Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Έχουμε μέλλον ακόμα δηλαδή.. 

Καλά άσε τα φορμακια... Το γυμναστήριο.. η αλλαξιερα.. το ριλαξ... Νομίζω έχουν αρχίσει να "μπαίνουν" από το στεγνωτηριο..!! 🥴

Α! Δεν μας έχει πει τίποτα απολύτως η παιδίατρος!! Θα την ρωτήσω τώρα που θα πάμε μήπως βοηθήσει.. σε ευχαριστώ!!

Τίποτα! Εμείς πάντως είχαμε μεγάλο θέμα και πήραμε το σιρόπι, δεν καθόταν το μωρό στο στήθος, έβαζε τα κλάματα επειδή ζοριζοταν και γινοταν πολεμος ο θηλασμός 😢 

Οπότε αν η μικρούλα σας δεν δείχνει να ενοχλείται λογικά δεν είναι ανησυχητικό 😊

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Maya_ είπε:

Τίποτα! Εμείς πάντως είχαμε μεγάλο θέμα και πήραμε το σιρόπι, δεν καθόταν το μωρό στο στήθος, έβαζε τα κλάματα επειδή ζοριζοταν και γινοταν πολεμος ο θηλασμός 😢 

Οπότε αν η μικρούλα σας δεν δείχνει να ενοχλείται λογικά δεν είναι ανησυχητικό 😊

Το είχαμε βασικά.. ετσι όπως το περιγράφεις.. πίστευα ότι έφταιγε ότι έχω έντονη ροή και πετάγοταν το γάλα που την ενοχλούσε... τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα βέβαια, πλέον το κάνει αυτό όταν είναι πολύ κουρασμένη, οπότε δεν προσπαθώ καν να τη ταισω όταν είναι να πάμε για ύπνο.. απλα την αφήνω να ψιλοκοιμηθει κανά 20' πρώτα και μετά τη ταιζω μισοκοιμησμενη και τουλάχιστον αν ξυπνήσει εντελώς να έχει κοιμηθεί και λίγο.. πίστευα ότι ήταν από το άλμα που περάσαμε τον Απρίλη όμως.. δεν ήξερα ότι μπορεί να είναι από τις παλινδρόμησεις..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Το είχαμε βασικά.. ετσι όπως το περιγράφεις.. πίστευα ότι έφταιγε ότι έχω έντονη ροή και πετάγοταν το γάλα που την ενοχλούσε... τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα βέβαια, πλέον το κάνει αυτό όταν είναι πολύ κουρασμένη, οπότε δεν προσπαθώ καν να τη ταισω όταν είναι να πάμε για ύπνο.. απλα την αφήνω να ψιλοκοιμηθει κανά 20' πρώτα και μετά τη ταιζω μισοκοιμησμενη και τουλάχιστον αν ξυπνήσει εντελώς να έχει κοιμηθεί και λίγο.. πίστευα ότι ήταν από το άλμα που περάσαμε τον Απρίλη όμως.. δεν ήξερα ότι μπορεί να είναι από τις παλινδρόμησεις..

Τι να σου πω κι εγώ πολλά είχα υποθέσει, για έντονη ροή, για χαμηλή ροή, για κολικούς κτλ

Αλλά ο παιδιατρος ήταν βέβαιος πως ήταν γοπ οπότε τον εμπιστεύομαι 

Δημοσίευση

Σταματάνε γύρω στον 5ο μήνα οι αναγωγες κλπ ! Με τις στερεές σταματάει! 

Λοιπόν blw meals λέγεται το app ! Εγώ το χρησιμοποιουσα για τις κοπες. 

Πρωτες βοηθειες εχω κανει εδω  Firstaider.gr , μας το έκανε δώρο ο γυναικολογος το σεμινάριο.. 

Είναι πολύ μωράκια ακόμα για να σταματάμε κάτι που κάνουν κ να καταλαβαίνουν θεωρώ 

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Πρωτες βοηθειες εχω κανει εδω  Firstaider.gr , μας το έκανε δώρο ο γυναικολογος το σεμινάριο.. 

