Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου τώρα μπόρεσα ν μπω ν σας διαβάσω!!! Ποιες περιμένουμε ακόμα;; 
τα δικά μας νέα είναι πως σήμερα πήγαμε στην παιδίατρο, είναι όλα τέλεια μας είπε , η μπουμπου ανέκτησε το βάρος της γέννησης της ήδη , πράγμα που γενικά περιμένουν ν συμβεί στις 15-20 μέρες ! Γεννήθηκε 3280 κ εν τέλει ύψος 51εκ κ όχι 49 που μας την έβγαλαν στο νοσοκομείο! Γενικά πάμε πολύ κλ!! 
@Θέτις Κ. διάβασα ότι το μωράκι σ θεριεύει το βράδυ! Ν σ πω πως κ μένα η μικρή μ έτσι είναι! Το πρωί μια χαρά ήσυχη κ συνεργάσιμη κ μετά το βράδυ σεληνιαζεται!! Μ το εξήγησε όμως η παιδίατρος σήμερα κ μ είπε πως ο εγκέφαλος τ μωρού μέσα στην ημέρα δέχεται πολλές πληροφορίες κ το βράδυ που είναι ώρα ηρεμίας ο εγκέφαλος για να επεξεργαστεί όλα αυτά υπερδιεγειρεται γ αυτό κ όλη αυτή η ανησυχία !!! 
επίσης κ γω θηλάζω . Έπεσα όμως στη παγίδα τ νοσοκομείου κ εδώσα κ συμπλήρωμα!! Φυσικά τώρα προσπαθώ ν κατακτήσω αποκλειστικό θηλασμό οπότε έχουμε δρόμο μπροστά μας!!! 
Τι άλλο να σας πω; Η μικρή νινου κ εμάς είναι έρωτας!! Τη χαζεύουμε Μ τον άντρα μ ν κάνει γκριμάτσες όλη την ώρα!!! 💗💗💗 φυσικά έχουμε κ την προσαρμογή μ το σκυλάκι μας! Το καημένο τις πρώτες δύο μέρες από το άγχος τ κ το στρες του κατουρούσε αίμα !!!ευτυχώς δείχνει ν φτιάχνει όλο αυτό!!! 
Αυτά κορίτσια από εμένα!! 🥰🥰

περιμένουμε νεακια από τις υπόλοιπες 🙏🧿🥰❤️

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια! Κ εμείς εδώ με τη μπέμπα, κολλημένη στο στήθος από τις 7.30 🤣 κλείσαμε 4ωρο κ συνεχίζουμε! 

Είναι έρωτας είναι η αλήθεια τα μωράκια μας .... κ εγώ αυτό λέω κάθε μέρα! Ποοοοσο ερωτευμένη είμαι μαζί της 

Δημοσίευση
στις On 10/1/2025 at 5:22 ΜΜ, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Απ' την άλλη, αναφορικά με το βάρος και το μήκος του μωρού, ο γιατρός μου είπε ότι, εκτός ότι είναι μια χαρά φυσιολογικά, αυτό περίπου είναι ένα "καλό" μέγεθος/βάρος για φ.τ. - ίσως γι'αυτό δεν είχα και μεγάλη φθορά εκεί κάτω.

Καθώς ο γιατρός με εξέταζε αμέσως μετά τη γέννα, στην αρχή μου είπε μάλλον ούτε ένα ράμμα χρειάζεται. Μετά κοίταξε καλύτερα και μου έκανε 1-2 είπε για να αποφευχθεί περαιτέρω τραυματισμός. Ουσιαστικά η ρήξη πρώτου βαθμού σημαίνει ότι "σχίστηκε" μέρος του δέρματος, από δευτέρου βαθμού κι έπειτα είναι όταν υπάρχει φθορά και στο επίπεδο του μυ. Αν κατάλαβα σωστά δλδ απ' τα λεγόμενά του.

