Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Είσαι μια αξιοθαύμαστη και δυνατή γυναίκα και είμαι βέβαιη ότι αυτό το παιδί είναι τυχερό που έχει και εσένα και τον άντρα σου για γονείς! Ένα μεγάλο μπράβο στον άντρα σου που σε υπερασπίστηκε και δεν επέτρεψε σε κανέναν να σε μειώνει και να σε αμφισβητεί. Ακούς εκεί τον φώναξαν να σε μαλώσει οι γελοίοι.

Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση σου, δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Είναι κρίμα τόσο κρίμα που σου χαλασαν την εμπειρία που είχες με τόση αγάπη οργανώσει. Δεν αμφιβάλλω ούτε στιγμή ότι θα καλύψεις όσα σου στέρησαν γιατί ξεχειλίζεις τρυφερότητα και αυτό χρειάζεται η μπέμπα σου αυτή τη στιγμή. Και γενικά, οι άνθρωποι που έχουν αγαπηθεί φαίνονται, ξέρουν και αυτοί να δίνουν αγάπη! Κάθε καλό σας εύχομαι! 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλημέρα γλυκές μανούλες!😍 

Έχετε όλες τα νινάκια σας αγκαλιά... ανυπομον΄ω κι εγώ τόσο τόσο πολύ!!!

Μικρό update:

Τρίτη βράδυ με έπιασαν πονάκια - συσπασούλες. Ξεκίνησα να τις μετράω με την εφαρμογή... είχαν κάποια τακτικότητα ανά 15 λεπτά περίπου, αλλά δεν ήταν ίδιας έντασης. Μπήκα έκανα ντουζ και κάπως ηρέμησαν. Κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Χθες Τετάρτη προς μεσημέρι ξεκίνησαν πάλι και πήρα τη μαία μου τηλέφωνο να την ενημερώσω και μου είπε να πάω στο μαιευτήριο να μου κάνουν καρδιοτοκογράφημα. Δύο ώρες με είχαν πάνω στην καρέκλα!!! Το συμπέρασμα ήταν ότι είχα μυομητρική δραστηριότητα και συσπάσεις, αλλά ήπιες.. όχι αυτές του τοκετού. Μετά το μαιευτήριο πήγα απο τον γιατρό και με την αγαπημένη εξέταση είδαν ότι έχω διαστολή 1. 

Αυτά μέχρι στιγμής... Απο χθες το απόγευμα δεν έχω κάνει πολλές συσπάσεις. Αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, αύριο μεσάνυχτα θα πάω για να ξεκινήσουμε την πρόκληση. Αγωνία στο φουλ!!! 😛

Με το καλό κοριτσάκι μου!!!! 😍😍😍😍😍 Ιιιιιιιιιιιιιι!!!! Έρχεται και το δικό σου θαυματακι!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ Όλα θα πάνε κατ'ευχήν!!! 👣👶❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Δοκίμασε πέρα από σκάλες, μπάλα γιόγκα, περπάτημα.. ελεύθερες επαφές όσο είναι εφικτό (πίστεψε με ξέρω..) οργασμό.. και τσάι δίκταμο ή και φλησκούνι με ξύλο κανέλας Κεϋλάνης, χουρμάδες, ανανά.. θα σου έλεγα και καστορέλαιο αλλά καλό είναι αυτό να ρωτήσεις το γιατρό σου γιατί κατά 50-60% προκαλεί τοκετό.. εγώ όλα τα έκανα 🤭🤫 και ρεφλεξολογία, βελονισμό.. 😅😅

Δημοσίευση
στις πριν 35 λεπτά, ο/η peacock είπε:

@Kiddo μου τώρα είδα ότι γεννησες αγαπημένη μου! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου! Γερή να είναι και καλότυχη! 

Έχω πάθει σοκ διαβάζοντας την εμπειρία σου... Πραγματικά λυπάμαι πολύ για ότι πέρασες... Πάρε δύναμη από τη μικρή σου και άσε πίσω όσο μπορείς ότι έγινε. 

Υγ: κι εγώ τόσα χρόνια προσπαθούσα για μωράκι και όπως είδες το δεύτερο ήρθε από μόνο του... 😉 Δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον...

Κοριτσάκι μου!!! Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ!!!! ❤️❤️❤️❤️ Με το καλό και το δεύτερο θαυματακι σου υγιές πάνω από όλα θεέ μου!!! 🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️

Αχχ βρε κοριτσάκι μου... ξέρεις τι αγάπη σου έχω από όταν ακόμα ψάχναμε φάρμακα στο mwrakia.. δε ξεχνάω καμία κοπέλα... για εμάς η φυσική σύλληψη δυστυχώς έχει αποκλειστεί.. σου στέλνω μνμ να δείς και τη μπέμπα!!! 😍😍😍

Δημοσίευση
στις πριν 44 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Είσαι μια αξιοθαύμαστη και δυνατή γυναίκα και είμαι βέβαιη ότι αυτό το παιδί είναι τυχερό που έχει και εσένα και τον άντρα σου για γονείς! Ένα μεγάλο μπράβο στον άντρα σου που σε υπερασπίστηκε και δεν επέτρεψε σε κανέναν να σε μειώνει και να σε αμφισβητεί. Ακούς εκεί τον φώναξαν να σε μαλώσει οι γελοίοι.

Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ για τη λεπτομερή απάντηση σου, δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Είναι κρίμα τόσο κρίμα που σου χαλασαν την εμπειρία που είχες με τόση αγάπη οργανώσει. Δεν αμφιβάλλω ούτε στιγμή ότι θα καλύψεις όσα σου στέρησαν γιατί ξεχειλίζεις τρυφερότητα και αυτό χρειάζεται η μπέμπα σου αυτή τη στιγμή. Και γενικά, οι άνθρωποι που έχουν αγαπηθεί φαίνονται, ξέρουν και αυτοί να δίνουν αγάπη! Κάθε καλό σας εύχομαι! 

Έεεελα ρε συυυ..... Ξέρεις, δε θέλω και πολύ για να συγκινηθώ τώρα... Σ' ευχαριστώ, αλήθεια... και το εκτιμώ ιδιαίτερα.. σημαίνει πολλά... 🥺

Δε ξέρω σε τι φάση βρίσκεσαι.. σου εύχομαι όμως ολόψυχα υγεία πάνω απ'όλα στην οικογένεια σου και υγιή παιδάκι@ να γεμίζουν την αγκαλιά σου και μόνο στιγμές ευτυχίας να πλημμυρίζουν τη ζωή σου! ❤️❤️❤️❤️❤️

Δημοσίευση

@Kiddo

Την 1η Μαρτίου 2013 η Επιτροπή του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών εξέφρασε την ανησυχία της για το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των καισαρικών τομών στην Ελλάδα σε δημόσια (40%) και ιδιωτικά (έως 65%) νοσοκομεία χωρίς ιατρική αιτιολόγηση, με τα ελληνικά ποσοστά να είναι τα υψηλότερα στον κόσμο, πολύ πιο πάνω από το 15% που θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι καλύπτει ιατρικές ανάγκες.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2015-005180_EL.html

Το πρώτο μου παιδάκι έσπασαν τα νερά και με διαστολή 3εκ το γέννησα με καισαρική. Είχε προηγηθεί αφαίρεση ινομυωματος με καισαρική δύο χρόνια πριν. 2 χρόνια μετά γέννησα το δεύτερο με καισαρική. Το vbac το διάβασα εδώ στο site. Σου βγάζω το καπέλο για το κουράγιο σου. 

Δημοσίευση
στις On 19/1/2025 at 7:11 ΜΜ, ο/η Kiddo είπε:

Κορίτσια μου... Γεννησαμε.. 17/1/25 00:20 τα ξημερώματα, 42+1 εβδομάδων!! 3.780kg & 54cm!!! 💖💖💖💖👣👣👣👣🌈🌈🌈🌈

Ας τα πάρω όμως από την αρχή.. 

Ώρα να σας γράψω αυτό που δεν σας έλεγα.. 

Εμείς είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε γέννα στο σπίτι!! Φυσικά υπήρχε πάντα το plan B του μαιευτηρίου σε κάθε περίπτωση.. 

Η εμπειρία του τοκετού μου σε συντομία...

Είχαμε δει ήδη υπερηχογραφηκα ότι το τραχηλικό βύσμα είχε φύγει σε εμένα από τη 38η-39η εβδομάδα πότε ήταν ακριβώς, δε θυμάμαι.. και ήμουν με 0,5εκ διαστολή.. τη Κυριακή (41+3) είχα ροζ κολπικά υγρά με αιματηρές ίνες στο σκούπισμα και ήλπιζα χαρούμενη καθώς ο χρόνος πλέον μετρούσε αντίστροφα.. τη Δευτέρα (41+4) τα ξημερώματα στις 3 όπως σας έγραψα ξεκίνησαν τα κύματα των συσπάσεων... Ήρθε μια από τις μαίες μου στις 7 το πρωί, κάναμε κολπική εξέταση πρώτη φορά με το χέρι.. μαλακός τράχηλος και 2εκ διαστολή.. οι συσπάσεις ήταν κάτι πανέμορφο ειλικρινά!! Και αυτά τα "διαλείμματα" ανάμεσα.. υπέροχα ανεκτίμητα!!! Τρίτη 5 το πρωί που μετρήσαμε πάλι τράχηλο, πλήρη εξάλειψη τραχήλου και 3εκ διαστολή!!! Τετάρτη πλέον τελεία διαστολή τραχήλου!!! Σκεφτείτε εγώ με διαστολή 9 πχ και να τρώω, να μιλάω και να γελάω με τις μαίες μου στο σπίτι, το σπίτι πανέτοιμο με τη πισίνα γεμάτη να περιμένει να μπούμε σε τελική ευθεία ..χωρίς κάποιο παυσίπονο θέλω να σας πω.. Πέμπτη (42+0) το πρωί σπασανε και τα νερά!!!! Μετά από αρκετές εξωθήσεις το κεφαλάκι του μωρού έχει μπει και στον κόλπο σε στάδιο εξώθησης 1!!! Σκεφτείτε έβαζες μισό δάχτυλο του μεσαίου δαχτύλου και έπιανες το κεφαλάκι της!!!! Ήμουν τόσο χαρούμενη όσο και κουρασμένη αλλά και φυσικά πλέον οι συσπάσεις ήταν τρομερές...