Είναι πολύ μωράκια ακόμα για να σταματάμε κάτι που κάνουν κ να καταλαβαίνουν θεωρώ 

Σ' ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!! Πολύτιμες πληροφορίες!! 

Οπότε οι εμετοί μπορεί να είναι και φυσιολογικοί..; Τόσο πολύ βρε παιδί μου όμως..;! Καλή ώρα σήμερα πουρνο πουρνο με τους γιδοβοσκους εμείς 6:30 μου άφησε μια ρουκέτα πάνω στο μαλλί.. γέμισε η πλάτη μου, το μαξιλάρι, μέχρι και ο κ@λ@ς μου!! Άντε άλλος ένας μήνας.. μετά ίσως αρχίσω να φέρνω σε άνθρωπο.. 🤪😆

Καλά για να καταλαβαίνουν σίγουρα! Απλά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό και πως πρέπει να το διαχειριστώ; Το κάνουν και τα δικά σας; Ή η δικιά μου δείχνει τάση στις πολεμικές τέχνες;! 🤭 Και τι την αφήνω απλά να με κοπαναει; 🥴 Τώρα πχ έχουμε ξεκινήσει τα "κόλλα 5" κάθε φορά που προσπαθεί να με χαστουκισει έτσι..🫣🤣 

Δημοσίευση
στις πριν 20 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Εμάς μας είπε ότι είναι πολύ έντονο όλο αυτό με τις γουλιες στον 4ο κ 5ο μήνα . Όντως είναι πολύ έντονο όλο αυτό! 

Ε ναι εκεί.. έχει ήδη ένα μήνα που ξεκίνησε σε τέτοιο βαθμό όλο αυτό.. να δω και η δική μου παιδίατρος τι θα μας πει..

Δημοσίευση

17482545889595261839626165179436.jpg

17482547087657476613028168704565.jpg

Η εισαγωγή στα τρόφιμα δηλαδή θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα; Εννοώ μέσα στο μήνα θα δώσουμε και λαχανικά και φρούτα και κρέας και δημητριακά..; Πολύ "γρήγορο" μου φάνηκε το πρόγραμμα.. όχι;! Έτσι είναι φυσιολογικά; Δεν έχω ιδέα..😶‍🌫️

Δημοσίευση

Όχι όχι! Καθόλου γρήγορο δεν είναι το πρόγραμμα.. ειδικά αν κάνεις το blw θα τρώει πολύ λίγο,  ίσα ίσα δλδ που θα κάνεις τις εισαγωγές για πρώτο μήνα. Εγώ κάποιες εισαγωγές τις είχα κάνει πιο νωρίς και στη μικρούλα μου το ίδιο θα κάνω. 

Δημοσίευση

Μιλάμε πολλές αναγωγες κ σε εμένα... αντε να περάσει γτ δεν μπορώ άλλο! Παιδευονται κιόλας πολύ τα μικρακια ..

Όσο για το ξύλο,  δεν καταλαβαίνουν ακόμα καλά που πάνε τα χεράκια τους. Ούτε να ξεχωρίσει το χάδι με το χτύπημα 

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Kallia.Geo είπε:

Μιλάμε πολλές αναγωγες κ σε εμένα... αντε να περάσει γτ δεν μπορώ άλλο! Παιδευονται κιόλας πολύ τα μικρακια ..

Όσο για το ξύλο,  δεν καταλαβαίνουν ακόμα καλά που πάνε τα χεράκια τους. Ούτε να ξεχωρίσει το χάδι με το χτύπημα 

Μακάρι να είναι αυτό.. το σκύλο πάντως μια χαρά τον ξεχωρίζει και τον χαϊδεύει.. 🥴🤭

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου! 