Aυτό λέει συνέχεια και ο δικός μου γιατρός οταν μου κακοφαίνεται που δεν βγαίνει πολύ ψηλά στις καμπύλες... ότι όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο για μας στη γέννα... και μετά θα πάρει ότι είναι να πάρει.

Τέλειος βγήκε ο μπέμπης σας...😊

Χθες είχα κι εγώ ραντεβού. Μου έκαναν πρώτη φορά αυτή την εξέταση από κάτω που πολύ θα ΄ηθελα να αποφύγω... Ευτυχώς μου την έκανε η μαία και όχι ο γιατρός. Πιο άνετα νιώθω με αυτή!🤣 Το συμπέρασμα ήταν ότι ο τράχηλος καλά κρατεί και ότι είναι ακόμα "ανώριμος" όπως τον χαρακτήρισε και ότι το μωρ΄ό είναι ακόμα ψηλά. Από ότι φαίνεται έχω δρόμο μπροστά μου... 38+1 σήμερα και στο καρδιοτοκογράφημα δεν έκανα καμία σύσπαση.. 

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Κορίτσια μου τώρα μπόρεσα ν μπω ν σας διαβάσω!!! Ποιες περιμένουμε ακόμα;; 
τα δικά μας νέα είναι πως σήμερα πήγαμε στην παιδίατρο, είναι όλα τέλεια μας είπε , η μπουμπου ανέκτησε το βάρος της γέννησης της ήδη , πράγμα που γενικά περιμένουν ν συμβεί στις 15-20 μέρες ! Γεννήθηκε 3280 κ εν τέλει ύψος 51εκ κ όχι 49 που μας την έβγαλαν στο νοσοκομείο! Γενικά πάμε πολύ κλ!! 
@Θέτις Κ. διάβασα ότι το μωράκι σ θεριεύει το βράδυ! Ν σ πω πως κ μένα η μικρή μ έτσι είναι! Το πρωί μια χαρά ήσυχη κ συνεργάσιμη κ μετά το βράδυ σεληνιαζεται!! Μ το εξήγησε όμως η παιδίατρος σήμερα κ μ είπε πως ο εγκέφαλος τ μωρού μέσα στην ημέρα δέχεται πολλές πληροφορίες κ το βράδυ που είναι ώρα ηρεμίας ο εγκέφαλος για να επεξεργαστεί όλα αυτά υπερδιεγειρεται γ αυτό κ όλη αυτή η ανησυχία !!! 
επίσης κ γω θηλάζω . Έπεσα όμως στη παγίδα τ νοσοκομείου κ εδώσα κ συμπλήρωμα!! Φυσικά τώρα προσπαθώ ν κατακτήσω αποκλειστικό θηλασμό οπότε έχουμε δρόμο μπροστά μας!!! 
Τι άλλο να σας πω; Η μικρή νινου κ εμάς είναι έρωτας!! Τη χαζεύουμε Μ τον άντρα μ ν κάνει γκριμάτσες όλη την ώρα!!! 💗💗💗 φυσικά έχουμε κ την προσαρμογή μ το σκυλάκι μας! Το καημένο τις πρώτες δύο μέρες από το άγχος τ κ το στρες του κατουρούσε αίμα !!!ευτυχώς δείχνει ν φτιάχνει όλο αυτό!!! 
Αυτά κορίτσια από εμένα!! 🥰🥰

περιμένουμε νεακια από τις υπόλοιπες 🙏🧿🥰❤️

Τι ωραία νέα που ανέκτησε το βάρος της τόσο γρήγορα!!! Άρα πάει πολύ καλά ο θηλασμός!! Μπράβο κορίτσι μου 💗

Το σκυλάκι γιατί έτσι;; Ένιωσε παραμέληση;; Τι σας είπε ο κτηνίατρος να κάνετε... Να σου πω το έχω κι εγώ ένα άγχος με τα δικά μας...

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Γειά σας κορίτσια! Κ εμείς εδώ με τη μπέμπα, κολλημένη στο στήθος από τις 7.30 🤣 κλείσαμε 4ωρο κ συνεχίζουμε! 

