Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου!

Τι κάνετε πως είστε;! Τα μωράκια σας;! 

Εμείς περνάμε πολύ δύσκολα ήδη από τον Ιούνιο και συνεχίζουμε.. για αυτό χάθηκα.. δυστυχώς χρειάστηκε να αφήσουμε τον σκυλάκο μας να κοιμηθεί.. αλλά μέχρι να πάρουμε την απόφαση έκανα την αποκλειστική νοσοκόμα για κανά μήνα με την ελπίδα μήπως και σηκωθεί περιμένοντας μήπως πιάσουν οι θεραπείες που του κάναμε, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.. ταυτόχρονα είχα και το παιδί που μας έπιασε το άλμα ανάπτυξης και όλα αυτά με ένα χέρι καθώς με είχε δαγκώσει άσχημα στο δεξί ο σκυλακος μας.. δεν έφταιγε ο καημένος.. ποναγε.. και με τις στερεές τροφές πήγαμε πίσω, δεν προλάβαινα με το σκύλο μαζί.. ήμουν από το παιδί στο σκυλί και τούμπαλιν.. πολλές φορές και ταυτόχρονα.. δεν βιαζόμαστε ούτως ή άλλως.. αύριο κλείνει 6 μηνών..! 

anyway.. σε άλλα νέα.. ούτε 2 ούτε 3 αλλά 5(!!) τα δόντια μας!! Και ειδικά αυτά τα δύο πάνω μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει!! Η καημένη πονάει υποφέρει.. με τα πολλά δώσαμε depon δεν την πιάνει και τώρα δίνουμε algofren.. λίγο καλύτερα αλλά συνεχίζει να υποφέρει.. δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου και αν θα κοιμηθεί μόνο πάνω μου.. το καλό είναι ότι έβαλε λίγο βάρος τουλάχιστον γιατί θέλει μόνιμα στήθος πλέον.. αλλά κορίτσια μου πονάει η ψυχή μου να τη βλέπω να υποφέρει.. συνέχεια κλαίει και οδύρεται.. και αν δεν κλαίει θα γκρινιάζει.. ακόμα και στον ύπνο της δεν μπορεί να ηρεμήσει.. χθες ήταν σχεδόν ένα 24ωρο ξύπνια.. μόνο κάτι διάσπαρτα 10'-20' ύπνου όχι πάνω από 2 ώρες συνολικά μέσα στη μέρα.. πήγαμε και στην παιδίατρο εκτάκτως τη Δευτέρα μήπως έχει τίποτα άλλο το παιδί.. ευτυχώς από τη μια είναι μόνο τα δόντια που την πονάνε.. αλλά το χαρούμενο και μόνιμα γελαστό πλασματακι μου με το ζόρι θα μας ρίξει κανά συγκρατημένο χαμόγελο πλέον με τα κόκκινα ματάκια της..

P.S. Το δοντακι κάτω ίσιο είναι εντέλει που βγήκε εντελώς.. βρε κορίτσια έτσι κοφτερά είναι σε όλα τα μωράκια;! Πονάει όταν δαγκώνει.. στο δε στήθος με έχει κατακρεουργησει πάλι..🥴

P.S.2 χαίρομαι @MarMar90 μου που κοιμαστε καλύτερα! Φτου φτου φτου σκόρδα το παιδί!! Υγεία να έχουν πάνω από όλα!! Η δικιά μου 5 μηνών στην τελευταία μέτρηση ήταν 67εκ και 6450γρ. Και λέω εγώ ύστερα για τη μέση μου..🥴Με τα κιλά εγώ υποφέρω.. είχα χάσει τα της εγκυμοσύνης όλα τα κιλά ήδη από το πρώτο 2βδομαδο σχετικά.. μετά με το θηλασμό που άρχισα να τρώω (στην αρχή δεν έτρωγα καθόλου και αραίωσε το γάλα μου δεν έβαζε βάρος η μικρή μπλα μπλα μπλα... τα έχω ξαναπεί) άρχισα να βάζω.. πλέον ζυγισμένα έχω πάρει 20 κιλά!! Δεν έχω ρούχα να βάλω!! Και τα ρούχα εγκυμοσύνης που είχα δεν μου κάνουν..!! Άστα νοιωθω πολύ άσχημα και έχω και τον άντρα μου να μου δείχνει φωτογραφίες και να μου λέει "κοίτα πως ήσουν και μόλις είχες γεννήσει".. 👿 δηλαδή "ευχαριστώ ρε!!" Πως φεύγουν αυτά βρε κορίτσια;;;;!!! Όχι τίποτα άλλο.. δεν έχω φάει και κανά παγωτακι ακόμα.. να τα βάζω αλλά να τα ευχαριστιεμαι κιόλας τρώγοντας!! 🤭

Αυτά τα νέα μας.. ελπίζω εσείς να περνάτε πιο ευχάριστα από εμάς.. 😘😘

Δημοσίευση
στις On 16/7/2025 at 8:43 ΜΜ, ο/η Kiddo είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου!

Τι κάνετε πως είστε;! Τα μωράκια σας;! 

Εμείς περνάμε πολύ δύσκολα ήδη από τον Ιούνιο και συνεχίζουμε.. για αυτό χάθηκα.. δυστυχώς χρειάστηκε να αφήσουμε τον σκυλάκο μας να κοιμηθεί.. αλλά μέχρι να πάρουμε την απόφαση έκανα την αποκλειστική νοσοκόμα για κανά μήνα με την ελπίδα μήπως και σηκωθεί περιμένοντας μήπως πιάσουν οι θεραπείες που του κάναμε, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.. ταυτόχρονα είχα και το παιδί που μας έπιασε το άλμα ανάπτυξης και όλα αυτά με ένα χέρι καθώς με είχε δαγκώσει άσχημα στο δεξί ο σκυλακος μας.. δεν έφταιγε ο καημένος.. ποναγε.. και με τις στερεές τροφές πήγαμε πίσω, δεν προλάβαινα με το σκύλο μαζί.. ήμουν από το παιδί στο σκυλί και τούμπαλιν.. πολλές φορές και ταυτόχρονα.. δεν βιαζόμαστε ούτως ή άλλως.. αύριο κλείνει 6 μηνών..! 

anyway.. σε άλλα νέα.. ούτε 2 ούτε 3 αλλά 5(!!) τα δόντια μας!! Και ειδικά αυτά τα δύο πάνω μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει!! Η καημένη πονάει υποφέρει.. με τα πολλά δώσαμε depon δεν την πιάνει και τώρα δίνουμε algofren.. λίγο καλύτερα αλλά συνεχίζει να υποφέρει.. δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου και αν θα κοιμηθεί μόνο πάνω μου.. το καλό είναι ότι έβαλε λίγο βάρος τουλάχιστον γιατί θέλει μόνιμα στήθος πλέον.. αλλά κορίτσια μου πονάει η ψυχή μου να τη βλέπω να υποφέρει.. συνέχεια κλαίει και οδύρεται.. και αν δεν κλαίει θα γκρινιάζει.. ακόμα και στον ύπνο της δεν μπορεί να ηρεμήσει.. χθες ήταν σχεδόν ένα 24ωρο ξύπνια.. μόνο κάτι διάσπαρτα 10'-20' ύπνου όχι πάνω από 2 ώρες συνολικά μέσα στη μέρα.. πήγαμε και στην παιδίατρο εκτάκτως τη Δευτέρα μήπως έχει τίποτα άλλο το παιδί.. ευτυχώς από τη μια είναι μόνο τα δόντια που την πονάνε.. αλλά το χαρούμενο και μόνιμα γελαστό πλασματακι μου με το ζόρι θα μας ρίξει κανά συγκρατημένο χαμόγελο πλέον με τα κόκκινα ματάκια της..

P.S. Το δοντακι κάτω ίσιο είναι εντέλει που βγήκε εντελώς.. βρε κορίτσια έτσι κοφτερά είναι σε όλα τα μωράκια;! Πονάει όταν δαγκώνει.. στο δε στήθος με έχει κατακρεουργησει πάλι..🥴

P.S.2 χαίρομαι @MarMar90 μου που κοιμαστε καλύτερα! Φτου φτου φτου σκόρδα το παιδί!! Υγεία να έχουν πάνω από όλα!! Η δικιά μου 5 μηνών στην τελευταία μέτρηση ήταν 67εκ και 6450γρ. Και λέω εγώ ύστερα για τη μέση μου..🥴Με τα κιλά εγώ υποφέρω.. είχα χάσει τα της εγκυμοσύνης όλα τα κιλά ήδη από το πρώτο 2βδομαδο σχετικά.. μετά με το θηλασμό που άρχισα να τρώω (στην αρχή δεν έτρωγα καθόλου και αραίωσε το γάλα μου δεν έβαζε βάρος η μικρή μπλα μπλα μπλα... τα έχω ξαναπεί) άρχισα να βάζω.. πλέον ζυγισμένα έχω πάρει 20 κιλά!! Δεν έχω ρούχα να βάλω!! Και τα ρούχα εγκυμοσύνης που είχα δεν μου κάνουν..!! Άστα νοιωθω πολύ άσχημα και έχω και τον άντρα μου να μου δείχνει φωτογραφίες και να μου λέει "κοίτα πως ήσουν και μόλις είχες γεννήσει".. 👿 δηλαδή "ευχαριστώ ρε!!" Πως φεύγουν αυτά βρε κορίτσια;;;;!!! Όχι τίποτα άλλο.. δεν έχω φάει και κανά παγωτακι ακόμα.. να τα βάζω αλλά να τα ευχαριστιεμαι κιόλας τρώγοντας!! 🤭

Αυτά τα νέα μας.. ελπίζω εσείς να περνάτε πιο ευχάριστα από εμάς.. 😘😘

Λυπάμαι πολύ για το σκυλακο σας... είμαι σίγουρη πως πήρε και έδωσε πολλή αγάπη... ήταν πολύ τυχερός που σε είχε για μαμά ❤️

Της μικρουλας σου της βγήκαν όλα μαζί και ζοριστηκε... μα σε όλα βιαστικό είναι το παιδάκι σου 😂 υπομονή ρε κορίτσια... ελπίζω να έχετε ήδη δει βελτίωση 

Δημοσίευση
στις On 19/7/2025 at 7:41 ΠΜ, ο/η Maya_ είπε:

Λυπάμαι πολύ για το σκυλακο σας... είμαι σίγουρη πως πήρε και έδωσε πολλή αγάπη... ήταν πολύ τυχερός που σε είχε για μαμά ❤️

Της μικρουλας σου της βγήκαν όλα μαζί και ζοριστηκε... μα σε όλα βιαστικό είναι το παιδάκι σου 😂 υπομονή ρε κορίτσια... ελπίζω να έχετε ήδη δει βελτίωση 

Καλημέρα κοριτσάκι μου! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.. ακόμα πονάει η απώλεια του..