6.200γρ και 65εκ ύψος εμείς χθες! Ευτυχώς γλιτώσαμε το πόσιμο εμβόλιο που φοβόμουν, θα το κάνουμε όμως τον επόμενο μήνα.. 🥴 συζητήσαμε και τη μπανάνα που της έδωσα..🤭 μου είπε μπορούμε να δίνουμε έτσι ότι θέλουμε, με προσοχή μόνο.. περισσότερο για να αρχίσει να "παίζει" εφόσον κάθεται κανονικά στο ποπό της και πιάνει γερά με τα χέρια της.. Μας είπε ακόμα που τη ρώτησα, δεν έχει σημασία αν θα ξεκινήσουμε με φρούτα ή λαχανικά, είναι μύθος ότι αν ξεκινήσει με φρούτα θα θέλει μόνο γλυκές γεύσεις μετά και πως ούτως ή άλλως το γάλα που πίνουν είναι γλυκό.. μου έδωσε και εμένα κάτι φυλλάδια για τη διατροφή (ακόμα δεν τα έχω δει) αλλά ήταν πολύ free σε φάση ότι το φυλλάδιο που μας δίνει είναι ένας γενικότερος μπουσουλας όχι αυστηρή σύσταση.. μόνο λάδι και αλάτι/μπαχαρια να μην έχουν από εκεί και πέρα ότι θέλουμε κάνουμε.. επίσης συνεχίζει να πέφτει στις καμπύλες αλλά ευτυχώς δεν ανησυχεί, μας εξήγησε πάλι ότι στο δεύτερο τρίμηνο είναι αναμενόμενο στα αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη.. ενώ μας επιβεβαίωσε ότι έχουμε γοπ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να περιμένουμε να μεγαλώσει λίγο.. μας είπε ότι υπήρχε ένα πόσιμο σκεύασμα το οποίο βοηθούσε σε γοπ αλλά σταμάτησαν να το εισάγουν στην Ελλάδα και ότι άλλο υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι εγκεκριμένο για χρήση σε τόσο μωρά και για αυτό η ίδια αποφεύγει να δίνει κάτι.. αυτά! 

P.S πάντως μας βρήκε υπερκινητικότητες!! 🥴😆

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κορίτσια μου! 

6.200γρ και 65εκ ύψος εμείς χθες! Ευτυχώς γλιτώσαμε το πόσιμο εμβόλιο που φοβόμουν, θα το κάνουμε όμως τον επόμενο μήνα.. 🥴 συζητήσαμε και τη μπανάνα που της έδωσα..🤭 μου είπε μπορούμε να δίνουμε έτσι ότι θέλουμε, με προσοχή μόνο.. περισσότερο για να αρχίσει να "παίζει" εφόσον κάθεται κανονικά στο ποπό της και πιάνει γερά με τα χέρια της.. Μας είπε ακόμα που τη ρώτησα, δεν έχει σημασία αν θα ξεκινήσουμε με φρούτα ή λαχανικά, είναι μύθος ότι αν ξεκινήσει με φρούτα θα θέλει μόνο γλυκές γεύσεις μετά και πως ούτως ή άλλως το γάλα που πίνουν είναι γλυκό.. μου έδωσε και εμένα κάτι φυλλάδια για τη διατροφή (ακόμα δεν τα έχω δει) αλλά ήταν πολύ free σε φάση ότι το φυλλάδιο που μας δίνει είναι ένας γενικότερος μπουσουλας όχι αυστηρή σύσταση.. μόνο λάδι και αλάτι/μπαχαρια να μην έχουν από εκεί και πέρα ότι θέλουμε κάνουμε.. επίσης συνεχίζει να πέφτει στις καμπύλες αλλά ευτυχώς δεν ανησυχεί, μας εξήγησε πάλι ότι στο δεύτερο τρίμηνο είναι αναμενόμενο στα αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη.. ενώ μας επιβεβαίωσε ότι έχουμε γοπ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να περιμένουμε να μεγαλώσει λίγο.. μας είπε ότι υπήρχε ένα πόσιμο σκεύασμα το οποίο βοηθούσε σε γοπ αλλά σταμάτησαν να το εισάγουν στην Ελλάδα και ότι άλλο υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι εγκεκριμένο για χρήση σε τόσο μωρά και για αυτό η ίδια αποφεύγει να δίνει κάτι.. αυτά! 

