Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Χριστουγέννων 24 & Πρωτοχρονιάς 25

Recommended Posts

Κοριτσουδια μου!!! 😍😍😍😍 Καλημέρα!!!! Τι κάνετε, πως είστε;!!! Καλό σκ να έχουμε!!

Εγώ είμαι τρισευτυχισμένη!!! Η μπέμπα μας είναι το καλύτερο πλάσμα του κόσμου!!!! Τη λατρεύω την αγαπώ!!!! 😍😍😍😍

Δε θα σας γράψω ακόμα τι και πως.. δεν είναι ώρα.. θα σας τα πω όλα μια και καλή όταν με το καλό γεννησουμε!!! 

Απλά είχαμε κάποια νέα που μας είχαν αγχωσει τη περασμένη Παρασκευή και για αυτό δε σας έγραψα.. δόξα σύ όμως η μπέμπα μας για ακόμα μια φορά μας έκανε την έκπληξη χθες που την είδαμε και δεν το περίμενε κανείς!!! Οοοουυυυφφφφφ Παναγίτσα μου σ' ευχαριστώ τόσο πολύ!!!!🙏🙏🙏🙏 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Μη χάνετε τη πίστη στο ένστικτο σας και στη φύση!!! Όλα θα πάνε κατ'ευχήν για όλες μας!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

3.300 κιλακια & 79mm μηριαίο!! Όλα τέλεια!!! 39η εβδομάδα αισίως (38+2 για να ακριβολογω!)!! 😍😍😍😍

P.S. sorry για το λογύδριο κορίτσια μου, απλά είμαι τόσο χαρούμενη!!! 😅😬😍😍😍

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 21 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Μπορεί να εξασθένησε και ο οργανισμός σου μετά τον κόβιντ.... τι στο καλ΄ό! Ειδικά τώρα με τόσες βιταμίνες που παίρνουμε θα έπρεπε να μη μας πιάνει τίποτα.

Εσύ π΄ως είσαι; Πώς πας από συσπάσεις;;; Ενα 10ήμερο σας έμεινε... πώς νιώθεις;;😃

Έχω εντωμεταξύ ραντεβού στον γιατρό σήμερα και δεν ήξερα αν πρέπει να το ακυρώσω. Μου είπαν να κάνω ένα τεστ πριν πάω και αν είμαι αρνητική, να βάλω τη μάσκα μου και να πάω.

12 και σήμερα... Αλλά ποιος μετράει;!! 🤣🤣🤣 Αν σου απαντούσα χθες.. θα σου έλεγα "μη μου το θυμίζεις!!" 😅 Σήμερα όμως ανυπομονώ να τη γνωρίσουμε!!!! 😍❤️❤️❤️

Χθες να φανταστείς πήραμε τις πρώτες μας πάνες επιτέλους!! 🤣🤣🤣 Ούτε πλυντήρια δεν έχω βάλει ακόμα τα ρούχα της.. ούτε τη τσάντα μαιευτηρίου.. 😅😅 χαλαρά... Νομίζω ότι δε το έχω πιστέψει ακόμα... 🤭

Συσπάσεις έχω ναι.. κυρίως όταν είμαι όρθια ώρα με πιάνει, όπως χθες που μαγείρευα.. υπέφερα από ένα σημείο και μετά... Όταν περπατάω ή ανεβαίνω σκαλοπάτια... Ξαπλωμένη τίποτα! Και ο καρδιοτοκογραφος όλα καλά τα δείχνει..! 

Εσύ τι έκανες χθες;! Πήγες στο γιατρό εντέλει;!! Πως είναι η μπουμπού σας;!!! Ο τράχηλος;!

στις πριν 15 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Maya_ αντε να δούμε τι θα γινει το σκ !!!!!! 

Αχ η κορούλα μου το πήρε πολύ καλά... ! Είναι όλο αγκαλιές κ φιλιά 

Ευτυχώς είναι ήσυχη ακόμα η μικτή κ πάει καλά το πράγμα 

Μπράβο τα κοριτσάκια σου γλυκιά μου!!!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια!!!! Πάντα έτσι αγαπημένες να είναι!!! ❤️❤️❤️❤️

Εσύ πως είσαι; Πως νοιώθεις;! Έχεις βοήθεια αυτές τις μέρες;

@Θέτις Κ.μου εσύ πως είσαι;!! Σταμάτησες από τη δουλειά;!! Σε έχω χάσει εντωμεταξυ δε θυμάμαι αν μας το είπες.. έχω την αίσθηση ότι θα δουλεύεις μέχρι να γεννήσεις!!! 🤣🤣🤣 Έχει έρθει και η πεθερά σου νομίζω μας είπες..;! 

Και η @lilly1984 μας έχει καιρό να μας γράψει... Κοριτσάκι μου πως είσαι εσύ;!!! Τι κάνεις;!! 

Και η κοπέλα από τη Σουηδία δεν μας έχει ξαναγράψει... Ελπίζω να είναι καλά το κορίτσι...

@Kate1992 εσύ, τα νέα σου;! Ορίσατε ημερομηνία για τη πρόκληση;! 

στις πριν 3 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

12 και σήμερα... Αλλά ποιος μετράει;!! 🤣🤣🤣 Αν σου απαντούσα χθες.. θα σου έλεγα "μη μου το θυμίζεις!!" 😅 Σήμερα όμως ανυπομονώ να τη γνωρίσουμε!!!! 😍❤️❤️❤️

Χθες να φανταστείς πήραμε τις πρώτες μας πάνες επιτέλους!! 🤣🤣🤣 Ούτε πλυντήρια δεν έχω βάλει ακόμα τα ρούχα της.. ούτε τη τσάντα μαιευτηρίου.. 😅😅 χαλαρά... Νομίζω ότι δε το έχω πιστέψει ακόμα... 🤭

Συσπάσεις έχω ναι.. κυρίως όταν είμαι όρθια ώρα με πιάνει, όπως χθες που μαγείρευα.. υπέφερα από ένα σημείο και μετά... Όταν περπατάω ή ανεβαίνω σκαλοπάτια... Ξαπλωμένη τίποτα! Και ο καρδιοτοκογραφος όλα καλά τα δείχνει..! 

Εσύ τι έκανες χθες;! Πήγες στο γιατρό εντέλει;!! Πως είναι η μπουμπού σας;!!! Ο τράχηλος;!

Π΄ηγα κανονικά ναι... Όλα πολύ καλά! Ο τράχηλος κάπου στο 2,6 νομίζω είπε... αλλά δεν τον προβληματίζει πια. Μου πρότεινε βέβαια να συνεχίσω την προγεστερόνη για ένα 10ημερο ακόμα. Σήμερα είμαι 35+1 και πήγα και για το πρώτο επίσημο καρδιοτοκογράφημα στο μαιευτήριο. Όλα μια χαρά! Μου άρεσε πολύ και η εμπειρία του δωματίου με άλλες 5 εγκυούλες και να ακούς παντού καρδούλες μωρών...🥰

Πολύ σε χαίρομαι που φαίνεσαι χαρούμενη και είχατε καλά νέα!!! Μόνο τέτοια από εδώ και στο εξής!!!😍 Και φτιάξε καμιά βαλίτσα μαιευτηρίου... σαν να το άργησες κυρία μου!!!