Και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν παράξενη τροπή... 

Ξαφνικά η μήτρα νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σταμάτησε τις έντονες συσπάσεις και αντί να προχωρήσει σε συσπάσεις κάθε 1' για την τελική εξώθηση, αυτές αραίωσαν.. στην αρχή δεν ανησυχησαμε καθώς ο τοκετός μου, έδειξε όλη την εβδομάδα, ότι "έδινε" το χρόνο που χρειαζόταν το σώμα μου για να προχωρήσει κάθε φορά και περισσότερο.. μετά από κάποιες ώρες όμως και με σπασμένα νερά, παρόλο που το nst που κάναμε καθόλη τη διάρκεια έδειχνε τη μπέμπα απροβληματιστη χαλαρή, έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε ώστε να βγει το μωράκι μας.. αποφασίσαμε να πάμε σε εφημερεύον μαιευτήριο ώστε να μας χορηγηθεί ελάχιστη ποσότητα ωκυτοκίνης για να πάρει η μήτρα ξανά "μπρος" και να μπορέσει να ολοκληρωθεί το τελευταίο στάδιο του τοκετού.. οι μαίες μου με συνδέσεις στα μαιευτήρια, βρήκαν γιατρό που δέχτηκε να πάμε για να προχωρήσουμε στο τελικό πλάνο του τοκετού μας.. 

Κάπου εκεί ξεκίνησε το δράμα και η παράνοια... 

Φτάνουμε στο μαιευτήριο.. συνεννοούμαστε με το γιατρό, κάνουμε εισαγωγή και με μεταφέρουν στην αίθουσα τοκετών εν αναμονή της ωκυτοκίνης, με συνέδεσαν σε nst και ορό και περίμενα... Και περίμενα... Και περίμενα... Να σας πω ότι ήμουν μόνη μου, ακόμα και το κινητό απαγορευόταν να το έχω μαζί μου, με "υποχρέωση" να παραμένω μόνιμα ξαπλωμένη ενώ είχα το κεφάλι της μικρής μέσα στο κόλπο μου με συσπάσεις τοκετού ανά 5'-10' μεν αλλά πόνους φρικτούς δέ.. ήμουν 10 ώρες έτσι... Ψυχολογία στο πάτωμα.. Πλέον έκλαιγα εδώ και ώρες... Σηκώθηκα με το έτσι θέλω και έκοβα βόλτες στα 3 βήματα μπροστά στο καρδιοτοκογραφο που μου επέτρεπαν τα καλώδια.. φυσικά τσακωνομουν από το 6ωρο πλέον.. ήθελα να σηκωθώ να φύγω.. να μην με αφήνουν!!! Έρχονται λοιπόν 10 ώρες μετά να μου πουν ότι είχα αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια και σύμφωνα με το πρωτόκολλο τους θα έπρεπε να μπω για κτ με ολική νάρκωση!!! Ξεκίνησαν τη τρομοκρατία και το ψυχολογικό εξαναγκασμό... Έπρεπε να ήσασταν μπροστά σε στιχομυθία με την υπεύθυνη βάρδιας... "Εγώ φεύγω!!" "Δεν επιτρέπεται, δε μπορούμε να σε αφήσουμε να φύγεις " "Να υπογράψω να φύγω!" "Δεν επιτρέπεται!" "Δε με νοιάζει, δικό μου το σώμα δικό μου το παιδί, ποιος μου το απαγορεύει;!" "Είναι τέτοιο το πρωτόκολλο δε μπορούμε να σε αφήσουμε να φύγεις" "Δείξτε μου το πρωτόκολλο γραπτός" "Α δε γίνονται αυτά που ζητάτε " "Ωραία λοιπόν εγώ φεύγω!" "Μα δε μπορείτε να φύγετε " "Και τι θα κάνετε βρε παιδιά; Θα αμολησετε τα security να μου βάλουν τάκλιν μη φύγω;!!" "Όχι δε θα το κάνουμε αυτό " "Ε τότε εγώ φεύγω!!" Και συνεχίστηκε μια τέτοια συζήτηση, εγώ σε παροξυσμό από την αναμονή δεμένη σε ένα κρεβάτι χωρίς επικοινωνία με κανέναν και με τις οδύνες του τοκετού τόσες ώρες με το κεφάλι του μωρού στο κόλπο μου ξαναλέω!! Τα θυμάμαι όσο το γράφω και με πιάνουν τα κλάματα πάλι... Φώναξαν τον άντρα μου να φανταστείτε για να με "συνετίσει"!!! Αν έχετε το θεό σας!!!! Δεν ήξεραν φυσικά ότι ο άντρας μου είναι χειρότερος από εμένα και δε θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει απόπειρα να με"συνετίσει"!!!! Συνέχισαν τη τρομοκρατία στον άντρα μου και όταν γύρισε τους είπε "και εφοσον είναι τόσο επικίνδυνα τα πράγματα γιατί την έχετε αφήσει τόσες ώρες και δεν τη βάλατε επιτόπου για κτ;!" "Ε λέει ναι μεν είναι επικίνδυνα αλλά δεν είπαμε ότι είναι τόσο επείγον" "και συνέχισε μετά προσβάλλοντας εμένα!!! Εκεί τα πνεύματα ξέφυγαν με τον άντρα μου οριακά να τη χτυπήσει.. Anyway, μέσα στις άκρες όλα καθώς ειπώθηκαν πολλά περισσότερα αλλά σας έδωσα το νόημα... Να σας θυμίσω μέσα σε όλα αυτά ότι κοντευα τις 24 ώρες με σπασμένα νερά!!! Τα αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια ήταν απόλυτα δικαιολογημένα... Εγώ πλέον σωματικά και ψυχολογικά το απόλυτο ράκος... Εκεί που φτάσαμε η επιλογή της ωκυτοκίνης δεν ήταν διαθέσιμη ακόμα και σε ιδιωτικό μαιευτήριο... Μπήκαμε για κτ με ολική αναισθησία... Το μωρό μου δεν έζησε το skin to skin.. δεν έζησε καθυστερημένη απολίνωση... Δεν έζησε καλά καλά το πρώτο μητρικό χάδι ούτε το πρώτο 24ωρο!!!!  Και εγώ δεν είχα δει κάν το παιδί μου!!! 😭😭😭 Συνηλθα κατά τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής.. ρώτησα τη μαία βάρδιας πότε μπορώ να πάω να δω το παιδί μου και μου είπε ότι θα πρέπει να περπατήσω και να βγει ο καθετήρας πρώτα... Εκεί αρχίζει ένας αγώνας δρόμου για εμένα.. μέχρι τις 7 είχα σταθεί και 11:30 έκοβα βόλτες.. υπέφερα χειρότερα στη σκέψη του μωρού μου μόνο του σε ένα κρύο περιβάλλον χωρίς ίχνος αγάπης στις πρώτες του στιγμές στη ζωή παρά στο πόνο το σωματικό.. 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας έπεισα να βγει ο καθετήρας.. όλες αυτές τις ώρες ανάμεσα έβαζα θηλαστρο και έτρεχε ο άντρας μου να τους πηγαίνει το γάλα.. η ενημέρωση που είχε ο άντρας μου ήταν ότι θα την κρατούσαν προληπτικά λόγο των αυξημένων λευκών αιμοσφαιρίων εμού μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της.. 10 το πρωί της Παρασκευής, του είπαν ότι θα τη κρατούσαν για επαναληπτικές εξετάσεις στο 12ωρο και αν όλα καλά θα μας την έφερναν.. περνάει το 12ωρο.. περνάει το 15ωρο... Περνάει το 18ωρο... Καμία ενημέρωση!! Ξεκινάμε με τον άντρα μου (εγώ με δύο φλεβοκαθετηρες στα χέρια) να κατέβουμε 2 ορόφους με τα πόδια για να πάμε στο τμήμα νεογνών.. φτάνουμε, παίρνουν το γάλα και μου λένε ότι έχει κλείσει το επισκεπτήριο και να πάω την επόμενη μέρα κλείνοντας μου τη πόρτα στα μούτρα.. Ε ρε.. Ποιος είδε το τρελό και δεν τον φοβήθηκε!!!!!! Εγώ δεν έφευγα από εκεί χωρίς να πάρω αγκαλιά το παιδί μου!!! Άρχισα να βαράω κουδούνια, δε μου άνοιγαν δεν ερχόταν κανένας.. δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από εκεί!!! Μετά από 30' περίπου ήρθε μια υπεύθυνη εκεί και άρχισε παρόμοιες παπαριές... Επιτόπου παίρνω τηλέφωνο μια πολύ καλή μου φίλη (την οποία να πω γνώρισα μέσα από αυτό το φόρουμ!!) η οποία τυγχάνει να είναι δικηγόρος και ήταν ήδη ενήμερη για τη περίπτωση.. βάζω ανοιχτή ακρόαση, ακούει η κοπέλα τη στιχομυθία και σε κάποια φάση ζητάει η υπεύθυνη εκεί να κλείσω το τηλέφωνο.. "Δεν υπάρχει περίπτωση λέει η φωνή από το τηλέφωνο, είμαι η δικηγόρος της τάδε.. παρακαλώ συνεχίστε με όσα λέτε να πάρω τον διευθυντή της κλινικής και πείτε μου το όνομα σας"... Στο 20' κρατούσα για πρώτη φορά το μωράκι μου αγκαλιά... Ένα απίστευτο θαυματακι.. τόσο όμορφο.. τόσο μοναδικό.. και τόσο δικό μου... Με πήραν πάλι τα ζουμια γράφοντας σας... Εντέλει είχαν αποφασίσει να κάνουν και 3ο γύρο εξετάσεων στο 24ωρο και απλά δε θεώρησαν σημαντικό να μας ενημερώσουν...!!! Πήγαινα ανά 3ωρο να τη θηλάσω..Ένα μωράκι που από την υπερβολική ζέστη στο χώρο ήταν τόσο ληθαργικο.... Μου έκαναν και μερικά καψώνια, τύπου έλα 11 ξανά, α εμείς είπαμε να είσαι 10 εδώ.. δε μπορείς να μπεις χωρίς μάσκα, ε ωραία δωστε μου μια, λυπάμαι αλλά δεν έχουμε να σου δώσουμε πήγαινε να βρεις.. κτλ.. ξαναθυμιζω με δύο φλεβοκαθετηρες έναν στο κάθε χέρι και εγώ ούτε 24ωρες μετά τη κτ και 2 ορόφους απόσταση.. μόνη μου αυτή τη φορά καθώς οι άντρες έπρεπε να φύγουν στις 8 το βράδυ... Δε με ένοιαζε τίποτα.. ένας ήταν ο στόχος.. το παιδί μου... Τα ξημερώματα του Σαββάτου μου έφεραν το μωρό μου.. δεν είχα κοιμηθεί στιγμή με στόχο την επόμενη επίσκεψη στο 3ωρο.. μάλλον βαρέθηκαν να με βλέπουν.. το μωρό άλλωστε ποτέ δεν έδειξε την όποια δυσφορία κατά το τοκετό και φυσικά ήταν υγιέστατο σε κάθε εξέταση! Ο άντρας μου περίμενε από έξω να ανοίξει η είσοδος στους άντρες συνοδούς για να πάρει και αυτός πρώτη φορά τη κόρη του αγκαλιά... 