P.S πάντως μας βρήκε υπερκινητικότητες!! 🥴😆

Χαχαχα νομίζω το υπερκινητικη το ήξερες ήδη δεν χρειαζόταν να στο πει 😂😂

Δεν σου είπε πως το έλεγαν το σιρόπι ε; αναρωτιέμαι αν είναι αυτό που δίναμε κι εμείς η κάποιο άλλο

Λάδι και μπαχαρικά δεν κανει; ούτε ελαιολαδο; 

Εμείς ξεκινήσαμε να δίνουμε βρώμη (σκέτη με νερο) και λίγο νεράκι σε ποτηρακι να το συνηθίζει στο απογευματινο και έκανε σαν τρελή και για τα δύο. 

Μετά φυσικα προσφέρω και στήθος αλλά μου είπε ο παιδιατρος ότι ο σκοπός είναι να αντικαταστήσει στο απογευματινο τελείως το γάλα με τη βρώμη.

Αλλά ρε κορίτσια πολύ νωρίς δεν είναι για να αρχίσουμε να κόβουμε θηλασμους; φαντάζομαι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή αλλά μου φάνηκε πάρα πολύ νωρίς 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Maya_ είπε:

Χαχαχα νομίζω το υπερκινητικη το ήξερες ήδη δεν χρειαζόταν να στο πει 😂😂

Δεν σου είπε πως το έλεγαν το σιρόπι ε; αναρωτιέμαι αν είναι αυτό που δίναμε κι εμείς η κάποιο άλλο

Λάδι και μπαχαρικά δεν κανει; ούτε ελαιολαδο; 

Εμείς ξεκινήσαμε να δίνουμε βρώμη (σκέτη με νερο) και λίγο νεράκι σε ποτηρακι να το συνηθίζει στο απογευματινο και έκανε σαν τρελή και για τα δύο. 

Μετά φυσικα προσφέρω και στήθος αλλά μου είπε ο παιδιατρος ότι ο σκοπός είναι να αντικαταστήσει στο απογευματινο τελείως το γάλα με τη βρώμη.

Αλλά ρε κορίτσια πολύ νωρίς δεν είναι για να αρχίσουμε να κόβουμε θηλασμους; φαντάζομαι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή αλλά μου φάνηκε πάρα πολύ νωρίς 

Άστα να πάνε!! Έκανε κολοτουμπες, ανασηκωνόταν, βουταγε παιχνίδια, τα πέταγε απέναντι.. 🥴😅 και ίσως λέει για αυτό και να κάνει τόσους εμετούς.. αν χτυπιέται έτσι συνέχεια.. ευτυχώς που μου κοιμάται.. αλλά τις 2-3 ώρες που θα είναι ξύπνια τη φορά.. Παναγία μου!! 🫣

Όχι ρε γμτ δε σκέφτηκα καθόλου να τη ρωτήσω για το ποιο σιρόπι είναι..

Όλως τυχαίως ρωτήσαμε και εμείς για το νερό, σε άλλο πλαίσιο βέβαια (γιατί ανησυχούσε ο άντρας μου μήπως "δηλητηριάζουμε" το παιδί με το λίγο νεράκι που πίνει όταν τη κάνουμε μπάνιο) και μας είπε ότι δεν θέλει να της δίνουμε γενικά νερό γιατί χορταίνει με αυτό και πως το πρώτο χρόνο η κύρια διατροφή της θα είναι το γάλα.. ακόμα και βρομη μας είπε με γάλα που έχω αντλήσει θα της δίνω και μετά θηλασμό.. "ευτυχώς" δεν πεθαίνει όταν καταπίνει λίγο νερό στο μπάνιο αλλά να μην της δώσουμε νερό να πιει.. όχι καθόλου λάδι και αλάτι/μπαχαρικά αλλά νεροβραστα.. εμάς δεν μας είπε πάντως να αντικαταστήσει το οτιδήποτε..  ίσα ίσα.. τώρα τι να σου πω.. για την ώρα το άφησε τελείως πάνω μας πότε θέλουμε να δώσουμε αν θέλουμε να δώσουμε κτλ.. δεν καίγομαι να τη ξεκινήσω κιόλας, περισσότερο για να ξέρω ρώτησα αν κάνει να της δώσω κάτι να "παίζει" όσο τρώμε εμείς που χτυπιέται το ζητιανακι!! 🤭 Χθες πάντως με αυτοπεποίθηση πλέον της έδωσα μισή μπανάνα και τη τσάκισε όλη!!! Μη με ρωτάς βέβαια πόσο από αυτό κατέληξε πάνω της/στο πάτωμα και πόσο στο στομάχι της.. 😆 έχει δίκιο η @_piripiri_.. γυμνή!! Μόνο έτσι.. 🙃 πουρέ την έκανε με τα ούλα της η γλυκούλα.. 🥰 Ο άντρας μου βέβαια σε ένα μόνιμο πανικό "πνίγεται" και "πνίγεται" ήταν.. τον καημένο.. καρδιακό τον βλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα.. 🤣 