στις πριν 1 ώρα, ο/η MarMar90 είπε:

Π΄ηγα κανονικά ναι... Όλα πολύ καλά! Ο τράχηλος κάπου στο 2,6 νομίζω είπε... αλλά δεν τον προβληματίζει πια. Μου πρότεινε βέβαια να συνεχίσω την προγεστερόνη για ένα 10ημερο ακόμα. Σήμερα είμαι 35+1 και πήγα και για το πρώτο επίσημο καρδιοτοκογράφημα στο μαιευτήριο. Όλα μια χαρά! Μου άρεσε πολύ και η εμπειρία του δωματίου με άλλες 5 εγκυούλες και να ακούς παντού καρδούλες μωρών...🥰

Πολύ σε χαίρομαι που φαίνεσαι χαρούμενη και είχατε καλά νέα!!! Μόνο τέτοια από εδώ και στο εξής!!!😍 Και φτιάξε καμιά βαλίτσα μαιευτηρίου... σαν να το άργησες κυρία μου!!!

Τέλεια βρε κοριτσάκι μου!! 😍😍😍 Οπότε μπορείς να ηρεμήσεις και εσύ με το τράχηλο... Είσαι και 36η πλέον!! Τελική ευθεία!!! Τη μικρή πως την είδε;!! Πόσο στην έβγαλε;!! Καλή αρχή και με τα nst!!! Εγώ βαρέθηκα να κάνω.. είχα 3 μεσ' την εβδομάδα!! 😅

Λες;! 🤣🤣 Πες μου ότι εσύ έχεις ετοιμάσει;!! Κατέβασα μια βαλίτσα από πατάρι αλλά δε ξέρω τι να βάλω μέσα..😅 άντε μια αλλαξία ρούχα για μένα και το μωράκι... 2-3 φορμακια για το μωρό.. Καμία πετσέτα.. νυχτικιές δεν έχω έλεγα να βάλω κανένα καλοκαιρινό φόρεμα μέσα από αυτά που βάζεις για να πάς στη παραλία φάση..(😅😅).. άντε καμία σερβιετα και "pampers" για εμένα και το μωράκι.. τι άλλο χρειάζεται;!! Παντόφλες μιας χρήσης έχω παραγγείλει για να έχουμε στο σπίτι αν τυχόν έρθει κόσμος για να βγάζουν παπούτσια, οπότε θα βάλω και ένα ζευγάρι μέσα στη βαλίτσα... Ξέρω εγώ.. δε προλαβαίνω να τα φτιάξω εκείνη την ώρα..;! @Kallia.Geo μου εσένα που σε είδα το ίδιο χαλαρή/κοσμάρα με εμένα... πότε έφτιαξες βαλίτσα..; Να το έχω ορόσημο βρε παιδί μου για να αρχίσω να αγχώνομαι από τότε..🤣🤣🤣

Και εντωμεταξυ να κάνω μια χαζή ερώτηση επειδή λέγατε σε κάποια φάση για ρούχα εξόδου από το μαιευτήριο.. δε κάνει να φορέσουμε τα ίδια ρούχα με αυτά που μπήκαμε στο μαιευτήριο;!! Γιατί έλεγα να βάλω τα ίδια..😅😅

Γεια σας κορίτσια! Σας διαβάζω στα κλεφτα και δεν προλαβαίνω να γράψω... Έχουν μαζευτεί και τόσα νέα μηνύματα και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και τι να πρωτοσχολιάσω κάθε φορά 🥲

@Kiddo καλά είμαστε εμείς. Χθες ο μικρός έγινε 1 μήνα! Πιο πολύ ζοριζομαι με τον μεγάλο βέβαια γιατί ζηλεύει, και τη μια δε με θέλει καθόλου και την άλλη είναι προσκολλημένος τελείως πάνω μου 😒 ώρες ωρε αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος ή αν είναι και ο χαρακτήρας του δύσκολος ☹️ κι εγώ ήμουν παιδί που ζήλευε τον αδερφό του και καταλαβαίνω πώς νιώθει, αλλά δεν μπορώ να του το εξηγήσω και να το βάλει στο κεφάλι του ότι δεν χρειάζεται να ζηλεύει 🥲 τέλος πάντων, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και περιμένω να μεγαλώσει απλά και να το ξεπεράσει...

Χαίρομαι πολύ για τη μικρή σας! Ελπίζω να έχετε μόνο καλά νέα μέχρι τη γέννα και να μη χρειαστεί να ξανά περάσεις τέτοιο άγχος και στεναχώρια, ο,τι κι αν ήταν αυτό που περάσατε!! ❤️

Για τον μικρό ακολούθησα ο,τι μου είπε η @Xrisa95. Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για όλες τις συμβουλές! Με πρόλαβες εσύ πριν προλάβω να ρωτήσω κάποια σύμβουλο εδώ 😆 Σε αυτό το παιδί βοηθάει πολύ η στάση στο πλάι. Τη φοβόμουν και δεν την είχα δοκιμάσει από τώρα, επειδή το στήθος μου είναι πιο μεγάλο από το κεφάλι του και νόμιζα ότι θα τον πνίξει τελείως 😆 Εν τω μεταξύ, την αμελξη στο στήθος μου δεν μπορώ να την κάνω άμα δεν έχει θηλάσει λίγο το μωρό να πάρει μπρος το σύστημα, δεν μπορώ να το κάνω να βγάλει γάλα! ανίκανη εντελώς!!! 😅 Οπότε τον βάζω λίγο πρώτα και μετά βγάζω με το χέρι για να μην πνιγει. Επίσης καθόμαστε με τις ώρες και προσπαθώ να τον κάνω να ρευτει. Το βράδυ είναι πολύ ζορικο, γιατί χάνω από τον ύπνο μου, αλλά απ' το να μην είναι καλά το μωρό μου, το προτιμώ!! Αλήθεια, σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες στο μήνυμά μου! Έχει διαφορά πολύ από μωρό σε μωρό. Περίμενα ότι επειδή είχα εμπειρία από το πρώτο μου παιδί, ότι θα προβλέπω και θα μου βγουν πιο εύκολα μερικά πράγματα, ενώ δεν ισχύει καθόλου!

