Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Σε άλλα νέα από αυτά που συζητήσατε, έχω και εγώ πολύ μεγάλο θέμα με τα κιλά. Ενώ κάνω διατροφή με διαιτολόγο χάνω ελάχιστα. Καμία σχέση με αυτό που μου έλεγαν ότι με το θηλασμό χάνεις. Το ακριβώς αντίθετο μου είπε η διαιτολόγος. Ότι λόγω προλακτίνης είναι σαν να αντιστέκεται το σώμα στο να χάσεις. Πεινάω απίστευτα πολύ για να χάσω μισό κιλό την εβδομάδα.

Όσο για το δέρμα….δράμα!!! με το που γέννησα δεν μπορούσα να βαλω καμιά κρέμα πάνω. Έτσουζε, πετούσα κοκκινίλες σε όλο το πρόσωπο και είχα τρομερή φαγούρα. Πήγα σε μία δερματολόγο και μου είπε ότι είναι ή σμηγματοροϊκή δερματίτιδα ή αρχή ροδόχρους ακμής. Μου έδωσε μια κρέμα αλλά δε μου έκανε τίποτα. Ακόμα τα ίδια χάλια έχω. Έχω κλείσει ραντεβού την άλλη βδομάδα να πάω σε άλλο δερματολόγο να δω τι θα μου πει.

Τα λόχεια εμένα μου κράτησαν γύρω στον μήνα. Αν και αίμα είχα πολύ λίγες μέρες. Κάτι κιτρινίλες έιχα μετά. Πήγα και στο γυναικολόγο όταν σαράντισα και μου έκανε έλεγχο και ήταν όλα πολύ καλά. Εγώ βέβαια παρατηρώ μια πολύ μικρή ακράτεια. Την ώρα δηλαδή που νιώθω ότι θέλω να πάω τουαλέτα μπορεί να μου φύγουν κάποια σταγονίτσες.

Πωπώ διαβάζω ότι γράφω και βγάζω μια απελπισία. 😂😂 Ακούγονται χειρότερα από ότι είμαι. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που έχω το κοριτσάκι μου κι ας ειμαι χοντρή, με σπυράκια και εννοείται άλουστη!!! 😂

Δημοσίευση

@KiddoΜε τα σκυλιά δεν έχω καταλάβει ακριβώς να σου πω τι παίζει. Από τη μία μου φαίνονται αδιάφορα ως προς την μπέμπα, αλλά από την άλλη δείχνουν να ζηλεύουν. Ειδικά η μεγάλη θα έρθει πάντα την ώρα που θα την έχω αγκαλιά και θα την ταΐζω, να απαιτήσει χάδι με το άλλο χέρι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν πειράζουν τα παιχνίδια της. Δεν μπορώ να σου πω πως χάρηκαν πάντως με την άφιξη της στο σπίτι… 😂😂😂

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MarMar90 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου!

Έχω πάρα πολύ καιρό και εγώ να σας γράψω, αλλά δεν ήμουν σίγουρη τι ακριβώς να σας πω. Περίμενα να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και μετά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα έχουμε καταφέρει. Η μπέμπα μας είναι ένα πολύ δύσκολο μωρό… Κυρίως με το θέμα του ύπνου. Τα βράδια μπορεί να κοιμηθεί 6-7 ώρες συνεχόμενα αλλά όχι κάθε μέρα. Τη μία θα κοιμηθεί 6 ωρεσ και την άλλη ανά 2 h θα ξυπνάει. Το πρόβλημα όμως είναι μέσα στη μέρα. Δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Ενώ φαίνεται ότι νυστάζει και κοιμάται σε κάποια φάση στα χέρια με το που πας να την αφήσεις κάτω ξυπνάει και κλαίει. Τινάζεται μέσα στη φωλιά και δεν ηρεμεί αν δεν την σηκώσεις. Εννοείται η αϋπνία της φέρνει υπερένταση και τα απογεύματα μετά τις πέντε περνάμε πολύ δύσκολα. Εγώ πέφτω μαζί της για ύπνο σχεδόν κάθε μέρα στις εφτάμιση γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Εντωμεταξύ μου το λένε όλοι οι γύρω μου ότι είναι πολύ δύσκολο μωρό και δεν είναι έτσι συνήθως τα μωρά και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ. 