Πάντως και μιας φίλης μου η δική της παιδίατρος μέχρι το χρόνο της είχε αντικαταστήσει όλα τα γεύματα με φαγητό.. μόνο το πρωί και το βράδυ πλέον έδινε γάλα του σούπερ μάρκετ.. αλλά αυτή δεν θήλαζε κιόλας.. δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορά.. 🤷 μήπως να ρωτήσεις μια σύμβουλο θηλασμού..; Ή αν καταφέρει να το δει κάποια κοπέλα που μπορεί να γνωρίζει καλύτερα να μας πει.. @Xrisa95 ; @Kallia.Geo ; 

Δημοσίευση
στις On 25/5/2025 at 8:58 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

Λοιπόν! Αρχικά κλο είναι να βάζεις κάτω κάτι καθαρό για να μπορείς να πιάνεις ο,τι πέφτει κ να το δίνεις πάλι να τρώει.

Δες βίντεο με gagging , από YouTube, για να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ τον πνιγμό. 

Εμένα με βόλεψε πολύ ο ατμομαγειρας σε αυτή τη φάση να σου πω την αλήθεια.. 

Να βλέπεις τις κοπες στην κάθε ηλικία για να είσαι safe ,εγώ είχα μια εφαρμογή για αυτό,  μόλις κοιτάξω θα σου στείλω

Πωπω αυτο το gagging εμένα ακόμα με φρικαρει... Έχω δει, έχω διαβάσει, έχω εμπειρία από το πρώτο παιδί... Και πάλι, κάθε φορά που κάνει κγχχχκχγγχχκκ το μωρό σκεφτομαι, πάει, το σκότωσα το παιδί μου, το έδεσα κιόλας με τα λουριά, δε θα προλάβω να του κάνω καρπα 🥲😅😆

Δημοσίευση
στις On 26/5/2025 at 8:16 ΠΜ, ο/η Kiddo είπε:

Άσε ναι.. anyway όλα καλά..! 

Τα φοβάμαι τα δόντια με το θηλασμό.. εσύ πως τα πάς με αυτό; Σε έχει δαγκώσει..; 

Να ρωτήσω θερμοκρασία πως του παίρνετε; Μου είπε η παιδίατρος μασχάλη αλλά δεν κάθεται και το θερμόμετρο κρατάει αρκετή ώρα για ηλεκτρονικό.. της πήρα το άλλο για το κούτελο και το αυτί που μπαίνει αλλά πάντα φυσιολογική θερμοκρασία δείχνει ακόμα και όταν τη νοιωθω ζεστή και δεν είμαι σίγουρη ότι παίρνει σωστά τη θερμοκρασία της.. 

Και εγώ στο πάτωμα την αφήνω.. αλλού την αφήνω όμως αλλού την βρίσκω!! 🫣😅 Για την αποστείρωση έχω σταματήσει να ανησυχώ να σου πω.. θα το ρωτήσω και στη παιδίατρο βέβαια αλλά μου είπαν ότι εφόσον βάζει πράγματα στο στόμα ότι και να κάνεις είναι δώρον άδωρον.. άσε που εγώ έχω και τα σκυλιά που έχει αρχίσει να αλληλεπιδρά μαζί τους και τη γλύφουν, τα βουτάει βάζει το τρίχωμα τους στο στόμα.. 🥴

Τα δόντια τα καταλαβαίνω όταν θηλάζω, αλλά δεν με ενοχλούν. Όταν κάνει αυτά τα περίεργα που τραβάει τη θηλή, αυτό που κάνει και η μικρή της @Kallia.Geo τότε με πονάνε τα δόντια. 