Η εμπειρία μου λοιπόν.. ανάμεικτη... Με ακραία συναισθήματα.. δε ξέρω αν θα με οδηγήσουν σε επιλοχιο.. μέχρι να τη πάρω αγκαλιά έκλαιγα ακατάπαυστα... Από τη στιγμή που την είδα πρώτη φορά μου δόθηκε ένας νέος στόχος.. η ευτυχία και ευημερία της.. 

Η κόρη μου.. 

Η κόρη μου είναι πολλά περισσότερα από όσα ποτέ ονειρευόμουν... Η καλύτερη καρμπον εκδοχή μεταξύ εμού και του συζύγου... Είναι όλα όσα αξίζει και άξιζε που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια.. Αν με ρωτάτε όμως, δε ξέρω αν θα έπαιρνα ξανά αυτό το ταξίδι για δεύτερο παιδί... Είναι νωρίς βέβαια ακόμα... Η ζωή μου όλη είναι το προσωπάκι της..

Sorry κορίτσια μου για την έκθεση και τη γλαφυρότητα... Έζησα πολλά την εβδομάδα που μας πέρασε και δεν έχω προλάβει να τα επεξεργαστώ ακόμα... Σας τα γράφω όπως τα βίωσα... 

P.S. προσπαθώ από τη παρασκευή τα ξημερώματα που συνηλθα να σας γράψω... Το κερασάκι στη τούρτα.. ο γιατρός με πετσοκοψε με μια τομή από τη μια πλευρά της λεκάνης μέχρι την άλλη και χωρίς πλαστική... Αύριο ελπίζω να καταφέρουμε να γυρίσουμε σπίτι μας... 

IMG-3ea761cf4eaa263f213ce76637cc7ac7-V.jpg

Κορίτσι μου καταρχάς να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!! Και μπράβο για το θάρρος σου που ήθελες κ οργάνωσες να γεννήσεις στο σπίτι! Λυπαμαι για αυτά που διάβασα κ για αυτά που πέρασες! Πάρε δύναμη από το μωράκι σου! Κ Σου εύχομαι την επόμενη φορά να ζήσεις ένα υπέροχο βμπακ

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η evaioan είπε:

@Kiddo

Την 1η Μαρτίου 2013 η Επιτροπή του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών εξέφρασε την ανησυχία της για το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των καισαρικών τομών στην Ελλάδα σε δημόσια (40%) και ιδιωτικά (έως 65%) νοσοκομεία χωρίς ιατρική αιτιολόγηση, με τα ελληνικά ποσοστά να είναι τα υψηλότερα στον κόσμο, πολύ πιο πάνω από το 15% που θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι καλύπτει ιατρικές ανάγκες.

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2015-005180_EL.html

Το πρώτο μου παιδάκι έσπασαν τα νερά και με διαστολή 3εκ το γέννησα με καισαρική. Είχε προηγηθεί αφαίρεση ινομυωματος με καισαρική δύο χρόνια πριν. 2 χρόνια μετά γέννησα το δεύτερο με καισαρική. Το vbac το διάβασα εδώ στο site. Σου βγάζω το καπέλο για το κουράγιο σου. 

Δυστυχώς είμαι ενήμερη για τα τραγικά αυτά ποσοστά.. και το χειρότερο είναι ότι δεν μιλάμε αρκετά για αυτό στην Ελλάδα.. δεν ενημερώνονται οι γυναίκες.. και γιατί άλλωστε να τις ενημερώνουμε; Δεν "εξηπηρετει" περισσότερο να αντιμετωπίζουμε τη κύηση ως παθολογία αντί κάτι του φυσιολογικού; Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και μόνο με σωστή ενημέρωση θα ενδυναμώσουμε τις γυναίκες να διεκδικούν και να απαιτούν τα δικαιώματα τους πάνω στο σώμα τους.. δεν αναφέρομαι φυσικά σε γυναίκες που από δική τους επιλογή θέλουν τη καισαρική τομή ούτε στις γυναίκες που με αποδεδειγμένο ιατρικό λόγο προχωρούν σε κτ. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως εσύ, εγώ, η @Kallia.Geo και τόσες άλλες όπου χωρίς κανένα ιατρικό λόγο προχωρούν σε κτ και χωρίς η ίδια η γυναίκα να θεωρείται κάν ότι έχει τον όποιο λόγο πάνω σε αυτό.. και δεν είναι μόνο η αυτού καθαυτού κτ το πρόβλημα αλλά η κάθε ιατρική παρέμβαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της γυναίκας ή έστω και την ενημέρωση της ακόμα!! 

Ευχαριστώ που μοιραστηκες την εμπειρία σου.. πρέπει να ακούγονται περισσότερο.. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σας υγιέστατα πάνω από όλα και πάντα ευτυχισμένα!

Εμένα το τελευταίο 1,5 μήνα προσπαθούσε να με πείσει για την κτ σε σχέση με το φτ.. μετά τις 38 εβδομάδες και εφόσον είδε ότι δεν το συζητάω, ο τραμπουκισμος έγινε χειρότερος.. από το ότι κινδυνεύει να πεθάνει το παιδί μετά τις 40 εβδομάδες είτε από υποξία είτε από αυτόματη παλινδρόμηση μέχρι ότι θα πάθω προεκλαμψία, διαβήτη, ακατάσχετη αιμορραγία σε φτ μετά τις 40 εβδομάδες.. όταν ακούς αυτά, ακόμα και ενήμερος να είσαι, σε πιάνει η καρδιά σου και ο φόβος.. πόσο μάλλον όταν δεν έχεις σωστή ενημέρωση και στήριξη.. αν εξαρτιόταν από το γιατρό θα είχα γεννήσει 37+3 στις 15/12.. εξηπηρετουσε άλλωστε τόσο καλά το πλάνο διακοπών..! Τεσπα..

Το τοκετό στο σπίτι το στηρίζω απόλυτα! Εφόσον αναφερόμαστε σε μια φυσιολογική και χαμηλού κινδύνου κύηση.. υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τυχόν διακομιδή σε νοσοκομείο και με το κατάλληλο προσωπικό δίπλα σου.. είχαμε καρδιοτοκογραφο, συσκευή ανάνηψης, οξυγόνο και γενικά ότι άλλο υπάρχει σε μια αίθουσα τοκετού σε μαιευτήριο.. στην υπόλοιπη Ευρώπη συμβαίνει άλλωστε σε υψηλό ποσοστό και θεωρείται κάτι το φυσιολογικό να συμβαίνει.. ή και στα μαιευτικά κέντρα (που στην Ελλάδα τώρα πρώτη φορά δημιουργήθηκε το πρώτο!).. δέχτηκα ανάμεικτες "κριτικές" και για αυτό δεν το συζητούσα.. ή μάλλον το συζητούσα μόνο με φίλες που ήξερα ότι με στήριζαν.. Να ενημερώσω κιόλας ότι ο τοκετός στο σπίτι μπορεί να γίνει και σε ισχιακό μωράκι και σε VBac και σε δίδυμα.. απλά εκεί χρειάζονται εξειδικευμένες μαίες που υπάρχουν φυσικά στην Ελλάδα και θα είχα μια από αυτές αν το παιδί παρέμενε ισχιακό.. με τη προϋπόθεση πάντα και των υπολοίπων ιατρικών κριτηρίων.. 