Ούτε η βόλτα της αρέσει. Είναι σαν να μην βολεύεται πουθενά. Μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει με το αυγό και στα 10 λεπτά έκλαιγε. Τώρα κλαίει με το που την ακουμπήσω στο αυγό. Δοκίμασα και την καλαθούνα και το ίδιο. Τολμήσαμε κι εμείς και πήγαμε ένα ταξιδάκι τώρα για την 25η Μαρτίου και πραγματικά μου βγήκε ξινό. Μέσα στο καρότσι μόνο έκλαιγε και σταματούσε μόνο όταν εξαντλούταν. Μέσα στο αυτοκίνητο το ίδιο. Ευτυχώς είχα πάρει και τον μάρσιπό μαζί και κάπως εκεί βολεύτηκε.Όπως καταλαβαίνετε φύγαμε άρον άρον.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι ένα μωρό που κάθεται και ρεμβάζει μόνο του γιατί η δικιά μου το κάνει για ελάχιστα λεπτά. Δεν έχω καθόλου βοήθεια και κάθε μέρα περιμένω να φτάσει το απόγευμα να γυρίσει ο άντρας μου να με ξεκουράσει για 1 h.Την αγαπώ πάρα πολύ και δεν θα το άλλαζα με τίποτα, αλλά ώρες ώρες με πιάνουν σκέψεις ότι εγώ κάνω κάτι λάθος και με παίρνει από κάτω. Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη!!!

Στα θετικά είναι ότι έχει εδραιωθεί ο θηλασμός. Κάνουμε αποκλειστικό. Χθες την ζύγισα 5.100 και είναι δύο μηνών και τριών ημερών. Σήμερα θα πάμε και στην παιδίατρο για το πρώτο εμβόλιο.

Κορίτσι μου μην απελπίζεσαι. Έτσι ήμασταν κι εμείς. Και με το καροτσι, τον ύπνο, το κλαμα και όλα.

Και με έπαιρνε το παράπονο γιατί το δικό μας μωρό να είναι τόσο δύσκολο. Όποτε πηγαίναμε για εξετάσεις οι γιατροι μας το έλεγαν στα μούτρα ότι είναι πολύ ζόρικη 😅

Με το καροτσι ειχε ξεκινήσει ο καημένος ο άντρας μου να την πηγαίνει κάτι 5λεπτες βόλτες μπας και συνηθίσει και γυρνούσε ουρλιάζοντας. Και με το αυγό και χωρίς.

Όλα αυτά μέχρι τους 2μιση μήνες. Ήταν λες και μέσα σε 2-3 μέρες είχαμε άλλο μωρό. Ξαφνικά άρχισε να της αρέσει το καροτσι και να κάθεται με τις ώρες, να αποκοιμιεται μόνη της, να πηγαίνουμε για φαγητό. Από εκεί που κοιμόταν μόνο στα χέρια μέσα στη μέρα άρχισε να κάνει πολύ καλούς ύπνους στο κρεβάτι. Τη νυχτα έγινε πιο προβλέψιμη. 

Νομίζω ότι κάπου στις 12 εβδομάδες ηρεμούν απότομα. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να εξετάσεις το ενδεχόμενο μήπως την ενοχλεί κάτι στο γάλα, ίσως κάποια αλλεργια. Σε εμάς έπαιξε ρόλο και αυτό. 