Κάτι για να τον ανακουφίσω δεν είχα κάνει. Αλλά υπάρχουν διάφορα τζελ ή μασητικά που τα κρυώνεις για να ανακουφίζουν. Εγώ απλά του έδινα κρύα φαγητά. Γιαούρτι δροσερό δηλαδή, με δροσερά φρούτα κτλ... Και τα κλασικά μασητικά που έχουμε, όχι κάτι συγκεκριμένο. Έβαζε μόνος του και τα χέρια στο στόμα, τώρα το σταμάτησε κι αυτό. 

Εμείς έχουμε πιστόλι με υπέρυθρες για θερμόμετρο. Τα άλλα δεν με βολεψαν ούτε κι εμένα. Κι εγώ ώρες ώρες τον νιώθω ζεστό αλλά το πιστόλι λέει ότι έχει νορμάλ θερμοκρασία κι αναρωτιέμαι αν είναι αυτό λάθος ή έχω εγώ κρύο χέρι... 🤷 Πάντως το μωρό γενικά έχει πιο ζεστή θερμοκρασία από εμάς. Πχ σε εμένα βγάζει σε σταθερή βάση 36,4-36,5 και στο μωρό 36,6-36,7 οπότε από κει κρίνω... Οπότε κάνω συχνά πυκνά δειγματοληψία για να έχω ένα μέσο όρο... 🤷

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η _piripiri_ είπε:

Πωπω αυτο το gagging εμένα ακόμα με φρικαρει... Έχω δει, έχω διαβάσει, έχω εμπειρία από το πρώτο παιδί... Και πάλι, κάθε φορά που κάνει κγχχχκχγγχχκκ το μωρό σκεφτομαι, πάει, το σκότωσα το παιδί μου, το έδεσα κιόλας με τα λουριά, δε θα προλάβω να του κάνω καρπα 🥲😅😆

Μιας και είπες καρπα, έχεις κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών για μωρα; 

Έχετε να προτείνετε κάποιο μαθημα/σεμινάριο μήπως;

Μπορεί να γίνει από το σπίτι ή μόνο δια ζώσης; 

Δημοσίευση
στις On 26/5/2025 at 1:15 ΜΜ, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Maya_

Εγώ μπήκα έστειλα και περιμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου. Έρχονται και στο σπίτι για το σεμινάριο! Δεν ξέρω τιμές ακόμα.. αν δεν, θα συνεχίσω να το ψάχνω.. αν βρεις και εσύ τίποτα άλλο να προτείνεις πες μου!!

Δημοσίευση

Κορίτσια μου, καλημέρα! 

Εχετε μοιραστεί τόσα ενδιαφέροντα πράγματα!! Πρέπει να κρατήσω σημειώσεις… αλλά είμαι σε δύσκολη φάση και με καίει το θέμα του ύπνου! 
Η μικρή μου έχει κάνει το στήθος πιπίλα και δεν κοιμάται διαφορετικά σε βαθμό που μπορεί το βράδυ να ξυπνάει και ανά 10 λεπτά αν «χάσει» το βυζι. Εγώ προσπαθώ να κοιμηθώ σαν σίγμα τελικό για να είμαι σκυμμένη από πάνω της και να της το προσφέρω για να ξανακοιμηθεί…κι αν κάνω πως γυρίζω, αρχίζει το κλάμα. Δεν δέχεται να κοιμηθεί με κανένα άλλο τρόπο, παρά μόνο στα χέρια ισως. Παλεύει και ο αντρας μου, αλλά ούτε αυτος τα καταφέρνει. Με το που πάει να τη βάλει στη φωλιά… χαμός! Αύριο μπαίνει 19η εβδομάδα:.. τελειώνουμε δηλαδή αυτές τις εβδομάδες του άλματος/ παλινδρόμησης ύπνου, αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη η κατάσταση. 

Εσείς πώς το κάνετε ρε κορίτσια και διαχωρίζετε τον θηλασμό με τον ύπνο; 

Εννοείται πως δέχομαι συμβουλές/πιέσεις να αρχίσω να δίνω ξένο γάλα μήπως είναι πιο βαρύ και μήπως έτσι ξεκολλήσει λίγο από το στήθος. Στην αρχή ήμουν φουλ αρνητική, αλλά όσο περνάνε οι μέρες και η αϋπνία με καταρρακώνει, έχω αρχίσει και το σκέφτομαι. 