Δυστυχώς ακόμα ζούμε ένα δράμα με τη μικρή.. πολύ κλάμα και αϋπνία.. άσε που είναι σα μαϊμουδάκι έτσι όπως κρέμεται από πάνω μου μόνιμα.. γατζωνεται κιόλας σκέψου..🥴🤭 ειδικά η μόνιμη γκρίνια και το κλάμα με τις ώρες.. και χτυπιέται ολόκληρη κιόλας..😥

Εσείς πως τα περνάτε;!! Πως είναι η μικρή σου; Κάνετε διακοπουλες; Θα κάνετε; Πόσο είναι τώρα η δική σου; Ύψος βάρος;

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!! 

Εμας ο μπέμπης είναι πλέον 8 μηνών! 73,5 εκ και 8850 γρ. Μεγαλώνει καλά αν κι έπεσε πάλι στην καμπύλη των κιλών γιατί όλη την ώρα γκρινιάζει και δεν πολύ τρώει. Κι εμάς έχει βγάλει 4 δοντακια και προετοιμάζονται αλλά 3-4 λέει ο παιδίατρος... 😵 Επίσης μπουσουλαει και οργώνει το σπίτι, ειδικά άμα τον αφήσεις μόνο του σε δωμάτιο, σέρνεται κλαίγοντας για να σε βρει 😆🥹Σηκώνεται κιόλας, είναι ο τρόμος μας πλέον επειδή αφήνει τα χέρια του και πέφτει... Έχει χτυπήσει το κεφάλι του πάρα πολλές φορές και κάθε φορά πέφτει εκεί που δεν έχω μαλακές επιφάνειες 🥲 αλλά δεν θέλει να τον κατεβάζεις, γκρινιάζει και ξανά σηκώνεται! Στην καρέκλα του δε θέλει να κάθεται πλέον, πολλά νεύρα 😅 κατά τα άλλα γελάει όλη την ώρα! ☺️

@Kiddo λυπάμαι πολύ για τον σκυλάκο σου. Δύσκολο όταν χάνεις ένα κατοικίδιο, χάνεις ένα μέλος της οικογένειας σου!! ♥️ κι εμάς είναι φουλ γκρινιάρης, μασάει τα πάντα, τρώει τα προστατευτικά που έχω βάλει στα έπιπλα 😆 κοιμάται μόνο αγκαλιά, δεν κοιμάται στο κρεβάτι του πολλές ώρες, το βράδυ ακόμα θέλει να θηλάζει συνέχεια... Προσπαθώ να μειώσω και τους πρώιμους θηλασμους επειδή θα τον πάμε σχολείο τον Σεπτέμβριο και δε θέλω να είναι εξαρτημένος από μένα και να μη θέλει να πηγαίνει 😕

Τα υπόλοιπα κορίτσια; Τι κάνετε; Πήγατε ή θα πάτε πουθενά διακοπές; Κανένα μπάνιο; Με τη ζέστη πώς τα πάτε;

Δημοσίευση
στις On 23/7/2025 at 9:22 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! 

Εμας ο μπέμπης είναι πλέον 8 μηνών! 73,5 εκ και 8850 γρ. Μεγαλώνει καλά αν κι έπεσε πάλι στην καμπύλη των κιλών γιατί όλη την ώρα γκρινιάζει και δεν πολύ τρώει. Κι εμάς έχει βγάλει 4 δοντακια και προετοιμάζονται αλλά 3-4 λέει ο παιδίατρος... 😵 Επίσης μπουσουλαει και οργώνει το σπίτι, ειδικά άμα τον αφήσεις μόνο του σε δωμάτιο, σέρνεται κλαίγοντας για να σε βρει 😆🥹Σηκώνεται κιόλας, είναι ο τρόμος μας πλέον επειδή αφήνει τα χέρια του και πέφτει... Έχει χτυπήσει το κεφάλι του πάρα πολλές φορές και κάθε φορά πέφτει εκεί που δεν έχω μαλακές επιφάνειες 🥲 αλλά δεν θέλει να τον κατεβάζεις, γκρινιάζει και ξανά σηκώνεται! Στην καρέκλα του δε θέλει να κάθεται πλέον, πολλά νεύρα 😅 κατά τα άλλα γελάει όλη την ώρα! ☺️

@Kiddo λυπάμαι πολύ για τον σκυλάκο σου. Δύσκολο όταν χάνεις ένα κατοικίδιο, χάνεις ένα μέλος της οικογένειας σου!! ♥️ κι εμάς είναι φουλ γκρινιάρης, μασάει τα πάντα, τρώει τα προστατευτικά που έχω βάλει στα έπιπλα 😆 κοιμάται μόνο αγκαλιά, δεν κοιμάται στο κρεβάτι του πολλές ώρες, το βράδυ ακόμα θέλει να θηλάζει συνέχεια... Προσπαθώ να μειώσω και τους πρώιμους θηλασμους επειδή θα τον πάμε σχολείο τον Σεπτέμβριο και δε θέλω να είναι εξαρτημένος από μένα και να μη θέλει να πηγαίνει 😕

Τα υπόλοιπα κορίτσια; Τι κάνετε; Πήγατε ή θα πάτε πουθενά διακοπές; Κανένα μπάνιο; Με τη ζέστη πώς τα πάτε;

Αααα!! Περνάτε θεϊκά και εσείς ε;!!! 🥴🤭🤭 Αγωνιστικούς χαιρετισμούς βρε αγάπη!! 💪💪

Καλημέρα!!

Σ' ευχαριστώ βρε κοριτσάκι μου.. ❤️

Πωπω πότε έφτασε ρε συ 8 μηνών;!! Πως περνάει έτσι;!!! Φτου φτου φτου ζωή σκόρδα το παιδάκι!!! 9 κιλά κοτζαμ άντρας πια!!! 🥰🥰🥰🥰🥰 Εγώ ακύρωσα τη παιδίατρο λόγο ζέστης τώρα και θα την πάω τη Τετάρτη για να ξέρω πόσο έφτασε..

Άσε χτύπησε και εμάς χθες το κεφάλι και έπαθα ένα μίνι εγκεφαλικό... Μα δεν κάθεται και σε ένα σημείο!! Ταρζανιτσα!! Ω ρε φίλε τι μας περιμένει!!! 😱 Χαρά στο κουράγιο και τη ψυχραιμία σας!!! 

Αχχχ αυτά τα δόντια... Τη ψυχή μας έχουν βγάλει! Κουράγιο.. φάσεις είναι... Τα λέω για να τα ακούω και εγώ δηλαδή.. ελπίζω να "γυρίσει" το γλυκό μου χαμογελαστό καλόβολο μωράκι και να μη μου μείνει το ορκ που έχει γίνει τώρα..🥴🤭🤭 από την άλλη με την αύξηση των θηλασμων δεν μου έχει ξανάρθει περίοδος 2 μήνες τώρα οπότε κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις τουλάχιστον..😂

Ποίο κρεβάτι του καλέ;;!!! Αν σου κάθεται έστω λίγο εκεί, σε καλό δρόμο είστε!! Εμένα ανάθεμα αν έχει κοιμηθεί στο λίκνο 10 φορές από τη γέννηση και πολύ λέω.. καταργήσαμε και τη φωλιά και πλέον είναι στο κρεβάτι μαζί μου και αυτό κάνω αγώνα να καταφέρω να την αφήσω δίπλα μου χωρίς να ξυπνήσει ενώ ακόμα και αν τα καταφέρω έρχεται προσκολλάει πάνω σου και εσύ είσαι στη γωνιτσα ενώ το παιδί έχει ολόκληρο διπλό κρεβάτι για πάρτη της!! (Εχθές δε είχε γέλιο.. κοιμηθήκαμε με τον άντρα μου στριμωγμένοι στο καναπέ στο σαλόνι και το παιδί μόνο του στο διπλό κρεβάτι..🤣🤣 αφού δεν έχουμε φύγει από το σπίτι ακόμα..🤫🫣🤭) Άσε που και αυτό θα είναι στη καλύτερη για κανά μισάωρο ~ μια ώρα;! Και ξαναξυπναει με κλάματα και οδυρμους.. έχει αρχίσει τώρα λίγο παραπάνω να μου κοιμάται το πρωί περίπου 7 με 11.. κάτι είναι και αυτό από το τίποτα.. 