Αλλά αλήθεια οι δύο μήνες είναι το peak της γκρίνιας για τα δύσκολα μωρά 😂 εγώ στους δύο μήνες όχι ταξιδι δεν πήγαινα, ούτε μέχρι το περίπτερο

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι όλα τα μωρά έτσι και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά δεν κρατάει για πάντα, έχετε πολύ καλύτερες μέρες μπροστά σας 😊

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου!

Έχω πάρα πολύ καιρό και εγώ να σας γράψω, αλλά δεν ήμουν σίγουρη τι ακριβώς να σας πω. Περίμενα να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και μετά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα έχουμε καταφέρει. Η μπέμπα μας είναι ένα πολύ δύσκολο μωρό… Κυρίως με το θέμα του ύπνου. Τα βράδια μπορεί να κοιμηθεί 6-7 ώρες συνεχόμενα αλλά όχι κάθε μέρα. Τη μία θα κοιμηθεί 6 ωρεσ και την άλλη ανά 2 h θα ξυπνάει. Το πρόβλημα όμως είναι μέσα στη μέρα. Δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Ενώ φαίνεται ότι νυστάζει και κοιμάται σε κάποια φάση στα χέρια με το που πας να την αφήσεις κάτω ξυπνάει και κλαίει. Τινάζεται μέσα στη φωλιά και δεν ηρεμεί αν δεν την σηκώσεις. Εννοείται η αϋπνία της φέρνει υπερένταση και τα απογεύματα μετά τις πέντε περνάμε πολύ δύσκολα. Εγώ πέφτω μαζί της για ύπνο σχεδόν κάθε μέρα στις εφτάμιση γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Εντωμεταξύ μου το λένε όλοι οι γύρω μου ότι είναι πολύ δύσκολο μωρό και δεν είναι έτσι συνήθως τα μωρά και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ. 

Ούτε η βόλτα της αρέσει. Είναι σαν να μην βολεύεται πουθενά. Μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει με το αυγό και στα 10 λεπτά έκλαιγε. Τώρα κλαίει με το που την ακουμπήσω στο αυγό. Δοκίμασα και την καλαθούνα και το ίδιο. Τολμήσαμε κι εμείς και πήγαμε ένα ταξιδάκι τώρα για την 25η Μαρτίου και πραγματικά μου βγήκε ξινό. Μέσα στο καρότσι μόνο έκλαιγε και σταματούσε μόνο όταν εξαντλούταν. Μέσα στο αυτοκίνητο το ίδιο. Ευτυχώς είχα πάρει και τον μάρσιπό μαζί και κάπως εκεί βολεύτηκε.Όπως καταλαβαίνετε φύγαμε άρον άρον.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι ένα μωρό που κάθεται και ρεμβάζει μόνο του γιατί η δικιά μου το κάνει για ελάχιστα λεπτά. Δεν έχω καθόλου βοήθεια και κάθε μέρα περιμένω να φτάσει το απόγευμα να γυρίσει ο άντρας μου να με ξεκουράσει για 1 h.Την αγαπώ πάρα πολύ και δεν θα το άλλαζα με τίποτα, αλλά ώρες ώρες με πιάνουν σκέψεις ότι εγώ κάνω κάτι λάθος και με παίρνει από κάτω. Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη!!!

Στα θετικά είναι ότι έχει εδραιωθεί ο θηλασμός. Κάνουμε αποκλειστικό. Χθες την ζύγισα 5.100 και είναι δύο μηνών και τριών ημερών. Σήμερα θα πάμε και στην παιδίατρο για το πρώτο εμβόλιο.