IMG-05b334327a9bceb759b7f27c4d49fd7f-V.jpg

IMG-82b0e34b634fd8d15875be33aa60da59-V.jpg

IMG-615172ec6a788c35d069a8c21b51c9af-V.jpg

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Raf123 είπε:

Κορίτσι μου καταρχάς να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!! Και μπράβο για το θάρρος σου που ήθελες κ οργάνωσες να γεννήσεις στο σπίτι! Λυπαμαι για αυτά που διάβασα κ για αυτά που πέρασες! Πάρε δύναμη από το μωράκι σου! Κ Σου εύχομαι την επόμενη φορά να ζήσεις ένα υπέροχο βμπακ

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ κοριτσάκι μου!! Σημαίνει πολλά η στήριξη όλων σας... Ευχαριστώ.. ❤️❤️❤️

Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σας γλυκιά μου.. πάνω από όλα υγιέστατα να τα καμαρώνεις και τυχερά στη ζωή τους!! 

Δημοσίευση

Κορίτσια μου άσχετο... Να σας πω να γελάσουμε μια όλες μαζί γιατί μόνο αυτό μου έμεινε.. 😅😅😅

Το επίδομα λοχείας χρειάζεται να περάσει επιτροπή;;;; Ότι δε γέννησα δηλαδή; Ή να βεβαιωθούν ότι όντως γέννησα; Τι φάση;;; Γιατί έκανα την αίτηση για το επίδομα μητρότητας (λοχείας) και ενώ μου ήρθε email από gov ότι βγήκε η απόφαση να μπω να την τυπώσω, στο σύστημα μου βγάζει ότι είναι υπό επεξεργασία.. πήρα λοιπόν στον εφκα της περιοχής μου και μου είπαν ότι πρέπει να στείλουν τα χαρτιά μου στην επιτροπή για να εγκριθεί.. πήρα τηλέφωνο στην επιτροπή και μου είπαν ότι το επίδομα λοχείας είναι όπως της ασθενείας και πρέπει να πάρει έγκριση.. τώρα περνάνε του Νοεμβρίου και Μάρτη περίπου θα πιάσουν του Γενάρη τις αποζημιώσεις.. οπότε θα το πληρωθώ από Απρίλη.. πήρα τηλέφωνο στο 1555 και πρώτη φορά το άκουσαν αυτό, προσπαθούσε η κοπέλα να καταλάβει.. μήπως δεν είναι το επίδομα μητρότητας, μήπως κάτι έχουν μπερδέψει.. υποβάλαμε ένα γραπτό αίτημα - ερώτημα και περιμένω.. δε περιμένω να αλλάξει κάτι βέβαια... Απλά έχω ξεραθεί στα γέλια.. 😆😆 Νοιωθω σα το Κοντιζα με το ψαροκόκαλο.. σε εμένα όλα;!!! 🤣🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Κορίτσια μου άσχετο... Να σας πω να γελάσουμε μια όλες μαζί γιατί μόνο αυτό μου έμεινε.. 😅😅😅

Το επίδομα λοχείας χρειάζεται να περάσει επιτροπή;;;; Ότι δε γέννησα δηλαδή; Ή να βεβαιωθούν ότι όντως γέννησα; Τι φάση;;; Γιατί έκανα την αίτηση για το επίδομα μητρότητας (λοχείας) και ενώ μου ήρθε email από gov ότι βγήκε η απόφαση να μπω να την τυπώσω, στο σύστημα μου βγάζει ότι είναι υπό επεξεργασία.. πήρα λοιπόν στον εφκα της περιοχής μου και μου είπαν ότι πρέπει να στείλουν τα χαρτιά μου στην επιτροπή για να εγκριθεί.. πήρα τηλέφωνο στην επιτροπή και μου είπαν ότι το επίδομα λοχείας είναι όπως της ασθενείας και πρέπει να πάρει έγκριση.. τώρα περνάνε του Νοεμβρίου και Μάρτη περίπου θα πιάσουν του Γενάρη τις αποζημιώσεις.. οπότε θα το πληρωθώ από Απρίλη.. πήρα τηλέφωνο στο 1555 και πρώτη φορά το άκουσαν αυτό, προσπαθούσε η κοπέλα να καταλάβει.. μήπως δεν είναι το επίδομα μητρότητας, μήπως κάτι έχουν μπερδέψει.. υποβάλαμε ένα γραπτό αίτημα - ερώτημα και περιμένω.. δε περιμένω να αλλάξει κάτι βέβαια... Απλά έχω ξεραθεί στα γέλια.. 😆😆 Νοιωθω σα το Κοντιζα με το ψαροκόκαλο.. σε εμένα όλα;!!! 🤣🤣🤣

Το επίδομα λοχείας είναι το επόμενο από το επίδομα κυοφορίας, που αυτά μαζί είναι και καλά ένα, το μητρότητας. Γι'αυτό λες ε; Τότε ναι, θα περιμένεις να το επεξεργαστούν και όταν γίνει αυτό να αλλάξει η κατάσταση σε "πίστωση" ή κάτι τέτοιο όταν πάρεις τα λεφτά σου με το καλό. Τώρα για επιτροπές και τέτοια δεν ξέρω, δεν είχε χρειαστεί να πάρω τηλέφωνο για να με μπερδέψουν χειρότερα όλοι αυτοί 😅

Το άλλο επίδομα, της γέννας, στο έκαναν τουλάχιστον στο μαιευτήριο; Γιατί τους έχω πλέον λίγο στη μπούκα 😁

Δημοσίευση
στις πριν 13 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Για επίδομα λοχείας κάνεις την αίτηση online όταν γεννήσεις (εγώ την έκανα στο μαιευτήριο σκέψου), και μπήκαν πολύ γρήγορα τα χρήματα, τύπου σε 20 μέρες. Κάτι άλλο θα κατάλαβαν δεν γίνεται...

Δημοσίευση
στις πριν 33 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Δυστυχώς είμαι ενήμερη για τα τραγικά αυτά ποσοστά.. και το χειρότερο είναι ότι δεν μιλάμε αρκετά για αυτό στην Ελλάδα.. δεν ενημερώνονται οι γυναίκες.. και γιατί άλλωστε να τις ενημερώνουμε; Δεν "εξηπηρετει" περισσότερο να αντιμετωπίζουμε τη κύηση ως παθολογία αντί κάτι του φυσιολογικού; Δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και μόνο με σωστή ενημέρωση θα ενδυναμώσουμε τις γυναίκες να διεκδικούν και να απαιτούν τα δικαιώματα τους πάνω στο σώμα τους.. δεν αναφέρομαι φυσικά σε γυναίκες που από δική τους επιλογή θέλουν τη καισαρική τομή ούτε στις γυναίκες που με αποδεδειγμένο ιατρικό λόγο προχωρούν σε κτ. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως εσύ, εγώ, η @Kallia.Geo και τόσες άλλες όπου χωρίς κανένα ιατρικό λόγο προχωρούν σε κτ και χωρίς η ίδια η γυναίκα να θεωρείται κάν ότι έχει τον όποιο λόγο πάνω σε αυτό.. και δεν είναι μόνο η αυτού καθαυτού κτ το πρόβλημα αλλά η κάθε ιατρική παρέμβαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της γυναίκας ή έστω και την ενημέρωση της ακόμα!! 

Ευχαριστώ που μοιραστηκες την εμπειρία σου.. πρέπει να ακούγονται περισσότερο.. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σας υγιέστατα πάνω από όλα και πάντα ευτυχισμένα!

Εμένα το τελευταίο 1,5 μήνα προσπαθούσε να με πείσει για την κτ σε σχέση με το φτ.. μετά τις 38 εβδομάδες και εφόσον είδε ότι δεν το συζητάω, ο τραμπουκισμος έγινε χειρότερος.. από το ότι κινδυνεύει να πεθάνει το παιδί μετά τις 40 εβδομάδες είτε από υποξία είτε από αυτόματη παλινδρόμηση μέχρι ότι θα πάθω προεκλαμψία, διαβήτη, ακατάσχετη αιμορραγία σε φτ μετά τις 40 εβδομάδες.. όταν ακούς αυτά, ακόμα και ενήμερος να είσαι, σε πιάνει η καρδιά σου και ο φόβος.. πόσο μάλλον όταν δεν έχεις σωστή ενημέρωση και στήριξη.. αν εξαρτιόταν από το γιατρό θα είχα γεννήσει 37+3 στις 15/12.. εξηπηρετουσε άλλωστε τόσο καλά το πλάνο διακοπών..! Τεσπα..

Το τοκετό στο σπίτι το στηρίζω απόλυτα! Εφόσον αναφερόμαστε σε μια φυσιολογική και χαμηλού κινδύνου κύηση.. υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τυχόν διακομιδή σε νοσοκομείο και με το κατάλληλο προσωπικό δίπλα σου.. είχαμε καρδιοτοκογραφο, συσκευή ανάνηψης, οξυγόνο και γενικά ότι άλλο υπάρχει σε μια αίθουσα τοκετού σε μαιευτήριο.. στην υπόλοιπη Ευρώπη συμβαίνει άλλωστε σε υψηλό ποσοστό και θεωρείται κάτι το φυσιολογικό να συμβαίνει.. ή και στα μαιευτικά κέντρα (που στην Ελλάδα τώρα πρώτη φορά δημιουργήθηκε το πρώτο!).. δέχτηκα ανάμεικτες "κριτικές" και για αυτό δεν το συζητούσα.. ή μάλλον το συζητούσα μόνο με φίλες που ήξερα ότι με στήριζαν.. Να ενημερώσω κιόλας ότι ο τοκετός στο σπίτι μπορεί να γίνει και σε ισχιακό μωράκι και σε VBac και σε δίδυμα.. απλά εκεί χρειάζονται εξειδικευμένες μαίες που υπάρχουν φυσικά στην Ελλάδα και θα είχα μια από αυτές αν το παιδί παρέμενε ισχιακό.. με τη προϋπόθεση πάντα και των υπολοίπων ιατρικών κριτηρίων.. 