Κατά τα άλλα πήραμε αυτό το καρεκλακι εμείς: https://www.skroutz.gr/s/61336490/kidnort-drommer-anadiploumeno-kareklaki-fagitou-me-xylino-skeleto-yfasmatino-kathisma-kafe-knkrz000013.html καλύπτει τις απαιτήσεις ασφαλείας (3Χ90) για blw και είναι σταθερό και στιβαρό ως ώρας.. στο χρόνο θα δείξει.. αλλά οι ζώνες εντελώς άχρηστες δυστυχώς τις τραβάει το παιδί και ανοίγουν.. anyway!

Ξεκινήσαμε δυναμικά αυτή την εβδομάδα και επίσημα τις στερεές πλέον.. ευτυχώς τρώει και δεν πετάει πολλά κάτω.. παρατηρώ μόνο όταν αρχίζει και βαριέται "παίζει" με το φαγητό και "ζωγραφίζει" το δίσκο ενώ ταιζει και τα σκυλάκια και γελάει που σηκώνονται στα 2 και περιμένουν τι άλλο θα τους ρίξει..😅 έχει φάει αρκετά πραγματακια ως τώρα και εγώ παρατηρώ με κομμένη την ανάσα τα κομμάτια που χώνει στο στόμα.. χθες μου εχωσε μισό του μισού νεκταρινι στο στόμα.. μπουκωθηκε και προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη.. #not 🥴😂 Σιγά σιγά όμως.. καθημερινά εισαγω και ένα καινούργιο τρόφιμο ενώ κάθε Παρασκευή θα εισάγουμε και ένα αλλεργιογόνο.. δικής μου έμπνευσης πρόγραμμα μετά από ένα σεμινάριο blw που έκανα.. 

Άσε με τη ζέστη που ρωτάς δεν παλεύεται!! Και για τα μωράκια μας είναι αφόρητη η κατάσταση.. υποφέρουν και αυτά.. εσείς εκεί κάτω πρέπει να ψηθηκατε άσχημα αυτή την εβδομάδα ε; Τουλάχιστον έχετε ωραίες παραλίες να πάτε.. αλήθεια πήγατε για καμία βουτιά με το μωρό; Για πες αντιδράσεις!! Εμείς δεν έχουμε πάει ακόμα αν και κάναμε καθημερινά βόλτα στη θάλασσα.. και που να τη βάλω δηλαδή..;! Άντε βρες καθαρά νερά τώρα στην Αττική..!! Ίσως τον Αύγουστο με την άδεια του συζύγου για καμιά μονοήμερη εκτός γιατί για διακοπές δεν παίζει..! Άλλωστε έχουμε να φτιάξουμε και το δωμάτιο της μικρής.. όχι ότι το κόβω να κοιμάται εκεί αλλά ας όψεται!! 

Δημοσίευση
στις On 22/7/2025 at 12:15 ΜΜ, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.. ακόμα πονάει η απώλεια του..

Δυστυχώς ακόμα ζούμε ένα δράμα με τη μικρή.. πολύ κλάμα και αϋπνία.. άσε που είναι σα μαϊμουδάκι έτσι όπως κρέμεται από πάνω μου μόνιμα.. γατζωνεται κιόλας σκέψου..🥴🤭 ειδικά η μόνιμη γκρίνια και το κλάμα με τις ώρες.. και χτυπιέται ολόκληρη κιόλας..😥

Εσείς πως τα περνάτε;!! Πως είναι η μικρή σου; Κάνετε διακοπουλες; Θα κάνετε; Πόσο είναι τώρα η δική σου; Ύψος βάρος;

Αχ βρε η ψυχούλα, πολύ τη ζορίζουν τα δοντακια... τα βγάζει και όλα μαζί ρε γαμωτο... εσείς πώς την παλεύετε με την αυπνια; ξεκουράζεσαι καθόλου μέσα στη μερα; η γιατρός σας το έχει αποκλείσει να την ενοχλεί τη μικρή κάτι αλλο; 

Εμείς καλά τα πάμε, μάλλον επειδή δεν έχουμε δοντια ακόμα 😅

Πήγαμε διακοπες, κάνουμε και κάτι διημερακια, παμε κανενα εξοχικο. Γενικά περνάει πολυ καλά η μικρή της αρέσουν πολύ οι εκδρομές, η βόλτα, η θάλασσα. Εγώ προσπαθώ να συνηθίσω το νέο τύπο διακοπών που δεν είναι ανέμελος 😂 μου λείπουν ώρες ώρες και οι διακοπές που κάναμε οι δύο μας με το σύντροφό μου αλλά από την άλλη τη βλέπω τόσο χαρούμενη και γεμάτη που χαίρομαι κι εγώ... 

Μπουσουλαει και η δικιά μας, πιάνει και σηκώνεται, προσπαθεί γενικά να τα κάνει όλα, χτυπάει παλαμάκια, γελάει κτλ μου κουτουλαει κι εμένα, δεν την προλαβαίνω πάντα και νιώθω άσχημα αλλά ώρες ώρες είναι αψυχολόγητες οι κινήσεις της 🫠

Από βάρος ύψος δεν είμαι σίγουρη, στους 6 μήνες ήταν 7 κιλά και 66.5εκ. Τώρα είναι 7 μηνών και κάτι οπότε θα έχει βάλει φαντάζομαι..

Πάντως αυτό που λέγανε ότι με τις στερεές κοιμούνται σερι καθόλου δεν το έχω δει, ξυπνάει σίγουρα 2-3 φορές να θηλάσει. Τουλάχιστον την ξαναπαίρνει ο ύπνος γρήγορα

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια!!! 

7.5 μηνων κ εμείς πλέον... ! Πως πέρασε ο καιρός τίποτα δεν κατάλαβα! 

@KiddoKiddoμου λυπάμαι πάρα πολύ... δύσκολο κομμάτι αυτό.. 😔

Πως είστε γενικά? Αϋπνία κ εμείς από εδώ... μας σκοτώνουν κάτι άλματα. Δοντάκια ακόμα τίποτα,  ούτε ένα! Τη βαφτίσαμε κιόλας τη μικρούλα μας μέσα στον Ιούλη!! 

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!! 

@Kiddo και η κόρη χαρούμενη και τα σκυλάκια χορτασμενα! 😆 

Έχουμε πάει 3-4 φορές στη θάλασσα, αλλά νιώθω ότι ταλαιπωρουμαστε παραπάνω απ' ότι χαλαρώνουμε... Έχουμε και τον μεγάλο που δεν κάθεται ήρεμος και δεν ακούει τι του λες, δε θέλει να μπει στη θάλασσα, παίρνει τα παιχνίδια ξένων παιδιών, γεμίζει άμμο και την πετάει δεξιά και αριστερά, έχουμε και το μωρό που τρέχει να την πιάσει να τη φάει. Το σκεφτόμαστε πολύ να πάμε 😅 Θα πάμε σε 2 εβδομάδες διακοπές, να δούμε πώς θα ειναι... Ευτυχώς θα έχουμε και τα αδέρφια μας, μπας και μας τα πάρουν λίγο απ' τα χέρια και ξενοιασουμε 🥲

@Maya_ ναι ρε συ... Δεν είναι καθόλου ανέμελες οι διακοπές πια... Πρέπει να έχεις στο νου σου το παιδί. Μόνο όταν μπαινεις στη θάλασσα με το μωρό και το βλέπεις να χαίρεται, αποζημιώνεσαι!! ☺️

@Kallia.Geo να την χαίρεστε στη μικρούλα σας!! ♥️

Εμείς γενικά αϋπνία με το μωρό, ευτυχώς κι εμάς θηλάζει και κοιμάται απευθείας. Ζεσταίνεται πολύ στο κρεβάτι του και ξυπνάει 🙄 επίσης, με τα δόντια με έχει ξετιναξει εμένα! Ο μεγάλος δεν είχε δόντια μέχρι που σταμάτησε να θηλάζει και ήταν όλα πολύ βολικά 🥲

Ούτε κι εγώ έχω δει αλλαγή με τις στερεές τροφές στο βραδινό ύπνο. Κάνει και 3 ύπνους μέσα στη μέρα εμάς, οπότε μπορεί να φταίει κι αυτό... Ή δεν τρώει αρκετά γεύματα... Συνήθως 4 του δίνω, αλλά δεν τρώει σε όλα με όρεξη 🙄 υπομονή κάνω για την ώρα... Εσείς σκεφτεί κανένα άλλο τρόπο; Έχετε δει αλλαγή με κάτι που κάνατε; Ή είναι απλά στο παιδί και πρέπει να περιμένουμε να μεγαλώσει και να αλλάξει συνήθειες; 

Δημοσίευση

Καλησπέρα, κορίτσια!!! Καλό μηνα!!

Συγγνώμη που χάθηκα κι εγώ, αλλά αυτό δεν λέγεται καλοκαιρινές διακοπές… 😝 Έχω έρθει μόνη στο νησί με την μπέμπα… Τι τρέξιμο είναι αυτο.. Για μπάνιο στη θάλασσα δεν το συζητώ! Πάμε κάθε μέρα και μπαίνω μέχρι την κοιλιά. Αυτό είναι όλο και όλο! Ύστερα βγαίνουμε και βλέπει ο ήλιος τα δαχτυλάκια του ποδιού μου. 11:30 έχουμε μπει στο αμάξι και πίσω… Δεν έχω ούτε που να την αφήσω για να φτιάξω την φρουτόκρεμα της… 

Σήμερα βγάλαμε το πρώτο μας δόντι! 4 ετοίμαζε και έσκασε ένα από τα κεντρικά κάτω! Ο ύπνος μας συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Κοιμάται ναι μεν αρκετές ώρες το βράδυ, αλλά ξυπνάει και θέλει στήθος για πιπίλα και φαΐ συνέχεια. Απο ημερήσιους κάνει τουλάχιστον 3. Δεν έχει όμως στάνταρ ώρες. 