Είναι έρωτας είναι η αλήθεια τα μωράκια μας .... κ εγώ αυτό λέω κάθε μέρα! Ποοοοσο ερωτευμένη είμαι μαζί της 

Η μεγάλη πώς τα πάει;;; Τη δέχτηκε;;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Κ οι μαίες εκείνη την ώρα αν δούνε κάποιον να χάνει την ψυχραιμία του θα τον βγάλουν έξω.    Κ ο άντρας μου το έπαθε, τον έβγαλαν έξω όταν ήρθε στον πρώτο τοκετό γιατί έχει φοβία με αίματα κ είχε ασπρίσει σχεδόν λιποθύμησε. Στον δεύτερο τοκετό δεν τον πήρα καν. Κ τώρα δεν θα τον πάρω. Είναι πως νιώθει η κάθε γυναίκα. Εγώ εκείνη την ώρα θέλω μόνο την μαία μαζί μου να περάσουμε μαζί τα κύματα των συσπάσεων κ να με βοηθάει, οποιοδήποτε άλλος με αγχώνει πως θα αντιδράει κ εκείνη την ώρα θέλω ηρεμία κ συγκέντρωση.    Είναι όμως πως νιώθει το κάθε ζευγάρι❤️ κ το σωστό είναι να δίνεται η επιλογή στο ζευγάρι κ να κάνουν όπως νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κ άνεση 🩷
    • Είτε θα σπάσουν τα νερά είτε θα αρχίσουν οι συσπάσεις 😊  Οι συσπάσεις είναι πόνοι που μπορεί να έχεις κ κατά τη διάρκεια που είσαι στο μήνα σου αλλά δεν θα είναι συγχρονισμένες (δλδ με μοτίβο όπως λέμε.)  όταν γεννάς όμως θα έρθουν συγχρονισμένα (πίστεψέ με θα το καταλάβεις γιατί ο πόνος θα κλιμακώνεται κ δεν θα μπορείς να το αγνοήσεις 😆 το σώμα μας είναι σοφό κ μας ξεκινάει σιγά σιγά πχ ανά 5 ή 7 λεπτά η σύσπαση κ όχι τόσο δυνατή… όμως αυτό εξελίσσεται σιγά σιγά.. στις πρωτότοκες είναι αναμενόμενο κ φυσιολογικό να πάρει πάνω από 12 ώρες ειδικά όταν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις!)  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ 🤣🤣🤣🤣🤣    τα νερά μπορούν να σπάσουν κ να είναι η αίσθηση όπως όταν ανοίγεις σαμπάνια 🍾 εγώ έτσι το ένιωσα 🤣 αλλά υπάρχει περίπτωση κ να υπάρχει διαρροή υγρών σιγά σιγά αλλά θα το δει ο γιατρός στον υπέρηχο καθώς θα μετράει τα αμνιακα σας υγρά σε κάθε επίσκεψη. Όμως κ ν σπάσουν τα νερά δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει ο τοκετός κατευθείαν. Σε αρκετές γυναίκες μπορεί να αρχίσει ο τοκετός κ μετά από μια ή και δυο μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση (στην Ελλάδα σε βάζουν εισαγωγή σπάνια να σε αφήσουν) αλλά σε υπόλοιπες χώρες του κόσμου κ σε τοκετούς στο σπίτι στην Ελλάδα/σπάνια με γυναικολόγο θα σε παρακολουθεί ο γιατρός/μαία στενά κ θα χορηγήσουν αντιβίωση για να αποκλείσουν ενδεχόμενο μόλυνσης λόγω του ότι έχει ανοίξει ο σάκος κ σου κάνουν εισαγωγή αν δν έχει ξεκινήσει ο τοκετός Μετά από 48 ώρες. Αυτά τα γράφω ενημερωτικά γιατί αποκλείεται να σας τα πει γιατρός 🤷🏼‍♀️😄   συνήθως οι τοκετοί ξεκινάνε προς το βράδυ κ μετά που το σώμα χαλαρώνει.    