχει πειστεί ότι έχω το Άλιεν. Κι εσείς πιστεύω κάπως έτσι θα είστε 😆

Καρδιοτοκογράφημα κάνω πρώτη φορά τώρα 30/10, θα κάνω και υπέρηχο μετά καπάκι στο γιατρό για να δούμε πώς πάει και θα ξεκινήσει να με βλέπει κάθε βδομάδα πλέον. Λίγο νωρίς τα έβαλε όλα γιατί είπε ότι "φαίνομαι σαν να μην κάθομαι ήσυχη"... 😒 ποια, εγώ! Που δεν κάνω απολύτως τίποτα όλη μέρα. Ακόμα και όταν κάθομαι να παίξω με τον μικρό, ξαπλώνω στο κρεβάτι του και του δίνω διαταγές να μου φέρνει πράγματα 😆

Ευτυχώς δεν έχει ξανά αρρωστήσει στον βρεφικό. Αλλά του κάνουμε πλύσεις κάθε μέρα τη μύτη του με ορό και του δίνω και πολλά φρούτα και χυμό πορτοκάλι που τρελαίνεται. Αλλά εμάς είναι δεύτερη χρονιά που πάει, οπότε ίσως έχει φτιάξει κάποια αντισώματα. Φρικαρω περισσότερο με μέιλ που μας στέλνει ο παιδικός. Ήδη έχουμε λάβει ένα για κρούσμα κορωνιού κι ένα για κοξακι. Ευτυχώς μας πέρασε ξοφαλτσα 😱

Θα μιλήσω σίγουρα με την παιδίατρο. Είναι η νεογνολογος που θα έχω και στον τοκετό. Οπότε και να μην τη δω αυτόν τον μήνα, θα τη δω σίγουρα στη γέννα. Έχει ενημερωθεί ήδη για τον νέο ασθενή/πελάτη που θα έχει 😆 

Πωπω βρε κοριτσάκι μου!!!! Φτου φτου φτου Παναγίτσα μου!!!! 6 εβδομάδες ακόμα!!!! Απίστευτο μου φαίνεται πραγματικά!!! Πως πέρασε έτσι ο καιρός;!!!  Έλα ρε συ!! Αν είναι στο 50% το παιδί μια χαρά θα βγει!! Μικρότερο από τον μεγάλο σου που φοβοσουν!! Έτσι να συνεχίσει όμορφα το αγοράκι σας!!! ❤️❤️❤️❤️ Με το καλό και το καρδιοτοκογραφημα!!! Περιμένουμε update!! Καλά είσαι και εσύ βλέπω!! Εγώ εκπαιδευσα το σκυλί να μου φέρνει τα πράγματα..🤣🤣🤣

Ακριβώς έτσι και εμείς!! 🤣🤣🤣 Α οπότε να μη το κοροϊδεύω το παιδί μου ε;! Δεν είναι το μόνο "παράξενο" παιδάκι που κάνει υποβρύχια ρυθμική γυμναστική εκεί μέσα!! 😅😅

Πολύ πιθανό να έχει ήδη αντισώματα το παιδί! Αλλά λογικό να φοβάσαι κιόλας γιατί ακόμα και αν δεν αρρωσταίνει ο μεγάλος μπορεί να μεταφέρει ιούς που το νεογέννητο δεν θα μπορεί να αμυνθεί το ανοσοποιητικό του.. δες τι θα σου πει και η παιδίατρος, ευτυχώς είναι και νεογνολογος οπότε θα συμβουλέψει κατάλληλα! Και άντε τώρα να καταφέρεις να τα κρατάς σε απόσταση τα παιδιά... 

στις πριν 47 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Αχ τι τέλειο!! Μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που τους "ενοχλεί", αλλά νομίζω μαθαίνει ο ένας για την παρουσία του άλλου. Το μωρό σίγουρα αισθάνεται το πατουσακι της γάτας και καταλαβαίνει ότι δεν είστε εσείς και η γάτα σίγουρα ξέρει ότι έρχεται μωρό στο σπίτι 😻🐾

Δεν είμαι σίγουρη τι καταλαβαίνουν.. ίσως να ακούει η μπέμπα το γουργουρητο..;! 🤷 πάντως από τα 6 ζώα στο σπίτι μόνο τα γατιά έχουν αλλάξει συμπεριφορά.. μέχρι πρότινος με θυμόντουσαν μόνο όταν πεινούσαν.. κλασικές γάτες δηλαδή 😅😅 πλέον έρχονται και κολλάνε πάνω μου ακόμα και όταν φτάνω στο αμήν γιατί θέλω να αλλάξω πλευρό και τις σπρώχνω, έρχονται ξανά βολεύονται πάνω μου, αυτοκόλλητες όμως!! Να φταίει που πλέον είμαι σπίτι συνέχεια τους τελευταίους μήνες και έχουν δεθεί περισσότερο;! 🤷Τα σκυλιά κοσμαρα.!! Μαμ βόλτα παιχνίδι νάνι.. τι το κεφάλι τους κρατάω με το αυτί σηκωμένο στη κοιλιά πάνω και να κλοτσαει η μικρή.. το ίδιο και το αυτό!! Αλλού το μυαλό τους.. Κοσμαρα!! 🤣🤣

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...