Δημοσίευση

Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά… 8.500 κιλά και 71 πόντους στους 6 μήνες ακριβώς. Νταρντανομωρο!!! Δεν μπουσουλάει ακομα… σέρνεται λίγο αν την αφήσεις κάτω, αλλά βαριέται και πολλές φορές κολλάει και γκρινιάζει να τη βοηθήσεις να γυρίσει.. αν και μπορεί μια χαρά μόνη της. Είναι λίγο τεμπέλα! 

Από τροφές κορίτσια έχω βαρεθεί να πετάω κάθε μέρα την κρεατοχορτοσουπα. Τη φρούτο κρέμα την τρώει, όπως και το γιαούρτι. Τα λαχανικά με τίποτα!!! Έχετε καμία ιδέα ; Τι να κάνω; Δεν την πιέζω προς το παρόν, αλλά κάθε μέρα μαγειρεύω και πετάω… 

@Kiddo άξιζε το σεμινάριο που είχα έκανες; Θέλω κι εγώ αλλά μου φαίνεται βουνό όλο αυτό με τις κοπές. Πολύ λυπάμαι κιόλας για το σκυλάκι σας. Θα είναι πάντα στην καρδιά σας ❤️

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου!! 

Παλεύω να σας γράψω δυο μέρες τώρα αν και είμαστε λίγο καλύτερα πλέον.. βρήκα τα νέα της "κουμπιά" τουλάχιστον και κάπως κοιμόμαστε το βράδυ.. πολλά κουσουρια μας άφησε το τελευταίο άλμα και με τα δόντια μαζί.. Ωχ Παναγίτσα μου τι ήταν αυτό..!! Πλέον για να κοιμηθεί μόνο αν την έχω κολλητά πάνω μου και τη κρατάω σφιχτά και με τα δύο χέρια αγκαλιά κοιμάται.. φυσικά δεν βολευομαι και δεν ξεκουράζομαι αλλά από το να την έχω να κλαίει ασταμάτητα.. όσο για τους υπνους μέσα στη μέρα, με το ζόρι αν θα κάνει 1 μαξ 2 αν ειμαι τυχερή.. βασικά είναι να μην πάρει χαμπάρι ότι την έχω αφήσει.. ωρε κλάμα!! Έχω μάθει να κάνω τα πάντα με το ένα χέρι πλέον.. την αφήνω μόνο όταν είναι να ανοίξω τη καρέκλα της να κάτσουμε να φάμε και μέχρι να τη δέσω στη καρέκλα.. κλααάμα!!! Ευτυχώς με το που θα της βάλω το φαγητό μπροστά της ξεκινάει τρώει και σταματάει! Διαφορετικά δουλειές του σπιτιού κτλ μόνο αν είναι ο άντρας μου σπίτι να την κρατήσει εκείνος μέχρι να κάνω εγώ τίποτα..

Κατά τα άλλα, 6750γρ και 68,5εκ ύψος εμείς.. έφτασε πλέον στην 26η καμπύλη από 75η.. παρόλα αυτά μου τρώει βρε κορίτσια.. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βάζει βάρος.. η παιδίατρος δεν ανησυχεί βέβαια και εγώ δεν τρελαίνομαι όπως τρελαινομουν.. τη βλέπω δηλαδή της αρέσει πολύ το φαγητό και θηλάζει 12-14 φορές/24ωρο.. φάγαμε και αυγουλακι.. χθες έφαγε και σύκο, σήμερα κολοκύθα..! Γενικά έχει φάει πολλά τρόφιμα σε 2 εβδομάδες! Πίνει και νεράκι αν και είναι προαιρετικό το νερό το πρώτο χρόνο.. εντέλει ανακαλύψαμε ότι προτιμά να πίνει απευθείας από το ποτήρι τρελαίνεται!! Και θέλει να το κρατάει και μόνη της!! 🤣🤣 Έχει πολύ γέλιο!! Αχχ και δεν μπορώ να σας ανεβάσω βιντεάκι να γελάσετε!! Κανονικό νούμερο!!

Κατά τα άλλα τρέχω όλη μέρα κάθε μέρα.. ευτυχώς την πήρε τώρα ο άντρας μου μαζί του στο γυμναστήριο και βρήκα ευκαιρία να σας γράψω λίγο και βουρ να κάνω ένα μπάνιο όσο προλαβαίνω!! 🥳

Δημοσίευση
στις On 29/7/2025 at 10:22 ΠΜ, ο/η Maya_ είπε:

Αχ βρε η ψυχούλα, πολύ τη ζορίζουν τα δοντακια... τα βγάζει και όλα μαζί ρε γαμωτο... εσείς πώς την παλεύετε με την αυπνια; ξεκουράζεσαι καθόλου μέσα στη μερα; η γιατρός σας το έχει αποκλείσει να την ενοχλεί τη μικρή κάτι αλλο; 

Εμείς καλά τα πάμε, μάλλον επειδή δεν έχουμε δοντια ακόμα 😅

Πήγαμε διακοπες, κάνουμε και κάτι διημερακια, παμε κανενα εξοχικο. Γενικά περνάει πολυ καλά η μικρή της αρέσουν πολύ οι εκδρομές, η βόλτα, η θάλασσα. Εγώ προσπαθώ να συνηθίσω το νέο τύπο διακοπών που δεν είναι ανέμελος 😂 μου λείπουν ώρες ώρες και οι διακοπές που κάναμε οι δύο μας με το σύντροφό μου αλλά από την άλλη τη βλέπω τόσο χαρούμενη και γεμάτη που χαίρομαι κι εγώ... 

Μπουσουλαει και η δικιά μας, πιάνει και σηκώνεται, προσπαθεί γενικά να τα κάνει όλα, χτυπάει παλαμάκια, γελάει κτλ μου κουτουλαει κι εμένα, δεν την προλαβαίνω πάντα και νιώθω άσχημα αλλά ώρες ώρες είναι αψυχολόγητες οι κινήσεις της 🫠

Από βάρος ύψος δεν είμαι σίγουρη, στους 6 μήνες ήταν 7 κιλά και 66.5εκ. Τώρα είναι 7 μηνών και κάτι οπότε θα έχει βάλει φαντάζομαι..

Πάντως αυτό που λέγανε ότι με τις στερεές κοιμούνται σερι καθόλου δεν το έχω δει, ξυπνάει σίγουρα 2-3 φορές να θηλάσει. Τουλάχιστον την ξαναπαίρνει ο ύπνος γρήγορα

αχ τι ωραία!!! Μπράβο βρε κορίτσια!! Και μπράβο το κορίτσι σας!!! Φτου φτου φτου το παιδί!! ❤️❤️❤️ Καλά ναι για εμάς έχουν τελειώσει οι διακοπές.. πλέον είναι για τα παιδιά αυτά! Αλλά αυτό που λέει και η @_piripiri_, οι χαρούμενες φατσούλες τους τουλάχιστον σε ανταμείβουν!🥰🥰 Με τη βρώμη παρατήρησα υπνηλία στη δικιά μου.. βέβαια δεν ξέρω αν φταίει το ότι ξετρελαίνεται και μπουκώνεται οπότε ίσως να σχετίζεται η ποσότητα που τρώνε και όχι το τι τρώνε;! 🤷 Υποθέσεις κάνω.. προσωπικά δεν ήξερα ότι το φαγητό θα έπρεπε να φέρνει υπνηλία αλλά τώρα που το λες σχετικά με την εισαγωγή ξεκίνησε κάπως να κοιμάται σιγά σιγά.. μπορεί απλά και να συνέπεσε;! Who knows;!! Anyway..Αχχ αυτά τα δοντακια.. περίμενε έρχεται και η σειρά σας!! Τυχεροί είστε ακόμα!! Απόλαυσε "ανεμελιά" ακόμα!! 🤭🤭 Ναι ευτυχώς μας απέκλεισε οτιδήποτε άλλο η παιδίατρος.. όσο για ξεκούραση.. άστο!! Είμαι και μόνη μου εντελώς όλη μέρα.. και όλη νύχτα βασικά αλλά τεσπα!! Υγεία να έχουν τα μωράκια μας και εμείς σε 18 χρόνια ίσως ξανά κοιμηθούμε.. 🤣🤣

Δημοσίευση
στις On 29/7/2025 at 10:20 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

Γειά σας κορίτσια!!! 

7.5 μηνων κ εμείς πλέον... ! Πως πέρασε ο καιρός τίποτα δεν κατάλαβα! 

@KiddoKiddoμου λυπάμαι πάρα πολύ... δύσκολο κομμάτι αυτό.. 😔

Πως είστε γενικά? Αϋπνία κ εμείς από εδώ... μας σκοτώνουν κάτι άλματα. Δοντάκια ακόμα τίποτα,  ούτε ένα! Τη βαφτίσαμε κιόλας τη μικρούλα μας μέσα στον Ιούλη!! 

Αχχ καλοφωτιστη η κορακλα σας!!! Να χαίρεστε το όνομα της!!! Υγεία πάνω απ'όλα πάντα στη ζωή της!!! 

Μια από τα ίδια και εμείς εδώ.. έξτρα τα δόντια!! 🥴🤭🤭 Τυχεροί και εσείς ακόμα!!! Όχι ότι θα την "γλυτώσετε" 🤣

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου..😥

Δημοσίευση
στις On 30/7/2025 at 11:12 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! 