@Kallia.Geo πολύ χαίρομαι που η μεγάλη σας τα πάει καλά με την μικρή σας!! Πολύ σημαντικό!! Επίσης, κι εγώ για 3 μέρες ήξερα ότι ήταν μίνιμουμ στο μαιευτήριο, αλλά αφού σας άφησαν νωρίτερα τόσο το καλύτερο για την μεγάλη σας!! ❤️

@Maya_ περιμένουμε με ανυπομονησία!! 😁😁

@MarMar90 πολύ καλά τα νέα σας! Προχωράτε κι εσείς σταθερά 🩷🩷 ευτυχώς προς το παρόν εχθές γλυτώσει τον κοβιντ, κι ελπίζω έτσι να παραμείνει!!

@Θέτις Κ. Πωπω σου έβαλε τελική ημερομηνία, Ε; Το κάνει κάπως πιο πραγματικό, πιο χειροπιαστό όλο αυτό, ότι πλησιάζει η ημερομηνία! Σε λιγότερο από μήνα θα τον έχετε στην αγκαλιά σας! 🩵 Ελπίζω να βγει το μωράκι σου όταν θελήσει αυτό και να μην χρειαστεί η πρόκληση 😊😊

στις πριν 1 ώρα, ο/η Kiddo είπε:

Τέλεια βρε κοριτσάκι μου!! 😍😍😍 Οπότε μπορείς να ηρεμήσεις και εσύ με το τράχηλο... Είσαι και 36η πλέον!! Τελική ευθεία!!! Τη μικρή πως την είδε;!! Πόσο στην έβγαλε;!! Καλή αρχή και με τα nst!!! Εγώ βαρέθηκα να κάνω.. είχα 3 μεσ' την εβδομάδα!! 😅

Λες;! 🤣🤣 Πες μου ότι εσύ έχεις ετοιμάσει;!! Κατέβασα μια βαλίτσα από πατάρι αλλά δε ξέρω τι να βάλω μέσα..😅 άντε μια αλλαξία ρούχα για μένα και το μωράκι... 2-3 φορμακια για το μωρό.. Καμία πετσέτα.. νυχτικιές δεν έχω έλεγα να βάλω κανένα καλοκαιρινό φόρεμα μέσα από αυτά που βάζεις για να πάς στη παραλία φάση..(😅😅).. άντε καμία σερβιετα και "pampers" για εμένα και το μωράκι.. τι άλλο χρειάζεται;!! Παντόφλες μιας χρήσης έχω παραγγείλει για να έχουμε στο σπίτι αν τυχόν έρθει κόσμος για να βγάζουν παπούτσια, οπότε θα βάλω και ένα ζευγάρι μέσα στη βαλίτσα... Ξέρω εγώ.. δε προλαβαίνω να τα φτιάξω εκείνη την ώρα..;! @Kallia.Geo μου εσένα που σε είδα το ίδιο χαλαρή/κοσμάρα με εμένα... πότε έφτιαξες βαλίτσα..; Να το έχω ορόσημο βρε παιδί μου για να αρχίσω να αγχώνομαι από τότε..🤣🤣🤣

Και εντωμεταξυ να κάνω μια χαζή ερώτηση επειδή λέγατε σε κάποια φάση για ρούχα εξόδου από το μαιευτήριο.. δε κάνει να φορέσουμε τα ίδια ρούχα με αυτά που μπήκαμε στο μαιευτήριο;!! Γιατί έλεγα να βάλω τα ίδια..😅😅

Εγώ μια εβδομάδα πριν γεννήσω την τελείωσα οριστικά τη βαλίτσα και κοντεψα να μην την πάρω καν μαζί μου όταν γεννούσα 🤣🤣 δεν το είχα πιστέψει 😅 κι εγώ ήμουν τελείως γιολο, γιατί το καλό με μας ήταν ότι το μαιευτήριο ήταν 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, οπότε και να έλειπε κάτι, πήγαινε κάποιος και μου το έφερνε... 😁

Βάλε ανάλογα τι προσφέρει το μαιευτήριο. Εμάς μας είχαν δώσει μια λίστα με πράγματα που θα χρειαστούμε. Έλεγε και κάτι μπουρδες ανάμεσα στα απαραίτητα, όπως μεικαπ, βιβλίο για να διαβάζεις να περνάει η ώρα, άρωμα, φωτογραφική μηχανή!!! 🤷🏻‍♀️

Εγώ είχα βάλει για το μωρό φορμακια/ζιπουνακια γιατί δεν παρείχαν αυτοί, σεντόνι, κουβέρτα, πετσετουλα για το μπάνιο του (πετσέτα αν τους ζητούσες έδιναν, αλλά σεντόνια δεν παρείχαν 😒), κουβέρτα αγκαλιας. Ένα σκουφι και γαντακια για την έξοδο του. Μαντηλάκια νερού για παν ενδεχόμενο. Πάνες μάς παρείχαν αυτοί. Σαπούνια και κρέμες είχαν δείγματα. 

Για μένα πήρα τις πάνες βρακάκι, είχα και βρακιά όμως μαζί με κανονικές σερβιετες, νυχτικιά θηλασμού (πιο εύκολο κι εύχρηστο από το να φοράς παντελόνι), σουτιέν θηλασμού, ρούχα εξόδου, παντόφλες δικές μου (αν κι έδιναν αυτές του ξενοδοχείου εκείνοι), κάλτσες, βούρτσες, οδοντόβουρτσα/κρέμα, αποσμητικο... Τι άλλο; 🤔🤔 Α, και το παγούρι μου για νερό. Ή μπουκαλάκια νερό. Εμάς πχ είχε ένα καταψύκτη στον πάνω όροφο από κει που ήμουν.... Δεν έφερναν νερό στα δωμάτια... 🙄

Εγώ ρούχα εξόδου είχα επειδή δεν ήξερα σε τι κατάσταση θα είναι τα ρούχα μου όταν θα έμπαινα. Αν είχα αιμορραγία ή αν έσπαγαν τα νερά και πήγαινα σαν κατουρημενη εκεί...

στις πριν 7 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Μπράβο τα κοριτσάκια σου γλυκιά μου!!!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια!!!! Πάντα έτσι αγαπημένες να είναι!!! ❤️❤️❤️❤️

Εσύ πως είσαι; Πως νοιώθεις;! Έχεις βοήθεια αυτές τις μέρες;

Καλά είμαι,  ευτυχισμένη πολύ ρε κορίτσια... τα βλέπω κ τα δύο και λιώνω.. 

Πάνε πολύ καλά είναι η αλήθεια, σπίτι είμαστε κ βρίσκουμε ρυθμούς σιγά σιγά 🥰 ήρθε σήμερα η μαμά μου για λίγη βοήθεια με τις δουλίτσες και μου έφερε και φαγητό 🥰

Στις 38 βδομάδες την έκανα,  αλλά μα σου πω την αλήθεια , την τελείωσα πριν πάω μαιευτήριο 🤣 

Τα ρούχα σου όταν κάνεις εισαγωγή στο μαιευτήριο,  στα βάζουν σε σακούλα κ τα δίνουν στο σύνοδο. Εγώ ήμουν σίγουρη ότι θα τα πάρει σπίτι,  οπότε πριν φύγουμε έβαλα ένα σετακι στη βαλίτσα! 