Κορίτσι μου καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου! Αυτά που σου λένε μην τα ακούς κ μην αγχώνεσαι! Ναι τα μωράκια τους πρώτους 6 μήνες είναι δύσκολα, δηλαδή και εγώ έλεγα τώρα αυτό είναι φυσιολογικό? Να με καταβάλλει η κούραση, η αϋπνία, και να μη χαίρομαι το μωρό μου? Ναι, είναι. Η κόρη μου ήταν πιο εύκολο σχετικά μωρο, ο γιος μου μετα έκλαιγε ασταμάτητα για πολύ καιρό, ήθελε συνέχεια αγκαλιές, να κοιμάται μόνο πάνω μου, ξυπνουσε αμετρητες φορες καθε βραδυ κλπ. Τώρα είναι 15 μηνων και είναι ένα πολύ ήσυχο κ υπακουο μωράκι, τόσο που μου κάνει τεράστια εντύπωση!! Αλλάζουν, θα το δεις. Απλώς το πρώτο διάστημα είναι πολλά πράγματα, να συνηθίσουν το ότι βγήκαν από τη μαμά, να ωριμάσει το πεπτικό τους, κολικοι, δόντια και τόσα άλλα. Υπομονή, δεν είναι δύσκολο μωρο, είναι απλά μικρό μωρό! Όλα θα πάνε καλά!

Δημοσίευση
στις πριν 41 λεπτά, ο/η Gif-e είπε:

Κορίτσι μου καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου! Αυτά που σου λένε μην τα ακούς κ μην αγχώνεσαι! Ναι τα μωράκια τους πρώτους 6 μήνες είναι δύσκολα, δηλαδή και εγώ έλεγα τώρα αυτό είναι φυσιολογικό? Να με καταβάλλει η κούραση, η αϋπνία, και να μη χαίρομαι το μωρό μου? Ναι, είναι. Η κόρη μου ήταν πιο εύκολο σχετικά μωρο, ο γιος μου μετα έκλαιγε ασταμάτητα για πολύ καιρό, ήθελε συνέχεια αγκαλιές, να κοιμάται μόνο πάνω μου, ξυπνουσε αμετρητες φορες καθε βραδυ κλπ. Τώρα είναι 15 μηνων και είναι ένα πολύ ήσυχο κ υπακουο μωράκι, τόσο που μου κάνει τεράστια εντύπωση!! Αλλάζουν, θα το δεις. Απλώς το πρώτο διάστημα είναι πολλά πράγματα, να συνηθίσουν το ότι βγήκαν από τη μαμά, να ωριμάσει το πεπτικό τους, κολικοι, δόντια και τόσα άλλα. Υπομονή, δεν είναι δύσκολο μωρο, είναι απλά μικρό μωρό! Όλα θα πάνε καλά!

Συμφωνώ τόσο πολύ με την απάντησή σου: @MarMar90 μην ακους αυτά που σου λένε.... Καποιες μανουλες έχουν την ανάγκη να διατυμπανίζουν ότι γέννησαν τα σούπερ μωρά! Όλα σωστά τα κάνεις και κάθε εβδομάδα που περνάει θα είναι όλα καλύτερα - και για σένα και για το μωρό. Για μένα στους 4 μήνες βλέπεις μια σημαντική διαφορά, στους έξι θα είναι ακόμη καλύτερα. Οι πρώτοι μήνες είναι πάρα πολύ δύσκολοι, και για κάποια μωράκια δυσκολότεροι. Επίσης τα προγράμματα των μωρών αλλάζουν συνέχεια ακόμη και όταν τα θεωρούμε"στρωμένα". Μην πιέζεις τον εαυτό σου!

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου!

Έλα ρε συ... απλώς δυσκολεύεται και δεν έχει βρει το πρόγραμμα της ακόμα και βγαίνει ένταση. Και λογικό είναι, εσύ που την ζεις από μέσα, να το βιώνεις απελπιστικά... Δεν βοηθάει και η αϋπνία και δεν βοηθάει και που οι προσπάθειες σου να την ηρεμήσεις βγαίνουν άκαρπες... 