@Kiddo και η κόρη χαρούμενη και τα σκυλάκια χορτασμενα! 😆 

Έχουμε πάει 3-4 φορές στη θάλασσα, αλλά νιώθω ότι ταλαιπωρουμαστε παραπάνω απ' ότι χαλαρώνουμε... Έχουμε και τον μεγάλο που δεν κάθεται ήρεμος και δεν ακούει τι του λες, δε θέλει να μπει στη θάλασσα, παίρνει τα παιχνίδια ξένων παιδιών, γεμίζει άμμο και την πετάει δεξιά και αριστερά, έχουμε και το μωρό που τρέχει να την πιάσει να τη φάει. Το σκεφτόμαστε πολύ να πάμε 😅 Θα πάμε σε 2 εβδομάδες διακοπές, να δούμε πώς θα ειναι... Ευτυχώς θα έχουμε και τα αδέρφια μας, μπας και μας τα πάρουν λίγο απ' τα χέρια και ξενοιασουμε 🥲

@Maya_ ναι ρε συ... Δεν είναι καθόλου ανέμελες οι διακοπές πια... Πρέπει να έχεις στο νου σου το παιδί. Μόνο όταν μπαινεις στη θάλασσα με το μωρό και το βλέπεις να χαίρεται, αποζημιώνεσαι!! ☺️

@Kallia.Geo να την χαίρεστε στη μικρούλα σας!! ♥️

Εμείς γενικά αϋπνία με το μωρό, ευτυχώς κι εμάς θηλάζει και κοιμάται απευθείας. Ζεσταίνεται πολύ στο κρεβάτι του και ξυπνάει 🙄 επίσης, με τα δόντια με έχει ξετιναξει εμένα! Ο μεγάλος δεν είχε δόντια μέχρι που σταμάτησε να θηλάζει και ήταν όλα πολύ βολικά 🥲

Ούτε κι εγώ έχω δει αλλαγή με τις στερεές τροφές στο βραδινό ύπνο. Κάνει και 3 ύπνους μέσα στη μέρα εμάς, οπότε μπορεί να φταίει κι αυτό... Ή δεν τρώει αρκετά γεύματα... Συνήθως 4 του δίνω, αλλά δεν τρώει σε όλα με όρεξη 🙄 υπομονή κάνω για την ώρα... Εσείς σκεφτεί κανένα άλλο τρόπο; Έχετε δει αλλαγή με κάτι που κάνατε; Ή είναι απλά στο παιδί και πρέπει να περιμένουμε να μεγαλώσει και να αλλάξει συνήθειες; 

Και πολλά μου φαίνονται τα γεύματα να σου πω.. η δική μου παιδίατρος τουλάχιστον στο έτος θέλει να κάνουμε 3 γεύματα την ημέρα.. έκανα και εγώ το ίδιο, πίστευα ότι πρέπει να τρώει συχνά αλλά σε αυτή την ηλικία τουλάχιστον που είμαστε εμείς θέλουμε 1 μαξ 2 γεύματα την ημέρα.. μήπως για αυτό δεν τρώει με όρεξη; Μετά έχω παρατηρήσει διαφορές ανάλογα στο αν της αρέσει κάτι ή όχι.. πχ τη βρώμη τη λατρεύει θα το γλύψει, το γιαούρτι όχι τόσο.. όχι κυριολεκτικά καταφέρνει ξεβεντουζαρει το μπολ και το γλύφει!! 🤣🤣 Μετά είναι και στη κούραση της.. αν είναι πολύ κουρασμένη δεν έχει καμία όρεξη να φάει.. άσχετα με το τι ώρα ξυπνάει, μπορεί να ξύπνησε πριν μισή ώρα αλλά επειδή είναι κουρασμένη να μη θέλει!! Τέλος παρατήρησα ότι έχει περισσότερο όρεξη το απόγευμα σε σχέση με το πρωί.. το ίδιο γεύμα που της έδωσα, το πρωί δεν το ήθελε και το απόγευμα το έφαγε! Σίγουρα είναι και στο παιδί έτσι;! Για αυτό ψάξε αν είναι τα "κουμπιά" του δικού σου! 

Πάντως σας κάνω εικόνα με τα παιδιά στη θάλασσα και κλαίω!! 🤣🤣 Εσύ ως μαμά περνάς δύσκολα, στην απ'έξω όμως έχουν πολύ πλάκα!! Να τα χαίρεσαι να τα καμαρώνεις τα αγόρια σου κοριτσάκι μου!! 🥰🥰🥰

Δημοσίευση
στις On 1/8/2025 at 10:03 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά… 8.500 κιλά και 71 πόντους στους 6 μήνες ακριβώς. Νταρντανομωρο!!! Δεν μπουσουλάει ακομα… σέρνεται λίγο αν την αφήσεις κάτω, αλλά βαριέται και πολλές φορές κολλάει και γκρινιάζει να τη βοηθήσεις να γυρίσει.. αν και μπορεί μια χαρά μόνη της. Είναι λίγο τεμπέλα! 

Από τροφές κορίτσια έχω βαρεθεί να πετάω κάθε μέρα την κρεατοχορτοσουπα. Τη φρούτο κρέμα την τρώει, όπως και το γιαούρτι. Τα λαχανικά με τίποτα!!! Έχετε καμία ιδέα ; Τι να κάνω; Δεν την πιέζω προς το παρόν, αλλά κάθε μέρα μαγειρεύω και πετάω… 

@Kiddo άξιζε το σεμινάριο που είχα έκανες; Θέλω κι εγώ αλλά μου φαίνεται βουνό όλο αυτό με τις κοπές. Πολύ λυπάμαι κιόλας για το σκυλάκι σας. Θα είναι πάντα στην καρδιά σας ❤️

Φτου φτου φτου το παιδί!!! Μα τι παιδί φαγανό είναι αυτό!!! Ψυχή μου!!! Τη μέση σου σκέφτομαι μόνο..🥴 αλλά τουλάχιστον χαίρεσαι μπουτακια για δάγκωμα!! 🫠🥰🥰

Με τα λαχανικά δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω.. ευτυχώς μου τα τρώει.. μια φίλη μου είχε αυτό το πρόβλημα και τα έφτιαχνε μέσα σε παρασκευές πχ πανκεικς βάφλα σουφλέ κτλ 

Δεν το συζητώ με βοήθησε πάρα πολύ!! Και κυρίως μου έδωσε αυτοπεποίθηση.. Κάτσε να σου στείλω είναι δωρεάν!! https://babyledweaning.co/baby-led-weaning-for-beginners

Κάνε register for the workshop και κλείσε θέση σε όποια ώρα σε εξυπηρετεί! Πέφτει και αρκετή διαφήμιση βέβαια αλλά who cares;! Κράτα αυτά που σε ενδιαφέρουν! Έχει και βιντεάκια αυτή στο youtube να δείς και να της στείλεις email τυχόν απορίες σου.. απαντάει! Εγώ που της έστειλα μου απάντησε!

Όσον αφορά τις κοπές με αγχωνε και εμένα πολύ αυτό ειδικά όσο έψαχνα και διάβαζα ο καθείς είχε διαφορετικούς τρόπους.. με βοήθησε πολύ αυτή η εφαρμογή: https://solidstarts.com/safe-food-sizes-shapes-for-babies/?hcUrl=%2Fen-US

Η ουσία είναι μια όπως και να το κόψεις.. όσο μικρότερο το μωρό τόσο πιο μεγάλα τα κομμάτια που δίνουμε. Στο κρέας είχα μπερδευτεί πολύ εγώ.. αν χρειαστείς βοήθεια μου λες!

Ως τώρα πάντως ούτε gagging δεν μου έχει κάνει το παιδί! Και έχει φάει κοτόπουλο και μοσχάρι πχ που τα λες πιο "σκληρά".. άσε εμένα πάει η ψυχή μου στη κουλουρη κάθε φορά που χώνει τεράστια κομμάτια μέσα στο στόμα και επειδή έχει τα μπροστινά δοντακια τα κόβει κιόλας..😱😱😱 πλέον απλά δεν τη κοιτάω όταν βάζει κάτι στο στόμα για να μην έχουμε αυτό που κρατάω την αναπνοή μου κάθε φορά και την τρομάζω ή της περνάω τέλος πάντων τον φόβο μου.. απλά τρώμε πάντα παρέα για να με βλέπει να μασουλαω και να αντιγράφει τις κινήσεις μου.. και φυσικά έχω συνέχεια το νου μου.. δύο φορές έχει κάνει ότι πνίγεται και με το που θα την σκύψω μπροστά το έχει φτύσει ευτυχώς.. μα τα χώνει και όλα στο στόμα 🥴🤭 το σημαντικό είναι να κάθεται σωστά, να σε κοιτάει ευθεία ώστε να μην πνίγει αν χρειάζεται να γυρίζει το κεφάλι για να σε κοιτάζει και επίσης να κάθεται σε πιο ψηλό σημείο από εσένα ώστε να κοιτάει προς τα κάτω αν κάποιο κομμάτι είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να το φτύσει μόνη της.. και κυρίως αν έχει gagging να μην επεμβαίνεις πχ να την χτυπήσεις στη πλάτη γιατί πρώτα από όλα αυτό δεν βοηθάει γενικότερα και κατά δεύτερον σταματάς εκείνη τη στιγμή το αντανακλαστικό του παιδιού και δεν θα μπορέσει να το φτύσει μόνη της.. α!! Και ποτέ μα ποτέ δεν χώνουμε τα χέρια στο στόμα του παιδιού για να της βγάλουμε το κομμάτι γιατί μπορεί να το χώσουμε πιο βαθιά στο λαιμό του.. δεν θυμάμαι τώρα κάτι άλλο, μου λες αν είναι!!