Ευτυχώς γιατί θα έφευγα με το νυχτικο ... σκέψου με τις παντοφλες έφυγα! 

Για τη διαμονή χρειάστηκα 2 νυχτικα (είχα κ ρομπα) , πετσέτες προσώπου και σώματος,  παντοφλες πλαστικές, λιποζαν, σαπούνι προσώπου,  οδοντοβουρτσα,  Οδοντόκρεμα,  κρέμα προσώπου,  ξηρό σαμπουαν , χτένα, Σουτιέν θηλασμού,  κοχύλια,  κρέμα purelan, καθίσματα τουαλέτας μιας χρήσης

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα στείλω 

στις Just now, ο/η Kallia.Geo είπε:

Στις 38 βδομάδες την έκανα,  αλλά μα σου πω την αλήθεια , την τελείωσα πριν πάω μαιευτήριο 🤣 

Τα ρούχα σου όταν κάνεις εισαγωγή στο μαιευτήριο,  στα βάζουν σε σακούλα κ τα δίνουν στο σύνοδο. Εγώ ήμουν σίγουρη ότι θα τα πάρει σπίτι,  οπότε πριν φύγουμε έβαλα ένα σετακι στη βαλίτσα! 

Ευτυχώς γιατί θα έφευγα με το νυχτικο ... σκέψου με τις παντοφλες έφυγα! 

Για τη διαμονή χρειάστηκα 2 νυχτικα (είχα κ ρομπα) , πετσέτες προσώπου και σώματος,  παντοφλες πλαστικές, λιποζαν, σαπούνι προσώπου,  οδοντοβουρτσα,  Οδοντόκρεμα,  κρέμα προσώπου,  ξηρό σαμπουαν , χτένα, Σουτιέν θηλασμού,  κοχύλια,  κρέμα purelan, καθίσματα τουαλέτας μιας χρήσης

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα στείλω 

Εγώ ήμουν ιασω. Εκεί έδωσαν σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή,  σερβιέτες. Οπότε χρησιμοποίησα αυτά. Δίνουν κ πετσέτες 

Για την μικρή μας είχα μόνο τα ρούχα εξόδου,  δύο ζευγάρια. Ευτυχώς κιόλας γτ αποφάσισε στο δρόμο να κάνει και ωραίο εμετούλι! Τις ημέρες που ήμουν τα έκαναν όλα στο ιασω. Σε ποιο μαιευτήριο είσαι? 

@_piripiri_πότε πήγε ενός ο μπουμπουκος ρεεεεε 🥰🥰🥰🥰  ωχ ξεκίνησε η ζήλια ε ??? Εμάς δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα. Παρά μόνο την πρώτη ημέρα... στην αναμονή και για αυτό τώρα 🤣

στις πριν 12 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Για την μικρή μας είχα μόνο τα ρούχα εξόδου,  δύο ζευγάρια. Ευτυχώς κιόλας γτ αποφάσισε στο δρόμο να κάνει και ωραίο εμετούλι! Τις ημέρες που ήμουν τα έκαναν όλα στο ιασω. Σε ποιο μαιευτήριο είσαι? 

@_piripiri_πότε πήγε ενός ο μπουμπουκος ρεεεεε 🥰🥰🥰🥰  ωχ ξεκίνησε η ζήλια ε ??? Εμάς δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα. Παρά μόνο την πρώτη ημέρα... στην αναμονή και για αυτό τώρα 🤣

Και μακάρι να μην εκδηλωθεί!! Άμα είναι χαρούμενη με την άφιξη της μικρής σας, τα βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα! 🥰🥰

Αχ, άσε, ψήλωσε και βάρυνε λίγο, έκανε και μαγουλες!! Συνεχίζει να μου φαίνεται μικρούλης όμως 😁

Καλημέρα κορίτσια μ!!!! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας σε αυτές που γέννησαν και με το καλό εμείς που αναμένουμε ακόμα!!! Εγώ έχω κάνει δύο non stress ! Στο δεύτερο π έκανα τη πέμπτη είχα συσπάσεις αλλά ήταν ακανόνιστες , οπότε μ είπε η μαία ν πάω πάλι αύριο και βλέπουμε! Εγώ όμως κορίτσια μέσα στο σουκου είχα πολλά πονάκια περιόδου που κάποιες φορές η κοιλιά πέτρωνε και κάποιες άλλες όχι! Δν ξέρω αν πιάνεται γ συσπάσεις ή αν είναι επειδή με βαράει κ η μπέμπα χαμηλά!!! Είδωμεν αύριο!!! 🙏🙏 38 πάρα δύο μέρες θ είμαι! 
@kiddo μου όσον αφορά γ τις βαλίτσες μαιευτηρίου εμάς μας έδωσαν μια λίστα! Θα την ανεβάσω εδώ ! Εγώ γεννάω σε δημόσιο νοσοκομείο! Μας είπαν επιπλέον ν έχουμε μαζί μας βολταρεν υπόθετα και αποτέλ! 

IMG_4235.png

στις πριν 11 ώρες, ο/η _piripiri_ είπε:

Και μακάρι να μην εκδηλωθεί!! Άμα είναι χαρούμενη με την άφιξη της μικρής σας, τα βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα! 🥰🥰

Αχ, άσε, ψήλωσε και βάρυνε λίγο, έκανε και μαγουλες!! Συνεχίζει να μου φαίνεται μικρούλης όμως 😁

Ρε συ πως σου φαίνεται ο μεγάλος σου? Για κάποιο λόγο η δικιά μου , μου φαίνεται πολυυυυ μεγάλη! Και ειλικρινά είναι μια σταλιτσα για την ηλικία της ... την βλέπω πολύ διαφορετική όμως 

στις πριν 10 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

Ρε συ πως σου φαίνεται ο μεγάλος σου? Για κάποιο λόγο η δικιά μου , μου φαίνεται πολυυυυ μεγάλη! Και ειλικρινά είναι μια σταλιτσα για την ηλικία της ... την βλέπω πολύ διαφορετική όμως 

Ναι ρε συ! Τεράστιος μου φαίνεται! Όταν τον έπαιρνα αγκαλιά πριν γεννήσω, έλεγα "σιγά 13 κιλακια είναι, σιγά το βάρος, δε θα πάθω τίποτα". 😆 Μετα που συνήθισα με το μωρό, ο μεγάλος μού φαίνεται πλέον τεράστιος και πιο στιβαρός... Τα χεράκια και τα ποδαράκια του που τα έβλεπα κι έλεγα "αχ μωρέ, ακόμα μικρούλικα ειναι" τώρα μου φαίνονται πολύ μεγάλα 🥲