IMG-05b334327a9bceb759b7f27c4d49fd7f-V.jpg

IMG-82b0e34b634fd8d15875be33aa60da59-V.jpg

IMG-615172ec6a788c35d069a8c21b51c9af-V.jpg

Ο γιατρός σου σε πίεσε στο τέλος για καισαρική, ε; Θυμάμαι ότι είχα πει μπράβο του που σε πήγαινε για φ.τ. επειδή συνήθως σε εξωσωματικές το σπρώχνουν περισσότερο αφού είναι "υπερπολύτιμη" εγκυμοσύνη, μετά κόπων και βασάνων... Που φυσικά και είναι, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σα δικαιολογία για κ.τ. χωρίς συντρέχοντα λόγο, από τη στιγμή που όλα εξελίσσονται ομαλά! 

Επίσης πολλοί πατάνε και στην αυθεντία τους, αυτοί ξέρουν καλύτερα, όχι εσύ. Ο,τι έχεις ψάξει και διαβάσει δεν είναι ανώτερο από το χαρτί του πτυχίου τους και τα χρόνια εμπειρίας τους. 

Εγώ σε αυτήν την ομάδα το χάρηκα πάντως που αρκετές κοπέλες ξεπεράσατε τις 40 εβδομάδες! Δεν γίνεται συχνά και μπράβο στους γιατρούς και τις μαίες σας! 

Αυτό που λες πάντως, ότι η κύηση χαρακτηρίζεται ως παθολογία κι όχι ως κατάσταση, φαίνεται πλέον και από τον παραγκωνισμό της μαίας. Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή, αλλά πιστεύω ότι οι μισές θα γεννουσαμε πολύ εύκολα με μια μαία (όπως έβλεπα στο call the midwife) κι αν ήταν απαραίτητο, αν υπήρχε κάποια παθολογία στην κύηση, αν υπήρχε κάτι επείγον που χρειαζόταν ιατρική παρέμβαση, τότε να έμπαινε και ο γιατρός στο παιχνίδι... 

Έτσι όπως βίωσα τις γέννες μου, θα μπορούσε και να μην υπάρχει ο γιατρός κατά τη διάρκεια του τοκετού, μόνο στη συνέχεια όταν είχα τις διάφορες επιπλοκές... 

Και τέλος, επουδενί να μην πιστεύεις ότι δεν έδωσες ή δεν έκανες το καλύτερο για το μωράκι σου! Και με κ.τ. που γεννησες εν τέλει, δεν πάει να πει ότι δεν έκανες το κατά δύναμιν! Η ιστορία της γέννησης της και μόνο είναι παρακαταθήκη για την ενδυνάμωση της!! 💪

Καλή ανάρρωση σου εύχομαι, και σωματική και ψυχική!! ❤️

Δημοσίευση

Κατά τα άλλα.. πήγαμε χθες πρώτη φορά και στη παιδίατρο.. η μικρή είναι υγιέστατη, έχει ανακτήσει και το βάρος γέννησης..! Ένα θέμα που πρέπει να προσέχουμε μόνο, επειδή γυρνάει το κεφαλάκι της στα δεξιά, πρέπει να το στηρίζουμε να γυρνάει αριστερά ώστε να μην αναπτύξει πλαγιοκεφαλια. Αυτό μας είπε σχετίζεται με τη θέση της στη κοιλιά.. 

Στο θηλασμό έχουμε παιδευτει αρκετά.. γάλα έχουμε και περίσσευμα.. η μικρή κάνει σωστά θηλαστικες κινήσεις.. αλλά έχει χαλινο στο πάνω χείλος της (το είχα ήδη διαπιστώσει από το μαιευτήριο).. το ότι είναι στο πάνω χείλος ευτυχώς δεν την εμποδίζει να θηλάσει αλλά ενοχλεί εμένα.. δεν ανοίγει σωστά το στοματακι της για να πιάσει θηλαία άλω και πρέπει εγώ να της το βάζω στο στόμα ενώ ταυτόχρονα πρέπει να τραβάω προς τα έξω το άνω χείλος της για να μπορέσει να βεντουζαρει σωστά.. στα κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι να το κάνω αυτό χοροπηδάω ολόκληρη από το πόνο καθώς με δαγκώνει άσχημα στη θηλή.. ειδικά αν πεινάει πολύ δε τη προλαβαίνω με τίποτα και καταλήγω με αίματα... Και με τη παιδίατρο στο μαιευτήριο αλλά και οι μαίες μου (πιστοποιημενες σύμβουλοι θηλασμού) μου είπαν αν μπορώ να αντέξω το πόνο να το παλέψουμε γιατί το παιδί τρέφεται κανονικά.. η παιδίατρος που πήγαμε χθες με το που είδε το χαλινο μου έδωσε τηλέφωνο παιδοχειρουργου για αφαίρεση (πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και η παιδίατρος) αλλά εφόσον με έβαλε να δει πως θηλάζει το παιδί, μου είπε το ίδιο.. δε ξέρω τι να κάνω.. υποφέρω από το πόνο από τη μια και από την άλλη δε θέλω να βασανισω το παιδί με την αφαίρεση.. είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί μελλοντικά; Ξέρετε; @Xrisa95;

Τέλος να ρωτήσω.. ζώνη λοχείας έχετε πάρει; Έχει "κρεμάσει" η κοιλιά μου να το πω και δε ξέρω αν χρειάζεται ή αν θα βοηθούσε ίσως; Απόψεις;

Δημοσίευση
στις πριν 50 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Το επίδομα λοχείας είναι το επόμενο από το επίδομα κυοφορίας, που αυτά μαζί είναι και καλά ένα, το μητρότητας. Γι'αυτό λες ε; Τότε ναι, θα περιμένεις να το επεξεργαστούν και όταν γίνει αυτό να αλλάξει η κατάσταση σε "πίστωση" ή κάτι τέτοιο όταν πάρεις τα λεφτά σου με το καλό. Τώρα για επιτροπές και τέτοια δεν ξέρω, δεν είχε χρειαστεί να πάρω τηλέφωνο για να με μπερδέψουν χειρότερα όλοι αυτοί 😅

Το άλλο επίδομα, της γέννας, στο έκαναν τουλάχιστον στο μαιευτήριο; Γιατί τους έχω πλέον λίγο στη μπούκα 😁

Το θέμα είναι ότι εμένα δε μου το έχουν εγκρίνει ακόμα.. και επειδή στο τοκετού (το πρώτο μέρος του επιδόματος μητρότητας) έγιναν όλα αυθημερόν, μου έκανε εντύπωση..

Ναι τα υπόλοιπα έπρεπε εμείς να πάμε στο ληξιαρχείο του μαιευτηρίου να τα κάνουμε.. πήγαμε Δευτέρα γιατί σκ ήταν κλειστό και Τρίτη μου ήρθαν τα sms.. αναμένω..

στις πριν 48 λεπτά, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Για επίδομα λοχείας κάνεις την αίτηση online όταν γεννήσεις (εγώ την έκανα στο μαιευτήριο σκέψου), και μπήκαν πολύ γρήγορα τα χρήματα, τύπου σε 20 μέρες. Κάτι άλλο θα κατάλαβαν δεν γίνεται...

Ναι ναι αυτό λέω! Online την έκανα και επειδή πέρασαν τόσες μέρες είπα να πάρω τηλέφωνο.. Εμένα μου είπαν ότι πρέπει να περάσει επιτροπή για να πάρει έγκριση ώστε να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης και να γίνει η πίστωση των χρημάτων.. 🤣🤣🤣🤣🤣 αχχ δε μπορώ άλλο κάρβουνο!!! Σήμερα έστειλαν λέει τα χαρτιά μου στην επιτροπή και θα τα δουν το Μάρτη τις αιτήσεις του Γενάρη.. 🤣🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Το θέμα είναι ότι εμένα δε μου το έχουν εγκρίνει ακόμα.. και επειδή στο τοκετού (το πρώτο μέρος του επιδόματος μητρότητας) έγιναν όλα αυθημερόν, μου έκανε εντύπωση..

Ναι τα υπόλοιπα έπρεπε εμείς να πάμε στο ληξιαρχείο του μαιευτηρίου να τα κάνουμε.. πήγαμε Δευτέρα γιατί σκ ήταν κλειστό και Τρίτη μου ήρθαν τα sms.. αναμένω..

Ναι ναι αυτό λέω! Online την έκανα και επειδή πέρασαν τόσες μέρες είπα να πάρω τηλέφωνο.. Εμένα μου είπαν ότι πρέπει να περάσει επιτροπή για να πάρει έγκριση ώστε να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας της αίτησης και να γίνει η πίστωση των χρημάτων.. 🤣🤣🤣🤣🤣 αχχ δε μπορώ άλλο κάρβουνο!!! Σήμερα έστειλαν λέει τα χαρτιά μου στην επιτροπή και θα τα δουν το Μάρτη τις αιτήσεις του Γενάρη.. 🤣🤣🤣

Πολύ αργά ρε συ.. εγώ πιστεύω νωρίτερα θα τα βάλουν. Αν δικαιούσαι να κάνεις αίτηση για το συμπληρωματικό του ΟΑΕΔ.

Κοντό χαλινο γλώσσας είχε κι ο μπέμπης μου αλλά δεν επηρέαζε στο θηλασμό. Τον κόψαμε με laser αργότερα. Γενικά όμως είναι καλύτερα να διορθώνεται όσο είναι μικρό το νινι. Μπορεί να επηρεάσει και δόντια ομιλία κτλ.