Δημοσίευση
στις On 1/8/2025 at 9:57 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Καλησπέρα, κορίτσια!!! Καλό μηνα!!

Συγγνώμη που χάθηκα κι εγώ, αλλά αυτό δεν λέγεται καλοκαιρινές διακοπές… 😝 Έχω έρθει μόνη στο νησί με την μπέμπα… Τι τρέξιμο είναι αυτο.. Για μπάνιο στη θάλασσα δεν το συζητώ! Πάμε κάθε μέρα και μπαίνω μέχρι την κοιλιά. Αυτό είναι όλο και όλο! Ύστερα βγαίνουμε και βλέπει ο ήλιος τα δαχτυλάκια του ποδιού μου. 11:30 έχουμε μπει στο αμάξι και πίσω… Δεν έχω ούτε που να την αφήσω για να φτιάξω την φρουτόκρεμα της… 

Σήμερα βγάλαμε το πρώτο μας δόντι! 4 ετοίμαζε και έσκασε ένα από τα κεντρικά κάτω! Ο ύπνος μας συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Κοιμάται ναι μεν αρκετές ώρες το βράδυ, αλλά ξυπνάει και θέλει στήθος για πιπίλα και φαΐ συνέχεια. Απο ημερήσιους κάνει τουλάχιστον 3. Δεν έχει όμως στάνταρ ώρες. 

Άσε όταν είσαι μόνος σου τρέχεις σα το βεγκο και τις περισσότερες φορές με ένα χέρι και στο άλλο το παιδί.. σε καταλαβαίνω πλήρως!! 

Ααα εσείς κοιμαστε περισσότερο από εμάς πλέον!! Μπράβο το κορίτσι!! ❤️❤️

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!! 💪💪

Δημοσίευση
στις On 1/8/2025 at 10:03 ΜΜ, ο/η MarMar90 είπε:

Κι εμένα την κρεατοχορτοσουπα δεν την πολυτρωει. Να σου πω την αλήθεια δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα, το θεωρώ φυσιολογικό μεχρι να συνηθίσει τις γεύσεις.

Πάντως εγώ έχω αντικαταστήσει την πατάτα με γλυκοπατατα και βλέπω διαφορά, τρώει λίγο περισσότερο. Μήπως να το δοκίμαζες;

Κατά τ άλλα ο,τι μένει το τρώω εγώ με λιγο αλατακι, τα έχω χρυσό πληρώσει τα βιολογικά κολοκυθάκια για να τα πετάξω 😂

Τι λαχανικά βάζεις εσυ; βάζω όλο τα ίδια (κολοκυθια, καρότα κτλ). Λέω μήπως δοκιμάσω και τίποτα καινούριο 

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Maya_ είπε:

Κι εμένα την κρεατοχορτοσουπα δεν την πολυτρωει. Να σου πω την αλήθεια δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα, το θεωρώ φυσιολογικό μεχρι να συνηθίσει τις γεύσεις.

Πάντως εγώ έχω αντικαταστήσει την πατάτα με γλυκοπατατα και βλέπω διαφορά, τρώει λίγο περισσότερο. Μήπως να το δοκίμαζες;

Κατά τ άλλα ο,τι μένει το τρώω εγώ με λιγο αλατακι, τα έχω χρυσό πληρώσει τα βιολογικά κολοκυθάκια για να τα πετάξω 😂

Τι λαχανικά βάζεις εσυ; βάζω όλο τα ίδια (κολοκυθια, καρότα κτλ). Λέω μήπως δοκιμάσω και τίποτα καινούριο 

@MarMar90 Ούτε κι εμένα είναι φαν της κρεατοχοετοσουπας... Είχα παρατηρήσει ότι του έφταιγαν τα κολοκυθάκια που ήταν λίγο πικρά... Προσπάθησα να αλλάξω το ποσοστό που βάζω, και έβλεπα ότι έτρωγε λίγο παραπάνω όταν είχε λιγότερο κολοκύθι, ή μάλλον όταν είχε πιο γλυκιά γεύση το φαγητό. Οπότε θα το δοκιμάσω με γλυκοπατάτα. Ακόμα δεν τις έχω βάλει αυτές... 

Και πιπεριές προσπάθησα, ούτε με αυτές τρελάθηκε... Τώρα σκέφτομαι μήπως του κάνω το κρέας με αρακά, καρότο και ντομάτα. 

Τι αλλά λαχανικα έχετε δώσει; Ήθελα να του δώσω και μελιτζάνα, αλλά σκέφτομαι ότι ούτε αυτή θα την φάει επειδή πικρίζει... Κι εγώ έχω κολλήσει στο εύκολο "κολοκύθι, πατάτα, καρότο". 

Ο άντρας μου επίσης του είχε κάνει ένα ζωμό με καρότο, κρεμμύδι και σέλινο, ο οποίος του είχε αρέσει, αλλά εγώ βαριέμαι να κάνω τέτοια πράγματα 😆

Επίσης, κι εγώ κάθομαι και τα τρώω τα παρατημένα φαγητά... Τρώω τα δικά μου, τρώω και των παιδιών! 200 κιλά θα βγω απ' αυτή την ιστορία 😆

Δημοσίευση
στις On 7/8/2025 at 4:10 ΜΜ, ο/η Maya_ είπε:

στις On 8/8/2025 at 7:14 ΠΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

@MarMar90 Ούτε κι εμένα είναι φαν της κρεατοχοετοσουπας... Είχα παρατηρήσει ότι του έφταιγαν τα κολοκυθάκια που ήταν λίγο πικρά... Προσπάθησα να αλλάξω το ποσοστό που βάζω, και έβλεπα ότι έτρωγε λίγο παραπάνω όταν είχε λιγότερο κολοκύθι, ή μάλλον όταν είχε πιο γλυκιά γεύση το φαγητό. Οπότε θα το δοκιμάσω με γλυκοπατάτα. Ακόμα δεν τις έχω βάλει αυτές... 

Και πιπεριές προσπάθησα, ούτε με αυτές τρελάθηκε... Τώρα σκέφτομαι μήπως του κάνω το κρέας με αρακά, καρότο και ντομάτα. 

Τι αλλά λαχανικα έχετε δώσει; Ήθελα να του δώσω και μελιτζάνα, αλλά σκέφτομαι ότι ούτε αυτή θα την φάει επειδή πικρίζει... Κι εγώ έχω κολλήσει στο εύκολο "κολοκύθι, πατάτα, καρότο". 

Ο άντρας μου επίσης του είχε κάνει ένα ζωμό με καρότο, κρεμμύδι και σέλινο, ο οποίος του είχε αρέσει, αλλά εγώ βαριέμαι να κάνω τέτοια πράγματα 😆

Επίσης, κι εγώ κάθομαι και τα τρώω τα παρατημένα φαγητά... Τρώω τα δικά μου, τρώω και των παιδιών! 200 κιλά θα βγω απ' αυτή την ιστορία 😆

Καλημέρα κορίτσια μου!! 

Καλά ναι και εμείς δεν πετάμε τίποτα!! Τις περισσότερες φορές και δη αν έχει αφήσει λίγα, να πω την αμαρτία μου, τα τρώω και εγώ.. αλλά κατά κύριο λόγο τα συλλέγω και της τα ξαναδινω την επόμενη μέρα ή μέσα σε άλλες παρασκευές πχ την Τετάρτη εισάγαμε το χοιρινό και Πέμπτη την κινόα που της άρεσαν πολύ και τα λαχανικά δεν τα πολύ άγγιξε.. οπότε τα κράτησα και έγιναν πολύ ωραία μπιφτέκια λαχανικών με κινόα αυγό και βρώμη και ντιπ φυστικοβουτυρο που εισάγαμε την Παρασκευή (φτου φτου φτου πήγε πολύ καλά!!) 

Αλλά κορίτσια μου δώστε γεύσεις να δοκιμάσουν τα παιδιά.. στην τελική και εμείς ακόμα δεν θα θέλαμε να τρώμε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια.. γιατί να θέλουν τα μωράκια μας; Ιδέες τώρα για λαχανικά σε σούπα.. πράσσο, κρεμμύδι, παστινακι, σελινοριζα, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κολοκύθα, φινοκιο, καλαμπόκι.. όλα με γλυκιά επιγευση όσα σας γράφω.. και το λάχανο ή λαχανακια Βρυξελλών έχουν γλυκιά επιγευση αλλά μέσα σε σούπα δεν ξέρω πόσο θα πήγαινε.. και η γλυκοπατάτα φυσικά που αναφέρατε! Και μην αγχώνεστε με την ποσότητα που τρώνε, άλλωστε είπαμε η κύρια διατροφή τους μέχρι το έτος είναι το γάλα! Τώρα είναι για να δοκιμάζουν και να αρχίσει να συνηθίζει το εντερακι τους, πιθανές αλλεργίες κτλ.. 

Αλήθεια, εγώ να ρωτήσω ποια αλλεργιογόνα τρόφιμα έχετε εισάγει ως τώρα και αν σας έβγαλαν τίποτα σε κάποιο; Πως εμφανίστηκε τυχόν αντίδραση..; Αν και εύχομαι να μην είχατε κανένα θέμα.. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου!! 