Εμένα ακόμα και το μωρό μεγάλωσε! Έχει κάνει κεφάλα με μαγουλάρες και κάποια φορμακια του είναι ήδη στενά!! 🥲

Και μετά σκέφτομαι πόσο μικρά ήταν, πόσο μεγαλώνουν χωρίς να το πάρω χαμπάρι (ενώ εγώ μένω στην ίδια ηλικία 😆) και πότε θα γίνει έφηβος και δε θα θέλει να είναι καθόλου μαζί μου 🥲🥲

στις On 21/12/2024 at 8:00 ΜΜ, ο/η _piripiri_ είπε:

Γεια σας κορίτσια! Σας διαβάζω στα κλεφτα και δεν προλαβαίνω να γράψω... Έχουν μαζευτεί και τόσα νέα μηνύματα και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και τι να πρωτοσχολιάσω κάθε φορά 🥲

@Kiddo καλά είμαστε εμείς. Χθες ο μικρός έγινε 1 μήνα! Πιο πολύ ζοριζομαι με τον μεγάλο βέβαια γιατί ζηλεύει, και τη μια δε με θέλει καθόλου και την άλλη είναι προσκολλημένος τελείως πάνω μου 😒 ώρες ωρε αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος ή αν είναι και ο χαρακτήρας του δύσκολος ☹️ κι εγώ ήμουν παιδί που ζήλευε τον αδερφό του και καταλαβαίνω πώς νιώθει, αλλά δεν μπορώ να του το εξηγήσω και να το βάλει στο κεφάλι του ότι δεν χρειάζεται να ζηλεύει 🥲 τέλος πάντων, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και περιμένω να μεγαλώσει απλά και να το ξεπεράσει...

Χαίρομαι πολύ για τη μικρή σας! Ελπίζω να έχετε μόνο καλά νέα μέχρι τη γέννα και να μη χρειαστεί να ξανά περάσεις τέτοιο άγχος και στεναχώρια, ο,τι κι αν ήταν αυτό που περάσατε!! ❤️

Για τον μικρό ακολούθησα ο,τι μου είπε η @Xrisa95. Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για όλες τις συμβουλές! Με πρόλαβες εσύ πριν προλάβω να ρωτήσω κάποια σύμβουλο εδώ 😆 Σε αυτό το παιδί βοηθάει πολύ η στάση στο πλάι. Τη φοβόμουν και δεν την είχα δοκιμάσει από τώρα, επειδή το στήθος μου είναι πιο μεγάλο από το κεφάλι του και νόμιζα ότι θα τον πνίξει τελείως 😆 Εν τω μεταξύ, την αμελξη στο στήθος μου δεν μπορώ να την κάνω άμα δεν έχει θηλάσει λίγο το μωρό να πάρει μπρος το σύστημα, δεν μπορώ να το κάνω να βγάλει γάλα! ανίκανη εντελώς!!! 😅 Οπότε τον βάζω λίγο πρώτα και μετά βγάζω με το χέρι για να μην πνιγει. Επίσης καθόμαστε με τις ώρες και προσπαθώ να τον κάνω να ρευτει. Το βράδυ είναι πολύ ζορικο, γιατί χάνω από τον ύπνο μου, αλλά απ' το να μην είναι καλά το μωρό μου, το προτιμώ!! Αλήθεια, σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες στο μήνυμά μου! Έχει διαφορά πολύ από μωρό σε μωρό. Περίμενα ότι επειδή είχα εμπειρία από το πρώτο μου παιδί, ότι θα προβλέπω και θα μου βγουν πιο εύκολα μερικά πράγματα, ενώ δεν ισχύει καθόλου!

@Kallia.Geo πολύ χαίρομαι που η μεγάλη σας τα πάει καλά με την μικρή σας!! Πολύ σημαντικό!! Επίσης, κι εγώ για 3 μέρες ήξερα ότι ήταν μίνιμουμ στο μαιευτήριο, αλλά αφού σας άφησαν νωρίτερα τόσο το καλύτερο για την μεγάλη σας!! ❤️

@Maya_ περιμένουμε με ανυπομονησία!! 😁😁

@MarMar90 πολύ καλά τα νέα σας! Προχωράτε κι εσείς σταθερά 🩷🩷 ευτυχώς προς το παρόν εχθές γλυτώσει τον κοβιντ, κι ελπίζω έτσι να παραμείνει!!

@Θέτις Κ. Πωπω σου έβαλε τελική ημερομηνία, Ε; Το κάνει κάπως πιο πραγματικό, πιο χειροπιαστό όλο αυτό, ότι πλησιάζει η ημερομηνία! Σε λιγότερο από μήνα θα τον έχετε στην αγκαλιά σας! 🩵 Ελπίζω να βγει το μωράκι σου όταν θελήσει αυτό και να μην χρειαστεί η πρόκληση 😊😊

Τι λες ρε συ!!!!! Πότε πέρασε ένας μήνας;!!!! Φτου φτου φτου το μωράκι σας!!!!! Αχχχχχ δε το πιστεύω!!! 😍😍😍😍😍 Προχθές δε βγήκες από το μαιευτήριο;!!! 🤪😅😅 Σα ψέμα μου φαίνεται πόσο γρήγορα πέρασε...🙄

Χαίρομαι βρε κοριτσάκι μου που βρήκατε και ένα ρυθμό με το θηλασμό που σας βοηθάει!! Και γενικά αν δείς ότι κάπου δυσκολεύεται το μωράκι ή εσύ, μη διστάζεις να ζητάς βοήθεια! Όλες οι μανουλες που μιλάω το ίδιο λένε, καμία σχέση το κάθε παιδί μεταξύ τους.. ακόμα και σε δίδυμα!! Και επειδή είσαι και στα λοχεια και η ψυχολογία είναι περίεργη, να μας γράφεις και το παραμικρό που σε βασανίζει.. εμείς είμαστε εδώ!! ❤️❤️❤️ Και σε παρακαλώ!! Δεν είσαι "ανίκανη"!!! Απλά βρήκες έναν διαφορετικό τρόπο που βολεύει εσένα! ❤️❤️❤️

Για τον μεγάλο τώρα.. δεν έχω και εμπειρία να σου πω κάτι παραπάνω.. μια φίλη μου όμως απευθύνθηκε σε παιδοψυχολογο για να βρει τρόπους στο πώς να βοηθήσει το παιδί να διαχειριστεί τα συναισθήματα του και τα κατάφεραν πολύ καλά με άμεσα αποτελέσματα! Αν δηλαδή δεν δείτε βελτίωση στο παιδί, μήπως βοηθήσει.. Ένα από αυτά που της είπε και έκανε ήταν να δηλώσει στο παιδί ότι θα αφιερώσει συγκεκριμένη ώρα μέσα στη μέρα για να κάνουν πράγματα που θέλει το ίδιο μόνο μαζί και να το τηρεί καθημερινά..! Τώρα δε θυμάμαι τι άλλο έκανε.. και κάθε παιδί είναι διαφορετικό.. ίσως με μια ερώτηση στο φόρουμ ξέρουν μανουλες μερικά τρικ να βοηθήσουν..