Καθε συμβουλή δεκτή! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Πολύ σωστά! Για αυτό συστήνεται ήπιος αποθηλασμος για να μειωθεί σταδιακά η παραγωγή και να αποφευχθούν αυτά.. δηλαδή ο έντονος πόνος, το πέτρωμα και κατ'επεκταση τυχόν αποστήματα και φλεγμονές/μαστιτιδες.. ειδικά το πρώτο διάστημα μετά τη γέννα που δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και συνήθως έχουμε υπερπαραγωγή.. P.S Αν δε, έχει χρησιμοποιηθεί και θηλαστρο, τα κορίτσια πρέπει να πεθαίνουν στο πόνο.. πολύ κρίμα..😥
    • ο δικός μου σύντροφός ήταν αρνητικός από την αρχή δεν μπορούσε να το δεκτεί καθ΄όλου , όμως η δική μυ επιθυμία αλλά και η δική του περισσότερο τον έκαναν να αλλάξει γνώμη και πάλι μου λέει , εάν νοιώσεις ότι δεν θές σταματάμε και ας χάσουμε αυτά τα χρήματα . Σου έχω στείλει και pm
    • Κορίτσια μου, καλημέρα!  Εχετε μοιραστεί τόσα ενδιαφέροντα πράγματα!! Πρέπει να κρατήσω σημειώσεις… αλλά είμαι σε δύσκολη φάση και με καίει το θέμα του ύπνου!  Η μικρή μου έχει κάνει το στήθος πιπίλα και δεν κοιμάται διαφορετικά σε βαθμό που μπορεί το βράδυ να ξυπνάει και ανά 10 λεπτά αν «χάσει» το βυζι. Εγώ προσπαθώ να κοιμηθώ σαν σίγμα τελικό για να είμαι σκυμμένη από πάνω της και να της το προσφέρω για να ξανακοιμηθεί…κι αν κάνω πως γυρίζω, αρχίζει το κλάμα. Δεν δέχεται να κοιμηθεί με κανένα άλλο τρόπο, παρά μόνο στα χέρια ισως. Παλεύει και ο αντρας μου, αλλά ούτε αυτος τα καταφέρνει. Με το που πάει να τη βάλει στη φωλιά… χαμός! Αύριο μπαίνει 19η εβδομάδα:.. τελειώνουμε δηλαδή αυτές τις εβδομάδες του άλματος/ παλινδρόμησης ύπνου, αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη η κατάσταση.  Εσείς πώς το κάνετε ρε κορίτσια και διαχωρίζετε τον θηλασμό με τον ύπνο;  Εννοείται πως δέχομαι συμβουλές/πιέσεις να αρχίσω να δίνω ξένο γάλα μήπως είναι πιο βαρύ και μήπως έτσι ξεκολλήσει λίγο από το στήθος. Στην αρχή ήμουν φουλ αρνητική, αλλά όσο περνάνε οι μέρες και η αϋπνία με καταρρακώνει, έχω αρχίσει και το σκέφτομαι.  Καθε συμβουλή δεκτή! 
    • @Maya_ Εγώ μπήκα έστειλα και περιμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου. Έρχονται και στο σπίτι για το σεμινάριο! Δεν ξέρω τιμές ακόμα.. αν δεν, θα συνεχίσω να το ψάχνω.. αν βρεις και εσύ τίποτα άλλο να προτείνεις πες μου!!
    • Καλημέρα, έχεις δίκιο. Μέχρι κι εγώ που έκανα μεικτη διατροφή και όχι για πολλούς μήνες σταδιακά έκανα δύο θηλασμους μετά έναν και τέλος. Ούτε χάπι ούτε πόνος, μια μικρή δυσφορία δύο μέρες και ηρέμησαν. Ίσως επειδή έχουν μεγαλύτερη παραγωγή τα κορίτσια να νιώθουν πιο έντονο πόνο?
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...