Ο πρώτος τοκετός μου (χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς ορό με φάρμακο-τεχνητή ωκυτοκίνη- που βάζουν συνήθως για να πάει πιο γρήγορα ο τοκετός) κράτησε 14 ώρες.   Ο δεύτερος ήταν φουλ παρεμβατικός κ οξύς λόγω των παρεμβάσεων κ κράτησε 3.5 ώρες.     Τώρα για σημάδια . Οι διάρροιες είναι ένα σημάδι, το πώμα-τραχηλικό βύσμα που φεύγει είτε σταδιακά είτε με μιας (πάτησε στο ίντερνετ κ θα σου βγάλει φωτό πως είναι) κ το nesting είναι κάποια σημάδια (πέραν των παραπάνω). Όμως αυτά τα σημάδια μπορεί ν έρθουν λίγες μέρες πριν τον τοκετό ή λίγες ώρες. Αλλά κ μόνο που θα τα δείτε θα ξέρετε ότι είστε πολύ πολύ κοντά.         
    • Ναι κορίτσια, το σώμα ξέρει και εμπιστεύομαι και την σωστή στιγμή! Ολα για κάποιο λόγο γίνονται. Καλά εγώ από το άγχος που είχα για άλλο θέμα που σας έλεγα και για την καθυστέρηση, αλλά και με την παρούσα κατάσταση, «ξύπνησα» ένα μικροπρόβλημα υγείας που εμφανίζω πάντα σε περιόδους άγχους και θέλει επεμβατικές διαδικασίες, δεν φεύγει μόνο…και λέω όλα μαζί έπρεπε; Αλλά οκ ας είναι αυτά τα προβλήματα και όχι μεγαλύτερα. 
    • Κ μένα ο άντρας μου έτσι είναι… καλά ειδικά τώρα στο τρίτο ασεεεε 🤣🤣 βέβαια ανέκαθεν έτσι ήταν! Ξέρεις δεν είναι εκφραστικοί όλοι οι άνθρωποι κ σίγουρα οι άντρες στην πλειοψηφία λειτουργούν πιο πολύ με βάση αυτό που βλέπουν παρά αυτό πχ που εμείς φανταζόμαστε (πχ εσύ κ η κάθε μανούλα βλέπει τα ρούχα κ ονειρεύεται κτλ. Ενώ θα δεις ότι ο άντρας σου θα το συνειδητοποιήσει κ θα εκφραστεί όταν δει τα μωράκια κ πιο μετά μεγαλώνοντας τα παιδάκια σας 🩷).    Σημασία έχει να είναι δίπλα σου κ δίπλα στα παιδιά του κ ο άντρας σου κ ο κάθε άντρας φυσικά ακόμα κ αν δν τον νοιάζει τόσο πχ τι κουβερτούλα θα διαλέξετε ☺️ τα παιδιά «δοκιμάζουν» το ζευγάρι αυτό  σας το λέω με σιγουριά! 🤭🥂  Κ σκεφτόμουν σήμερα (επειδή σε λιγες μερες γίνομαι 30 οπότε ξερεις κάθε δεκαετία νιώθω ότι κάνω απολογισμό 😆) ότι είμαι αρραβωνιασμένη από τα 22, παντρεύτηκα στα 23 που έμεινα έγκυος αλλά είμαι με τον άντρα μου ζευγάρι εδώ και 9 χρόνια είμαστε γονείς εδώ και 5μιση χρόνια αλλά εμένα μου φαίνεται ότι χθες παντρευτήκαμε. Νομίζω αυτό βοηθάει στο να αντισταθμιστεί η κούραση κ η όποια αντιξοότητα της γονεϊκοτητας.    ανυπομονώ να μου πείτε κ εσείς σε λίγο καιρό ή σε λίγα χρόνια πως το παιδί έχει δώσει νέα τροπή στην σχέση σας με τον άντρα/συντροφό σας ❤️❤️❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...