@Kallia.Geo @_piripiri_ και @Kate1992 σας ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια μου!!

Έχω δει λίγο πολύ τι ζητάνε από τα μαιευτήρια ως λίστα για τη βαλίτσα απλά μου φαίνονται too much όλα αυτά..😅 Θέλω να πω, για 2-3 μέρες δε πάμε;!! 😅 Πόσα από όλα αυτά θα σου χρειαστούν πραγματικά..;! Και θα μας δώσουν και ένα σωρό δείγματα... Άντε για το παιδί να πάρω 2-3 κοντομανικα φορμακια, 2 μακρυμάνικα, 1 φόρμα εξόδου και μια κουβερτουλα.. μπάνιο δε θα δεχτώ να το κάνουν στο μαιευτήριο.. άντε για εμένα μια αλλαξία ρούχα και κανά φόρεμα που σας έλεγα πρόχειρο ως νυχτικια.. δε φοράω ούτως ή άλλως, τώρα να αγοράσω μόνο για το μαιευτήριο δεν..! Μια μεγάλη πετσέτα και οδοντόκρεμα/οδοντόβουρτσα.. Δεν ήξερα ότι σου δίνουν και στο μαιευτήριο παντοφλιτσες (δε θα ήθελα να πάρω αυτές που έχω σπίτι για θέμα μικροβίων για αυτό έλεγα μιας χρήσης που έχω παραγγείλει..) και πάνες μετά για εμένα και το μωράκι άντε και μερικές σερβιετες αν και θυμάμαι δίνουν και στο μαιευτήριο.. και να χρειαστεί κάτι έξτρα, ο άντρας μου συνέχεια θα έρχεται σπίτι γιατί έχουμε και τα σκυλιά/γατιά, δε γίνεται να μείνουν μόνα τους μέρες.. οπότε θα μου το φέρει! Δε ξέρω.. είμαι πολύ cool με τη βαλίτσα.. πιστεύω ότι προλαβαίνω να την ετοιμάσω και εκείνη τη στιγμή 😅 10' υπόθεση είναι... Δε νομίζω να φτάσουμε από 1-2εκ. διαστολή στο 10εκ σε μια ώρα!! Πιστεύετε είμαι πολύ κοσμαρα; 🤣🤣

Έκανα άλματα όμως!! Χθες ξεκίνησα τα πλυντήρια ρούχων του μωρού..😆😆

Καλησπέρα, κορίτσια μου! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!!! 

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός... είναι απίστευτο!

Εγώ από ότι φαίνεται με τον κόβιντ τη γλίτωσα, αλλά έχω πεθάνει στο μπούκωμα. Πρέπει να κρύωσα με αυτές τις εξάψεις που έχω, γιατί ιδρώνω, τα πετάω όλα και μένω με το κοντομάνικο μούσκεμα... Θέλω τα φώτα σας... τι παίρνετε για να ξεβουλώσει η μύτη; Βάζω αυτόν τον ορό με το θαλασσινό αλάτι, αλλά είναι κοροιδία... δεν κάνει τίποτα!!! Χθες το βράδυ για να καταφέρω να κοιμηθώ, έβαλα στο ένα ρουθούνι σπρέι ντεξαρίνα που φαντάζομαι πως δεν κάνει, αλλά ειλικρινά ήμουν σε απόγνωση.

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Έχω δει λίγο πολύ τι ζητάνε από τα μαιευτήρια ως λίστα για τη βαλίτσα απλά μου φαίνονται too much όλα αυτά..😅 Θέλω να πω, για 2-3 μέρες δε πάμε;!! 😅 Πόσα από όλα αυτά θα σου χρειαστούν πραγματικά..;! Και θα μας δώσουν και ένα σωρό δείγματα... Άντε για το παιδί να πάρω 2-3 κοντομανικα φορμακια, 2 μακρυμάνικα, 1 φόρμα εξόδου και μια κουβερτουλα.. μπάνιο δε θα δεχτώ να το κάνουν στο μαιευτήριο.. άντε για εμένα μια αλλαξία ρούχα και κανά φόρεμα που σας έλεγα πρόχειρο ως νυχτικια.. δε φοράω ούτως ή άλλως, τώρα να αγοράσω μόνο για το μαιευτήριο δεν..! Μια μεγάλη πετσέτα και οδοντόκρεμα/οδοντόβουρτσα.. Δεν ήξερα ότι σου δίνουν και στο μαιευτήριο παντοφλιτσες (δε θα ήθελα να πάρω αυτές που έχω σπίτι για θέμα μικροβίων για αυτό έλεγα μιας χρήσης που έχω παραγγείλει..) και πάνες μετά για εμένα και το μωράκι άντε και μερικές σερβιετες αν και θυμάμαι δίνουν και στο μαιευτήριο.. και να χρειαστεί κάτι έξτρα, ο άντρας μου συνέχεια θα έρχεται σπίτι γιατί έχουμε και τα σκυλιά/γατιά, δε γίνεται να μείνουν μόνα τους μέρες.. οπότε θα μου το φέρει! Δε ξέρω.. είμαι πολύ cool με τη βαλίτσα.. πιστεύω ότι προλαβαίνω να την ετοιμάσω και εκείνη τη στιγμή 😅 10' υπόθεση είναι... Δε νομίζω να φτάσουμε από 1-2εκ. διαστολή στο 10εκ σε μια ώρα!! Πιστεύετε είμαι πολύ κοσμαρα; 🤣🤣

Αν και σε κάλυψαν τα κορίτσια σίγουρα, σου βάζω κι εγώ τη λίστα που μου έδωσε η μαία μου.

ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Όλα για τον θηλασμό (Κρέμα για τις θηλές, Κοχύλια, Επιθέματα στήθους)

Σουτιέν θηλασμού

Σαγιονάρες

Πιτζάμα τύπου νυχτικό με τιραντάκι.

Εσώρουχα μιας χρήσης.

Σερβιέτες νύχτας (1 πακέτο)

Ρούχα εξόδου μαμάς-παιδιού

Προσωπικά είδη υγιεινής  (οδοντόβουρτσα,αφρόλουτρο,χτένα κτλ)

Στα παραπάνω θα προσ΄θέσω οπωσδήποτε φορτιστ΄ή κινητού!