Καλά ναι και εμείς δεν πετάμε τίποτα!! Τις περισσότερες φορές και δη αν έχει αφήσει λίγα, να πω την αμαρτία μου, τα τρώω και εγώ.. αλλά κατά κύριο λόγο τα συλλέγω και της τα ξαναδινω την επόμενη μέρα ή μέσα σε άλλες παρασκευές πχ την Τετάρτη εισάγαμε το χοιρινό και Πέμπτη την κινόα που της άρεσαν πολύ και τα λαχανικά δεν τα πολύ άγγιξε.. οπότε τα κράτησα και έγιναν πολύ ωραία μπιφτέκια λαχανικών με κινόα αυγό και βρώμη και ντιπ φυστικοβουτυρο που εισάγαμε την Παρασκευή (φτου φτου φτου πήγε πολύ καλά!!) 

Αλλά κορίτσια μου δώστε γεύσεις να δοκιμάσουν τα παιδιά.. στην τελική και εμείς ακόμα δεν θα θέλαμε να τρώμε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια.. γιατί να θέλουν τα μωράκια μας; Ιδέες τώρα για λαχανικά σε σούπα.. πράσσο, κρεμμύδι, παστινακι, σελινοριζα, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κολοκύθα, φινοκιο, καλαμπόκι.. όλα με γλυκιά επιγευση όσα σας γράφω.. και το λάχανο ή λαχανακια Βρυξελλών έχουν γλυκιά επιγευση αλλά μέσα σε σούπα δεν ξέρω πόσο θα πήγαινε.. και η γλυκοπατάτα φυσικά που αναφέρατε! Και μην αγχώνεστε με την ποσότητα που τρώνε, άλλωστε είπαμε η κύρια διατροφή τους μέχρι το έτος είναι το γάλα! Τώρα είναι για να δοκιμάζουν και να αρχίσει να συνηθίζει το εντερακι τους, πιθανές αλλεργίες κτλ.. 

Αλήθεια, εγώ να ρωτήσω ποια αλλεργιογόνα τρόφιμα έχετε εισάγει ως τώρα και αν σας έβγαλαν τίποτα σε κάποιο; Πως εμφανίστηκε τυχόν αντίδραση..; Αν και εύχομαι να μην είχατε κανένα θέμα.. 

Ναι, κολοκύθα σκεφτόμουν κι εγώ να βάλω όταν θα έρθει το φθινόπωρο. Πιπεριά Φλωρίνης δεν άρεσε στον κύριο, γενικά η πιπεριά δεν πήγε πολύ καλά... 🙄 Το πράσο όντως μια φορά το είχε βάλει ο άντρας μου και άρεσε. Το χρησιμοποιεί εκείνος αρκετά, εγώ δεν το αγοράζω γιατί δεν μπορώ να κουβαλάω πράσα, τα μισά είναι πιο ψηλά από εμένα! 😅 Το λάχανο και τα λαχανακια είναι πολύ καλή ιδέα!!! Ευχαριστώ!! 

Από αλλεργιογόνα, έχω δώσει αυγό, αλοιφές από φυστίκι, αμύγδαλο, σουσάμι, φουντούκι. Βρώμη και προζυμενιο ψωμάκι με κανονικό αλεύρι (που έφτιαξε ο προκομμενος μου). Από ψάρια έχω δώσει λαβράκι, τσιπούρα και μπαρμπούνι. Τώρα θα βάλω και γλώσσα γιατί μας το ζητάνε από το σχολείο. Και από φρέσκο γάλα, μόνο κατσικίσιο που το έχω προσθέσει στη βρώμη για πρωινό. 

Τώρα, βλέπω ότι είναι και τα ακόλουθα: όστρακα που δεν τρώω 🤢, σογια επειδή είναι αλμυρή δεν σκέφτομαι να δώσω, μουστάρδα επίσης μου φαίνεται too much, γαρίδες και τέτοια... Δεν ξέρω, δεν έχω ρωτήσει τον παιδίατρο... 🙄 το λουπινο που δεν έχω ιδέα τι είναι... 

Ευτυχώς πάντως, απ' αυτά που έχουμε δώσει, δεν έχουμε δει κάτι σε ενόχληση, κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάποιο πρήξιμο. Έχουν πάει καλά. Μόνο αντίδραση επειδή δεν του αρέσουν έχουμε... Τρέφεται για την ώρα με φρούτα και κρέμες 🥲 η μπανάνα δεν του αρέσει, τα spreads επίσης, ούτε η φάβα του αρέσει, ούτε το ψάρι. Για το γιαούρτι μόνο τρελαίνεται, το ροδάκινο και το αγγούρι. Αυτά. Α, και να υπερτερεί το καρότο στις σούπες. That's it. Τέλος. 🥲 Ελπίζω όταν ξεμπερδεψουμε με τα δόντια να τα πάμε καλύτερα. 🙄

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Ναι, κολοκύθα σκεφτόμουν κι εγώ να βάλω όταν θα έρθει το φθινόπωρο. Πιπεριά Φλωρίνης δεν άρεσε στον κύριο, γενικά η πιπεριά δεν πήγε πολύ καλά... 🙄 Το πράσο όντως μια φορά το είχε βάλει ο άντρας μου και άρεσε. Το χρησιμοποιεί εκείνος αρκετά, εγώ δεν το αγοράζω γιατί δεν μπορώ να κουβαλάω πράσα, τα μισά είναι πιο ψηλά από εμένα! 😅 Το λάχανο και τα λαχανακια είναι πολύ καλή ιδέα!!! Ευχαριστώ!! 

Από αλλεργιογόνα, έχω δώσει αυγό, αλοιφές από φυστίκι, αμύγδαλο, σουσάμι, φουντούκι. Βρώμη και προζυμενιο ψωμάκι με κανονικό αλεύρι (που έφτιαξε ο προκομμενος μου). Από ψάρια έχω δώσει λαβράκι, τσιπούρα και μπαρμπούνι. Τώρα θα βάλω και γλώσσα γιατί μας το ζητάνε από το σχολείο. Και από φρέσκο γάλα, μόνο κατσικίσιο που το έχω προσθέσει στη βρώμη για πρωινό. 

Τώρα, βλέπω ότι είναι και τα ακόλουθα: όστρακα που δεν τρώω 🤢, σογια επειδή είναι αλμυρή δεν σκέφτομαι να δώσω, μουστάρδα επίσης μου φαίνεται too much, γαρίδες και τέτοια... Δεν ξέρω, δεν έχω ρωτήσει τον παιδίατρο... 🙄 το λουπινο που δεν έχω ιδέα τι είναι... 

Ευτυχώς πάντως, απ' αυτά που έχουμε δώσει, δεν έχουμε δει κάτι σε ενόχληση, κάποια αλλεργική αντίδραση ή κάποιο πρήξιμο. Έχουν πάει καλά. Μόνο αντίδραση επειδή δεν του αρέσουν έχουμε... Τρέφεται για την ώρα με φρούτα και κρέμες 🥲 η μπανάνα δεν του αρέσει, τα spreads επίσης, ούτε η φάβα του αρέσει, ούτε το ψάρι. Για το γιαούρτι μόνο τρελαίνεται, το ροδάκινο και το αγγούρι. Αυτά. Α, και να υπερτερεί το καρότο στις σούπες. That's it. Τέλος. 🥲 Ελπίζω όταν ξεμπερδεψουμε με τα δόντια να τα πάμε καλύτερα. 🙄

Α έχεις δώσει αρκετά!! Μια χαρά το παιδί και μπράβο που δεν έχει εμφανίσει καμία αλλεργία!! Φτου φτου!! Εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι πρέπει να προσέξω στο παιδί για τυχόν αλλεργίες.. πως μπορεί να εμφανιστεί.. οκ ελέγχω το δέρμα της και είναι φυσιολογικό.. τώρα κάτι άλλο που πρέπει να έχω το νου μου δεν ξέρω..

Καλά μη σκας και στην δικιά μου δεν αρέσει το γιαούρτι, η πατάτα και το σύκο.. το σύκο μλκ!! 😱🤣 Και τρώει το ακτινίδιο, το κολοκύθι και το φασολακι!! 😆😆 Και λατρεύει το αβοκάντο!! Τρώει κάθε μέρα! Δοκίμασε το και αυτό.. σε σούπα τώρα δεν νομίζω.. αλήθεια έχεις ξεκινήσει κομμάτια ή μόνο αλεσμένα ακόμα; Αλλιώς και σαν σπρεντ το αβοκάντο είναι τέλειο!! Με τόνο πχ και λεμόνι..🤤

Γαρίδες ή καβούρι σκέφτομαι να δώσω την επόμενη Παρασκευή.. η σόγια είναι αλλεργιογόνα;! Όχι όχι σίγουρα δεν κάνει κάτω του έτους λόγο νατρίου!! Η σάλτσα σόγιας δηλαδή.. Δεν μπορεί ο οργανισμός τους να το επεξεργαστεί ..Και φρέσκο γάλα ξέρω ότι δεν κάνει κάτω του έτους.. σου είπε ο παιδίατρος να δώσεις; 

Έχω κατεβάσει μια λίστα με τρόφιμα να της δώσω τις πρώτες 100 μέρες κατάλληλα από 6 μηνών.. για αλλεργιογόνα μου έχει αυτά:

IMG_20250810_154056707_AE~2.jpg

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Α έχεις δώσει αρκετά!! Μια χαρά το παιδί και μπράβο που δεν έχει εμφανίσει καμία αλλεργία!! Φτου φτου!! Εγώ δεν είμαι σίγουρη για το τι πρέπει να προσέξω στο παιδί για τυχόν αλλεργίες.. πως μπορεί να εμφανιστεί.. οκ ελέγχω το δέρμα της και είναι φυσιολογικό.. τώρα κάτι άλλο που πρέπει να έχω το νου μου δεν ξέρω..