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Ο γιατρός σου σε πίεσε στο τέλος για καισαρική, ε; Θυμάμαι ότι είχα πει μπράβο του που σε πήγαινε για φ.τ. επειδή συνήθως σε εξωσωματικές το σπρώχνουν περισσότερο αφού είναι "υπερπολύτιμη" εγκυμοσύνη, μετά κόπων και βασάνων... Που φυσικά και είναι, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σα δικαιολογία για κ.τ. χωρίς συντρέχοντα λόγο, από τη στιγμή που όλα εξελίσσονται ομαλά! 

Επίσης πολλοί πατάνε και στην αυθεντία τους, αυτοί ξέρουν καλύτερα, όχι εσύ. Ο,τι έχεις ψάξει και διαβάσει δεν είναι ανώτερο από το χαρτί του πτυχίου τους και τα χρόνια εμπειρίας τους. 

Εγώ σε αυτήν την ομάδα το χάρηκα πάντως που αρκετές κοπέλες ξεπεράσατε τις 40 εβδομάδες! Δεν γίνεται συχνά και μπράβο στους γιατρούς και τις μαίες σας! 

Αυτό που λες πάντως, ότι η κύηση χαρακτηρίζεται ως παθολογία κι όχι ως κατάσταση, φαίνεται πλέον και από τον παραγκωνισμό της μαίας. Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή, αλλά πιστεύω ότι οι μισές θα γεννουσαμε πολύ εύκολα με μια μαία (όπως έβλεπα στο call the midwife) κι αν ήταν απαραίτητο, αν υπήρχε κάποια παθολογία στην κύηση, αν υπήρχε κάτι επείγον που χρειαζόταν ιατρική παρέμβαση, τότε να έμπαινε και ο γιατρός στο παιχνίδι... 

Έτσι όπως βίωσα τις γέννες μου, θα μπορούσε και να μην υπάρχει ο γιατρός κατά τη διάρκεια του τοκετού, μόνο στη συνέχεια όταν είχα τις διάφορες επιπλοκές... 

Και τέλος, επουδενί να μην πιστεύεις ότι δεν έδωσες ή δεν έκανες το καλύτερο για το μωράκι σου! Και με κ.τ. που γεννησες εν τέλει, δεν πάει να πει ότι δεν έκανες το κατά δύναμιν! Η ιστορία της γέννησης της και μόνο είναι παρακαταθήκη για την ενδυνάμωση της!! 💪

Καλή ανάρρωση σου εύχομαι, και σωματική και ψυχική!! ❤️

Αυτός είναι ο γιατρός του δημοσίου που είχα βρει midterm της κύησης γιατί οικονομικά ήμασταν δύσκολα.. ενώ είναι μικρός ηλικιακά με είχε στη τρομοκρατία.. ενώ στην αρχή φαινόταν καλός και "θα γεννησουμε φυσιολογικά" ... ο ιδιώτης και εξωσωματικος μου (που ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή της φτώχειας μου, να μπορούσα να γεννήσω μαζί του!!) ήταν πολύ ήρεμος, χαλαρός και σίγουρος ότι θα γεννησουμε φυσιολογικά.. ακόμα και όταν γύρισε το μωράκι ισχιακό 38η εβδομάδα μου είπε ότι μπορεί να ξαναγυρίσει και να δώσω χρόνο.. σε ερώτηση μου, είπε, ο θεός και η κόρη σου ξέρουν πότε θα γεννηθεί.. και ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας να την αφήσουμε μέχρι να είναι έτοιμη η ίδια η μπέμπα εφόσον όλα εξελίσσονται φυσιολογικά.. αλλά που να τα βρω τόσα λεφτά για το ιδιωτικό.....;!😢

Ισχύει.. ειδικά μέσα στο μαιευτήριο ήταν περισσότερο έντονο αυτό.. οι μαίες ήταν μόνο για να φέρνουν τα χάπια... Δεν επιτρεπόταν ούτε την άποψη τους να εκφέρουν παρά "να ρωτήσω το γιατρό όταν περάσει"... Ντροπή... Το ρώτησα δηλαδή και μου το είπε ευθέως μια μαία εκεί μέσα, ότι δεν τους επιτρέπεται να πουν κάτι..

Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ κοριτσάκι μου... Και όλες σας βασικά για την υποστήριξη σας και τα καλά σας λόγια... ❤️❤️❤️❤️❤️ Βοηθάνε πολύ να τα ακούς γιατί αν αφεθείς στις σκέψεις μαυριζεις... Λέω να πάμε και μια βόλτα στη παραλία σήμερα να πάρουμε μια ανάσα..

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Γιάννα 36 είπε:

Πολύ αργά ρε συ.. εγώ πιστεύω νωρίτερα θα τα βάλουν. Αν δικαιούσαι να κάνεις αίτηση για το συμπληρωματικό του ΟΑΕΔ.

Κοντό χαλινο γλώσσας είχε κι ο μπέμπης μου αλλά δεν επηρέαζε στο θηλασμό. Τον κόψαμε με laser αργότερα. Γενικά όμως είναι καλύτερα να διορθώνεται όσο είναι μικρό το νινι. Μπορεί να επηρεάσει και δόντια ομιλία κτλ.

Μα για να τα βάλουν πρέπει να εγκριθεί.. για να εγκριθεί πρέπει να περάσει επιτροπή..🤣🤣🤣 για να είμαστε σίγουροι ότι γεννησαμε βρε παιδάκι μου.. δε μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί πρέπει να περάσει επιτροπή... Από την επιτροπή μου είπαν ότι έτσι γίνεται, είναι σαν το ασθένειας.. 🤣🤣🤣🤣 δε μπορώ αλήθεια... 

Δικαιούμαι και του ΟΑΕΔ αλλά αυτό δε πρέπει πρώτα να βγει η απόφαση με το ποσό για το λοχείας ώστε να βγάλει ο ΟΑΕΔ τη διαφορά που προκύπτει για να πιστωσουν; Επίσης για το 9μηνο τι γίνεται;;; Αν εμένα μου εγκρίνουν την αίτηση λοχείας Απρίλη, το 9μηνο το χάνω;;; Γιατί Μάρτη πρέπει να κάνω την αίτηση αν θυμάμαι καλά για να ξεκινήσει το 9μηνο Απρίλη.. κάνω λάθος; Είμαι και λίγο καμένη από την αϋπνία.. η μικρή σελινιαζεται το βράδυ με μαραθώνιους θηλασμους.. αν κάνω το λάθος και τη βγάλω από το στήθος ποιος την άκουσε!!! 😆😆

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Μα για να τα βάλουν πρέπει να εγκριθεί.. για να εγκριθεί πρέπει να περάσει επιτροπή..🤣🤣🤣 για να είμαστε σίγουροι ότι γεννησαμε βρε παιδάκι μου.. δε μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί πρέπει να περάσει επιτροπή... Από την επιτροπή μου είπαν ότι έτσι γίνεται, είναι σαν το ασθένειας.. 🤣🤣🤣🤣 δε μπορώ αλήθεια... 

Δικαιούμαι και του ΟΑΕΔ αλλά αυτό δε πρέπει πρώτα να βγει η απόφαση με το ποσό για το λοχείας ώστε να βγάλει ο ΟΑΕΔ τη διαφορά που προκύπτει για να πιστωσουν; Επίσης για το 9μηνο τι γίνεται;;; Αν εμένα μου εγκρίνουν την αίτηση λοχείας Απρίλη, το 9μηνο το χάνω;;; Γιατί Μάρτη πρέπει να κάνω την αίτηση αν θυμάμαι καλά για να ξεκινήσει το 9μηνο Απρίλη.. κάνω λάθος; Είμαι και λίγο καμένη από την αϋπνία.. η μικρή σελινιαζεται το βράδυ με μαραθώνιους θηλασμους.. αν κάνω το λάθος και τη βγάλω από το στήθος ποιος την άκουσε!!! 😆😆

έχεις δίκιο, πρέπει να έχεις το ποσό του επιδόματος λοχείας για να κάνεις αίτηση για το συμπληρωματικό. 

Το εννιαμηνο γιατί να το χάσεις?  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις τα επιδόματα.

Μετά τη λήξη της λοχείας πήρα την άδεια του έτους από τη δουλειά και μετά μπήκα στο εννιαμηνο. Εσύ αν πάρεις και την άδεια καλό Μάιο θα μπεις στο εννιαμηνο.

Δημοσίευση
στις πριν 59 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Κατά τα άλλα.. πήγαμε χθες πρώτη φορά και στη παιδίατρο.. η μικρή είναι υγιέστατη, έχει ανακτήσει και το βάρος γέννησης..! Ένα θέμα που πρέπει να προσέχουμε μόνο, επειδή γυρνάει το κεφαλάκι της στα δεξιά, πρέπει να το στηρίζουμε να γυρνάει αριστερά ώστε να μην αναπτύξει πλαγιοκεφαλια. Αυτό μας είπε σχετίζεται με τη θέση της στη κοιλιά.. 