Όπως είπαν και τα κορίτσια, θέλει υπομονή. Το πρόγραμμα θα χαλάει και θα φτιάχνει για αρκετό καιρό... Το μωρό εμάς δεν κοιμάται εδώ και 2 μήνες πάνω από 2ωρο ούτε στο κρεβάτι του ούτε δίπλα μας. Σήμερα, ανά μία ώρα ξύπναγε... Θέλει και τον χειρισμό του, πχ τον ακουμπάς στο ριλαξ και κλαίει. Αν τον αφήσεις κάμποση ώρα, θα σταματήσει μόνος του. Στο καρότσι μπορεί να κοιμάται με τις ώρες, αλλά στο αυτοκίνητο δεν του αρέσει, κλαίει συνέχεια στο κάθισμα του. Επίσης, δεν του αρέσει το μπάνιο, κλαίει σα να το σφάζουν. Που και καλά τα ηρεμεί το ζεστό νερό, εμάς ούτε καν 🥲

Ξεκίνα τα πειράματα και δες τι φταίει στη βόλτα. Μπορεί να ζεσταίνεται, μπορεί να κρυώνει, μπορεί να την ενοχλεί ο ήλιος ή το σκέπαστρο, μπορεί να θέλει να είναι πιο όρθια, μπορεί να ζεσταίνεται ή να κρυώνει, μπορεί να την ενοχλεί ο αέρας (στον μεγάλο μας τον ενοχλούσε ο αέρας και ο ήχος του πολύ), μπορεί το καρότσι, οι ιμάντες, ο ανάδρομος Άρης, κάτι 😅 αν δεν ηρεμεί, πάτε σπίτι και δοκιμάζετε την επόμενη εβδομάδα. Κάθε μέρα κι άλλη έκπληξη θα είναι 😆

Επίσης, εμάς ο μεγάλος δεν κοιμόταν με τίποτα με το που τον άφηνες κάτω, κι έτσι κάναμε κάτι που βέβαια δεν προτείνω σε άλλους γονείς. Επειδή τιναζοταν στο 20λεπτο και ξυπνούσε, τον βάλαμε μπρούμυτα να κοιμηθεί. Μόνο έτσι κατάφερε και κοιμήθηκε ένα σερί. Το κάναμε την ημέρα που μπορούσαμε να τον προσέχουμε βέβαια, αλλά του έφυγε αυτός ο εκνευρισμός... Κάντε δοκιμές, και θα βρείτε τα κουμπια της κάποια στιγμή... Υπομονή θέλει ☺️☺️

Δημοσίευση

Να είστε καλά ρε κορίτσια… Μου δώσατε πολτ κουράγιο με τις απαντήσεις σας… έπρεπε να σας είχα γράψει νωρίτερα!! Ειλικρινά ευχαριστώ! 🙏❤️

@Maya_ έχω κόψει γαλακτοκομικά και αυγό που ανακαλύψαμε ότι της προκαλεί τρομερούς πόνους. 

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια μου !!! 

3.5 μηνων κ μεις , 6.200 και 62εκ είμαστε!! Εμείς κάνουμε πολύ καλούς ύπνους (σκόρδα θελω) 8 με 9 ώρες το βράδυ και την υπόλοιπη μέρα μισή με μια ωρίτσα!! Είναι ήσυχη αρκετά κ της αρέσει πολύ η βόλτα...! Όσο για την τηλεόραση,  ναι κ εμείς το έχουμε αυτό το θέμα! Έχει ξεκινήσει το συνειδητό γέλιο πλέον και κάθε φορά που βλέπει την αδερφή της , λιώνει! 

Δημοσίευση

Όσο για εμένα,  τα λοχεια σταμάτησαν στις 30 μέρες και στις 40 πήγα για έλεγχο στο γυναικολογο. Τώρα έχω ραντεβού πάλι αυτή τη βδομάδα! 

Εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με το σώμα μου , είχα πάθει μεγάλη κρίση στην πρώτη γέννα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πλέον κουράζομαι αν περπατήσω λίγο,  γτ δυστυχώς δεν περπατάω πολύ... γίνονται οι περισσότερες βόλτες με το αυτοκίνητο πλέον. 