Καλά μη σκας και στην δικιά μου δεν αρέσει το γιαούρτι, η πατάτα και το σύκο.. το σύκο μλκ!! 😱🤣 Και τρώει το ακτινίδιο, το κολοκύθι και το φασολακι!! 😆😆 Και λατρεύει το αβοκάντο!! Τρώει κάθε μέρα! Δοκίμασε το και αυτό.. σε σούπα τώρα δεν νομίζω.. αλήθεια έχεις ξεκινήσει κομμάτια ή μόνο αλεσμένα ακόμα; Αλλιώς και σαν σπρεντ το αβοκάντο είναι τέλειο!! Με τόνο πχ και λεμόνι..🤤

Γαρίδες ή καβούρι σκέφτομαι να δώσω την επόμενη Παρασκευή.. η σόγια είναι αλλεργιογόνα;! Όχι όχι σίγουρα δεν κάνει κάτω του έτους λόγο νατρίου!! Η σάλτσα σόγιας δηλαδή.. Δεν μπορεί ο οργανισμός τους να το επεξεργαστεί ..Και φρέσκο γάλα ξέρω ότι δεν κάνει κάτω του έτους.. σου είπε ο παιδίατρος να δώσεις; 

Έχω κατεβάσει μια λίστα με τρόφιμα να της δώσω τις πρώτες 100 μέρες κατάλληλα από 6 μηνών.. για αλλεργιογόνα μου έχει αυτά:

IMG_20250810_154056707_AE~2.jpg

Κι εγώ αναρωτιέμαι τι πρέπει να κοιτάω κάθε φορά... όταν δίναμε τα φυστίκια κοιτούσα μην τυχόν και πρηστεί και δεν παίρνει ανάσα. Έχει αλλεργία ο αδερφός του άντρα μου, οπότε κοιτουσα μην κανει κανένα επεισόδιο όπως είχε κάνει αυτός μικρος... Διαφορετικά, κοιτάω μην βγάλει κανένα δερματικό, κοκκινίλα, σπυριά ή τίποτα τέτοιο. Επίσης, αίμα στα κακα.... Κάτι άλλο δεν ξέρω 🤷

Το αβοκάντο το είχα δοκιμάσει με μπανάνα και κανέλα σε κρέμα. Του άρεσε πολύ. Το δοκίμασα σε κομμάτια με αυγό, ακόμα την τρώει εκείνη τη μερίδα 🥲 ακλαφτο πήγε. Ευτυχώς που μου αρέσει εμένα και το έφαγα εγώ 😋 αχ, σύκα 🤤🤤 μας λένε να τα δίνουμε στον μεγάλο που έχει δυσκοιλιότητα... Δεν τα τρώει 🙄🙄

Σα τη λίστα σου έχει edamame και τόφου. Αυτά σογιες είναι νομίζω... Οπότε υποθέτω ότι στις λίστες που διάβαζα εννοούσαν σογια το λαχανικό και όχι τη σάλτσα... Εμένα στη σάλτσα πήγε το μυαλό μου, κιόλας επειδή η επόμενη τροφή που είχε ήταν η μουστάρδα 🙄 πάντως αλάτι έχει φάει το παιδί μας... Μου εγλειφε τον ώμο μια φορά που είχαμε πάει στη θάλασσα... 🤦τι κουσουρι θα του αφήσει αυτό τώρα, θα δείξει 😅

Με κομμάτια ξεκινήσαμε τώρα τελευταία. Έδινα μιξ, μια πουρεδες μια κομμάτια μιας και του άρεσε να αρπάζει τα δικά μας... Προτιμάει τα κόμματα πλέον, οπότε είπαμε να τα δίνουμε μόνο έτσι. Αγγούρι, ροδάκινο, καρπούζι και πανκεικ τύπου με αυγό. 

Ο παιδίατρος μάς είχε πει στις αρχές (5 μηνών) για το φρέσκο γάλα να το κάνουμε κρέμα με σιμιγδάλι. Μας είπε ότι και φρέσκο είναι οκ (τον είχαμε ρωτήσει ξανά για την ηλικία των 8 μηνών), αλλά ότι καλύτερο είναι να δίνουμε φόρμουλα άμα είναι να δώσουμε κάτι σε αυτήν την ηλικία. Επειδή είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και τέτοια κι όχι για άλλο λόγο είπε. Εγώ ήξερα ότι πειράζει το έντερο, αλλά μου λέει ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφεύγεται, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο σε έρευνες. Είναι ψαγμενος και διαβάζει συνέχεια, οπότε τον εμπιστεύομαι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω στο μωρό φρέσκο γάλα να πιει, σε αντικατάσταση κάποιου θηλασμού δηλαδή. Μόνο σε παρασκευές. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κι εγω σε επαρχία βαφτισα τον γιο μου και δεν είχαμε θέμα που δεν ειμαστε παντρεμένοι με θρησκευτικό. Μαλλον δεν ειναι πολύ στάνταρ το τι ισχύει και δεν ακολουθούν όλοι το ίδιο..
    • Εγώ πάντως που ρώτησα σε εκκλησίες στον νομό Κορινθίας (εκεί είναι η καταγωγή μου) όλες μου αρνήθηκαν και είπαν ότι χρειάζεται να έχω κάνει και εγώ θρησκευτικό για να μπορώ να το βαφτίσω σε εκκλησία. Τώρα το κοιτάζω για Αθήνα,μου είπε μια φίλη μου ότι σε ιδιωτικά κτήματα μπορείς να κάνεις κανονικά τα πάντα χωρίς πιστοποιητικό και δεν τους νοιάζει ούτε το θέμα του νονου.
    • @Sotiria_94 εγω δ παιρνω τίποτα. Οι εξετάσεις μ ηταβ πολυ καλες. @Maria98 εισαι Κρήτη ναι καλα λες. Σε ποιο μέρος? Έχετε τουλάχιστον θάλασσα κοντά?
    • Κι εγώ αναρωτιέμαι τι πρέπει να κοιτάω κάθε φορά... όταν δίναμε τα φυστίκια κοιτούσα μην τυχόν και πρηστεί και δεν παίρνει ανάσα. Έχει αλλεργία ο αδερφός του άντρα μου, οπότε κοιτουσα μην κανει κανένα επεισόδιο όπως είχε κάνει αυτός μικρος... Διαφορετικά, κοιτάω μην βγάλει κανένα δερματικό, κοκκινίλα, σπυριά ή τίποτα τέτοιο. Επίσης, αίμα στα κακα.... Κάτι άλλο δεν ξέρω 🤷 Το αβοκάντο το είχα δοκιμάσει με μπανάνα και κανέλα σε κρέμα. Του άρεσε πολύ. Το δοκίμασα σε κομμάτια με αυγό, ακόμα την τρώει εκείνη τη μερίδα 🥲 ακλαφτο πήγε. Ευτυχώς που μου αρέσει εμένα και το έφαγα εγώ 😋 αχ, σύκα 🤤🤤 μας λένε να τα δίνουμε στον μεγάλο που έχει δυσκοιλιότητα... Δεν τα τρώει 🙄🙄 Σα τη λίστα σου έχει edamame και τόφου. Αυτά σογιες είναι νομίζω... Οπότε υποθέτω ότι στις λίστες που διάβαζα εννοούσαν σογια το λαχανικό και όχι τη σάλτσα... Εμένα στη σάλτσα πήγε το μυαλό μου, κιόλας επειδή η επόμενη τροφή που είχε ήταν η μουστάρδα 🙄 πάντως αλάτι έχει φάει το παιδί μας... Μου εγλειφε τον ώμο μια φορά που είχαμε πάει στη θάλασσα... 🤦τι κουσουρι θα του αφήσει αυτό τώρα, θα δείξει 😅 Με κομμάτια ξεκινήσαμε τώρα τελευταία. Έδινα μιξ, μια πουρεδες μια κομμάτια μιας και του άρεσε να αρπάζει τα δικά μας... Προτιμάει τα κόμματα πλέον, οπότε είπαμε να τα δίνουμε μόνο έτσι. Αγγούρι, ροδάκινο, καρπούζι και πανκεικ τύπου με αυγό.  Ο παιδίατρος μάς είχε πει στις αρχές (5 μηνών) για το φρέσκο γάλα να το κάνουμε κρέμα με σιμιγδάλι. Μας είπε ότι και φρέσκο είναι οκ (τον είχαμε ρωτήσει ξανά για την ηλικία των 8 μηνών), αλλά ότι καλύτερο είναι να δίνουμε φόρμουλα άμα είναι να δώσουμε κάτι σε αυτήν την ηλικία. Επειδή είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και τέτοια κι όχι για άλλο λόγο είπε. Εγώ ήξερα ότι πειράζει το έντερο, αλλά μου λέει ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφεύγεται, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο σε έρευνες. Είναι ψαγμενος και διαβάζει συνέχεια, οπότε τον εμπιστεύομαι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω στο μωρό φρέσκο γάλα να πιει, σε αντικατάσταση κάποιου θηλασμού δηλαδή. Μόνο σε παρασκευές. 
    • Ναι θέλει τόσο πολύ γιατί θα εξεταστώ κι εγώ με τον σύζυγό και το παιδί μαζί και θα του γίνει και μαγνητική προσώπου... και αλλού που πήρα να ρωτήσω τόσο κάνει 1 μήνα... το θέμα είναι ότι δε τη κανουν όλοι την εξέταση.  Είναι πιο εξειδικευμένη από την απλή αμνιοπαρακέντηση....
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...