Εγώ τα έχω φτιάξει... Κάθε μέρα βέβαια όλο και κάτι προσθέτω και δε χωράει πια τίποτα άλλο! Ούτε ταξίδι να πήγαινε η δικιά σου...🤣

Να σου πω ότι η μαία μου είπε ότι στο μαιευτήριο έχει πολλή ζέστη, οπότε έχε το κατά νου για να διαλέξεις κατάλληλα ρούχα για όσο είσαι εκεί... .ότι είναι απαραίτητο το νυχτικό γιατί υπάρχει πάντα πιθανότητα τοποθ΄έτησης καθετήρα και με την πιτζάμα δεεεεν... και να προτιμήσω σαγιονάρες αντί για παντόφλες, γιατί πρήζονται πολύ τα πόδια και για να μπορείς να μπεις στο ντους με αυτές για λόγους υγιεινής (εγώ έβαλα μέσα και από τα 2).

Αυτά! ☺️

στις πριν 52 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

Εγώ από ότι φαίνεται με τον κόβιντ τη γλίτωσα, αλλά έχω πεθάνει στο μπούκωμα. Πρέπει να κρύωσα με αυτές τις εξάψεις που έχω, γιατί ιδρώνω, τα πετάω όλα και μένω με το κοντομάνικο μούσκεμα... Θέλω τα φώτα σας... τι παίρνετε για να ξεβουλώσει η μύτη; Βάζω αυτόν τον ορό με το θαλασσινό αλάτι, αλλά είναι κοροιδία... δεν κάνει τίποτα!!! Χθες το βράδυ για να καταφέρω να κοιμηθώ, έβαλα στο ένα ρουθούνι σπρέι ντεξαρίνα που φαντάζομαι πως δεν κάνει, αλλά ειλικρινά ήμουν σε απόγνωση.

Εγώ είχα πάθει ιγμορίτιδα στην εγκυμοσύνη, κοντεψα να πεθάνω από το πολύ μπούκωμα. Με κορόιδευε κι ο γλυκούλης ο άντρας μου ότι ροχαλιζα... 🙄

Τέλος πάντων, ο ΩΡΛ μου είχε δώσει οτριβιν, αλλά όταν πήγα στον γυναικολόγο και του το είπα, μου είπε ότι προτιμάει το ντεξαρινα και καλύτερα να βαζω αυτό. Εγώ το έβαζα μια φορά πριν κοιμηθώ (κι όχι 2 φορές τη μέρα που μου είπαν) για 7 μέρες max. Έκανα και πλύσεις πριν το βάλω για να καθαρίσει η μύτη, παρόλο που το θεωρώ βασανιστήριο 🥲

Ρώτα κι εσύ τον γιατρό σου για το τι θα σου πει. Είναι συχνό φαινόμενο το μπούκωμα στην εγκυμοσύνη... 

Τι λες ρε συ!!!!! Πότε πέρασε ένας μήνας;!!!! Φτου φτου φτου το μωράκι σας!!!!! Αχχχχχ δε το πιστεύω!!! 😍😍😍😍😍 Προχθές δε βγήκες από το μαιευτήριο;!!! 🤪😅😅 Σα ψέμα μου φαίνεται πόσο γρήγορα πέρασε...🙄

Χαίρομαι βρε κοριτσάκι μου που βρήκατε και ένα ρυθμό με το θηλασμό που σας βοηθάει!! Και γενικά αν δείς ότι κάπου δυσκολεύεται το μωράκι ή εσύ, μη διστάζεις να ζητάς βοήθεια! Όλες οι μανουλες που μιλάω το ίδιο λένε, καμία σχέση το κάθε παιδί μεταξύ τους.. ακόμα και σε δίδυμα!! Και επειδή είσαι και στα λοχεια και η ψυχολογία είναι περίεργη, να μας γράφεις και το παραμικρό που σε βασανίζει.. εμείς είμαστε εδώ!! ❤️❤️❤️ Και σε παρακαλώ!! Δεν είσαι "ανίκανη"!!! Απλά βρήκες έναν διαφορετικό τρόπο που βολεύει εσένα! ❤️❤️❤️

Για τον μεγάλο τώρα.. δεν έχω και εμπειρία να σου πω κάτι παραπάνω.. μια φίλη μου όμως απευθύνθηκε σε παιδοψυχολογο για να βρει τρόπους στο πώς να βοηθήσει το παιδί να διαχειριστεί τα συναισθήματα του και τα κατάφεραν πολύ καλά με άμεσα αποτελέσματα! Αν δηλαδή δεν δείτε βελτίωση στο παιδί, μήπως βοηθήσει.. Ένα από αυτά που της είπε και έκανε ήταν να δηλώσει στο παιδί ότι θα αφιερώσει συγκεκριμένη ώρα μέσα στη μέρα για να κάνουν πράγματα που θέλει το ίδιο μόνο μαζί και να το τηρεί καθημερινά..! Τώρα δε θυμάμαι τι άλλο έκανε.. και κάθε παιδί είναι διαφορετικό.. ίσως με μια ερώτηση στο φόρουμ ξέρουν μανουλες μερικά τρικ να βοηθήσουν..

Κι εμείς αυτό λέγαμε, μήπως να πάμε σε παιδοψυχολογο για να μας κατευθύνει, άμα δούμε ότι ο,τι κάνουμε δεν αποδίδει... Γενικά έχει και πολλή ενέργεια το παιδί μας και κάπου πρέπει να τη διοχετεύσει. Αυτό το κάνω πάντως, αφιερώνω χρόνο σε αυτόν οι 2 μας, και εγώ τον κοιμιζω με παραμύθι το βράδυ, αλλά είναι φορές που αν με δει με το μωρό αγκαλιά δε θα με θέλει 😩😩 λέει "φύγε! Όχι εσύ! Ο μπαμπάς! Τώρα! Άντε!" 🤣🤣

Εγώ θα πω ότι είναι κάπως ουτοπικό το σενάριο να την φτιάξεις όταν γεννας, αλλά ότι δεν είναι τελείως ακατόρθωτο 🤣🤣 αν το καταφέρεις θα είναι τρελό ρισπεκτ από μένα 😁

Μωρέ, το θέμα είναι αν θα έχεις ψυχραιμία εκείνη την ώρα για να φτιάξεις βαλίτσα. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να συμβεί. Υπάρχει περίπτωση να πονάς πολύ και να μην μπορείς να ψάχνεις ρούχα και σερβιετες εκείνη την ώρα. Ή να σπάσουν τα νερά ή να δεις αίμα και να αγχωθεις και να ξεχάσεις κάποια πράγματα... Κάποια τελευταία θα τα βάλεις, αλλά όλη τη βαλίτσα, θεωρώ ότι είναι ευσεβής πόθος 😅

Εγώ πάντως στη πρώτη γέννα έφτασα διαστολή σε μια ώρα από το 1 στο 10 😅 αλλά δεν είναι κάτι σύνηθες, απλά το λέω επειδή είναι η πρώτη σου γέννα και δεν ξέρεις τι θα κάνει το σώμα σου...