Στο θηλασμό έχουμε παιδευτει αρκετά.. γάλα έχουμε και περίσσευμα.. η μικρή κάνει σωστά θηλαστικες κινήσεις.. αλλά έχει χαλινο στο πάνω χείλος της (το είχα ήδη διαπιστώσει από το μαιευτήριο).. το ότι είναι στο πάνω χείλος ευτυχώς δεν την εμποδίζει να θηλάσει αλλά ενοχλεί εμένα.. δεν ανοίγει σωστά το στοματακι της για να πιάσει θηλαία άλω και πρέπει εγώ να της το βάζω στο στόμα ενώ ταυτόχρονα πρέπει να τραβάω προς τα έξω το άνω χείλος της για να μπορέσει να βεντουζαρει σωστά.. στα κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι να το κάνω αυτό χοροπηδάω ολόκληρη από το πόνο καθώς με δαγκώνει άσχημα στη θηλή.. ειδικά αν πεινάει πολύ δε τη προλαβαίνω με τίποτα και καταλήγω με αίματα... Και με τη παιδίατρο στο μαιευτήριο αλλά και οι μαίες μου (πιστοποιημενες σύμβουλοι θηλασμού) μου είπαν αν μπορώ να αντέξω το πόνο να το παλέψουμε γιατί το παιδί τρέφεται κανονικά.. η παιδίατρος που πήγαμε χθες με το που είδε το χαλινο μου έδωσε τηλέφωνο παιδοχειρουργου για αφαίρεση (πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και η παιδίατρος) αλλά εφόσον με έβαλε να δει πως θηλάζει το παιδί, μου είπε το ίδιο.. δε ξέρω τι να κάνω.. υποφέρω από το πόνο από τη μια και από την άλλη δε θέλω να βασανισω το παιδί με την αφαίρεση.. είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί μελλοντικά; Ξέρετε; @Xrisa95;

Τέλος να ρωτήσω.. ζώνη λοχείας έχετε πάρει; Έχει "κρεμάσει" η κοιλιά μου να το πω και δε ξέρω αν χρειάζεται ή αν θα βοηθούσε ίσως; Απόψεις;

Διάβασα την ιστορία σου κ ήθελα να σου στείλω πμ. Αλλά είμαι στον μήνα μου κ εγώ κ δν έχω ετοιμάσει τίποτα είμαι όλη μέρα με τα παιδιά τρέχω κ σε γιατρούς κ τελευταίες υποχρεώσεις κ όλο έρχεται το βράδυ κ πέφτω ξερή 🙄😭

να σου ζήσει το μωράκι αρχικά! 🥰❤️🩷🎀🎈🍾🎉

δεν ξέρω ξέρω προσωπικά αλλά έχω καταλάβει πόσο ψάχνεις τα πράγματα κ σου εύχομαι από καρδιάς αν με το καλό αποφασίσετε για δεύτερο στο μέλλον να κάνεις έναν τοκετό στο σπίτι ένα hvbac ονειρεμένο ❤️ έχω περάσει κ εγώ διάφορα στο μαιευτήριο στο δεύτερο παιδί. Ολόκληρη πλεκτάνη. Τέλος πάντων περασμένα…

για τον χαλινο τώρα. Εφόσον ματώνεις κ πονάς καλό θα ήταν να γίνει εκτομή. Το να σε τραυματίζει είναι μια ένδειξη. Συνήθως στο άνω χείλος «κόβεται» εν μέρη κ μόνο του γιατί τα παιδάκια πέφτουν χτυπάνε κτλ κτλ κ συμβαίνει. (Είχε κ ο γιος μου κ κόπηκε σε πέσιμο κ το παρακολουθούμε αν ξανά κολλήσει). Βέβαια αν γίνει εκτομή θέλει ασκήσεις κ θέλει να το κοιτάς μην ξανά κολλήσει. Εγώ δεν πονούσα ούτε με μάτωνε. 
Έχουν δει οι ειδικοί κ για χαλινο γλώσσας ή κάτω χείλους; 
στο φβ υπάρχει φοβερή ομάδα με φοβερά κορίτσια για τον χαλινο κ υπάρχουν κ ειδικοί χειρουργοί που κάνουν την επέμβαση (δεν είναι τόσο επώδυνη όσο φαντάζεσαι γιατί η μέθοδος που προτείνεται πια είναι μόνο με λέιζερ παρά οποιαδήποτε άλλη. Κάποιοι χρησιμοποιούν πιο «παλιές» μεθόδους οπότε καλύτερα να πας με συστάσεις έστω για εκτίμηση). 

αν ματώνεις κ πονάς καλό είναι να μην το αφήσεις. Ίσως έχει κ γλώσσας χαλινο ίσως έχει κ ένταση στην γνάθο κ όλα αυτά μαζί να εντείνουν το πρόβλημα. 

πάντως μην ανησυχείς δεν είναι κάτι τραγικό 🙏🏼

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Διάβασα την ιστορία σου κ ήθελα να σου στείλω πμ. Αλλά είμαι στον μήνα μου κ εγώ κ δν έχω ετοιμάσει τίποτα είμαι όλη μέρα με τα παιδιά τρέχω κ σε γιατρούς κ τελευταίες υποχρεώσεις κ όλο έρχεται το βράδυ κ πέφτω ξερή 🙄😭

να σου ζήσει το μωράκι αρχικά! 🥰❤️🩷🎀🎈🍾🎉

δεν ξέρω ξέρω προσωπικά αλλά έχω καταλάβει πόσο ψάχνεις τα πράγματα κ σου εύχομαι από καρδιάς αν με το καλό αποφασίσετε για δεύτερο στο μέλλον να κάνεις έναν τοκετό στο σπίτι ένα hvbac ονειρεμένο ❤️ έχω περάσει κ εγώ διάφορα στο μαιευτήριο στο δεύτερο παιδί. Ολόκληρη πλεκτάνη. Τέλος πάντων περασμένα…

για τον χαλινο τώρα. Εφόσον ματώνεις κ πονάς καλό θα ήταν να γίνει εκτομή. Το να σε τραυματίζει είναι μια ένδειξη. Συνήθως στο άνω χείλος «κόβεται» εν μέρη κ μόνο του γιατί τα παιδάκια πέφτουν χτυπάνε κτλ κτλ κ συμβαίνει. (Είχε κ ο γιος μου κ κόπηκε σε πέσιμο κ το παρακολουθούμε αν ξανά κολλήσει). Βέβαια αν γίνει εκτομή θέλει ασκήσεις κ θέλει να το κοιτάς μην ξανά κολλήσει. Εγώ δεν πονούσα ούτε με μάτωνε. 
Έχουν δει οι ειδικοί κ για χαλινο γλώσσας ή κάτω χείλους; 
στο φβ υπάρχει φοβερή ομάδα με φοβερά κορίτσια για τον χαλινο κ υπάρχουν κ ειδικοί χειρουργοί που κάνουν την επέμβαση (δεν είναι τόσο επώδυνη όσο φαντάζεσαι γιατί η μέθοδος που προτείνεται πια είναι μόνο με λέιζερ παρά οποιαδήποτε άλλη. Κάποιοι χρησιμοποιούν πιο «παλιές» μεθόδους οπότε καλύτερα να πας με συστάσεις έστω για εκτίμηση). 

αν ματώνεις κ πονάς καλό είναι να μην το αφήσεις. Ίσως έχει κ γλώσσας χαλινο ίσως έχει κ ένταση στην γνάθο κ όλα αυτά μαζί να εντείνουν το πρόβλημα. 

πάντως μην ανησυχείς δεν είναι κάτι τραγικό 🙏🏼

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου! Μη το συζητάς κάν.. με ένα παιδί πλέον και απορώ πως βρίσκετε το χρόνο οι μανουλες με 2+ παιδιά να γράφετε ακόμα.. 😅😅

Με το καλό κορίτσι μου και το δεύτερο αγοράκι σας, υγιέστατο να είναι πάνω από όλα και όλα τα παιδάκια του κόσμου.. είδα είχατε και εσείς τα άγχη σας, σας διάβαζα όσο προλάβαινα.. να πάνε όλα κατ'ευχήν σου εύχομαι ολόψυχα!

Περασμένα μεν...... Ξεχασμένα όμως......; Τεσπα...

Σ' ευχαριστώ πολύ για το πολύτιμο χρόνο σου να μου απαντήσεις.. όντως έχει σφιγμένη κάτω γνάθο, χαλινο κάτω χείλους δεν έχει, γλώσσας δε ξέρω αν έχουν δεί, μου είπαν ότι έχει μόνο πάνω και ότι κάνει σωστά θηλαστικες κινήσεις οπότε δεν την εμποδίζει κάπου στο να θηλάσει.. το θέμα είναι πόσο μπορώ εγώ να αντέξω και να διαχειριστώ το πόνο και τα κοψίματα στη θηλή που μου κάνει.. δυστυχώς δε μπορώ να το αντέξω περισσότερο.. χθες το βράδυ έπινε και αίμα μαζί σε μια προσπάθεια μου να παλέψω το πόνο... Δε γίνεται όμως.. 

Έχεις τη σελίδα του fb να μου τη προωθήσεις..; Έχεις μήπως και μια εικόνα του κόστους; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου! Μη το συζητάς κάν.. με ένα παιδί πλέον και απορώ πως βρίσκετε το χρόνο οι μανουλες με 2+ παιδιά να γράφετε ακόμα.. 😅😅

Με το καλό κορίτσι μου και το δεύτερο αγοράκι σας, υγιέστατο να είναι πάνω από όλα και όλα τα παιδάκια του κόσμου.. είδα είχατε και εσείς τα άγχη σας, σας διάβαζα όσο προλάβαινα.. να πάνε όλα κατ'ευχήν σου εύχομαι ολόψυχα!

Περασμένα μεν...... Ξεχασμένα όμως......; Τεσπα...

Σ' ευχαριστώ πολύ για το πολύτιμο χρόνο σου να μου απαντήσεις.. όντως έχει σφιγμένη κάτω γνάθο, χαλινο κάτω χείλους δεν έχει, γλώσσας δε ξέρω αν έχουν δεί, μου είπαν ότι έχει μόνο πάνω και ότι κάνει σωστά θηλαστικες κινήσεις οπότε δεν την εμποδίζει κάπου στο να θηλάσει.. το θέμα είναι πόσο μπορώ εγώ να αντέξω και να διαχειριστώ το πόνο και τα κοψίματα στη θηλή που μου κάνει.. δυστυχώς δε μπορώ να το αντέξω περισσότερο.. χθες το βράδυ έπινε και αίμα μαζί σε μια προσπάθεια μου να παλέψω το πόνο... Δε γίνεται όμως.. 