Δημοσίευση

@MarMar90να μην ακούς αυτά που λένε! Κλείσε τα αυτακια σου κ ακολουθα το μωρακι σου... ετσι ελεγαν κ σε εμενα κ κοντευα να τρελαθω ! Το καθε παιδακι ειναι τελειως διαφορετικο. Εμενα η δικια μου ηρεμησε οταν ξεκινησε να μπουσουλαει κ να ειναι πιο ανεξαρτητη. Με τον υπνο ομως ακομα δεν έχει στρώσει... σκέψου ότι το μωρό κοιμάται όλο το βράδυ και εκείνη με ξυπνάει ανά 2 ώρες 

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Να είστε καλά ρε κορίτσια… Μου δώσατε πολτ κουράγιο με τις απαντήσεις σας… έπρεπε να σας είχα γράψει νωρίτερα!! Ειλικρινά ευχαριστώ! 🙏❤️

@Maya_ έχω κόψει γαλακτοκομικά και αυγό που ανακαλύψαμε ότι της προκαλεί τρομερούς πόνους. 

Πολύ χαίρομαι ρε γλυκουλα που ένιωσες καλύτερα ❤️ πραγματικά δεν είσαι η μόνη και δεν πάει τίποτα στραβά με το μωράκι σου.. είναι απλά μωρακι!

Ααα οκ το έχεις ψάξει ήδη με τη διατροφη! 

Ενημερωτικά (δεν σου λέω τι να κάνεις, σου λέω τι μου είπε εμένα ο παιδιατρος) επειδή σε εμάς επέμενε κι αφού έκοψα αυτά, σταμάτησα και μοσχαρι, ξηρούς καρπούς και σόγια. Η σόγια ειδικά βρίσκεται σε πάρα πολλά συσκευασμένα προϊόντα.

Η αλήθεια είναι πως έχω δει μεγάλη διαφορά αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω διατροφής η αν θα ηρεμούσε έτσι κι αλλιώς. Πάντως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω σιγά σιγά να ξαναβάζω κάποια πράγματα στη διατροφή μου και να παρακολουθώ.

Δημοσίευση
στις πριν 59 λεπτά, ο/η Maya_ είπε:

Πολύ χαίρομαι ρε γλυκουλα που ένιωσες καλύτερα ❤️ πραγματικά δεν είσαι η μόνη και δεν πάει τίποτα στραβά με το μωράκι σου.. είναι απλά μωρακι!

Ααα οκ το έχεις ψάξει ήδη με τη διατροφη! 

Ενημερωτικά (δεν σου λέω τι να κάνεις, σου λέω τι μου είπε εμένα ο παιδιατρος) επειδή σε εμάς επέμενε κι αφού έκοψα αυτά, σταμάτησα και μοσχαρι, ξηρούς καρπούς και σόγια. Η σόγια ειδικά βρίσκεται σε πάρα πολλά συσκευασμένα προϊόντα.

Η αλήθεια είναι πως έχω δει μεγάλη διαφορά αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω διατροφής η αν θα ηρεμούσε έτσι κι αλλιώς. Πάντως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσω σιγά σιγά να ξαναβάζω κάποια πράγματα στη διατροφή μου και να παρακολουθώ.

Καλέ κάθε συμβουλή δεκτή! Εμάς μας έκανε κολικούς εκεί γύρω στις 20 μέρες και άρχισα να κόβω πράγματα και ύστερα να τα ξαναβάζω για να δω τι την πειραζει. Τελικά πόνους της έκανε μόνο το αυγό αλλά τα γαλακτομικά της προκαλούσαν βλέννα στα κακά. Τώρα δειλά δειλά έφαγα λίγο κίτρινο τυρί στο τοστ και είδα ότι δεν είχε καμία ενόχληση. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...