Επίσης, εγώ είχα πάρει το πάνω μιας πιτζάμας με κουμπιά και μακρύ μανίκι (κι εγώ δεν φοράω, για τη γέννα το πήρα) η οποία την πρώτη μέρα γέμισε με αίματα στα μανίκια, επειδή μπήκε λάθος μια βελόνα και μου έκανε αιμορραγία 🙄 Ε... Έβαλα τον άντρα μου να μου φέρει μια δεύτερη νυχτικιά (και με τιράντες αυτή τη φορά, γιατί όπως είπε και η @MarMar90 είχε πολλή ζέστη στο δωμάτιο μας..). Τα πολλά ζιπουνακια επίσης χρειάστηκαν, γιατί έκανε διαρροές η πάνα του μωρού μια δυο φορές, και με κατούρησε και στην αλλαγή του άλλες 2-3 φορές, οπότε άσε... Ευτυχώς εσένα είναι κορίτσι και δε θα πετάγονται τα τσισακια δεξιά-αριστερα... 😁😁

Πολλά μπορεί να συμβούν, αλλά άμα έχεις τον άνδρα σου να πηγαινοέρχονται, δεν χρειάζεται να τα κουβαλήσεις όλα. Θα σου φέρνει αυτός ό,τι έκτακτο ζητήσεις. Κι εγώ έτσι έκανα. 

στις πριν 3 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε κοριτσάκι μου!!! Με υγεία πάνω απ'όλα όλος ο κόσμος!! ❤️❤️❤️

Άσε περνάει... Χαμπάρι δεν έχω πάρει..🤣🤣

Τυχερή είσαι με το κορωνοιο!! Μπράβο!! Ο σύζυγος πως είναι; Ανάρρωσε;

Για το μπούκωμα.. επειδή πάσχω από χρόνια καταρροή, μπουκωνει η μύτη μου χειμώνα/καλοκαίρι 2-3 φορές την ημέρα, από το 2017 χωρίς να έχουμε βρει την αιτία (έχω πάει σε ΩΡΛ, σε νευρολόγο, σε αλλεργιολογο έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις, δεν έχει βρεθεί η αιτία!) το μόνο σπρέι που μου σύστησαν ως ασφαλές για μακροχρόνια χρήση το οποίο δεν είναι εθιστικό γιατί δεν περιέχει αποσυμφορητικο (π.χ. τραμαζολίνη ή ξυλομεταζολίνη) και ως ασφαλές σε εγκυμοσύνη, γιατί προσπαθούσαμε από τότε για μωράκι, ήτανε το dexaris. Το είχα συζητήσει στην αρχή της εγκυμοσύνης με το γιατρό και πέρα από το α τρίμηνο που μου είπε να μην το πάρω, μου το επέτρεψε στην εγκυμοσύνη. Βέβαια με φειδώ καθώς έβαζα ένα ψιτ στο κάθε ρουθούνι πρωί βράδυ για να μην έχω θέμα συμφόρησης, που τόσο έβαζα ούτως ή άλλως.. Το αποσυμφορητικό γενικά απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη και μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στον πλακούντα.. 

Το dexa-rhinasprey N (αν λέτε αυτό με τη @_piripiri_) κανονικά απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη γιατί περιέχει και αποσυμφορητικο.. συζήτησε το με το γιατρό σου όμως να είσαι σίγουρη! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Όχι, καθόλου σαν τις ταινίες δεν είναι. Απλώς εμένα οι συσπάσεις μου, από κει που ήμουν ανέμελη κι ωραία, ξαφνικά γινόντουσαν αφόρητες. Και απλά ήθελα να είμαι στον καναπέ και να χρονομετραω, το μυαλό μου είχε κολλήσει στο ρολόι 😆😆 Αυτό με τις μαίες που έρχονται σπίτι σας βρε κορίτσια είναι πολύ βοηθητικό και κυρίως για την ψυχολογία. Εγώ δεν είχα, οπότε δεν πήγε το μυαλό μου, για αυτό έλεγα για το ότι μπορεί να πάθεις πανικό. Αλλά θα είσαι σε σίγουρα χέρια, οπότε οκ, θα σε κατευθύνουν αυτές!!! 😁😁  Άνετα την φτιάχνεις τη βαλίτσα λοιπόν με τη βοήθεια αυτή! 😉 Η ψυχολογία σου είναι τέλεια! Τέτοια θέλουμε! Με το καλό να έρθει η μπουμπού βρε κορίτσι μου! ❤️❤️
    • Περαστικά βρε κοριτσάκι μου.. σε νοιωθω.. δυσκολευόμαστε που δυσκολευόμαστε στην ανάσα πλέον με το μωράκι να συμπιέζει κάθε κύτταρο μας, άντε να είσαι και μπουκωμενη και να καταφέρεις να κοιμηθείς...! Απλά πάρε και τη συμβουλή του γιατρού σου πρώτα και ότι σου πει αυτός!! Καλά οι πλύσεις με αλατόνερο απλά αστείο..! Τίποτα δε κάνουν!
    • Ναι, τον πάμε... Ο παιδίατρος μας είπε ότι θα του κάνει κακο ψυχολογικά να του σταματήσουμε κάτι που του αρέσει με την έλευση του νέου μέλους, θα είναι σα να τον τιμωρούμε... Ευτυχώς όμως δεν έχει κολλήσει κάτι, μόνο μυξες έχει κι απλά δεν τον αφήνουμε να έρχεται σε πολλή επαφή με τον μικρό. Ίσως κι αυτό να του δημιουργεί κάποιο αίσθημα ζήλιας, αλλά για την ώρα υπομονή... 🤷🏻‍♀️ Σήμερα βέβαια ήταν η τελευταία μέρα σχολείου, να δω τι θα κάνουμε για δύο εβδομάδες. Η κλεισούρα θα τον βαρεσει κατακουτελα 😅
    • Χμμμ... Ναι γι αυτό έλεγα εγώ. Δεν το ήξερα αυτό για τον πλακούντα... Ο γιατρός μου το επέτρεψε αλλά μάλλον επειδή είχα φτάσει 37η εβδομάδα... Κι έβαζα κι εγώ μια φορά αντί για 2 που μου είχε πει ο ΩΡΛ γιατί φοβόμουν. Γενικά έτσι κι αλλιώς τα αποφεύγω αυτά τα αποσυμφορητικα για τον λόγο που είπες, έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπεται για πάνω από 7 μέρες το πολύ... Για αυτό και το είπα επειδή είναι πιο μετά στις εβδομάδες η @MarMar90 Αλλά εννοείται ότι πρώτα πρέπει να το συζητήσεις με τον γιατρό σου @MarMar90να δεις κι αυτός τι θα σου πει γι αυτά τα σπρέι. Το αλατόνερο κι εμένα δεν μου κάνει τίποτα πάντως 🙁 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...