Έχεις τη σελίδα του fb να μου τη προωθήσεις..; Έχεις μήπως και μια εικόνα του κόστους; 

(όσο για το ξεχασμένα… μπααα δεν ξεχνιούνται αυτά.. Κ μένα 3 χρόνια σχεδόν έχουν περάσει από αυτό που βίωσα με την πρόκληση κ όλη την πλεκτάνη κ ακόμα δεν το έχω ξεχάσει φυσικά…) 

η σελίδα λέγεται χαλινός γλώσσας-χείλους 

https://www.facebook.com/share/g/19xdFcFQz4/?mibextid=wwXIfr

κοστος δεν γνωρίζω γιατί δεν χρειαστήκαμε εμείς τελικά επέμβαση. 

εφόσον σε τραυματίζει οπωσδήποτε να δεις ειδικό. Ένταση στην κάτω γνάθο είχε κ ο γιος μου λόγω οξύ τοκετού από πρόκληση. Ειδικά σε τέτοιες συνθήκες κ σε καισαρικές λόγω στρες κ απότομης αλλαγής περιβάλλοντος τα μωρά εμφανίζουν ένταση στην κάτω γνάθο. 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

(όσο για το ξεχασμένα… μπααα δεν ξεχνιούνται αυτά.. Κ μένα 3 χρόνια σχεδόν έχουν περάσει από αυτό που βίωσα με την πρόκληση κ όλη την πλεκτάνη κ ακόμα δεν το έχω ξεχάσει φυσικά…) 

η σελίδα λέγεται χαλινός γλώσσας-χείλους 

https://www.facebook.com/share/g/19xdFcFQz4/?mibextid=wwXIfr

κοστος δεν γνωρίζω γιατί δεν χρειαστήκαμε εμείς τελικά επέμβαση. 

εφόσον σε τραυματίζει οπωσδήποτε να δεις ειδικό. Ένταση στην κάτω γνάθο είχε κ ο γιος μου λόγω οξύ τοκετού από πρόκληση. Ειδικά σε τέτοιες συνθήκες κ σε καισαρικές λόγω στρες κ απότομης αλλαγής περιβάλλοντος τα μωρά εμφανίζουν ένταση στην κάτω γνάθο. 

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου!! ❤️❤️❤️❤️

Να δω τι άλλο θα παρουσιαστεί από αυτή την εμπειρία... εσάς έφυγε η ένταση αυτή στη κάτω γνάθο; Και αν ναι, περίπου πότε; Μου πρότειναν και μια θεραπεία (δε θυμάμαι πως μου την είπαν) τύπου μασάζ στο κεφαλάκι του μωρού το κατάλαβα, για να βοηθήσει σε αυτή την ένταση.. γνωρίζεις κάτι; Αν το ξέρεις... Μπορεί όντως να βοηθήσει, να το κάνουμε λες;

Δημοσίευση

@Kiddoμου , αρχικά πως είσαι?? 

Τι κάνει το μωράκι?? 

Εγώ έκανα αίτηση για το επίδομα κυοφοριας στις 17/10 και ήταν υπό επεξεργασία μέχρι 8/1 !!!!!! Μάλλον η επιτροπή δεν πίστευε ότι είμαι έγκυος 🤣 τελικά,  έγινε δεκτό και την ίδια μέρα έκανα και το λοχειας και πληρώθηκα αυτή τη βδομάδα και για τα δύο! Δεν έχουν το θεό τους !! 

Η τραυματική εμπειρία της γέννας επουλωνεται με τον καιρό,  αλλά δεν ξεχνιέται θεωρώ!! Εγώ το ξέχασα με τη δεύτερη γέννα... 

Ζώνη λοχειας εγώ δεν έχω,  αλλά η κοιλίτσα είναι πεσμένη αρκετά. Δν σκέφτηκα να δοκιμάσω. Σε κιλά εγώ έχασα ήδη τα 12 σε ένα μήνα , αλλά το σώμα είναι ακόμα αδύναμο καθώς δεν περπατάω πολύ. 

Δημοσίευση
στις πριν 51 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου!! ❤️❤️❤️❤️

Να δω τι άλλο θα παρουσιαστεί από αυτή την εμπειρία... εσάς έφυγε η ένταση αυτή στη κάτω γνάθο; Και αν ναι, περίπου πότε; Μου πρότειναν και μια θεραπεία (δε θυμάμαι πως μου την είπαν) τύπου μασάζ στο κεφαλάκι του μωρού το κατάλαβα, για να βοηθήσει σε αυτή την ένταση.. γνωρίζεις κάτι; Αν το ξέρεις... Μπορεί όντως να βοηθήσει, να το κάνουμε λες;

Ναι υπάρχουν ασκήσεις ή μασάζ στο πρόσωπο ώμους κ σώμα. 

πολύ βοηθητικές ασκήσεις είναι το tummy time κ στα πιο μικρά η guppy pose. Κ στην ομάδα του χαλινού νομίζω έχουν αρχεία σχετικά μ αυτό. (Αλλιώς αν πατήσεις κ στο ίντερνετ θα βρεις βίντεο από συμβούλους θηλασμού που δείχνουν πως γίνεται). 

εμάς πήρε 1-2 μήνες ν επανέλθει αλλά δεν είναι κάτι που δεν φτιάχνει. Απλά θέλει ασκήσεις κ μασάζ 

(αν θέλεις μπορείς να ζητήσεις συστάσεις κ για οστεοπαθητικο. Εγω τότε πριν 2 χρόνια κατοικούσα στην Λάρισα κ δν υπήρχε κάποιος  αξιόλογος ούτε χειρουργός ούτε οστεοπαθητικος κ όταν έγινε 2 μηνών το μωρό μετακομίσαμε εξωτερικό όπου δν χρειάστηκα τελικά ειδικό γιατί είχε φτιάξει  η ένταση κ ο χαλινός δεν ήταν μεγάλου βαθμού  😊). 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσι μου από όσο ξέρω όταν η χοριακη ανέβει αρκετά απο μια τιμή καο πάνω δεν διπλασιάζει κάθε  2 μέρες! Ουσιαστικά μετά τις 2000 φαίνεται στον υπέρηχο ο σάκος οπότε υπερηχογραφικα βλέπουν πώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη!   Τώρα δεν ξέρω εσένα τι τιμή έχει και με ποιον ρυθμό αυξάνεται αλλά νομίζω αν από βδομάδα κάνεις έναν υπέρηχο (θα είσαι 6 εβδομάδων σχεδόν) έστω ο σακος θα μπορεί να φανεί     
    • Καλησπέρα κορίτσια! Ειχα πολυ καιρο να μπω στο φόρουμ γιατι ειναι πολύ ζόρικη η Μπέμπα. Να σας θυμίσω γέννησα 9/10. Την Τετάρτη ηρθε ο γιατρός μας μας ζύγισε 6060 με αποκλειστικό θηλασμό κ 61 ποντουσ. Ολη την ημέρα θελει χερια. Κοιμάται με πολυ δυσκολία κ παντα  στα χερια. Δεν εχει παρει κ πιπίλα κ δυσκολεύεται. Πολλες φορες κανει το στηθοσ μ πιπίλα για να κοιμηθει. Εχει περιπου 2-3 εβδ π μολις παω να την αφησω κατω ξυπναει( την ημέρα, το βραδυ δεν εχουμε θεμα) . Την ημέρα με ζορίζει παρα πολυ. Το βραδυ ειναι καλύτερη. Επισης δεν εχω καταφέρει να την βαζω νωρις για υπνο. Κ Οχι την ιδια ωρα. Αλλες φορες μπορει να κοιμηθεί 10 αλλες 11.  Ψυχοκινητικά ειναι σαν τα δικα σας μωράκια. Εμενα κανει κ το αλλο. Οταν την εχω κατω βάζει δυναμη στους αγκώνες κ προσπαθει να σηκωθεί, το κανει συνεχεια κορίτσια. Επίσης αν της δωσεις τα χερια σ πιάνεται για να σηκωθεί. Την σηκώνουμε κ στυλώνει ταν ποδια της κ μένει όρθια. Εχει πολυ δυναμη στα ποδια της. 
    • 18/3 🙈 Κι εγώ ευτυχώς είχα δύο πολύ καλές εγκυμοσύνες και ειδικά τώρα με τον μικρό αδυνατώ να φανταστώ πώς θα ήταν αν δεν ήταν καλή η εγκυμοσύνη αυτή. Αντε στην πρώτη έχεις μόνο τον εαυτό σου να φροντίσεις. Στη δεύτερη αλλάζει το παραμύθι 😝  
    • Μα το μωράκι τα πάω υπέροχα…τα μεγάλα μου βγάζουν την ψυχή για να διαβάσουν.  Εν το μεταξύ μετά την αποβολή η ψυχολογία και τα νεύρα μου δεν είναι σε καλή κατάσταση!!!! Σε άλλα νέα βάλαμε την κούνια στο δωμάτιο των κοριτσιών και από αύριο θα κάνει τους ημερήσιους ύπνους της εκεί και σε κάνα μήνα θα την βάλω και βράδυ αν και ακόμα δεν νοιωθω ετοιμη, μου αρέσει που την έχω δίπλα μου!  Εσυ πως τα πας;;;
    • 7100;;; Θηρίο ολόκληρο!!! Περαστικούλια σας! Με το καλό κι εσείς...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...